0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Правим опити за бебе - Тема 17
« -: Септември 10, 2018, 18:29:59 pm »
Ето я и новата темичка момичета,надявам се да ви донесе много  :bfp: и  :babyflips:.Обичайте се  :bed: усмихвайте се  :biglove: мислете положително :heartbeat:,защото съм сгурна,че това са 50% от успеха :grouphug2:.Очаквам скоро задружно да се преместим в  preggo тема  :bori_015: :bori_002:  :crossfingers: :goodluck:

Тема 16 тук
« Последна редакция: Септември 11, 2018, 21:53:31 pm от petqst »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #1 -: Септември 10, 2018, 19:04:02 pm »
От твоята уста в нашите кореми.
Маги, успех. Щом ще има реинсеминация е подсигурена работата двойно. Защо се притесняваш за пукането на фоликулите, ЛУФ ли правиш без помощни средства?
Иначе за коремните преси. Когато бях под съмнение за ЛУФ и аз много активно правих. В една тема прочетох, че една жена правила до издъхване коремни преси. И седнах аз и започнах: 1, 2, 3... 600
На следващата страница след това прочетох, че била направила до издъхване 80 коремни. Прирева ми се, особено на другия ден, когато трябваше да се изправя 😁
Слънчице, ще взема и аз да се огранича. Основно картофи ям. Уж нямам ИР, но моя инсулин беше по-висок от твоя май и Докторката вече два пъти ме пита с ИР ли съм заради бройката на стимулация.а Д-р Даскалов ми е казвал, че нямам, ендокринологът също и инсулинът ми е по-висок от твоя, а ти си на границата на ИР
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #2 -: Септември 10, 2018, 19:16:47 pm »
Тери, ти ако ограничиш още нещо ще започна да се притеснявам за оцеляването ти. Само пост и молитва ще ти стане, а и вода :)
Яжте месо, риба, сезонни плодове и зеленчуци и не ограничавайте мазното. Яйцеклетките обичат мазно. Картофите нищо не носят.
Аз един месец съм си дала да ям каквото искам, че се ограничавам цяла бременност от захари заради ИР и в последствие диабет. :)
Да минат 6-7 месеца, или малко повече, и ще дойда официално в опитите, но до тогава не искам никоя от вас да заваря!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #3 -: Септември 10, 2018, 19:27:31 pm »
Павла,леко майчинство имаш явно щом си готова .
Тери аз това и обичам-месо,зеленчуци , млечни,риба.Плодове не ме изкушават,нито бобища и оризи.Тъй като купуваме месо го изкисвам-пилето,да му паднат отровите,не ползвам бульона и така.Мисля ,че при мен е фамилна обремененост.
Аз сладко си хапвах преди ,сега изобщо не.За цяло лято 2 сладоледа.
« Последна редакция: Септември 10, 2018, 19:53:23 pm от Слънчицето »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #4 -: Септември 10, 2018, 19:52:31 pm »
Разбрах аз от майчинство за 20 дена :lol: Просто не искам, ако е възможно, децата ми  да имат голяма разлика. По- близки са децата. Другото е, че ще отделя едни 20 години, по сбити, и после- живот :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #5 -: Септември 10, 2018, 21:20:01 pm »
Павла и аз така,едно след друго ще ги народя.😁.Между другото скоро ,преди броени дни навърших 34.Въобще не е страшно,фризьорката като чу ,за малко да изтърве ножицата,но яйцеклетките ми знаят,и като родя първото ни дете,след година почваме номер 2.
Така,че адмирирам твоето решение,а и като човек с репродуктивни проблеми,не подценявам ситуацията.
Сими лесно ли се гледа?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #6 -: Септември 10, 2018, 21:22:48 pm »
20 дена ли минаха...  8O Преди като следях овулация с фоликолуметрия и тестове и толкова ми се точеха тези месеци, сега 20 дена минали. Расте малката гъбка. Павла, взел ли е твоите светли очи. Като не го кърмиш сигурно отсега са му избистрени. Не мога да си представя какво ли щастие е да си го имате вкъщи. Всяко бебе носи щастие, но това така чакано дете си е наистина благословия. Хайде дано второто да стане даже по естествен начин без да усетите.
Не знаех, че и Павла е с ИР. То ще се окаже, че 50% от жените имаме ИР и сигурно само на някои влияе зле, то иначе нямаше да се раждат деца.
Иначе сте прави, че ако огранича още нещо ще съм на пости. Риби почти не мога да ям, меса също. Вегетарианец по принуда съм. Мъча се да хапвам. днес се излъгах с 1/4 кебапче да не е като без нищо.
Маги мей, как ли се вълнуваш :) И аз се развълнувах с теб.
А Маги_ст да си приключва проектите и да планува една отпуска, че ескимоса ще е премръзнал и ще иска да го топлят вкъщи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #7 -: Септември 10, 2018, 21:54:15 pm »
Тери,моята вечеря беше салата,и сега си налях винце със сиренца,няколко вида.Както каза Павла,яйцеклетката обича мазничко.Яйца ,извара сигурно ти втръсна но аз я правя в много варианти на салати и е вкусно.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #8 -: Септември 10, 2018, 22:57:51 pm »
Писах, писах и се прецака нещо.
Аз напълнях с близо 10 кг от бременности и стимулации, а паралелно с това и намалих движението- така се случи. Мисля, че от там се сдобих с ИР. Аз бях на Метформин до 4-5 месец. Сега, след като си направя мръсните седмици пак ще си го почна с режима.
Тери, и двамата сме синеоки, така че Сими и той ще е. Още не са се избистрили очите. Иначе е голям сладур- папка, гушим се и спинка. Не иска кой знае какво, но това, че постоянно се гушкаме може да ми излезе през носа. Как ще му правим сестриче или братче така? :)
Защо не ядеш риба и месо по принуда? Иначе кебапчетата, нали знаеш, изяж 10 кебапчета и събери цяло куче. Аз обичам всякакви такива неща- кебапчета, кренвирши :oops:
Яжте сирена, зехтин, гответе с масло, авокадово олио, Омега 3- риба (при бременност е много полезна за бебето. Намалява риска от Алцхаймер на детето).

Меги мей, утре ли е реинсеминацията? Утре след нея, вечерта и секс да правите, че и вдруги ден.

Късмет!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #9 -: Септември 10, 2018, 23:17:55 pm »
Значи писах аз в старата тема, ама кьорав карти не играе. Де да знам, че вече сме тук. Та копирам поста 😁
Днес е денят О  :D А, дано  :lol: :lol: :lol: работим усилено. Аз май психясвам вече, чета, чета и само за това мисля, все едно от мен зависи да се спука този фоликул и аз да го оплодя. Ей, ама как може човек да избяга от мислите си?!?!
Добре дошли на новите попълнения и дано не се задържите дълго  8)
Тери, как е кученцето ти, нищо не казваш?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #10 -: Септември 11, 2018, 07:06:08 am »
Лейди, емпат си да знаеш. Аз от вчера само за кучето мисля. Закарахме я вчера във ветеринарната клиника за два дена. Ще й бият Арсен през 24 часа. Чета, че трудно понасят втората доза, но ако оцелее, ще е здрава вече :)
Иначе аз не ям меса, защото адски много ми се повръща от тях. Не ми понасят. Докато кебапче мога да се прежаля. Като е пресовано и много овкусено месото го прекарвам някак. Затова й основните храни, с които се храня, май са забранени при ИР. Засега само картоф леко ще намаля. То яцеклетките вече са ми извадени. Дано докторът е прав като каза, че са хубави. Странно ми е да чета за жени, на които след пункция им казват, че имат хубаво качество на Я и след неуспешното инвитро си измиват ръцете, че не било хубаво качеството.
Павла, гушкай си го. Ти толкова си го чакала.
Лейди, спокойно. Ще се спука фоликула. Най-важното е, че яйчниците заработиха.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #11 -: Септември 11, 2018, 08:46:31 am »
Добро утро момичета :) с нови сили и мечти влизам в новата темичка :)
На Маги Мей пожелавам много късмет :) да е успешна инсеминацията и скоро с много усмивки и радост да се премести в другата темичка :)
Тери и теб няма да те пропусна душа ;) действайте с твоя мъж и дано се случат нещата нормално, ако не и твоите сладоледчета чакат да си ги прибереш, но нека да са близначки този път :)
Маги_ст скоро децата тръгват на училите, а с тях и ти да си прибираш сладоледчета :)
Лейди и теб те чакаме да се похвалиш скоро.
Силно стискам палци и желая късмет на всички борещи се за малки сладки бебенца :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #12 -: Септември 11, 2018, 09:27:15 am »
Тихо, че имаме график за секс. Сега ще ти падне ченето. От два месеца не съм дала на мъж да ме докосне (заради бактерии и после инвитро) и сега изведнъж докторката ми подготви един интензивен секс курс. Направи ми снимки от фоликолуметрията и те понеже са 3 ги сгъна като акордьон и отзад написа датите за секс. Излизам аз от кабинета и казвам на Мишо: "Нямам нищо за теб" като имам предвид, че не ми дадоха никакви данни за неговата спермограма по време на инвитрото. И той един пребледнял пита: "А секс?" и аз само спуснах като свитък дългия график за секс и като му светнаха очите :D :D :D :D
Слънцемое, ти нямаше ли да раздвижваш нещата при вас на есен също? Само по морета ходиш и отлагаш :D :D :D Сигурно сега и на 22ри ще идете на моренце, а?
« Последна редакция: Септември 11, 2018, 09:33:50 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #13 -: Септември 11, 2018, 09:30:00 am »
Ох Тери, разсмя ме.Горкия ти мъж :) Два месеца им се увиждат, макар по време на бременност и после като се роди да се спазва една дистанция доста по-дълго.Да не ви плаша ама е много време въздържанието тогава.

Брави за желанието за второ, толкова бързо.Аз не исках в рамките на годината да забременявам, че Моника беше звер, то не че се и получи де.На всички ви пожелавам повече късмет от моя!Демек по-скоро да дойде второто :)

Целувки и благодаря,ч е ме мислите.Маги_мей, орисвамете скоро бебче!

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #14 -: Септември 11, 2018, 09:35:07 am »
ахахах Тери как ме разконспирира хаахха замислили сме нещо за почивните дни хаха (ние си го взимаме предварително, че силно се надявам да и се размине другата година морето)
Аз в момента съм на етап пробиотик и чакане на цикъл в началото на другата седмица... та после като се приберем ще направя контролна микробиология и тогава ще го мъдриме. Иначе поне вече заповедта е в шкафа и чака да я занеса в болницата.
Само си го предстявам Мишо как са му светнали очите като е разбрал, че ще има бая кекс тоя месец :) хахах
« Последна редакция: Септември 11, 2018, 09:38:16 am от Слънцемое »
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #15 -: Септември 11, 2018, 11:02:31 am »
Нов развой на нещата момичета-отиваме днес в болницата, моя се нарежда да дава материал за реинсеминацията, аз влизам на преглед и доктор Цветков ми казва, че всъщност нямам спукан фуликул, и двата са си там, еднокво големи и нямало смисъл да повтаряме днес, да сме си действали днес сами и дано се пукнел някой фуликул. Каза че не  и трябвало да става така, защото нормално съм си овулюирала, и даже и инджекция ми биха за да се спукат. Яд ме е, дано все още да може да стане.
Равносметка до тук от тази инсеминация-доктора забравя да ни каже колко въздържание да имаме, отиваме на преглегледа преди инсето и за малко да забрави че трябва да пуснем вирусология. В деня на инсето в момента в който лягам на магарето ме питат имам ли съпружеско съгласие, при което аз са зефте чувам за това, но иначе висим 5 часа като сополи в болницата. Седя си гола и акушерката ми казва че докато не попълним тези долументи, които трябвало сутринта да ни бъдат дадени за попълване, няма да направи манипулацията, по гол задник почвам да пиша. И днес някак си фоликула се е върнал пак в нормалната си форма. Не че искам да гледам само лошите неща, ама все пак съм там за да ми помогнат, не за да знам какво трябва да правя и какво да попълвам. Кажете ми как да реагирам, даже не знам как  се чувствам, объркано май.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #16 -: Септември 11, 2018, 11:09:13 am »
Е как... Ох, милата. Мъчно ми стана. Знам какво е да си пълен с надежди и да се обърка нещо, на мен ми отложиха инсеминация. Но на теб са ти я направили и... как вчера беше спукан фоликула, а днес не е спукан... Думи нямам. Няма ли да ти бият още Прегнил/Овитрел за пукане или дотогава ще презреят яйцеклетките? Съжалявам, действайте вкъщи и ходи на фоликолуметрия да видиш няма ли да се пукнат. Сигурна ли е работата, че първия не се е пукнал, докторът вчера вероятно е видял изтеклата течност, за да реши, че пукнат. Щом нормално по принцип овулираш. Задържаш ли друг път фоликули?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #17 -: Септември 11, 2018, 11:16:59 am »
Благодаря ви, момичета! Радвам се, че съм с вас по този труден и дълъг път...

magi_st Аз бях само на 1 Менопур 75 на ден, но честно казано много се замислям дали да не пробваме инсе на естествен цикъл. Подвижността мъжа ми е ОК, последната спермограма не е пред мен и не мога да цитирам цифри, но първия път с 3% морфология забременях. Друг е въпроса, че не просъществува бременността.

Pav-la При предната стимулация, която беше по същата схема с Менопур, всичко си беше наред. Накрая ми остана по един доминантен фоликул във всеки яйчник и направихме инсе, от което забременях, но всичко приключи в 6-7 г.с. Тогава ми откриха НК клетките. Имам генетично изследване за тромбофилия,  според което не усвоявам добре фолиевата киселина и съм склонна към спонтанен аборт.

Извинявам се за невежеството, но при какви случай се прави биопсия на ендометриума? Това не ми е правено, също и ИР изследване. При условие, че имам едно родено дете, има ли смисъл да се правят или това няма значение?

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #18 -: Септември 11, 2018, 11:25:55 am »
Нямало нужда да ходя да ме види дали са се пукнали фоликулите, ама вчера и аз го видях че не беше кръгъл а в някаква мнооого крива форма, и днес как си е върнал формата пак не знам. Нямам проблем по принцип с пукането, не задържам фоликули. Тъпо ми е, ама май няма да се върна повече при него. Много несериозен ми се вижда, нищо не обяснява, очаква че трябва да ги знам нещата. Не се чувствам добре при него. Някой знае ли как става смяната на лекар в Надежда, или направо да ходя в някоя друга клиника?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #19 -: Септември 11, 2018, 11:31:51 am »
Маги, аз нали се махнах от Надежда по подобни причини.Толкова абсурдно ин витро не бях правила никога като там.

За смяна на лекар мисля, че на регистратурата трябва да отидеш и да поискаш, но може да се почака няколко месеца.За Стаменов най-вероятно няма да те запишат, защото там ходят само специални случай.За Персенска не знам, но тя също не обяснява, при Тихомирова не знам как стои въпроса.