0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2014, 07:57:53 am »
Жбрул, не адресира конкретният въпрос - ако майката е замесена, мислиш ли, че въобще щеше да стигне до нас, че е била в апартамента? Щото аз ако съм замесена в подобно нещо и не искам да се знае, бих има казала ( като ще лъжат и без това) да кажат, че ме е нямало. Точно защото бих се опасявала, че ще има поставени именно такива въпроси - как така съм била там, пък не съм чула. Както и да е, за мен всичко, което се изнесе е възможно да се е случило. Дали е вероятно, не знам, но за да си правя мнение, че някой е замесен в подобно нещо, по описаният начин, ми е необходимо д не вярвам, че е възможно. За сега, аз мисля, че може и да не вика човек, моеж и да не разбере  майката, затова така мисля.
А как не е разбрала, че е бременна - напълно е възможно.  Има една поредица за жени които раждайки разбират, че са били бременни. Ей това примерно никога не бих го повярвала, ако не бях гледала документални филми по темата. Дори помня имаше случай на майка с 2 или 3 деца, която беше родила в тоалетната на някакъв парк, защото не е знаела, че е бременна. Та щом такива случаи има, дето самите майки не разбират и никой около тях не разбира, не знам защо да не може друг човек да не разбере.
Толкова невероятни неща съм виждала и чувала, че честно казано една родила 14 годишна пикла, че се скрила дори и в къщи, хич не ми е толкова невероятно.

Но както и да е. Вярваме или не вярваме, предполагам, че прокуратурата скоро ще излезне със становище дали ще повдига някакви обвинения и тогава вече ще знаем.


  
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2014, 08:56:17 am »
Жбрул, не адресира конкретният въпрос - ако майката е замесена, мислиш ли, че въобще щеше да стигне до нас, че е била в апартамента? Щото аз ако съм замесена в подобно нещо и не искам да се знае, бих има казала ( като ще лъжат и без това) да кажат, че ме е нямало. Точно защото бих се опасявала, че ще има поставени именно такива въпроси - как така съм била там, пък не съм чула.

A ти защо мислиш, че изобщо по нейна воля и с нейно съгласие се изнесе въпросната информация, че тя е била в жилището по време на раждането? Апропо - името й не е оповестено и така формално - няма нарушение на закона. Не само у нас, а по цял свят журналистите имат близки връзки с хора в различни ведомства, кой на кого дължи услуга, кой журналист е съдействал при полицейско разследване и сега "в замяна" полицията му пуска малко "ексклузивно инфо" и от вида... Та това, че тя е била в жилището - се обяви в публичното пространство по този метод баш - "от сигурни източници знаем". Журналистите имат право да не си разкриват източниците, а НОВА е една от големите медии, не някой любителски блог в нета и обичайно си проверяват добре инфото т.е. може да се предполага, че обявеното от тях е с висока степен на надеждност като информация. Винаги има шанс разбира се - и те да бъдат подведени/излъгани и да обявят нещо, което в крайна сметка да се окаже невярно. Затова и аз от самото начало, когато се пусна въпросната информация, коментирам с "АКО допуснем, че това е вярно" и на база такова допускане, коментирам какви въпроси ми възникват и какви са най-вероятните за мен отговори. Толкова. Докато разследващите, или прокуратурата не излезе с официално изявление дали тя е била, или не е била в жилището - няма как да сме 100% сигурни, че е била там.

Разбирам ти упреците, защо сме склонни в тази ситуация (тя е била в жилището по време на раждането) да допуснем най-неприятния вариант (майката е замесена), вместо "по-приемливия" (тя нищо не е знаела и не е разбрала). Лично аз допускам първия, защото ми се вързва много повече с логика. Втория - е струпване на много невероятни за случване неща на куп просто, поради което го приемам за по-нереалистичен. Веднъж не разбрала за бременността (ок, възможно, случва се и не е за първи път), после пък не разбрала за раждане станало под носа й, после пък не разбрала, че се изхвърля бебе, после пък незнайно колко време не разбрала, че дъщеря й е родила (а тя попада в болница точно по тази причина)...ми твърде много такива "невероятни случайности" ми идват на мен, сори. За теб - моята логика обаче е "типично българско черногледство". Ок, твое право е така да приемаш нещата, но честно ти казвам - вариант едно просто ми е по-логичен отвсякъде.

Няма да се повтарям и потретвам по темата "Ама тя как не е разбрала, че е бременна дъщеря й". Още в самото начало на цялата тази тема - доволно дълго и подробно го бистрихме въпроса, вкл. със същата ТВ поредица, която визираш ти съм дала примери и конкретни случаи. Т.е. аз също не считам за невъзможно бременност да се скрие, особено, ако това ти е цел. Още тогава се зачудих обаче как е успяла да роди тайно и къде се е случило това, та нейната майка не е разбрала. Нищо мистично няма в подобно чудене Боби, това са битови въпроси, които възникват автоматично. Автоматично, защото говорим за 14-годишна ученичка, която живее с родител, която не знае предварително кога ще започне да ражда. Като започне да ражда, за да бъде тайно - следва някак да се измъкне от дома си, да уведоми гаджето си, той също да излезе от тях и те двамата да ходят някъде (незнайно къде), че тя да ражда тайно.
Ученици да напуснат домовете си когато им щукне, без да дават обяснения на родител къде отиват, без с часове да бъдат потърсени от родителите, особено пък нощно време - не е нещо типично, нормално и пр. Та от самото начало този въпрос ми възникна и той е съвсем логичен, не мислиш ли? Отговор "къде" се е случило - получихме - тя не е напускала дома си. За таткото, който е хем момче, хем на 17 - не е чак толкова трудно да се измъкне от тях и да излъже нещо родителите си - "отивам на купон у Гошо и ще спя там" (примерно) и това да не събуди съмнение у неговите родители. Ако родилката е била сама у тях си, а майка й я е нямало (на нощно дежурство да кажем), хайде успяла да роди преди майката да си дойде, изхвърлили бебето, опитали се да почистят... И майката да кажем се усеща, чак когато дъщеря й става физически зле и я води в болница.
Но, ако майката и тя е била в жилището през цялото това време....самото присъствие на таткото би било странно и будещо съмнения у нея. При това той е откарал часове наред в това жилище насаме (уж) с дъщеря й и тази майка какво? Измила си зъбите, облякла си пижамата, сложила си тапи за уши и си легнала, пък "те младите там да си правят каквото искат". Мислиш ли? Жилището не е "малка къща в прерията", че да кажеш, че той може да се промъкне там тайно, ама хайде да кажем че и това е поредната невероятност, която се случва рядко, ама се случва все пак. Идва следващата - перфектното "тихо раждане", от тези двамката - ни вопъл ни стон. Майката спи и не разбира нищоооо. Не чува изплакалото бебе, не чува отваряне и затваряне на входната врата, когато бебето се изнася. Прясната родилка - скоква бодро, тихомълком прелита до банята, почиства се (разбира се без да събуди родителката), почиства и следите от самото раждане - пак бързо и безшумно и така. Майка й си е в жилището през цялото време, ама нищо, нищичко не чува, не вижда и не разбира от всичко случило се и описано до тук. Прости бедното ми въображение, ама чак толкова фантасмагория - не моЙ.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2014, 09:49:50 am »
Грижата за бебето - увиването в пуловер и слагането в раница,
говори, че първоначалното намерение не е било изхвърлянето
в контейнера. Тези, които изхвърлят нежеланите бебета там изобщо
не си правят труда да ги почистват, увиват и т.н. хвърлят ги в найлонови
торби с все плацентата в тях и завързват... независимо дали бебето е
изплакало или не.
Мога само да кажа, че в настоящия случай нещо се е объркало и затова
бебето се е озовало в контейнера, но считам, че не е било това първоначалното
намерение.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2014, 10:00:10 am »
Аз лично, не считам, че целта е била изобщо бебето да умре, а да бъде открито от някого. Откровено казано - не ми хрумва някакво логично предположение как е попаднало в контейнера, ако не е било първоначално изхвърлено там, поради което и не се наемам да гадая по този въпрос баш...
При всички случаи - такова отношение към новородено е престъпно. Хайде "да не отиваме в космоса" сега - увиването на новородено в жилетка и пъхането му в раница, изоставянето му някъде само - не може да се нарече "грижа".  :? Така "опаковано" - има голям шанс да се задуши, дори при най-лекото мръдване все пак.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2014, 10:20:21 am »
Разбира се, че има голяма вероятност да се задуши, но
това го знае отговорен възрастен човек. АКо бебето е
било увито от двамата тийнове за тях е било върховна проява
на грижа и изобщо никой от двамата не се е сетил, че може да се задуши.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2014, 10:30:43 am »

A ти защо мислиш, че изобщо по нейна воля и с нейно съгласие се изнесе въпросната информация, че тя е била в жилището по време на раждането?
Ами някой тук каза, че момчето лично го е казало по телевизията. Ако беше излезнало от другаде разбирам, но е от него. Като ще лъже заради нея, точно така да излъже е тъпо.

« Последна редакция: Ноември 04, 2014, 10:44:22 am от Bobbie »


  
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2014, 10:42:27 am »
Ще се повторя, но има достатъчно И други далеч по хуманни начини да бъде изоставено бебе при това майката да си остане анонимна.  Дали вход или контейнер, моралната (поне) тежест е една и съща - ИЗОСТАВЕНО, равносилно на изхвърлено при всичките тези обстоятелства, живот на новородено застрашен, хипотермията факт .... какво търсим под вола теле - за оправдание може би (ли) и защо, още повече в този форум?!  Пуловера според мен стана прекалено емблематичен на фона на всичко останало, което знаем по този случай.
Все пак си оставам с недоумението как ще се "навърти" едно три килограмово бебе барабар с околоплодни води и прочие в корем на 14 годишно хлапе и това няма да се забележи, това да не расте и към гърба. Американския сериал съм го гледала, ама както всичко в америка и "героините" в него май все си бяха .... мега, та не ми е модел това.
А, майката да не разбере на финала, че дъщеря й ражда в съседната стая - еми няма кой да ме убеди мен лично, с всичките му там условности и ако-та. "Народопсихология" или трезва мисъл - все ми е тая .
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #8 -: Ноември 04, 2014, 10:42:55 am »
АКо бебето е било увито от двамата тийнове за тях е било върховна проява
на грижа и изобщо никой от двамата не се е сетил, че може да се задуши.
АКО е било от тях ( в което вече дълбоко се съмнявам) - да, проява на грижа някаква е, чак върховна - не бих казала, ама това са детайли.


A ти защо мислиш, че изобщо по нейна воля и с нейно съгласие се изнесе въпросната информация, че тя е била в жилището по време на раждането?
Ami niakoi tyk kaza, che momcheto lichno go e kazalo po televiziata. Ako beshe izlenzalo ot drygade, razbiram, no e ot nego. Kato shte luje zaradi neia, tocno taka da izluje e tupo.

izivnete me za latinskite bykvi
Не ми е попадало изявление на самото момче на мен. Само на майка му, но тя не засегна тази тема в това, което аз гледах. Дикторски глас каза, че майката на родилката е била в жилището. Ако има изказвания на други замесени в случая по този въпрос - аз не съм го гледала. Върти ми се, че някъде са участвали СЛЕД материала който аз гледах и коментирам тук, но не мога да коментирам, след като това точно не съм го гледала.
Ако самото момче е потвърдило, че майката е била в жилището (и тя наистина е била) - не виждам нищо за чудене. В крайна сметка - сега всеки гледа да оттърве кожата възможно най-леко, като вече е ясно, че няма да се размине ей така, все едно е било сън. Самата родилка и поради възраст и поради състоянието на шок след раждане - никой за нищо няма да я закача. А и не тя е хвърлила бебето си където и да било. Той обаче може да бъде подведен под отговорност за действията си, въпреки, че не е пълнолетен. Естествено, че ако наистина не е участвал само той в цялата работа - ще изпее като славейче и кой друг е замесен и как. Ако това е била наистина майката на гаджето му - той няма интерес да я прикрива. Точно напротив. И той и майката (ако е замесена наистина) - биха имали интерес да си мълчат, ако не се беше разбрало чие е това бебе. Сега като взе да се разнищтва случилото се от съответните органи - всеки замесен има интерес да изкара другия по-виновен за станалото от самия себе си.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #9 -: Ноември 04, 2014, 10:55:20 am »
аз гледах репортажа по нова, показваха и момчето със замазано лице, но се чуваше ясно това което говори, та той обясни тази схема с пуловера, раницата и входа, както че е асистирал на момичето, а майка й е била в другата стая. нямаше повече подробности. и бебето не е било 3 кг, а 3800, което са си направо 4 кг., та и аз незнам как и къде се е побрало, за да се скрие това бебе...
абе много време отделихме на тази скалъпена история, да се оправят, важното е че детенцето все пак е живо и здраво, другите да си сърбат каквото са надробили...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #10 -: Ноември 04, 2014, 16:02:03 pm »
Боби, не знам ти колко раждащи си наблюдавала, не знам и колко хора статистически не викат при болка, каквато и да е. Само ще отбележа, че родилните контракции са ужасно болезнени, поне моите бяха. Та аз лежах в предродилно /на няма и 10 м от родилна зала/, цели 3 дни. Чух доволно абсолютно всяко раждане, всяко. Накрая вече като зараждах аз, направо си ме беше страх, на такива неща се наслушах.... Нямах епидурал, никакво обезболяване нямах и бебето ми беше 1750 гр. Болеше адски и хич не бях тиха, ама хич.
Когато човек изпитва болка, обикновено да извика, да заплаче или подобно действие е чист рефлекс. Не са много хората, които могат да го контролират и да стискат зъби без гък да кажат. Или поне не са повечето хора, както ти твърдиш. Аз се опитвах много да се контролирам, повярвай, бях захапала едно руло от тоалетна хартия, уж да не викам, ми аз го прегризах.... и едвам не изкъртих облегалката на леглото. Да не навлизам в подробности сега.... но исках да кажа, че изобщо не е лесно човек да изтърпи такава болка, без да издаде звук. Еле пък, 14 годишно дете.... моля ти се.
Другите неща не искам да ги коментирам, че ме втриса, пък и няма смисъл да повтарям километрични постове.
Сега, с риск да бъда груба, ще си позволя един последен коментар. Чувала съм за доста жени, които не са разбрали че са бременни до раждането. Ами с изключение на жени около менопазуза, да кажем или с някакви заболявания, които да бъдат объркани с бременност, повечето неразбрали женици обикновено не блестят с особено висока грамотност и умствен багаж. Да ме прощавате, ама....това е моето мнение. Еля пък начело с другарките американки.... сори.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #11 -: Ноември 09, 2014, 09:33:47 am »
http://www.btv.bg/shows/btv-reporterite/
 В мен това предаване поражда следния коментар:
Седемнадесет годишният тийн излиза около единадесет без нещо вечерта, но родителите му, даже не разбират за това. Според мен това е  абсолютно безотговорно отношение на родителското тяло!!!!
Майката на родилката не разбира за нощния гост и кърти в спалнята ????? Явно, много я измарят във военното министерство. Мноооого работят тез военни бее, пазят границата та се скъсват. Тц, тц, тц......
Бебето е изоставено в  ЗАКОПЧАНА РАНИЦА в блока на таткото, до колкото разбрах, но на втория етаж  и не плаче изоообщо.  Чудя се как не се е задушило това дете в тая раница? А един съсед, мислейки, че това е нещо опасно,  го изнася извън блока. Бебето продължава да не плаче!!!! Старнни неща, но може и да са истина, или адвокатите, добре са обработили някои съседки.
При всички положения, дори и бащата да не е пуснал раницата в контейнера, не го оправдавам! Дано след цялата тази история бебето да има късмет в живота и да не го върнат на тия хора!
« Последна редакция: Ноември 09, 2014, 10:00:23 am от kati_vm »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #12 -: Ноември 09, 2014, 11:00:41 am »
Ето, появиха се и свидетели, че е оставено там, където казва момчето. Имаме и интервю с момчето, че така е станало раждането ( за всички неверници, че нямало как да не се чуе ). Имаме родители, които казват, че са я видяли последно 24 часа преди раждането и не са разбрали, че е бременна. Очевидно и в училище никой не е разбрал. И след това специалистите казват, че имало много такива случаи, когато бабаите разбират, след като дъщерята е в родилна зала.
  Не е лошо да имате малко вяра, че не всичко винаги се случва по възможно най-гадния начин  :-). Вързал му конче да го пази, увил го в пуловера си и го оставил в собствената си ученическа раница. Детинска история. Безотговорна, но детинска.


П.П. Сега пъка двокатите обработили съседите.... друго нещо няма ли да измислите. Андреа не плачеше въобще, само спеше. 3 месеца спа по 22 часа на денонощие.  Като се роди, заспа почти веднага след раждането и не се събуди 3 часа.
« Последна редакция: Ноември 09, 2014, 11:06:51 am от Bobbie »


  
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #13 -: Ноември 09, 2014, 11:29:26 am »
И аз го гледах това снощи и само по-странна ми става тази история и "обясненията" по нея.
Родилката се обадила на таткото към 22:30ч. (по думите на баща му) и казала, че не й е добре и той отишъл у тях. Никакви подробности по този въпрос не чухме... Като например, родителите на момчето наясно ли са били, че той излиза по това време, ако да - наясно ли са били къде отива, колко време е бил извън дома си въпросната нощ, обичайно ли е в това семейство синът да излиза когато му щукне, без да дава обяснения къде отива и да липсва по цели нощи, а междувременно родителите му да не го потърсят. По телефона дори.
Майката на родилката си е била в къщи, по думите на ученика. Спяла в другата стая. Не е разбрала явно, че той е пристигнал около 23:00ч. (да кажем), или ако е разбрала - за нея това си е ОК, оставя ги в детската да си гукат и си ляга?  8O Как е протекло самото раждане, колко време...нищо не се казва, освен, че "родилката се стремяла да не вдига шум". Ами сигурно се е стремяла, ама с бебе 3800...колко да се стремиш и колко ще ти се получи "стремежа". Следващото обяснение по казуса идва от майката на ученика по повод прерязването на пъпната връв на бебето. Ми не не била прерязвана, той сина й чел нещо в интернет за тези неща (на момента явно) и решил да остави пъпната връв просто...да си изсъхне. И тя хоп - изсъхнала си.  :lol: Казва се в материала, че за около 10-ина минути след раждането, двамата ученици взели единодушно решение да изоставят бебето и го направили. Демек - тя ражда, решават какво ще правят, пъпната връв изсъхва по поръчка за няколко минути и така се "самопрекъсва" (явно) и готоУ. Таткото освен, че увива детето в жилетката си, намира време да му върже червен конец на ръката "против уроки", бил чувал, че се прави така (намира и червен конец явно), пъха бебето в раница, закопчава я  8O (това бебе наистина има егати късмета да е живо изобщо) и я слага на някакво стълбище.

Оттам насетне ни показаха някаква още по-неясна междусъседска драма, коя пенсионерка първа видяла раницата ходейки да пие кафе в комшийката, как решили, че е бомба и не посмели да я отворят, пък извикали друг съсед за "консултация" по въпроса с раницата, който пък мъдро заключил, че ако е бомба наистина - кофти, защото била поставена под ел. таблото на етажа и ако гръмне - ще вземе да го запали... Ей тука вече тотално оглупях ви казвам. Излиза, че 2-ма, или трима души поне са видели раницата с бебето, но нито един от тях не е понечил да я отвори. Нито пък някой е звъннал на 112, а уж се опасявали, че е бомба...Това явно е блок населяван от откровени идиоти - нямам друго обяснение. Бабката, която е видяла раницата първа, твърди, че извиканият на помощ съсед я е изнесъл (бомбата), че ако гърми - да не гърми във входа, ами някъде навън.  8O 8O 8O Съседът обаче отрича да е направил такова нещо и заплашва със съд, заради думите на тази жена... Кой аджеба е занесъл бебето в контейнера - пак не става ясно (поне за нас де), дано за следствените органи не е така. Поне се разбира, че наистина ученикът - не е хвърлил сина си в контейнера, а го е оставил на стълбищна площадка. И това не е за аплодисменти, ама...пак по-бива от кофата за боклук.

Родителите на ученика, докато разговаряха с репортера...се подсмихваха почти през цялото време. Не е това най-важното в случая, ама някак се набива на очи. Може и да е несъзнателна реакция, от притеснение разбира се, ама странно изглеждаше. От майката на ученика разбираме, че плацентата е останала в родилката и поради тази причина тя е попаднала в болница. Пак не беше конкретна кой и какво точно, но се подразбра, че вече собствената й майка, най-после се е събудила и е разбрала, че нещо става. Ааааалелуя!

Съгласна съм с  kati_vm, че явно адвокатите са се намесили и си вършат добре работата в момента. На двамата хлапаци - ще им се размине при всички положения, но ако има намесен възрастен в случката - на него няма как. Сещам се, още когато гръмна новината, че лекарката която е поела бебето каза, че пъпната му връв е прерязана.
Ето го цитата: Според неонатолога д-р Валентина Рашева детето е в добро състояние.
„Бебето е доносено, 3,800 кг 53 см. Имало е голям късмет, шанс, че пъпната връв е прерязана, но не е превързана и просто не е причинил кръвоизлив, който да застраши живота му."

Ученикът обаче твърди друго, което както знаем - не е възможно апропо. Въпросът за пъпната връв има значение дотолкова, доколкото може да се вярва на разказите на въпросния момък за случилото се. И като лъже за това, за какво още лъже.

П.П. Боби, за мен лично не стои въпросът как никой не е разбрал, че е бременна. Това може да се случи и се случва доволно често, вкл. и на жени на възраст, че и такива с по 2-3 деца. Що се отнася до "обработка от адвокатите" - те няма защо да се занимават със съседите. ;) Тяхната работа е да съветват клиентите си. И да ги съветват така, че последствията от случилото се да са минимални за тях, ако има някакви изобщо. А това може да стане, ако наистина е "детинска работа", в която намеса няма и някое пълнолетно и накзателноотговорно лице.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #14 -: Ноември 09, 2014, 11:50:45 am »
Супер коментар Жбрул!
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #15 -: Ноември 09, 2014, 13:34:18 pm »
Според мен, всички включително родителите са виновни, да ги съдят и това е! Знам че и на мен може да ми се случи някой ден, но наистина е безотговорно от страна на родителите. Най-малкото те са хората, които са възпитавали тези деца, те са им  дали възможност да правят секс ако щете. Не може никой да ме убеди, че някой не е знаел И за това. Децата си растат и поне да им обяснят за презервативите дет се вика е можело, ама не, те решили да се правят, че нищо не знаят!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #16 -: Ноември 09, 2014, 13:56:30 pm »
Жбрул,вече съвсем отиваме във фантастиката - адвокатите били внушили на няколко съседа, че са видяли раница. Вместо логичното - човекът оричащ, че я е взел е ясно, че е консултиран от адвокат ( и то толкова очевадно - "някой видял ли ме е" и не беше учуден въобще).
За пълната връв не знам, кой знае колко объркани са били . Ясно е, че трябва да е била прерязана.

За влизащите и излизащите ученици  -  при нас това беше нормално, момчетата можеха и по цели нощи да не се приберат. Малко ли купони е имало, които продължаваха по цели нощи и с преспиване .   Вярно аз лично имах вечерен час, но това ни бяха основно конфликтите с родителите ми, понеже почти всичките ми приятели можеха да си седят по цели нощи по купони. У нас гаджето ми е влизало без майка ми да знае, че е там през нощта. 

м-и, за какво да ги съдят? Че децата им правят секс?
« Последна редакция: Ноември 09, 2014, 14:01:13 pm от Bobbie »


  
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #17 -: Ноември 09, 2014, 14:58:18 pm »
Е тук е основният проблем на тази история. Не трябва да се слага знак за равенство между правенето на секс и създаването на нов живот! В предаването беше казано, че младите са достатъчно запознати с предпазните средства и все пак непълнолетните майки се увеличават, т.е. те и секс партньорите им са АБСОЛЮТНО БЕЗОТГОВОРНИ! Относно излизането на момчетата тийнове посред нощите, хубаво но тия родители поне трябваше да знаят къде отива въпросният. А те даже не са разбрали, че го няма! Това е другият голям проблем! А искат да гледат бебето! Предсравете си, че им го дадат и то утре падне от прозореца. Сигурно и за това ще кажат, че не са разбрали! И някой съсед може да го е бутнал.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #18 -: Ноември 09, 2014, 15:37:28 pm »
Точно! Безотговорни са родителите.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #19 -: Ноември 09, 2014, 23:11:28 pm »
Жбрул,вече съвсем отиваме във фантастиката - адвокатите били внушили на няколко съседа, че са видяли раница. Вместо логичното - човекът оричащ, че я е взел е ясно, че е консултиран от адвокат ( и то толкова очевадно - "някой видял ли ме е" и не беше учуден въобще).
За пълната връв не знам, кой знае колко объркани са били . Ясно е, че трябва да е била прерязана.

Прощавай, но не разбрах...кое е фантастика и кой отива във фантастиката? Аз за съседите коментирам само, че явно доста идиотски са се държали (подробно съм обяснила, кое намирам за идиотско), никакви адвокати не съм спрягала във връзка с тях.

За пъпната връв е ясно, че трябва да е била прерязана и тя е била, но младежът твърди, че нищо не е рязал ми тя си била изсъхнала сама.  :lol: Ако не я е прерязал той - остават двама възможни души да го направят - самата родилка, или нейната уж спяща майка. Друг да се сещаш? Щом момчето лъже по този въпрос - значи може да лъже и по доста други, а лично мен - не ме вълнува какво е правил, или не е въпросния пикльо, а какво е правил единственият възрастен на "местопроизшествието". Репликата ми за съвет от адвокати се отнасяше до двете замесени семейства апропо, не до някой външен на същите.

По "мое време" Боби, 95-96 и нататък години, аз бях  сред тийновете с най-много свобода, в кръга на приятели и съученици. Къде ходех по светло - не ме издирваха разбира се. Ако ще ходя някъде в тъмната част на деня - чинно докладвах къде, с кого, защо, в колко ще се прибера...особено в учебен ден. Мобилните телефони още бяха лукс тогава, казвам, че отивам при еди коя си дружка - майка ми звъни да провери дали съм пристигнала благополучно на стационарния телефон на въпросната приятелка. Примерно. Не да ме проверява дали лъжа, а дали не ми се е случило нещо по пътя. Можех да ходя на дискотека в петък, или събота и трябваше да се прибера до 3:00 ч. Прибирах се преди 1:00ч., защото това беше вечерният час на всички пуснати изобщо на дискотека  :lol:  (някои не ги огряваше). Първата година в гимназията - баща ми ме чакаш на първия ъгъл след дискотеката, придружен от внушителното ни куче (каракачанка), а аз естествено се вбесявах и тръшках, "че ме излага" с тези си прояви. След време се споразумяхме на компромис - аз представих един благонадежден на вид младеж от компанията си за гадже, което да се закълне, че ще ме изпраща до нас след диско. Баща ми беше пределно наясно, че нЕам никакви любовни отношения с младежа разбра се, но след разговор "по мъжки" с него - прие сделката. Още сме приятели с момчето (38 годишен мъж вече) и си ме изпращаше чинно до вратата на всяко съвместно излизане, докато наистина не се обзаведох с истинско гадже, което на свой ред мина на "очна ставка" при тати по същата тема. Когато започнах да правя секс - не съм крила от нашите, защото съм била наясно, че няма да ми "нашокат канчето" по въпроса. За презервативите ми бяха обяснили и показали доста по-рано, а  когато "събитието" беше факт - майка ми ми връчи и хапчета за спешна контрацепция ("Постинор" бяха тогава), също ми обясни подробно какво, кога и пр. Не бих се поколебала за какъвто и да било интимен проблем да потърся помощ, или съвет от кой да е от двамата. И на двамата съм ревала чинно, заради скандали с гадже, "разбито сърце" и пр. тийн драми. И до ден днешен Боби - нямам ни едно заболяване лепнато по полов път, нямам друга бременност освен тази с Дани, нямам аборти, нямам бягства от къщи, напивания до припадък и пр. т.нар. обичайни пуберски изгъзици. И това при положение, че не съм била някоя "залюхана" (както тогава им викахме). Гледах си и училището и социалния живот и с токчета ходех и с гримове и к'вото там се сетиш. Вярно, че времената тогава бяха тотално анархични де - сега е направо "ред и дисциплина" за някои неща сравнено с тогава. Което за мен означава, че моите родители са справили забележително добре в онези, още по-бурни времена...
У нас мое гадже - не е влизало и оставало без това да се знае, но съм убедена, че доста от четящите тук - считат това за много по-лошо, отколкото да се промъкне тайно въпросното. Аз обаче съдя по крайните резултати.

Защо ти го разправяяям. По повод последната реплика на м-и. Отговорен родител - не е онзи, който забранява всичко и държи детето под ключ, та сакън да не стане проблем някакъв. Отговорният родител комуникира с детето си, вкл. по въпроси за които може да не му е много драго, разрешава неща, които по принцип може и да не иска, но си прави сметката с "моркова и тоягата", според характера на своето дете. Схеми - разни. Желание и интерес да има към детето. В тази ситуация - такива не е имало и към двете деца от страна на родителите им, освен битово - формалното (яде ли, как беше в училище, на ти джобни, прибери си чорапите от пода...). В този смисъл съм съгласна, че това е безотговорно родителство. Не съдя! Със съжаление го казвам, защото съм убедена, че на тези хора им пушат главите за 1000 битови тъпотии, от които - нямат ни сили, ни време за пуберските вълнения и изпълнения. Не са само те така в тази държава - много хора са така и при много се разминават такива ситуации на чист късметец.

Каквото и да си говорим за хлапетиите - те са продукт на сбъркано родителско отношение. И те и грешките им и горкото бебе натикано в раница. Приемам, че един 17-годишен пубер от мъжки пол може да излез и по това време, да не спи у дома си, но не и да не разбереш изобщо, че е излязъл, къде е, с кого е, да не го потърсиш с часове... Продължавам дълбоко да не вярвам, че майката на момичето - е разбрала, че раждане е имало изобщо чааааак след като щерка й е вдигнала яката температура от останалата в нея плацента, че в болницата вече -  "Добър ден Гергино"...и честито. Да бяха някои от "братята", майката да е магистралка и пияница - да повярвам.


НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #20 -: Януари 15, 2015, 15:58:45 pm »
Ох, не знам, дали информацията е за тази тема, тъй като става дума за детенце без родителска грижа, но не мога да не го постна това... :( Все пак в случая също има настойник и отговорни. От 7.01. досега директора на съответната институция е трябвало да направи поне своето си вътрешно разследване, да разбере, какво се е случило и да има реално наказани! Дори от небрежност, това е най- тежко престъпление, това е убийство! :(
Бебе се задуши с найлон за въшки. Крият инцидента с малката Никол цяла седмица
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #21 -: Януари 15, 2015, 18:37:56 pm »
Какво разследване има да се прави, да не са хиляди служители там, кой .... кретен ще сложи найлонова торба на главата на едногодишно, а после ще го сложи да спи. Останалите, не са ли видели, че децата са натръшкани да спят с найлони, .. и техните акъли къде са. И не на последно място N на брой малки деца спят и никой няма наоколо да наглежда, че да види че нещо се случва, то това дете не е тупнало на пода без да се движи.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Veselia

  • ***
  • 218
  • И все пак тя се върти!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"? 2
« Отговор #22 -: Януари 15, 2015, 19:09:49 pm »
Не можах да се въздържа. Това ще става майка, и след време сигурно ще я нищим в тази тема.
Ако модераторите преценят, могат да преместят или изтрият поста.