0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Гореща августовска седмица-8-14 август
« -: Август 08, 2011, 10:19:05 am »
Видях, че няма седмична темичка и реших тази седмица да я пусна аз. През тази седмица моето момченце навършва годинка и чакаме рожденния ден с нетърпение,  аз и баща му  де, той още не е наясно, че ще има купон. :lol:
Мислим да го правим в едно малко заведение до нас, обаче на мен ми се иска и да украсим нещо-още не сме измислили какво-купона ще е в събота.
Давайте идейки.
На въпроса за коликите от миналата темичка-моят бебок го хванаха веднага след изписването от болницата т.е. на 7 дни, така че може. Запасете се с търпение.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #1 -: Август 08, 2011, 10:26:50 am »
На въпроса за коликите от миналата темичка-моят бебок го хванаха веднага след изписването от болницата т.е. на 7 дни, така че може. Запасете се с търпение.

И ние имахме колики още кажи речи в самото начало..Но при нас всичко на всичко имаше 3 пъти "кризи".. Ограничавайте и вие храните които образуват колики у децата..Така и вие и те ще сте спокойни :) Лек ден и дано си изкарвате супер отпуската :)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #2 -: Август 08, 2011, 11:04:55 am »
Късметлийка си Сарче, при нас коликите бяха много дълго време горе долу по 2 пъти в седмицата, така че съм загубила бройката на кризите.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #3 -: Август 08, 2011, 13:57:18 pm »
Късметлийка си Сарче, при нас коликите бяха много дълго време горе долу по 2 пъти в седмицата, така че съм загубила бройката на кризите.

Искам и да съм късметлийка със зъбчетата... Засега имаме моменти на крясъци когато избива зъбчето :) Първото изби ама сега и второто се е показало..И пак така го изкара-с крясъци..Поне съм благодарна че температура нямаше,че с тези 45 градуса дето ги имаме тук.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #4 -: Август 08, 2011, 16:43:04 pm »
При нас единият зъб изби без да разбера, но втория :(, рееев.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #5 -: Август 08, 2011, 17:13:30 pm »
Здрасти и от мен ;)

Късметлии са всички с колики, които са на три кризи или по два пъти в седмицата. Никол имаше колики всеки ден от към 15:00 часа докато успее да заспи, и траяха 3 месеца. Бяха я започнали още от родилното. Когато ми я донесоха на втория ден след секциото, тя вече се превиваше. Хубавата новина е, че отминават рано или късно :)


Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #6 -: Август 08, 2011, 17:22:02 pm »
Привет мривет!

Абе, за коликите, според мен, освен късмета, си има значение и какви капки се дават. На Бобо определено Лефаксин му влияеше изключително добре, което проличаваше в момента, в който реша, че вече коликите са отминали и му спра капките - елате да видите три дни ад, докато подействат отново. Зъбите ги изкарва в поносимо лошо настроение - но те започнаха да излизат едва преди месец и още изкарва предните (чакам да излезе четвъртия всеки момент).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #7 -: Август 08, 2011, 17:58:34 pm »
Привет.
Ние сме болни, направо съм като сдъвкана и изплюта. Планираме почивка на село за седмица с едни приятели, дано успеем да отморим малко и нещата се обърнат.

В миналата тема сте описали и мои ужасни терзания. Така отчайващо си изкарах морето със съседката бебето и и госпожицата и. През цялото време детето ми слушаше госпожицата, колко е по-красива от нея, колко са и по-красиви банските и т.н.
Когато на децата им писна и се сдърпаха, майка и се разкрещя и каза на детето така: Щом те бутат твоята сестричка няма да я пипат, само ти ще си имаш сестричка и ще си я гушкаш... Така ме заболя... А Моника насълзи очички и каза: Мамо искам и аз... Много искам да си имаме бебенце... Викам мамо ще си имаме малко по-нататък, сега ще си вземем котенце. Моника си получи котенцето и сега има кого да гушка, а 5 дни на морето слушахме кой само и единствен си има бебенце... Незнам защо на кого какво му е нужно, но е жалко. Жалко е да слушаш как една майка се опитва да превърне едно прекрасно дете в комплексиран сноб. Но живи и здрави да са, контактите вече ще са сведени до минимум, след 2 години са в училище в двата края на София ако може и така. С жената се израснали заедно и не се познаваме от вчера, заради тази нейна черта просто не контактувахме, сега се събрахме покрай децата, но явно не си пасваме. Съвсем различни сме. Жал и било, че нейното дете все е тъпкано, че се чувства пренебрегнато и т.н., но защо решаваш проблема така. Ние не сме си намерили децата на улицата, за да търпим с тях твоето, за да се чувства добре или по-точно майка му да се почувства добре... Много примитивно и егоистично. Аз се чудя как да ги сплотя и да ги науча да се разбират , да правят компромиси и да не си посягат, но как да стане с хора като нея?
Та такива ми ти работи при нас, ние правим изолация, ходим на зъболекар, работим, зимата ни чакат ремонти и вътре. Как искам да приключи всичко, да се махнат всички от главата ми и да прекарам една блажена седмица като един нормален човек. незнам обаче дали ще е в този живот. :)

На болните бързо оздравяване, на почиващите много усмивки и настроение, на плажуващите слънце и хубав тен.
Мони я попитах какво иска да тринира зимата, гледахме снимки и клипчета, спечелиха Албена и Максим в полза на фигурното пързаляне. Тези дни ще разуча къде и от кога мога да я запиша, дали е в подходяща възраст. Ако някой ме е изпреварил, ще съм благодарна да сподели.

Зори това с пикането, просто думи нямам...
« Последна редакция: Август 08, 2011, 18:04:51 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #8 -: Август 08, 2011, 19:03:09 pm »
Лиде, ще питам сестра ми тези дни. Тя е треньорка по състезателни танци и в момента преподава фигури от танците на деца фигуристи в школата на Славия. Тази школа е на майката на Албена Денкова.

А за онази ужасна жена, съседката - хм, аз на твое място не бих се виждала с нея вече! Не заслужава вниманието ти!


*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #9 -: Август 08, 2011, 19:25:27 pm »
Бързо да оздравяват всички болни дечица и родители!
Ники, чудесна новина за втората госпожица в семейството ви :D
Мише, щях още миналата седмица да ти пиша, но не успях - успех, мила, ще се справиш с шофирането, сигурна съм!
Лиде, момичето, на което съм оставяла да гледа децата, преподава художествена гимнастиак и фигурно пързаляне на дечица в Зимния дворец. Замина да работи в един хотел за лятото, но като се върне на есен, ако все още се чудиш къде и при кого - мога да ти дам координати.

Благодаря за съчувствието за Мончето, наистина ни беше станало притеснено от неприятната ситуация, но миналата седмица посетихме пластичен хирург и стоматолог и се оказа, че нещата не са толкова зле. Въпреки че отворихме наново раната на брадата (един ден, след като я залепиха, тя се удари в ръба на леглото и я поотвори, последствие от хирурга разбрах, че изцяло се е отворила), зарастна много бързо и няма да правим кой знае какви специални неща. Най-вече трябва да пазим от слънце, за да не се пигментира и после с малко мазане с гел за заличаване би трябвало да оправим нещата.
А за зъбите - толкова обстойно я гледах и видях отчупени парчета от всички кътници, до един! Зъболекарят каза, че само два са счупени. С риск да го обидя професионално, настоявах пак да гледа :) Макар, че са доста счупени и ще се сменят чак след 8 години, все пак е чудесно, че не са наистина всички кътници, та и там се поуспокоих.

За агресията - Мише, сви ми се сърцето от това, което си написала за пустотата, защото я виждам толкова често в лоши, жестоки деца, продукт на родители разни :( Понякога ми е едно такова страшно, като мисля за това с какво ще се сблъскват децата ни, растейки.
« Последна редакция: Август 08, 2011, 19:28:06 pm от tzvetenze »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #10 -: Август 08, 2011, 20:31:49 pm »
Раши ужасно ще съм ти благодарна   :)
Цветенце, това е един ужасен мой страх и кошмар, да не се случи точно това. Затова все още тичам до нея когато кара колело и се опитвам все да съм и до главата, но уви тези бели стават за секунди...и сме просто безсилни. Бързо възстановяване ви пожелавам и се моля да не случват подобни бели на никого.
Моля те изпрати ми координати и ти, ще видя къде ми е по-близичко и ще решим. :)


Съседката не е ужасна, просто е такъв характер, но въпреки всичко вътре в душата си тя е добър и чувствителен човек. Това е нейния начин да защити нея и детето си от терзания и тревоги, но за такива като мен не е достоен и не е правилен. Направо е жалко. И ми е болно защото постоянно се карам и наказвам детето си заради нейното, защото и посяга, а Моника посяга само на нейната госпожица и то защото просто не спира да я дразни. Няколко пъти обясних, че така няма да се получи и подтиква децата ни да се избият и да не спират да се дразнят, вместо да се защитават и да са другарчета, от бебета са заедно, заедно са в градината, но като подхвана темата и тя все ми обяснява, че тя не я учи, а от каките на улицата е започнала така да се държи. С бебето просто ми доказа, че не детето и съседските каки са виновни, а само и единствено тя. Затова мисля да си спестя усилието и да им прекъсна контактите доколкото мога. Детето си е нейно, живота си е нейн, уважавам избора и, доколко е правилен или неправилен, нейн си е както и живота и. И понеже така взаймно се тормозим, просто ще се заобикаляме, жалко е, но явно няма друг начин.
Знаете ли, няма лошо дете, в това съм се убедила. Ние възрастните сме ужасните. В манията си да предпазим децата си и да им спестим някои терзания, идея си нямаме какво им причиняваме и в какво ги превръщаме. А децата са
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #11 -: Август 08, 2011, 21:29:11 pm »
Мисля, че нашите деца ще растат в едно много агресиво време и искаме или не и те ще станат агресивни в един момент, иначе няма да успеят да изплуват от душевната мръсотия, която ще ги заобиколи или ще ги стъпчат в училище. Въпросът е да ги научим агресията да е премерена, ако може позитивна (спортна агресия). Сега ако Ники го обиждат няма да го уча да мълчи. Ако го бият няма да казвам "Стой си не бива да отвръщаш". Трябва обаче да го науча ТОЙ да не напада.
[/url][/url]
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #12 -: Август 09, 2011, 00:04:58 am »
Привет и от мен.
Хубава и весела да е предстоящата седмица, изпълнена само с хубави емоции. Всички болни да се оправят по-бързо :lol:.

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #13 -: Август 09, 2011, 08:30:27 am »
Успешна седмица!
Да оздравяват болните дечица и нови болести да не ни спохождат.

Тази седмица ще ни е емоционална :wink:
Днес сме на църква за чиста молитва :D
Утре е делото за осиновяване на племенницата. Дано бързо си дойде в къщи :D
Утре ще ходим на консултация, да видим как върви с килцата София. Ще слагаме ваксина и ей такива ми ти неща.
По повод на ваксините, моля ви да споделите мнение за Ротарикс. Доста се интересувах за тази ваксина и реших да я сложим(дадем). Събирах и мнения, едно от които е на д-р Масларски. Той я препопърча с две ръце. педиатърът също е ок. Ама и вие кажете :D
В събота пък ни е погачата и ще правим официално представяне на София в обществото. Не,че не обрисахме улици и села досега :wink:

Лидия, добре се е насочила госпожицата. Обожавам фигурно пързаляне :D Оздравявайте бързо :D
За съседкта споделям мнението ти. Ограничаваш контакта до минимум. Все пак тя е майката и за нея така е правилно. Какво мислим ние си е наша работа и наш избор.
С най-добрата ми приятелка от детинство имахме късмета за забременеем с няколко месеца разлика. Нейното детенце е с четири месеца по-голямо от София. Тя ми е адски любим човек, но имаме някои разминавания във възгледите за отглеждане на наследниците. Не налагаме една на друга мнение. Всяка от нас е направила избор и другата го уважава. Е, онзи ден и се скарах, че вози детето с лице към движението :wink:
За коликите давам Инфакол. Но София няма силни колики. Имаше няколко кризи в следобедно време и най-добре се чувства като сложа затоплена възглавничка с костилки от череши. От седмица кризи не е имало. Та не знам отминаха ли или е просто затишие. Времето ще покаже :wink:



*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #14 -: Август 09, 2011, 09:55:56 am »
Цвети, радвам се че нещата при Мона не са толкова сериозни и се оправя бързо :D
Мише, а ти се мятай на колата без да му мислиш много, колкото повече се навиваш, че те е шубе и няма да се справиш по-лошо. При карането практика му е майката, като начало започвай да караш ти като пътувате извън София на дълги разстояния. В града също, но сама в началото, без деца, без мъж да ти мрънка на главата ...:wink:
А темата за възпитанието не ми се подхваща, че няма да ми стигне един ден, за съжаление. :(
Лека и успешна седмица!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #15 -: Август 09, 2011, 10:17:28 am »
Мише, откакто шофирам самичка се родих, където и каквото да трябва да направя врътвам ключа и заминавам, нямаш си представа колко по-добре е така, преди колко се ядосвах, че все нещо изникваше точно като трябва да отида някъде и да свърша нещо, сега никакви обяснения на никой- отивам си и толкова. Както обичам да се шегувам- преспокойно мога да се разведа вече, преди поне за шофьор ползвах Ник  :D :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #16 -: Август 09, 2011, 12:06:40 pm »
Хайде за разведряване на обстановката, топло топло току що получено по мейла от баба-компютърния гений :lol:

Моята първа приказка

Топчо е малкото куче на баба Вера и дядо Демир от с. Студена, на които внучката Деси и сестричката й Ели гостуват през лятото.
 
Топчо е много игрив и сладък. Дните му минават в най-разнообразни занимания - влачене на обувки и чехли, разливане на чашки с кафета, оставени в градината, събаряне на пепелници, гризане на краката на обитателите на къщата. Изглежда, обаче, Топчо най-много обича да тормози Анхел. Анхел е малко и добричко коте с много сложно ежедневие: винаги, когато се осмели да се покаже в градината, Топчо зарязва всичките си разумни занимания, втурва се към Анхел и започва да го влачи за заден крак, предна лапа, опашка...а за разнообразие захапва главата му, която се изгубва в устата му...Единственото отбранително оръжие на Анхел са широко разтворените му предни лапички, с които понякога успява да одраска топчовия нос. Понякога помощник на Топчо в невинните му игри с Анхел става малката Ели. Тя старателно - с две ръчички - дърпа Анхел за предната, или задната част на тялото, докато Топчо се занимава с противоположната...
 
Всичко се случва пред неодобрителния поглед на прелестната Деси, която замисля сериозни мерки по въпроса,...но тава ще стане известно в следващата приказка....


автор: Десислава Захариева

09.08.2011г.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #17 -: Август 09, 2011, 12:28:38 pm »
 :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12:
тази "прелестна" деса ще ме умори
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #18 -: Август 09, 2011, 12:30:42 pm »
Хубава, спокойна и здрава, макар и гореща седмица!
Ники, кога успяхте да станете на 40 дни! Колко бързо лети времето!
Стефи, приказката е уникална! С нетърпение очаквам втора част, защото се загрижих за Анхел! :D

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #19 -: Август 09, 2011, 12:40:19 pm »
 :jump12: :jump12: Стефи, жив ли е Анхел?
[/url][/url]
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #20 -: Август 09, 2011, 12:40:57 pm »
ох, той Анхел ако оживее през двуседмичния им престой там ще е истинско чудо. от приказката не става много ясно, но всъщност основния му проблем не е кучето, а Еленка :lol: :lol:
Вени, жив е милия, но по врата почти няма козина вече от влачене, дърпане, дъвкане :oops:
« Последна редакция: Август 09, 2011, 12:43:35 pm от StefiZ »
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #21 -: Август 09, 2011, 12:41:56 pm »
хахаха, Стефи с нетърпение ще очаквам продължение от прелестната Деси  :lol:

Боянчо от събота е с летния вирус, ОТНОВО.
Предната вечер падна по едни стълби, та бая ме изплащи на следващия ден с повръщането. Добре, че се оказа чисто съвпадение. Покрай прегледа за травми, обаче искаха направо да го приемат в болница, защото бил обезводнен /това след две повръщания/, но ние отказахме. Два дни беше добре, сега пък го хвана разстройство. От тази сутрин и на мен ми е много лошо и едва си държа очите отворени на работа. да можеше и мене някоя баба да ме вземе да ме погледа... :lol:
« Последна редакция: Август 09, 2011, 12:45:25 pm от к(Р)оки »
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #22 -: Август 09, 2011, 12:46:51 pm »
Допада ми много как авторът на приказката деликатно напомня за скромната си личност и нейните качества  :lol: :lol: :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #23 -: Август 09, 2011, 12:57:10 pm »
 
Допада ми много как авторът на приказката деликатно напомня за скромната си личност и нейните качества  :lol: :lol: :lol:
:D :D :D

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #24 -: Август 09, 2011, 13:53:48 pm »
Обичам ви с ваксините, с коликите, с приказките, с лекия хумор и с подкрепата!
 :flower: Моя втори дом!

Децата заспаха отивам да карам, все пак не идвайте на Юг в следващите два часа!

Коки, бързо възстановяване на набора...
Ники, разкошна новина!
Здрава и щастлива, увеличена фамилия!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #25 -: Август 09, 2011, 14:39:47 pm »
 :lol: :lol: :lol: Как ми се прииска и на мен да бъда там на село с всички- компютърната баба ;), игривия и сладък Топчо, добричкия Анхел, малката Ели и прелестната Деси :)


*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #26 -: Август 09, 2011, 14:52:33 pm »
Деса-поетеса! :D

Не мога да се преборя с кредора, затова ще пиша малко. Ние сме добре. Лисицата ни отглежда. Мога спокойно да й оставя и моето дете, а аз да отида на разходка. Много му харесва на плажа, но го е страх да влезе във водата. Само ни командори да му носим кофи4ки с вода от морето. И много гладни тези варньенски комари. Няколко пъти ме питат дали не е болен от шарка. Интересен вид ще е тази шарка, защото я има само на лицето и ръцете.

Болните да оздравяват! Шофьорите да карат внимателно! И не се ядосвайте на незаинтересованите родители - те не осъзнават какво богатство имат в дома си! Аз ще пазя моето дете.

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #27 -: Август 09, 2011, 15:05:29 pm »
Бързо оздравяване на всички болни!
Коки,у нас вчерас се получи нещо подобно-моята щерка е паднала вчера с колелото.Както е карала и е бляла някъде се е блъснала в една кола-спряла за мое щастие и се е хвърлила на предния капак,след което пада на земята.Сега има лека синина на коремчето,което мен доста ме притесни в комбинация с оплаквания за повръщане и гадене.Ходихме на лекар-всичко е наред явно е съвпадение.Ще наблюдаваме синината да не се увеличи.
Лек ден на всички!
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #28 -: Август 09, 2011, 15:05:52 pm »
ох, нежна душа ми е тя - Деса-поетеса :? Имаме доста авторски произведения, но все са записани на телефона на баща й, или на апарата, виж никой от нас(освен баба й днес) не се сети да седне и да й запиши измишльотините.
единствения "поет" в семейството ми е брат ми, който твореше в несвяст в детска възраст - стихове, разкази... ами не е прокопсал да му се не знае и почти на 40г. е все така чувствителен :(
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #29 -: Август 09, 2011, 15:42:35 pm »
Бързо да се оправят всички деца.

:))))))))))))))))Ейй, аз Стефания отдавна искам да си я взема в нас да научи децата на разни неща, но и Деси мисля да ми пратиш:)))))))))

Ние приключихме с АБ (цялото семейство) и сега чакаме контроли. На Никол във втората лаборатория в гърлото и излязоха неща съвсем различни от първата:)))))))))
Днес я водих да и слагат Превенар, утре с момчетата за същото. А другата седмица и ваксина против хепатит А.
Ники, какво мисли Бърди по въпроса с Ротарикс? Аз слагам на децата всичко, което сме пропуснали досега, след консултация с него. Адосвам се, че и по рано не съм знаела да ги сложа ама...свършило.
Имам си съсед Кай с майка си Blue_sky. Само дето нашите диваци много го плашат. Като започнем да обуваме обувки за излизане и се започва пищене с всичка сила от радост и ни чуват на морска гара предполагам.
Утре идва още една баба на помощ и най-после децата ще видят морето отблизо. Откога чакам този момент:)
За операцията на Никол започнах много да се чудя дали да е сега или да изчакам. От лекари чух, че в Окръжна болница нямат толкова добра апаратура за операции на толкова малки деца (каквото и да означава това), и сега все още проучвам и събирам мнения. Може би ще оставя операцията за след посещението ни в София и консултацията с генетик, педиатър и ортопед.
За генетик разбрах.
Моля, дайте ми координати (може и на ЛС) на педиатър с богат опит(по на възраст) и на добър ортопед за второ мнение за кривите и несвиващи се пръстчета.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #30 -: Август 09, 2011, 16:54:25 pm »
Деса/поетеса, ми е емоционална сестричка, ей така я видях аз,
душана сладина!

Лисано, защо не направите една среща с д-р Масларски,
много майки тук го предпочитат, ще даде насоки за другите специалисти!

Удариха ни отзад на влизане в кръгово, на път за полигона,
караше инстриктора, разбиха ми камъните в бъбрека, и нанесоха не малка
щета на задната броня на учебната кола!Дойде КАТ мина процедурата
и после взех един час, за да не допусна стреса да ме откаже!
Много завеян народ има и както казва Прасчо-Олелеле майчице!
е ситуацията на пътя повсеместно............
Мога да не взема книжка от раз, но ПТП от раз преживях!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #31 -: Август 09, 2011, 16:59:16 pm »
Еее Мише, ти пък егати късмета, нищо де, това ще ти е, свършило се е, сега ще е вече безоблачно и безаварийно :)

Лис, аз не бих бързала с операция, все пак не става дума за животоспасяваща такава. Направи всички консултации, като и моята препоръка е да заведеш Никол при д-р Масларски да я види, а и той да ти препоръча и други специалисти.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #32 -: Август 09, 2011, 17:02:30 pm »
Еее Мише, ти пък егати късмета, нищо де, това ще ти е, свършило се е, сега ще е вече безоблачно и безаварийно :)
Присъединявам се  :D
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #33 -: Август 09, 2011, 17:18:24 pm »
мише, това да ти остане произшествието  :D лека и безаварийна, и операция оттърва викаш  :P
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #34 -: Август 09, 2011, 22:46:46 pm »
Присъединявам се към Стефи, с пожеланията за Мишенка. Само това да ти е ПТПО-то.
Днес мъж ми вика - айде ти карай. А аз му казвам колко ми е зле,обяснявам пак за АБ, много забравя милия.
Честно, много странични последствия от лекарства не съм имала, ама сега убих рибата. От системата с Бускулизин и Но-шпа ми се замъгли зрението и стана като черна мрежа, от болкоуспокояващите ми се гади, от антибиотика ми се вие свят. Как ще издържа още 7 дни......

Стефи, айде дайте някакво продължение на сторито де :)

П.С. Къде е Джам? Зашо не я виждам напоследък да пише, отпускарка?
[/url][/url]
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #35 -: Август 09, 2011, 23:36:21 pm »
П.С. Къде е Джам? Зашо не я виждам напоследък да пише, отпускарка?

Да, отпускарка е.

Ники, на моя син му е слаган ротарикс. Не е имал странични ефекти. Да чукна на дърво, здраво дете е. Не мога да се оплача.


*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #36 -: Август 10, 2011, 10:58:28 am »
Мише, не се притеснявай. Това да ти е, повече да не се случва. Карай си смело, ламарини се правят. Аз напоследък съм станала много бъзлива и предпазлива, откакто ме спряха с 36 км отгоре над позволеното.  :oops: Сега да не си помислите, че съм камикадзе, просто с новите коли е така, километрите не се усещат, а там дето позасилих са ливадки с храстчета и няма никого. Чудя се само, как се събра тая патрулка зад храста  :lol:. Ужасни са!

Аз се заклевам тържествено, че при мъж зъболекар повече няма да ходя  :lol:.
Вчера така ме нападна, днес едва си движа устата значи. Чисти ми зъбния камък, верно лъсна ми зъбките и станаха като нови, ама направо не виждам  :lol:. и каза, че с мен бил нежен  :lol:. Представям си, на мъжа ми след мен какво му е било  :lol:  Утре, ще ми сложи упойка и трябва да ми направи 3 кариеса, направо се чудя да ходя ли  :lol: Вчера си му казах, че го виждам с иглата вече и може и да не му се появя. Тогава младежа реши, че ще ни захваща още веднага, и вече направо си ме хвана на външната врата  :lol:. Шегата на страна, ама много гадно.

На Деси и пожелавам, да пише все така усмихнато  :). Със сигурност ще има сериозен успех.  :)

Ники страхотна новина. Само здраве и усмивки ви желая.  :)
Кроки, оздравявайте бързо. :)
Ако някой съм забравила да ме извини, просто две не виждам  :lol: в четвъртък и едно сигурно няма да видя  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #37 -: Август 10, 2011, 12:22:31 pm »
Lide, ама то и жените не чистят по-нежно зъбен камък, вярвай ми. Моята зъболекарка е 50 кила с мокри дрехи, ама като опре до камъка не мога да й избягам бе! Наистина опитах да се измъкна от стола веднъж, че много ме боля. Това дребното като ме хвана и до там. После ме черпи цигара и кафе :lol:
[/url][/url]
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #38 -: Август 10, 2011, 15:18:05 pm »
Привет на всички  :)
Всички болни - бързо да оздравяват!

Стефи, с широка усмивка и грейнали очи четях произведенито на Деси  :D Прекрасно! :D
Мише, леко и безаварийно шофиране оттук нататък!
Ники, много се радвам за увеличеното ви семейство :D А само мога да си представя, колко е щастлива баба! През всичките тези години, преди Диляна да се появи, страдах много, но знам как майка ми го изживяваше...

Малко се позагубих аз напоследък, но мъжът ми беше отпуска и търчахме напред-назад. 3 дни ходихме на плаж, 3 дни на село бяхме, 3 дни бяхме болни и тримата! Всичко х 3 :? Майка ми на село я хвана летния вирус, мен след 2 дни - ей, Богу, такова чудо не помня! Направо ме смъкна, аз колкото и да карам болестите на крак, това чудо ме събори та цял ден не можах да се надигна от леглото!
Мъж ми на следващия ден, Диляна и тя. Те обаче без повръщане, слава Богу.


Ние на 24 септември сме сватбари - брат ми ще се жени  :D
И една треска ме тресе, повече от младоженците  :lol: Надписвам покани, ще им правя аз украсата - късметчета, кошници, възглавнички и тем подобни :) Любимото ми занимание - пипкавата работа  :D Съчетавам полезното с приятното - разхождам Диляна и обикалям магазините да търся материали  :) А като спи тя, у дома става малка работилница  :D
Булката си избра цвят лилав насред бялата красота :D
Да видим какво ще сътворя :)

А Диляна става от палава по-палава :) Играчките въобще не я съблазняват, търси си други развлечение из къщи :) Опитва се да върви, прави по 2-3 крачки и се цели в някой ръб или на земята ... Колкото и да я пазя, нещо не ми се получава  :?
Всеки ден прави все нещо ново - вчера ме изуми - сложи си играчката в пералнята, затвори люка и се протегна нагоре да натиска копчетата ... а никога не ме е виждала как го правя аз, защото пускам пералня на отложен старт през нощта  :)

Хубав ден на всички, бъдете здрави!  :)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #39 -: Август 10, 2011, 15:48:35 pm »
Еееее,момичета,стига с тези болести,де!!!! osi_2 Следващата тема/за следващата седмица/ никакви болести! Знам ,че е по "независещи от вас причини" :lol:,но вкойто боледувал-боледувал! :needleani: Августовските теми са за отпуски,море,планина ,почвки,морски бриз  :surfinga: ,звездно небе  :beach1: и други такива летни работи!! :wink:
Лидиа, ами с толкова км отгоре,имашщ ли вече постановление?? Новия закон е доста строг!!! :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #40 -: Август 10, 2011, 16:00:20 pm »
 Привет и от мен.
 Тук ми се стори най-удачно да попитам, колко време след секцио, раждане, ходите на профилактичен преглед?

 В София днес времето е прохладно и дъждовно, а точно мислехме да ходим на плаж, и по този повод наш Коко спинка ли спинка.Пупу
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #41 -: Август 10, 2011, 16:02:45 pm »
Еееее,момичета,стига с тези болести,де!!!! osi_2
Аз затова реших да не пиша тази седмица, че то за друго няма за какво  :(
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #42 -: Август 10, 2011, 16:18:14 pm »
Привет и от мен.
 Тук ми се стори най-удачно да попитам, колко време след секцио, раждане, ходите на профилактичен преглед?


Дидон, аз ходих вчера, т.е. почти 6 месеца след секциото. Плюс прегледа съм пуснала и всички изследвания.

Бързо оздравяване на всички.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #43 -: Август 10, 2011, 16:38:52 pm »
Привет и от мен.
 Тук ми се стори най-удачно да попитам, колко време след секцио, раждане, ходите на профилактичен преглед?

 В София днес времето е прохладно и дъждовно, а точно мислехме да ходим на плаж, и по този повод наш Коко спинка ли спинка.Пупу
Имаш право на безплатен профилактичен преглед в рамките на месец или до 40дни беше, там където си раждала, но май си изпуснала този срок. Иначе е добре да се видиш как са нещата след раждането.
Ние се готвим за рожден ден на малкото човече. Купихме малко украса, избрахме менюто, остава да се поръча тортата и всичко ще е наред.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #44 -: Август 10, 2011, 16:56:25 pm »
didon, 45 дни след раждането ходих където родих, а 6м по-късно при моя си доктор. На 6тия месец пуснах и цитонамазка, освен прегледа
shanoar, весел празник ви желая!
« Последна редакция: Август 10, 2011, 17:00:49 pm от midge »
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #45 -: Август 10, 2011, 17:26:57 pm »
Ели, ама моля ти се, как можа да сравниш бялото с лилата, просто няма място въ-об-ще за сравнение  :wink: момичето много много правилно мисли
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #46 -: Август 10, 2011, 18:54:43 pm »
Лидиа, ами с толкова км отгоре,имашщ ли вече постановление?? Новия закон е доста строг!!! :(

Отказвам да отговоря на този въпрос  :lol:
Акта е 200 лв за незнаещите, внимавайте с храстчетата! Аз все още съм без нарушение за 10 години стаж. Просто господата си почесаха езиците и ме пуснаха с усмивка, за което още не вярвам...

jasmin_veni  преди 4-5 години тази процедура извърши една мадама и да ти кажа, не бях много доволна, въпреки, че беше щадящо за мен, не успя да се справи изобщо. Младежа се справи блестящо с процедурата, сигурна съм, че не е пропуснал и прашинка, ама още седмица ще си шшсссшсш-кам  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #47 -: Август 10, 2011, 19:09:48 pm »
Лиде, така е, душко със зъбния камък :) Особено ако си имала повечко. Мъжът ми е зъболекар и да ти кажа много леко работи. Не го казвам, защото ми е мъж, а защото пациентите му го казват. Мъжете стоматолози по начало са по-внимателни от жените. :) Така че, ходи си при твоя човек по-добре :)

Леле, глобата е 200 лева за превишение на скоростта с колко?  8O


*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #48 -: Август 10, 2011, 20:15:03 pm »
За шофьорите и глобите-на мъжа ми онзи ден му идва честитка със снимка на колата.Заснето електронно на връщане от морето за превишаване на скоростта с 20 км. над посочената.Глоба-100лв.,ако платиш веднага ползваш отстъпка 30 лв. :lol:.
Мише,леко и безаварийно отсега нататък. :)

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #49 -: Август 10, 2011, 21:13:04 pm »
Лиде, така е, душко със зъбния камък :) Особено ако си имала повечко.

Много вярно. Моето почистване редовно е 10 минути отбиване на номера на всеки шест месеца - като няма какво да се чисти, не боли. Мъжът ми беше позабравил адреса на зъболекаря, наложи се да ходи три (3) пъти по половин час само за почистване и орева света, дори упойка щеше да си проси, но го досрамяло от едно дете.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #50 -: Август 10, 2011, 21:54:02 pm »
привет на всички, ние се завърнахме от моренцето
охххххххх искам още, ама нямаааааааа
минахме бомба, де що имаше деца  с нас, всичките повръщаха, температура и разстройство. при нас нищо, само Вяра повърна веднъж и дрисна 2 пъти, но след 2 дни набарах зъб, та си мисля, че това е било от него, щото ако е вирус няма как да се разминем толкова леко
Мише, успех в начинанието, нема се отказваш.
Лис, в педиатрията в София работи доц. Георгиева. Не си спомням каква й е специалността точно, но винаги ме пращат при нея.
Ха Деси голям талант била.
бързо оздравяване на всички болни.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #51 -: Август 10, 2011, 22:03:37 pm »
200 лв глоба-30 км над разрешеното...
Четоха ми правилника за назидание  :)

Не бях чистила зъбен камък от 4-5 години, сега си нося последствията  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #52 -: Август 10, 2011, 22:28:10 pm »
Аууу зъболекар ли каза някой ... направо настръхвам при мисълта за посещение при такъв  :? И аз имам неприятни спомени с почистването на зъбния камък ... А един мъдрец ме наболява вече, зъболекарката имаше съмнения за него дали ще издържа да не го извадим докато родя, ама на за мой късмет или не такъв още го имам. Но скоро ще трябва да отида, няма отърване.

Ели, ама моля ти се, как можа да сравниш бялото с лилата, просто няма място въ-об-ще за сравнение  :wink: момичето много много правилно мисли


Хихи, нали  :) На мен също много ми харесва цветът - млечно лилав, както каза булката :)))

А каква буря се вихри във Варна не е истина просто  :? Преди малко излизах на терасата, щеше ме отвее вятъра от 9тия етаж  :lol:


*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #53 -: Август 10, 2011, 23:44:25 pm »
Дидон, не съм раждала секцио, но и аз като моми4етата знам, 4е до 6 седмици след раждането е добре да се отиде на преглед.

ра4о, няма да се пла6и6! Твоите деца ще боледуват малко.  :wink:

Ели, при нас не забелязах да е имало буря. Или просто толкова сме се унесли в приказки със съседката, 4е не сме усетили нищо.  :lol:


Лека ви нощ!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #54 -: Август 11, 2011, 08:21:34 am »
Добро утро!

Мими, как са Дани и Криси?

Ел, като знам каква майсторка си...фантастични неща ще сътвориш!
После снимки да видим...

Мери, ако мислиш, че само с този морски разказ ще минеш...

Лиде, аз хич не се срамувам искам си упойка за зъбния камък!

Моето момче снощи ми спретна едно леко фиаско!
Ама то аз съм за бой, посред лято козунаци правят ли се?
Извадила съм двете вряли съдинки и отидох да приготвям Калина за сън,
Качил се на масата от там на плота да си хапне и си залепил долната усничка
на тавичката...и ми казва отдалече и не плаче - Мамо, аз хапнах, ама не ме боли?
Аз обличам Калина и не го чувам и пак...сложих я да спи и като го видях...
Мехурче...ей направо сърцето в гърлото ми отиде...каква беля можеше да стане...
Веднага картофен компрес, спада, после арника, сега спи до мен и виждам
лека червена ивица...
Все в трудни моменти му идват едни мисли,
снощи държим картофеното дискче на устичката и ме пита:
-Мамо теб сега боли ли те?

-Сърцето ме боли мамо, защото тебе те боли!
Когато децата страдат майките също страдат!


И ми каза...
-Сигурно майките винаги се страхуват за децата си!...

Ей хора сдържах се пред него, но после в тъмното си поплаках...
Всичко си струва, всяка минута борба!

Инструктора ми каза вчера, свидетел на моите разправии с майсторите-
-Харесва ми как пазиш съня на децата си...
Казах му ...
- На мен пък ми хареса как на петата минута от ПТПто
дъщеря ви дойде да види как сте!

Ей такива ми ти тревоги и вълнения ...
Извинете, ако съм досадила...

 :flower: Мишанта



Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #55 -: Август 11, 2011, 08:36:35 am »
Леле Мише, този твой Митак как ми стопля сърцето...Уникален е! :balk_602:
Още от предната му реплика (там дето оставал без дъх) се разтопих направо, но не успях да пиша тогава...Невероятно момченце е, жив и здрав да ти е! :heartbeat:

Дидон, аз ходих на профилактичен преглед и цитонамазка около 4 месеца след раждането, всичко беше наред.
« Последна редакция: Август 11, 2011, 08:46:18 am от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #56 -: Август 11, 2011, 08:57:17 am »
Мише,  :bighug:
Уникален е Митака, но то с такава майка, няма как да е друг.
Малките вече са по-добре, имат още по 1-2 инжекции. Температурата спря.
Ели, не се съмнявам, че всичко ще е прекрасно! Пък и щом е лила  :wink: Дай една покана и на сватята, да дойде да се наслади на красотата  :lol:
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #57 -: Август 11, 2011, 09:09:55 am »
Мишее, страхотно е Митачето. Живи и здрави да сте!

Лиде, и аз наскоро се разминах без акт, но аз за говорене по телефон  :oops:
Помолиха ме да изчакам в колата докато ми напишат акта, като се върнах ми подадоха фиш.

Днес пуснах вече Боби на градина, този път май леко се размина.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #58 -: Август 11, 2011, 09:16:04 am »
Мише, просълзих се...много добро и чувствително дете имаш.
Дидон, и аз мисля, че около 6-тия месец ходих - преглед, цитонамазка + всичко останало...
Мими, Мини, бързо да оздравявате!
Ако съм пропуснала някой моля да ме извините...Аз напоследък повече чета, рядко се включвам - ми то няма какво ново да пиша. Дари е на село с майка ми и се радва на всички видове животни там /а то има много - прасе, кокошки, яренца, овчици.../, хапва си домашно приготвено овче мляко /нали има алергия към кравето/ и така...добре е детето, да чукна на дърво и сме здрави засега...Имат малък проблем с постоянното й желание да "помага" на баба си във всичко, но засега удържат фронта :lol: Има си и нов фаворит - баща ми. Вече "'бича само дядо Ичо". Много ми липсва вече. Другата седмица отивам да си я видя. Вчера говорим по телефона и я питам :"Дари, какво искаш да ти купя мамо?" А тя мисли-мисли : "Амииииииии....бебе". Паднах да се смея. Само незнам истинско ли бебе иска, или кукла, щото като знам как се отнася с нейните бебета "зайци, мечки, кукли, маймуни"...да не си на мястото на бебето :oops:
Да изгрява това слънце, че само на носталгия ме избива! Хубаво време и здрави дечица ви пожелавам!
Ходила съм при зъболекари и мъже и жени, ми да ви кажа - до човека си е колко е внимателен, ама като стане дума за зъбен камък и двамата не прощават... :D
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #59 -: Август 11, 2011, 09:38:00 am »
Ох, Мише, само цивря като те чета напоследък. Страхотно семейство сте! Здрави да сте всички!
Нинче, и мен това ме чака следващата седмица - изпращам го с баба на море. За пръв път го изпращам някъде. Само да са здрави!

Тази зъболекарска тема ми е голям кошмар. Давайте някой мнооого внимателен и склонен да работи с припадащи от страх на стола  :oops: , че от страх не съм ходила от преди да забременея.

Малки и големи бързо да оздравяват и никакво боледуване вече!
« Последна редакция: Август 11, 2011, 09:47:17 am от midge »
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #60 -: Август 11, 2011, 10:00:30 am »
Деси ми е любимият детски автор вече  :wink:

Мише, просълзих се...
И аз. Не ви е срам да ме разчувствате така рано сутринта... Мише, инструктора ти ми харесва, ще стане шофьорче от теб.

Лис, в педиатрията в София работи доц. Георгиева. Не си спомням каква й е специалността точно, но винаги ме пращат при нея.

Тя е неонатолог, национален консултант по неонатология даже. Дани й беше пациент. Много кадърна и внимателна.

Лис, ако искаш консултация и с д-р Масларски, иди или около 7:45 сутринта на нечетна дата, или около 3-4 следобяд на четна. Тогава има най-малко деца. Във Вита не записват предварителни часове за педиатрите. Тук са координатите http://vita.bg/spec.php?sp=11&d=6.

Лиде, кураж със зъболекаря. На една вълна сме тези дни. Ама трай, бабо, за хубост :)
midge, аз съм във възхита от д-р Митев от smile clinic, жк. Стрелбище ул. Нишава 123, визитката ми е в другата чанта, в Golden pages откривам 088 7212338. Разбира си от работата и я върши наистина качествено. И е много премерен като човек.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #61 -: Август 11, 2011, 10:13:42 am »
Ех, Мише, страхотен е Митака. Разчувства ме и търкул сълзичка в кафето ми... Прегръщам ви.

Мими, радвам се, че сладурите са по-добре, че ви мисля тези дни.

Уф, този студ в София ми идва в повечко. :(
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #62 -: Август 11, 2011, 10:18:46 am »
току що гледах снимките на новата клиника на д-р Владимиров, е не мога да не споделя, че съм останала без думи от видяното
шапка свалям на човека, който цени своите пациенти и им предлага нещо подобно
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #63 -: Август 11, 2011, 10:20:07 am »
Мише да нацелуваш момчето  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #64 -: Август 11, 2011, 11:04:46 am »
Мише, много ме разчувствахте с Митака! Невероятно семейство сте вие, здрави да сте! Прегръщам ви! :)

Мими, много се радвам, че малките са по-добре вече! :) Аман от тези болести! :?

Деси, най-вероятно покрай сладката раздумка с Лиса не сте видяли за какво иде реч навън  :lol: Ама вие там сте друга България, по завет е, ние тука сме малко Добричка област  :lol: Тук е меко казано ужасно времето ...

Шегата настрана, ама много ми е криво заради провалената ни среща днес  ... :( Дано утре успеем да се видим  :)

Аз седнах да пия едно кафе и да събера нервите ..Не мога да ви опиша каква картинка е у нас - протече от комина в кухнята и вони на птичи изпражнения, в спалнята също прогизна под дограмата, отидоха новите тапети, отиде ни труда, отиде всичко по дяволите :( ...

Хубав ден ви желая и да сте зрави!
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #65 -: Август 11, 2011, 11:12:29 am »
Ох, Ели как те разбирам само.
У нас протече детската стая  :? Най-хубавата стая в целия апартамент, моята гордост. Цялата стена е като водопад  :?
За пръв път съжалявам, че купихме този апартамент.
На всичкото отгоре, това е проблем от комшията над нас, а с него не може да се говори, камо ли да ни пусне у тях.
Как ще изкарваме зимата, как ще живее в тази стая детето ,не знам  :?
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #66 -: Август 11, 2011, 11:23:02 am »
Уфф, че гадно ..  :( Ние сме на квартира, не че това има кой знае какво значение де, нали живеем в тоя апартамент.
Но се преместихме преди 2 месеца тук, във всяко помещение правихме ремонт, е, вярно че не е лукс, но е чисто ... беше де.
На 9 етаж сме, последен. Апартамента е на роднини, от доста време никой не е живял тук, последните години преди да почине собственичката живя на село при майка си.
Та обмисляхме вариант, евентуално след някоя друга година като си изплатим другите заеми да го купим, ама ...
Добре че вчера мъжа ми отпуши тръбата на терасата, защото предишния път като валя, беше станало море отвън! И какво откри в тръбата - парче фибран, омесено с куп още гадории, попаднало вътре от не се знае кога!
И аз незнам какво ще правим зимата ...  :(
« Последна редакция: Август 11, 2011, 11:30:47 am от Eли:) »
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #67 -: Август 11, 2011, 11:39:53 am »
На всичкото отгоре, това е проблем от комшията над нас, а с него не може да се говори, камо ли да ни пусне у тях.
Как ще изкарваме зимата, как ще живее в тази стая детето ,не знам  :?
к(Р)оки, в общината подаваш жалба, те проверяват и правят предписание да отстрани проблема. И аз бях скептична, но работи схемата.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #68 -: Август 11, 2011, 11:41:06 am »
Тази зъболекарска тема ми е голям кошмар. Давайте някой мнооого внимателен и склонен да работи с припадащи от страх на стола  :oops: , че от страх не съм ходила от преди да забременея.

Малки и големи бързо да оздравяват и никакво боледуване вече!
А, Мидж, не така! На зъбите само профилактика им и майката ! Страх не страх, отивай, защото после стават много по-големи бели. Не знам в кой квартал живееш, но имам приятелка, която работи в Дианабад и е изключително внимателна и спокойна, и много добре работи. Ако те интересува ще ти дам телефона й на лични.
Стефи, извинявай, но съм пропуснала да те поздравя за страхотната млада поетеса, която си отглеждаш :D И аз с нетърпение чакам края на разказчето.
Много е неприятно с тия битови инциденти. :( У нас пък всички уреди взеха да се скапват един по един...Първо изгоря прахосмукачката, та без време си купих нова, кафемашината от един месец е на ремонт и вчера уж ни я бяха върнали оправена,но тази сутрин пак не искаше да прави кафе и мъжа ми я натовари обратно да я връща пак в сервиза, за колата даже няма да коментирам, а капака беше, че и бойлера нещо не иска да загрява, та днес ще трябва да се занимавам и с техници... :x
Ама ние да сме здрави, другото се оправя!
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #69 -: Август 11, 2011, 11:43:14 am »
На всичкото отгоре, това е проблем от комшията над нас, а с него не може да се говори, камо ли да ни пусне у тях.
Как ще изкарваме зимата, как ще живее в тази стая детето ,не знам  :?
к(Р)оки, в общината подаваш жалба, те проверяват и правят предписание да отстрани проблема. И аз бях скептична, но работи схемата.

Мидж, не знаех. Благодаря ти за съвета, със сигурност ще се възползвам, ако с разговор не стане, въпреки че той е и малко буен  :?

Ели, разликата при нас и при вас е, че вие сега може да поживеете, да му видите предимствата и недостатъците и тогава да решите. При нас свърши вече, нямахме късмет на огледите да вали просто  :?
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #70 -: Август 11, 2011, 12:28:12 pm »
Да се включа и аз към края на седмицата! Отново след 3 дневен престой в градината се подредихме в групата на "Болните"  :( За сега се разминаваме само със запушен нос и неспокоен сън, дано този път прескочим АБ.
Това със съседите, наистина като купуваш ако можеше да знаеш! Апартаментът е супер, но съседите са ад! Под нас живеят 7 човека, над нас 6, плюс куче, което не спира да лае. И горе и долу рядко минава без пиянски сбирки до среднощ! Снощи мъжа ми в 2,00 ч вече не издържа и извика полицаите. Не че имаше ефект, онези продължиха до 3,30 ч. Докато заспя и трябваще да ставам. Не ми стига дето цяла нощ патрулирам край детето ми и тези к..ни. Не знам как ще изкарам днес деня! :?

Страхотни са всички дечица много  :bighug: Болните бързо да се оправят, че пак идва есента!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #71 -: Август 11, 2011, 13:12:56 pm »
Ужасно неприятно е, да влагаш средства и труд и да се случи нещо подобно. Ние преди време теглихме голям кредит, който ще си изплащаме да 2016 за покрива на къщата. Свалихме всичко и го направихме наново с нови материали, скъпи керемиди и т.н. Вътре направихме ремонт и зимата всичко плесеняса. А си мечтаех, че с новия покрив няма да е така. Сега слагаме външна изолация и мисля да не правя ремонт докато не видя зимата докъм декември как ще е. Ако няма плесен, тогава ремонт, ако има ще се гръмна...


http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #72 -: Август 11, 2011, 14:17:31 pm »
Днес моя Теди има рожден ден и става на една годинка. Не знам кога мина това време, струва ми се че беше вчера когато го доведохме в къщи. Започвам да забравям как е било преди него. Считайте се почерпени
« Последна редакция: Август 11, 2011, 14:21:11 pm от shanoar »
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #73 -: Август 11, 2011, 14:26:12 pm »
Да се наредя и аз с кофти новини  :(
Бяхме на ортопед днес за профилактичен преглед.
На София не са и доразвити тазобедрените стави. Трябва да правим гимнастика и да носи два месеца едни гащи(фрейки).
Ще търся и второ мнение. Записах час за д-р Алексиев за другата седмица.
Тъпо ми е, ама много ми е тъпо :(

Целувки на всички дечица. Само да са здрави, друго не искам...

Коки и Ели, дано се решат проблемите в къщите. Зима идва и това е кофти...
« Последна редакция: Август 11, 2011, 14:44:02 pm от Ники »

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #74 -: Август 11, 2011, 14:39:11 pm »
Ники задължително потърси и второ мнение. Може притесненията те да се окажат напразни.
Стискам палци всичко да се развие добре!  :bighug:

Днес моя Теди има рожден ден и става на една годинка. Не знам кога мина това време, струва ми се че беше вчера когато го доведохме в къщи. Започвам да забравям как е било преди него. Считайте се почерпени
Благодаря за почерпката  :D Жив и здрав да е малкия! Времето наистина лети...
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #75 -: Август 11, 2011, 15:49:24 pm »
Ники, Митака беше с недоразвита ставичка едностранно,
видя я д-р Димов в Токуда като се роди, 30 дни носихме гащи
и на профилактиката всичко беше наред, сега не мога да го хвана!
Много добър избор е д-р Алексиев идете час по-скоро!
И само добри новини, прегръщам ви!

Честит Рожден Ден на Теди!Здрав, усмихнат и ведър!
 :balk_16: Весел Празник!

Съжалявам да прочета за всички болни деца и битови несгоди,
ние бяхме така миналата седмица, един след друг...

Благодаря за хубавите думи, всяко дете ги казва,
просто на мен са ми за първи път... :oops:
Моя чувствителен Митак, ме ядосва не малко,
но както ги реди на мене, навън е доста стеснителен и прибран
и понякога реагира доста рязко на оказаното му внимание!

Спокоен ден до края му...

Аз имам една питанка, кой плаща глобата при акт за шум,
инвеститора или собственика?

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #76 -: Август 11, 2011, 15:56:49 pm »
Ники,стискам палци за добро развитие на нещата!
Шаноар,да ти е здраво и щастливо порасналото момче!
На всички с проблеми у дома или със болести-да ги преборят бързо!
Мише,до глоба ли стигнахте?Аз на моите съседи-хубавци от първият път като дойде патрулка им секнах мераците.Иначе предполагам собствениците?Но не съм сигурна...да нацелуваш чувствителния Митак и хубавата Калина! :)

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #77 -: Август 11, 2011, 16:12:39 pm »
Мише, радвам се, че Митака е добре! Дано бързо отшуми червеното! Мило дете е той :)

Ники, при Драганов ли ходихте! Много ми е гадно да прочета това за Софи! Ще помогне гимнастиката, ще видиш!

Мидж, да те пращам при мъжо?

Шаноар, да ти е жив и здрав рожденика! :)

Нуну, още малко остава и ще си я видиш малката :) Ура :)


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #78 -: Август 11, 2011, 16:30:22 pm »
Мише,до глоба ли стигнахте?Аз на моите съседи-хубавци от първият път като дойде патрулка им секнах мераците.Иначе предполагам собствениците?Но не съм сигурна...да нацелуваш чувствителния Митак и хубавата Калина! :)

Не Парси, аз съм мека Мария, полиция даже не съм викала още,
защото кормувам от 14 до 16 и незнам колко е шумно,
а свекърва ми не е добре със слуха и седи
два часа с бейбифона в ръка за да чува Калина.
Но вчера тръгнах в 14 и те още тряскаха, направих им забележка,
а "надзирателя" им така арогантно се държа, че не искам да ви описвам...
Собственици са двама две жени, който не веднъж също им правят забележка,
и един младеж, много мил миналата година, но сега бяга на другия тротоар
като ме види!Затова питам кой ще плати ако се стигне до акт...
Но едно посещение на полиция ще им дойде отрезвяващо, а то е само предупредително, нали?
Искам да му видя киселата заекваща физиономия на надзирателя,
само с тези две жени не ми се влиза в конфликт....това още ме спира!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #79 -: Август 11, 2011, 16:58:42 pm »
Мише, доколкото знам такава глоба плаща и фирмата - изпълнител, за собствениците не съм сигурна. Ние поне сме плащали такава, макар че проблемът беше в случая не шум, а заграждане на тротоар примерно.
Моя чувствителен Митак, ме ядосва не малко,
но както ги реди на мене, навън е доста стеснителен и прибран
и понякога реагира доста рязко на оказаното му внимание!

о...
Така реагира и моята Божидара...Ами не обичат да им се обръща прекалено внимание децата, явно е за това...Вчера с майка ми срещнали една моя приятелка, която не я беше виждала отдавна и много й се зарадвала. А нашето диване само я погледнала изпод вежди "Не ме пипай!"  :oops: Хваща ме срам, но какво да кажа - дете е.
Ники, вярвам че нещата ще се оправят като се вземат необходимите мерки, не се притеснявай!
Шаноар, честит празник на цялото ви семейство! Бъдете много щастливи! :balk_19:
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #80 -: Август 11, 2011, 17:07:51 pm »
shanoar, ЧРД на Теди! Здрав, палав и щастлив!

Ники, дано всичко се размине бързо при вас. Алексиев е добър избор за второ мнение.

Мишко мила, повече няма да коментирам твоята шумна епопея, 'щото ти си знаеш кога да реагираш. Само ще ти кажа, че децата ти имат право са спят спокойно поне от 2 до 4, всички останали имат задължение да пазят относителна тишина по това време. И ако се обадиш в полицията, след като друго не е свършило работа, НЕ ти си виновна.

Болните да оздравяват, къщите да съхнат и всички да са по-слънчеви, като временцето навън.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #81 -: Август 11, 2011, 20:35:41 pm »
Шаноар, честит ви празник :)

Мише, викай полиция, няма да излезеш на глава.

Аз лошо си срязах пръста. Чудя се дали да оставя мъжо да довърши вечерята или да бъда геройня и да готвя? Май първото ми е по-насърце :)
[/url][/url]
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #82 -: Август 11, 2011, 22:51:25 pm »
Вени, какво стана? Сготви ли Калоян? :)
Кофти за срязването!


Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #83 -: Август 11, 2011, 23:33:54 pm »
Вени, какво стана? Сготви ли Калоян? :)
Кофти за срязването!

Ми наложи му се, тая кръв не спря час и нещо да тече :(
[/url][/url]
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #84 -: Август 11, 2011, 23:41:50 pm »
Мише, ти си прекалено търпелива, аз до сега да съм викнала поне два пъти полиция :? Викай, те са длъжни да спазват реда. А полицаите няма да откажат, ще дойдат. Ние имахме нощни проблеми - до нас съседите пиеха и пееха до два три часа през нощта, ама като викнах два пъти полиция и вече не потретват...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #85 -: Август 12, 2011, 10:41:08 am »
Ох, и аз им се каня така тука от две години на едни съседи да викам полиция. Още не съм, защото не знам дали ще има смисъл. Те са цяла къща цигани-златари и маат едни маанета по 3 дни като се започнат. Толкова години никой не е успял да ги спре, та аз ли. Но, ще с епробвам със сигурност. Като се нанасяхме в апартамента на нас веднага ни викнаха полиция иначе. ;)

Гане, ти не беше ли в немско? Там, доколкото зная, няма никаква толерантност към шум и т.н. Викат си полиция и се клеветят за какво ли не.


*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #86 -: Август 12, 2011, 10:47:42 am »
И на мен са ми викали полиция и аз съм викала. Мноого сте толерантни, не че е лошо, но при елементи на прекаляване, с това ви качество, не го разбирам. Търсете си правата и си пазете интересите.

Благодаря за стоматологичните насоки. Ще пробвам на marmotche стоматолога, че ми е и най-удобно като локация.
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #87 -: Август 12, 2011, 11:06:50 am »
Викайте си полицията и не се занимавайте. Отново ще кажа, че аз цял строеж спрях от 14 до 16 - цяло лято си почиваха по това време.
А за среднощните купони, в предната квартира имаше всяка вечер отдолу, докато в 1 посреднощ не решиха да гърмят с пистолет през терасата. И ние имахме гостенин тогава, и моичкия с колегата си отидоха на посещение долу и аз също естествено след като приспах децата отново. Като видях, че се прави на отворен младежа, така ми прикипя, че по едно време онзи вика на мъжа ми:"Моля те прибери си жената, ние вече ще сме по-тихи"  :lol: Явно бях по-страшна от двама мъже по 100кила  :lol:
От тогава ме поздравява и вратата ми държи като влизам  :lol:
Малките вече са добре, днес е последната инжекция на Дани.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #88 -: Август 12, 2011, 12:19:34 pm »
и аз да се похваля с нещо- днес станах вуйна на Николай, който не е кръстен на вуйчо си  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #89 -: Август 12, 2011, 12:38:30 pm »
Бога ми,много се нъпавах за тия роднински връзки,но нищо не разбрах!! 8O Да не се оженихте с вуйчото на Николай?? :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #90 -: Август 12, 2011, 12:46:35 pm »
рачо, роди сестрата на мъжа ми, а мъжа ми се казва Николай
свекъра на сестрате обаче се казва Никола- и те така  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #91 -: Август 12, 2011, 12:56:58 pm »
 :lol: :lol: Това е хубава новина! Да е живо и здраво детето! Николай ли го кръстиха??? :

п.п. за съпруга знам-нали той е "ni" в ника!? :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #92 -: Август 12, 2011, 14:27:38 pm »
Ейййй, най-после една хубава новина тази седмица  :D Мини, добре дошли в клуба на вуйните и вуйчовците  :D Да ви е здрав малкият племенник, да радва много всички! Малко на по-късен етап и вие ще станете "уйна" и "учо"  :lol: :lol: Шегувам се, така ни викаше голямата ни вече племенница, ще я видим малката какви ще ги дърдори  :lol:

Рачо, душа, не се притеснявай, аз също много трудно се оправям с роднинските връзки, ама въобще и не се напъвам да ги разбера  :lol:

Аз да се похваля, днес имах гости - едно слънчево синьо небе, сладура Кай и една щастлива баба  :D

Приготвям багажи сега, ще ходим на село за 3 дни по приятни и неприятни поводи, но такъв е живота, така се случи. :?

Хубав ден ви желая и бъдете здрави  :)
« Последна редакция: Август 12, 2011, 14:31:32 pm от Eли:) »
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #93 -: Август 12, 2011, 14:33:08 pm »
Мини, живо и здраво да е детенце! Заради въпроса на Рачо разбрах, че и аз съм вуйна от има-няма година. И аз съм напълно скарана с роднинските връзки и наименования  :lol:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #94 -: Август 12, 2011, 14:37:22 pm »
:)Коки, Ели, към 3-тата, 4-тата година се свиква с промъкващата се навсякъде влага и поразиите и.
Ние също нямаме възможност да отделим пари за да направим покрива на кооперацията за, който никой от останалите ни съседи не го е грижа. Първите години много го преживявах защото беще след ремонта на целия апартамент, сега гледам да спасим поне детската, но и там започна да протича.

Ели, то аз Деси 2 дни май не съм я виждала:)))))))))))))))
Вчера с племенницата ми отидохме в 1 в мола и се прибрахме в 8. Бях на кино за първи път от 4 години и днес отново ще отидем и ще оставим децата на баба:) Провалиха ни се плановете за плаж с този дъжд и студ и поне да използвам да си проветря главицата с любими занимания:)

Дано всички деца се оправят.

Мише, вие сте ми в топ 10 на любимите семейства, нали си знаеш:)

Мармотче, много ти благодаря, ще се възползвам от опита ви:)

Мини, прекрасна новина:) Да са здрави и всичко най-добро:)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #95 -: Август 12, 2011, 14:42:05 pm »
Ох, вече не ми се говори за течове и тем подобни, каквото- такова, спасение явно няма. Преди да се нанесем баща ми и мъжа ми подмазваха комина, слагаха нещо си там, за изолация, но явно пак си е намерила пролука водата. На няколко дъждове устоя, но на този не.

 
Лисе, объркай се някой ден да тръгнеш от МОЛа нагоре и наляво, пътя води у нас  :D
« Последна редакция: Август 12, 2011, 14:46:19 pm от Eли:) »
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #96 -: Август 12, 2011, 14:57:24 pm »
Ели, нагоре и в ляво води и у нас  :lol:
Да не излезем комшийки  :D
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #97 -: Август 12, 2011, 15:44:18 pm »
Лис, много скиташ. Щях да ти давам от4ет тази сутрин, но пак те отнемА.
И да ти кажа, 4е моят син хем напира да играе с твоите деца, хем го е страх от тях. В4ера се беше развикал по никое време и аз му казах, 4е ще извикам Никол, за да видим кой вика по-силно и той каза: "Никол - не".  :lol:

В4ера го водихме да играе в capella play (www.capellaplay.bg). Голяма игра падна, но и много цифромания ми се видя. А беше пълно.

Ели е много гостоприемна. Така да знаете!

И 4естито на младата вуйна! Да прави много хубави снимки на детето!



Хубав ден на вси4ки!
« Последна редакция: Август 12, 2011, 15:49:31 pm от blue_sky »

Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #98 -: Август 12, 2011, 16:36:12 pm »
"Моля те прибери си жената, ние вече ще сме по-тихи" 
Щях да падна под бюрото от смях. Мише, вече знаеш кого да викаш :wink:

Честито на новата вуйна!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #99 -: Август 12, 2011, 16:47:52 pm »
В4ера го водихме да играе в capella play (www.capellaplay.bg). Голяма игра падна, но и много цифромания ми се видя. А беше пълно.

и ние бяхме вчера там - имам чувството, че целият град и всички туристи се бяха изсипали вътре. Капела плей не е място за малки деца, аз дори и сега изпитвам известен ужас от това, че вътре е пълно с хлапета на всякаква възраст, не се вижда какво става, няма контрол и има много на брой изходи. отделно, че е скъпо.

днес ходихме, по препоръка на боровинката, в детския център на Варна Тауърс - малко по-надолу след Мол Варна. от рода на Капела е, но има и част за малки деца отделно, няма почти никакво натоварване, а с децата вътре влизат и какички с тях. факт - в Капела Мартин изкара 20 минути и поиска да излезе, а в другия център стоя повече от час. освен това е 5 лв за 1 час, а не 9.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #100 -: Август 12, 2011, 17:00:56 pm »
А в Пфое мола е още по-малко натоварено, а детския кът е чистак нов. И разполагат с много персонал. Само дето за майките и бащите няма никакви развлечения в този биш Мол  :lol: Едно единствено кафене и два магазина + Билла.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #101 -: Август 12, 2011, 17:15:44 pm »
Мини, честит племенник :) Много хубаво име са му избрали (не че съм пристрастна) :)
Аз още не съм водила Ники в детски център, освен на РД-то му.
За сметка на ръста му, моето дете за два дни се научи да се катери по пързалки, опита да се покатери и на голямата пързалка, но майка му го свали. Днес лази в тунелче между пързалки, а аз тичах от единия край до другия. Не харесва люлки (освен той да гу люля). Обаче върви нисък и сега мисля да говоря с педиатърът дали да не пуснем едно изследване за калций и усвояването му? Какво мислите? Само 79 см. е, а уж съм висока. На какво може да се дължи нисия ръст, освен на ген?
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #102 -: Август 12, 2011, 17:26:20 pm »
"Моля те прибери си жената, ние вече ще сме по-тихи" 
Щях да падна под бюрото от смях. Мише, вече знаеш кого да викаш :wink:

Ей, опасна тая Мимоза, хахахаха...
Мармотче, тя ще вземе Варна/Благоевград с мръсна газ
и ще дойде да ме спаси от тая строителна сган  :lol:

Мини, жив и здрав Николай младши, да ви радва и почита!

Джам, какви завидях само на всички във Варна,
не за друго пак сте заедно...

Жаси, нали палува, не спира...ще набави и ръста!
Здрави да са...


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #103 -: Август 12, 2011, 21:54:06 pm »
Мини,честит племенник-да е жив и здрав!
Мише,първите 2 посещения на полицията са предупредителни и на третото се издава акт за доста солена сума.
Вени,според мен нямаш повод за притеснения-може пък изведнъж да дръпне малко по-късно.

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #104 -: Август 12, 2011, 22:43:34 pm »
Обаче върви нисък и сега мисля да говоря с педиатърът дали да не пуснем едно изследване за калций и усвояването му? Какво мислите? Само 79 см. е, а уж съм висока.
Какво пък му е ниското не разбрах, че и чак изследвания за калций и усвояване 8O 8O 8O...Много си е добре даже човека, поне по таблиците, които аз съм гледала. Ама не се вкарвайте в измислени драми, бе хора, сякаш не ни стигат истинските такива, които ни поднася живота...Здрави да са само, всичко останало е бошлаф :)

Оня ден бяхме на гости, и имаше две момченца по-големи от моя Цецко - едното с 3-4м, другото с цяла годинка по-голямо - еми и двамата "батковци" бяха с половин глава по-ниски от моя син - ама да не би да значи, че им има нещо - напротив, съвсем здрави, палави и невероятни дечица са си :)
Така че, Вени - не се коси излишно и недей търси под вола теле :wink:
« Последна редакция: Август 12, 2011, 22:52:30 pm от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #105 -: Август 12, 2011, 22:53:02 pm »
Вени, идеален си е Ники бре :) А и ти си висока (не и от моята перспектива), но Калоян не е.  8) Така че, е възможно детето да прилича на баща си. Иначе и моята Ники също върви нисичка. Последните дрехи, които ми даде са размер 6 месеца, а още и стават. :)


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #106 -: Август 12, 2011, 23:11:50 pm »
Раши, аз съм в немско, но там никой не си позволява такива неща. Обикновено като се прибера в България ми се случва да викам полиция :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #107 -: Август 12, 2011, 23:55:01 pm »
ааа, Раши, на Никол ще й отива да е джобно гадже. Ама ниските момченца като гледам как ги млатят в училище и долу на площадката, хич не ми се иска Ники да е дребен.

Кънтърфийд, по таблицата за растеж на картончето, което имам 79 см. е долната граница на ръста за неговата възраст.


Не омаловажавам истиснките проблеми, но това също ми е притеснение, с оглед на това в каква агресивна среда се очертава да расте. Той расте все усмихнат и добричък, дава си играчките. Ако расте и дребен и добродушен, доста бой ще яде от децата. Днес едни родители му се присмяха за това, че сам и доброволно даде топката на тяхното дете.
[/url][/url]
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #108 -: Август 13, 2011, 00:30:21 am »
Явно различни таблици има :)
Но дори на долна граница да е - пак е в граници, нали? Не е изпаднал извън всякакви норми...
Плюс това откъде знаеш как ще расте понататък - има деца, които първоначално растат много, пък после спират, други пък - дръпват по-късно, но рязко и с по много сантиметри наведнъж...Индивидуално си е всичко, знаеш. Едва на годинка и 3м. е, много е рано да го пишеш "нисък" отсега :wink: Просто казвам да не се тормозиш с несъществуващ (поне не все още) проблем, това е.
За добричък че е - това може само да те радва :D Нашият е същия слънчев добряк, готов да прегърне всеки, радва се на всички, кротушко и добродушко отвсякъде (май добре биха си паснали с Ники :D) - но аз не се тровя отсега как ли ще се държи понататък - радвам се на едно прекрасно дете, давам най-доброто от себе си за възпитанието му, и хич и не се затормозявам с такива неща. Всяко нещо с времето си, пък и вярвам, че - само да сме живи и здрави, ще се справим с всичко и в по-голяма възраст.  


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #109 -: Август 13, 2011, 00:36:03 am »
Вени, според Световната здравна организация нямаш при4ина да се притесняваш.

http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_lfa_boys_p_0_2.pdf

Моят син на 2 г. е 86 см. Връстниците му са като цяло по-високи от него.

За родителите не ми е жал, ами за децата им, които ще станат също толкова озлобени.
Моят си дава игра4ките, но не и коли4ката. Тя е свещена.


джам, ако знаех, 4е има алтернатива на капела-та, нямаше да се забия там. Наистина вси4ки руснаци от курортите си бяха оставили децата там в4ера.

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #110 -: Август 13, 2011, 09:43:25 am »
Цитат
Днес едни родители му се присмяха за това, че сам и доброволно даде топката на тяхното дете.
Простаци!!! :x

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #111 -: Август 13, 2011, 12:14:50 pm »
Присмяха или усмихнаха? Аз до последно си казвам, че не е с лошо, просто на мен ми е напрегнато и търся под вола теле... А идиотията моето да е по-по-най...си я има и ужасно ме дразни. Понякога ги оправдавам, казвам си искат да ги предпазят това е техния начин, макар за мен да не е правилен, но като гледам как се насърчава дете да налага и последствията от това, просто ми се повръща... лкова ли е трудно да бъдем достойни хора и да се опитаме да възпитаме децата си по същия начин. Да могат да се предпазят, но да не са тирани.

Вчера ми стана много болно. Съседката роди момченце в 6 месец. По голямо е от Мони с 1-2 години. Взеха го в нашата градина по програма за приобщаване на дечица с проблеми. Той е просто разкошен. Страшно умен и добър, но трудно ходи, трябва да му се помага. Има проблеми и с говора. Майка му не се предаде, аз не бих имала сили. Езда, плуване, клиники, гимнастика, рехабилитация, каквото може го прави с огромна сила. Операции.. Вчера ми каза, че едната учителка в градината и е казала, че детето и не е за там и трябва да го премести. Не били длъжни и не могли да го гледат.  :( Така болно и жалко ми стана. На Мони не и дали да отиде при него ми разказа тя, защото правели лудница. А те така разкошно и кротко играят и рисуват.
Вярно, тежко е в две стаи с 25 деца и едно за което трябва малко повече грижа, но какъв човек трябва да си, за да кажеш нещо подобно на една майка. Да кажем, че юни, юли и август не ходи на градина, а през останалото време го води в 9 и взима в 4. Най-глупавото в случая е, че той иска на градина и реве да си ходи там. иска си децата и игрите. И така. Огромна е болката майчина, да не дава господ да се случи. Просто няма е нечовешко... На чужд гръб и сто тояги са малко са казали хората, много и дреме на въпросната госпожа, важното е тя да не се напряга излишно!
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #112 -: Август 13, 2011, 13:35:48 pm »
Лиде, не, никакво местене! Сега има организация, която помага за точно такива случаи. Трябва да я видя във ФБ как се казваше. Беше с известни личности, които се борят за равнопоставеност на децата в училище. Искаш ли да питам брат ми в коя детска беше племенничката ми? Там всеки се отнасяше прекрасно с нея!
Ах, гадове мръсни! Къде да го премести? Леле, какъв скандал щях да вдигна на нейно място, де що е медия щях да известя! Сега заминавам, ама ще видя, дали някой няма да се заинтересува от случая!


П.с. Родителите казаха "Т'ва ПА си дало САМО изграчката, хахахаа!То и да не я дава, наш'то щи си я земе".
[/url][/url]
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #113 -: Август 13, 2011, 14:52:33 pm »
Аз също съм отвратена от разбирането на някои родители за възпитание на децата. Имам чувството, че колкото повече агресия има в техните деца, толкова повече горди се чувстват те. Не знам само дали осъзнават каква лоша шега ще им изиграе това след време.
Жаси, на мен лично в прав текст са ми казвали, че ако продължавам да си гледам детето по този начин /да го поощрявам да бъде добро и да отстъпва/, като порасне ще стане гей /думата която използваха беше по-груба/. Щяла съм да имам проблеми като го запиша на ДГ, всички деца щели да му се подиграват и да го бият. За съжаление, много е вероятно последното да се сбъдне, но все още си мисля, че не трябва да гледаме тълпата, а да изградим у децата си някаква ценностна система.


*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #114 -: Август 13, 2011, 15:52:49 pm »
jasmin_veni  това се е случило преди юни, сега ми разказа жената. Тя е изключително скромна и добра, едва ли ще се нагърби с нещо подобно. Детето си го е водила на градина и след случката, но просто каза, че не контактува с госпожите изобщо от тогава. В нашата група също пуснаха две момченца, в началото едното се хвърляше върху децата и беше страшно. Обясних и на Мони да се пази, защото той просто не разбира и това е неговия начин да се предпази или да играе с тях. Два пъти се беше хвърлял върху нея със засилка от стола. Не обвинявам детето, работа на персонала е да ги следи. С времето дечицата свикнаха и си наваксаха. Родителите също много дават от себе си за дечицата си. Незнам защо трябва да ги делят. Просто трябва малко повечко внимание за да не се наранят. Повече работа с дечицата от специалисти, за да им се даде най-доброто и да наваксат. Типично по Бай Ганъовски дай там да ги разделим щото трЕбе да си размърдам задника...Не мога да и казвам как да постъпи, достатъчно болезнено е да го обсъждаме изобщо и за двете ни. Не бих могла да и предлагам да прави каквото и да било. Аз и разказах, за случката с Мони, тя тогава сподели, но толкова. Не бих посмяла да засегна темата отново, по какъвто и да е предлог. А и пак казвам, жената е проучила и де що е могло го е направила, сигурна съм в това. Едва ли с нещо бих могла да помогна.

Ами да я вземе играчката, щом му е харесала, нека я разгледа бих отговорила аз с усмивка. Следващото изречение обикновенно е по премерено  :)


Ще стане Гей  :lol:, човека или е бил идиот или е с особено извратено чувство за хумор... Ако го вярва не е добре за децата му, особено ако са момчета.
« Последна редакция: Август 13, 2011, 15:55:18 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #115 -: Август 13, 2011, 16:53:03 pm »
...Майка му не се предаде, аз не бих имала сили. Езда, плуване, клиники, гимнастика, рехабилитация, каквото може го прави с огромна сила. Операции.. Вчера ми каза, че едната учителка в градината и е казала, че детето и не е за там и трябва да го премести. Не били длъжни и не могли да го гледат...

И ти би имала сили, дано никога не се налага. Просто една майка няма друг избор.

А учителката е длъжна да се грижи. Има си правила за децата със СОП и тя би трябвало да ги знае. По думите ти разбирам, че в градината има поне 3 деца със СОП - съседчето и двете във вашата група, вероятно има и други. Може да се говори с директорката и да се поиска назначаване на ресурсен учител - тук пише как http://rcsofia.com/.  Назначението е от Ресурсния център, т.е. няма нужда директорката да има бюджет за тази заплата и т.н. Това ще облекчи и персонала в някаква степен, ще помогне и на детето. Много ми е мъчно да чета за такива случаи...
« Последна редакция: Август 13, 2011, 16:54:55 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #116 -: Август 13, 2011, 17:16:23 pm »


Вчера ми стана много болно.  Най-глупавото в случая е, че той иска на градина и реве да си ходи там. иска си децата и игрите. И така. Огромна е болката майчина, да не дава господ да се случи. Просто няма е нечовешко... На чужд гръб и сто тояги са малко са казали хората, много и дреме на въпросната госпожа, важното е тя да не се напряга излишно!

Щом "госпожите" се отнасят по този начин, какво да очакваме да научат децата ни?! Не знам дори как да го коментирам...
Майка ми е учителка по пиано. Преди години в училището дошли 2 слепи момиченца на по 6-7 години. Колежките й категорично отказали да ги вземат - много е трудно незрящо дете да се научи да свири, не вижда нотния текст, клавишите... Майка ми ги приела. И двете. Спомням си, че полагаше допълнителни усилия да ги обучава, понякога идваха вкъщи. Едното момиче продължи да се занимава с музика, наскоро я гледах по телевизията, спечели едно риалити.
На всяко дете трябва да му се даде шанс.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #117 -: Август 13, 2011, 18:48:36 pm »
всеки търси лесното вече...

според вас, тия тестове за първолаци с каква цел са? за да си подберат "елитните" училища лесни, кротки и обучени дечица, които да не им създават грижи и трудности... а другите - кучета ги яли.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #118 -: Август 13, 2011, 21:59:54 pm »
Няма край човешката лошотия! Как може да се каже такова нещо на майката. Вместо да интегрират детето и да помогнат те го отхвърлят. Ама така е като вземат сульо и пульо за учители в ДГ.  :(

Вени, тамън ще си отиват двамата адаши един на друг  :) Може да се вземат, знае ли човек! :) Ники няма да се дава. Той е умно момче. Запиши го на бойни изкуства, па да видим после как ще го бият.


Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #119 -: Август 14, 2011, 00:18:53 am »
Ще стане Гей  :lol:, човека или е бил идиот или е с особено извратено чувство за хумор... Ако го вярва не е добре за децата му, особено ако са момчета.

Става въпрос за майка на момче, което се роди след повече от 10 години стерилитет.... Детето и е просто прекрасно, а тя непрекъснато му се кара да се бие, когато някое дете му налети. Чак ми става жал...


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #120 -: Август 14, 2011, 08:03:03 am »
Ще стане Гей  :lol:, човека или е бил идиот или е с особено извратено чувство за хумор... Ако го вярва не е добре за децата му, особено ако са момчета.

Става въпрос за майка на момче, което се роди след повече от 10 години стерилитет.... Детето и е просто прекрасно, а тя непрекъснато му се кара да се бие, когато някое дете му налети. Чак ми става жал...

- то родителството не е за всеки...

Толерантност и търпение, опитваме  се да ги учим на това,
много ми е важно, но то няма как да стане, ако не го виждат от нас!
Толерантността я имам и им я показвам, но търпението все по-често го губя!
Имали сме срещи и с деца и с по-възрастни хора с проблеми
и се опитвам да им внуша, че те са като нас, но са специални!

Аз водя ежедневна, тиха битка с един елемент,
защото простете ми "идиотите" са сред хората с нормална визия,
чийто методи на поведение и личен пример са ми крайно далечни,
но обстоятелствата са такива няма как да избегна,
но намирам начини да му показвам и по-добрата страна на медала!
Той няма да се промени, но аз се чувствам по-добре,
като виждам разлика в поведението на децата ни!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #121 -: Август 14, 2011, 11:36:36 am »
Здравейте!
Някой има ли преки наблюдения от метода Монтесори?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #122 -: Август 14, 2011, 13:48:22 pm »
Здравейте!
Някой има ли преки наблюдения от метода Монтесори?

аз.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #123 -: Август 14, 2011, 16:45:55 pm »
През май месец когато беше приема за детски градини даваха репортаж с една майка с близнаци бяха приети,но едното детенце беше май с ЦР и на репортажа директорката обясняваше,че въпреки,че са приети ще вземат едното дете,нищо,че по закон са приети и двете,просто защото едното е нормално,а другото,не.
Това как ви се стува.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #124 -: Август 14, 2011, 19:33:12 pm »
През май месец когато беше приема за детски градини даваха репортаж с една майка с близнаци бяха приети,но едното детенце беше май с ЦР и на репортажа директорката обясняваше,че въпреки,че са приети ще вземат едното дете,нищо,че по закон са приети и двете,просто защото едното е нормално,а другото,не.
Това как ви се стува.
Струва ми се престъпно. В групата на сина ми има близнаци - едното дете си е съвзем нормално, другото е аутист. И двете са записани, но детето аутист рядко посещава групата, ходи в специализиран детски център.

Съвети за злоядо дете? Явно минава такъв период.
Re: Гореща августовска седмица-8-14 август
« Отговор #125 -: Август 14, 2011, 20:35:24 pm »
Съвети за злоядо дете? Явно минава такъв период.

Ако е като мен - здрави нерви. Бях много злояда и нищо не можеше да ме накара да ям повече, отколкото исках. Виж за палачинки и пържени филийки умирах.
[/url][/url]