0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мамчета, гледах го и направо бях втрещена! Гала беше поканила отново д-р Папазова, която не се беше подготвила. Започна да чете имунизационния календар и каза, че първите 24 часа се поставяла ваксина за хепатит А 8O и хеп. В/това наистина се поставя/. След това започна да обяснява вредните съставки на ваксините и беше написала с маркер на една дъска разни съставки-живак, фенол и разни такива. След дълго обсъждане на това, че най-безвредната ваксина била непоставената и разни такива от сорта заяви, че боледували от морбили само тези, които били ваксинирани  8O. Това според мен беше поредната глупост. Боледуваха само неваксинираните роми, които не са ваксинирани поне от 20 г. Д-р Папазова се хилеше, че се поставяла ваксината за морбили, паротит и рубеола отдавна и не би трябвало да боледуват, но тя пропуска факта, че въпросните роми не фигурират никъде и никога не са се ваксинирали и никой не е ходил нито да ги регистрира, нито да ги ваксинира. Та те дори не знаят кога са родени, да не говорим, че нямат документи, егн и не съществуват в действителност... Обадиха се по тел. двама други лекари единият беше от инфекциозна болница и не му запомних името, а и на другия не го запомних.. Те обясниха, че въпросната д-р Папазова не е достатъчно добре информирана и не се поставя ваксина за хеп.А на новородени. Отделно този д-р от Инф. болница каза, че не е чувал толкова много глупости накуп и тази сутрин в НТВ просто говорят само глупости. Не знам дали сте гледали, но аз направо се уплаших. Да ви кажа ваксина за морбили не се поставя от 91 г. както си мислят повечето. Аз съм 68 набор и ми е поставена такава 2 пъти-имам записано в картона си. Много ми е чудно, че повечето лекари не знаят, че се е поставяла такава ваксина преди години.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
М дааа. Дотам стигнахме.
Срам и позор. Държава от ЕС... .
Добре е че е имало протестиращи против мракобесието и тъмните сили.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Да бяха влезнали в нашия сайт да се информират по въпроса. Щях да забравя и нещо друго. Бяха на гости на някаква жена, на която едното дете е пострадало от ваксина. Обаче когато разказваше как е станало се разбира, че детето е било болно от варицела точно като е било ваксинирано. Защо тази д-р Папазова не каза нито веднъж, че тези странични реакции настъпват само когато детето не е здраво? Тогава просто не се поставя ваксината.
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 14:04:25 pm от Tutto_bene »
*
Гледах го в началото.
Не изчаках да чуя за обясненията й за всяка ваксина поотделно, но  ми беше достатъчно това, което в началото обясни: Че ваксините (така и не разбрах коя точно ваксина се визираше в началото) съдържали в себе си живак, фенол и алуминий и приети тези вещества през устата не били толкова вредни, щото "излизали през другия й край" (на устата) почти неусвоени. Докато при ваксините те се усвоявали направо в кръвта на детето и отивали в мозъка му, като (това което най-много ме изуми) подчерта че вследвствие на това мозъка на едно ваксинирано кърмаче ставал като този на възрастен, болен от Алцхаймер. Уникално обяснение просто.
Не знам с каква цел бяха казани всички неща, които тази жена наприказва. Ама със сигурност хвърли в шок много майки, които са слушали обясненията й.
Тя няколко пъти каза, че била завършила медицина с 5,97 .. Била отличничка. Не е въпроса да си просто отличничка, а да си отличник без никакви усилия. Тя това не го е разбрала. Фактът, че наприказва всичките тези глупости говори за друго. Да наистина. Това за болестта на алцхаймер не можах  да го разбера и наистина прозвуча смешно.  Гала се опита да я защити пред онзи д-р от Инфекциозна болница като каза, че са извадили информация от интернет и са чели публикации на негови колеги. Той направо и каза, че не се е подготвила. Гала твърдеше, че в Белгия и Италия нямало такова нещо със задължителни ваксини, а д-ра каза за Белгия, че не е вярно и започна да изброява задължителните ваксини и той каза, че нашия имунизационен календнар едва сега е като този в европейските страни. Общо взето ужасни щуротии се наговориха. Искаше ми се да се обадя на живо в студиото да кажа няколко думи по въпроса, но нямаше дадена такава възможност.
Тази псевдо докторка няма ли да спре да мъти мозъците от ефира на Нова?!? :x
Та тя е вредна за обществото!
Чудя се какво толкова и харесаха от екипа на Гала, че я канят и постоянно по всякакви теми промива мозъците на неориентираните хорица!

Още докато гледах предаването и написах това в статуса си във фейсбук, но явно от моите приятели никой не гледаше "На кафе".

Туто, докторът от инфекциозна се казва Мангъров.
Според тая жена, кърмачетата не били рискова група по отношение на хепатит!?!
Според нея 5-валентния Пентаксим бил по-вреден от ДТК!!! 8O
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 15:11:50 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Здравейте,
По повод днешното предаване по Нова ТВ, се поразрових и случайно попаднах на следното филмче:

http://rutube.ru/playlists/play/221935.html?play=2349420

Силно съм впечатлена, като се има предвид че мнение изказват руски лекари.
Иначе тази доктор Папазова ми се стори доста некомпетентна(нямам медицинско образование и не е много коректно да я оценявам), но не бих поверила децата си на нея!
Бъдете здрави! 
Аз не можах да изгледам всичко, защото Криси не ме оставя въобще, но почти всичко, което чух ме втрещи и направо се уплаших. А Гала ме дразни, че се ядосва на д-р Мангъров, но той е абсолютно прав. Тази Папазова направо ми падна в очите. Това за пентакксима съм го пропуснала. Тя явно само глупости е приказвала.. Поне да беше прочела мааалко повечко. Пък и ако беше чела в зачатие щеше да види кои деца боледуват от морбили-наскоро четох за едно такова на 14 месеца, което според Бърди трябваше да е ваксинирано, но се оказа че не е и бяха в болница.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Както много пъти съм писал, и както се прави навсякъде, първата доза МПР трябва да е НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на 12м възраст.
Втората >> НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на  4г възраст.

Защо си хабите нервите тук с тези феерични персони от клюкарско-жълтата Бг  ТВ камарила?
Не Ви ли е ясно че в Бг разбиращите от ваксини се броят на пръстите на едната Ви ръка?
ЗАВЕЖДАЩАТА най-голямо неонатологично отделение в София бе писала за ненужността на ХепБ имуноглогбулина при новородени от майки с (+) Австралийски антиген... какво очаквате? 90% от хората в Бг дават гъши екстракти, хомеопатии, Изпоринозини, илача Ентерол, Улевиновите глупости, Вит Ц пер ос, Калциев Глюконат пер ос... .
Болшинството софиянци ( и не само) се тълпят пред кабинетите на магесници:

*светещи с фенерчета из детските нослета, след което играещи си с овчи и краве кашкавал.
*правещи гимнастики на здрави деца, кръстени за болни с ДЦП
* пиещи Фризопеп без нужда, защото сродно лице го внася.

Ваксините са последното звено тук... .
Не насърчавайте с изборът си несведущите. Не им правете реклама... .

Ето, колегата Мангъров е много свестен, образован и умен човек.
Проф. Бранков- много свестен човек и МНОГО добър детски хирург.
Има много добри педиатри в "Токуда".
Детският ортопед Д-р Алексиев в София също е много добър специалист. Защо за Бога ходите при онзи ортопед дето ви кара да слагате на децата "профилактични гащички за вродена луксация на тазобедрените стави"? Защо не се запитвате "... аджеба в Европа всички бебета ли са с "профилактични гащички за вродена луксация на тазобедрените стави"?

Защо не ги предпочетете?
Защо за бога ходите да оперирате децата от крипторхизъм при уролози, пък били и те детски??
ЗАЩО за бога правите опашки при "онзи алерголог" дето Ви дава написани лечения-паспарту с по 6м Зиртек-Аериус посменно? Добре, популярен. Ама като пише нещо, и Ви дава нещо, или говори нещо, не се ли запитвате "Абе какви ги говори този човек... нещо не е наред".
Не може ли да ги претегляте, щом ги видите- що за човек е, как се държи, колко знае... .

ЗАЩО? Сами сте си виновни...донякъде. :wink:
Кой свестен ще вирее, щом Вие като "на мед" ходите при съмнителни "образи". Има ли някое дете, на което Доц.Маринова да не е дала Фризопеп и което ДА НЕ Е с диагноза АБКМ? няма... няма такъв пропуск.
Ето тази сега по ТВ- СРАМ за Бг медицинска школа. Какво има да я обсъждаме? ... самата и поява отразява колко е зажадняло Бг общество за подобни "образи", колко е дълбоко падението ни.
Вижте антиваксинационните изверги- в Бг са си разпасали пояса както никъде другаде.

Знаете че съм малко прав, и не ми се сърдете... . :?
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 16:44:31 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Мдааа последно време телевизиите се оцветиха силно в жълто.
Защо трябва да подвеждат/манипулират вместо да ограмотяват, защото скандалното се гледа и търси, ей за това. :x

Както много пъти съм писал, и както се прави навсякъде, първата доза МПР трябва да е НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на 12м възраст.
Втората >> НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на  4г възраст.

Докторе според нашият нов имунизационен календар, реимунзацията е чак на 12 год.
Да речем аз реша и реимунизирам на своя глава на 4 год, на 12 год. пак ли ще трябва или?

Ето, колегата Мангъров е много свестен, образован и умен човек.
Проф. Бранков- много свестен човек и МНОГО добър детски хирург.
Има много добри педиатри в "Токуда".
Детският ортопед Д-р Алексиев в София също е много добър специалист. Защо за Бога ходите при онзи ортопед дето ви кара да слагате на децата "профилактични гащички за вродена луксация на тазобедрените стави"? Защо не се запитвате "... аджеба в Европа всички бебета ли са с "профилактични гащички за вродена луксация на тазобедрените стави"?

Докторе това са единици, при това само в София.
Мисля сте забелязали, че преобладават питащи майки от провинцията.Бихме ги избрали, но са ни далеко. :?
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 16:38:16 pm от Birdie »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не. Засега доза 3-та не се предвижда. Но се говори за това усилено... .
ВТОРАТА доза ->> НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на  4г възраст.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Не. Засега доза 3-та не се предвижда. Но се говори за това усилено... .
ВТОРАТА доза ->> НЕПОСРЕДСТВЕНО след навършване на  4г възраст.

Е тук ще имаме голям да не кажа неразрешим проблем, няма да искат да реимунизират личните лекари на 4 год, щом по календар е 12 год., гаранция давам за това.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
А трябва... важно е.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
А хипотетично ако сложа на 4 год. и 12 год, какво рискувам?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Да се разболее, ако след първата доза няма достатъчно силен имунитет.
От Морбили и/или паротит.
Рубелата за бременни е по-опасна.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Докторе, споделете имената на добрите педиатри в Токуда. Може и на личи. Това е наистина огромен проблем.
Здрав да сте.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!

Цитат
Защо си хабите нервите тук с тези феерични персони от клюкарско-жълтата Бг  ТВ камарила?
Не Ви ли е ясно че в Бг разбиращите от ваксини се броят на пръстите на едната Ви ръка?
Хабим се докторе, защото това същество е някакъв вид представителна извадка на българското джи-пи , който лекува от новородени до старци. Изопринозин, Ентерол, Вит Ц и Калциев Глюконат знам от Вас, че не се дават. Изписват ми ги на рецепта, не ги купувам и толкова.
Колкото за Улевиновите глупости. Сегашния доктор Улевинов няма нищо общо с предишния преди около 20-тина години, когато нямаше еднотипто лечение за всички. Улевинов и още един доктор ми правехе бронхоскопията, после ми назначиха лечението, за което съм им безкрайно благодарна /вкл. и простия Кетотифен/, но нямаше и доза от меркантилността на доктора, която се проявява днес.

Цитат
Ето, колегата Мангъров е много свестен, образован и умен човек.
Проф. Бранков- много свестен човек и МНОГО добър детски хирург.
Има много добри педиатри в "Токуда".
Детският ортопед Д-р Алексиев в София също е много добър специалист.

За доктор Мангъров - определено се чуват само добри отзиви за него. Пазя му мобилиня за спешен случай.
По отношение на детски уролози - аз лично съм позитивно настроена към доктор Момчилов - справи се с фимозата на Вики, както и с една доста сериозна уро инфекция. Хирург - доктор Шивачев от Пирогов.
Детски ортопед - д-р Алексиев безспорно. За по-големи деца - ортопед хирург - д-р Гьорев от Пирогов.
По вашето мнение само с педиатрите в Токуда не съм съгласна - Вие разрешихте случая преди година ип половина с два постиинга , написани от мен , а доктор Христова от Токуда / детски невролог/  ми обясни при опита да си запиша час за нея, че детето ми вероятно страда от епилепсия и че пъърво ще се наложи ЕЕГ с приспиване.

Цитат
Не може ли да ги претегляте, щом ги видите- що за човек е, как се държи, колко знае..ЗАЩО? Сами сте си виновни...донякъде. :wink:
Кой свестен ще вирее, щом Вие като "на мед" ходите при съмнителни "образи". Има ли някое дете, на което Доц.Маринова да не е дала Фризопеп и което ДА НЕ Е с диагноза

Преценявам ги  докторе, меря , тегля, но уви, картинката е жалка, дори и за София. Дайте пример за добър детски гастроентеролог. Няма! Дайте пример за добър детски очен лекар /за мен не е такъв дори и доктор Топов/. Няма! Мога да изброявам още ...., но просто в БГ няма добро здравеопазване, камо ли добра педиатрия.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Вие ме хвърлихте в оркестъра... .
 Какво остава тогава за Карнобат, Бургас... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Вие ме хвърлихте в оркестъра... .
 Какво остава тогава за Карнобат, Бургас... .
Ами идват в София или друг по-голям областен град. Първи братовчед на моя мъж в София прави на детето си под годинка операция на запушен слъзен канал.  Манипупацията - в частна клиника Визус, в която работят по-голямата част от детските офтамолози на Александровска болница. Познайте как - на конвейр. Няма тест за упойката. След операцията са изчакали детето да се събуди, постояло 2 часа в частната клиника, взели 400 евро и не издали никакъв документ за проведената манипулация или получената сума.
Специално за лекарите в Бургас и въобще по черноморието се плаша лекичко, защото ще почиваме на море, а пък в медиите се тръби, че там лекарите взимат при преглед в евро и по визуална преценка на клиента. Та така...
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Проблема е голям с педиатрите тук у нас за съжаление.Не съм доволна от нашата, добре че не се налага често да ни лекува.Слушам и други майки какво им изписват и как лекуват другите.Е,няма мисъл, няма знание...