0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клостилбегит и забременяване
« -: Септември 19, 2017, 08:56:46 am »
Здравейте имам няколко въпроса отностно стиулирането костилбелгит.Изписаха ми го понеже от 1 година правим опити и след многобройни издледвания се оказа че нямаме проблем просто не се получава.И ето че миналия месец ми дойде на 17 и започнах да го пия от 21 до 25 (схемата ми беше от 5ти ден 2×1 ) и от 14 ден трябваше да приемам Утрогестан ,на 26 си направих тест за овулация и се оказаха 2ве черти ,това е само 10ти от началото на цикъла и теста е с положителен резултат,въроса ми е толкова рано може ли да настъпи овулация защото се оказва че вчера си направих тест и съм бременна.Цикъла ми попринцип е 31 дена.Може ли някой да ми обесни точно какво представлява препарата,какво точно му е действието, защото не мога да повярвам че уж сме нямали проблем а от първия месец след приема на костибелгит съм вече бременна? Опити сме правили от 27 до 31 всеки ден без прекъсване на 1ви почивахме и на 2ри отново и това са ни контактите чак до 6ти септември.И най интересното е че на 26 27 и 28 тестовете за овулация си бяха 2ве черти?
« Последна редакция: Септември 19, 2017, 09:57:42 am от marsi »
*
Re: Костилбелгит и забременяване
« Отговор #1 -: Септември 19, 2017, 09:06:51 am »
Клостилбегита стимулира яйчниците , " узряването" на яйцеклетките (в повечето случаи повече от една), стимулира овулацията.
Предполагам и т. нар. жветна снимка имаш направена. Направи си кръвен тест и след десетина дни на преглед.
Честито!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Костилбелгит и забременяване
« Отговор #2 -: Септември 19, 2017, 09:55:32 am »
Както Авалон е писала, клостила се пие, за да успеят повече от 1 яйцеклетки и да имате по-голям шанс за забременяване.Хубаво е да си пуснеш кръвен тест.

*
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #3 -: Септември 19, 2017, 10:24:56 am »
Didi9191, в бибилиотеката на сайта има материали с информация за Клостибегит и други варианти за стимулиране.
Ето една статия, в която има по-подробно описание: Кломид (Клостилбегит) - какво, защо и как?.

Домашните методи за проследяване на овулацията (тестове за О., базална температура, проследяване на цервикална слуз) са показателни при стандартен (нестимулиран) цикъл, при който обикновено има един доминантен фоликул. При стимулация обаче фоликулите са повече и не може да се разчита на тестовете за овулация, а е най-добре да се направи ехографско проследяване.
....  Може ли някой да ми обесни точно какво представлява препарата,какво точно му е действието, защото не мога да повярвам че уж сме нямали проблем а от първия месец след приема на костибелгит съм вече бременна?
Стимулацията увеличава шансовете, тъй като се образуват повече от един доминантен фоликул, т.е. вероятността за забременяване в конкретния цикъл е по-висока.

Честито, желая ти лека бременност!  :)
И моята препоръка е да си направиш кръвен тест за бременност и да го повториш след два дни, за да се проследи нарастването на ЧХГ (би трябвало да се удвоява за около 48ч.), а десетина дни след закъснение, на преглед с вагинален ехограф за регистриране на плодно сакче.
« Последна редакция: Септември 19, 2017, 10:33:24 am от marsi »

Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #4 -: Септември 19, 2017, 10:31:24 am »
А овулацията по рано ли настъпва,защото на 10 ден бяха 2ве черти до сега не ми се е случвало подобно нещо.И ако узряват повече яйцеклетки само една е доминантата която се разпуква нали така,няма как да са повече от една ?
Само това ли е действието на препарата може ли нещо да съм си навредила като съм го пила?
Ще си направя и кръвен тест утре.
*
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #5 -: Септември 19, 2017, 10:43:30 am »
Както написа Марси, при стимулация, каквато си направила с Клостила не може да се разчита на домашните тестове за овулация.
Пукат се фоликули, като доминантни при стимулация са повече от един (обикновено).
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #6 -: Септември 19, 2017, 11:19:04 am »
Честито !! ❤️ Вие сте имали късмет много се радвам Аз този месец го пих за трети път и Маи изпуснахме О. или не знам и аз но май пак нищо не е станало :/  Уж и на нас ни няма нищо но година опити и няма резултат 😔.Почвам да се замислям какво става !?! Мъжа ми каза че за момента да спра с всякакви доктори и хапчета ....
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #7 -: Септември 19, 2017, 11:30:50 am »
И ние щахме да я изпуснем,както казах положителен тест за овулация видях още на 10 ти ден но обаче от 11тия започнахме с опитите,и така 5 дена подред,на 6-тия почивахме и на 7мия отново и за последно.Попринцип цикъла ми е 31 дни и тестовете за овулация са я засичали на 15 16 ден само този месец стана така , което е странно че явно се е издърпала и то доста.
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #8 -: Септември 19, 2017, 11:35:05 am »
Didi9191 момичетата са ти писали,че след прием на Клостибегит,не можеш да вярваш на тестовете за О,така,че нищо не сте изпуснали :DЧестито
*
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #9 -: Септември 19, 2017, 11:49:40 am »
Тестовете за овулация отчитат хормон.Когато пиеш клостил или си на терапия хормонална, този хормон се намира в организма ти в много по-голяма концентрация и тестовете го отчитат много по-рано.Реално овулацията ти е била в нормалното време, но ЛХ се е качил много по-рано заради повечето фоликули.Това е!

Какво разбирате под нищо ни няма, направихме всички изследвания?Спермограма при мъжа, цветна снимка, хормони полови, хормони на щитовидната и проследяване на овулация при жената?Как ви правят стимулация с клостил без прегледи и без таймиране?

*
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #10 -: Септември 19, 2017, 11:53:31 am »
При стимулация може и да се измести овулацията, но може и да е приблизително в дните, в които стандартно е О., не може да се обобщава, всеки организъм различно реагира на стимулацията.
Chocholinka, при теб правено ли е проследяване с вагинален ехограф? А задължителните предварителни изследвания: проверка проходимостта на тръбите, полови хормони, хормони и антитела на щитовидната жлеза, спермограма на партньора, други по преценка на лекаря?
Аз съм правила две стимулации с Клостилбегит. Започвахме с УЗ на 2-3 ден от цикъла, за да се провери състоянието на яйчниците (да няма задържан фоликул, киста ...) и изследване на хормони на 3 ден от цикъла (ФСХ, ЛХ, Естрадиол). След това през няколко дни УЗ и когато доминантните фоликули  достигнат определен размер (при мен обикновено се получаваха два с приблизително еднаква големина), следваше проверка на естрадиола и съответно определяне на дните за овулация.
« Последна редакция: Септември 19, 2017, 12:10:39 pm от marsi »

Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #11 -: Септември 19, 2017, 12:35:11 pm »
Мерси всичко сме направили освен проследявмето , няма как защото не живея в Бг :( а тук много трудно става . Иначе всичко друго е направено и за момента е нормално . Аз си мисля,а и доктора ми го каза, че забързания ми начин на живот влияе много 😢а е трудно да го променя това . Трябва да си остана в нас да не работя ,а няма как . Btw аз работя като маникюристка и все съм се чудила дали миризмите и ацетона не оказват влияние !?
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #12 -: Септември 27, 2017, 11:42:26 am »
Е момичета дойде ми пак ..... курс от 3 месеца с клостилбегит явно на мен не ми подейства . Та искам да попитам сега на къде ..... какво се прави когато и така не стане . Да взем на един психолог ли да отида НЗ и аз вече 😫😔😊
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #13 -: Септември 27, 2017, 13:35:03 pm »
Chocholinka психолога на мен ми помогна да не изпадам в големи истерии от рев и да приема пътя си,да мина по-леко през него,но напрежението и това,че го мислех не се премахна.
Аз бих се обърнала към репрудоктивна клиника и бих задействала нещата.Всъшност това и направих.При мен докторите казваха,че въпреки конизацията (от където явно идваше проблема),няма причина да не станат нещата.Да де но не се получи около 2год.Аз си навих на пръста,че искам ин витро,не инсеминация,не още врвме,а сега..и то стана от първия път.Спокойствието дойде когато родих
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #14 -: Октомври 03, 2017, 13:43:37 pm »
Bebeshk0 ще си запиша час и фа видим какво ще стане . ❤️
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #15 -: Януари 31, 2018, 14:22:47 pm »
Здравейте и от мен :)  С поликистоза съм. Имам правена снимка, спермограма. Започнах дуфастон 10 дни и след като ми дойде започвам 5 дни клостил и после инж Прегнил. Прочетох, че се правят изследвания на хормони преди стимулацията с клостил. Правих си такива последно преди  4 месеца. Трябва ли пак да си пускам. Доктора нищо не каза.
Другата ми питанка е, че на мен ми е назначена стимулация от 2ри ден, а като чета не срещнах на някой да му е назначена точкова рано? Не ме викат и на преглед преди това за да се види някой задъжан ф-л дали има. osi_10 Трябва ли да отида, пила съм дуфастон, ама все пак..
*
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #16 -: Януари 31, 2018, 20:01:16 pm »
Здравей, Лита! Задължително се правят изследвания преди каквато и да е стимулация!
Споделям ти моят последен опит с клостил: 2-ри ден от цикъла - преглед с фоликулометрия и хормони: Естрадиол, ЛХ и Прогестерон. От  3-ти до 7-ми ден: клостилбегит 3х1. 8-ми, 10-ти и 12-ти ден: преглед с фоликулометрия и хормони: Естрадиол, ЛХ и Прогестерон.
Успех ти желая! Дано това да е твоят опит!
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #17 -: Февруари 01, 2018, 09:00:54 am »
Много благодаря :) Аз искам да си ги изследвам, пак питах док и каза, че нямало нужда на този етап, защото нямало да правим пукция или инсе, а само опити вкъщи и не били нужни хормони. Вика ме на преглед на 10 ден. Често правя кисти, никога не съм ги задържала след цикъл, но за всеки случай ще отида на своя глава на преглед на 2ри ден, за да знам че почвам с клостила на чисто.
Първа и дълго чакана стимулация ми е, дано всичко мине добре, Успех на всички, които се борят :)
*
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #18 -: Юли 14, 2018, 18:53:30 pm »
Здравейте, изписаха ми Кломид от 4ти ден на М. 2х1 сутрин и вечер. Откъде мога да го намеря? В Гърция го няма...
*
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #19 -: Юли 14, 2018, 19:17:29 pm »
Вече не го внасят в България. Не знам лекарите защо продължават да го изписват. Аналог е Кломид и Фемара. Но пак си трябва предписание от лекаря. Обади ми се и ще ти назначи някое от тези лекарства
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Клостилбегит и забременяване
« Отговор #20 -: Юли 14, 2018, 19:26:44 pm »
Кломид е Кломифен цитрат. Фемера е Летрозол. Различни неща са.
Кломид цитрат са продукти като- Кломид, Клостилбегит, Кломифен, Серпафар и др.