Репродуктивно здраве > Усложнения при бременност

Алергия и бременност

(1/8) > >>

Perdeto:
Момичета аз отново съм притеснена и ми се иска да споделя с вас.
По принцип съм имала алергии към някои храни и пеницилин преди да збарменея.За съжаление не съм правила изследвания за причината на алегриите, порсто съм избягвала да ям определени храни.Забелязавла съм, че  дълогото неприемане на определени храни води до изчезване на алергията, като на нейно място се появява нова например от метали (токи на колани, обеци и т.н.).Винаги моите алергии са били съпроводени с кожна реакция като вид на пъпки и нетърпим сърбеж.
В момента съм в 13 г.с., като от преди две седмици за първи път ми се повявиха пъпки с така неприятният сърбеж.В петък 05.05.2006 г.,посетих алерголог, според който имам суха кожа и хранителна алергия от плодове съдържащи фибри.Незнам как определи тази алергия по външен вид,но единственото което за момента според нея мога да направя е да се мажа с Фемистил за успокоение на сърбежа.Това не е лечение а временно състояние тъй като съм беремнна и неможе да ми се приложи лечение.Същевремнно си мажа кожата с бебешко олио но Джонсън.
За мое щасатие намазаните пъпки с лекарството поотминаха за уикенда, но днес с ужас установих,че имам нови пъпки и някакъв странен голям обрив между гърдите.Обадих се на алерголожката ,тя каза да се намажа с мазилото и ако не ми мине да я посетя отново.
Молбата ми е следната ,нека тези от вас които са били бременни или са в момента и са имали или имат в момента алергии да споделят или дадт мнение.
Ще се радвам и на мнение д-р Даскалови.

Grace:
Надин, и аз спрадам на периоди от такива обриви. Обикновено започват с подуване на устните или пръстите на ръцете, след което в повечето случаи отминават. Имах обаче случай, когато не отминаха, а обривът продължи да се разраства, подуха ми се стъпалата на краката и т.н. По този повод лежах една седмица в Алергологията на Александровска болница с диагноза остра уртикария. Това, което мога да ти кажа от собствен опит е, че Фенистилът няма да оправи работата, той е само временно решение за успокоение на мястото и даже май не е препоръчителен за непрекъснато мазане. Щом обривът се разраства, тичай на лекар. Освен това, за да се види каква е алергията, трябва да се направят тестове, и пак не е сигурно, че нещо ще се открие, как така тази лекарка определи само по вида на пъпките?

Perdeto:
Ами оказа се, че май имаме само две алерголожки в Бургас  8O  :cry:

Grace:
Аз бих отишла при другата

Perdeto:
Току що говирх с другата, вярно не ме е видяла но потвърди това коет ми е казала първата.незнам как така определят по външни белези и телефон състоянието ми, но ми каза ако не ми мине обрива до няколко дни да отида пак да ме види.След това ми каза ,че тази алергия е от бременноста и може да се проявава по различен начин и вид., което незнам какво ще рече.
Момичета дайте съвет  за алерголог в Пловдив.В петък ще ходя там и ще се опитам да ме види и дург.
За пореден път се убеждавам,че в нашият град нещо куца и то здраво



P.S. Мдааааааааа явно пак съм от малцинството, за което много съжалявам, но такъв е живота

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия