0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета в Канада
« -: Юли 17, 2006, 16:58:23 pm »
Здравейте момичета, аз живея в Канада и много бих се радвала ако има някой от вас който също живее тук.Много бих искала да обменим опит в борбата със стерилитета тук в Канада.Има ли някоя от вас която е успяла,коя клиника е посещавала какви процедури и изследвания са и правени? Също и момичета, които все още водят тази тежка борба.
Аз все още вървя по трънливия път на неуспеха и се опитвам да не се предавам а да бъда силна. Имам направени много изследвания, имам и една неуспешна инсеминация,всъщност бяха две инсеминации в един цикъл направени през ден но за съжаление неуспех.Сега продължавам напред със следващата инсеминация.Ще се радвам да споделяме опит тук в тази темичка и да си помогнем с каквото можем.
Re: Момичета в Канада
« Отговор #1 -: Юли 19, 2006, 12:33:53 pm »
Май няма канадки, но има един много хубав форум:
www.ivf.ca

Всъщност има една жена, но тя вече роди и не знам дали влиза.
*
Re: Момичета в Канада
« Отговор #2 -: Юли 20, 2006, 14:17:28 pm »
Sunnyflower, ти в Торонто ли беше? Аз живях там , но за сега съм тук в България. В коя клиника прави инсето? Тази година също прекарах 4 месеца там и разучавах клиниките, правих изследвания. Кой ти е family доктора, сподели повече? :D
« Последна редакция: Юли 20, 2006, 15:08:04 pm от ocean »
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Момичета в Канада
« Отговор #3 -: Юли 20, 2006, 16:41:36 pm »
Тук съм  :D
Докато бебетат спят, мога да драсна някой ред.
Аз съм в Торонто региона.
Забременвх след втори опит Инвитро/икси/ в клиниката  Centre For Reproductive Care в Хамилтон, това е страницата http://www.crcfertility.ca/

При мен проблема беше запушени тръби с хидросалпингс.
Лично аз не съм особено очарована от нивото гинеколозите и лични лекари, специално във връзка с борбата със стерилитета.Правят ти изследвания, и всичко, но са много мудни и всяка процедура отнема доста време.За това смятам, че е по удачно при явен проблем с незабременяване, двойките да се насочат  веднага към клиника.

Това се сещам за сега.
Питайте, който го интересува друго

Поздрави и успех в борбата на всички


Ема2
« Последна редакция: Юли 20, 2006, 17:39:23 pm от shygirl »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Момичета в Канада
« Отговор #4 -: Юли 20, 2006, 17:22:39 pm »
Ема, искам да те попитам, преди да направиш инвитрото отстраниха ли ти хидросалпинкса? Правиха ли ти някакви имунологични? Искаха ли ти рефърал от фамилния?
Поздрави
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Момичета в Канада
« Отговор #5 -: Юли 20, 2006, 17:47:52 pm »
Ема, искам да те попитам, преди да направиш инвитрото отстраниха ли ти хидросалпинкса? Правиха ли ти някакви имунологични? Искаха ли ти рефърал от фамилния?
Поздрави

:)
да махнаха тръбите без колебание, не са  ми правили имунологични, никой не ми предложи такъв вариант след първия неуспешен опит.

Моят гинеколог изпрати реферал до клиниката, той ми прави лапарото, с което се установи хидросалпингса.После от клиниката ми се обадиха след седмица с час за консултация.
Това е.

поздрави
 :)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Момичета в Канада
« Отговор #6 -: Юли 20, 2006, 18:15:17 pm »
Здравейте момичета,

Радвам се,че има момичета тук в Канада

Ocean, да аз съм в Торонто.Моя фамили доктор се казва McGarragle,мога да кажа че съм много доволна от него.Благодарение на него попаднах в клиника по стерилитет от която съм много доволна.Клиниката,която посещавам е SWCH Fertility Centre.Досега са ми направени почти всички изследвания.Аз имам лапароскопска операция от преди 2 години в БГ  с резултат ендометриоза и 6 месечно лечение със Золадекс.Левия ми яйчник на който ми беше ендометриозната киста с големина 7см е много мъничък след операцията и напълно не работи,разчитам само на десния си яйчник.Тук ми откриха висок пролактин и за него пия от няколко месеца Достинекс. Вече 3-ти месец правя фоликуметрия,като започвам да ходя от ден 3, след това продължавам да ходя от ден 8 или 9 и така всеки ден докато се установи овулацията, като със всяко ходене първо правя кръвно изследване.Първия път когато направих фоликуметрия просто засичахме овулацията и чакахме момента за да работим вкъщи по въпроса  :D втория месец пробвахме инсеминации две със стимулация,но пак неуспех и сега този месец от стимулацията имам малка кистичка от дясно и моята докторка неиска да ме стимулира този месец заради кистичката и затова пак ще пробваме по естествен път, ако нестане, другия месец влизам на лапароскопия поради съмнения отново за ендометриоза и сраствания.Забравих да напиша , че имам направена цветна снимка,която слава богу даде добър резултат.И така, това е при мен, много борба и много нерви,незнам кога ще свърши този ад и тези мъки, но освен да бъда силна друго няма какво да направя.От всичко на света искам детенце и на всичко съм готова за него.
*
Re: Момичета в Канада
« Отговор #7 -: Юли 21, 2006, 16:11:00 pm »
Благодаря ти Ема за бързия отговор. Разгледах снимките на бебенцата, много ама много са сладки. Бъдете живи и здрави с таткото, да си гледате дечицата, и бъдете щастливи родители. Аз сигурно ще пробвам още едно инвитро тук в България, и ако не стне, ще се връщам обратно. Ема твоята клиника ми вдъхва доверие, % на съксес е доста висок. Исках още да те попитам, след като беше с рефърал, наложи ли се да плащаш Lab fee, колко горе доло ти излезна без лекарствата? Аз януари правих изседвания в IVF-Canada на Kenedy&Sheppard-Toronto. Бях готова за включване в програмата, но реших да опитам още веднъж тук. Дано не съм сгрешила.
Sunnyflower, мисля, че и ти си попаднала в добра клиника. Нали е на Bay & Bloor? Хубаво е, че са ти направили много изседвания. Хората там си разбират от работата макар и по-бавно и мудно да действат.
Поздрави и целувки момичета
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Момичета в Канада
« Отговор #8 -: Юли 24, 2006, 15:26:11 pm »
Здравей Оуши, съжалявам, че не отговорих веднага, ама нещо се отплеснах тези дни.
Сега на твоя въпрос, аз не плащах абс.нищо, с изключения на ИКСИ то което се наложи втория път, защото на моя мъж сп. беше малко като обем /около 2 мл /и те ни посъветваха да направим икси,за да се гарантира по-голямо оплождане на многото яйцеклетки, които имах/18/.Никакви други фии, нищо.Като ходех на прегледи и процедури, само си давах картата.Това е.

Моята клиника е добра, но не правят трансфер на 5 ден.На мен ми беше удобна, защото е и сравнително близо до нас.
Ами това е от мене.
Питай, ако нещо не е ясно.
Успех на теб.Кога е опитът?

Ема2
« Последна редакция: Юли 24, 2006, 22:13:21 pm от shygirl »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Аз съм в Монреал
« Отговор #9 -: Юли 31, 2006, 19:03:00 pm »
Здравейте,
Много се радвам, че вече има отзиви и от Канада. За съжаление ние със съпръга ми сме  в друг град, но се надявам да се намерят сродни души и тук:)
За сега единственото което сме направили е назначена среща с уролог за моя съпруг през август и от там нанатък ще видим.

При нас има прблем с мъжкиа фактор, а за женския не се знае:) до момента докторите в България не са казали нищо, а тукащни не съм посещавала.

Пишете ако имате по- богат опит с репродуктивната медицина в Монреал, моля ви!!!!




*

    Любс

  • ***
  • 418
  • Имам си една мечта....
Re: Момичета в Канада
« Отговор #10 -: Юли 31, 2006, 20:22:15 pm »
shygirl , вторият ти опит, който е и успешен, беше от замразени или пресни ембриони? колко ти сложиха при трансфера? мерси предварително
п.с. да са ти здрави бебчетата и само да ви радват!!
No body is perfect, i`m NOBODY!!

Re: Момичета в Канада
« Отговор #11 -: Юли 31, 2006, 21:14:12 pm »
Здравейте момичета,
 Извинявам се,че скоро не съм писала, но имах малко проблеми с компютара.
Добре дошла на Elitu в нашата малка групичка и от сърце ти пожелавам скоро да ти се сбъднат мечтите.

Ocean почти позна къде ми се намира клиниката. Намира се на Bay and College street ето това е сайта им: www.createivf.com

Момичета имам няколко въпросчета към вас и ще съм много благодарна ако имате тази информация.
Значи първата ми инсеминация бях стимулирана с Кломид, но като че ли не ми се отрази добре поне по думите на докторката ми.Образувах киста и цикъла ми беше много кратък и странен само 3 дни.След това заради кистата ми докторката ми реши да не ме стимулира а да пробваме на нормален цикъл.Да обаче фоликулите, които образувах според думите на докторката ми бяха много странни и тя каза че е от Кломида и че повече Кломид няма да ми назначава.
Съмнявам се,че от следващата инсеминация тя ще ми назначи стимулация с гонадотропни, освен ако няма някакво друго лекарство.
Интересувам се знаете ли каква е цената на една ампула :PERGONAL, HUMEGON, FERTINORM AND GONAL F ?
Другия ми въпрос е знаете ли дали някое от тези лекарства се поема поне някакъв процент от застрахователните компании?
Третия ми въпрос е в зависимост от това как ще реагира организма ли се определя колко ампули ще ти сложат,каква доза и сътветно в зависимост от това варира ли цената?
Знаете ли колко ампули минимум се слагат и колко максимум според организма?

Ще съм много благодарна ако някоя от вас момичета може да ми помогне с тази информация.Извинявам се ако съм задала прекалено много въпроси или звучат объркано.

Поздрави от мен Съни.
Re: Момичета в Канада
« Отговор #12 -: Август 02, 2006, 15:39:09 pm »
zdraveite na vsi4ki.Az jiveia v South Afrika i sa6to imam problem.OT niakolko meseca se opitvame s maja mi da imame bebe i ne6to ne stava.Ne znam  kakva moje da e pri4ina ,no iskreno se nadiavam da ne mi se nalaga da hodia po bolnici.POjelavam uspeh na vsi4ki i dano skoro se radvame na beb4eta.
*
Re: Аз съм в Монреал
« Отговор #13 -: Август 05, 2006, 03:32:03 am »
Пишете ако имате по- богат опит с репродуктивната медицина в Монреал, моля ви!!!!
Айде да се изпиша и аз - до сега съм писала само на лични съобщения - по принцип и интереса към Монреал е по-слаб.
Ние се стягахме за инвитро с ИКСИ и точно преди да започна стимулацията се оказах бременна. Опита ми е с Репродуктивната клиника на McGill в Роял Виктория Хоспитал. Съпоставено с опита ми по медицинските заведения тук считам, че работят доста добре.
Всички изследвания бяха безплатни - плаща се само за процедурата - зависи какво ще назначат - инсе или инвитро /със или без ИКСИ/. Медикаментите за стимулацията са отделно от цената на процедурата. Всички репродуктивни клиники дават специална цена, ако платиш на веднъж три процедури - обикновено плащаш 2, а получаваш 3 в рамките на 1 година обаче.
Медикаментите в това число и ГОНАЛ Ф се покриват от застраховките - съответния процент, който покрива застрахователя. Имайте предвид, че застрахователите имат ценоразпис, който не винаги е еднакъв с този на аптеките - примерно ако купиш една ампула за 300 долара а те имат в ценоразписа си 280 ще покрият съответния процент от 280, а не от реално платеното, с което малко ни прецакват.
В Квебек има специален данъчен кредит, съгласно който 30% от разноските за третиране на инфертилитета се връщат от данъци - това е само за живеещите официално в Квебек в края на годината. Другата финансова подробност е, че непокритите от застраховката сума могат да се впишат в категория медицински разходи и пак да се получи нещо отгоре при връщането на данъците. Възможно е като медицински разходи да се включат и някои транспортни такива, но това са подробности, които трябва да се огледат от специалист.
Като цяло опита ми е, че тук се правят стартово: спермограма за мъжа, кръвни изследвания на жената и мъжа, хормонални изследвания на жената, изследване за хламидии и ако е отрицателно цветна снимка, ако резултата от хламидиите е положителен - лечение и пак цветна снимка, ако вие се съгласите се прави и диагностично лапаро, но то е само по желание. Ако се открие някакъв проблем се търси решение. При спермограма с показатели за инвитро едва ли ще направят някакъв опит да подобрят положението - просто назначават инвитрото - а то се прави, когато вие решите, че сте готови - най-вече финансово.
Ето и малко сайтове на репродуктивни клиники - ходила съм по различни причини в две от клиниките
в McGill - болнична клиника но университетска с доста ресурси за изследвания и сериозен персонал - пак казвам с много добри впечатления съм
http://www.mcgillivf.com/MRC/English/Welcome.htm
и в ОВУ - след като забременях ходих там за част от изследванията - луксозно изглеждаща частна клиника имах работа предимно с лаборанти, така че не мога да кажа кой знае колко за нея
http://www.cliniqueovo.com/english/index.asp
Ето и другите две
http://www.montrealfertility.com/MAIN.HTML
http://www.procrea.qc.ca/

По принцип в тези клиники може да се иде с направление от гинеколог или да се обадите сами и да си запишете час - в смисъл че направлението не е задължително, особено ако знаете, че имате проблем или заявите, че имате една година неуспешни опити. Единствената разлика е, че ако ви прати лекар може да ви дадат по-бързо среща, отколкото ако сами се обадите.

Ето и един местен форум - понеже е на английски няма много информация за Квебек, но ще е полезен за някого предполагам
http://ivf.ca/Invision/index.php?act=idx

Това е сайта на един от частните видеозони - не знам дали работят с небременни пациенти, но мисля, че на частно може да се направи видеозон и във всяка от репродуктивните клиники.
http://www.uc-baby.com/

Частна лаборатория, която не съм ползвала, но все пак може да е полезна
http://www.curalab.com/english/index.htm

Ето и малко сайтове, в които могат да се видят цени на медикаменти
http://canadadrugs.rxcarecanada.com/
http://www.medisave.ca/MedisaveDrugs.aspx
http://www.rx1.biz/
За тези с мъжки фактор от тук може да се поръча български трибестан онлайн плаща се през PayPal
http://www.bodybuilding.com/store/soph/sophabul.htm

От тук можете да поръчате тестове за бременност онлайн плаща се през PayPal - имайте предвид, че за покупки на стойност над $20 може да начислят ДДС и мито.
http://www.early-pregnancy-tests.com/3pregtesstri.html
Аз съм поръчвала 20 теста за 16 долара - доставката е безплатна идват в писмо по пощата, така че съвета ми е да ги поръчвате като температурите паднат под 25 градуса, иначе има вероятност да се повредят от топлината.

Ами това е моя опит - за моя радост приключи преди най-съществената част. Надявам се да съм била полезна.
*
Re: Момичета в Канада
« Отговор #14 -: Август 12, 2006, 20:58:08 pm »
Здражей Клиа,
Благодаря за изчерпателната информация.
Сега да споделя на нас за момента какжо ни назнацхиха:
1. След посещение при личен лекар на мен ми пусна хормонални изселдане на 1 хормон . Така и не знам какви са ми резултатите, защото се пращат директно на лекаря, а той каза че ще се обади единствено при наличие на проблем 8O. Така и не се е обадил до сега.

2. Вчера бяхме при уролог за съпругът ми и той назначи 2 спермограми , без да напише или да каже през какъв период от време, с което учудихме много персонала от лабораторията:)) и хормонални изследвания. Резултатите също ще отидат при него и няма да знаем какви са.

Тук обаче се замислям какъв план да следваме - дали да се отиде директно в клиника за фертилитет или да продължаваме сходене от един лекар на друг.....


*
Re: Момичета в Канада
« Отговор #15 -: Август 14, 2006, 09:50:11 am »
Добре е да отидете в клиника по стерилитет, но мисля, че гинеколог ти дава направление.
Сигурно ще се включи някой от Канада, 3а по сигурно да обясни.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Момичета в Канада
« Отговор #16 -: Август 14, 2006, 15:36:58 pm »
Здравей, аз казах вече по-горе, че според мен е по-удачно да се отиде направо в клиниката.Моя опит с докторите беше като твоя, размотаване и прочие, като отидох в клиниката, нещата бяха много по -организирани.

Така, че действай.
Успех ти желая!!!

Ема
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Момичета в Канада
« Отговор #17 -: Август 15, 2006, 02:34:13 am »
И аз съм за клиниката - там си имат и лаборатории и всякакви специалисти та каквото трябва да назначат ще стане и по-бързо и по-организирано.
А за направлението вече съм писала - можете да поискате такова от гинеколог, но реално не ви е нужно - единствено ако гинеколога лично ви направи срещата ще стане по-бързо и това е ползата - със или без направление можете да си направите среща в клиниката и всичко ще си върви по здравната карта така че за това не се притеснявайте - изберете си клиника и действайте.
*
Re: Аз съм в Монреал
« Отговор #18 -: Август 20, 2006, 00:11:45 am »

Като цяло опита ми е, че тук се правят стартово: спермограма за мъжа, кръвни изследвания на жената и мъжа, хормонални изследвания на жената, изследване за хламидии и ако е отрицателно цветна снимка, ако резултата от хламидиите е положителен - лечение и пак цветна снимка, ако вие се съгласите се прави и диагностично лапаро, но то е само по желание. Ако се открие някакъв проблем се търси решение. При спермограма с показатели за инвитро едва ли ще направят някакъв опит да подобрят положението - просто назначават инвитрото - а то се прави, когато вие решите, че сте готови - най-вече финансово.

:))) и последно пак да питам :))) Всички тези предварителни изследвания се покриват от здравната карта и ние не ги заплащаме?
И да уточня в момента не работим и нямаме застраховка при частен застраховател:))
Извинявам се,че питам за едно и също нещо, но искам да съм сигурна че правилно съм разбрала  и благодря предварително за отговора /надявам се че ще отговориш/.
Ако е така взимаме си картите взимаме си среща в клиника, изследват ни  казват ни какво ще ни правят и събираме финанси за процедурата:))) даже мисля, че там, където ще правят спермограмата има фертилити център St luc  :D


*
Re: Момичета в Канада
« Отговор #19 -: Август 20, 2006, 08:14:37 am »
Всички тези изследвания се покриват от здравната карта - не се покрива процедурата и медикаментите - по моя протокол медикаментите за един опит бяха на стойност клоняща към 5000 долара - процедурата е още толкова така че най-добре да започнете работа поне единия и да има хубава медицинска осигуровка. За съжаление преди да почне работа едва ли ще е наясно дали осигуровката покрива точно такова лечение - много от осигуровките изрично пишат че не поемат нищо или поемат много малка сума за лечение на инфертилити проблеми.
*
Re: Момичета в Канада - раждане ??? секцио или нормално
« Отговор #20 -: Септември 13, 2007, 15:46:39 pm »
Здравейте момичета от Канада,

Въпроса ми е към раждалите след INV процедура - как протича раждането в Канада, Ванкувър?
В България е задължително секцио след дългогодишен стерилитет, а в Канада?
Предстой ми заминаване за Ванкувур и живот и здраве - Януари месец Раждане.Много сам притеснена че доктора може и да  НЕ ми назначи секцио - съществува ли такава възможност?? INV е правено в БГ



Благодаря
*
Re: Момичета в Канада
« Отговор #21 -: Септември 13, 2007, 23:40:27 pm »
Честито! Лека и безпроблемна бременност!
Немога да ти дам отговор от личен опит, но тук не мисля, че назначават секцио само защото си бременна след INV, по-скоро преценяват на момента според показателите как ще протече раждането.