0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Нашите пораснали деца - 2020 г.
« -: Януари 18, 2020, 12:23:53 pm »
Честита Нова година на всички майки на пораснали Зачатчета!
Да е здрава, успешна, да ви слушат децата и да имат прекрасно детство!

Като за начало публикувам тук една нова инициатива на Зачатски майки - родители на седмокласници, които се борят с безумията на МОН. Моля, прегледайте, подпишете и разпространете - засегнатите са много, следващите набори няма да ги отмине горчивата чаша също, така че всеки съпричастен може да помогне:

https://www.peticiq.com/nvomat7

Писмо със същия текст сме внесли официално на хартия в МОН на вниманието на министъра.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #1 -: Януари 20, 2020, 07:58:09 am »
Ама хайде да си възобновим темата дееее   :lol:
Кажете как са децата, предполагам всички толкова са пораснали, че няма да ги позная ако ги видя.

Моите са две големи госпожици вече, особено едната, която е колкото мен вече висока  :lol:
Иначе са добре децата, борим се с петокласни и седмокласни неволи, разбира се седмокласните надделяват, но се надявам да се справи детето, а и ние. мен много ме дразни това безумие и истерията в този 7 клас, сякаш света свършва и единствената година в която могат да научат нещо е точно 7 клас. С колкото познати с по-големи деца съм говорила всички споделят, че в гимназията е яко лежерно, колкото и елитна да е тя. Така че не знам защо е този целия напън, но няма как, в него сме...
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #2 -: Януари 21, 2020, 17:44:05 pm »
Ние сме малки в сравнение с вас.Моника прави 6 другия месец, народа се скъса да ме пита защо няма да я пусна от тази есен на училище.Ми не искам, малка е, нека си поживее.И без това е дива и само гледа да тича и да се катери с момчетата.Борим се с инат, преговаря ни постоянно, прави се че не ни чува.Аз броя до 10 всеки път, ама понякога не се получава.
Продължава да предпочита да играе с момчетата и момичешките игри не са за нея.Вчера обясняваше на баща си, как еди коя си искала да се ожени за не знам кой си, и накрая заключи че са глупави, защото се омъжваш чак като пораснеш, а не като си дете  8O Много момичета харесват едно момче в градината и каза, че са глупави, не могат всичките да се омъжат за него  :lol:
Иначе с наближаване на празника и всеки ден пренарежда децата които ще покани, вече и не правя списъци, ще чакам да стане седмица преди РД и които каже това ще е.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #3 -: Януари 21, 2020, 20:40:15 pm »
Днес публикувах линка с петицията ни в групата класа на Ники, тъкмо днес говорих с класната ѝ, че тя беше болна когато трябваше да имаме родителска и днес ходих, да се видим. В общи линии и тя смята, че решението на МОН е глупаво и се зарадва, че някой се е заел и прави нещо. Затова, като се прибрах, публикувах в групата, все пак всички имаме четвъртокрасници.
Иначе девойката расте и добре се справя с училището, поне така каза класната ѝ.
Още си ходим на офталмолог и пие хапчета. Според лекарката ѝ вече няма сраствания и всичко изглежда добре, но продължава, да вижда зле с това око. На 28.01. пак е на преглед, ще видим какво ще измисли докторката.
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #4 -: Януари 22, 2020, 07:44:43 am »
Пете, а очила помагат ли, или не?

Маги, Ели е март и тръгна точно на шест и половина години, да ти кажа не съм забелязала живота за нея да е свършил  :lol: :lol: Но тя не обичаше да ходи на ДГ, просто не беше нейното място, не че на училище умира да ходи, ама се налага :lol:
Ако детето иска да ходи на ДГ нямаш основание да бързаш, но ако пък иска да ходи на училище, защо не.
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #5 -: Януари 22, 2020, 10:05:14 am »
Не иска Стеф, добре и е в детската.Тя е странен екземпляр, няма приятелки с които да си играе, предпочита с момчетата, и е щастлива с това.Мързи я горката много, ама много.Иначе може да смята до 10(майка ми се развихри тук), но буквите не са и интересни.

Та реших да я оставя още една година.После ще е веселба, близначките на ясла, Моника първи клас ще има да тичам напред назад.

*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #6 -: Януари 22, 2020, 14:51:06 pm »
Пораснаха ни децата, без майтап... Моята госпожица скоро ще ме стигне на височина, за номера на обувките не ми се говори  :lol: Ходи на училище с желание, справя се отлично и там нямаме проблеми. Но не иска нито да спортува, нито да танцува. Движението не го обича, а пък хапването я влече.
Това с матурите и НВО са пълни идиотщини и вероятно все по-зле ще става  :?
     
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #7 -: Януари 27, 2020, 13:10:53 pm »
Привет и от нас.Деа е болна,но за сега го кара леко.Като изключим това след 2 години търсене на диагноза все още си нямаме такава и едва ли ще имаме.Спираме с търсенето.След 8 месечно чакане на митохондриални изледвания получихме резултати-без патология.Пуснахме генетични изледвания в Америка на 190 гена-има един патологичен,но той не е причина за нейното състояние,тъй като е предаден само от единия родител.Според доктор Кадъм има още един пакет,който може да се пусне,но за нея ще са грешно дадени пари.Продължаваме с рехабилитацията,от която има голям ефект.В момента и 2те сме в почивка от хранителните добавки и след 20 дни ще правим контрола,за да се види дали ще имаме нужда от още.Кризите намаляха,на моменти не си личи,говорно навакса и вече дърдори доста,умствено така или иначе не е засегната.Надявам се тази година да ни носи все такива положителни новини и скоро целия този кошмар да е зад гърба ни.
П.П Между другото от Американската лаборатория съм супер доволна-много ефтино,голямо разнообразие от генетични тестове,включително на пренатестове на супер смешни цени спрямо българските,бързи резултати,лесна комуникация,изпращане и тн.Мога да дам координати при нужда.
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #8 -: Януари 28, 2020, 10:03:00 am »
Бебешок, много се радвам за добрите резултати, все по-добре ще става детето  :D

И аз се разболях, на мен слабото място ми е трахеята и всеки вирус там ме удря, но от 3 г. не бях пипвала нищо, а сега съм много зле, имам съмнения и за възпаление на фарингса, защото болката е ужасна. Обаче и личната и баща ми изказаха теория, че не е вирусно, защото нямам Т,  вдигнах 37.2 само, та вероятността да е от "чистия" софийски въздух който дишаме е голяма, тъй като аз съм пешеходец и ми се събира минимум час на ден ходене. Та така, пазете се и дано няма болни  :)
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #9 -: Януари 28, 2020, 11:05:11 am »
Бебешок, радвам се за добрите резултати.Продължавайте така!

Стеф, и аз такава температура вдигам като се разболея и не ме взимат на сериозно, а съм болна бе.Иначе въздуха ви е прекрасен в София, то и тук не е по-различен.Дано бързо се оправиш.

*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #10 -: Януари 28, 2020, 11:16:23 am »
Маги, аз наистина боледувам много рядко, от години, над 15 сигурно не съм вдигала температура, но като дете при настинка, че тогава нямаше такива вируси, вдигах 39-40 градуса. Асега върлуващия вирус бил с много висока температура, на личната дъщеря й която е голяма жена била с 40 градуса. Та, затова се усъмни жената. Ама ще видя как ще се развие при мен  :lol:
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #11 -: Януари 28, 2020, 12:24:59 pm »
Аз покрай яслата на Моника изкарах де що вирус витае в тоя свят.Направо беше някакъв ужас, и два пъти хванах някакъв вирус с 38 и нещо температура, чак учудих всички около мен :)
Иначе сега вируса наистина е с висока температура.Всички покрай мен се оплакват от някакви 40+ градуса.Аз направо се ужасявам.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #12 -: Януари 29, 2020, 10:25:29 am »
Ние сме в грипна ваканция, голямо гледане на детски филми и сериали ще падне.
Маги, аз бях така с вирусите, когато Ники почна градина - всичко, което тя лепнеше, или минеше покрай нея ми го влачеше в къщи. Толкова не бях боледувала от дете.
Стеф, баща ми беше като теб или по-зле даже - той температура не вдигаше. С перитонит пак си беше с 36,6. Даже изкара една пневмония на крак, понеже не вдига Т и лекарите не му обърнали внимание (то не че той много си обръщаше) и чак когато мама го заведе на лекар и много настояваше за снимка, разбраха, че е било пневмония, която отшумяваше вече. Тази му особеност можеше доста проблеми да му докара, добре че е имал издържлив организъм.
Да се оправят болните и малки и големи.
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #13 -: Януари 29, 2020, 11:15:48 am »
Не знам кое е по-добре. Симеон е като мен- вятър да ни духне и 38С си ги имаме. Лятото го хвана някакво вирусче и вдигаше над 40С. Падне ли на 39С и си играеше. Сега пак е така. Лошото е, че трябва да се прави профилактика заради сърцето и тази температура плаши много лекарите.
Двамата за сега боледуваме заедно. Надявам се да опазя само новото като дойде.   
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #14 -: Януари 29, 2020, 13:22:50 pm »
Не знам какви вируси върлуват, но са отвратителни. Ние сме с кашлица, цялото семейство. Нищо друго освен кашлица - гадна, през деня влажна, през нощта суха и дразнеща. Завлачили сме я от началото на декември и все още продължаваме да кашляме. Знайни и незнайни сиропи изпихме, антибиотици - два за Теди и един за мен, инхалации, народни рецепти. Дано отмине скоро, че е адски неприятно  :?
     
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #15 -: Януари 29, 2020, 14:30:10 pm »
Много неприятно, явно всеки го кара различно, дано само бързо да минава. Аз вече трети ден се влача. Не бих казала, че съм много зле, но не съм и добре де :lol:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #16 -: Януари 29, 2020, 18:36:17 pm »
А моят ЛЛ ми разправяше, че трябва, да се пазя от вируси, понеже с моята диагноза, тежко се карали, пък и бях 4 дни на системи кортикостероиди и с тях било по-опасно. Ама аз просто обещах, като ходя при него и на други в рискови места, да нося маска. И го питах с дете в училище, как смята, че ще се опазя.
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #17 -: Януари 30, 2020, 10:05:16 am »
Ох Пете, ами да се пази човек, ама как, и аз това питам. Все пак сме сред хора, децата ходят на училище ...
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #18 -: Януари 30, 2020, 10:59:25 am »
Болните трябва да  са съвестните- маски и при възможност въобще да не излизат. Здравите и да носят и да не носят маска няма как да се опазят, ако са сред болни.
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #19 -: Август 04, 2020, 14:08:36 pm »
Привет на всички.Как сте?Как са децата?Как минава лятото?Не ми остава време да се включвам,но е за хубаво.На конролните през месец февруари Деа се оказа с доста лоши показатели-дефицита на Б12 си го имаше,освен това на вит.Д,желязо,фолиева и проблем  с щитовидната жлеза(ФТ3 беше под долна граница,останалите бяха в норма.)Опитахме се с хранителни добавки да го вкараме в норма,но без успех и месец по-късно мина на хормон.Аз бях в същото състояние с изключение на щитовидината.
В пика на извънредното положение на няколко пъти ни изкара ангелите с фалшиви диагнози като пневмония и уро инфекция,така и не разбрахме от къде идваше всичко,но си изпи 2 АБ за отрицателно време.Даде  на зад с походката.
В началото на май реших,че трябва да направя нещо по въпроса и започнахме преходи в планината поне 2 пъти седмично,завърнахме се на рехабилитация,започна и логопед,бяхме на море и след него правихме поредната конторола-за първи път всичко е в норма.Кадъм и остави все пак поддържаща доза витамини и хормона.Тества и мускулатурата и беше супер доволна от резултатите.Работата с логопед ,също си оказа своето влиание(логопедите и Кадъм искаха да работят с нея,защото според тях мисълта и вървеше по-бързо от речта).Иска ни на преглед през ноември.
Аз също вкарах всичко в норма,но и при мен щитовидната се разклати ,само че ФТ4,имам 1 месец проба с хранителни добавки да се опитам да го вкарам в норма,на своя глава реших да спра глутена и всички млечни продукти.Надявам се това да ми помогне.
До края на лятото Деа има замислени още 2 морета(едно с баща и и едно с баба и) и едноседмичен престой с мен в Родопите,където мисля да я тормозя всеки ден с преходи.Успява да изминава 6-7 км без мрънкане ,с което много се гордея(вървим 3-3.5км в посока,почивка и след това обратно)
*
Re: Нашите пораснали деца - 2020 г.
« Отговор #20 -: Август 04, 2020, 14:53:31 pm »
Браво на Деа, дано да нямате вече сериозни проблеми, другото лека полека ще се оправи :)

Големите и те са във ваканция. Моите са на село при баба и дядо и живот си живеят :lol: