Репродуктивно здраве > Педиатрични грижи и консултации

Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II

<< < (104/205) > >>

ЕVIQ:
Д-р Бърди,
август месец планираме да ходим на почивка в Гърция.
Ще ли е възможно и удобно, ако практиката Ви е в Атина да ни дадете координати, ако не дай Боже се наложи.

mini:
"шашната"- ами поведението поне беше такова, като на човек който не може да си обясни какво става, мрънкаше си че това което чува сочи към инфекция, а причина за такава инфекция не вижда, зная ли и аз вече какво очакват да има с това дете
това до сега й беше най-обстойния преглед на Стефания, обикновенно като я видят с дихателна обструкция преслушват гърдите и бият директно Урбазон, такава явно е практиката
с такова устройство никога не сме се запознавали, дори и първия път като я приеха в болница
само съм чела за него  :)
днес е добре, изкара спокойна нощ- не се наложи нощна инхалация, чак сутринта направих след 7

Birdie:
Много деца,особено малки, могат да имат доста тежки обструкции при видимо добро общо състояние. И дори да тичат и играят, и като спрат, дишат ( както се бе изразила една майка) както "Дарт Вейдър". Нищо чудно няма в това- просто компенсират добре. Много деца компенсират много добре при бронхиолити- има голяма разлика между Астма и бронхиолити. Повечето деца страдат от периодични обструкции, които са вирусни по същност, доста различни от една Астма, макар и да имат обща патогенеза.

Уредът мери кислородна сатурация от пръстче. С това се оценява грубо състоянието в момента. Тежестта, доколко е компенсирано детето.

НЕ е нужно да се поставя "Урбазон" винаги- може да ползвате "Солдесанил" у дома -една, две дози, обикновено са достатъчни. И много ефективни.
Помня когато бях специализант и студент колко истерични бяха в Бг по отношение на оралните КС препарати, докато цял свят ги ползваше. И аз бях истеричен. Докато не спасих едно,две бебета от хоспитализация със "Солдесанил" и тогава окончателно разбрах че с Бг педиатрия трябва да скъсам завинаги, ако искам нещо да мога и да правя реално в професията. Вместо да говоря глупости, фантазии, да давам Еуфорбиум, Ентерол, Нелидикс при диарии и т. подобни неща. Вие представяте ли си някои в цивилизована държава да предпише на дете с диария "Гентамицин" орално??

Ако детето е добре, може да редуцирате Вентолин с една или две дози, запазвайки Фликсотайда в ТРИ дози дневно, не в две!

hrisi09:
Докторе, здарвейте пак от нас. Аз се включвам за бърз въпрос. Писах Ви за нашета одисея. От днес изследванията не са много хубави. Утайка 68, левкоцити 12.3, бяха 15.5 в петък. СРП - 1.63 от максимум 0.9(май така беше). Въпросът ми е друг> правихме УНГ-чисто, правихме ехо на бъбреци - ок, но черен дроб леко увеличен, или 3 мм или 3 см (простете забравих, че се късаше от рев). Лекаря каза увеличен. Та сега се съмняват за инфекциозна мононуклеоза, защото име един увеличен лимфен възел под мишницата, а от ДКК имало някакво уливявяване и моноцитите били леко завишени. Да Ви попитам как може да се докаже. Казаха ни никак. За тест било късно, но четох , че можело. А възможно ли е да сме получили и бонус наслагване на бактерия. Благодаря много предварително. И ако наистина е това, как се лекува.

Birdie:
Бях Ви писал за Епщайн-Бар мононуклеоза, мисля. Доказва се с тестове от венозна кръв - вече има и бързи тестове.
Температурата продължава ли? Слезка има ли увеличена?
Има ли лимфни възли на други места? в корема, над ключичните пространства?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия