Семейство, дом и свободно време > Дом и хоби

Съдомиялна машина ?

(1/36) > >>

jasmin_veni:
Момичета, имам си монтирана съдомиялна - Медеа  :D И мнооого въпроси:

- като ползвам таблетки, трябва ли да ползвам сол и гланц отделно?
- взех таблетки Медикс 5 в 1, препоръчайте и други марки ако сте доволни  :D
Преди пускане първи път нещо прави ли се специално?
А таблетките цели ли се слагат или както някои казват трябва да се цепят на две или е в зависимост от замърсяването на съдовете?

evro:
Нищо не се правят таблетите.
Има такива дето се поставят с целофана, но трябва да четеш инструкциите.
Ползвали сме таблети Калгонит, Сомат и тези на ДМ. Мият що годе еднакво. Избрах си една универсална програма и карам на нея. Сега сме с прахообразен прах на ДМ, О.К е.

petia_l44:
Аз лично когато ползвам таблетки не слагам никакъв друг препарат. Сега последно съм с Калгонит финиш и съм доволна

pop4o:
Ако не ти е съдомиялната от най-големите спокойно може да разделяш таблетките на две.
Аз от  Медикс не съм доволна, всички стъклени чаши станаха на едни бели линии като надраскани докато свърши кутията. Препоръчвам двуфазните таблетки на Аро.

jasmin_veni:
Вчера след сефтето ми останаха яко мазни чиниите и миришещи на препрат (с една таблетка). Пуснах на кратка програма на 40 градуса и нямаше мръсотия наистина, но имаше неразтворена таблетка. След вечеря пуснах мазните тигани на нормална програма с половин таблетка и сутринта всичко беше мнооого чисто и немазно и не мирише на препарат. явно трябва за малка миялна да се слага половин таблетка. Иначе чашите са ок, прозрачните пластмасови съдове също. Купих сол на Калгон, че ме хвана шубе да не прецакам нещо миялната без сол, но гланц отделно не съм взимала.
Следващия път ще потърся и други таблетки в Метро :) Просто както плащахме на касата и касиерката ни вика "Много добра покупка - миялна, а препарат сетихте ли се да вземете?" и с мъжа се опулихме и бегом наобратно, та просто взехме това, което беше на предна линия :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия