Репродуктивно здраве > Педиатрични грижи и консултации

Днес в предаването на Гала за и против ваксините

<< < (5/11) > >>

Raissa777:

--- Цитат на: Birdie в Юли 12, 2010, 16:12:11 pm ---Защо за бога ходите да оперирате децата от крипторхизъм при уролози, пък били и те детски??
ЗАЩО за бога правите опашки при "онзи алерголог" дето Ви дава написани лечения-паспарту с по 6м Зиртек-Аериус посменно? Добре, популярен. Ама като пише нещо, и Ви дава нещо, или говори нещо, не се ли запитвате "Абе какви ги говори този човек... нещо не е наред".
Не може ли да ги претегляте, щом ги видите- що за човек е, как се държи, колко знае... .

--- Край на цитат ---

Гладам майките знаят - дори да ми предпишат X,Y или Z не ги купувам...понеже не трябва да ги давам на детето си.
Оказва се, че за да предпазиш детето си от некомпетентни лекари трябва да станеш поне половин педиатър...
Оказва се, че отивайки на лекар трябва да следиш : как се държи, колко знае ( ..? ), що за човек е ( ..? ) да го претегляш, мериш, да го слушаш дали добре говори (..?)
За един прости юрист, който хал хабер си няма от медицина - това си е направо екстрасенско занятие. Тъжна работа.

Birdie:
Не, не е така.
Навсякъде хората когато работят с един човек го преценяват и оценяват.
Не вярвам някой и някъде да приеме да му се дават напечатани на лист хартия "стандартни лечения" паспарту ( Кузихром Зиртек/Аериус за 6 месеца и т.н.). Това само в Бг може да стане. Ако някой Ви дава такива "лечения" не е ли ясно "що за човек е"? Щом си играе на овчи/краве/кози кашкавал и "отвиква" децата от "всичко млечно" и "цитрусови" не е ли ясно що за човек е? Ясно е...  и много просто става ясно.
Другият с гимнастиките на здрави деца? Че и "клиника" за да прави гимнастики на здрави деца му основаха... да ги кръщава с "предиспозиция за ДЦП"? това не е ли шарлатания?

Хайде сега... ние като народ чак такива наивници никога не сме били да не можем да се ориентираме.
Това имам пред вид.

cambozzola:
Да де, ама за да избереш педиатър за детето си, на когото да вярваш, първо трябва да изчетеш купища литература и почти да завършиш медицина, за да можеш да прецениш кое са глупости и кое - не. Както и за да се разведеш културно или да се защитиш по дело за издръжка (Раиска, извинявай, но ще си го позволя, тъй като по образование съм ти колега) - е добре да си толкова наясно с материята, колкото адвоката ти. При всички положения едно е ясно - ти си се грижиш най-добре за собствения интерес и е добре да се придържаш към максимата "на вълка затова му е дебел врата, защото си върши работата сам". А не би трябвало да е така.

През това време обаче биваме облъчвани от екземпляри като гореспоменатата Папазова, която направо ме втрещява с появите си по НТВ... И става една... Да не говорим за хомеопатиите и др. под. алтернативни методи станали толкова популярни напоследък, че привържениците им гледат на нас, феновете на традиционната медицина, като на пълни идиоти.

Такива са ми размишленията по въпроса.

lady_11:

--- Цитат на: Raissa777 в Август 03, 2010, 15:44:50 pm ---
--- Край на цитат ---
Оказва се, че отивайки на лекар трябва да следиш : как се държи, колко знае ( ..? ), що за човек е ( ..? ) да го претегляш, мериш, да го слушаш дали добре говори (..?)
За един прости юрист, който хал хабер си няма от медицина - това си е направо екстрасенско занятие. Тъжна работа.
[/quote]
Явно  си юрист, но не си адвокат. Е, аз съм проста адвокатка. И ме мерят ,теглят , следят с кви дрехи съм облечена, къв часовник нося, къв ми е монитора на бюрото, как говоря или какво ми е отношението. Поне по двадесет пъти на ден. Едни са очаровани, други са разочаровани. И адвокатлъка е екстрасенско занятие - психопрофил правя за пет минутен разговор /може и по-малко/. Понякога на мен не ми харесва психопрофила на клиента-пациента и директно го отблъсквам.

Та като проста адвокатка към лекарите съм си измислила стратегия. Основно правило -никога на първа визита не споменавам какво работя / не знам защо лекарите ги интересува и винаги питат/. Ако имам възможност отивам с детето облечена с дънки и раздърпана блуза. Давам обаче да се разбере, че Здравната каса не ми е приоритет и ако има нещо, което може да се направи извън нея и е обосновано, бих го приела.  Предварително съм направила справка с нет-а /и доктор Бърди естествено/, каква може да е вероятната диагноза, какви изследвания трябва да бъдат предпиети,  общо взето отивам с някаква база. Въз основа на тази база - задавам няколко контолиращи въпроса и ако доктора отговори /пък ако и обясни още по добре/ според очакванията ми - това е лекаря.

beast:
И изпадаме в една от двете ситуации:
1. Лекаря се подвежда по насочващите въпроси и пропуска правилната диагноза - с цел да ти угоди.
2. Лекаря се обижда от насочващите въпроси и дава грешна диагноза само и само да не е на база насочващите въпроси - с цел да ти покаже колко не си компетентен.

След така описаната от теб подготовка аз не виждам нужда да се ходи на лекар. Ако трябва да съм по професия, адвокат, бояджия, лекар, шофьор, производител на колбаси, ... абе всичко - тогава се обезмисля нуждата от такива хора и всички ние трябва да сме машини и да можем всичко.

Според мен най-важното при избора на лекар е доверието и спокойствието, грешки всички лекари правят, както добрите така и лошите, аз никога не бих си простил ако грешката е направена в резултат на моята некомпетентна намеса.

Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия