0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нова тема за следващите месеци! Нека най-хубавите летни месеци донесат и най-прекрасните слънца в живота ни!!!

*
Re: Ин витро / икси - юли, август, септември 2014г
« Отговор #1 -: Юли 03, 2014, 21:48:11 pm »
Записвам се с тайната надежда септември да успеем да направим един платен опит
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

успех на всички : )
*
« Отговор #2 -: Юли 04, 2014, 08:23:31 am »
Здравейте,записвам с в темата.Предстои ми инвитро ние сме с тубарен фактор.Имам вече син на 18 год.забременях нормално,но второто ми дете ще е инвитро.От гадната хламидия ми се запушиха тръбите.На 31.07 започвам стимулация с LUCRIN ДЕПО и после с PUREGON.Има ли момичета с такава стимулация? Благодаря.
*
« Отговор #3 -: Юли 04, 2014, 08:40:29 am »
Здравейте момичета аз ще си получа заповедта на 23,07 и се чудя дали да започваме процедура веднага или да оставим за септември?Първи опит ще ми е.Да правя ли тенетични и имунологични?
« Отговор #4 -: Юли 04, 2014, 09:47:45 am »
Запис и от мен в новата темичка.Нека ни е на късмет на всички.Днес ми е 10 ден след ET и времето все по-бавно минава.Много ме  мучи утрожестана,вие ми се свят от него.Пя го през устата,така ми каза док.Кураж момичета. yahoo_17
*
« Отговор #5 -: Юли 04, 2014, 13:48:25 pm »
Запис и от мен в новата темичка.Нека ни е на късмет на всички.Днес ми е 10 ден след ET и времето все по-бавно минава.Много ме  мучи утрожестана,вие ми се свят от него.Пя го през устата,така ми каза док.Кураж момичета. yahoo_17
Здравей! На мен досега са ми го изписвали винаги вагинално, или ако се налага да е орално и ти се гади пак препоръчват вагинално. Ако пак не става дават инжекции Прегнил или нещо подобно. По принцип схемата за вагинално приложение на Утрогестана при ин витро е 3 пъти по 2. Преди да предприемеш каквото и да било се консултирай с лекуващият те лекар. А днес не ти ли е време за кръвен bЧХГ?

« Отговор #6 -: Юли 04, 2014, 13:52:10 pm »
Успех мили момичета, всичко ще се хвалят скоро с +++  :bighug: :bfp:

*
« Отговор #7 -: Юли 04, 2014, 14:00:19 pm »
Успех мили момичета, всичко ще се хвалят скоро с +++  :bighug: :bfp:
От твоите уста, в божиите уши! Дано това е нашето лято! :) Ти как си, как вървят нещата?

*
« Отговор #8 -: Юли 04, 2014, 15:07:42 pm »
Да ви отчета последното ми ЧХГ е 105,9, удвояване на 42,6 ч. (1,8 дни) според калкулатора на Зачатие. След 12 г. чакане - чак не смея да се зарадвам...Дано да повлека крак и да съм Ви на късмет!

« Отговор #9 -: Юли 04, 2014, 15:16:20 pm »
Чудесен е резултата  :bighug:
*
« Отговор #10 -: Юли 04, 2014, 15:21:43 pm »
kvg08 казах ли ти само чаках да потвърдиш,тихичко честито и ти пожелавам всичко да е наред до края   :bighug:

На вскички успех  и да се запишете с много положителни резултати  :D

milli99 консултирай се с док за дозата и го слагай вагинално Утрогестана,чакаме тези дни да се похвалиш с хубаво ЧХГ

« Отговор #11 -: Юли 04, 2014, 16:01:05 pm »
kvg08, нали ти казах ти аз, че си +++ много се радвам. Аз съм добре, паниката ме хваща понякога, но няма как. На преглед сме чак другия петък и се надявам да чуем сърчицето. Много се радвам и вярвам, че скоро и другите ще са като нас  :grouphug: :bighug: preggo

*
« Отговор #12 -: Юли 04, 2014, 16:40:41 pm »
kvg08, нали ти казах ти аз, че си +++ много се радвам. Аз съм добре, паниката ме хваща понякога, но няма как. На преглед сме чак другия петък и се надявам да чуем сърчицето. Много се радвам и вярвам, че скоро и другите ще са като нас  :grouphug: :bighug: preggo
То паниката ще ни държи от тук до края на живота ни...аз съм на първи преглед на 19 или на 22 в зависимост от графика на докторката. Дотогава ще гледам да стискам.... :) Ще се радвам да споделиш прекрасна новина другия петък  :lovedock:

« Отговор #13 -: Юли 04, 2014, 16:49:35 pm »
Kvg07,страхотна новита  ,искрено се радвам,дай боже без проблеми до финала.Ми аз нали реших да си чакам този път датата за кръвния,а той ми е чак на 10.07.Честно казано днес мислех да се пробвам...ама се разколебах.Радвам се за всички вас,дано наистина това да е нашето лято...че мноооого години го чакам вече...
 :bori_020:
« Отговор #14 -: Юли 04, 2014, 18:56:42 pm »
Kvg07,браво миличка,много се радвам за теб,лека и безпроблемна от тук нататък  :bighug:
« Отговор #15 -: Юли 04, 2014, 19:24:19 pm »
Добре де, аз сега все се чудя как точно се изчислява в коя седмица след забременяване инвитро? Вие как си го смятате, защото аз си мисля, че има разлика? благодаря ви  :D

*
« Отговор #16 -: Юли 04, 2014, 20:02:43 pm »
Kvg07, чудесен резултат, много се радвам :), честито! Желая ти лека и спокойна бременност!  :D

bojinova88, изчисляването на г.с. при спонтанна бременност започва от датата на последния МЦ,
а при инвитро се връщат 14 дни преди пункцията и тази дата се приема за начало на МЦ.

Ето и калкулатор при трансфер на 5-дневен ембрион:
http://www.ivf.ca/fet5dayduedate.php

*
« Отговор #17 -: Юли 04, 2014, 21:01:13 pm »
Kvg07, чудесен резултат, много се радвам :), честито! Желая ти лека и спокойна бременност!  :D

bojinova88, изчисляването на г.с. при спонтанна бременност започва от датата на последния МЦ,
а при инвитро се връщат 14 дни преди пункцията и тази дата се приема за начало на МЦ.

Ето и калкулатор при трансфер на 5-дневен ембрион:
http://www.ivf.ca/fet5dayduedate.php
Благодаря и на всички успех до края! На мен все ми се пада пункцията да ми е м/у 12-14 ден от цикъла, все едно като при спонтанна бременност. Този път се падна на 13 ден. :)

*
« Отговор #18 -: Юли 05, 2014, 08:30:47 am »
Здравейте момичета,има ли пациентки от Варна които да правят ин витро при Д -р Козовски?
*
« Отговор #19 -: Юли 05, 2014, 11:48:54 am »
Здравейте момичета,има ли пациентки от Варна които да правят ин витро при Д -р Козовски?
Здравей! Има тема за ин витро във Варна, може да провериш и там: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48873.0;topicseen

*
« Отговор #20 -: Юли 07, 2014, 11:40:33 am »
kvg, честито!
Записвам се тук да ви следя и да питам - някой планира ли процедура през август?
май всички клиники ще са в отпуск, но съм любопитна :)
аз ще започна през септември, но някак не си представям как ще стане ако не мога да запиша час за първоначален преглед за август.. т.е. може да остана и за октомври.
е какво пък, не се надбягваме за време ами пък гоним възможно най много бебета, равномерно разпределени по 1-2 на мамче ;)

*
« Отговор #21 -: Юли 07, 2014, 12:19:26 pm »
... е какво пък, не се надбягваме за време ами пък гоним възможно най много бебета, равномерно разпределени по 1-2 на мамче ;)
   :lol:   за мен  две   yahoo_33

*
« Отговор #22 -: Юли 07, 2014, 16:42:56 pm »
... е какво пък, не се надбягваме за време ами пък гоним възможно най много бебета, равномерно разпределени по 1-2 на мамче ;)
   :lol:   за мен  две   yahoo_33

окей, нека да са две :bighug:

« Отговор #23 -: Юли 07, 2014, 18:53:15 pm »
Ще ги имаш,Марси! Ти кога и какво щеше да правиш най-скоро,че не мога да се сетя?
*
« Отговор #24 -: Юли 07, 2014, 20:55:11 pm »
hope-love, как ще се сетиш ... след толкова отлагане  :), за пореден месец ще гледаме лигавицата дали е добра за трансфер.
Към края на седмицата чакам цикъл и отново ще направим проследяване на лигавицата,  ако достигне нужната дебелина, ще последва ЗЕТ.

« Отговор #25 -: Юли 07, 2014, 20:56:26 pm »
Ха, дано :(
« Отговор #26 -: Юли 08, 2014, 08:39:43 am »
Време е да дам отчет момичета.Направих кръвния тест на 13 ден от ET.Резултат 0,10.По-отрицателни резултати никога не съм имала...Как се чувствам...то е ясно,по-гадното е че това ми беше последния опит.Но...живота някакси продължава...Аз въпреки всичко винаги казвам да мислим положително и да вярваме.Много щастие ви желая ! Не съм се обадила в клиниката,но мисля че незабавно трябва да спра лекарствата.
 :bighug:
*
« Отговор #27 -: Юли 08, 2014, 11:43:44 am »
Време е да дам отчет момичета.Направих кръвния тест на 13 ден от ET.Резултат 0,10.По-отрицателни резултати никога не съм имала...Как се чувствам...то е ясно,по-гадното е че това ми беше последния опит.Но...живота някакси продължава...Аз въпреки всичко винаги казвам да мислим положително и да вярваме.Много щастие ви желая ! Не съм се обадила в клиниката,но мисля че незабавно трябва да спра лекарствата.
Много жалко! При такъв резултат миналата година и аз спрях лекарствата веднага и после като се обадих на Док. да обмислим какво да предприемем ми каза, че добре съм направила да ги спра. Но ти все пак можеш да се обадиш на Док. си. На мен теста ми беше 10 дни след ЕТ на 3 дневни Е. Кървенето ми започна точно на датата за нормален 28 дневен цикъл. Въпреки всичко си съхрани здравето и нервите - по един или друг начин ще имаме това, което желаем най-силно.

« Отговор #28 -: Юли 08, 2014, 14:03:30 pm »
Kvg08,благодаря ти искрено за съчувствието,само хора в нашето положение,могат да ни разберат и за това споделям с вас.Какво ще правим от тук на татък...нямам ясна представа.Все още съм объркана,трябва ми малко време.Не съм се обадила в клиниката...незнам,не ми се говори днес.От сутринта не мога да спра да плача.Но съм сигурна че ще успея да се изправя,както до сега.ще продължавам да ви следя и да се радвам на всяка хубава новина.Успешна и щастлива бременност ти желая. :bighug:
*
« Отговор #29 -: Юли 08, 2014, 14:14:47 pm »
Kvg08,благодаря ти искрено за съчувствието,само хора в нашето положение,могат да ни разберат и за това споделям с вас.Какво ще правим от тук на татък...нямам ясна представа.Все още съм объркана,трябва ми малко време.Не съм се обадила в клиниката...незнам,не ми се говори днес.От сутринта не мога да спра да плача.Но съм сигурна че ще успея да се изправя,както до сега.ще продължавам да ви следя и да се радвам на всяка хубава новина.Успешна и щастлива бременност ти желая. :bighug:
Благодаря ти! Почини си от всичко, поплачи си - олеква по някакъв начин. Всеки път болката ми е по-силна, защото и надеждите са по-големи. Още не ми допуска съзнанието, че след 13 години борба видях положителните резултати от ЧХГ-то и не мога да се зарадвам... Дори и сега ми се плаче, като си представя какво ти е на душата. Моля се всеки ден да дойде по-бързо събота, да ме прегледа докторката и най-после да чуя (и видя) прекрасната новина. Преживявам и неуспехите на другите жени, защото както казваш само миналите през всички кръгове на ада можем да разберем болката, съмненията, терзанията и дори радостта на другите....

*
« Отговор #30 -: Юли 08, 2014, 21:45:04 pm »
Milli99 приеми и моите силни прегръдки. Искрено ти пожелавам да успееш .Едва ли думите могат да заличат голямата болка, но вярвай че утрешният ден ще бъде по-добър с нова надежда, че един ден ще прегърнеш своето мечтано бебче.  :bighug: :bighug:
« Отговор #31 -: Юли 08, 2014, 23:00:57 pm »
Milli99  :bighug: :bighug: :bighug: искрено съжалявам и силно вярвам, че ще имаш своята ангелска душа, която да гушкаш и обичаш. Вярвай мила, колкото и да е трудно вярвай и мисли само положително. Сигурна съм, че ще успееш. Целувам те и ти пращам положителни емоции  :grouphug2: :balk_7: :love:

« Отговор #32 -: Юли 09, 2014, 11:05:55 am »
Благодаря ви мили момичета.Както и да ви звучи,чувствам ви близки,чувствам че сте добри и интилигентни,вашите думи много ми помагат,чувствам се още по силна и обнадеждена.Днес по-добре от вчера,гледам някакси да разсейвам мислите по въпроса,поне за известно време.Нека да спомена и съпруга ми,които ме подкрепя.А...вчера звъннах на док.и казах за резултата...той остана без думи...каза ми да пия лекарствата още два дни,утре да направя пак кръвен,както си ми беше датата.Странен съвет...не очаквам чудо...но за протокола,ще го послушам.Лек ден ви желая,прегръдки. :bighug:
*
« Отговор #33 -: Юли 11, 2014, 13:03:45 pm »
Може би и моят последен опит ще бъде неуспешен. От 2 дни съм със зацапване, което от днес сутринта започва да става от кафяво в червено - ту се засилва (сутрин), ту отслабва, но не спира. От сутринта ме боли и вдясно (може би яйчника...). От време на време имам симптоми, като че ли съм в цикъл. Док. каза да си продължавам по схема + 3х2 т. но-шпа. Чак в събота следобяд е на работа и тогава ще видим окончателно какво става...Четох из форумите, че има жени и с по-силно кървене, при които се оказало че всичко е ОК, но аз от'де тоз късмет....

« Отговор #34 -: Юли 11, 2014, 13:12:46 pm »
Може би и моят последен опит ще бъде неуспешен. От 2 дни съм със зацапване, което от днес сутринта започва да става от кафяво в червено - ту се засилва (сутрин), ту отслабва, но не спира. От сутринта ме боли и вдясно (може би яйчника...). От време на време имам симптоми, като че ли съм в цикъл. Док. каза да си продължавам по схема + 3х2 т. но-шпа. Чак в събота следобяд е на работа и тогава ще видим окончателно какво става...Четох из форумите, че има жени и с по-силно кървене, при които се оказало че всичко е ОК, но аз от'де тоз късмет....
Кой ден ти е от трансфера?Почивай си повече,ставай ако можеш само до вц.И да,има много момичета със зацапване и кървене и успешна бременност.Моя приятелка е така,оказа се че са се захванали и двете бебета,в последствие едното е започнало да изпада.Желая ти успех.И дано ни зарадваш с добри новини. :P
« Отговор #35 -: Юли 11, 2014, 13:22:51 pm »
Няма да се отказваш, забранявам ти. Лежи и почивай, слушай хубава музика и гледай филми. Всичко ще е наред, бъди спокойна. Прегръщам те силно  :bighug:

*
« Отговор #36 -: Юли 11, 2014, 13:29:11 pm »
Няма да се отказваш, забранявам ти. Лежи и почивай, слушай хубава музика и гледай филми. Всичко ще е наред, бъди спокойна. Прегръщам те силно  :bighug:
Опитвам се, ама не ме свърта, защото преди 3 години стана абсолютно същото на същия брой дни....Да, току-що изтеглих 2 филма и смятам поне за единия да ми издържи търпението

*
« Отговор #37 -: Юли 11, 2014, 13:31:19 pm »
Кой ден ти е от трансфера?Почивай си повече,ставай ако можеш само до вц.И да,има много момичета със зацапване и кървене и успешна бременност.Моя приятелка е така,оказа се че са се захванали и двете бебета,в последствие едното е започнало да изпада.Желая ти успех.И дано ни зарадваш с добри новини. :P
На 19.06 ми беше ЕТ на 3 ден - 3 Емб. - 22 ден.

« Отговор #38 -: Юли 11, 2014, 13:40:16 pm »
Kvg08,доколкото си спомням не си минала прегледа за плоден сак,нали? С мен се случи същото деня преди прегледа обилно кървене като много силен цикъл,приеха ме в болница,двете сакчета си бяха на място,но на едното в 8 г.с. му спря сърдечната дейност,забранявам ти да мислиш негативно,лежи си,ставай само до тоалетна,пий си но-шпато,утрогестана и ако си на фраксипарин или аспирин питай док дали не трябва да ги спреш...утре ще чакам да пишеш колко са са захванали,това е твоят опит,имам добро предчувствие за теб  :)
*
« Отговор #39 -: Юли 11, 2014, 14:32:06 pm »
Kvg08,доколкото си спомням не си минала прегледа за плоден сак,нали? С мен се случи същото деня преди прегледа обилно кървене като много силен цикъл,приеха ме в болница,двете сакчета си бяха на място,но на едното в 8 г.с. му спря сърдечната дейност,забранявам ти да мислиш негативно,лежи си,ставай само до тоалетна,пий си но-шпато,утрогестана и ако си на фраксипарин или аспирин питай док дали не трябва да ги спреш...утре ще чакам да пишеш колко са са захванали,това е твоят опит,имам добро предчувствие за теб  :)
Благодаря Алекс 77! В събота си беше планиран първият преглед на УЗД преди още да започне "зацапването". На аспирин протект съм, преднизолон (които пия само вечер по 1 т.), утрогестан 3х2 (ваг.), дуфастон 2х1, естрофем 3х1, неоксид (витамини) х1, фолиева к-на х2 и но-шпа 3х2 т.. И аз си мислех за спиране на аспирина, защото разрежда кръвта и разширява съдовете, но Док. ми каза да пия всичко...(моя вече ме нарича Д-р Хаус, че като ги сложа по 4-5 в шепата и наведнъж... :) )
« Последна редакция: Юли 11, 2014, 14:34:21 pm от kvg08 »

*
« Отговор #40 -: Юли 11, 2014, 14:44:43 pm »
Здравейте момичета. Записвам се и аз в темата. След кратка отпуска на края на юли започвам трети опит в началото на август. Силно вярвам, че това ще е нашият шанс. Успех на всички в процедури и нека преживеем много радостни моменти. kvg08 силно ти стискам палци, а ти не спирай да вярваш.
*
« Отговор #41 -: Юли 11, 2014, 20:42:07 pm »
Kvg08 прегръщам те силно и ти стискам палци :bighug: :bighug: :bighug: Успех!
*
« Отговор #42 -: Юли 11, 2014, 20:47:31 pm »
Kitii нека това бъде твоят опит! Успех! :goodluck:
« Последна редакция: Юли 11, 2014, 20:53:54 pm от kati_vm »
*
« Отговор #43 -: Юли 12, 2014, 18:40:48 pm »
За съжаление, новините са лоши...Последният ми опит в борбата със стерилитета завърши с неуспех. Не се видя абсолютно нищо на УЗД, лигавица 10,1 мм. Обстойно огледа и тръбата, но...нищо. Дори нямахме време да се зарадваме на двете положителни ХЧГ-та. Препоръча ми да си взимам всичко по схемата и в понеделник да пусна пак ЧХГ, но аз не виждам особена логика в това. Вероятно за мое последно успокоение ще пусна ЧХГ в понеделник, но не смятам да се дрогирам повече. Течението днес до прегледа (до 14,30 ч.) беше колкото вчера за целия ден, така че си се увеличава - явно чака да спра лекарствата за да си тръгне както трябва... Явно не ми е писано да се радвам на собствено дете... Успех на всички!

*
« Отговор #44 -: Юли 12, 2014, 19:07:55 pm »
 :balk_145: :bighug: Kvg08, съжелявам много. Животът е много жесток, никога не знаеш какъв ще е следващият удар, който ще ти нанесе, но след голямата мъката трябва да последва и голямо щастие! Пожелавам ти то да дойде при теб!
« Отговор #45 -: Юли 12, 2014, 19:25:47 pm »
Kvg,съжалявам мила,но наистина не спирай до понеделник лекарствата и си пусни чхг-то човек никога не знае,то поне ще ти даде информация,ако е ниско още наистина няма какво да видят....не се предавай още,прегръщам те :)
« Отговор #46 -: Юли 12, 2014, 19:30:31 pm »
Kvg, да не би пък да е рано още? В коя седмица би трябвало да си? Пий си хапчетата, а пък дано има чудо в понеделник  :crossfingers:
*
« Отговор #47 -: Юли 12, 2014, 20:12:41 pm »
Kvg, да не би пък да е рано още? В коя седмица би трябвало да си? Пий си хапчетата, а пък дано има чудо в понеделник  :crossfingers:
5-та седмица + 3 дни, то и без това като останат неизползвани хапчетата, трябва да ги изхвърля...и аз като габровеца, дето комшията го заварил да пие с шепи таблетки и го питал "защо?", онзи му отговорил: "утре им изтича срока на годност и да не идат зян..."...Между другото Док. каза, че ако ЧХГ-то е се е увеличило според броя на дните (първото беше 22,83, след 4 дни беше 105,9), а то по мои сметки днес трябваше да е над 1600, значи в понеделник - около 3000, не е на добре, че не е видяла нищо...а е рано да се види, ако е в тръбата, което е по-лошия вариант. Предпочитам от двете, по-малката злина...

*
« Отговор #48 -: Юли 12, 2014, 20:19:50 pm »
:balk_145: :bighug: Kvg08, съжелявам много. Животът е много жесток, никога не знаеш какъв ще е следващият удар, който ще ти нанесе, но след голямата мъката трябва да последва и голямо щастие! Пожелавам ти то да дойде при теб!
Да, животът е не само жесток, ами хипер жесток. Явно единственото нещо, което съм искала и за което съм се молила искрено - няма да го имам.

« Отговор #49 -: Юли 12, 2014, 21:57:47 pm »
kvg08 мила, не спирай нищо от назначените лекарства, понякога не се вижда веднага. Стискам ти палци да се появи на правилното място и всичко да е наред :) Прегръщам те много и се моля за теб  :grouphug: :bighug: :bighug: :bighug:

*
« Отговор #50 -: Юли 12, 2014, 22:03:34 pm »
kvg08 мила, не спирай нищо от назначените лекарства, понякога не се вижда веднага. Стискам ти палци да се появи на правилното място и всичко да е наред :) Прегръщам те много и се моля за теб  :grouphug: :bighug: :bighug: :bighug:
И мен започват да ме глождят някакви съмнения - да се е "завряло" в някоя гънка и да не го е видяла Док. (въпреки, че доста обстойно "ровичка"), но аз като видя какво има на превръзката....ми изчезват мигом съмненията...Дано да се случи някакво чудо до понеделник

« Отговор #51 -: Юли 12, 2014, 23:07:36 pm »
Стига с тази превръзка...като изкървях взех си душ и веднага към болницата,пътувах 40 мин.и като стигнах док беше в операционна и седнах да я чакам пред кабинета,10-15 мин.след това ставам за нещо от стола и какво да видя,стола целият в кръв протекло и на пода чак,до мен имаше момичета които ме питаха как съм,а аз в този момент бях сигурна,че това е края,е да ама не  :) така,че спокойно чудеса се случват,пожелавам ти и на теб такова чудо от все сърце...
« Отговор #52 -: Юли 13, 2014, 13:53:02 pm »
Kvg08,стискам палци за утре.Дано ни зарадваш.Много момичета са имали кървене и сега гушкат своите рожби. :bighug:
*
« Отговор #53 -: Юли 13, 2014, 14:11:17 pm »
Kvg08,стискам палци за утре.Дано ни зарадваш.Много момичета са имали кървене и сега гушкат своите рожби. :bighug:
Дано...но и на УЗД не се видя нищо в матката...ЧХГ-то няма да е сигурно доказателство, но поне ще ориентира

*
« Отговор #54 -: Юли 13, 2014, 14:47:08 pm »
Здравей Kvg08, ако утре се окаже, че ЧХГ-то отговаря на седмицата, в която си, защо не поискаш консулт и от друг лекар с по-добра апаратура? Може този видеозон да не е достатъчно добър. Стискам палци!
*
« Отговор #55 -: Юли 13, 2014, 14:54:57 pm »
Здравей Kvg08, ако утре се окаже, че ЧХГ-то отговаря на седмицата, в която си, защо не поискаш консулт и от друг лекар с по-добра апаратура? Може този видеозон да не е достатъчно добър. Стискам палци!
И аз си мислех за смяна на лекаря евентуално, но пък ме гледа на това ехо с което гледат като правят ЕТ...а в нашия град едва ли ще намеря лекар с по-добър (а и честно да си кажа им нямам доверие, че те ме докараха до тоя хал след 2 спонтанни бременности и съответно 2 аборта - единия от недоглеждане на док. към 16 г.с., а др. - извънматочна...).

*
« Отговор #56 -: Юли 13, 2014, 14:58:36 pm »
Ох какво да ти кажа, хубаво е да поискаш второ мнение.  Още веднъж успех ти пожелавам!
« Отговор #57 -: Юли 13, 2014, 23:11:22 pm »
 :P :crossfingers: наминавам да ви пожелая успех момичета
резултатът от моя трансфер на 13 юли миналата година кротко спинка  :bori_015:

« Отговор #58 -: Юли 14, 2014, 12:31:03 pm »
Ха,моят трансфер беше на 14.06.и сега съм в шеста седмица и три дни.В сряда съм на преглед за сърдечна дейност набебо.Дано всичко е ок,че нещо съм се спекла.Снощи имах жестоки болки в корема и пих но-шпа.Ама докато подейства щях да се побъркам.Важното,е че нямам кървене.Стиснете едни палчета за сряда :bighug:
*
« Отговор #59 -: Юли 14, 2014, 12:48:46 pm »
Успех и от мен, момичета :) :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Моят трансфер също беше на 13.07, но преди 4 години, и сега е на ясла и сигурно си спи  :wink:
« Отговор #60 -: Юли 14, 2014, 13:19:58 pm »
 :D биско, много се радвам аз теб. лека бременност и здраво бебенце ти желая

« Отговор #61 -: Юли 14, 2014, 13:31:11 pm »
Мечинка,мерси мила. :P
« Отговор #62 -: Юли 14, 2014, 13:45:49 pm »
Стискам палчета на Биско и я чакам в бременната тема.И ние с мъжо бяхме най-спечени преди първите два-три прегледа след положителния тест.Какво да кажа,освен "споко".Ксквото е трябвало да стане, си е станало.От теб се иска сега само да се храниш добре /пълноценно/,да не се натоварваш физически и да се пазиш от инциденти.Някакви положителни емоции,ако можеш да си доставиш-кино,концерт,разходки на красиви места,това ще са бонуси за тебе и бебчо.Но и само спокойствие,почивка и силна храна вършат работа,Чакаме отчета в сряда.
*
« Отговор #63 -: Юли 14, 2014, 14:58:35 pm »
За съжаление и при мен всичко приключи - ЧХГ = 75,43 (ст-ст на 04.07. - 105,9). Благодаря на всички за подкрепата. Ще търсим други начини за радост - срещу природата не можах да се преборя, надявам се да успея срещу българската бюрокрация. Успех и късмет на всички!

« Отговор #64 -: Юли 14, 2014, 15:38:37 pm »
Kvg,съжалявам мила,знам какво ти е,не се отчайвай,поплачи си,изгони отрицателните емоции и след това се стегни отидете някъде на почивка,да се разнообразиш и да се съхраниш психически,явно така е трябвало да стане,нали знаеш господ обича смелите,за това на тях дава най-трудните изпитания...след всяко зло идва нещо по-добро
При нас стана чак на петия път,не знам какво да ти кажа,предполагам,че си направила абсолютно всички изследваниягенетични,имунологични,хистероскопии,салпингографии и т.н. извинявай просто не си спомням какъв бе проблема при вас...успех каквото и да решиш от тук нататък ние сме с теб и те подкрепяме,а ти бъди силна  :bighug:
*
« Отговор #65 -: Юли 14, 2014, 15:45:09 pm »
Kvg,съжалявам мила,знам какво ти е,не се отчайвай,поплачи си,изгони отрицателните емоции и след това се стегни отидете някъде на почивка,да се разнообразиш и да се съхраниш психически,явно така е трябвало да стане,нали знаеш господ обича смелите,за това на тях дава най-трудните изпитания...след всяко зло идва нещо по-добро
При нас стана чак на петия път,не знам какво да ти кажа,предполагам,че си направила абсолютно всички изследваниягенетични,имунологични,хистероскопии,салпингографии и т.н. извинявай просто не си спомням какъв бе проблема при вас...успех каквото и да решиш от тук нататък ние сме с теб и те подкрепяме,а ти бъди силна  :bighug:
Това ми беше 5-я, последен опит. Освен тубарен фактор, нищо друго не се установи като проблем. Едната тръба е отстранена при извънматочна бременност, а другата е почти непроходима, силно нагъната и със сраствания

« Отговор #66 -: Юли 14, 2014, 16:04:37 pm »
Защо последен опит ?Възраст, пари...нещо друго?
Иначе,ако мислите за осиновяване,аз подкрепям с две ръце.Попрочети из.темите,свързани с осиновяването,мисья,че ще намериш източник и на мотивация и на много  полезни практически съвети.
« Отговор #67 -: Юли 14, 2014, 16:09:51 pm »
Има друга причина според мен,не е само тубарен фактор,все пак имаше имплантация и в един момент ембриона спира да се развива,това няма нищо общо с тубарния фактор? То и аз уж бях със запушени тръби,но на четвъртия ми опит когато чхг-то започна да пада,настоях за ЦС и се оказа,че тръбите са ми идеално проходими,а проблема е в мъжа ми с тератозооспермия е и като пуснах генетичните изследвания,излязох положителна за днк-тромбофилия,което причина за ранни аборти...
« Отговор #68 -: Юли 14, 2014, 16:23:30 pm »
Мила Kvg, силно те прегръщам! Да не би да има някакъв генетичен проблем ембриона да е спрял развитие? Ние със съпруга ми както нямахме открити проблеми, така след направени генетични изследвания на мен ми откриха тромбофилия, а на него генетичен проблем. Правили ли сте такива изследвания?
*
« Отговор #69 -: Юли 14, 2014, 16:44:04 pm »
Има друга причина според мен,не е само тубарен фактор,все пак имаше имплантация и в един момент ембриона спира да се развива,това няма нищо общо с тубарния фактор? То и аз уж бях със запушени тръби,но на четвъртия ми опит когато чхг-то започна да пада,настоях за ЦС и се оказа,че тръбите са ми идеално проходими,а проблема е в мъжа ми с тератозооспермия е и като пуснах генетичните изследвания,излязох положителна за днк-тромбофилия,което причина за ранни аборти...
Правени са ми ЦС, лапароскопии, хистероскопии с "надраскване" и пластики...Спермограмите на мъжа ми са добри (досега не се е налагало да се прави ИКСИ). Няколко пъти съм питала да направим някакви генетични изследвания - всеки път ми казваха, че няма показатели да са необходими такива изследвания (по какво съдят за това не знам), за тромбофилията също не трябвало, понеже кръвните ми изследвания също били в норма...Може би не попаднах на кадърни лекари (вече и това започвам да си мисля), но вече е прекалено късно пак да сменявам лекари или клиника.

*
« Отговор #70 -: Юли 14, 2014, 17:00:38 pm »
а  тази нагъната и почти непроходима тръба не я ли смятат за проблем?
*
« Отговор #71 -: Юли 14, 2014, 17:55:57 pm »
а  тази нагъната и почти непроходима тръба не я ли смятат за проблем?
Не била, защото нямала перисталтика

*
« Отговор #72 -: Юли 14, 2014, 18:07:15 pm »
kvg08, съжалявам
не се отчайвай, искам ми се да мисля че 5 опита не означават непременно край

*
« Отговор #73 -: Юли 14, 2014, 19:25:13 pm »
kvg08, съжалявам
не се отчайвай, искам ми се да мисля че 5 опита не означават непременно край
В началото на 4-ят опит си казах, че ми е последен, този път съм решила, че 5-я е последен...Не искам да се вманиачавам - като чета някои са вече с по 8-9 опита и се чудя как издържат финансово и емоционално.

*
« Отговор #74 -: Юли 16, 2014, 08:00:35 am »
Здравейте момичета, бих искала да ви попитам какви добавки, или витамини сте пили преди и по време на ин-витро процедури? Изключвам фолиевата киселина, защото за нея всички знаем  :wink:.
Благодаря за отговорите!
Сленчев ден от мен!
« Отговор #75 -: Юли 16, 2014, 09:16:21 am »
Кати, добавките е хубаво да ти ги предпише лекар, в зависимост от твоите проблеми или липса на проблеми. Но със сигурност можеш (3-4 месеца преди процедурата) да промениш храненето, като изключиш сладките неща, включително и напитките. Фолиевата киселина при всички случаи влияе на качеството на яйцеклетките, така че е важна и си я пий.

Има хора, на които им предписват цинк и селен, но пък на мен ми ги спряха. Затова е добре лекар да прецени при теб конкретно какво и как.

Много късмет!
*
« Отговор #76 -: Юли 16, 2014, 10:01:24 am »
Здравейте момичета, бих искала да ви попитам какви добавки, или витамини сте пили преди и по време на ин-витро процедури? Изключвам фолиевата киселина, защото за нея всички знаем  :wink:.
Благодаря за отговорите!
Сленчев ден от мен!
На мен винаги ми изписваше Неоксид - но аз първия път бях започнала едни витамини на Green Master: Selen+A+C+E (резултат силно +, но за 2 седмици), втория път пих неоксид (резултат 0,23), третия път не пих нищо (резултат 0,32), последния път пих по 2 на ден Геритамин по мое усмотрение а Неоксид-а започнах да го пия след 2-то ЧХГ, защото ми свърши Геритамина (резултат +, но пак за 2 седмици). Не мисля, че при мен имаха особено значение витамините.

« Отговор #77 -: Юли 16, 2014, 11:41:15 am »
Аз пих доста дълго време Актив мама, вит Ц, хром, геритамин. Сега пия само фолиева киселина. Доктора каза да спра всичко и да си пия само нея. :)

« Отговор #78 -: Юли 16, 2014, 12:06:53 pm »
Момичета, витамин А не се пие при бременност и при планиране на бременност. Внимавайте с комбинираните витамини и минерали.
*
« Отговор #79 -: Юли 16, 2014, 19:39:32 pm »
Благодаря за отговорите. Аз, освен фолиевата киселина си самоназначих, така да се каже, цинк и омегаприм. Знам, че омегаприм е за подпомагане на сърдечно-съдовата дейност, но комбинацията между  коензим Q10, селен и омега 3 ми се стори добра. Но като изпия хапчетата май ще остана само на фолиева. И без това взе да ми омръзва това пиене на хапчета с шепи и накрая едно нищо. :(
*
« Отговор #80 -: Юли 16, 2014, 19:50:57 pm »
Благодаря за отговорите. Аз, освен фолиевата киселина си самоназначих, така да се каже, цинк и омегаприм. Знам, че омегаприм е за подпомагане на сърдечно-съдовата дейност, но комбинацията между  коензим Q10, селен и омега 3 ми се стори добра. Но като изпия хапчетата май ще остана само на фолиева. И без това взе да ми омръзва това пиене на хапчета с шепи и накрая едно нищо. :(
Резултатите са ми били най-лоши, когато са ме карали да пия какво ли не преди, по време на процедура и след ЕТ. Нямат обяснение за това как се получава при мен

« Отговор #81 -: Юли 20, 2014, 13:36:05 pm »
Здравейте, момичета .Следя от близо темата, миналия месец  бях на стимулация, но за съжаление на пункцията лекаря е открил полип и не стигнахме до трансфер. В началото на седмицата се подложих на хистероскопия. Същият ден си бях вече вкъщи. Имам консултация с лекара си следващата седмица, но имам няколко въпроса, които не ми дават мира - кога най-рано може да се пристъпи към трансфер, нужна ли е някаква предварителна подготовка /прием на лекарства/ преди трансфера, ако да - как е било при вас; е другото което ме тормози - вече почти седмица мина от хистероскопията имам кървене, от време на време - всеки ден. Дали не трябва да взимам някакви лекарства след манипулацията, защото нямам назначени такива.
Благодаря ви предварително за отговорите и дано повече положителни новини има във форума.
*
« Отговор #82 -: Юли 20, 2014, 15:34:11 pm »
Здравейте, момичета .Следя от близо темата, миналия месец  бях на стимулация, но за съжаление на пункцията лекаря е открил полип и не стигнахме до трансфер. В началото на седмицата се подложих на хистероскопия. Същият ден си бях вече вкъщи. Имам консултация с лекара си следващата седмица, но имам няколко въпроса, които не ми дават мира - кога най-рано може да се пристъпи към трансфер, нужна ли е някаква предварителна подготовка /прием на лекарства/ преди трансфера, ако да - как е било при вас; е другото което ме тормози - вече почти седмица мина от хистероскопията имам кървене, от време на време - всеки ден. Дали не трябва да взимам някакви лекарства след манипулацията, защото нямам назначени такива.
Благодаря ви предварително за отговорите и дано повече положителни новини има във форума.
При мен от хистероскопията до трансфера беше минал точно 1 месец, аз мислех че е много набързо (т.е. на следващия цикъл), но док. каза, че е по-добре веднага да се пристъпи към процедура - при мен имаше и т.нар. "надраскване" на лигавицата. Приемах фолиева к-на, антибиотик и след него противогъбично - всичко по схема от док. Зацапване имах около 3 дни, но по няколко капки дневно. Когато ти започне стимулацията (подготовката за трансфер), което явно при теб ще е при следващият ти цикъл, лекаря ще ти каже какво да пиеш, ако е необходимо. За кървенето, ако толкова те притеснява - консултирай се с лекаря. Като се видите следващата седмица предполагам, че всичко относно медикаментите ще ти бъде обяснено. Успех и скоро да се похвалиш с радостна новина!!! :)

*
« Отговор #83 -: Юли 20, 2014, 19:38:36 pm »
Здравей, аз  имам правена диагностична хистероскопия. Кървенето след нея продължи 5-6 дни не много силно. Ако имаш притеснения, говори с лекуващия си лекар.
Успех!
« Отговор #84 -: Юли 21, 2014, 07:42:56 am »
Благодаря ти Кати за отговора, така и ще направя ако продължи. Дала съм си още един ден за изчакване, защото не искам да безпокоя лекаря ми, защото е доста зает.
« Отговор #85 -: Юли 21, 2014, 07:48:38 am »
kvg08, благодаря и на теб за отговорите. И аз така си мисля, че ще стане, както ти казваш. Но незвестността направо ме побърква. Колкова много искам нещата да стигнат до успешен край, че това време направо ми се вижда безкрайно.
« Отговор #86 -: Юли 24, 2014, 18:49:27 pm »
Здравейте,момичета,
да ви попитам дали сте чували твърдението,че през горещите летни месеци от Юни до средата на Септември,не е препоръчително да се прави инвитро.Логиката била,че температурата била много висока,рефлектирала на телесната температура и от там не били толкова благоприятни условията за имплантация.Аз миналата година имам един неуспешен опит август и сега се глася да действаме ,и поради ред отлагания ми се пада пак може би Август.Днес ми докладваха тази информация,като източникът е пациентк,не медицинско лице.Но естествено беше достатъчно да породи повод за размисъл,в и без това достатъчно обърканата ми глава.
Та ще съм благодарна да споделите ваша информация и разсъждения по темата.
Поздрави от мен!
« Отговор #87 -: Юли 24, 2014, 19:04:46 pm »
ВиЛиЛи, чела съм точно това, което казваш тук във форума.
Моята процедура също беше юли-август и беше успешна.
Може да има някакво влияние, но минимално според мен.
« Отговор #88 -: Юли 24, 2014, 19:53:10 pm »
Да ,Смайлс ,знам че ти прави процедура миналата година точно преди мен.
Много се чудя до колко може да се отрази средата,защото реално те от инкубатора ембрионите ги трансферират,а така или иначе жената поддържа над 37 градуса?!?
Малко ми звучи като градски митове и легенди,а ние сме склонни за неуспехите да търсим и под вола теле.
Не знам.....
*
« Отговор #89 -: Юли 24, 2014, 20:43:30 pm »
Това не вярвам да е основателна причина да си отлагаш процедурата. Ако е прекалено горещо, ще стоиш на хладно, ще се хидратираш и ще избягваш прегряване и обезводняване.

Ако това изобщо имаше някакво значение, хората по екватора и в тропиците нямаше да се възпроизвеждат.
*
« Отговор #90 -: Юли 24, 2014, 21:20:48 pm »
преди 5 г. на този ден ми трансферираха ембрионите , беше адска жега , след трансфера се прибрахме в задръстването по околовръстното , колата ни нямаше климатик , изпуках от жега , като слязох от колата  дрехите ми бяха залепнали по мен и бях вир вода. е , успешна беше процедурата , така че ако всичко върви добре , няма смисъл да отлагаш.успех !
*
« Отговор #91 -: Юли 25, 2014, 10:12:14 am »
Питала съм за процедури през август, но отговора беше, че довършват започнати или по неотложни обстоятелства, защото трябва да си взимат отпуските и не искат да си прехвърлят пациенти или да разчитат само на дежурните. Или ако се падне точно по време на процедурата доктора ти да е дежурен - също може. Топлото няма нищо общо - все пак 21-ви век е, тези клиники са достатъчно луксозно обзаведени с климатични инсталации, а да не говорим за лабораториите, в които "отглеждат" ембрионите. Човешкото тяло също има защитни механизми срещу прегряването. Мисля, че летния сезон дори е по-подходящ...

*
« Отговор #92 -: Юли 25, 2014, 10:40:44 am »
ВиЛиЛи, и според мен това са митове и легенди.
Помисли си колко познати (роднини, приятели, колеги, съученици) имаш, които са родени през месеците от март до юни.
Лично при мен двете кратки имплантации се получиха точно в юлските жеги.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #93 -: Юли 25, 2014, 22:57:33 pm »
Как съм изпуснала да се запиша не знам  :oops:
На мен ми предстои цветна снимка през септември и после пак борбата...
« Отговор #94 -: Юли 25, 2014, 22:59:34 pm »
да ви попитам дали сте чували твърдението,че през горещите летни месеци от Юни до средата на Септември,не е препоръчително да се прави инвитро
Аз през лятото правя много хубав естрадиол, а ми се струва, че репродуктивността през лятото е естествено повишена. Даже в топлите страни се възпроизвеждат много добре. Лятото си е доста подходящ биологичен момент, за който може да си го позволи, разбира се. Доколкото знам, при Homo sapiens всеки сезон е подходящ.
« Последна редакция: Юли 25, 2014, 23:08:20 pm от mammita2012 »
*
« Отговор #95 -: Юли 26, 2014, 09:59:48 am »
Здравейте  :hello2:.
Знаете ли дали при слагане на Цитротайд ги има обичайните симптоми на О. като обилна цервикална слуз и болки в яйчниците или те се появяват след поставяне на Прегнил-а/Овитрел-а? За първи път поставям Цитротайд и пункцията ми е във вторник, а още не ми се е появила цервикална слуз и това ме притеснява  :ask:
И още едно питане - аз съм на ЕЦ, но контролиран - с Цитротайд и малки дози Менопур. Реално разчитам на една яйцеклетка, но естрадиолът ми се струва нисък и като за една. Та питането ми е може ли при нисък естрадиол пак да се пунктира нормална яйцеклетка?
Благодаря ви.
« Отговор #96 -: Юли 26, 2014, 11:06:16 am »
Зазу при мен имаше воднисто течение.За естрадиола знам че е добре да е около 200 на Я.
*
« Отговор #97 -: Юли 26, 2014, 12:02:35 pm »
Zazu1, вадила съм хубави и качествени яйцеклетки при Е2 110-115, така че не винаги той е определящ. Чела съм дори, че в някои клиники не изследват Е2.
Късмет на пункцията  :)

« Отговор #98 -: Юли 26, 2014, 12:17:20 pm »
Здравейте  :hello2:.
Знаете ли дали при слагане на Цитротайд ги има обичайните симптоми на О. като обилна цервикална слуз и болки в яйчниците или те се появяват след поставяне на Прегнил-а/Овитрел-а? За първи път поставям Цитротайд и пункцията ми е във вторник, а още не ми се е появила цервикална слуз и това ме притеснява  :ask:
И още едно питане - аз съм на ЕЦ, но контролиран - с Цитротайд и малки дози Менопур. Реално разчитам на една яйцеклетка, но естрадиолът ми се струва нисък и като за една. Та питането ми е може ли при нисък естрадиол пак да се пунктира нормална яйцеклетка?
Благодаря ви.

Зазу, цервикалната слуз е резултат от повишения естрадиол, а не от една или друга инжекция (всъщност, от ФСХ-то, което ти слагат, се повишава и естрадиола, но не директно). Така че затова нямаш ЦС - заради ниския ти естрадиол. А той е нисък, защото имаш само 1 яйцеклетка.

При една от последните ми пункции естрадиолът ми беше около 400 в деня преди прегнила, а извадиха 7 или 8 яйцеклетки. Хормоните са само ориентировъчни, има клиники, в които не ги изследват, а само наблюдават ехографски нещата (не че е супер-правилно, но така са решили и имат успехи).

Не го мисли толкова, не ни е дадено да знаем всичко както лекарите. Много късмет ти пожелавам  :bighug:
*
« Отговор #99 -: Юли 26, 2014, 17:31:04 pm »
Успокоихте ме. Благодаря ви  :bighug:
Дано този път успеем  :crossfingers: :babyflips:
*
« Отговор #100 -: Юли 29, 2014, 14:16:32 pm »
Здравейте.
За съжаление сме изпуснали фоликулът въпреки Цитротайдът. Този път го изживявам една идея по-леко, въпреки, че бях убедена, че ще се получат нещата. Странното беше, че си имах признаци на овулация до преди малко със засилващи се болки в яйчника. Лекарят каза, че не се вижда течност, което означава, че фоликулът е бил малък и некачествен най-вероятно, което пък на мен ми се струва в синхрон с ниския естрадиол.
Изморителни са тези опити, завършващи с неуспех, но това е положението.
Сега може би ще чакаме фонда - по мои сметки не по-рано от края на ноември.
Ако от някъде изскочат едни 5-6 хил. лв. неочаквано  :wink: може да опитаме пак преди това.
« Отговор #101 -: Юли 29, 2014, 15:19:44 pm »
Зазу не се предавай, ще стане. Ноември не  е така далеч, всичко ще се нареди и скоро ще се похвалиш с добри новини. Вярвай силно, целувки  :D

*
« Отговор #102 -: Юли 29, 2014, 20:34:39 pm »
Дано. Благодаря за подкрепата  :bighug:
« Отговор #103 -: Юли 29, 2014, 23:55:23 pm »
Здравейте момичета. Аз се включвам малко късно в темата, защото моето окси беше на 30.06. Трансфер на 2 ден на 1 ембрион(от 3 извадени се оплоди един). Това ми е първи опит. Ние сме мъжки фактор  с 3процента живи. Аз сем на 38 г. Вярвах, че ще се получи и сега съм в 5 седмица след трансфер. Видя се плодния сак, а утре трябва да видим и сърдечна деиност. Надявам се всичко да е наред. Искам да кажа на всички да вярват и не се отказват.  Аз се реших на всичко за да си имам детенце, въпреки че съм с бъбречна недостататъчност, астма и проблеми с кръвосъсирването.
*
« Отговор #104 -: Юли 30, 2014, 07:50:58 am »
Много хубав пост, Веси! Успех на теб и на всички момичета!
« Отговор #105 -: Юли 30, 2014, 09:18:37 am »
Веси, поздравления.Чакаме с вяра новината за тупкащото сърчице на вашето бебче.
« Отговор #106 -: Юли 30, 2014, 23:12:01 pm »
Здравейте момичета! Днес се записах на женска консултация и видяхме пулсиращия ембрион- има сърдечна дейност и отговарял по размери на седмиците. Малко се успокоих. На 6.8 съм в София за по- обстоен преглед.( аз съм от Варна и формално ще ходя на жк да ме следят заради болничните) правихме икси в София "НАДЕЖДА" . При Д-р Стаменов съм и всъщност там ще ме следят до края. Желая на всички КЪСМЕТ И Бог да е с вас! :happy_birthday_1: :bori_012:
*
« Отговор #107 -: Юли 31, 2014, 07:48:18 am »
Благодаря за пожеланията, Веси! Ти при кого се записа на женска консултация във Варна?
« Отговор #108 -: Юли 31, 2014, 07:57:16 am »
Препоръчаха ми Д-р Петър Свраков, занимава се с проблемни бременности. А иначе за астмата ме следи Д-р Бочева, а бъбречната недостатъчност Проф.Д-р Валентин Икономов.
*
« Отговор #109 -: Юли 31, 2014, 18:06:18 pm »
Здравей Веси, благодаря за информацията.
*
« Отговор #110 -: Август 08, 2014, 00:31:36 am »
Веси, поздравления. Леко бременеене и много радости занапред. Kvg съжалявам за неуспеха, но бъди силна и не се предавай. Това са изпитания през които ни е писано да преминем.
Аз съм в началото на третия си опит. Днес ми е трети ден от стимулацията и вече съм уплашена до ужас и непрекъснато ми се реве. Имам чувството, че на никой не му пука как се чувствам и всичко ме дразни. Много силно вярвам, че това ще е моят опит, но със страховети си все по-трудно се справям.
Ако всичко върви нормално на 18.08. пункция. :)
« Отговор #111 -: Август 10, 2014, 17:07:20 pm »
Здравейте момичета,
И аз съм в началото на вторият ни опит.Надявам се да започнем и този път всичко да завърши с едно-две-три бебчета :-)
Кити,този път и мен много ме е страх.Страх ме е от неуспеха,от това как може да боли сърцето при отрицателен тест,от безпътицата и самотата след това.....
Но в същото време вярата и надеждата ми са толкова големи! Мечтата е толкова близо,че просто нямам търпение...
Ще стискам палци и на теб :-) Дано заедно с теб,а и много други момичета да направим тази тема много късметлийска и положителна.
Аз от днес съм с цикъл и се надявам утре на прегледа всичко да е наред и да започнем стимулацита .
*
« Отговор #112 -: Август 11, 2014, 08:32:41 am »
Добро утро момичета,
Гледам за страхове си пишете. Днес ми 1ви ден от МЦ, и ако на прегледа на 12 ден всичко е  ОК,   в следващия месец започваме. Не знам дали този път ще е дълъг, или къс протокол, или каквото там реши док ... но знам че коремът ми е свит на топка и ме гони огромен, и необясним страх. Първият ни опит завърши с мисед, и досега все си повтарях, че и в природата се случват тези неща ...но все повече си давам сметка колко ме е страх да не се повтори същият сценарий :(

Но! Няма да се дам на един страх, я :-)  Китии пиши всичко, което те притеснява - и да не можем да помогнем на момента, поне можем да те изслушаме и със сигурност - разберем  :grouphug:
*
« Отговор #113 -: Август 11, 2014, 08:47:43 am »
Момичета, не изпадайте в ужас от предстоящите ви опити. Само позитивни мисли трябва да има в главите ви.
След всеки опит като че ли бях още по-настървена и с повече хъс за успех. Не съм се поддавала на страхове и колебания, въпреки че възрастта ми не ми беше съюзник.

Delusion22, и аз малко се притеснявах като забременях сега, тъй като имах мисед миналата година, но нямаше повторение. Бременността ми за сега се развива успешно.

С много вяра и упоритост от моя страна, както и професионализъм от страна на докторите, съм успешно бременна за втори път от 6-ти опит на 43 г. Първият път забременях от 2-ри опит.

Желая ви късмет и да сбъднете мечтите си по-скоро от мен  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

« Отговор #114 -: Август 11, 2014, 17:28:13 pm »
Няма да се даваме на страховете в никакъв случай.Аз днес официално започнах втория си опит с елонва 150 .
В сряда съм на преглед,да видим как се повлиявам.
Рапорт даден!  :lol:
*
« Отговор #115 -: Август 11, 2014, 17:36:44 pm »
Ех момичета, колко е хубаво че ви има. ВиЛиЛи , много силно ти стискам палци за успех. delusion22, благодаря ти за подкрепата и горе главата, всеки опит е различен. Смело напред към успешен опит другия месец. mgstra и моите страхове са свързани основно с възрастта и времето, което все повече ни притиска(наближавам 41), но съм се отдала на работа за да прогонвам негативните мисли, знам колко зле се отразяват. Безпроблемна бременност ти желая и много весело бебче.
 Утре съм на скан, предполагам всичко ще е наред. И при двата предишни опита имах по два прекрасни ембриона, но нямаше имплантация. След втория неуспех Док. спомена за лекарства подпомагащи имплантацията. Някой взимал ли е нищо такова. Ще се радвам, ако помогнете с някаква информажия.  :bighug:
« Отговор #116 -: Август 11, 2014, 18:31:52 pm »
Записче
*
« Отговор #117 -: Август 12, 2014, 13:28:08 pm »
Ето ме пак. Току що се връщам от клиниката и не знам да се радвам ли, да се притеснявам ли? Видяхме само 5 фоликулчета, а ми насрочиха пункцията за петък (първоначално трябваше да е в понеделник). Не разбрах защо е това бързане, но се надявам да е за добро. :lol:
« Отговор #118 -: Август 15, 2014, 12:03:08 pm »
Здравейте, момичета. Записвам се и аз в темата. Ще бъда по дълъг протокол. На 07.08 ми сложиха блокиращата инжекция, а на 25.08 съм на преглед за започване на стимулация. Днес ми дойде и цикъла. Желая успех на всички. :)

*
« Отговор #119 -: Август 17, 2014, 08:08:38 am »
kitii не се притеснявй,и аз съм на 41 год.с първо инвитро за второ дете,и при мен видяха само 5 фоликула,но си мисля че е по добре качеството а не количеството.Моят пункция е в сряда ,дано всичко да е наред.Успех на всички.Как мина твоята пункция и как са фоликулчетата?
« Последна редакция: Август 17, 2014, 08:10:11 am от fraci »
*
« Отговор #120 -: Август 17, 2014, 16:15:08 pm »
kitii не се притеснявй,и аз съм на 41 год.с първо инвитро за второ дете,и при мен видяха само 5 фоликула,но си мисля че е по добре качеството а не количеството.Моят пункция е в сряда ,дано всичко да е наред.Успех на всички.Как мина твоята пункция и как са фоликулчетата?

Здравей fraci, желая ти успешен опит и късмет. На 15.08 извадиха и петте фоликула. Вчера имах две ембриончета и утре сутринта ми е трансферът. И от там започва трудното, но трябва да се справя.
*
« Отговор #121 -: Август 17, 2014, 18:52:31 pm »
kitii МНОГО,МНОГО КЪСМЕТ стискам палци да се похвалим с положителни резултати и да се преместим септември в друга тема.
*
« Отговор #122 -: Август 17, 2014, 20:10:15 pm »
Fraci, kitii, успех момичета  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Скоро ви чакаме в най-хубавата тема  :)

*
« Отговор #123 -: Август 17, 2014, 20:52:55 pm »
mgstra БЛАГОДАРЯ ТИ
« Отговор #124 -: Август 19, 2014, 10:22:10 am »
И аз да се отчета,момичета.
Стимулацията ми е към края си.За сега имам по около 7-8 фоликула във всеки яйчник и много се надявам на повечко качествени яйцеклетки,защото и Естрадиола ми е доста висок.Предполагам,че пункцията ще е в петък,но с точност ще се рсзбере на прегледа утре.
Стискам ви палци  :)
*
« Отговор #125 -: Август 19, 2014, 13:35:22 pm »
Благодаря момичета. Трансферът ми вчера мина нормално. Върнаха ми двечките ембриончета, които успяхме да получим. Сега се опитвам да не мисля само за деня на теста и да почивам. ВиЛиЛи стискам палци.
« Последна редакция: Август 19, 2014, 13:37:39 pm от kitii »
*
« Отговор #126 -: Август 19, 2014, 14:13:33 pm »
kitii  КЪСМЕТ :wink: :wink:
*
« Отговор #127 -: Август 19, 2014, 17:09:40 pm »
fraci благодаря за подкрепата. Стискам палци за утре. Пиши как е минало.
*
« Отговор #128 -: Август 20, 2014, 15:27:57 pm »
Здравейте момичета,да се отчета,днес мина пункцията и има 3 яйцеклетки,утре ще се обадя за да разбера дали се оплождат.  :D :lol: :P Всичко мина нормално,имам леки придърпвания и сега си почивам.Утре ще пиша за резултата.
*
« Отговор #129 -: Август 20, 2014, 20:13:19 pm »
Браво fraci. Ще продължавам да стискам палци за добри новини и утре. ВиЛиЛи късмет и на теб в петък или когато ти е пункцията. Аз все още съм много спокойна и се опитвам да мързелувам  :lol:
*
« Отговор #130 -: Август 21, 2014, 16:13:35 pm »
Момичета да се отчета за днес,от 3 яйцеклетки и трите оплодени,утре ще се чуем с доктора да разбера как се делят.Много се радвам :D :D :D :D :D
*
« Отговор #131 -: Август 22, 2014, 09:29:57 am »
Пак отчет за днес,доктора се обади и каза че и трите се делят,и трансфера ми е в неделя.Много се вълнувам. :jump12: :jump12:
« Отговор #132 -: Август 22, 2014, 13:18:02 pm »
Кити,леко чакане на теб :-*
Fraci,стискам палци за лек и приятен трансфер и меко-леко чакане след това.:-)
А аз-утре ще ми е пункцията,дано всичко да е наред.Към момента съм с лека хиперстимулация,но това е нищо работа в името на целта :-)
*
« Отговор #133 -: Август 22, 2014, 17:23:41 pm »
ВиЛиЛи БЛАГОДАРЯ ТИ,пожелавам ти лека пункция и хубави фоликулчета.Да се отчетеш. :bighug: osi_9
*
« Отговор #134 -: Август 22, 2014, 22:23:14 pm »
Благодаря ВиЛиЛи, искренно ти желая лека пункция утре и прекрасни яйцеклетки. fraci браво момиче, прекрасен резултат. Дано да имаш късмет и тричките да се развиват добре до неделя, и да си ги приютиш на топло. Аз все още съм изненадващо спокойна. Нищо не усещам, но силно вярвам, въпреки че целият ми опит беше някак си пришпорена работа.  :bighug: Аз отивам за поредната  :needleani:
« Отговор #135 -: Август 24, 2014, 10:27:37 am »
Здравейте,момичета..
Да споделя с вас хубавите си новини.Вчера пункцията мина сравнително добре,аспирирани бяха 15 яйцеклетки,разбира се сърцето ми беше свито дали при това количество и качеството ще е добро.И току що получих добри новини от ембриолозите,че имаме 12 хубави ембриончета,които са се сгушили в мойте клетки,защото сме с ко-култивиране.Моля се да продължават да се развиват добре.
Разбра се пълно щастие няма и трансфера ми е насрочен за сряда 11 часа,но док каза че може да ми го отмени, ако не отшуми хиперстимулацията.Сега лежа и пазя строга протеинова диета,за да нормализирам нещата.
Дано Бог да е с нас!
Стискам силно палци и за вас момичета!!!
*
« Отговор #136 -: Август 24, 2014, 11:50:05 am »

Вече си взех двете бебета ,започва голямото чакане и на 4 ще правя кръвен тест,пожелавам си много,много късмет,и на всички момичета 
« Отговор #137 -: Август 24, 2014, 12:24:39 pm »
Успех на трите момичета в процедури  :P Много ви се радвам и ви желая успех.

ВиЛиЛи, чела ли си тук че аспержите помагат много при хиперстимулация, също белтъци на сварени яйца. Може да опиташ.
*
« Отговор #138 -: Август 24, 2014, 13:00:28 pm »
Здравейте, бих искала и аз да се присъединя към пожеланията на 47smiles, успех момичета, само положителни тестове и пухкави бебчета на финала! :goodluck:  :bori_007: :bori_004: :bori_005: :bori_021: :bori_017: :bori_015:
« Отговор #139 -: Август 24, 2014, 16:09:52 pm »
Пожелания за успех и от нен. Очскваме ви на финалната права.
« Отговор #140 -: Август 24, 2014, 19:50:42 pm »
Успех, бъдещи мами! Пожелавам ви трицифрени кръвни тестове и дебели две чертички!
*
« Отговор #141 -: Август 24, 2014, 21:21:47 pm »
ВиЛиЛи, прекрасен резултат мила. Продължавай все така и за напред. Чакам още хубави новини.
fraci спокойно да си дочакаш положителния резултат от теста, щастливке. Моят трансфер беше 5 дни преди твоя, а тестът ми е само ден преди твоя, защото тук в родината на IVF не практикуват кръвни тестове. Още не мога да разбера защо е това, но вече съм се отказала да се моля за кръвни тестове. Хубавото е че вече явно съм се примирила с това и този път съм адски спокойна. Просто си чакам :D.
Момичета благодаря ви за подкрепата. Дано с ваша и с божията помощ  този път да успеем да стигнем до толкова мечтания успех.
 :thankyousign: :thankyousign:
*
« Отговор #142 -: Август 24, 2014, 21:38:04 pm »
 :sbabygirl: :babyboy: пожелавам на всички ни такова щастие,БЛАГОДАРЯ ВИ момичета,стискам палци за всички :bighug:
*
« Отговор #143 -: Август 24, 2014, 21:44:59 pm »
Успех и от мен момичета,чакаме хубви положителни тестове  :D
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #144 -: Август 24, 2014, 22:36:30 pm »
Страхотни сте всички! Благодаря ви!
Както казах и на сестрата,която ми беше на пункцията и която ми каза да обещая,че ще забременея тоя път - на толкова хора съм го обещала вече,че ако не стане ще трябва да се изнеса от София  :lol:
Кити и Фрейси,хайде вие да подложите с бременен прашец и после и аз като изскоча с трицифреното ЧХГ заедно да семестим в най-хубавата,бременната тема :-)
47смайлс,днес освен всичко останало ядох варени яйца,утре може да уважа и някоя скромна група аспержи  :lol:
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #145 -: Август 25, 2014, 07:07:00 am »
Вили, да се присъединя към поздравите и искрените пожелания на всички момичета към теб! Познавам те от години, макар и виртуално, и съм убедена в това колко заслужаваш да сбъднеш мечтата си!!! Дано хиперстимулацията отшуми и ти позволи да направиш трансфера този месец, защото усещам, че този ще е твоят месец!! Както винаги си супер позитивна и добре настроена, така че ВЯРВАМ, че ще се получи твоето чудо този път! Стискам палци да се развиват добре ембриончетата! Целувки и пиши как вървят нещата!

Фраци и Кити - хайде, повлечете крак, момичета и вдъхнете надежда и на нас, които тепърва ни предстои опит и които ще бъдем истински щастливи от вашето щастие!
Хубав и усмихнат ден, момичета!

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
« Отговор #146 -: Август 26, 2014, 21:38:06 pm »
kitii, ВиЛиЛи и fraci - и аз се присъединявам към молбата на наскомими да повлечете крак този сезон, ранната есен е прекрасен момент за добри новини ;)

« Отговор #147 -: Август 27, 2014, 11:01:52 am »
Благодаря ви момичета!
В клиниката съм и чакам да стане време за трансфер.Нямам информация как са ни ембриончетата и изобщо нищо,и сърцето ми се е свило на съвсем мъничка топка.
Ще ви пиша после,когато мине.
*
« Отговор #148 -: Август 27, 2014, 11:44:20 am »
Благодаря ви момичета!
В клиниката съм и чакам да стане време за трансфер.Нямам информация как са ни ембриончетата и изобщо нищо,и сърцето ми се е свило на съвсем мъничка топка.
Ще ви пиша после,когато мине.
« Последна редакция: Август 27, 2014, 11:48:20 am от kitii »
« Отговор #149 -: Август 29, 2014, 13:29:08 pm »
Кити,Фраци как сте момичета?Как минава чакането?
Аз да сажа,че заради хиперстимулацията док реши да ми трансферират дамо 1 ембрионче- най-хубавото,разбира се.Но тя предпочете да не поемаме риска от многоплодна бременност при мойто състояние.Надявам се това да е нашето човече.Замразихме и 4 ембриончета,соито се надявам да използваме за второ дете .Правя си някви планове аз,но......На 6 септември ще ми е кръвния тест,Бог да е с нас.
Чудя се само ние трите ли сме?Няма ли други момичета в процедури?!?
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #150 -: Август 29, 2014, 19:46:17 pm »
Вили, успех, миличка!
От сърце ще се моля на този голям празник да имаш най-голямата причина за радост!!!
Продължавай все така с позитивизъм и настроение, защото съм сигурна, че така детето ти ще се влюби в теб, ще му е удобно и уютно и ще си стои на топло в следващите 9 месеца!
Стискам палци и ще се моля за теб!

« Отговор #151 -: Август 30, 2014, 11:07:02 am »
Вили, успех, миличка!
От сърце ще се моля на този голям празник да имаш най-голямата причина за радост!!!
Продължавай все така с позитивизъм и настроение, защото съм сигурна, че така детето ти ще се влюби в теб, ще му е удобно и уютно и ще си стои на топло в следващите 9 месеца!
Стискам палци и ще се моля за теб!
:bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #152 -: Август 30, 2014, 18:21:50 pm »
Включвам се и аз при вас. Тази вечер ще ми сложат прегнила, в понеделник съм на пункция на спонтанен цикъл. Днес - фоликул 16 мм, лигавица 7 мм. По принцип си знам, че фоликула ми се пука като мине 22 мм, та се притеснявам понеделник не е ли рано, по мой сметки тогава ще е 19-20, но вярвам, че на док преценката е вярна. Желая ви успех на всички, които сте в процедура
*
« Отговор #153 -: Август 31, 2014, 08:49:42 am »
 :)Здравейте милички и аз в момента съм в стимулация.Имам само 4 фоликула моля се да са добри и да станат бебчета.Вчера бях на преглед и видяхме че растат и са добре ...И хормона е добре Утре пак съм на преглед .Стискайте палци
 stork-girl
« Отговор #154 -: Август 31, 2014, 21:03:09 pm »
Стискам ви силно палци,момичета!
На мен ми остават 5 дни очакване.Гърдите ми продълждават да са болезнени още от стимулацията и корема ме боли предменструално,но и той е така от стимулацията.
През 5 минути се сменят надеждата и отчаянието  :lol: Луда работа.....
« Отговор #155 -: Август 31, 2014, 21:36:18 pm »
Вярвай силно Вилили и нещата трябва да се случат. Прегръдки
*
« Отговор #156 -: Август 31, 2014, 22:08:30 pm »
Ох и мен ме мъчат едни ПМС болки,гърдите ми са като бомби и се моля само да не е цикъл.Остана малко до 4.Нямам никаква идея след тази стимулация даже кога трябва да ми дойде цикъла.Чета че много бременни момичета са имали такива симптоми.Нека някой да сподели. :ask:Не си спомням какви симптоми са имала когато бях бременна,то беше ехееее........ преди 18 год. :D
« Последна редакция: Август 31, 2014, 22:11:00 pm от fraci »
« Отговор #157 -: Септември 01, 2014, 12:05:34 pm »
Ако има нещо сигурно то е,че няма такъв филм като бременни симптоми още преди теста.
Повярвай ми,изчела съм ги всичките и има забременели момичета и с болки,и без болки и със въображаеми симптоми и без грам такива.Аз съвсем целенасочено си поставих за цел да се наблюдавам предходният месец как ще се чувствам преди цикъл,е повярвай ми,ако има бременни симптоми тогава ги проявих всичките на куп  :lol: :lol: :lol:
Никога не съм забременявала,за да знам как ще се чувствам тогава,но пък и съм чувала,че при една и съща жена усещанията са различни,при различните бремнности,така че.... остава ни да дерзаем още няколко дни.
Пфу  :D
*
« Отговор #158 -: Септември 01, 2014, 13:58:22 pm »
ВиЛиЛи съгласна съм,но не зная дали е нормално да имам всеки ден такива ПМС признаци като че ще ми дойде всеки момент.За първи път съм с инвитро и затова исках малко коментари. :oops:
*
« Отговор #159 -: Септември 01, 2014, 17:59:45 pm »
Fraci, нормално е да ги имаш тези признаци. Те са може да са остатък от стимулацията, може да са от лекарствата, които в момента приемаш. Тези признаци обаче не са гаранция за бременност или липсата на такава, както ти е казала и ВиЛиЛи. Опитай спокойно да дочакаш деня на теста и дано да видиш така чаканите две чертички.

*
« Отговор #160 -: Септември 01, 2014, 18:04:42 pm »
Fraci, вземи и си успокой, отпусни се и си създавай положителни емоции. Няма рецепта за това дали и какво трябва да чувстваш. Аз съм с три опита и всеки път е различно. Просто се отпусни и с божията помощ и нашите стиснати палци  :bfp1:
elif и slanceto2, късмет и на вас момичета!
*
« Отговор #161 -: Септември 01, 2014, 18:39:41 pm »
Малко остана, о аз такъв релакс ,ходя по магазини,чета книга или гледам тв,ноо колкото наближава и ме гонят разни луди мисли,ама чакам няма накъде,или е станало или не.Благодаря Ви момичета за подкрепата :bighug: osi_9
« Отговор #162 -: Септември 02, 2014, 21:47:35 pm »
При мен всичко приключи. Извадихме яйцеклетка, но днес ми се обадиха, че не е дала никакви признаци на оплождане. Другия месец казаха, че ще пробват ИКСИ, въпреки, че спермограмата е ок.
*
« Отговор #163 -: Септември 03, 2014, 11:21:21 am »
slanceto2 съжалявам за неуспеха ти миличка. Горе главата и смело напред към успеха, той е някъде в бъдещето.
Аз днес също започнах деня с поредния (трети) удар  :bfn: . Тежко е, светът ми е черен, но знам че трябва да се съвзема и да продължа борбата.
Момичета, и при трите опита ICSI получавахме перфектни ембриони, но до имплантация така и не стигнах. Мислите ли, че е време да действам с имунологични изследвания. Тук докторите никога не са ми говорили за такива.
Успех и много стиснати палци на всички за които още има надежда.

:goodluck:

« Отговор #164 -: Септември 03, 2014, 11:32:05 am »
Ех,да му се не види.
kitii,прегръщам те силно,надявам се да намериш сили да го преодолееш по-бързо,защото знам ,че е много трудно.Не знам изобщо какво сте правили между отделните опити ИКСИ,но според мен е задължително да се предприема нещо.Аз още преди първият опит имам правени генетични изследвания.Междувременно след неуспеха направихме много неща.Лапароскопия,при която изскочиха неподозирани проблеми с тръбите ми,които преди това на цветна снимка и хидротубация изглеждаха проходими.При лапарото се наложило да отстранят дясната и да клампират лявата,смятай ако не го бяхме направили колко много опити можеше да направя и да се чудя защо са неуспешни.Освен това имунологични изследвания,които показаха леко завишение на НК клетките-леко,но достатъчно да наложи вливания.Също така,отново пълни изследвания на хормоните,посещение при ендокринолог и в следствие терапия с Л-тироксин и смъкване на ТСХ.Отделно от това при този опит приложихме две допълнителни техники,които се предлагат в мойта клиника-ко-култивинаре и асистиран хетчинг.
В събота ще разбера дали всичко това е дало резултат,но съм спокойна защото съм направила всичко ,за което съм се сетила,че е необходимо.През едната година докато чаках заповедта ,при всяко посещение при лекарката съм я ръчкала да казва какво още иска да изследваме и да направим,като съм чела и съм предлагала дори неща,които тя не е споменавала.Такова е локална лезия на еднометриума.
Според мен и задължително да направиш имунологични и генетични изследвания!Пак да провериш хормоните и каквото още се сетиш,за да предотвратиш нови неуспехи.
Прегръщам те силно и ти желая сила и успех !
slanceto2,съжалявам момиче.Не съм провила до сега опит на естествен цикъл,но съм чела точно такъв тип разочарования са най-гадното при тях.Ще е нужно много търпение.Стискам палци.
*
« Отговор #165 -: Септември 03, 2014, 17:28:50 pm »
И при мен първият опит приключи с неуспех,сега ще чакам заповедта и ще стартирам пак.Няма да се отказвам.Успех момичета   osi_9
« Отговор #166 -: Септември 03, 2014, 19:09:53 pm »
И при мен първият опит приключи с неуспех,сега ще чакам заповедта и ще стартирам пак.Няма да се отказвам.Успех момичета   osi_9
*
« Отговор #167 -: Септември 03, 2014, 22:51:33 pm »
Момичета съжалявам за неуспеха,бързо да се възстановите за нови опити с положителен финал  :wink:

Вилили дано ти да развалиш поредицата от неуспехи и да се похвалиш с положителен тест  :crossfingers: :crossfingers:,остават само 3 дни до големия ден  :)

kitii сподели какви изследвания след 3-те неуспешни опита сте правили до сега

« Отговор #168 -: Септември 04, 2014, 15:37:55 pm »
Ох,много почва да ме е шубе!
Все повече ми намалява ПМС-то,почти нищо не усещам,освен гърдите.Много съм жадна,пия много вода и съответно ходя до тоалетната през 5 минути.А и днес се събудих с главоболие.Лошото е,че аз обикновено преди цикъл съм с два дни главоболие.Но пък официалната ми дата за цикъл беше вчера или днес.
Пфу,все по трудно става ,остават ми днес и утре да устискам.(днес с ъгъла на окото все поглеждам към Шуър Чек-а,която ми подариха от клиниката,но той е чак за 10-ти септември)Но прекалено много ме е страх от едната черта,за да се престраша да го направя.
*
« Отговор #169 -: Септември 04, 2014, 17:07:11 pm »
ВиЛиЛи не се опитвай да търси симптоми на ПМС  :),не един път сме писали и безсимптомни бременни момичета/каквато бях и аз  :wink:/ ,така че мисли положително още 2 дни ,а после ще си говорим като ни съобщиш новината  :bfp:  :D
И да не си посмяла да направиш пикливия по-рано   :balk_77:

« Отговор #170 -: Септември 04, 2014, 17:10:10 pm »
ВиЛиЛи, подкрепям казаното от Аманда!  :P
« Отговор #171 -: Септември 04, 2014, 17:17:21 pm »
Няма,няма,обещавам да не правя пиклив тест!
В събота сутринта на кръвен,ако не вляза в лудницата до тогава. :lol:
А за симптомите -аз много добре си знам,ама...
« Отговор #172 -: Септември 04, 2014, 18:26:43 pm »
Момичета, минавам да кажа "кураж" на неуспелите и много късмет на чакащите. Не забравяйте, винаги е рано да се откажеш!!!
*
« Отговор #173 -: Септември 04, 2014, 22:00:26 pm »

Здравейте милички. Наревах се хубавичко вчера и се молех да мога да изплача цялата мъка от загубената надежда. Може би почти се справих, защото днес още със събуждането имах план, който вече е в действие. amanda за съжаление живея в страна, където се отнасят с пациентите като с хора, които нищо не разбират, та дори и да са ни правили нещо повече от рутинните тестове никой не е намерил за нужно да ме информира. Единственното, което знам е много лоша спермограма и липса на овулация. Преди години ми назначиха Clomid за 6 месеца, като пусках кръвни тестове на 21 ден и едва два пъти отчете овулация. След шестте месеца решиха да ми овеличат дозата, но аз отказах и тогава ме насочиха към клиника по стерилитет, която е с успевйемост под средната за страната, но аз нямах право на избор. Пропилях ценни години, като все се надявах, че тези хора работят със сърцата си, но уви останах излъгана. Сега съм се насочила към частна клиника и ако и тук положението е подобно мисля за пътуване до България.
Смятам да започна с имунологични и генетични изследвания, като начало.
fraci, много съжалявам за неуспехът ти, но нищо не е загубено. Бързо се преборвай с болката и смело напред.
ВиЛиЛи, продължавам да стискам палци и вярвам, че ти ще ни покажеш как се случват добрите неща. Само се успокой и вярвай. Аз вярвам в теб.
Извинявайте за дългия пост, ама главата още не ме слуша много.

*
« Отговор #174 -: Септември 04, 2014, 22:44:36 pm »
Кити, къде си ти?

*
« Отговор #175 -: Септември 04, 2014, 23:36:27 pm »
Живея в Уелс, но нещата тук са доста по-различни от Англия.
« Отговор #176 -: Септември 04, 2014, 23:37:19 pm »
Единственното, което знам е много лоша спермограма и липса на овулация. Преди години ми назначиха Clomid за 6 месеца, като пусках кръвни тестове на 21 ден и едва два пъти отчете овулация ... мисля за пътуване до България
При мен овулацията е на 11 ден, преди беше на 13 ден. Освен с прегледи я установих и с тест за овулация, който е евтин и се продава свободно в България. На 21 ден овулацията може да ти е минала и затова да не я установяваш. Зависи от продължителността на МЦ. Като си купиш повече теста и си правиш тест през ден, можеш сама да разбереш, имаш ли и кога ти е овулацията. Като видиш чертичка в определен ден, после си правиш тест всеки ден около датата на овулация.
Наистина е хубава идея да дойдеш до България, но си избери клиника.
*
« Отговор #177 -: Септември 05, 2014, 15:50:24 pm »
Кити разбрах- там е по-различно,дано в частната клиника да намериш отговор на въпросите и да ти погнат,а иначе аз също бих ти казала да дойдеш до БГ  :wink:

Вили как си държиш ли фронта ? :)
« Последна редакция: Септември 05, 2014, 15:52:50 pm от amanda »

« Отговор #178 -: Септември 05, 2014, 16:08:26 pm »
Много е зле положението момичета  :(
Снощи ме приболяваше кръста и корема, и имах усещането ,че аха ще текне.И днес от сутринта имам кафеникаво зацапване.Не ме боли корема,и температурата ми е 37,1,ама зацапването ту спира ,ту се засилва.
Май,май няма да го бъде и тоя път..... :?
Утре ще се разбере със сигурност,но и при предишния ми опит,ден преди отрицателния тест започна кафеникакво зацапване,та затова надеждата ми увяхва със всяка секунда...
М* му,а така се надявах да успеем този път....
Утре ще ви пиша за резултата от кръвния,но не възлагайте много надежди на мен да спра каръшката серия.
« Отговор #179 -: Септември 05, 2014, 16:28:59 pm »
ВиЛили, обаче имаш хубава температура  :) Ще чакам утре да изненадаш и себе си и нас! Късмет, много ти стискам палци!
*
« Отговор #180 -: Септември 05, 2014, 16:40:05 pm »
Вили звънна ли на док да кажеш за зацапването? Нали знаеш че трябва да не мърдаш много сега и да чакаш спокойно утре.Стискам палци  :crossfingers:

« Отговор #181 -: Септември 05, 2014, 18:52:33 pm »
Момичета,лежа и стискам краката  :lol:
Но мисля да и звънна утре,така или иначе ще я информирам за резултата от теста  8O (ако съм жива до тогава).
Като цяло не се е засилило съществено и успокоителното е,че не си е променило и цвета.Даже на моменти спира.Другото ,което поне мъничко ме успокоява е,че не ме боли корема,но пък сякаш и той и гърдите спаднаха.Абе....ще устискам до утре сутрин,но и без това малката надежда ,вече е само мъничка прашинка,колкото да ме ме поддържа жива  :(
*
« Отговор #182 -: Септември 05, 2014, 21:32:22 pm »
Ох Вили, дръж се миличка, толкова се надявам в теб да е късмета. Време е вече нещо хубаво да се случи в тази тема. С теб съм и силно стискам палци.  :bighug:
« Отговор #183 -: Септември 06, 2014, 15:23:01 pm »
Отрицателен е,момичета.

Скоро ще се включа пак за ЗЕТ!
Успех на чакащите и много сила,за да посрещнат всички трудности на останалите!
*
« Отговор #184 -: Септември 06, 2014, 18:28:45 pm »
ВиЛиЛи съжалявам миличка   :bighug:.Хубаво е ,че звучиш изпълнена с всички сили за ЗЕТ-а.
Помни следващият опит ЗЕТ ще бъде успешен :wink:

*
« Отговор #185 -: Септември 06, 2014, 22:34:17 pm »
кураж, момичета, продължаваме напред всички! 
не знам дали е полезно, но.. вчера на косъм ми се размина тежък инцидент.
сега се нося на вълна от благодарност, иде ми да прегърна целия свят. 
не трябва да забравяме, че дори да ни е черно пред очите понякога, имаме себе си и имаме утрешния ден.  имаме и изненадващи запаси от сила, примери наоколо много  :bighug:

*
« Отговор #186 -: Септември 06, 2014, 23:07:12 pm »
Ех Вили, много съжалявам мила. Толкова силно вярвах, че ще счупиш каръка този сезон, но успехът е пред нас. Потъгувай си и се зареди с кураж и нови сили. Прегръщам те силно.
*

naskomimi

• 1024
« Отговор #187 -: Септември 08, 2014, 07:03:16 am »
Вили, мила, толкова съжалявам.... Прегръщам те силно и вярвам, че твоя борбен дух и оптимизъм ще ти помогнат при ЗЕТ...Вярвам в това! Вярвам, че ще се получи! Дори някои момичета предпочитат ЗЕТ пред смесен или обикновен трансфер, няма я тази стимулация, няма го напрежението около пункция, болките в яйчниците и т.н....Няма такова напрежение...Дай Боже ЗЕТ да е твоят път и да се получи още на следващия трансфер!
Целувки и прегръдки от мен!  :bighug:

« Отговор #188 -: Септември 08, 2014, 19:30:00 pm »
Благодаря ви за милите думи,момичета!
Аз също винаги съм смятала,че шансовете при ЗЕТ са много големи,да не кажа по-големи отколкото на цикъла със стимулацията.Мисля само да си почина психически един месец,защото просто се чувствам като сдъвкана и изплюта.
И ако всичко е наред росна-росна ще се впиша в първите редици на октомврийската темичка  :wink:
« Отговор #189 -: Септември 08, 2014, 20:07:21 pm »
ВиЛиЛи  :bighug:
*
« Отговор #190 -: Септември 22, 2014, 16:29:03 pm »
Една кампания, която стартира утре:  Любовта в действие 2014

« Отговор #191 -: Септември 23, 2014, 13:39:22 pm »
Здравейте , нова съм тук ! Имам въпрос ,здравната каса поема ли изследванията HIV, Wass , HCV , HBsAg ? Ако някой знае , моля да ми отговори . Благодаря предварително.
« Отговор #192 -: Септември 23, 2014, 14:19:35 pm »
Не се поемат от касата, имаше тема кой изследвания се поемат

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=4567.0

Успех  :D

*
« Отговор #193 -: Септември 23, 2014, 20:35:25 pm »
Здравейте , нова съм тук ! Имам въпрос ,здравната каса поема ли изследванията HIV, Wass , HCV , HBsAg ? Ако някой знае , моля да ми отговори . Благодаря предварително.
Здравей, все пак попитай и личният си лекар. Успех!
*
« Отговор #194 -: Септември 23, 2014, 21:28:13 pm »
На мен личният лекар ми ги е пускал и 4-те. Само последният път нямаше възможност, понеже беше надвишил финансово лимита за изследвания и ме прати с направление при гинеколог, оттам ми ги пуснаха. За съжаление не всички лични лекари влизат в положение.

*
« Отговор #195 -: Септември 24, 2014, 18:16:13 pm »
Здравейте,
имам въпросче. Втори ден стимулация съм и днес ми излязоха кръвните изследвания. Едно от нещата е положително. Пише: Серология - anti-HBc total. Това проблем ли е? На преглед съм чак в събота и се чудя дали утре да ходя да притеснявам доктора или да си чакам до събота?

26.09.2019
« Отговор #196 -: Септември 24, 2014, 18:44:03 pm »
Здравейте,
имам въпросче. Втори ден стимулация съм и днес ми излязоха кръвните изследвания. Едно от нещата е положително. Пише: Серология - anti-HBc total. Това проблем ли е? На преглед съм чак в събота и се чудя дали утре да ходя да притеснявам доктора или да си чакам до събота?

На твое място бих го изкоментирала още утре.
Трябва да се уточни дали е стара или текуща инфекция. Ако е стара - ок, но ако е текуща - канселирате процедурата, най-вероятно, до излекуване.
Пиши после какво е станало  :bighug:
*
« Отговор #197 -: Септември 24, 2014, 18:57:08 pm »
Мерси little_rabbit. Ще отида още рано сутринта, преди да бия Гонал-а, та поне да не хабя дозата, ако трябва да канселираме.
После ще пиша какво е развитието.

26.09.2019
*
« Отговор #198 -: Септември 24, 2014, 19:14:44 pm »
Здравейте,
Здравей Яничка, отиди утре и говори с Малена. Не чакай до събота. Намерих в нета, че това е маркер за отминала инфекция с хепатит B , който се запазва цял живот, а не за текуща инфекция, но не изчаквай до събота. Късмет! Дано всичко е наред.
*
« Отговор #199 -: Септември 25, 2014, 12:51:42 pm »
Ходих при доктора. Оказа се, че маркера който е положителен се отнася за анти тела за Хепатит Б. Обясниха ми, че или имам сложена ваксина (което е твърде вероятно, но аз не помня) или някога съм имала досег до този вид хепатит и организма ми е направил анти тела. Та това изследване ще ми бъде положително винаги когато го правя, защото остават за цял живот.
Така че продължаваме напред :-)

26.09.2019
« Отговор #200 -: Септември 25, 2014, 13:00:06 pm »
Чудесна новина, yanicka   :bighug:
*
« Отговор #201 -: Септември 25, 2014, 13:34:49 pm »
yanicka, много се радвам, че всичко е наред, желая ти успешна процедура!  :D

*
« Отговор #202 -: Септември 25, 2014, 17:49:59 pm »
Супер Яничка. Успех!
*
« Отговор #203 -: Септември 27, 2014, 17:32:43 pm »
Благодаря ви момичета за пожеланията. Явно са свършили работа :), защото днес на прегледа всичко беше ОК. Доктора ми показа фоликулчетата на екрана и имаше доста черни точки (както аз им викам). Не съм питала колко и какви размери са, защото съм решила да не задълбавам в такава информация. Докторите си знаят работата, аз само слушам и изпълнявам.
Включиха ми Цитротайд днес, вместо утре.
На преглед съм отново в понеделник :-)

26.09.2019
*
« Отговор #204 -: Септември 29, 2014, 15:23:33 pm »
Браво yanicka чудесни новини! Успех в понеделник и чакме още добри новини  :wink:

*
« Отговор #205 -: Септември 30, 2014, 22:34:45 pm »
За съжаление ще приключа септемврийската тема с втори неуспех. Сега следва да проуча нещо за трансфер на замразени ембриони, защото имаме такива, които се надявам да оцелеят и да ни подклаждат надеждата. Доки твърди, че ако яйчниците са добре, бихме могли да направим опита още на този цикъл. Вие имате ли какво да споделите по темата? Аз, разбира се, отивам да си търся съответната тема. Успех на всички и е време за последното тримесечие  :( :)
« Отговор #206 -: Октомври 01, 2014, 20:13:29 pm »
Garo,на мен също ми предстои замразен трансфер и ще ми е първи от този вид  :D
Доста четох по темата и стигнах до извода ,че трябва организма да си почине.Нали част от плюсовете на ЗЕТ-а са,че организма ни не е обременен от стимулацията .А всички знаем,че след стимулиран опит са нужни 2-3 месеца за изчистване.
Освен тези доводи,аз лично за себе си,прецених ,че имам нужда и от психическа почивка.Защото се чувствах емоциално и душевно изтощена ,както от всекидневното висене пред кабинетите,така и от разбитите надежди 
Сама прецени ,колко можеш да чакаш,но моя съвет е поне 1-2 цикъла - минимум.
Успех ти желая!
*
« Отговор #207 -: Октомври 01, 2014, 21:28:33 pm »
Момичета, заповядайте в новата тема -
Ин витро / икси - октомври,ноември,декември 2014г