0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Правим опити за бебе - 29 тема
« -: Октомври 14, 2020, 19:13:26 pm »
Момичета, с радост създавам нова тема.
Успех на всички, очакващи своето чудо, а на другите да повторите и потретите <3

Тема 28 http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54048.0
« Последна редакция: Октомври 14, 2020, 19:15:25 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #1 -: Октомври 14, 2020, 19:19:31 pm »
Тери поръсвам те с прашец и ти пожелам от сърце , късмет с новата темичка ! 🤗❤️🍀🍀🍀🍀🍀🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻🧚🏻
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #2 -: Октомври 14, 2020, 19:45:25 pm »
Тери,пожелавам ти успех,много ти стискам палци!
На всички останали също!Тази Коледа бременни,другата да пазите елхите от малки ръчички!
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #3 -: Октомври 14, 2020, 19:48:46 pm »
Когато аз отворих тема се роди Симеон. Пожелавам ти още преди да се изпише тази да мислиш вече за второ, Тери!

Искам в тази тема и Хрис да прибере ембриончето си. Знам, че ще й е на късмет!

И всички вие, момичета,  знайте, че щом искате, ще станете майки. Резултатът е ясен, но пътят е различен.

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #4 -: Октомври 14, 2020, 20:47:44 pm »
От все сърце желая новата тема да ви е много на късмет и скоро всички ви чакам в бременната . Пращам ви много положителни мисли и силно стискам палци!
:bighug:
Ръся ви с прашец за още повече късмет!

 :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust:
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2020, 21:16:52 pm »
Пльок под прашеца  :garden: На късмет да бъде за всички ни!
Момичета, разговарях с Владимиров относно имунологичните изследвания. Неговото мнение, както и предполагах е, че не е необходимо да правя назначените вливки. Обясни ми, че е бил на симпозиум и там са изложили резултати от проучване, в които се казва, че Интралипида бе помагал в моя случай. Плюс това НК не са ми били много завишени. Неговото мнение е да не го правим, но от гледна точка на това, че съм щяла да се питам, дали правилно съм постъпила бил склонен, ако реша. Попитах го след като няма да ми помогне, дали вреди, той ми каза, че е относително.  После четох в нета, че било възможно като странична реакция да се отключи автоимунно заболяване, а аз имам вече едно. От друга страна, много се повишавал шанса за имплантация. Та още съм в чуденка, как да постъпя. ММ ми каза, че той щял да реши, но не чете нищо по въпроса и ще вземе решение ей така, което не е ок.
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2020, 21:24:24 pm »
Lady и на трите опита имах вливки на интралипид , заради леко активни НК клетки !! Ако мах е бил 10 мойта да да били 12.5 нещо такова ми се върти в главата .
Първи опит + тест БХБ , вливките ги правихме в дена на пункцията .
Втори опит отрицателен резултат ,но товара изкарах един грип още в старта на стимулацията и съм на 100% сигурна че заради това не стана . 3 опит вливки направихме в дена на траснфера - в момента съм бременна с близнаци в 24г.с като вливки след + тест правихме още 2-3 пъти мисля . Не съм усетила никаква разлика или нещо от тези вливки , по никакъв начин не мисля че толкова ще ти навредят . Аз ако съм ще ги направя за да съм сигурна ,че ако не стане (недай си Боже ) да не си викам после ами ако заради това не е станало . Бях и на хапчета за подтискане на имунната система последния път .
Късмет на всички 🍀🧚🏻🍀🧚🏻🍀🧚🏻
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #7 -: Октомври 14, 2020, 21:30:08 pm »
Благодарим за пръшеца, бременелки <3 
Ренка, и ти как ме зарадва да те видя да пишеш.
Ние с Чочолинка си карахме заедно един трансфер, съвсем различно е да си имаш дружка и са броите заедно дните. Едни тестове за бременност с йод и хартия правихме, Лина така се беше надъхала, че и тя щеше да си прави, нищо, че беше в 6ти месец бременна 😁😁😁
Павла колко е права с последното, което написа!

Лейди, виж линка с комемтари от д-р Карликая, който бях качила. Той не прави вливки, но не ги отрича. Казва, че не прави, защото помагат на определени хора, но не се знае кои и са малко. Аз съм се консултирала с д-р Нели, зададох й въпроса:"Ще навреди ли", тя каза:"Интралипид е вода и глюкоза, ползва се като хранителни вещество за хора в кома". Тогава твърдо реших да си ги направя, за да не се чудя. Последният ми трансфер е с имплантация: това е първият на бластоцисти и първият с вливки. Със сигурност фазата на развитие на ембрионите допринесе повече за успеха, но за следващия трансфер пак ще настоявам за Интралипид.
Как си оставила мъжа ти да взима решение, че то дори неинформирано. Няма шанс, ще го оставя да вземе решение, само за да осъзная, че аз съм искала другото и ще си направя, каквото си знам.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #8 -: Октомври 14, 2020, 21:31:05 pm »
Лейди,как така мъжът ти ще решава?Извинявай,но не ми звучи никак обещаващо,да решава мъжът ми за нещо,което му е непознато,влизащо в моето тяло...
Аз бих  послушала доктора,който е доказан специалист,създал не едно и две бебета и сблъсквал се със случаи като моя.А мъжът ми да си взема решенията и да си носи последствията на неговата работа,където има опит.
Разбира се ,всяко семейство е различно,но това е здраве,организъм и т.н и т.н.
Дано вземете правилно решение,но това което чета напоследък ,ме кара да не вярвам в интралипида.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #9 -: Октомври 14, 2020, 21:56:07 pm »
Ох, аз по-скоро съм склонна да го направя. Докато го обсъждах с мъжа ми, той сподели, че без лекарството, ако ембриона е с хромозомни дефекти организма се бори с него и още в началото има аборт. Но той се притеснява много, ако има проблем, с Интралипида може би няма да се активира и всичко това ще се случи на по-късен етап, което ще е още по-мъчително за нас.
Тери, ще изгледам клипа до край, защото го започнах онзи ден, но ме прекъснаха и забравих.
А иначе, аз съм много трудна на решения и когато ми е трудно, той ги взима. Определено сега съм на кантар. Но след като прочетох коментарите на Тери и Чочолинка, май ще го направя. То всичко около приема на хормоните по инвитро вреди на организмите ни, пък сега за едното ли ще се притеснявам...
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #10 -: Октомври 14, 2020, 22:04:26 pm »
Ако беше толкова вредно, твърдо докторът щеше да откаже. Аз затова се консултирах преди време по този въпрос с д-р Мели, защото мантрата:"ако не помага, не вреди" често се оказва грешна. Та аз поне ще си ги правя. В Турция практика е да не правят вливки, но ако жената желае, за нейно спокойствие правят вливка. Което пак ме навява на мисълта, че не компроментира опита.
Дарк, заговорихме се за Фертил ейд ФХ Про. Попитай приятелката ти, ако иска да го пробва, мога да й пратя една опаковка неотваряна. Аз няма да го пия повече, защото много ми вдигна АМХ и се притесних да не отключа някоя ПКЯ.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #11 -: Октомври 14, 2020, 23:14:31 pm »
Лейди, няма такова лекарство, което да задържи тръгнал аборт и инралипидът не е толкова могъщ.
Това са есенциални мастни киселини. Ако нямаш  алергии и лекарят ти няма нищо против, направи я, нищо не губиш. Аз бих я направила вливката.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #12 -: Октомври 15, 2020, 10:09:49 am »
Здравейте, Честита нова тема! Да е на късмет както на Тери, така и на другите в тази тема небременни!
Извинявайте, но в предната тема, като споменах, че мисля, че заради повишени НК клетки имам неуспехи, голяма част от вас отрекоха те да имат влияние. Не помня точно кои от вас подкрепахя тази теза, но сега виждам как почти всички, изказали се по-горе, подкрепяте третирането на НК клетки с Интралипид. Малко се обърквам в тезите ви.
Моят опит с НК клетки е следният: При последната ми бременност, завършила в 9 г.с., в 7 г.с. изследване на НК клетки - леко завишени, в 8 г.с. вливка на 10 мл Интралипид, в 9 г.с. - липса на сърдечна дейност. Каква е причината - един Господ знае. Но нямаше хромозомни аномалии - поне най-често срещаните. Това беше септември 2019 - от тогава нямам успешно забременяване.
Около 2 седмици след вливката тогава от 10 мл Интралипид, почти веднага след аборта, бях при доц. Русев (за първи път), той пусна изследвания и заключението му не включваше вливки на Интралипид (т.е. че нямам нужда). Той знаеше, че бях вливала, не знам това дали повлиява резултатите и дали той е взел предвид това (действително резултатите не бяха завишени).
На своя глава по неговата схема влях 5 мл преди овулация м. декември 2019 - имах биохимична (първо 14,73 ЧХГ на 31-ви ден, после 18,47 на 34-ти ден, след още 7 дни ми дойде).
След това преди овулация м. април 2020 влях 5 мл. Тогава правихме инсеминация. Резултат - 0. След това инвитро и още 2 инсеминации - все нищо.
В края на м. август 2020 пуснах изследване НК клетки - към имунолозите в Надежда (с тях работи клиниката, в която съм). Всички показатели са в норма с изключение на CD16+CD56+, които бяха 16% при норма до 12%. Препоръката на имунолозите беше да приемам Агапурин СР 400 мг всеки ден, контрола след 1 месец. И силна препоръка да НЕ вливам Интралипид, написано с 3 удивителни. Чудя се дали Интралипидът е вреден за мен, тъй като имам Хашимото (при пускане на изследването се попълва анкета, в която се отбелязват разни болести и изследвания, деца и аборти, които имам, както и на партньора).
Миналата седмица пуснах контролата, но май не е готова още.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #13 -: Октомври 15, 2020, 10:16:28 am »
Грейси, аз попитах Владимиров дали има връзка с Хашимото, тъй като и аз съм с него. Той каза, че няма връзка с антителата. Не съм чела все още дали е противопоказно.
Благодаря на всички за съветите, не знам защо не коментирах този въпрос по-рано с вас, ами си блъсках главата. Ще прочета още малко, за да съм спокойна и ще я направя.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2020, 10:27:52 am »
Gracy, аз лично съм на тезата: "Ако не вреди особено, ще влея Интралипид, но не разчитам много на него". Малко ми е трудно да осъзная как вода с глюкоза може да ми навреди или да ми защити бременността. Та затова са ни такива тезите. Смятаме, че нямаме много контрол над имунологията, защото е тъмна материя и  се изписват едни и същи назначения на конвейер, но ако назначението не е вредно, вливам. Въпросът е, че ние си правим кръвни изследвания за НК клетки, но това е периферна кръв, тя е  повлияна от възпаления навсякъде в тялото. Докато не знаем реално какво е положението в матката. Аз затова се бях насочила да правя биопсия на ендометриума, за да се видят НК клетките там и състоянието на лигавицата, но не ме допуснаха заради бактерии.

Моята мантра по принцип е: здрави ембриони, здрава бременност. Няма как с мъжки фактор да продължа да ровя в себе си и да си измисля какви ли не проблеми. Както мъжът ми каза: "Все едно да си изгубиш ключовете от едната страна на улицата, но там да не е осветено и да започнеш да ги търсиш от другата страна под лампата".

При няколко спонтанни аборта е редно да се мисли за качество на Я, спермограма, разбира се и имунологичния отговор, но той просто е нещо, което не може да се контролира и не може да разчиташ на него. (За пример  При третия ми трансфер бях на кортикостероиди. Левкоцитите ми бяха под долна граница: тоест тотално спряна имунна система. ЧХГ 0, та затова ми е много условна имунологията. Не я отричам, просто не е добре да се дълбае там. Приемай си назначенията, но не се хващай като удавник за сламка там, защото днес ти е ОК имунологията, утре ще те заболи зъб и ще е зле).
« Последна редакция: Октомври 15, 2020, 12:14:46 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2020, 11:45:25 am »
Грейси, аз съм от тези, които не намират смисъл във вливките, особено ако само на тях се разчита. При теб са и други лекарства, а не интралирид (което, Тери, не е глюкоза. Не знам от къде ти е тази идея. Това е соево мазнини основно. Нямаше да е ...липид, ако беше сладък разтвор)

С две думи, Грейси, не и лично, а е въпрос на гледна точка. Ти си решила, че са НК клетките и просто ке опитахме да те убедим, че това почти сигурно не е вярно, а при Лейди- щом лекарят няма нищо против, не пречи да опита.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #16 -: Октомври 15, 2020, 11:57:55 am »
Това от сайта на Надежда:

"Естествените клетки убийци или NK клетки са популация от лимфоцитите, които медиират цитотоксична активност срещу злокачествени, вирусинфектирани клетки и продуцират имунно активни вещества, т.нар. цитокини при имунна стимулация. При бременност специална популация на NK клетките (CD3-CD16-CD56+) в плацентата допринася за растежа на клетките, секретира растежни молекули за плацентата и отслабва локалния имунен отговор на границата майчин организъм/плацента. Обратно, друга популация на NK клетките (CD3-CD16+CD56+), когато се активира от IL-2 е цитотоксична за плацентарния трофобласт. Тези клетки секретират тумор некротизиращ фактор (TNF), който може да разруши плацентата. Жени с над 12% CD16+CD56+ NK клетки са с висок риск от спонтанен аборт и невъзможност за имплантация.

Определянето на процента на NK клетките става чрез флоуцитометрично имунофенотипизиране. Жените с висока активност на NK (CD16+ CD56+) клетките отговарят добре на терапия с интравенозен имуноглобулин (IVIg) – над 90% ефективност."
https://www.nadezhda.bg/laboratorii/imunologichna-laboratoriia-imunologichni-izsledvania/imunologia-vidove-imunologichni-izsledvaniya/

Аз съм склонна да вярвам на това твърдение. Както съм казвала, всичко при мен и мъжа ми е ОК (с изключение на тромбофилия при мен). Остават НК клетките. По-надолу на страницата на Надежда пише и за биопсията. И аз щях да правя, но май се отложи засега (малко ме е и страх, че пак е манипулация). Но щом от периферни излезе нещо, значи има нещо. Дано да се повлияят от този Агапурин (той е като аспирин, доколкото разбирам). Иначе ще трябва вливане на имуноглобулин.
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #17 -: Октомври 15, 2020, 11:58:04 am »
Честита нова темичка и от мен, момичета!
Тери, Дай Боже на късмет да ти е, а и на всички тук!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Пожелавам ви в най-скоро време да се преместите в другата тема!
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #18 -: Октомври 15, 2020, 12:15:58 pm »
Грейси, а с тромбофилията какво е положението? Нея защо си я отписала? Придобита правила ли си?
Знам, че си писала назад, но никакъв спомен не можах да извикам в главата си.
А АМХ колко ти е? Правили ли сте броене на антрални фоликули, ако е ниско?

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 29 тема
« Отговор #19 -: Октомври 15, 2020, 12:22:16 pm »
Не е такава логиката, Грейси.
Ти в периферията може за имаш повишени, но локално да не са, а дори и да са понижени, което пречи на инплантацията.
Аз бях така. Повишени периферни и занижени локални.
И пак, това с периферните  НК клетки почти никъде не се изследва или приема за  проблем.