0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
спермограма в Майчин дом Варна
« -: Декември 24, 2006, 09:28:51 am »
Здравейте! Не можах да намеря във форума, може и да има писано вече, някой правил ли е спермограма в Майчин дом Варна при доктор Сарийски и може ли да се доверя на 100% на резултатите. Може би се хващам за сламка/много ни е лоша спермограмата/ но има ли го човешкия фактор при анализа
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #1 -: Декември 24, 2006, 11:34:50 am »
Здравей Васи,
нашата първа спермограма също беше при Сариев и беше много лоша,след лечение предписано от него /без назначени изследвания/ нещата се влошиха направихме друга при Александров /АГ болница/ беше много по -добра но след лечение предрисано от уролог.Направете консултация с уролог,андролог.Търсете причината,иначе Сариев е добър по стерилитета , чувала съм все добри неща.
Успех       
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #2 -: Декември 24, 2006, 13:02:44 pm »
Здравей, Исед. Положението при нас е, че според спермограмата сме само за изкуствено, нямало лечение, просто нещата са много зле. А преди година сме правили в нашия град/вярно че не й се доверявах съвсем/ друга спермограма, където казаха че е добре, само бройките са малко-по-малко, но не било проблем. А сега според новата се оказва че броя бил "тук там малко"-така се изказа Сариев. Аз затова и питам може ли да го има и човешкия фактор при анализа/незнам как се изледва въобще материала/
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #3 -: Декември 24, 2006, 13:09:44 pm »
Напиши ги тук тези спермограми, за да можем да ти кажем нещо по-конкретно.

Човешки фактор при изследването има, разбира се. Понякога човешкият фактор играе много лоша роля, защото дава коренно погрешен поглед върху ситуацията. Но в други случаи, независимо от него, ситуацията е лоша и няма значение кой оценява показателите на еякулата. За мене по-важният въпрос е дали може да се изясни диагностично каква е причината за лошата сперматогенеза, ако се изясни, дали може да се излекува или отстрани и т.н.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #4 -: Декември 24, 2006, 14:00:41 pm »
Здравей,
При Сариев имате ли морфология,много е бедна информацията която дават спермограмите му но са сравнително точни.Всички параметри са важни за да те насочат към проблема, има решение не се притеснявай. Следвай съветите на Мели.
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #5 -: Декември 24, 2006, 15:41:13 pm »
Добре, пиша ги
Спермограмата от миналата година е
обем 4,2 мл
време за втечняване 13 мин
РН 7,34
брой/мл/камера  на Бюркер-тюрк/-26 250 000/мл
подвижност след 30 мин 40%
акинезични 40%
хиперкинезични 10%
хипокинезични 10%
морфология-
нормални 87%
дефекти 12%
в опашат сегмент 10%
аморфи 1%
малки глави 8%
астенични 1%
млади глетки 1%
Заключение-общо количество в еуколация 110 250 000
Цитарах дословно-и за това казаха че е добре/само дето са малко по-малко/-това е правено в Поликлиниката в Добрич

Тази при Сариев
обем 5,5мл
РН 8,1
вискозитет-нормален на 30 мин
Сперматозоидна концентрация 4 млн/мл
брой нормоконетични 280 000 мл
общ брой нормокинетични  1 540 000 мл
сперматозиоиди в нормокинеза 7%
с хипокинеза 6%
с акинеза 87%
левкоцити на поле 1 при увеличение 800х
аглутинати на поле -няма-при увеличение 800х
Заключение олигоастенозоспермия ІІІ ст/дано го изписах правилно, че трудно го разчитам/
Забележка-двустранна хипоплезия на тестисите-според него е по рождение
За ART/ICSI/
Ами това са ни резултатите, моля дайте си мнението


*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #6 -: Декември 24, 2006, 18:29:00 pm »
Тази хипоплазия му е запазена марка на Сариев, и при нас беше така,никой от другите лекари не счете ,че има такъв проблем,възможно е да е неточен и по отношение на процента добреподвижни,направете спермограма при Алексндров по-прецизен е,там има и морфология 
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #7 -: Декември 28, 2006, 14:32:15 pm »
Здравейте!
Миналата година през ноември направихме първата спермограма на мъжът ми при Сариев в Майчин Дом Варна. Резулата беше катастрофален (поне според него) 3-та степен на олигоастенозооспермия. Понеже това не ни говореше нищо, естествено първият ми въпрос беше -лекували се??? Той каза, че нашият случай бил много тежък и лечението на тази болест било много продължително и гаранция няма.Общо взето ни намекна, че има и друг начин за забременяване - ин-витро при доц. Маркова ( между другото изследването му отне 15 мин.)Ние разбира се бяхме съкрушени и отидохме на уролог в родния ни Добрич. Там откриха на мъжа ми сперматоцеле и му направиха операция, но преди това направихме още една контролна спермограма при д-р Петкова(много е добра), която каза, че резултатите му не са в нормата, но определено не може да потвърди  поставената от Сариев диагноза. След операцията( 2 м.) спермограмата на мъжът ми беше по-добра, а сега година след това е в рамките на номалните стойности. Междувременно бях забременяла края на март и въпреки че бременността ми завърши неуспешно за мое огромно съжаление, поне се успокоихме че мога да забременея и че не сме стерилни - както се опитваха да ни изкарат някой лекари.

Така, че мила ти си направи изводите относно диагнозите на Сариев( може ние да сме били единичен случай- не знам), но все пак да поставиш подобна  крайна диагноза след първото 15 мин. изследване ми се вижда крайно несериозно. Повторете при Александров, чувала съм че той е много добър!

Поздрави и успех!!!!
« Последна редакция: Декември 28, 2006, 14:40:37 pm от zita »
URL<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/70sep2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>URL
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #8 -: Декември 29, 2006, 12:18:04 pm »
Достоверен резултат според мен може да се търси единствено при д-р Александров. Ние ходихме при него след като многократно срещах позитивни мнения във форума. Мога само да ги потвърдя лично.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #9 -: Януари 03, 2007, 01:01:42 am »
От всеки лекар има и доволни и недоволни. При нас след предписано лечение от Сариев - аз забременях, успешно и завърши успешно бременността. Въпреки че според лекарите с моята диагноза и с диагнозата на мъжа ми било невъзможно да се забременее естествено. Човешки фактор има при определяне на начина на забременяване, а чудеса, както знаем всички, винаги могат да се случат :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #10 -: Януари 12, 2007, 21:48:28 pm »
Здравей,S.Wasi.Разгледах двете спермограми които даваш много внимателно :ask:(професионална деформация-"финанси"+"право')и открих ,че първата спермограма която са Ви правили в Добрич е сбъркана-там % са 180 .НЯМА КАК да са повече от 100 %.
Най-вероятно грешката е допусната несъзнателно,но лично моето мнение е ,че такива грешки водят след себе си сериозни последици-във вашия случай губите ценно време.
В спермограмата от Добрич дават нормо....87 ,като пресметнах другите се оказа ,че не са 87 , а са 7 % и тогава крайната сума вече е равна на 100 %. Както и ,че е сходна с втората правена във Варна.
Не се отчайвай ,има начин и той е ИКСИ.
И при мен положението е същото ,само че проблеми имам :cry: аз (съпруга ми е отличник :00001754:)-готвим се за инвитро.
Желая Ви успех. И извинявай,че така се намесих, но ти търсиш съвет -нали ?  :balk_103:
 
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #11 -: Януари 23, 2007, 14:50:57 pm »
Здравейте,да си кажа и аз мнението относно спермограмите във Варна.До тук сме правили 3.Първите две бяха в окръжна болница-едната много зле почти никакъв шанс.След два курса антибиотици нещата долу горе се пооправиха но резултат нямаше.Накрая отидохме при др.Александров,който почти потвърди втората и каза че всияко е наред.По моя информация във Варно той е най-добрия в това отношение.Все пак човека е ембриолог а не обикновен лаборант като в повечето клиники.Ако някоя от вас се интересува имам му координатите и мобилния телефон пишете ще ви го дам да се уговорите дитектно с него,зашото там винаги е претъпрано от народ.Успех момичета.
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #12 -: Януари 24, 2007, 11:02:34 am »
Здравей, аз ще ти бъда много благодарна ако дадеш координати на д-р Александров. След посещение при доц. Маркова, тя ни насочи за спермограма при Сариев и после пак при нея да коментираме. Но от нещата, които прочетох тук може да направим спермограмата при д-р Александров.
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #13 -: Януари 24, 2007, 12:03:57 pm »
До колкото знам др.Маркова работи в екип с др.Александров и не мога да разбера защо не те е изпратила направо при него.Иначе др.Александров приема всяка сряда от 15 до 17 часа в поликлиниката на АГ болницата.Мисля че беше в кабинет 5 но не сям много сигурна попитай на регистратурата.Мобилния му е 0888325749.Аз му се обадих предния ден да се разбера направо с него защото разбрах че много трудно се влизало.Зареди се с търпение защото там има много хора и става доста бавно.И един съвет от мен-най-късно 14:30 часа да сте там за да можете да минете.Предполагам че знаш какво се прави преди спермограма.Е това е от мен надявам се да съм ти помогнала.Ако има още нещо питай ако мога ще ти отговоря.
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #14 -: Януари 25, 2007, 12:51:00 pm »
Pimi,как можем да си запишем час при Александров.Днес сутринта му се обадих и той ми каза че трябвало да имамме търпение да чакаме.
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #15 -: Януари 25, 2007, 13:37:02 pm »
Защо не отидете в клиника ''Кисьови'' - намира се на ул. Габрово 43 и ул.Дунав (входа е от страната на ул.Дунав)- близо е до гарата.
Д-р Александров е там във вторник и четвъртък.
Телефона в клиниката е 631 888.
И там е много натоварено с пациенти, но такъв е периода сега.
Повечето са свързани с инвитрото.
Успех :)
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #16 -: Януари 25, 2007, 14:20:59 pm »
Определено трябва да се заредите с търпение защото там винаги има много народ,а записване няма.Ние отидохме в 14:30 и бяхме втори на опашката.След нас имаше около 9-10 човека.За клиника Кисьови не знам как стоят нешата може би там има предварително записване.Ако те интересува цената в АГ е 20 лева спермограмата.
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #17 -: Декември 13, 2007, 17:48:53 pm »
Здравейте.
Бих искала и аз да се включа относно спермограма при д-р Сариев.
Ние правихме вчера и диагнозата беше олигоастенозооспермия 2-3 степен,тоест направо за инвитро.Резултата излезе много бързо,новината я сервира грубо и нечовешко според мен.Съпруга ми се разплака като излязохме от клиниката.
Много нещо изчетох от вчера и другата седмица отиваме на спермограма при д-р Александров,а после ако се наложи и в София.
Няма да се предадем!
А това,което казвате-че става и по нормален начин-нямам думи как ме окуражава!
Благодаря,помагате без да знаете!

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #18 -: Декември 15, 2007, 14:59:17 pm »
Здравейте.
Бих искала и аз да се включа относно спермограма при д-р Сариев.
Ние правихме вчера и диагнозата беше олигоастенозооспермия 2-3 степен,тоест направо за инвитро.Резултата излезе много бързо,новината я сервира грубо и нечовешко според мен.Съпруга ми се разплака като излязохме от клиниката.
Много нещо изчетох от вчера и другата седмица отиваме на спермограма при д-р Александров,а после ако се наложи и в София.
Няма да се предадем!
А това,което казвате-че става и по нормален начин-нямам думи как ме окуражава!
Благодаря,помагате без да знаете!

Имаш огромен късмет значи че четеш темата и предвид написаните мнения против Сариев, ще отидете при друг лекар.Аз също съм си патила от него, но не е мястото да разказвам в тази тема.
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #19 -: Декември 16, 2007, 04:09:00 am »
Здравейте, ние правихме спермограма това лято при Сариев. Диагнозата е олигоастенозооспермия 2-3та степен.Забележка: за арт(икси).Доста по лоща е от другите, които сме правили в родния ни град.От форума научих за д-р Мели Даскалова. Мъжа ми беше на консултация при нея.Там ще правим спермограма.
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #20 -: Декември 27, 2007, 12:15:43 pm »
Може ли някой да ми каже дали може да се прави спермограма при д-р Александров събота?
 
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #21 -: Декември 27, 2007, 21:33:27 pm »
в клиника Кисьови, ми казаха че неможе, тъй като доктор Александров ходи там само вторник и четвъртък от 16 ч., за АГ незнам
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #22 -: Декември 30, 2007, 19:59:35 pm »
За Кисьови прочетох на сайта им, че ходи само вторник и четвъртък, за АГ-то обаче не пише нищо, а и писах в другата тема за условията за даване на материал. И това ми е много важно. За Мели е много добра информацията, но Пловдив е ужасно далеч от Русе.
 
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #23 -: Януари 03, 2008, 16:05:43 pm »
В Кисъови ходи вече и в сряда а до колкото знам в АГ вече не прави спермограми
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #24 -: Януари 04, 2008, 19:56:00 pm »
Мерси!
 
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #25 -: Март 08, 2008, 12:00:59 pm »
Включвам се в темета, ако може някой да сподели, скоро някой правил ли е спермограма в АГ на 7 етаж, PIMI каза, че д-р Александров вече не прави спермограми в АГ, кой тогава прави там и дали със сигурност и в сряда е в "Кисьови"?
Знаете какви са мъжете има ли шанс да отидем с готова проба и бързо да влезем, за да не е е минало много време и да не престои много?
Моля споделете как процедирате?
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #26 -: Март 08, 2008, 20:46:21 pm »
В края на януари правихме в АГ-то, материала го занесохме. Ние сме от Добрич, но въпреки всичко, Александров каза, че не е проблем. За Кисьови също е по-добре да го занесете, че условията са много кофти за даване на проба. Аз знам че доктора е в Кисьови вторник и четвъртък, за сряда не съм чувала, по-скоро в сряда е в АГ
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #27 -: Март 08, 2008, 21:04:44 pm »
 :D Момичета,д-р Александров прави спермограми във АГ-Варна,всяка сряда от 14,00 до 17,00 часа,без записване(на 7-ми етаж).Можете да носите "материала" във стерилно контейнерче или пък "желаещия да се освободи"  :wink:  там на място в специална стаичка.Спермограмата струва 20,00 лева.
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #28 -: Март 09, 2008, 10:04:50 am »
Брагодаря за отговора.
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #29 -: Април 01, 2008, 19:45:13 pm »
В края на януари правихме в АГ-то, материала го занесохме. Ние сме от Добрич, но въпреки всичко, Александров каза, че не е проблем. За Кисьови също е по-добре да го занесете, че условията са много кофти за даване на проба. Аз знам че доктора е в Кисьови вторник и четвъртък, за сряда не съм чувала, по-скоро в сряда е в АГ

а колко време "трае" материала? питам ,защото сме от бургас и се чудя дали да носим материала оттук , или направо там на място да дадем?
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #30 -: Април 02, 2008, 08:41:52 am »
Най добре му се обади, той няма да се сърди, ако не ти вдигне, просто е зает, пробвай по-късно. Телефона му е 0888/325 749. Той даже сам пита, защо не му се обаждаме
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #31 -: Април 02, 2008, 14:09:14 pm »
много ти благодаря мила! обадих се ... сега съм по-спокойна!
*

    kris_7777

  • *
  • 1
  • мммммм дааааааааа
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #32 -: Май 17, 2008, 17:53:51 pm »
rossy* какво каза Александров ,,колко издържа материала 8O
*
Re: спермограма в Майчин дом Варна
« Отговор #33 -: Май 17, 2008, 22:31:39 pm »
мисля че каза 1 час , ама моят съвет е да я направите на място. ние така направихме. за по - сигурно ,че ако се замотате нещо , материала "гори"! успех!