Репродуктивно здраве > Педиатрични грижи и консултации

Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част II

(1/205) > >>

jam:
продължение.
старата тема - тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39249.0

Varvarita:
Вчера слагахме на децата Инфанрикс /ДТК/и ваксина срещу полиомиелит, не съм сигурна кой точно прием /4/. Знам, че има риск от зачервяване на мястото на поставянето. Но днес сутринта и на двамата им бяха подути крачетата, но без червенини, на мястото където е инфанрикса. Сега, вечерта на девойката на крачето, подутината е станала силно червена, чак синее. Мисля, че не я боли, защото на допир не реагира, питам я дали я боли, не ми казва /а иначе знае/. И на двамата крачетата са видимо подути и през дрехите си личи. Случвало ли се е при децата ви? Доколко е нормално това?

Виктория:
Да се запишем в новата темичка и ние и пак с проблеми ако може д-р Бърди да се включи ,преди време бях писала и дадох снимки на главичката на малкия бяха излезли лишеи д-р Бърди ми каза да мажа с бактробан и певарил всичко мина за три дни от вчера забелязах отново 3 червени петънца на главата отново на същото място  :?  странното е че аз взимам да си мисля да не е алергия от нещо например - плюшени играчки тъй като миналата седмица се заигра с тях имаме цяло чувалче такива до сега не им обръща внимание но миналата седмица игра с тях и си хареса едно коте и спи с него  :?

Tutto_bene:
Аз пак да пиша по повод акането. На 1,8 месеца сме и от известно време акаме по 2 или 3 пъти на ден. Хапва си всичко, но аз се притеснявам дали е нормално това ходене. Говорих с педиатърката и тя ми каза, че ако имал възпаление на червата го изаквал по-бързо и нямало смисъл да правим изследване на акото. Аз се притеснявам и го държа на диета - давам диетични храни запичащи. Супа от картоф, морков, ориз, варен картоф със сирене, банан, сок от ябълка и морков. Сутрин давам попара от чай от шипка със сухар и малко сирене. Давам чай от шипка. Днес например сутринта ми ака в 10 часа сравнително твърдо и малко като кюфтенце, после в 14,30 се изака пак съвсем малко като каша колкото да изцапа памперса(обядва варен картоф със сирене, сухар и половина и после малко солети) и сега в 18 часа отново след като дадох един банан, сок от ябълка и морков - 240 мл явно веднага се е изакал, но аз не съм разбрала и го размазал на памперса, но е по-скоро кашаво. Много се притеснявам! Педиатърката ми заяви, че нямало да изследва здраво ако, а само ако има слуз, а аз не мога да определя.. Нямало да се види, ако имал възпаление на червата заради неправилна диета, а само ако има някакви бактериални инфекции.. Направо не знам какво да правя вече. Моля ви се д-р Бърди за мнение. Давам ентерол прахчета от днес сутринта 3х1.

ЕVIQ:
Вера,Калина имаше леко подуто на мястото където беше поставен Инфарикса, но не си е личало през дрехите както описваш ти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия