Семейство, дом и свободно време > Дом и хоби

Съдомиялна машина ?

<< < (33/36) > >>

синьо кокиче:

--- Цитат на: gorgonita в Октомври 28, 2014, 12:35:56 pm ---Заделила съм към 200 лева, каква миялна ще ми препоръчате!

--- Край на цитат ---

Втора употреба!
при положение, че цените им започват от 400 и стигат до 1000лв., това е правилния отговор.

47 Smiles:

--- Цитат на: Jbrul в Септември 18, 2014, 22:38:37 pm ---Имаш съдомиялна и я ползваш...чат-пат?  8O 8O 8O Ти ме срази, честно.

--- Край на цитат ---
Jbrul, позамислих се след поста ти и почнах да я ползвам по-често (на 2 дни веднъж, само ако е нещо миризливо, като риба, пускам всяка вечер)  :lol:
Аз готвя лесни манджи, при които се цапа един основен съд (тенджера или тава най-често) и ги ядем по два дни. Бебо е малък и той още не цапа.

Varvarita:
Относно цената и за малко пари има какво да се намери. Моята е Мидеа, най-прост вид настолна, вече малко ни е малка за цялото семейство. Но си мие и не ми е правила проблеми вече десета година. Струваше малко над двеста лева. И на мен ми е вадила замъглени прибори, но сега просто цепя таблетката на две. Мия само на къса програма - 30 минути. На дълга съм я пускала един вид профилактично празна с препарат да се прочисти, но тези пъти мога да ги преброя на едната ми ръка. Неудобство е наистина - много е шумна и това дразни.

alia_alia:
*vera, наистина ли си доволна от Мидеа?
И аз имам Мидеа, малка за 6 комплекта. Затова я купихме навремето, че нямаме място в кухнята.
Ами не ми харесва как мие и това е. Ползвала съм различни препарати-таблетки,прахове, течни..Финиш, Сомат, на ДМ, на ЛИДЛ...
С времето се научих да не препълвам, изплаквам ги предварително, даже накисвам от вечерта и сутринта ги нареждам и пускам.
С една перка е и мисля, че това е проблема.Не знам.
Понякога се измиват, друг път- половината неща ги мия отново. Ако пусна на програмите за най-мръсни съдове и метне боклуци по чашите, така ги изпича, че нямат измиване.

Varvarita:
Нашата Изаура май е още по-малка, може би за 4 комплекта се води. Поради това, че е с една перка отдолу много голямо значение има как са обърнати и разположени съдовете.
Ако са засъхнали остатъците по чиниите, гаранция и моята няма да ги измие и ще ги гипсира до живот, дето се вика. Забърсвам остатъците с влажна гъба преди поставяне, също и чаши примерно от айран и сок и ги слагам. С таблетки съм от най-евтините или от Кауфланд или Карфур, които са по 40-50 броя и ме карат месеци. Като сивеят съдовете, особено чашите - почнах да режа таблетката на две. Винаги мия на най-късата програма - 35-38 минути е при мен.
Обаче вече ми е тясна и че е ужасно шумна споменах и преди. За шума като си купувахме машината, изобщо не се бях сетила да гледам децибели и въбще, че ще е проблем. Но при мен са събрани в един ъгъл и миялна и пералня и печка и аспиратор и като като съм на ол инклузив имам чувството, че ще ми гръмне главата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия