Репродуктивно здраве > Покажете си графиката

Малко помощ за графика

(1/2) > >>

magi mei:
Здравейте за първи месец меря БТ,може ли да си дадете мнението,защо така играе графиката.Меря я сутрин,анално с живачен термометър по едно и съще време.   http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=magi%20mei

marsi:
magi mei, ако беше продължила с тестовете за овулация (до положителен тест евентуално), щеше да е по-лесно тълкуването на графиката и определяне вероятните дни за овулация.
Според мен, изхождайки от графиката, е възможно да е имало О. около 10 ден от цикъла (макар че не е съвсем пълна графиката, има пропуск на 10-ти ден).
Както и ти си писала, температурата е нестабилна, но това ти е първата графика, възможно е да не си спазила някои от изискванията при измерване: сутрин непосредствено след събуждане (преди ставане от леглото, след поне 3 часа сън), всеки ден приблизително по едно и също време. При измерване с живачен термометър е добре да изчакаш около 10 мин. за отчитане на резултата.
Също трябва да се има предвид, че базалната температура може да се повлияе от странични фактори: напрежение с неспокоен сън, промяна на стайната температура, инфекция, и др., затова е добре измерването всяка сутрин да се прави приблизително по едно и също време и спазване на останалите изисквания.

Kakite:
Здравейте може ли някой да погледне графиката ми?От май месец се опитваме за бебче но още няма успех.Благодаря предварително.

marsi:

--- Цитат на: Kakite в Март 02, 2018, 00:50:50 am ---Здравейте може ли някой да погледне графиката ми?От май месец се опитваме за бебче но още няма успех.Благодаря предварително.

--- Край на цитат ---

Здравей, Kakite!
Ако съдим по графиката, вероятните дни за овулация са 14-15 от цикъла. Добре се е повишила температурата във втората фаза.
Виждам че си отбелязала четири поредни дни с положителен тест за овулация, не би трябвало да е така. Тестовете за овулация отчитат пик на хормона LH, който е за един ден и след него настъпва овулацията (тестовете са положителни за един ден, в някои случаи два поредни дни).
Но ти може и да не си изтълкувала правилно резултата от тестовете. Тестът за О. е положителен, когато тестовата черта стане наситена колкото контролната или по-наситена от нея. Преди това може да има няколко дни, в които тестовата черта се вижда, но е по-бледа от контролната. А след пика на ЛХ чертичката отново избледнява в следващите дни.

Така можеш да поставиш линк към графиката в подписа:
От  Овулационен календар -> (оранжевото поле) Лентички -> кликваш върху избрана картинка и копираш линка ->
отиваш във  Форум -> Личен профил -> публична информация -> поставяш копирания адрес в  Подпис -> накрая  Промяна на профила

Kakite:
Да и аз много се учудих от 3-те дни положителен тест но на 11 ден показа две еднакво наситени черти на 12 -ден тестовата беше по ярка от контролната и на 13-ден пак еднакво наситени.Ще прикача файл да ги погледнете.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия