Семейство, дом и свободно време > Дом и хоби

Съдомиялна машина ?

<< < (4/36) > >>

mishanta:
Мери от всичко до сега гела ми се нрави най-много.
Не намерих из нета фото да приложа.
Опаковката е кaто на омеколтител, защто има и една малка с по нестандартна форма!
ДаЛи ме разбра, че съм една заблудителка непоносима!

jam:
от 3 дни ползвам миялна.

машината е AEG за 9 комплекта, сложих сол и гланц на Калгонит. първо пробвах с таблетки Сомат, после с гел Калгонит, после с прах Калгонит. премивах чисти, само запрашени съдове и чаши, затова пусках само на 30-минутната програма.

старателно оглеждах резултата - ВИНАГИ имаше драскотини по стъклото, винаги! независимо дали с таблетка, с прах или с гел. при това - по всякакво стъкло. дебело, тънко, истинско, дуралекс....  вярно, драскотините се виждат, ако се взираш специално срещу светлината, но са там - и то само от едно измиване.

кажете какво бъркам или си е просто така?

mishanta:
Просто е така  :? Джам, но с гела е по-малко, определено има разлика!

Но толкова ми помага този уред, че му прощавам...
Имам един комплект за ежедневието, прежален!
Когато имаме гости просто сервирам в друг!
Кристални чаши и алуминии(кафеварка примерно) не мия вътре, пишеше го в упътването!

Честит рахат  :P!

titkata:

--- Цитат на: jam в Май 10, 2010, 09:25:37 am ---ВИНАГИ имаше драскотини по стъклото, винаги!
--- Край на цитат ---
Нашата миялна е старуга на Горение, без електроника и втора употреба, а на наши роднини е нова Уърпул. Ползвахме преди еднакви таблетки на Калгонит-Финиш и нашите чаши не са надраскани, а техните са надраскани и по-бледи. (примера ми е един вид от чашите на Кока-Кола с разчупена форма). Не мога да си го обясня, при положение че ползваме еднакви препарати, единствено водата е различна, нашата е много варовита, а тяхната - не.
Другото което установих преди доста време е, че от хапчетата на Калгонит-Финиш напоследък ми оставаха частици неразтворени и съответно трябваше да се премива всичко на ръка, защото знаете веднъж опечено на 50-60 градуса, няма как да излезе. Смених хапчетата с един течен на Сомат, имаше го в Билла преди време на промоция и съм много доволна. Пише на него, че има и препарат и блясък и соли, но аз си слагам соли допълнително заради водата.
Никога не съм делила на половина хапчето и според мен е заблуда, че щом е по-малка машината трябва да се дели. Слагах си и соли и блясък задължително.
Някъде бях чела, че е хубаво препаратите да са от една и съща марка, за постигане на желания ефект.
Малко дълго стана, ама дано съм помонала на някой :)

purplealy:
И аз да похваля гел-а на Сомат обаче - от промоциите 2 за 18лв. Ползвала съм таблетки всякакви - сомат, калгонит, аро, медикс, апта са добри, френски, но гел-а определено е от друго поколение, има видима разлика за мен. Сега ми свършва и не мога да намеря на апта гел и искам да питам колко струва калгонит гел-а и какво количество е? корозия на стъклото има винаги, но има и такива съдове които издържат, колкото и невероятно да е, дуралекса - не  :(. Добавки взимам от най-евтините на аро, ползвам автоматична програма и ми трябват, защото тогава не могат да се ползват подобните им съставки в препарата. Около 80 мин нормално мие,но програмата се редуцира според замърсеността и количеството на съдовете. От големите ми е съдомиялната и я обожавам, затова много ми хареса и темата. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия