Репродуктивно здраве > Усложнения при бременност

Алергия и бременност

<< < (6/8) > >>

Perdeto:
Благодаря ви момичета за съветите.Ограничих се от доста неща които ядях перди това като например портокалите, спрях вече и утрогестана, не ям и ябълки. Всичко останало за което пишете и преди да се появи алергията съм го избягвала.Що се отнася за бебешкото олио на Джонсън, той ми беше препоръчан от алерголожката и вече имах обривите, въпреки всичко спрях и него.
Смених си и сутиените,като това се оказа една от възможните причини за обрива между гърдите.За моменат е овладяно положението,но до кога не се знае.Иначе си ям ягоди,домати и черевни плодове просто немога да им устоя (не прекалявам).Шоколад от самото забременяване незнайно защо не ми се яде вече.
Ще се радвам ако някоя от вас знае къде мога да си купя изцяло памучни сутиени размер поне 85В, защото се оказа че в цял Бургас няма такива, освен естествено на Триумф.В Пловдив също търсих ,но  не открих.
Още веднъж благодаря ви за съветите, нестана ясно от какво е алергията и се надявам повече да не се повтори.

manhattan:
е браво, ядяла ягоди, ми те са супер алерген. по принцип се казва бременните да ги избягват, а пък още повече, ако са алергични към нещо :balk_87: това тия дни го четох някъде, така че, Наденце :balk_163: ягодките

ultra:
Ягодите наистина са супер алерген. При небременни, за да се преодолее алергичната проява се приемат по 200 гр ягоди, разделени на три приема за цял ден и така една-две седмици. Аз много обичам ягоди и при мен проблем не се прояви.
Аз получих алергия от едно евтино веро, но понеже не бях съвсем сигурна изхвърлих цялата козметика, която беше нова за мен (тъкмо се бях заредила все с нови продукти и не бях сигурна откъде е).
Половината си бельо вече не нося, залагам само на естествени материи.
Мисля, че трябва да въвеждаме в менюто по едно ново нещо (като при бебетата), за да сме сигурни откъде е алергията...

Perdeto:
Ми не са Ман ягодките, аз продължавам да си ги ям а вече почти стихна алергията, така че не е то тях.
Прадполагам, че е от едни фъстъци които ядох преди велик ден,макари  10-тина на брой и от тогава започна всъщност алергтията.След това може да се е отключила също и алергия от ябълки и портокали, защото беше поотминала първата фаза а аз продължавах да ям ябълки,банани и портокали, тогава се започна втората по силна фаза на алергията.Когато спрях да ги хапвам, спрях и лосиона  Джонсън почти затихна,вече не се появяват нови пъпки,както и нямам петна по кожата между гърдите.
Иначе за ягодите знам, че се водят основен причинител на алергени,но по нови данни които попрочетох по списания и нета,както и ми каза и алерголожката, някой си е направил труда да изследва именно фъстъците и ябълките,като се оказало, че именно те са основните причинители на алергени.Така ягодите вече не са сред най алергичните храни, а аз продължавам да ям ягоди и в момента даже.

manhattan:
да, да и фъстъците също са алерген. може и от тях да е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия