Репродуктивно здраве > Опити за забременяване

Колпит, анаеробни бактерии и липсващи лактобацили

<< < (2/4) > >>

adi:
С сигурност нестава въпрос за естрогени!По -скоро мисля че става дума за ентерококи.Направи това което ти каза док,после отново пусни изследвания и ще видим дали всичко е наред.

lady_11:

--- Цитат ---При последната цитонамазка (ПАП 1), диагнозата ми е колпит. Имам левкоцити +, микрококи +, T.V+ (каквото и да значи това). Най-отдолу е добавено: високо ниво Е. - ПАП 2.
По същото време правих микробиология, която показва анаеробни бактерии и липса на лактобацили. Приемах Вагизан , от днес започвам с Ентерозан С-В, съчетано с промивки с Лактацид. Микробиологията на партньора ми показва само стрептококи нормална флора.
Та... според лекаря, няма нужда от лечение, достатъчно е да си възвърна лакотбацилите и всичко ще се оправи. Аз обаче усещам сухота във влагалището. Има ли нужда от друг вид лечение или предложеното от гинеколога ми ще донесе положителен резултат? Опитите ни за бебе се провалят и този месееееец!
--- Край на цитат ---

Аз кат веща в трепането на гадинки  :D да взема да се изкажа:
Според мен T.V. + означава положително за трихомонас вагиналис - гадинка, която  води точно до колпит.
Според мен  пок "високо ниво Е" означава множество епителни клетки, което според мен не е страшно. Няма как да бъде естроген.
Яко чакаш само с Лактацид да ти мине, няма да стане. Доколкото си спомням Ентерозана беше за ентерококи май?!?
В заключение - иди и се консултирай с друг гинеколог. Настоящият ти може да си скъса дипломата, щото  въпросното T.V. + може да утрепа успешно и с един прост трихомонацид, който би повлиял и на микрококите. Все пак не съм лекар и моля те да се консултираш с квалифицирано да предписва медикаменти лице.

denis:
T.V. e Трихомонас вагиналис - изисква специално лечение.

ani4ka:
Благодаря ви за отговорите, но на мен едно не ми е ясно: това все пак са резултати от цитонамазка, взета в един ден с микробиология, която показва само анаеробни бактерии и нищо други, нито кандида, нито други гадини. Възможно ли е това?

f_33:

--- Цитат на: denis в Януари 06, 2007, 08:25:39 am ---T.V. e Трихомонас вагиналис - изисква специално лечение.

--- Край на цитат ---

Благодаря ти Денис , дори и аз не го занех но нека да добавя нещо...
Не съм сигурна точно какво е високо ниво Е.- на мен са ми казвали че е високо ниво на естрогени, може и да се ентерококи, на почти всяка цитонамазка го имам и аз. И аз имах колпит но нямах Трихомонас вагиналис + в цитонамазката и то аз бях с остър колпит. Другото което е най-горе пише ПАП 1- това ти е групата според резлутата от цитонамазката , а другото пап 2 отдору е защото водиш- полов живот. така ми е обяснено и на мен. ani4ka  ако смея да попитам ти при кого се лекуваш...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия