Семейство, дом и свободно време > Дом и хоби

Съдомиялна машина ?

<< < (32/36) > >>

Prunus Avium:
Вкъщи сме с Бош, 45-сантиметрова - толкова място имахме предвидено в кухнята за вграждане на миялната и нямаше вариант да ''набутаме'' по-голяма. Трудно ще забравя как гледах безпомощно в началото, като коза - афиш. И надавах ухо - да проверя дали е започнала да мие, редях и пререждах по пет пъти... Сега ми е приятелка най-вярна, чак се цупя като нещо остане за измиване на ръка.  :lol:

На стандартната програма видях сметката на едни пластмасови кутии за съхранение на храна - ама те си бяха афиф - излезнаха с едни модернистични форми, неопределени... Явно от сушенето - толкова им е била свестна и пластмасата. И едни рекламни чаши за вино със столче заминаха. Ама аз ги бях наредила пет за четири, де.

Проблеми, ако има, са напълно и изцяло в ''предмиялното устройство'', уредът си работи безупречно.  :lol: Частите на робота се измиват като слънце, само дето купата е дори страшна на размер - цялата миялна само за робота трябва да се пуска... Пък и в делнични дни не я пускаме всеки ден - няма никой вкъщи, а роботът ''бачка'' здраво всяка вечер - та него обикновено го мия на ръка. С цупене, естествено.  :lol:

Само с таблетки всичко-в-едно карам, каквито има на промоция в Метро - такива. Сегашните са Финиш Куантум не знам ти какво си - не виждам драматично да са различни от другите. Шишета и биберони съм слагала, ама капачките им ми се ''разлитат'' навсякъде - явно пак ''предмиялното устройство'' се излага при нареждането.  :oops:

47 Smiles:
Моята съдомиялна е Siemens.
Откакто сме в сегашния ни апартамент я имам, т.е. от 3 години и повече от половина. В началото купих таблетки от Метро (не си спомням колко точно бяха) и още не съм ги свършила  8O
Чак сега започна да им се вижда края.  :lol:
Тъкмо вчера купих на промоция от ДМ Финиш - 100 бр. за 29 лв.
Ползвам я само като имам гости. За мен и мъжа ми само не я пускам. Евентуално от време на време като ме домързи да мия тави и тенджери.
Иначе съм доволна от самата машинка. Трябва супер много да е запекло нещо, за да не се измие.

Jbrul:
Имаш съдомиялна и я ползваш...чат-пат?  8O 8O 8O Ти ме срази, честно. Аз с Дани като съм само пускам моята 2 пътни дневно, ако готвя стабилно - 4. Ако някой ми изнесе плазмите - ще се усетя след седмица, ама това нещо ако го няма - ще съм в нервна криза и то стабилна  :lol:
Понеже съм "олд скуул" - зареждам соли, блясък и препарат отделно (Финиш). Но не е само по навик, а защото така можеш да си регулираш количеството препарат/блясък според твърдостта на водата при нужда, за да имаш перфектен резултат. С таблетката - нЕма шанс. Но не всички луди да си оглеждат измитите стъкларии на 100 вата крушка де, отчитам го.  :lol: Когато миех на ръка - що чаши съм полирала....нЕкои бармани могат да ми се поклонят само. Много се радвам, че това е минало за мен де.

gorgonita:
Заделила съм към 200 лева, каква миялна ще ми препоръчате!

м-и:
Ами ти какво търсиш? Аз примерно ползвам за 12 комплекта и често мия по 2 пъти дневно, т.е. ако и ти си така да ти препоръчаме нещо за 6 комплекта е глупаво  :) Нямам никаква идея какви са цените на новите машини и някак мисля, че 200лв биха стигнали само за втора ръка. От опита ми мисля, че не са ти нужни много програми-кратка, дълга и изплакване са ок.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия