Семейство, дом и свободно време > Дом и хоби

Съдомиялна машина ?

<< < (35/36) > >>

м-и:
Хаххаа уф, кой им казва да слагат сол, пък не обяснява къде. И аз предполагам, че нищо няма да стане, но може би трябва да се налее голяяяямо количество вода някак, дали на няколко пъти не знам, че все пак да излезе тая сол от там.

Jbrul:
хахаах никой не им казва бе Марго. Оставила съм таблетки за миене, казала съм те къде се слагат и, че другото нужно за слагане аз съм го сипала. Ама кой да помни, че това другото - не се сипва при всяко пускане на машината ;) Или поне да попита първо къде, че тогава да действа...

м-и:
Ами тъй то, всички чекмедженца трябва да са пълни  :lol: :lol: :lol:

Стойкови2015:
Здравейте на всички. Току що се регистрирах във форума, тъй като имам много голяма питанка относно съдомиялната ми машина. Ползвам за първи път и от съвсем скоро време, прочетох упътването няколко пъти, както и по-голямата част от коментарите във форума по темата, но пак има неща коите не разбрах и не ми е ясно, затова ви моля за съдействие.
Така.. съдомиялната е Мидеа за 6 комплекта. Купих си таблетки на Медикс All in 1, течен препарат отново на Медикс и гланц също. Солта е от марката на Кауфланд. Та сега таблетката трябва ли да я деля на 2 или не е необходимо, винаги след употреба остава пяна по дъното? От течния също остава, но не чак толкова. Пускам я винаги на една и съща програма - около 2 часа при 55 градуса.
И нещо много важно, в упътването пише, че има отделение, в което се слага препарат за предварително измиване, но до сега не съм слагала такъв. Какво представля този препарат и дали е задължително да се слага?
Аз всеки път след употреба я подсушавам с кухненска хартия и я оставам известно време отворена, но това ли е правилния начин за почистване? Четох нещо за оцет и препарати за почистване... За ароматизаторчета също.
Предварително ви благодаря за съдействието  :)

м-и:
Не трябва да остава пяна в машината, явно и съдовете не са добре изплакнати. Вероятно е по-добре да чупиш таблетите и да наливаш по-малко препарат като използваш течен.
Това с препарата и предварителното измиване не го схванах, но моята машина е Сименс.

Абсолютно излишни упражнения са това с подсушаването и оставянето отворена. Тя мие на висока температура и после суши. остава евентуално по дъното мокро, не е проблем. Препарат за измиване на самата машина има в едни кошнички и се пуска самостоятелно, но също не виждам смисъл, не съм видяла и ефект от употребата му. Какво ще и чистиш пък с оцет?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия