0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

Има ли някой с конизация?
« -: Февруари 02, 2005, 23:27:45 pm »
Здравейте момичета,
пиша за първи път и имам сериозен здравословен проблем, който може да окаже влияние в негативна насока върху моята фертилност. Затова и реших да го споделя тук. Може да ми се наложи конизация заради дисплазия на маточната шийка CIN II, съчетана с HPV 16. :(
Ще се радвам, ако някой може да ми каже нещо повече за тези проблеми. Всъщност повече ще се радвам сред вас никой да няма такива, така че приемам всякаква информация.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Има ли някой с конизация?
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2005, 23:56:51 pm »
Очевидно си наясно, че положението ти изисква сериозно внимание.
При CIN2 обаче все още има възможност за индивидуална преценка - дали да се процедира като при CIN3 с конизация или както при CIN1 чрез деструкция (термокоагулация, криодеструкция или диатермокоагулация). Важно е също дали си раждала. Възможно е да се направи и конизация с последваща обработка на оперативната повърхност чрез термокоагулация.

И се регистрирай на сайта - лесно е, а ще можеш да получаваш и изпращаш лични съобщения.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Има ли някой с конизация?
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2005, 00:15:15 am »
Ами аз се регистрирах, но не знам какво става :?:

Както и да е ще пробвам пак.
Meli, много ти благодаря за отговора.
Да, раждала съм. Родих оперативно преди 8 месеца. Бих искала обаче поне да имам шанса да родя още едно детенце. :?
Засега посетих двама специалиста - единият, който ми прави само колпоскопия казва да се лекувам 3 месеца с Изомринозин и тогава да се пристъпва към деструкция като засега не се налагало конизация, а другият, който ми прави и биопсията, смята, че веднага трябва да се подложа на термокоагулация и евентуална конизация.
Доста съм объркана и не зная какво да правя :(
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Има ли някой с конизация?
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2005, 00:37:44 am »
Е сега вече си пишеш като регистрирана. :)

След като си посетила двама гинеколози, явно е време за трети. :)

Чисто теоретично аз бих вярвала повече на този, който ме е пратил на генотипизирането, защото поне показва по - сериозна ангажираност, ако не и да разбира повече. :)  Но все пак ти ще трябва да прецениш на кого да вярваш и кого да послушаш. Успех, Краси!


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Има ли някой с конизация?
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2005, 00:56:05 am »
Да, права си за сериозната ангажираност. Гинекологът, който ме прати на типизацията следи бременността ми и ме познава от много време. Това, което ме притеснява е именно да не би заради тази ангажираност към мен, да се презастрахова с твърде агресивно лечение. Все пак съзнавам сериозността на проблема и се мъча да разсъждавам трезво, макар и да не ми се отдава особено. При трети специалист нямам сили и нерви да ходя...

Благодаря за пожеланието за успех!
*

    doli

Има ли някой с конизация?
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2005, 15:22:07 pm »
На мен ми предстои конизация,CIN 2 и HPV.Не съм раждала,на 27г. съм,страховете се опитаха да намалят лекарите като ми казаха,че няма да се отрази на фертилитета ми.Която е правила,моля да разкаже,аз все още съм си много притеснена. :cry:
Има ли някой с конизация?
« Отговор #6 -: Октомври 01, 2005, 20:11:49 pm »
На мен също предстои,току що се регистрирах,надявам се да има момичета ,които да споделят....
*
Има ли някой с конизация?
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2005, 15:56:01 pm »
Нямам личен опит, но ето една тема от БГ-мама:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=6aa18ac8a81e065ea341d975482095e8&topic=28968.30


Има ли някой с конизация?
« Отговор #8 -: Октомври 02, 2005, 18:05:04 pm »
:D Благодаря,Габи!Но докато не мине,няма да се успокоя!
*

    agiii

Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2006, 12:40:15 pm »
Здравейте,момичета!

На 31 г.съм,нераждала и миналият месец ми правиха конизация.Изчетох доста по темата,но за добро или лошо след като отмина всичко.Причината да се стигне до конизацията бяха изследванията от цитонамазки 3б,3а и пак 3а при различни гинеколози,въпреки Изопринозина,после биопсия и така.Но нито един от лекарите не ми е казал,че се прави типизация,колпоскопия и сега това малко ме притеснява.Момичета,които сте минали по този път бихте ли споделили колко време трае това течение,че вече взе да ми писва от него.Благодаря!
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #10 -: Ноември 03, 2006, 12:00:31 pm »
Agiii, вече е минала конизацията, не гледай назад.След конизация се забременява, това не е проблем.Сега редовно  правиш цитонамазки и позитивно гледаш напред.
А течението е минимум 10 дни.
*

    agiii

Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #11 -: Ноември 06, 2006, 11:14:10 am »
  Благодаря,mini-mouse,за отговора,ясно,значи трябва да се ходи на преглед,нещо не е както трябва,защото при мен се мина почти месец,а течението не спира.
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #12 -: Ноември 06, 2006, 12:22:42 pm »
Месец след конизацията е минало..защо не отидеш на преглед вече?
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2006, 17:05:55 pm »
хм.. при мен продължи само 2-3 дни...
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #14 -: Декември 20, 2006, 11:43:55 am »
Привет момичета!
Позволявам си да събудя тази тема!
В момента съм 14-ти  ден след хирургична конизация на шийката + абразио на матката.

Може ли някой преживял същото да сподели колко време е течението и в какъв вид.

При мен от самото начало след операцията беше слабо, розово кафеникаво до избледняване и отново зацапващо - нещо като последен ден от менструация.
Онзи ден обаче прокървих малко и се притесних, но докато отида при лекаря да погледне (на следващия ден) и беше спряло, но пък лекаря се изненада на течението че е обилно.
Добрата новина е че поне раната зараства нормално и всичко там изглежда добре. Но все още не знам резултата от хистологията и много се притеснявам но .... каквото е определено от съдбата.

Благодаря предварително на момичетата, които ще ми отговорят.
Желая на всички весели празници и Нова 2007г. с повече здраве и късмет!
*
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #15 -: Декември 20, 2006, 16:21:36 pm »
Не си спомням точно колко време продължи, мисля около 2-3 седмици-точно както ми беше казал лекарят. На цвят беше както ти го описваш. Успех и здраве и на теб!
*
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #16 -: Декември 20, 2006, 18:31:49 pm »
Във връзка с конизацията искам да попитам следното.На моя близка вчера са й препоръчали конизация, след като й са открили т. нар. папиломи.Въпроса ми е това ли е единствения начин и ако има други, кои са те.Или това е най-сигурният.Благодаря ви предварително.
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #17 -: Декември 20, 2006, 18:43:16 pm »
Към Кети:
Има и други методи (например изгаряне), но на мен ми беше обяснено, че хирургическото изрязване на конусовидна част е най-сигурно.
Всеки случай обаче се преценява строго индивидуално, като се отчита и възрастта на пациентката и това дали е раждала и иска пак да ражда. Много момичета тук по форумите пишат, че съвсем успешно износват бременност и раждат след конизация.
*
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #18 -: Януари 14, 2007, 12:17:10 pm »
                 Здравейте,
по повод прокървяването при мен след месец около конизацията също се появи такова и след прегледа се оказа,че се възстановявам нормално,но със зарастването на раната с олющването на кожичката е прокървил някакъв съд.Така ми обясни лекарят и съм склонна да му вярвам.Сега вече съм добре и продължаваме с опитите за бебе :).А по повод течението,наложи се да лекуваме и гъбички.
 Успех на всички!
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #19 -: Февруари 25, 2012, 14:41:35 pm »
Здравейте !

На 12.март ще ми конизират шийката на матката в 5 градска болница .Смятам да избера екип за манипулацията и по-точно доц.Мария Попова,от която съм изключително доволна.

Може ли някой да ми каже колко струва тази манипулация?

За съжаление от болницата няма да получа информация,до като не ме приемат ,а ако цената е висока ,все още имам време да я събера....

Благодаря предварително!
*

    liuliak

  • *
  • 23
  • Heaven, I`m in Heaven..
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #20 -: Март 08, 2012, 12:11:52 pm »
Здравейте,

за мен най-добрия специалист по HPV проблеми е Карагьозов старши в Токуда. Аз съм ходила при него в Майчин дом, още когато вс беше на конвейрен принцип и въпреки това помагаше на всеки. Доста е остарял но мисля, че все още се справя блестящо http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/214/%D0%95%D0%BA%D0%B8%D0%BF
Моя близка е с конизация, забременя с АРТ, защото пък и тръбите и бяха запушени, но се наложи да и 'зашият' шийката и цервикалния канал, за да задържи плода- не се сещам как се казваше точно процедурата по 'зашиването'
Пожелавам ви успех!
Любовта ще спаси света
*
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #21 -: Март 08, 2012, 15:42:07 pm »
На мен ми е правена конизация 2008 година, заради ЧПВ :( За момента не съм имала проблеми с износването на бебето, миналата седмица ми казаха, че шийката се е скъсила малко, но не е страшно, казаха само да спирам дългите разходки. Скъсяването не е задължително заради конизацията, на много момичета се случва и без да им е правено. Дано всичко е наред и успея да износя до 38г.с. Но, както са писали и на други места момичетата, много зависи колко голяма част е изрязана и на колко места. При мен беше много малка.


Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #22 -: Май 05, 2012, 15:03:33 pm »
здравейте,

искам да ви попитам колко мм от изрязания канал се смята за малко...

и колко по принцип е дълъг канала, някъде пише 4-5 см, а някъде 2,5- 3 см.- имам предвид теоретично
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #23 -: Март 24, 2017, 09:10:16 am »
Здравейте.
Случвало ли се при някоя от вас, след конизация, в резултат от заздравителната тъкан да запуши и шийката?
При мен се получи такова нещо и се установи, че се задържа менструална кръв.
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #24 -: Март 24, 2017, 09:28:05 am »
MagiK отгових  ти е в  др. тема,не е необходимо да пишеш в няколко темички
*
Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #25 -: Март 24, 2017, 13:35:24 pm »
Момичета, аз съм с конизацио, правено през 2006 година. Когато забременях  ми сложиха серклаж (това е процедурата по зашиване на шийката). Когато е конизирана шийката, тя се скъсява и при бременност, кoгато плодът натежи, се скъсява още повече, което води до рискове. Ето, защо много често, се налага серклаж. Серклажът се прави под пълна упойка и не е болезнен. Успех!


Re: Има ли някой с конизация?
« Отговор #26 -: Март 24, 2017, 14:57:15 pm »
Раши,това е така.Аз самата съм със серклаж в момента,даже коремен,не вагинален.Няма нищо страшно в това,както го описват на много места.Благодарение на него стигнах до тук и се радвам,че настоях да го напраят,защото моя доктор ми предложи варянта да оставим нещата на случайността.
MagiK говори по-скоро за проблема със зарастването и нагъването на цервикалния канал,който при цикъл пречи на изчистването на меструалната кръв,което се получи при мен първите 3 месеца,но се оправи от самосебе си.Същото нещо и го написах в другата тема