0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« -: Ноември 08, 2006, 15:30:04 pm »
Моля, споделете мнение за д-р Табакова и нейната клиника "РепроБиоМед". Предварително благодаря на всички.
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2006, 15:42:41 pm »
Ами Кот аз правих ICSI при тях, неупешно. Те са професионалисти, но май малко разхвърляни, не обясняват много много нещата, защо пиеш това или онова... Не съм сигурна дали общата им успеваемост е висока.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2006, 15:51:19 pm »
Ето 2 линка, където можеш да прочетеш мнения на момичетата:

http://forum.zachatie.org/index.php?topic=6167.0

http://forum.zachatie.org/index.php?topic=204.0

Докато няма официална статистика, никой не може да каже в коя клиника каква е успеваемостта.
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2006, 10:24:14 am »
Ходила съм 3 пъти при нея и не останах с добри впечатления.Все пак решението е твое.
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2006, 10:31:46 am »
аз също имам правен опит ICSI при нея, но съм с лоши впечатления, не заради не успешният опит, а заради отношение и обслужване.
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2006, 14:23:13 pm »
Моля, споделете мнение за д-р Табакова и нейната клиника "РепроБиоМед". Предварително благодаря на всички.

Момичета смятам за мой дълг да напиша тази история, за да мога да предпазя тези, които тепърва започват тази борба от това, което се случи на мен!. Моята борба за бебе започна преди 5 години, а през май месец тази година стигнах до първото си инвитро, заради анти-овариалните антитела, които ми откриха, при които “единственото” решение е ICSI.

Сагата ми започна при д-р Табакова и сина й д-р Николов в клиника “Репробиомед”. Изкараха ми 14 яйцеклетки (!), от които им хрумна да оплодят ICSI само половината въпреки антителата (не били толкова сериозни!) но аз се намесих и казах, че искам минимум 10 да се оплодят ICSI. И слава богу, защото от “нормално” оплодените не се получи нито един ембрион. От 10 по ISCI се получиха 8, “първокласни” по тяхна преценка ембриони. Така, от извадените ми 14 яйцеклетки, се оказах с 8 ембриона, не е лошо, ще кажете, ама можеше и повече, ако нямаше ескперименти. По време на пункцията обаче (която при тях се прави без упокойка, слагат само отпускаща мускулите инжекция!) явно засегнаха пикочния мехур, защото той след това блокира и се наложи да ми сложат катетър. Следващиете дни имах силно парене и болка при уринирането..., на които не се обърна внимание. При трансфера, започна спор, аз исках да ми върнат само 3 ембриона (страхувах се от многоплодна бременост), но ме убеждаваха за 4, и това в последния момент, вече на стола...как се взимат така решения? Върнаха ми 4. След 3 седмици теста беше отрицателен....Новината ми беше поднесена в чакалнята, пред всички други пациенти, под формата на физиономия “Абе май не е станало”. Значи към собственото си неудовлетворение от неуспеха трабваше да понеса и неудобството 10-на непознати да станат “съпричастни” с мен! Анализ “кое не мина добре и защо?” така и нямаше, само удобното обяснение за “процентите вероятност”, които така и никой не разбра колко точно са в тази клиника, за жени под 35 г.! 

Все пак имах успокоението, че си имам замразените ембриони, за чието съхранение естесвено си платих! Пет месеца след първия неуспех аз се залавям с този вариант. Без никаква стимулация нещата вървят супер, LH 46.32,  ендометриум 17, готова съм за трансфера! При някои от прегледите ми се загатва, че вероятността да забременея от замразени ембриони е само 5 % (брей как удобно се борави с процентите тука!), но аз героично заявявам, че това може да са Моите 5 %. И така до трансфера... На деня на трансфера, съм подготвена чакам в коридора, ме посрещат с изненада, отново “споделена” пред другите пациенти (всички сме “сродни души” така или иначе нали?). Нито един от размразените ембриони не ставал! Ама как така? Ами така. Нали обичайно оцеляват поне 50%? Ами по принцип е така ама в твоя случай не. Е добре де, “първокласни” ембриони, замразени преди само 5 месеца и не стават? За сметка на това ми се предлагат ембриони на друга пациентка??? Аз не се съгласявам. Последните разяснения какво ще правим при “следващото инвитро” (разбира се то е много по-интересно икономически погледнато пред този трансфер) се правят отново на отворена врата на кабинета, така че всички в чакалнята да имат завършена картинка на моята история!!! Преглъщам сълзите си и бързам да се прибера да не ми гледат хората резила (защо пък резил?) После почвам да анализирам и нещо не ми се връзват нещата. Дали този трансфер не е бил обречен отначало, дали апаратурата е била наред, защо никой не ми каза за такова вероятно развитие? Връщам се след 3 часа с мъжа ми и си искаме ембрионите. Ама защо са ви? Искам да ги видя и да се уверя, че не стават, искам да се изледват, защо са измрели, къде е проблема? Е, дават ги накрая, неохотно, явно им се случва за пръв път някой да иска да знае защо. Опитвам се да намеря къде да ги изследват, искам да разбера къде е проблема, в нас с мъжа ми ли или в техниката им. След опити на различни места в София, се оказва, че в Б-я такъв анализ не може да се направи НИКЪДЕ! В нашата бедна държава, с 270,000 бездетни семейства не могат да бъдат изследвани такива ембриони! Колко удобно за лекарите само, а? Явно ще трябва да се откажа.... Но за мен остава огорчението и съмнението, че не всичко бе направено както трябва в тази клиника, че трябваше да търпя отношението им, защото са “добри специалисти”, но дали не предлагат една услуга – замразяване на ембриони срещу заплащане (300 лв. за всеки 6 месеца) с ясното съзнание, че шансовете да оцелеят след размразяване и после да последва бременност са почти нулеви? Или проста една такава “голяма”клиника (макар помещаваща се понастоящем е един апартамент!) не може да си позволи да признае, че тази част от процеса не им е силна? Не смятам да анализирам повече, но когато премине болката смятам да поверя “бъдещето си на майка” в нечии други ръце, които вярват в мен и за които аз не съм само поредната участничка в този доходоносен бизнес с нещастието на хората!





Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2006, 18:16:42 pm »
Roby, съжалявам, че не е станало при теб. Моят случай е идентичен с твоя с тази разлика, че аз стигнах и до трансфер на размразени ембриони, но също резултата беше отрицателен.
Знам абсолютно за какво говориш, защото аз от май месец до 19.10, когато ми беше теста след замразените посещавам тази клиника. Въпреки двата отрицателни теста на 19 октомвври излезнах от там напълно убедена и устремена в друга посока. Не смятам да ги виня, може би наистина аз бях от тези с мал шанса.
Мисля, че славата на клиниката почива единствено на името на д-р Табакова, не че другите от екипа не са специалисти, но определено ние по това я избрахме. 
пожелавам ти, когото и да избереш за следващият си опит той да бъде успешен!!! :D :D :D
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2006, 18:24:50 pm »
Роби, Роби, :( Ох, как  познато ми звучи само ... А не ти ли казаха как еди коя си забременяла и много добре й върви бременността? Да се чуди човек къде да се скрие да ревне в тази тясна чакалня. Още като се седя ми засяда буца на гърлото. Няма да коментирам повече защото ще се нервирам пак и то много ... :( :( :(
Роби, не се притеснявай, следващият път ще е успешен! Успех!
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2006, 18:43:40 pm »
Прочети също в анкетата за инвитро - има мнения за нея. Аз също съм разочарована от безхаберието им към това което уж целеустремено правят едва ли не със всеотдайност и дълг, но излиза че приказките им са много големи с високи претенции, а успехите им слаби и измъчени. На всичкото отгоре и не полагат никакви усилия да си подновят техниката, да прилагат всичко допълнително по протоколите и да обръщат обстойно и персонално внимание на всеки, защото в крайна сметка на всички проблемите са ни различни. А на колко техни пропуски и дори грешки станах случаен свидетел докато правех 3-те си опита инвитро там - просто не ми се говори. Останала е само старата слава на Табакова като добър диагностик и генеколог и това че тя все пак е от първите прилагали и наложили заедно със Щерев метода инвитро в България, но от там  до сега явно разчитат на стара слава и не полагат никакви усилия в нейнота клиника. През периода на година и половина докато се мъчех с тях срещнах само 3 жени, които бяха забременили там. Иначе само чувах да се говори за разни други и не мога да разбера как при нея все става ама чак от 5-ти или 6-ти път. Голама упоритост е това и много нерви. Лошото е че и годинките си вървят - не чакат докторите да се напечелят пък тогава да станат по-благосклонни и да са всеотдайни и съпричастни към хората, които лекуват. Това е моето мнение за Репробиомед.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2006, 18:51:05 pm »
А не ти ли казаха как еди коя си забременяла и много добре й върви бременността? Да се чуди човек къде да се скрие да ревне в тази тясна чакалня.
... Или как на една пациентка като й размразили ембрионите и те започнали да се делят като невидели, по хубави били и от преди замразяването....А как мойте потъмнели и имали фрагментации.... "то на съпруга ти материала, че не е добър не е, но явно и твоите яйцеклетки не са хубави...."(а след оплождането бяха "отлични" ембриони)

Въздържах се да го напиша, но неможах :x
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2006, 19:11:34 pm »
За сметка на това ми се предлагат ембриони на друга пациентка???
Цитат
Аз от ембрилозите на Щерев знам че това е незаконно(поне за БГ)?!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #11 -: Ноември 14, 2006, 22:20:09 pm »
Роби,миличка...напълно те разбирам!!!!Аз при Табакова направих 2 инсета и повече никога няма да стъпя в тази клиника!Това са много много аучни и некоректни хора ,на които вобще не им пука за пациентите а само за финансовата част!Нямат грам човещина!!!
Повече няма да коментирам,защото неискам да се сещам за случилото се!! :(
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #12 -: Ноември 15, 2006, 10:41:59 am »
Господи момичета като чета отговорите ви наистина се радвам, че го написах това вчера. Не трябва да се мълчи, защото иначе нещата никога няма да се оправят, тъжно е когато има толкова излъгани мечти! Разбрах, че тази сутрин по БТВ Табакова е говорила за изледването на ембрионите, интересно дали моята реакция в понеделник не я е провокирала да се замисли? Дано да е така!
На мен също ми казаха, че след 2-рото 3-то инвитро ще знаят как реагира организма ми? Аз да не съм опитно зайче? Защо на запад хората могат да забременяват от първо INVT (2 мои приятелки в последната 1 година в Швейцария и Англия), а в Б-я първото да е "пробно"? Съгласна съм, че те не документират добре нещата, а при INVT това е толкова важно. И това препращане от Табакова към Николов? На мен ми забравиха много важно изследване преди пукцията и хубаво, че едно момиче, с което бяхме ме попита дали са ми го направили та аз ги подсетих??? Това нормално ли е, аз да не съм лекар?
Нищо, те са затворена страница за мен, така че продължавам напред! На всички вас благодаря за съпричастността!!!  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #13 -: Ноември 15, 2006, 11:09:39 am »
Ако се подхване темата има доста за коментиране. Аз всеки пат с влезането си в кабинета започвах обясненията та да не се пропусне нещо, защото ту Табакова те следи ту Николов а те не само че не си водят картони за пациентите ами като ти кажат ...."ами ти коя беше" .Аз в един момент се бях притеснила да не взема някой път да се отпусна и да забравя нещо че току виж са ми объркали нещата. Питах и други пациентки да се уверия дали само при мен е така и се оказа че при всички е така. Чудех се в един момент дали не си правят някякъв подбор на пациентите, към които да имат специално отношение. Но всички с които се запознах или пък съм говорила се оплакваха точно от това "безхаберие" и незаинтересованост, да не говорим за съпричастност. Имаше пациентки които се притесняваха, че дори и като се опитват да им кажат нещо и не им обръщат внимание или пък им се казва че ако не им харесва може да не ходят при тях. Направо като се сетя че беше прав мажа ми че не искаше при тях да повтаряме ама аз упорита - дори потретихме 8O, защото не ми се искаше всичко отначало на ново място и пак не знаеш как ще бъде. Не знам явно тези хора отдавна са претръпнали към проблемите на хората, които идват при тях. Предполагам че има доста малко клиники все още , които се занимават с инвитро и стирилитет в България и затова такива доктори с такова отношение още се радват на добра слава.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

    balmi

Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #14 -: Ноември 15, 2006, 11:50:08 am »
И аз си загубих времето с Нецов, Табакова и Николов. Те са банда престъпници и печелбари. Направиха ми 20 инсеминации от които 15 със стимулация клостилбегит. Резултата е: намален яйчников резерв, полип в матката, който отстранихме и загубени 6 години от живота и усилията ми да имам дете. За нервите да не говорим .... Бягайте от там момичета....
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #15 -: Ноември 15, 2006, 12:01:11 pm »
Мила, Роби,
ужасно съжалявам, за това което си преживяла. Пожелавам ти да се възстановиш бързо и с нови сили да намериш Твоя доктор. И разбира се по-скоро да видиш :bfp1:
*
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #16 -: Ноември 15, 2006, 12:47:28 pm »
Направо като се сетя че беше прав мажа ми че не искаше при тях да повтаряме ама аз упорита - дори потретихме 8O, защото не ми се искаше всичко отначало на ново място и пак не знаеш как ще бъде. Не знам явно тези хора отдавна са претръпнали към проблемите на хората, които идват при тях. Предполагам че има доста малко клиники все още , които се занимават с инвитро и стирилитет в България и затова такива доктори с такова отношение още се радват на добра слава.
Marina,  и на мен ми беше трудно да сменя клиниката, безпокоях се, че ще трябва да започна отначало, нов екип, където никой не познавам, нова нагласа всичко ново, къде ти спокойствието някъде дето се чувстваш вече като част от мебелировката. Но след неуспешния втори опит след никакво обяснение и предприемане на мерки за обяснение, след 2 пъти по около 5000.  Не ми издържа "търпилото", колкото и да търсех обяснения за професионализма им, отдавна практикували и т. н. тези, на които разчитах. При втората стимулация не бе погледнат протокола от първата, а преди първата ми беше казано, че рядко става от първия път, защото не знаят как реагира на жената, а във втория вече имат опит и информация. Да бяха се опитали поне да я използват. Започват пак отначало и втория път без да ги интересува първия. Май се отплеснах ама тва нещо ми тежеше и исках да го споделя. Не ми пука, че вече се познаваме и мога да ги обидя. Дадох 9 000 български лева, изработени с труд, безсънни нощи пред компютъра и лишения от мен и семейството ми и огромни потрошени нерви и надежди за да ми вземат последните левчета за УЗ след като ми е казала, че бременност няма и да спирам лекарствата, а и 5 лева за рецепта ако силно прокървя. Сперматозоидите им виновни...  Защо тогава като смених клиниката се получи от първия опит? Можело значи!!!
« Последна редакция: Ноември 15, 2006, 16:15:53 pm от cygnus »
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #17 -: Ноември 15, 2006, 13:02:15 pm »
Браво  :D  все пак че си успяла, много се радвам и аз съм ги сменила вече със Стаменов, не се замислях павече. Другата година 2007 дано да се окаже на късмет за мен пак и за другите. Ние с мъжа ми дадохме за 3-те опита с  изследванията и лекарствата около 18 000 лв., като около 3000 от тях  са от касата за гонал и декапептил за 1-вия път. Втория път само ми излезе по-ефтино към 4700, защото лекарствата бяха по-малко, направиха ми по-лека стимулация. Да е жив и здрав мъжа ми, че ги изкарва и дай Боже да го ощастливя с дечица, само като се сетя как му потичат сълзи от очите. И дай Боже все по-добри и свестни доктори да има в България за да ни помагат и да не мислят само за парите. Пък то е ясно, че като се стараят и дават всичко от себе си, да работят добре и постигат добри резултати - парите ще идват при тях  без да се чудят какво допълнително да ти измислат.
« Последна редакция: Ноември 16, 2006, 10:30:25 am от marina15 »


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #18 -: Ноември 15, 2006, 16:05:44 pm »
Момичета, потресена съм от това, което прочетох!
Желая ви в най-скоро време тези емоции да бъдат заменени с най-чаканото и приятно нещо не света  preggo
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Отзиви за д-р Табакова и РепроБиоМед?
« Отговор #19 -: Ноември 16, 2006, 00:13:16 am »
само като видя вече лекар, който не си води записки, докато преглежда пациента, и работата ми е ясна. това за обикновен преглед.

а тия да провеждат инвитро процедури без да документират нещата и да водят досиета на пациентките си - безумно. само това е достатъчно, за да тури кръст на целия им "професионализъм". интересно, как ще минат (или са минали) сертифицирането, което се прави на тези центрове?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!