0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Инсеминации ноември, декември 2009
« -: Ноември 01, 2009, 11:55:19 am »
Момичета, искрено ви пожелавам да напълните новата тема с положителни тестове. И да ви чета много скоро в бременните теми.
Успех на всички!
*
Re: Инсеминации ноември, декември 2009
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2009, 15:54:40 pm »
Честита ви нова тема,само положителни резултати!

*
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2009, 05:14:04 am »
Нова тема, нов късмет! На всички с предстоящи или току що направени инсеминации пожелавам успех.

ТINI, благодаря за пожеланието и за попълнения въпросник в темата "Забременях от инсеминация..."

Милена, как стоят нещата при теб? Надявам се, че си добре.

В сряда ще закръгля двете седмици след инсе на 21ви октомври. Броя дните и чакам, пък дано има радост.
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2009, 10:38:37 am »
Цигуларче, силно стискам палци да имаш голяма радост!!
На мен за съжаление ми дойде.Утре ми е пети ден и пак съм на доктор за нова стимулация :(
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2009, 11:25:02 am »
И аз се включвам дано тази тема да ни е на късмет .
 :grouphug: Да се отчета на 30 Октомври ми беше втората  инсеминация на спукан едничък фоликул 20мм. Предният ден ми беше овуто заради Прегнила, а стимулацията беше с Клостил от 5 до 10 ден, като въобще не ми подейства.
Сега чакам и се надявам, единствено не можах да разбера като овуто ми беше деня преди инсето, а то беше близо 24 часа след това ако не и повече, яйцеклетката ми ще е е оцеляла за срещата osi_10
Ако някой е правил инсе по същия начин нека да ми пише.
Единственото, което ме крепи е че имам леки болежки ниско в дясно вече 3 ти ден
 Хайде успех на всички, стискам много палци, всички да се похвалим с положителен резултат, на тези които им предстои успех osi_9  :bfp:
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2009, 12:47:26 pm »
Спокойно,ще си изчака плувците и всичко ще стане точно навреме! Ти само вярвай в това! И при мен овуто беше след 24 часа,даже май почти след 36,а виж подписа ми osi_9 Пожелавам такъв късмет и на теб!
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 13:12:12 pm от lunhua »
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2009, 13:44:46 pm »
Честито мила, това е много хубав подпис.
Дано да стане и при мен, ако не ще пробваме пак.

Поздрави и стискам палци :bighug:
*
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2009, 14:49:16 pm »
Честита нова темичка!
Да я напълните само с положителни резултати и много бременелки!
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2009, 16:16:50 pm »
Честита темичка :D
Дано има повече добри новини :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #9 -: Ноември 02, 2009, 16:20:23 pm »
и аз да си кажа - 07.11 или 08.11 ще ни е втората инсеминация. За първата бях стимулирана с меногон но два дена преди деня за тест ме сполети лелката :( . Този път ще сме на естествен цикъл. Боже - дано успеем. Стискам палци на всички ни !
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2009, 16:58:34 pm »
А ние ще стискаме за теб! Дано този път успеете ! :wink:
*
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2009, 19:58:55 pm »
Записвам се и аз.Края на ноември ще ни бъде първата инсеминация.Ще бъда на клостил и меногон.Хайде дано си направим най-хубавия коледен подарък. :crossfingers:
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
« Отговор #12 -: Ноември 02, 2009, 23:16:18 pm »
И аз да се запиша  :D

Дано тази тема ни донесе на всички мноооого  :bfp:
Моето второ инсе през септември беше неуспешно, лелката дойде на 15тия ден....Но няма място за отчайване, днес се обадих на док и почваме стимулация за трето инсе. Гонал Ф по 37,5 от 5ти ден. В събота съм на преглед.
Само позитивни мисли и много успех на всички желая  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #13 -: Ноември 03, 2009, 12:44:45 pm »
Момичета, като гледам и аз май ще влизам във вашите редици. С неизяснен фактор сме. Доктора ни съветва за ИНСЕ, макар че смята че и по нормален път ще стане. Ами да стане де .. ама не става. Засега ще почакам до нова година и след това вероятно ще правим ИНСЕ без стимулация. С радост ще следя темичката и дано тя ме обнадежди, че този метод има успехи. Като гледам статистиката ето тук
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=60&Itemid=139
 леко се отчайвам (споменават се 4%), ама пък за мен най-добрата статистика са +++ резултатите във форума.
 Стискам палци на всяка една от вас, както и на себе си ! Скоро и ние ще бъдем с коремчета :) Обещавам !!!
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #14 -: Ноември 03, 2009, 14:19:57 pm »
Момичета,да ни е честита новата темичка и дано скоро се преместим в тази на бременелките.Вярвам,че с наближаването на Коледните празници,ще ни се случат чудеса :crossfingers:
Аз имах проблеми с нета,или по-скоро с влизането във форума,за това не съм се включвала от доста време.Продължавам да си пия Марвелона.Освен засилен апетит и болки в гърдите ,др.странични ефекти не усещам :DДано изчезне пустата му киста,че и аз да се наредя за коледен подарък :wink:
Желая на всички чакащи и опитващи късмет :bighug:
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #15 -: Ноември 03, 2009, 14:38:39 pm »
Момичета, вярвайте, че ще успеете.
Стискам палци и искрено ви желая само положителни тестове и много радост.
« Отговор #16 -: Ноември 04, 2009, 10:15:15 am »
Здравейте, включвам се и аз. Надявам се този месец и ние да правим втора инсеминация, зависи дали са се спукали кистите от Марвелона. Ще ви пиша другата седмица след прегледа :))) Успех!!!
*
« Отговор #17 -: Ноември 04, 2009, 12:15:50 pm »
Здравейте и от мен. И аз се надявам да се включа след няколко дена за 3то инсе. Свърших Марвелона и чакам вече 5 дена да ми дойде, ноооо .... Докторката каза между 3-7 ден така че очаквам включване и после при Владимиров.
Успех на всички.
*
« Отговор #18 -: Ноември 05, 2009, 15:02:21 pm »
Здравейте мацки ,и аз да се включа  лекувах се от стрептококи,утре щу излезне резултата дано да са отрицателни,че да почваме първата инсеминация,ще пия клостилбегит от 3-ти до 7-ми ден на цикъла и на 11 ден при доки.
Успех на всички  :bighug: и после да се похвалим с  :bfp:
*
« Отговор #19 -: Ноември 06, 2009, 15:25:18 pm »
Май ще остане инсето за по нататък ,че тези стрептококи са пак положителни ,пак антибиотици пак изследване ужас  :(
*

crow

• 2670
« Отговор #20 -: Ноември 06, 2009, 15:30:01 pm »
Май ще остане инсето за по нататък ,че тези стрептококи са пак положителни ,пак антибиотици пак изследване ужас  :(
Имаш ли симптоми, някакви оплаквания от тези стрептококи ?
 Виж тази тема:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=32556.0
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #21 -: Ноември 06, 2009, 16:16:33 pm »
нямам никакви симптоми  :(
*
« Отговор #22 -: Ноември 07, 2009, 05:27:42 am »
Някой имал ли е лутеална фаза по-дълга от 14 дни в резултат от стимулация с клостилбегит?

Днес ми е 30ти ден, след овулация на 14ти или 15ти ден от цикъла, и направена инсеминация на 14ти ден, но все още нямам менструация, нито пък положителен тест. (Не съм приемала други лекарства.) Прочетох, че клостилът може да удължи стандартната лутеална фаза. Това беше и коментарът на сестра в клиниката, която посещавам. Уточнявам, че цикълът ми е около 28 дни, с редовна спонтанна овулация на 13-14ти ден.
*

crow

• 2670
« Отговор #23 -: Ноември 07, 2009, 08:45:30 am »
Цигу, аз съм чувала че Клостила измества дължината на МЦ, но по-скоро измества денят на овулацията, а не лутеалната фаза. Всичко, което съм чувала за лутеалната фаза е, че тя не си променя дължината.
 Искам да те попитам нещо - след като си с редовна, спонтанна овулация защо не направихте ИНСЕ на естествен цикъл ? Какво ти обясниха за това ? Защото при мен искат да направим ИНСЕ без стимулация, тъй като при положение, че овулирам, няма смисъл да се натоварвам и със стимулация. Твоите лекари какво мислят по въпроса? А и след стимулация има опасност да остане някой неспукан фоликул и после май пропада вероятността веднага на следващия месец пак да се направи инсеменация.
Само си разсъждвам. Дано се включат и други момичета.
*
« Отговор #24 -: Ноември 07, 2009, 16:18:17 pm »
Гардже, при мен се стигна до инсеминация по заобиколен път. Направиха ми т.нар. Clomid challenge test, за да видят как реагирам на "лека" стимулация и как се влияе ФСХ-то. Е, реагирах екстра във всяко отношение, но сигурно щяха да ме оставя да си изкарам цикъла на собствен ход.

Обаче попаднах на много разумен съвет от Денис: ако се прави стимулация, да се направи и инсеминация. Аз току що прехвърлих 35 и нямам време за губене. Като не стана без помощ за 18 месеца, не разчитам да стане незнайно кога, ами съм запретнала ръкави. Това за моето настояване да направим инсеминация след кломида.

Колкото до питането ти за инсе със или без стимулация, много са факторите: лекар, възраст, цикъл, хормони, мъжки фактор... Някои клиники по стерилитет в САЩ изобщо не правят инсеминации без стимулация - вероятността за успех е по-малка само с един фоликул, както и цената, т.е. печалбата от процедурата. Все пак стимулацията изисква следене на УЗ и хормонални изследвания.

Аз лично смятам да продължа със стимулирани инсеминации заради повишената вероятност при по-голям брой фоликули, и изхождайки от възрастта и мъжкия фактор при нас конкретно.

По питането ми за кломида и удължения цикъл, си изтеглих извод от стари теми, че наистина не може да се удължи ЛФ, само овулацията се измества. Вече че съм в ден 31ви, отново с категорично отрицателен тест. В шах съм, но чакам.
*
« Отговор #25 -: Ноември 07, 2009, 17:13:05 pm »
Пожелавам ви успех момичета! Идва края на годината и  се надявам с това да дойде и края на неуспехите! Поздрави!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #26 -: Ноември 07, 2009, 17:16:01 pm »
Цигу при моята първа стимулация с клостил ову беше на 14ти ден и цикъла ми закова 28 дни. При втората обаче на 17ти ден все ощя нямаше овулация което само по себе си измества и дължината на цикъла. При теб може да е била и по-късна овулацията нали? А може и по-късна имплантация да имаш и за това теста да е -
« Отговор #27 -: Ноември 08, 2009, 21:10:14 pm »
Цигуларче, а слага ли си Утрогестан?На мен май от него ми се удължи цикъла .
*
« Отговор #28 -: Ноември 09, 2009, 03:44:06 am »
Дойде ми днес - дотук беше чакането. :) Обаче нов тираж, нов късмет. Пожелавам го на всички пред и след инсеминации.

Милена, не слагах нищо след инсето.
« Отговор #29 -: Ноември 09, 2009, 19:11:32 pm »
Aз бях днес на доктор.Имам си по един фоликул във  двата яйчника по 15мм.Изписаха ми още три дни Меногон,а в четвък пак на УЗ.Така като гледам инсето може да е в събота(ако в четв.ми бият Прегнила).Та , пак сме с надеждите напред!
Късмет на останалите, няма да се предаваме ,я ?
*
« Отговор #30 -: Ноември 09, 2009, 20:47:02 pm »
Миленка, радвам се за добрите фоликули. Дано стимулацията ти понася все така добре и уцелите верния момент за инсето. Никакво предаване! Успех!

Останалите чакащи момичета, как сте? Емоции, симптоми, тестове...?
Време е да се окуражим всички с един положителен резултат от инсеминация - дано е скоро.
« Отговор #31 -: Ноември 10, 2009, 10:18:26 am »
И аз май ще се наредя за следващо 3-то по ред инсе.
Днес ми е 30 ден от цикъла и вече започвам да имам симптоми за идване на лелката.
Не издържах и си направих тест на 10 ден от инсето, знаех че е рано, но не издържах, естествено беше отрицателен, но мисля че следващият ще го затвърди в петък. Тогава ако е отрицателен ще спирам утрогестана и ще я чакам.
Жалко мислех си че този път ще стане, но явно не.

Успех на всички, които чакат тестовете, дано поне при вас са положителни.

Стискам палци
 :grouphug:

« Отговор #32 -: Ноември 10, 2009, 10:38:29 am »
Абе, мисля си аз за Утрогестана.Не е ли нужно да се изследва прогестерона и тогава да се назначава.Тази доза(4 глобули дневно) ми се струва голяма.Ами ако организма ми няма нужда? osi_10
*
« Отговор #33 -: Ноември 10, 2009, 13:09:54 pm »
Милена,те лекарите с тази доза искат да се застраховат  :)
« Отговор #34 -: Ноември 10, 2009, 18:55:19 pm »
Според мен е хубаво винаги да се изследваш, преди да започнеш каквато и да е терапия. А ако е назнаен Утрогестана, по-добре е да не се спира, а да се изкара целия курс. Да се спре само ако дойде мензиса :)
« Отговор #35 -: Ноември 12, 2009, 18:32:25 pm »
Днес бях на доктор, имам два от дясно-23 и 17 мм.Ама май от този 17мм. няма кво да чакаме, инсето ще е в събота?!
А в ляво не разбрах, един е , но не разбрах размера.Изследваха ми кръвчица днес и ми биха Прегнил 5000.А миналия път беше 10000.Що така??
*
« Отговор #36 -: Ноември 12, 2009, 19:22:23 pm »
Изследваха ми кръвчица днес и ми биха Прегнил 5000.А миналия път беше 10000.Що така??
Хм, подозирам, че прилагат по-малката или по-голямата доза според пациентката - особено като те познават и ти следят цикъла. Попита ли защо на място?
Едно момиче в щъркеловта тема този месец направи стимулация с клостил, но няколко дни след Прегнил 5000 и трите фоликула си стояха. Май при всеки е различно.
Браво за фоликулите и дано този път успееш!
*
« Отговор #37 -: Ноември 13, 2009, 14:16:22 pm »
Миленче,защо го отписваш този фоликул дето е 17 мм,той до събота ще си е пораснал тъкмо колкото трябва.Значи можеш да разчиташ и на двата,успех!

« Отговор #38 -: Ноември 13, 2009, 16:43:41 pm »
Ми знам ли!?Когато отидох вчера следобед, лекарите бяха свършили, а в манипулационната ме чакаше бележка с назначение на Прегнил 5000 и инсе в събота .
За да го определят чакаха кръвните(хормони0, та нямаше кого да питам.
Аз се надявам да следят листите от предните стимулации и да не грешат.Пти първия опит бях с 5000 и не се спукаха, при втория с 10000, и един се спука.Сега знам ли...може да си зависи от хормоните?Така или иначе днес е късно май да се слага още един прегнил?
*

!!!

• 1495
« Отговор #39 -: Ноември 13, 2009, 17:13:46 pm »
Ми знам ли!?Когато отидох вчера следобед, лекарите бяха свършили, а в манипулационната ме чакаше бележка с назначение на Прегнил 5000 и инсе в събота .
За да го определят чакаха кръвните(хормони0, та нямаше кого да питам.
Аз се надявам да следят листите от предните стимулации и да не грешат.Пти първия опит бях с 5000 и не се спукаха, при втория с 10000, и един се спука.Сега знам ли...може да си зависи от хормоните?Така или иначе днес е късно май да се слага още един прегнил?

Не е късно! Този месец бих прегнил 5000 на 15ти ден и понеже на 17ти нито един фоликул не се беше пукнал бихме още един прегнил 5000 на 18ти ден  :wink:
*
« Отговор #40 -: Ноември 13, 2009, 17:38:46 pm »
Аз също не бих разчитала на Прегнил 5000 единици,винаги си биех по 10000 единици.Даже последния път не можах да се доверя на 1 Овитрел и си бих 2.И наистина не мисля,че е късно да се бие още един Прегнил.

« Отговор #41 -: Ноември 14, 2009, 00:07:21 am »
Да , ама как да ги накарам.Докато докопам интернет да ви прочета съветите, деня мина.А утре сутрин къде да го търся, без рецепта едва ли ще го намеря?Инсето е на обяд.
*
« Отговор #42 -: Ноември 14, 2009, 13:31:37 pm »
Милена, успокой се! Ще се пукнат фоликулите. Аз съм била с 3-4 фоликула и Прегнил 5000 и не е имало проблем с пукането. Дори на момичетата при инвитро, където фоликулите са повече, често изписват Прегнил 5000. Можеш да помогнеш за пукането на фоликулите с коремни преси и страстен секс. Успех!
« Отговор #43 -: Ноември 14, 2009, 15:24:36 pm »
Хихи, точно това направихме сутринта, първо страстта, после 100 коремни преси.
Бях на доктор, този в ляво си е 16 мм. , в дясно единия не беше спукан -18мм, нооооо....другия от 23 мм беше спукан(овулирал).Според Димитрова това е станало днес(като измери дебелината на лигавицата).Направихме инсеминацията и сега ще чакаме.Пак Утрогестан от понеделник, без изследане на прогестерона ми го изписват, бил безвреден.Ама аз не съм сигурна.
С останалите какво става, нещо никой не пише??
« Отговор #44 -: Ноември 14, 2009, 20:04:01 pm »
MilenaT ,успех мила,дано това е твоя месец :bighug:
Аз не пиша,защото няма какво,но иначе ви следя всички в темичката как сте :wink:
Вчера свърших Марвелона,сега чакам да ми дойде и на преглед.Надявам се  кистата да е изчезнала .
*
« Отговор #45 -: Ноември 14, 2009, 20:33:50 pm »
Аз почти си изпих кломида за тоя цикъл. Схемата ми е 4ти&5ти ден по 3 (150 мг), 6ти&7ми ден по 2 (100 мг). На УЗИ съм в петък, 13ти ден. Ще настоявам за предизвикване на овулацията - май Овитрел дават тук.
*
« Отговор #46 -: Ноември 14, 2009, 20:44:34 pm »
MilenaT дано това е твоя месец. Пък продъпжете със страстта. :bed:
pebals - и аз предния месец бях на Марвелон и го изживях това с кистата. Стискам палци всичко да е наред.
cigularche - много успех и на теб. Дано това е нашия месец.
Аз в понеделник съм на преглед да видим след клостила какво съм си отгледала. Мисля че до петък 21 -ще я направим инсеминацията стига всичко да е наред.
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Успех на всички момичета
« Отговор #47 -: Ноември 14, 2009, 22:01:24 pm »
Благодаря ви момичета :grouphug2:
Ако сега не стане отиваме на четвърто.Аз наистина забелязвам ,че с всякя следваща стимулация си ги отглеждам по добре!А дано късмет на всички в този месец!!
*
« Отговор #48 -: Ноември 15, 2009, 21:33:27 pm »
Успех момичета! Мленка много стиснати палци!
« Отговор #49 -: Ноември 16, 2009, 10:31:07 am »
Здравейте момичета,

И аз да се отчета, за съжаление с отрицателен резултата от 2-ро инсе.
Днес ми е първи ден откакто ме споходи лелката. Отначало бях ок, но вчера си поплаках, пусти късмет :(
В сряда пак съм при Димитрова, да видим какво ще правим. Много се чудя как да постъпя, дали да правя 3-то или да я попитам може ли този месец да направим една инвитро матурация. Може би Владимиров ако не е натоварен  :?
Не мога да разбера защо не става, нали уж всичко ни е наред. Егати и скапания живот..... :balk_144:

На всички пожелавам успех, дано всички които чакат резултат да е пололжителен

Стискам палци  :balk_50:
*
« Отговор #50 -: Ноември 16, 2009, 12:30:06 pm »
partizanka75,зависи дали имате накакъв проблем ти или твоя съпруг, най-добре се консултираи с лекаря си как да продължите.Аз правих две нестимулирани инсеминации и преминахме към инвитро-икси и не сбъркахме от първото забременях с близнаци.
Успех каквото и да решите.
*

crow

• 2670
« Отговор #51 -: Ноември 16, 2009, 12:38:03 pm »
partizanka75, ако съдя по думите ти
Цитат
Не мога да разбера защо не става, нали уж всичко ни е наред.
явно сте с неизяснен стерилитет ? Както и ние :( Много се чудя дали да правя ИНСЕ или да преминаваме директно към тежката артилерия. Смятам да поумувам до Януари, Февруари и да се мятам на АРТ. А ако Господ реши да ме изненада - да го направи до тогава, че няма да има повече време за това  :wink:
« Отговор #52 -: Ноември 16, 2009, 13:25:40 pm »
Да с неизяснен стерилитет сме.
Първото инсе го направихме на естествен цикъл с един фоликул.
Второто беше стимулирано с Клостил от 5 до 10 ден, но аз въобще не реагирах
На левия яйчник при първия преглед след стимулацията имах 4 или пет фоликула , но никой от тях не тръгна, а порасна само един на десният -20 мм
Направихме го на спукан, биха ми Прегнил, на следващия ден бях в овулация и на следващия след овуто ми направиха инсето близо 36 часа след като фоликула се беше пукнал. Аз си мисля че точно заради това не стана, може би трябваше да направя инсето в деня на овуто. Вече не знам какво да си мисля.
Може би ще се реша на още едно инсе стимулирано с други лекарства, пък след нова година ако не стане ще отивам на тежката артилерия

Успех на всички останали :wink:
« Отговор #53 -: Ноември 16, 2009, 13:45:10 pm »
Здравейте,

от Марвелона кистите се спукаха, и започнахме стимулация за втората инсеминация. от 5-9 ден Клостилбегит, и от 9-11 ден Меногон по 75 MlU. Надявам се този месец вече да стане :)
*
« Отговор #54 -: Ноември 16, 2009, 14:48:10 pm »
Партизанка, много съжалявам за втория неуспешен опит. Според мен инсето е било прекалено късно - редно е било да го направят в деня на овулацията, не на следващия. Нали яйеклетката живеела 12 часа? Може би трябва да опиташ и стимулация с гонадотропини вместо клостил.

Гардже, защо такава дилема? Ти самата си казвала не веднъж, че инсеминациите са много по-щадящ джоба и организма метод. На твое място задължително бих опитала с няколко инсеминации преди да мисля за инвитро.

mamido, стискам палци стимулацията да протече добре.
*

crow

• 2670
« Отговор #55 -: Ноември 16, 2009, 16:21:44 pm »
Ами, Цигу - тези 4 % успеваемост доста ме тревожат ... А психическото натоварване едва ли е по-малко от същото при ин витрото. Незнам и аз .. В дилема съм. И този неизяснен стерилитет много ме товари ...
*
« Отговор #56 -: Ноември 16, 2009, 16:39:05 pm »
Тц, категорично не са 4% - не винаги и не при всеки. Строго индивидуално е според:
- възрастта на жената
- има ли мъжки проблемен фактор (при вас няма, но където го има зависи какъв е)
- на естествен цикъл или със стимулация (умножи % вероятност по броя на произведените фоликули)
- вида стимулация (при някои гонадотропините действат много по-добре от клостила)
- отговарът на стимулацията (колко фоликула със зрели яйцеклетки ще се образуват в конкретния цикъл)
- таймиране на овулацията (по-добре да се предизвика с Прегнил/ Овитрел)
- хормоналните нива (как е прогестеронът в лутеалната фаза и нужни ли са добавъчни прогестеронови препарати)

Ако възрастта и яйчниковият резерв не са проблем, не виждам причина да се пропусне инсеминацията и да се мине направо на инвитро. Особено ако лекарят ти  не е изказал такова съждение.
Колкото до психическото натоварване, зависи изцяло от теб, очакванията ти и нагласата ти. Но понеже не струва кола и волове, и не предполага агресивна стимулация, пункция и трансфер, продължавам да смятам, че инсеминацията е прост и лесен метод.
« Последна редакция: Ноември 16, 2009, 16:41:51 pm от cigularche »
*
« Отговор #57 -: Ноември 16, 2009, 19:41:44 pm »
Гардже, още една подробност. Разбирам, че съдиш за успеваемостта на инсеминациите от написаното тук 
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=60&Itemid=139
"...напреднала възраст на жената (над 40 год.) – жените над 40 години нямат време за губене чрез вътрематочна инсеминация, тъй като успеваемостта е под 4% раждания на цикъл."

Обаче аз това го тълкувам като шанса за забременяване на жените над 40 по принцип. Статистиката за забременяване на естествен цикъл май беше 20-25% на двайсет и няколко, 15% над 30, и 5% над 40 (в библиотеката имаше статии по въпроса.)

15-20% е успеваемостта на инсеминациите, която намерих цитирана и обоснована тук http://www.fertilityplus.org/faq/iui.html

Q: What is the success rate for IUI?
A: Searching through about a dozen medical journal articles and a number of web sites resulted in a rather wide range of statistics. Basically the odds of success are reported to be just under 6 percent and as high as 26 percent per cycle. The low statistics are with one follicle, while multiple follicles resulted in as high 26 percent success. Another influencing factor is sperm count. Higher sperm counts increase the odds of success; however, there was little difference between success with good-average counts and those with high counts. The overall success rate seems to be between 15-20 percent per cycle, judging from the articles which will be abstracted below.

Вкратце, от 6% при един фоликул до 26% при повече фоликули, и основен фактор е броят на сперматозоидите. Така че горе главата, вероятността категорично е по-висока, само трябва да се настроиш за стимулацията. :wink:
*

crow

• 2670
« Отговор #58 -: Ноември 16, 2009, 20:09:52 pm »
 Ау, Цигу - ще вземеш да наклониш везната  :lol:  :lol:
 Абе май ще пробвам с ИНСЕ. Лекарят ми смята, че при положение, че имам "хубава овулация" (каквото и да значи това, аз ще го приема за комплимент  :wink: ) - е по-добре да направим ИНСЕ на ЕЦ. Нямало нужда от стимулации. Аз хич не ща и до АРТ да стигам, ама ... Както казах - давам си време до Януари/Февруари и ... се мятам.
 Абе 2010 ще съм бременна. Туй то !!! Амаха !!!  :lol:  :lol:  :lol:
*
« Отговор #59 -: Ноември 16, 2009, 22:06:55 pm »
Браво Гардже! Така те искам! 2010 ще е много хубава година! УСПЕХ!
« Отговор #60 -: Ноември 19, 2009, 13:12:06 pm »
Ох, момичета, приятелките ми една след друга бременят по естествен път, без никакъв зор.Хем много им се радвам, хем завиждам  :(
*
« Отговор #61 -: Ноември 19, 2009, 14:23:03 pm »
Ааа, а какво мислиш за това, че забременяват мои приятелки, пред които съм философствала, че не се забременява лесно и бързо? И ме опровергават на първия месец. :jump12:

Нека забременяват момичетата, на никой не пожелавам това, през което минаваме ние. При едно условие обаче: след това да си мълчат, а не да ми дават акъл за лесния начин.
*
« Отговор #62 -: Ноември 19, 2009, 18:48:40 pm »
Здравейте, на шести ден имам три фоликула от по 8 мм и един 12,но док.каза ,че него няма да го броим.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
« Отговор #63 -: Ноември 19, 2009, 20:24:22 pm »
Защо големият фоликул няма да се брои, Деси?

Момичета, искам да ви обърна вниманието към тази тема
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40267.0
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 20:25:55 pm от cigularche »
*
« Отговор #64 -: Ноември 20, 2009, 08:34:42 am »
Защо големият фоликул няма да се брои, Деси?

Според нея той е много голям за времето си.
« Отговор #65 -: Ноември 20, 2009, 10:26:48 am »
Здравейте момичета,

И аз да се отчета. За съжаление онзи бях на преглед при док за да видим каква процедура ще правиме, дали да почвам 3-то инсе или да отивам на тежката артилерия.
Оказа че не съм подходяща за инвитро матурацията, тъй като Владимиров ми обясни, че аз всеки месец си правя един фоликул и няма смисъл да рискуваме с една яйцеклета. Това което се случва при мен е че без всякаква видима и невидима причина аз си правя един фоликул и толкова. Дори при 2-то инсе пих Клостил от 5-ти до 10 ден и пак направих един. Толкова си мога.
Сега пак съм на Клостил 3 до 5 ден и 3-то инсе, ако не стане Януари класическо инвитро.
Явно това е причината да опитваме вече 2 години и да не става, с един фоликул толкова :(

Успех на всички чакащи времето , хайде момичета идва Коледа, ще ни се случват чудеса :D :D :D
*

crow

• 2670
« Отговор #66 -: Ноември 20, 2009, 11:35:11 am »
partizanka75  , аз пък не мога да се съглася с казаното :
Цитат
Явно това е причината да опитваме вече 2 години и да не става, с един фоликул толкова

Какво като е само един фоликул ? Нали е нормално всяка жена на месец да си образува само по един фоликул ? Явно не реагираш добре на Клостил. Но причината за неуспеха не е в това, че образуваш само по един фоликул. Това си е мое мнение.
« Отговор #67 -: Ноември 20, 2009, 11:45:15 am »
 Да Crow  и ти си права, просто се бях навила за инвитро матурацията , като по лека процедура, ама не съм познала. Дано това 3-то инсе се окаже печелившото. :)

*
« Отговор #68 -: Ноември 20, 2009, 17:34:52 pm »
Може да смениш Клостила с гонадотропни стимуланти-Гонал,Пурегон.Може от тях да образуваш повече фоликули.

*
« Отговор #69 -: Ноември 20, 2009, 20:08:32 pm »
Деси, аз все пак не разбирам защо големият фоликул не се брои - пораснал и ще расте още, според мен се брои и още как.

Партизанка, и аз хич не съм доволна от тоя кломид. Една депресия ме гони... допускам да е от него. Най-много още един месец, и ще опитам гонадотропини. Но ти не се отчайвай и с един фоликул - стига да е добър, един стига.

При мен днес, 13ти ден, след стимулация с кломид (общо 500г за 4 дни), на ултразвук се видяха 2 фоликула: един двайсет и няколко милиметра (л), другият около 15-16 (д). Явно левият яйчник е по-ленив... предния месец десният произведе цели три големи фоликула.
Днес имам и положителен ову тест; още не знам за нивото на ЛХ от кръвния тест. Според сестрата, ако овулирам утре или в другиден, само големият ще се спука.
Инсето засега е планирано за неделя сутрин, след още един УЗ, но и този цикъл няма да предизвикваме овулация. Съгласих се единствено защото фоликулът е един. :x Вече почвам да мисля, че целенасочено отбиват номера с инсеминациите в моята клиника, за да стигна до инвитро. Но ще имат да вземат... ще си карам на инсеминации поне до 10. :x
*

crow

• 2670
« Отговор #70 -: Ноември 20, 2009, 20:35:00 pm »
Цигу, за тях дали ще им докараш инсеменациите до 10 или ще се навиеш за ин витро им е все тая. Пак ще си напълнят джоба ! Въпроса е да мислят за твоето емоционално и физическо състояние и да скъсят пътят до срещата с бебето ти.
 Успех !
*
« Отговор #71 -: Ноември 20, 2009, 21:08:15 pm »
Цигу, за тях дали ще им докараш инсеменациите до 10 или ще се навиеш за ин витро им е все тая. Пак ще си напълнят джоба ! Въпроса е да мислят за твоето емоционално и физическо състояние и да скъсят пътят до срещата с бебето ти.

Много си права. Да видим как ще приключи този цикъл, и ще си поговоря с доктора как я мисли тая работа. Имам наблизо друга добра клиника... току виж ми допаднали повече. Като гледам какви пари смъкват покрай моите тестове и процедури, яд ме хваща.
*
« Отговор #72 -: Ноември 21, 2009, 09:22:02 am »
Partizanka, и един стига мила! Ти само се успокой  и стойнастрана от депресииите. Това емционално състояние също пречи доста! Знам колко е дасадно и побъркващо, но ще стане! Поздарви и успех на всички!
« Отговор #73 -: Ноември 21, 2009, 21:01:25 pm »
Здравейте момичета,днес на 4 ти ден бях на преглед и док.видя,че няма киста.Започвам от днес с Клостила и се подготвям за 4 инсе.Питах док.има ли повод да се търси и в мен някакъв проблем,нужда от допълнителни някакви изследвания,след като не става вече три пъти.Мнението му категорично е,че не се налага.Припомни ми процента на успеваемост,но и аз като Цигу съм упорита и ще си ги карам докато стане.Не ми се ходи на Икси :(
Цигу,Бебо,къде сте момичета,минаха ли инсетата?
Меме,стискам палци  :crossfingers:
Бамзечестито :bighug:Толкова се радвам.От сърце ти желая леки и безпроблемни 9 месеца.
*
« Отговор #74 -: Ноември 21, 2009, 23:16:28 pm »
Моята втора инсеминация беше днес сутринта в 10. Много се бях обезкуражила и нацупила вчера, но днес всичко мина по-вода.
При кръвните изследвания вчера се оказа, че ЛХ е 106, тоест овулацията предстои всеки момент. И действително, днес на УЗ се видя, че големият фоликул отляво (25мм) се беше спукал през нощта. Двата по-малки вдясно са пораснали и ги измериха около 17-18мм, - можело и те да се спукат. Казаха ми обаче да не правя коремни преси (аз все питам...)
Инсеминацията я направи непознат лекар. Имаше проблем с катетъра заради "извивка" в шийката, та се наложи да го сменят. Отне по-дълго и беше по-болезнено от първото инсе. Прибрах се в къщи и цял ден лежа - събота е! Белким тоя път хване :)
Всички в клиниката днес бяха любезни и отзивчиви, макар че не бяха от познатия ми контингент. Дори помолих мъжа ми да ме придружи за пръв път, като в неработен ден; беше добре да види клиниката и да усети атмосферата.

bebo, май и при теб инсето трябваше да е тези дни.

pebals, mamido, Деси, да мине добре стиулацията при вас и да си отгледате по няколко зрели яйчица.

И от мен стиснати палци на Милена. :crossfingers: :crossfingers:
« Последна редакция: Ноември 21, 2009, 23:22:42 pm от cigularche »
« Отговор #75 -: Ноември 22, 2009, 02:24:05 am »
Бамзе, да не си успяла с инвитрото??Ако е така, честито и от мен, лека и прекрасна бременност , както и естествено раждане :bighug:
Мерси момичета, все така си чакам, слагам Утрогестан.Чак в сряда кръвен!
Късмет на всички!!
*
« Отговор #76 -: Ноември 22, 2009, 08:43:55 am »
Здравейте! При мен исето мина в петък. На един току що пукнат фоликул и един не , но този който не беше се пукнал беше по малък. Е постарахме се да го пукнем пък каквото стане. Късмет на всички
« Отговор #77 -: Ноември 22, 2009, 11:09:18 am »
Здравейте момичета!Надявам се да ме приемете във вашият отбор.Предстои ми инсеминация съвсем скоро.Утре ми е 3ти ден от цикъла и ще ходя при док.Надявам се всичко да е наред и да започнем да действаме.От вчера съм на Декапептил.Това ще ми е втора инсеминация-преди 8 години беше първата и сега имаме момченце.Надявам се всички скоро да се похвалим с положителни тестове.Пожелавам ви го от сърце! stork-boy
*

crow

• 2670
« Отговор #78 -: Ноември 22, 2009, 11:11:09 am »
Добре дошла Кокаленка. Да разбираме ли, че преди 8 години от първа инсеменация си забременяла и родила ? Това е чудесно ! Пожелавам ти и втората инсеменация да е също толкова ползотворна.
Между другото с какъв проблем сте ?
« Отговор #79 -: Ноември 22, 2009, 11:28:53 am »
CROW,здравей!Благодаря за пожеланието!Ние имахме късмет да стане от раз!При нас проблема е при мъжа ми и правихме хетероинсеминация.
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 11:30:40 am от кокаленка »
*
« Отговор #80 -: Ноември 22, 2009, 11:36:28 am »
cigularche,стискам палци това да е твоят опит.Успех и на всички останали!
*

crow

• 2670
« Отговор #81 -: Ноември 22, 2009, 13:26:17 pm »
Момичета и Кокаленка по специално -  какво е Хетероинсеменация ???
« Отговор #82 -: Ноември 22, 2009, 13:37:01 pm »
Това е донорска инсеминация.
« Отговор #83 -: Ноември 22, 2009, 21:55:02 pm »
Здравейте милички !

Аз съм в категория чакащи  :) най-трудната част от инсето според мен... 10ти ден ми е след третото ни инсе и вече ставам много нетърпелива  :D
Вярвам от сърце ! Моят кръвен ще бъде на 27 в петък.  :crossfingers:

Успех на всички чакащи и на тези от вас, които са на стимулации

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #84 -: Ноември 23, 2009, 22:34:52 pm »
А защо ще чакате до петък??Нали на 10 ден показва??
« Отговор #85 -: Ноември 23, 2009, 22:45:21 pm »
MilenaT как на 10 ти ? това не го знаех  8O на мен док ми каза на 15ти ден кръвен тест  :? и аз си чакам  :oops:

Иначе съм решила да почна с един два домашни теста, но ме е страх да ги правя много рано...мисля поне на 13, 14ти ден...обърках се вече  :lol:
« Отговор #86 -: Ноември 23, 2009, 23:11:27 pm »
На мен Димитрова ми каза ,че кръвен показва най рано на  10ти ден след оплождането, а пиш тест няколко дни след това.Може би твояят доктор е искал да е по сигурно, да са се покачили стойностите по значително.
« Отговор #87 -: Ноември 24, 2009, 08:16:28 am »
Момичета,кажете ми какво значи естрадиол 115 (ранна фол.фаза-24-114) на 3ти ден.
*
« Отговор #88 -: Ноември 24, 2009, 19:49:36 pm »
Здравейте, изписаха ми за утре овитрел.Купих такъв готов разтвор в спринцовка.Сега като се зачетах видях, че го има и вариант сухо вещество и разторител.Има ли значение вида?
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 20:37:30 pm от desihg »
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #89 -: Ноември 24, 2009, 21:21:06 pm »
Здравейте, изписаха ми за утре овитрел.Купих такъв готов разтвор в спринцовка.Сега като се зачетах видях, че го има и вариант сухо вещество и разторител.Има ли значение вида?
Аз винаги съм ползвала само готов разтвор,даже не знаех че има друг вид,но със сигурност няма значение,това във спринцовката ще е направено от сухо вещество и разтворител.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #90 -: Ноември 24, 2009, 21:25:12 pm »
Благодаря ти Марина.
« Отговор #91 -: Ноември 26, 2009, 15:44:20 pm »
Здравейте момичета и аз да се наредя тук. Съвсем скоро ми предсти първото инсе. Утре ще разбера точно кога защото съм при док. Каза ми че сигурно в неделя/ 29.11 /Сега съм на стимулация с меногон.
*
« Отговор #92 -: Ноември 26, 2009, 21:05:36 pm »
Loriane, Успех мила!
*
« Отговор #93 -: Ноември 27, 2009, 15:30:57 pm »
Lfriane хайде изкарай скритото тесче и ни зарадвай  :bfp: :bighug:
« Отговор #94 -: Ноември 27, 2009, 16:13:52 pm »
Здравейте,

в четвъртък ми беше втората инсеминация. Бяха ми се спукали 2 фоликула, концентрацията и подвижноста са добри. Така че много се надявам този път да стане. От неделя почвам утрогестана :) Стискайте палци!

И се надявам вече някой да се похвали с положителни резултати :)))
*
« Отговор #95 -: Ноември 27, 2009, 16:51:56 pm »
Здравейте, и моята инсеминация мина.Беше два поредни дни вчера и днес.Днес всичките фоликули бяха спукани.Късмет на всички.
*
« Отговор #96 -: Ноември 27, 2009, 17:02:34 pm »
mamido, desi, дано тази инсеминация е успешна и ви доведе до желаната бремнност. Стискам палци!

Днес ми е 7ми ден след моята втора инсеминация. От два дни се подувам като балон, макар че не вземам прогестеронови добавки. Чакам и се надявам на имплантация :D
*
« Отговор #97 -: Ноември 27, 2009, 18:05:30 pm »
Успех на всички момичета с инсе! Желая ви дъжд от  :bfp:
 :crossfingers: yahoo_17
« Отговор #98 -: Ноември 28, 2009, 09:01:14 am »
Момичета, на мен ми дойде цикъла :(Понеделник на доктор и аре пак отначало!
Смо че аз мисля това да е последното инсе и после да кандидатстваме за инвитро фонда.
Успех  на останалите, айде най сетне нкоя да успее и да вдигне духа на останалите!
« Отговор #99 -: Ноември 28, 2009, 11:13:41 am »
Момичета, за съжаление и на мен почна да ми идва...тестовете са все отрицателни и вече имам зацапване  :(
ние декември ще го прескочим и догодина с нови сили 4-то инсе, надявам се последно...
Успех на вас, MilenaT не се предавай !

И на мен ми се иска едно ин витро да направя направо, но не знам док какво ще каже...според него инсетата са добър вариант за нашия случай и трябва да се пробва докрай  :?
« Отговор #100 -: Ноември 28, 2009, 16:31:43 pm »
И на мен следващото ще е 4-то.Но Владимиров каза после на инвтро.Ние не можем до край, много разходи са това-то се връзват по 1000лв. на месец.
Успех на всички.!!
« Отговор #101 -: Ноември 28, 2009, 18:31:51 pm »
loriane,MilenaT  :bighug: дано 4 ти път ви е на късмет!
Аз днес бях на преглед-11ти ден,3 фоликула по 11мм,два от дясно,един в ляво.Във вторник ме искат пак на преглед и евентуално за сряда или четвъртък.На мен също ще ми е 4 то инсе :(
Успех на всички!
*
« Отговор #102 -: Ноември 28, 2009, 18:42:02 pm »
Милена продължавай смело на пред,loriane- ако не е дошъл цикъл все още има надежда.
Аз искам да ви запитам имам предписан утрогестан 3*2 вагинално, но има ли значение  през колко часа.Например сутрин , вечер към 6 след като се върна от работа и после към 11.
*
« Отговор #103 -: Ноември 28, 2009, 19:10:20 pm »
Миленка, много съжалявам за неуспеха. :(
« Отговор #104 -: Ноември 28, 2009, 23:36:36 pm »
 :(Кво да се прави , ще просължаваме!
На мен до сега само два пъти по две са ми изписвали Овитрела, сутрин и вечер.
*
« Отговор #105 -: Ноември 29, 2009, 00:16:16 am »
loriane,MilenaT  :bighug: дано 4 ти път ви е на късмет!... Във вторник ме искат пак на преглед и евентуално за сряда или четвъртък.На мен също ще ми е 4 то инсе :(
Сит на гладен не вярва, но ще кажа мен какво ме крепи да продължа дори с втората да не успея: тук, в Щатите, редовната практика е да се направят 6 инсеминации, ако жената отговаря добре на стимулациите, преди да се пристъпи към инвитро.
Кураж, момичета!
*
« Отговор #106 -: Ноември 29, 2009, 22:02:02 pm »
Аз искам да ви запитам имам предписан утрогестан 3*2 вагинално, но има ли значение  през колко часа.Например сутрин , вечер към 6 след като се върна от работа и после към 11.

Според мен не е проблем-аз съм го слагала сутрин,обед и вечер без да се притеднявам от разликата в часовете,просто нямах друг вариант.Само сутрешния ставах към 6 часа или го слагах нощем като се пробудя по някое време.
На всички в процедури много късмет и само положителни резултати!
« Отговор #107 -: Ноември 30, 2009, 16:25:22 pm »
cigularche - мерси!

pebals, loriane, MilenaT - успех момичета!

Надеждата умира последна, така че да не падаме духом :)
« Отговор #108 -: Ноември 30, 2009, 18:42:54 pm »
Мда, само напред!На мен ми предписаха същата схема на стимулация като при предните два опита–Цлостил  и два дни по късно почвам Меногон.Пак дупето на решето :D
*
« Отговор #109 -: Ноември 30, 2009, 18:52:44 pm »
Миленка, третият път ще е на късмет, сигурна съм.
*

crow

• 2670
« Отговор #110 -: Ноември 30, 2009, 20:00:42 pm »
Цигу, знаеш ли какво си мисля .. Ами, ако трябва да се стигне до 6 ИНСЕ (не дай си Боже) - и всеки път се стимулират яйчниците - то съвсем ще си похабим яйчниковия резерв ? Незнам, но аз много мисля над този род неща (може би предвид, че минах 30-така) и хич не ми се вижда добра идея да се правят толкова много стимулирани ИНСЕ-та. Дано не ви вкарвам бръмбари в главата, ама ... не е ли по-разумно и с по-голям шанс след да речем максимум 3-4 ИНСЕ-та да се минава на ин витро ? Уф, мен ако питате толкова ми се иска всичко да стане по естествен път да му се невиди ...  :? :? :?
*
« Отговор #111 -: Ноември 30, 2009, 20:34:54 pm »
Гардже, не мисля, че има универсален отговор колко бързо стимулациите изчерпват резерва. Както съм казвала и преди за тоя прословут яйчников резерв: не желая да го третирам като барутен погреб.

При всяка стимулация се следи нивото на хормоните - ако ФСХ започне да се повишава, сигурно ще е ранен признак, но поне няма да се случи изневиделица. Да не говорим че аз с моите 35 години не виждам много смисъл да се пазя - краят така или иначе наближава.

Стимулациите повишават шанса за успех моментално - колкото са фоликулите, толкова пъти по-голяма е вероятността да се оплоди поне една. Освен това стимулациите подобряват и качеството на яйцеклетките след определена възраст. Струва ми се нелогично да правя нестимулирани инсеминации или да чакам да стане спонтанно, докато малкото останали ми години се търкалят.

А че може да се стигне до инвитро, не споря. Но категорично бих пробвала до последно с инсе преди да преприема стимулация, при която се целят не 3 (както при досегашните ми 2 инсеминации), а 10-15 яйцеклетки.
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 20:38:21 pm от cigularche »
« Отговор #112 -: Ноември 30, 2009, 22:33:45 pm »
По въпроса за яйчниковия резерв, четох някъде, че стимулациите не го изчерпват. Тези фоликули така или иначе били предназначени да си пораснат...но аз не го мисля толкова, като знам каква е крайната цел само бебе да има пък резерва да си намалява колкото иска...

Иначе, на мен първият ми док ми насрочи 4 инсета, направих една при него и смених дока, а вторият док каза също 4, което общо ги докарва до 5...още двечки са ми останали  :)
Но този месец ще почивам, че много се натоварих с двете последовчтели инсета....но няма да бездействам,  решила съм да си меря БТ и да правя ову тестчета, поне да се занимавам с нещо  :D

pebals, MilenaT :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: успех милички ! 4 е хубаво число дано да ни е на късмет  :)
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 22:35:26 pm от loriane »
*
« Отговор #113 -: Декември 01, 2009, 11:08:09 am »
Мацки здравейте,искам да питам някой от вас знае ли клиниката на щерев по празниците как ще работи ?
Благодаря Ви  :)
« Отговор #114 -: Декември 01, 2009, 11:58:18 am »
Здравейте момичета,

Хайде и аз да се отчета. Вчера 3-то инсе с два спукани фоликула от предния ден единият 23 мм, другия 15 мм.
Аз пак обаче си мисля че го направихме късно. Биха ми Прегнил 5000 в събота на обед, в неделя следобяд започнаха болките в левият яйчник, а в понеделник следобяд беше инсето, каква е тази яйцеклета, която ще издържи повече от 12 часа???? 8O
Нещо въобще не съм обнадеждена и да ви кажа направо започвам психически да се потготвям за инвитрото.
Владимиров каза, че ако 3-тото е неуспешно Януари отивам на инвитро. А и аз мисля че повече от 3 инсета няма смисъл, само загуба на време.

Пожелавам на всички чакащи резулат, само положителни тестчета.
На останалите които се готвят за поредното, стискам палци това да ви е последното.

Дано тази Коледа да сбъдне нашите желания
 :grouphug2: tree2a :balk_50:
« Отговор #115 -: Декември 01, 2009, 13:54:45 pm »
Здравейте момичета!

От известно време се навъртам из вашата темичка, но не съм се разписла досега, защото още не ми е дошъл реда за процедури (ако изобщо дойде...). Обаче темите, дето си ги обсъждат crow и cigularche ме вълнуват и мен, та затова се реших да се цопна тук, за да ви следя по-облизо :wink:

Аз ги карам нещата в обратен ред... минах през "тежката артилерия" - 2 инвитро/икси (+ 2 прекъснати процедури) и сега, обратно на всички медицински теории и практики :D , се местя в "леката кавалерия" - надявам се след някой друг месец да пробвам с инсе.... Кой знае, може пък това да се окаже правилното решение за мен... :ask:

Та по темата за стимулациите и резерва.... Стигнах до варианта инсеменации по други причини, но моята лекарка реши, че това не е лоша идея, точно защото при тях се прави по-лека стимулация и цялата процедура е по-щадяща (за организма като цяло, но и за ЯР в частност). Като се замисля, е логично.. При инвитро се стремят да получат максимален брой яйцеклетки (10, 15, 20...), за да имат материал за работа. При инсе се стермят към 2, 3, 4 (доколкото съм разбрала...). В случаи като моя, когато проблемът е качеството на яйцеклетките, силната стимулация явно допълнително разваля нещата и се предполага, че една по-слаба стимулация може да е по-добра.

Все пак, вие сте по на 30-35 години (моите са с 10 отгоре :wink: ) и мисля, че още е рано да се тревожите за изчерпване на ЯР, защото процедурите колкото го изчерпват, толкова го и стимулират и всичко е индивидуално... абе, тя е доста сложна и заплетена тема...

Освен това, попитах доки "нали се смята, че ИНСЕ е с много по-малък % успеваемост?" обаче тя ми обясни следното (което също е логично...): При инвитро след 2(3) процедури задължително се прави дълга почивка. Инсе могат да се правят много месеци последователно, без прекъсване (ако нервите ти издържат :wink: ). Т.е. смятано на брой процедури INF е по-успешен, но смятано на период от време, успеваемостта се изравнява. И по отношение на разходите, нещата стоят по същия начин...

От друга страна, IVF дава отговор на някой въпроси, които инсеменацията не може. Етапите на получаване на яйцеклетки, оплождане и делене до 3(5) ден "излизат на светло" и ако проблемът е някъде там, може да се открие и реши...

Та така, понаучих някои неща за IVF (и някои неща за себе си, от INF), сега имам 2-3 месеца да се ограмотявам за инсето... Надявам се да приемете във вашата групичка един медицински парадокс, като мене :balk_70: и да ми помогнете по-бързо да "вляза в час"

Хубав ден и положителни емоции на всички! osi_9
____

kete, клиниката работи и има дежурни лекари, но ако започваш процедура, говори с твоя лекар (обади му се по телефона, не е проблем), само той може да ти каже, каква ще е организацията.
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 13:59:42 pm от plumeria »

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #116 -: Декември 01, 2009, 14:26:30 pm »
Партизанче, дано тази инсеминация е успешна. И аз съм малко изненадана, че инсеминацията е направена 48 часа след Прегнила - мисля, че практиката е 36 часа, ако не се прави реинсеминация. Но не съди за овулацията по болките. И аз си въобразявах, че знам точно кога се пукат фоликулите, но грешах. УЗИ точно след 2рото инсе показа спукан фоликул вляво, а болки има целия ден след това. Стискам палци да има радост и в дома ви, и в темата след 2 седмици. :D

plumeria, добре дошла! Отдавна следя приключенията ти от други теми. Чат-пат надничам в един американски форум, за да съм в час с практиката и обичаите по клиниките в Щатите, и научих за много жени, при които след неуспешно инвитро инсеминацията дава желания резултат. Американките карат до 8, че и до 10 инсеминации. Не за друго, а защото са по-евтини, и както ти каза, позволяват маратон от множество последователни опити. Хареса ми много сравнението на инвитро и инсеминацията по отношение на успеваемост - благодаря. Успех в следващите ти стъпки!
« Отговор #117 -: Декември 01, 2009, 19:46:57 pm »
Чат-пат надничам в един американски форум, за да съм в час с практиката и обичаите по клиниките в Щатите, и научих за много жени, при които след неуспешно инвитро инсеминацията дава желания резултат.

10х!, това звучи много окуражително :D
Инсетата си бяха моя луда идея и даже си мислех, че доки ще ме отсвири, но явно не е толкова безмислено... дано да е така...
cigularche, дай моля те линк към някоя такава тема, че с превода се оправям криво-ляво, но като се заровя да търся, става.. страшна работа :D (от зор ще взема да го науча накрая този английски :wink: )

*
« Отговор #118 -: Декември 01, 2009, 20:00:04 pm »
cigularche, дай моля те линк към някоя такава тема

Ето общият форум за инсеминации, който се доближава донякъде до Зачатие откъм качеството и организацията на информацията и броя редовни участници: http://www.fertilethoughts.com/forums/intrauterine-insemination-iui/ Ще помогна с удоволствие за превод на понятията, ако е нужно.
Ето тема за броя фоликули и успеваемостта: http://www.fertilethoughts.com/forums/intrauterine-insemination-iui/340904-how-many-follicles-did-you-have-your-iui-successful.html
Ето и тема за успелите чрез инсеминация: http://www.fertilethoughts.com/forums/intrauterine-insemination-iui/68216-iui-success-stories-please-share.html
Седмичните теми не ми харесват - просто не намирам общ език с жените там, но проблемът е в моя телевизор. Благодарна съм, че Зачатие съществува.
« Отговор #119 -: Декември 01, 2009, 20:06:11 pm »

:thankyousign:
свткавична си  osi_9  :D

*

crow

• 2670
« Отговор #120 -: Декември 02, 2009, 20:34:20 pm »

:thankyousign:
свткавична си  osi_9  :D
Цигу-то е супер беее .. Но подозирам, че се пристрастява към форумите от този род, което на по-късен етап води до замайване на главата. Цигу, пожелавам ти повече развлечения и по-малко време за размисли. Искрено се надявам до няколко дни да ни отчетеш + резултат от 2-то ИНСЕ. Хайде, върни ми вярата в този метод !
Целувки !
*
« Отговор #121 -: Декември 02, 2009, 20:38:33 pm »
Искрено се надявам до няколко дни да ни отчетеш + резултат от 2-то ИНСЕ. Хайде, върни ми вярата в този метод !
Ееех, мечти... Надежда имам, и симптоми имам, сега остава само и бебе да има. :D Малка подробност, но важна.

Стискам палци на всички чакащи!
« Отговор #122 -: Декември 03, 2009, 18:12:02 pm »
Надежда имам, и симптоми имам, сега остава само и бебе да има.
Стискаме палци да има  :crossfingers:

Хайде, върни ми вярата в този метод !
И аз се нареждам в тази групичка :D  Разчитаме на тебе и просто не можеш да ни подведеш  :wink:

Време е да почваш да четеш форумите за бременост и след някой друг месец, да ни пращаш линкове от тях :D

*
« Отговор #123 -: Декември 03, 2009, 18:37:23 pm »
цигуларче,стиснати палци и от мен,да не зарадваш ей
*
« Отговор #124 -: Декември 03, 2009, 18:43:46 pm »
Благодаря ви за големите надежди, които ми възлагате (и на инсето), но леко почват да ми потъват гемиите. Днес, 12 дни след ову и инсеминацията, тестът (чувствителност 25 единици) е отрицателен. Знам, че е рано, но съм олигофрен и не изтърпях. Що не си живея с надеждата чак до менструация така и не знам. :(
*

crow

• 2670
« Отговор #125 -: Декември 03, 2009, 19:02:46 pm »
Цигу, предния месец беше си взела бележка за ранния тест УЖ ? Амаха !!!
*
« Отговор #126 -: Декември 03, 2009, 19:24:05 pm »
cigularche  много рано мила. Не бързай. Докато не дойде вещицата има надежда. И мен ме сърбят ръцете ,но........... НЕ.
Дори си мисля да изчакам доста. Ще си поставям утрогестана и ще чакам да ми дойде пък дано не идва. При предното инсе заради утрогестана ми закъсня. Спрях го на 15 ден от инсе и ми дойде 4-5 дни след това.
Дано да се похвалим този месец и дадем началото на Коледните чудеса
« Отговор #127 -: Декември 03, 2009, 19:43:25 pm »
Никакви пикливи тестове! Само съсипват нервната система osi_8 А и 12 ден е много рано.
Хайде, момичета, стискайте още малко, докато дойде ред за кръвен с много цифри :) , а ние ще стискаме палци.

« Отговор #128 -: Декември 03, 2009, 21:30:59 pm »
мда...и аз не мисля да си правя теста така скоро :) днес съм едва 7 ден след инсеминацията, така че има време. Продължавам си с утрогестана...Ако ще е положителен теста, мога и да почакам, пък каквото Господ даде.

късмет на всички!!!
*
« Отговор #129 -: Декември 03, 2009, 22:50:19 pm »
мили момичета, стискам Ви палци :D
Аз на уринарни тестове не вярвам. Направих кръвен тест на 10ти ден- беше около 33.
Уринарния при ЧХГ 117 едвам едвам имаше втора черта след много взиране и фантазиране.

« Отговор #130 -: Декември 04, 2009, 14:51:48 pm »
mamido ,bebo79 ,cigularche успех момичета :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Моят преглед на 14 ден показа два фоликула по 15мм и лигавица 8,5.Вчера на 16 ден два по 17,5 и лигавица 10,5.Димитрова имаше предложение инсето да е в понеделник 20 ден ,но на мен ми се вижда много късно.Владимиров отсече,че ще е утре(18 ден).Дадоха ми Овитрел 5000 и сутринта ходих да ми го поставят. Този опит отсега ми се струва загубен.Фоликулите нарастват бавно въпреки Клостила,обяснение и док няма за това.Болничния ми свършва  и в понеделник трябва да съм на работа.А колко пъти ходих до София този път,не ми се мисли.Дано всичко да е било за добро. :?
*
« Отговор #131 -: Декември 04, 2009, 15:31:48 pm »
pebals, всичко е наред според мен. Фоликули от по 17.5 мм съдържат зрели яйцеклетки - имаш си два. Наистина е възможно да се пукнат до понеделник, така че според мен и Овитрелът е навреме, и инсето.
Колкото до скоростта, с която са расли, всеки цикъл е различен. Аз при първия имах три приблизително еднакво големи, а при втория един голям и два по-малки, които мисля го догониха и бяха с добър размер при овулацията, за да се спукат.
Стискам палци всичко да мине добре утре. Точно такива "отписани" месеци са свършвали с бременност при не една жена. Кураж!

Фифа, много благодаря за споделения опит. Аз съм тиква и едва вчера четох, четох и осъзнах, че съдържанието на ЧХГ в урината е по-ниско от това в кръвта. Тоест дори кръвен тест да покаже добро ниво на хормона, уринарният ще покаже положителен резултат доста по-късно.

mamido, bebo, partizanka, стискам палци!
« Отговор #132 -: Декември 04, 2009, 17:05:47 pm »
писла съм го и в други теми, ама.. пак да си кажа... :D

Направих 7-8 уринарни теста за 5 дни (14 до 19 ден), така и не видях заветната втора чертичка на нито един от тях. Първият е бил при ЧХГ над 100, последният (направих го от любопитство) при 630 ?!? Така и не съм намерила досега обясненние на това странно явление. И Доки много се чуди....
Минаваха ми през главата идеи, да пробвам, дали най-после ще отчете нещо при ЧХГ 1000, но... имах лошо предчувстие :( и не ми беше до шеги. Сега малко съжалявам, че пропуснах този експеримент. :wink:

Мисълта ми е - правете уринарни тестове и ако са (+) им се радвайте, но ако са (-) не им се връзвайте :wink:

*
« Отговор #133 -: Декември 04, 2009, 20:41:49 pm »
Аз пък при инсеминациите никога не съм си правила кръвен тест,а само уринарен.При инвитрото също си направих първо такъв и ми отчете положителен резултат.
« Отговор #134 -: Декември 05, 2009, 11:57:07 am »
Здравейте момичета и от мен ! Искам да ви попитам : Правих с инсе на 26 ноември сега, но почнах сега на 9 ден да имам болки ниско долу и гърдите взеха да ме болят . Пия в момента дуфастон и неофолик . Какво значи това , моля отговорете ми,не ми я ясно имали вероятност инсето да е успешно. Благодаря
*

crow

• 2670
« Отговор #135 -: Декември 05, 2009, 12:42:48 pm »
Здравейте момичета и от мен ! Искам да ви попитам : Правих с инсе на 26 ноември сега, но почнах сега на 9 ден да имам болки ниско долу и гърдите взеха да ме болят . Пия в момента дуфастон и неофолик . Какво значи това , моля отговорете ми,не ми я ясно имали вероятност инсето да е успешно. Благодаря
Никой не може да ти каже това.
При някои няма никакви симптоми и е успешно, при други има какви ли не признаци за УЖ бременност, а такава няма. Всичко е в ръцете на Господ - както се казва.
 Успех !
« Отговор #136 -: Декември 05, 2009, 20:02:26 pm »
Да се отчета и аз.Днес беше четвъртото ми инсе,18 ден ,два фоликула по 22мм-неспукани.Док иска в понеделник сутринта реинсе.Аз обаче не знам дали изобщо ще отида.Той ми каза утре сутринта да  ме прегледа някой в моя град и ако не са се пукнали да му се обадя дали ще ходя.Момичета,какво мислите?Има ли шанс при неспукани фоликули?Кажете си мнението.Досега инсетата бяха все на спукани и пак резултат никакъв.Болничния ,който бях взела изтече и не ми се иска заради един ден да си навличам неприятности в работата.Ако  реша да отида  ще успея за 14-14,30,ще има ли смисъл толкова късно не знам.Кофти ми е отсега.При предишните опити поне надежда имаше някаква.Този път нищо не върви както трябва. :(           
*

!!!

• 1495
« Отговор #137 -: Декември 05, 2009, 21:05:52 pm »
Пебалс разбира се че има шанс! Вижте дали фоликулите ще се спукат и ако се пукнат направете и реинсе! Кога сте били Овитрела та тези фоликули още не са се спукали?
« Отговор #138 -: Декември 06, 2009, 09:48:06 am »
Да се отчета и аз.Днес беше четвъртото ми инсе,18 ден ,два фоликула по 22мм-неспукани.Док иска в понеделник сутринта реинсе.Аз обаче не знам дали изобщо ще отида.Той ми каза утре сутринта да  ме прегледа някой в моя град и ако не са се пукнали да му се обадя дали ще ходя.Момичета,какво мислите?Има ли шанс при неспукани фоликули?Кажете си мнението.Досега инсетата бяха все на спукани и пак резултат никакъв.Болничния ,който бях взела изтече и не ми се иска заради един ден да си навличам неприятности в работата.Ако  реша да отида  ще успея за 14-14,30,ще има ли смисъл толкова късно не знам.Кофти ми е отсега.При предишните опити поне надежда имаше някаква.Този път нищо не върви както трябва. :(           
"Щастието идва когато най-малко го очакваш"-това е вярно.Ще ти разкажа какво се случи с мен.Имах 2 неуспешни инсета.След 2 инсе направих лапароскопия и ми откриха ендометриоза.Лекуваха ме с лукрин за 3 месеца и веднага щом ми се възстанови цикъла направихме 3 инсе.Изобщо не очаквах,че ще бъде успешно,бях предубедена,че може да се случи,но чудото стана.Първите 2 инсета бяха на неспукан фоликул,за третото фоликула беше се спукал на предната вечер.Казват,че яйцеклетката живее 12 часа и нямах никакви надежди,но както се казва Божа работа.
Стискам палци за твоето коледно чудо!
« Отговор #139 -: Декември 06, 2009, 10:13:38 am »
lidia7674 ,kriska  благодаля ви за окуражителните думи.
Сутринта в 9ч.ме прегледаха в гинекологията на болницата,фоликулите бяха спукани :)Аз самата усетих болката снощи към 20ч.,така,че решавам ,че няма смисъл да ходя в понеделник на реинсе.Ще са минали повече от 36 часа.От прочетеното в нета си мисля,че по-голям шанс имам със вчерашната процедура.В понеделник започвам с Утрогестана и голямото чакане
kriska ,Овитрела го бих в 9,30ч. в петък сутринта.Инсето беше в събота в 13,30ч.
« Отговор #140 -: Декември 06, 2009, 16:43:28 pm »
Здравейте, момичета. Чисто нова съм тук. Вчера беше първата ми исеминация на един доминантен спукан фоликул и два неспукани, които бяха по 20тина мм...Големият ми се спука на 29 мм, явно ги правя големи...Сега предстоят първите ми най-трудни 14 дена...Стискам палци на всички вас и на себе си да имаме един прекрасен подарък за Коледа  :)Искам и да ви питам следното - от днес съм на утрогестан вагинално, а пък за тези два неспукани фоликулчета ми се щеше да се понанънем и сами  :oops: Но май не е препоръчително съчетанието между двете...знаете ли нещо по въпроса? А и ми се появи слабо розово течение, предполагам е от този утрогестан...Споделете опит, че съм още голам лаик...
« Отговор #141 -: Декември 07, 2009, 10:01:28 am »
Както вече бях споменала, не бързам да си правя ранни тестове. Ще чакам датата, която ми беше казала Димитрова. Никога не съм си правила кръвен тест за бременност, само уринарен, и то при първата инсеминация това не се наложи, защото ми дойде по-рано :( Та затова нищо не мога да кажа за кръвните тестове.

pebals - според мен има шанс, при инсеминация в събота на обяд и спукан фоликул вечерта. А на теб Владимиров ли ти каза да не ходиш за реинсе или ти сама си го реши? Най-добре е да се вслушаш в неговия съвет, още повече че реинсе е безплатно, а за работата недей прекалено много да мислиш, защото здравето е по-важно, и не е хубаво да се изпуска този цикъл, така или иначе изгуби време за прегледите ;)

Raela - а ми аз с утрогестана нямах такива зацапвания. секса не би трябвало да е забранен, стига да не е всеки ден, щото така сперматозоидите не са качествени

айде успех на всички, и дано някоя от нас вече да се похвали с положителни резултати!
« Отговор #142 -: Декември 08, 2009, 17:18:14 pm »
Момичета,мислите ли,че имам шанс за инсеминация?На 15 ден имах 3 фоликула по 11мм,доктора каза,че можем да изчакаме до 20 ден да ги видим пак,но мен ми е много съмнително.Как мислите?
*
« Отговор #143 -: Декември 08, 2009, 19:01:02 pm »
Направи ново УЗИ след няколко дни, за да видите как се развиват трите фоликула. Ако пораснат достатъчно, разбира се, ще има шанс. Дано пораснат!

Моята втора инсеминация приключи неуспешно. Сега се колебая дали веднага да направя трета или да изчакам до януари.
Имам питане към лекаря ми защо не слагам Овитрел за по-дбро таймиране на овулацията, защто нито ми изследват прогестерона, нито ми дават прогестеронови добавки, защо преди нова стимулация с Кломид не ме гледат на УЗ за кисти... защо вече става втори месец не съм разменила две думи с него, а само получавам нареждания от сестрите. Себе си питам дали не е време да потърся друг лекар.
« Отговор #144 -: Декември 08, 2009, 19:07:21 pm »
cigularche,мерси за отговора!Ще чакам пък ще видим.Съжалявам за неуспешната ти инсеминация.Късмет следващия път!Според мен е по-добре да смениш доктора.Не смятам,че се е държал професионално.Късмет!
« Отговор #145 -: Декември 08, 2009, 21:03:51 pm »
cigularche, съжалявам, че не се е получило този път!  :(
Съмненията, които имаш, са доста основателни osi_8 Да се започва стимулация без преглед... а и другите неща.. Може би наистина трябва да опиташ в друга клиника или поне да се консултираш с друг лекар.
Коментирали ли сте за стимулацията, да не е с кломиди, а с гонадотропини?
Много "ако" и "може би", но това си има и добра страна - има много неща, които може да промениш за следващия опит и някое от тях ще даде правилния резултат  :wink:

« Отговор #146 -: Декември 10, 2009, 09:20:51 am »
Цигуларче, съжалявам за втория неуспех! Дано като смениш лекаря, да има такъв! Това е безотговрно да не те гледат на УЗИ преди започване на стимулация, а ми ако си имала неспукани кисти от предишния цикъл? И как може да не ти изследват хормоните?! Та това и УЗИ са двете най-важни неща. Според мен само ти взимат парите ей така. А ти в коя клиника между другото? (може да пишеш на лични :))

Стискам палци на всички!
« Отговор #147 -: Декември 10, 2009, 11:06:09 am »
Здравейте момичета!Отдавна ви чета и сега реших да споделя и с вас-моята инсеминация беше вчера при неспукани фоликули.В левия яйчник,който ми е необходим(защото дясната тръба ми е прекъсната)имаше три фоликула по 20мм,а в десния два-22мм.Днес на прегледа фоликулите още не са се спукали.Утре съм на реинсе.Дали ще има някакъв шанс инсеминацията да е сполучлива? :oops:.
*
« Отговор #148 -: Декември 10, 2009, 16:49:50 pm »
Здравейте! Моето 3то инсе е неуспешно. След закъснение ми дойде. Предполагам, че се дължи на утрогестана. Сега почивка, защото ще се падне да ходя по празниците  - а кой ще работи? После пак.Няма отказване. Уж все улучваме момента а нищо.
Момичета с колко млн. сперматозоиди ви правят инсето? На мен между 11 и 17 млн. на трите инсета. Като на първото и трето с 90 процента подвижност.
На мен ми се вижда добре. Знам че не е идеално, но при условие че почнахме от азоспермия при милото - според мен супер.
Дълго стана. Сори. Късмет на всички. Дано има по-вече чертички на тестовете.
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 17:14:39 pm от bebo79 »
*
« Отговор #149 -: Декември 10, 2009, 18:37:17 pm »
Момичета с колко млн. сперматозоиди ви правят инсето? На мен между 11 и 17 млн. на трите инсета. Като на първото и трето с 90 процента подвижност.
На мен ми се вижда добре.
При двете инсеминации досега докарваме към 16-18 милиона, 35-40% подвижни. Не съм сигурна обаче колко прецизно ги броят и окачествяват - все пак не не детайлна спермограма, правена от андролог.
Чела съм, че минимумът за инсе е 10 милиона. С по-малко вероятността за успех рязко спада. (Мога да поровя за линка ако те интересува.)

Пожелавам ти късмет след нова година. И аз ще правя трета след 10-ина дни, после почивка, че маратонът множко ми дойде.
« Отговор #150 -: Декември 10, 2009, 20:25:47 pm »
cigularche,bebo79 ,съжалявам за неуспешните опити :bighug:
mamido ,за реинсето Владимиров настояваше да отида в понеделник.Аз реших да не ходя.Овитрел бит в петък сутринта и с такъв размер фоликули,безсмислено  беше да ходя в понеделник.Ембриоложката ми каза,че правят и в неделя реинсе ако се наложи,но аз като повдигнах въпроса пред него ,той ми отговори,че нямало кой да обработи материала :(  А и както казах,аз си усетих настъпването на ову вечерта.Та както и да ги смятам от събота вечер до понеделник сутрин нищо нямаше да излезе. 
Сега стоя и се надявам.На какво и аз не знам :(Днес ми е пети ден от инсето и 22 от цикъла.Имам болки в кръста и в корема като ПМС.Вече спрях и да мисля,започвам да изпадам в дупка..
Желая успех на всички чакащи :crossfingers:
« Отговор #151 -: Декември 10, 2009, 20:51:27 pm »
Пебалс и моите две последни инсета бяха по същия начин,сега чакам резултата   от последното и аз като теб мисля че нищо не е станало. Не мога да разбера в тази клиника защо след толкова време от предизвикването на овуто правят инсето 8O
Последния път ми биха Прегнила в Събота на обед, в неделя си усетих овуто и инсето беше в Понеделник
Съвсем ме е напуснала надеждата, ужас :(
Ще ти стискам палци, при теб чудото да се е случило. osi_9
*
« Отговор #152 -: Декември 10, 2009, 21:52:51 pm »
Момичета, само да вметна, че болката не е признак за това точно кога настъпва овулацията. Денис го е казвала неведнъж. Вече втори месец покрай УЗИ установявам, че ме боли преди, по време и след спукване на фоликулите.
« Отговор #153 -: Декември 11, 2009, 08:24:10 am »
Цигуларче, имаш доста основателни притеснения :?
Задължително ги коментирай с док.

Преглед в първите дни на МЦ след стимулация е препоръчителен (даже задължителен) - винаги има вероятност за задържани фоликули, дори и до сега да не се е случвало при теб. Та дори и за твое успокоение.

Таймирането на О, според мен е много важно. Прегнила или Оветрила са препоръчителни (но ти сигурно знаеш).

А за прогестероновите препарати настоявай - Клостила изтънява лигавицата на матката, особено като се ползва няклоко цикъла подред :?

Говори за всичко с док, сигурна съм, че си добре информирана и ако нещо те притеснява трябва да го разрешиш.

Ако инсето е на ЕЦ, сигурно може и без тези превантивни мерки, но със стимулация, моето мнение е, че е задължително.

Партизанка, инесто го правят по стандарт (до колко разбрах аз от четене), до 36 часа след Прегнила.

Стискам палци на всички ви  yahoo_17
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #154 -: Декември 11, 2009, 08:41:13 am »
Момичета,минавам само да се отчета.Не стигнах до инсеминация.Въпреки стимулацията нямах овулация.Док каза,че може да има много причини за неуспеха,но не е очаквал да не реагирам изобщо.Сега смятам да си правя фоликулометрия следващите месеци,за да видя дали ще имам овулация и ви моля да ми препоръчате къде във Варна мога да я направя.Късмет на всички,на които им предстои инсеминация и на всички,които чакат да видят двете чертички!
« Отговор #155 -: Декември 11, 2009, 09:08:22 am »
кокаленка какъв беше проблема със стимулацията?
Аз имам две неуспешни стимулции - в смисъл фоликулите спряха да растат и не стигнахме до О и до инсе.
Но пък на фоликуметрията след втория стимулиран цикъл си имамах спонтанно О.

« Отговор #156 -: Декември 11, 2009, 09:39:57 am »
radosttinka,стимулацията ми беше с Декапептил,Пурегон 25 и Мерионал 75.На 15 ден се видяха 3 фоликула по 11мм,Естрадиола беше нисък 311.На 20 ден Естрадиола беше 171,за фол. незнам точно,но док каза,че приключваме.При мен всичко беше обречено още в началото на стимулацията,защото прокървих,което не било добър знак,но продължихме,все се надявахме на чудо.Аз си имам и Хашимото,но док смята,че не е заради него и сега се чудя какво става.За следващата стимулация ми предписа Синарел и Меногон,но вероятно ще е на пролет.Исками се да разбера дали има смисъл да я правя,да не би да нямам вече овулация.
« Отговор #157 -: Декември 11, 2009, 10:26:18 am »
кокаленка, ние не сме следили хормони, а сигурно точно там е бил пролема.
При мен фоликулите на 9 ден бяха по 11- 12мм, на 11 ден не бяха пораснали изобщо и така приключихме (стимулацията беше само с Меногон).

И аз се бях отчаяла заради неуспешните стимулации, но при нормален цикъл излезе, че си имам Овулация. Направи една две фоликуметрии ако искаш, да се успокоиш ( аз такъв план си бях направила )
Успех! :)

« Отговор #158 -: Декември 11, 2009, 11:29:42 am »
radosttinka,видях,че си от Варна,ще ми кажеш ли при кой доктор правиш фоликулометрия?Незнам къде да отида.
*
« Отговор #159 -: Декември 11, 2009, 14:29:07 pm »
Да се отчета и аз с отрицателен резултат.При кръвен тест  на 15 ден - 0,17  :(.
Успех на останалите чакащи!
*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #160 -: Декември 12, 2009, 12:53:03 pm »
Здравейте,
момичета да се отчета и аз - направихме 1-то инсе на 25,11. Вчера се правих тест и беше отрицателен.мислите ли че има смисъл да си правя втори тест?възможно ли е да ми закъснява от утрогестана?
кажете ми може ли веднага да се опита на следващият цикъл пак?
« Отговор #161 -: Декември 12, 2009, 14:46:08 pm »
pieselina, възможно е след прием на утрогестан да ти закъснее няколко дни. Теста го повтори за всеки случай, ако искаш и ако пак е отрицателен - звънни на док той ще ти каже какво да правиш (най-вероятно да спреш лекарствата).
На някои момичета им идва дори докато пият прогестероновия препарат, а други първо трябва да го спрат.
Док ще ти каже най-добре.

« Отговор #162 -: Декември 12, 2009, 18:00:06 pm »
Здравейте момичета , моето 1 инсе беше на 30.11 и свърших да пия дуфастон на 10.12 и вчера и днес нещо ми прицапва едно такова кафеникаво течение още ми е рано за тест но мисля утре да си направя сутрента.На някой случвало ли се е нещо такова след инсе?
« Отговор #163 -: Декември 12, 2009, 19:22:08 pm »
didito79,не мога да ти отговоря,защото на мен зацапване досега не ми се е случвало,направо си ми идва на датата.Не се отчайвай преди теста.Стискам палци :bfp:
На мен днес ми е 7 ден от инсето и 25 от цикъла.От три дни имам страшни болки в кръста,та много се чудя дали да не спра утрогестана и да дам възможност на лелката да дойде като толкова напира :(
*
« Отговор #164 -: Декември 12, 2009, 22:30:06 pm »
didito79 На мен винаги ми закъснява от утрогестана с 4-6 дни. Ако ще ти дойде , ще ти дойде и докато го пиеш. Отначало при мен със зацапване и слабо , но после е ок.
pebals Рано е да спираш лекарства. Лелката ще дойде ако напира и със утрогестана. При мен поне беше така послединя път. Изчакай си спокойно теста или да минат 14-16 дни от инсето. Може да получиш страхотен подарък за Коледа. Даноооооооо :bfp:
Късмет на всички, които си чакат тестчето. Момичета ще успех всички да гушнем своето детенце. Вярвам в това :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #165 -: Декември 13, 2009, 07:16:49 am »
Момичета,утрогестана влияе по различен начин на всеки.При мен като го спра ми идва на третия ден,до сега не ми е идвало докато си слагам Утрогестан/при мен беше вагинално,не съм го пила/.Не спирайте лекарствата докато не ви каже док.Пебълс,а ти за къде си се разбързала,миличка?Едва 7-ми ден и ще спираш лекарствата,тези болки може и да са за добро.Успех ти желая.Дидито,защо на 10-ти спираш лекарствата,а не пиеш до теста,док.ли така ти каза?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #166 -: Декември 13, 2009, 18:10:12 pm »
Док. каза да изпия една опоковка Дуфастон , те са за 10 дни, незнам какво да правя. Днес имам леки болки в ляво но не ми е дошло /надявам се да не дойде/.Утре мисля да си правя тест пък каквото такова! :D
« Отговор #167 -: Декември 14, 2009, 09:20:30 am »
За съжаление и моето 3-то инсе завърши без положителен резултат. Днес 15 ден след инсето, сутринта теста беше отрицателен.Спирам утрогестана, както ми е казала док.
Не знам още колко отрицателни ще издържа. :(
Тази седмица отивам при Владимиров да говорим кога ще почваме инвитрото.

На чакащите пожелавам успех и стискам палци за положителни резултати.
Дано момичета при вас се случаи Коледното чудо :D
« Отговор #168 -: Декември 14, 2009, 15:01:44 pm »
cigularche,bebo79,desihg,partizanka75 - не се отчайвайте! стискам палци следващия опит да е успешен.

pebals - недей да спираш лекарствата, а за тест може да се говори най-рано 15 дни след инсеминацията.

А сега радостната новина!!! Имам положителен резултат, в края на седмицата ще ходя на УЗИ. Не бързам да се радвам много, за да не се развалят нещата.

Успех на всички :)
*
« Отговор #169 -: Декември 14, 2009, 15:09:43 pm »

А сега радостната новина!!! Имам положителен резултат, в края на седмицата ще ходя на УЗИ. Не бързам да се радвам много, за да не се развалят нещата.

Браво!Време беше за добри новини в тази темичка!
Спокойно,всичко ще е наред.Леко бременеене!
« Отговор #170 -: Декември 14, 2009, 15:10:21 pm »
Мамидо от мен едно тихичко честито.

Стискам палци за прегледа. :balk_47: :balk_602:
*
« Отговор #171 -: Декември 14, 2009, 15:32:12 pm »
Страхотна новина, мамидо, дано повлечеш нозе...  :)
« Отговор #172 -: Декември 14, 2009, 15:45:19 pm »
mamido , тихичко честито!
Лека и безпроблемна бременност!

« Отговор #173 -: Декември 14, 2009, 15:47:58 pm »
mamido,честито  :jump12:
и аз ти желая леки девет месеца.Надявам се наистина да повлечеш крак и всяка от нас да получи своята радост :crossfingers:
За тест не бързам изобщо,не се и надявам.Днес ми е  9 ден от инсето и 27 от цикъла.Болки обаче имам от 5 дни и то почти непрекъснати ,в кръста и ниско в корема.И за да съм по-точна, то даже не са и  болки ,ами едно такова парене и дърпане.Да си бяха болки та да се надявам на нещо,а мен така ме дърпа преди да ми дойде :(
Желая  успех на чакащите момичета,а с всички останали ще си пожелаем да имаме повече късмет през следващата година :bighug:
*
« Отговор #174 -: Декември 14, 2009, 16:52:39 pm »
mamido честито ! :wink:, radostinka,  виждам, че и при теб новините са добри ! Остана да ни заплюете за следващия път. :wink:
« Отговор #175 -: Декември 14, 2009, 19:49:58 pm »
Честио момичета!!!
Аз днес бях на доктор, Димитрова я нямаше.Гледа ме Владимиров.Този път ме боднаха с 10 Меногона(до вчера вкл.) защото растяха малко по бавно.Днес се видяха 3 по 21 мм . в ляво.В дясно нямало никой.Ух, дано тоз път да стане, уморих се вече...а и този път сперматозидчетата ще имат по голям избор :D
Биха ми Овитрел и в сряда по обед инсе(четвърто).
Стискам палци на  чакащите!!
« Отговор #176 -: Декември 15, 2009, 08:51:53 am »
благодаря ви момичета, искрено Ви пожелавам да се похвалите и вие следващия път :)

МиленаТ, стискам палци сега инсеминацията да мине успешно!

пебалс, искам да ти кажа, че всяка бременна жена има различни симптоми, и аз имах като предменструално, и имаше напрежение в яйчниците и гърдите, а ма то щото не се бяха спукали 3 фоликула и са нарастнали доста (до 76мм единия). Та недей да се отчайваш предварително. Един съвет: повече спокойствие, здравословен начин на живот и повече положителни емоции, и всичко ще се подреди!

:grouphug2:
*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #177 -: Декември 16, 2009, 18:53:42 pm »
честито mamido :cheerleader: много спокойна бременности щастливи моменти!!!! пък дано тоза щастие споходи всички ни по Коле :crossfingers:да
« Отговор #178 -: Декември 16, 2009, 20:51:13 pm »
A дано!!
Аз съм с коремни болки от ляво от сутринта.Отидох в 12 за инсе и Димитрова каза че е от овулирането на два от фоликулите(от ляво).Направихме инсето и сега и аз почвам да чакам.
Успех другарчета!!Айде вече да бременеем :D
« Отговор #179 -: Декември 19, 2009, 19:52:28 pm »
Момичета,моят 4 ти опит завърши неуспешно :(.Днес ми е 14 ден от инсето и 32 от цикъла.
На чакащите желая късмет
« Отговор #180 -: Декември 19, 2009, 22:00:39 pm »
еее, съжалявам...късмет следващия път :?
« Отговор #181 -: Декември 21, 2009, 11:41:46 am »
Съжалявам Пебалс. Не се отчайвай, следващия път ще стане!!!

МиленаТ, стискам палци да ни зарадваш по Новогодишните празници :)
*
« Отговор #182 -: Декември 21, 2009, 20:19:01 pm »
Здравеите,и на мен след Нова година ми предстои инсеминация.ШЕ следя темата и успех на всички :bori_007: :bori_004:
« Отговор #183 -: Декември 23, 2009, 09:59:24 am »
Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

Пожелавам на всички ви сбъднати мечти, и дано през новата година да ни зарадвате с добрата новина.

mc101 tree2a mc101
*
« Отговор #184 -: Декември 23, 2009, 11:59:06 am »
Щастие,любов и късмет нека следват ви навред
и витлемската звезда нека ви засипе с чудеса!
С радост,здраве и пари ,нека Господ Ви дари!
Нека сиянието на тези светли празници
озари Вашите сърца и Ви донесе здраве,
удовлетворение и сили за бъдните дни.
 mc101 tree2a santa2 
*

фиона

• 299
  • моето чудо се случи
« Отговор #186 -: Декември 28, 2009, 17:55:13 pm »
На всички Честита Коледа! Пожелавам на Всички много ++ резултати!

Момичета, не е ли добре да се пише при какви показатели  на спермограмата и какви хорм изсредвания се получава или не се получава инсеминацията??!?!?!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #187 -: Декември 28, 2009, 18:33:51 pm »
Здравейте момичета и честита Коледа, аз се присъединявам към вас, защото се готвим за ИНСЕ Януари месец. Но сега имам едни опасения, че док ще ни отложи, защото мъжа ми вече 5 ден е на антибиотик на инжекции и сега ще пие още 5 дни хапове. Вие как мислите дали док ще ни отложи или поне ще провери как е материала, преди да ни отложи?
« Отговор #188 -: Декември 28, 2009, 19:21:18 pm »
Kidvscat, момичетата споделят понякога и тези подробности, но всичко си е строго индивидуално.

Обичана, само док може да ти каже дали ще ви отложи процедурата. Най-добре е да обсъдите всичко с него, а той ще прецени. Дано не се стигне до отлагане и другия месец да стартирате :)

*
« Отговор #189 -: Декември 28, 2009, 22:02:44 pm »
Момичета, не е ли добре да се пише при какви показатели  на спермограмата и какви хорм изсредвания се получава или не се получава инсеминацията??!?!?!
В АРТ форума има тема за успешно приключили инсеминации - там можеш да намериш подробности кой, кога и как.
В текущите теми всеки споделя каквото намери за добре. Аз почти винаги докладвам всичко, дори ми се струва, че на пъти съм досадна.
Отделно в библиотеката има статии за факторите, които влияят на успеха при инсеминация. Потърси и ще намериш. :D
« Отговор #190 -: Декември 29, 2009, 13:43:05 pm »

Аз почти винаги докладвам всичко, дори ми се струва, че на пъти съм досадна.

А аз съм благодарна, че в този форум има такива чудесни "досадници" :balk_70: , които ми спестяват много от моите досадни въпроси :wink:

Желая ви щастлива и много успешна 2010 година, момичета! Да я напълните с много +++!

« Отговор #191 -: Декември 29, 2009, 22:32:51 pm »
Момичета,
аз имам усещането ,че ще ми дойде цикъла.Утре стават две седмици от инсето.
Днес се опитах да се напъхам в разни по официални панталони, ама нъц...не мога да ги закопчея.По принцип съм слаба и няколко кила отгоре(може би са 2-3) не са проблем за каузата, ама на , тесните панталони не стават!
Възможно ли е това да е от Клостила и Меногона??Вече 4 цикъла съм с такава стимулация.
На всички желая успех и бебе през 2010 г.
Весело посрещане на Новата Година и да ви споходи така желаното щастие!!
*
« Отговор #192 -: Декември 30, 2009, 00:08:26 am »
Възможно ли е това да е от Клостила и Меногона??
Два пъти вече отчитам качване на 2-3 килограма в рамките на няколко месеца и пролетта, и есента. През пролетта не пиех лекарства, а есента направих три поредни стимулации с кломид. Не го отдавам на лекарствата - аз просто обичам да ям.
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #193 -: Декември 30, 2009, 01:27:20 am »
Здравейте момичета :) И аз да се запиша в темата,тъй като ми предстои първата инсеминация yahoo_17 .Сега чакам да ми дойде и началото на януари се мятам.Досега опитваме почти 2 год. и се водим неизяснен фактор.Уж всичко ни е наред.Правила съм 3 стимулации с Клостил,неуспешни.Даже май не реагирах добре.Първия път направих 3 фоликула,втория-2,третия-1.
Сега решихме с доки да е стимулирано,защото цикъла ми няколко месеца е редовен,а после не.
Искам да ви питам нещо-защо пукат фоликулите когато станат 20мм?Аз при естествена овулация ги отглеждам до 25,26мм.Не са ли неузрели при момичета като мен?Аз ще питам и доки като отида.
Сега ви желая много весело посрещане на Новата и да ви се сбъдне това,което си пожелаете в 12 часа :wink:
*

crow

• 2670
« Отговор #194 -: Декември 30, 2009, 07:02:55 am »
Курабийка, за да предизвикат пукане на фоликулите обикновено бият инжекция, която предизвиква това. Целта е фоликулите да не се превърнат в кисти, а да се спукат при нормална за тях големина. 25-26 мм. си е добре според мен, а това че са ти казали, че ще предизвикат пукането на фоликула при 20 мм. е условно. Все пак обикновено при стимулация нарастват два и повече фоликула, които не вървят с еднаква големина (някои са по-големички, други по-малки). Като прибавим и факта, че фоликулите не се пукат веднага след инжекцията, а известен брой часове след това - има време за още нарастване на фоликулите. Така, че като разсъждавам - все ще има някой от тях, който да е около 25мм.
И моите фоликули се пукат около 26-27 мм. и понякога съм се чудила дали не са "престарели" ... Ще се радвам да се включи някой, който е чел по този въпрос.
Поздрави.
*
« Отговор #195 -: Декември 30, 2009, 10:00:41 am »
Искам да ви питам нещо-защо пукат фоликулите когато станат 20мм?Аз при естествена овулация ги отглеждам до 25,26мм.Не са ли неузрели при момичета като мен?
Не е задължително да се предизвика овулацията. Аз овулирах спонтанно след три поредни стимулации с кломид (звуча като изтрита грамофонна плоча). Не съм имала задържани фоликули. Според лекаря ми естественото покачване на ЛХ върши по-добра работа, стига да е възможно. При стимулация с гонадотропини обаче овулация не настъпва освен ако не се предизвика.
Виж решението при какъв размер на фоликулите да се предизвика овулацията зависи много от стимулацията и особеностите на твоя цикъл. Доколкото зная, фоликули над 17-18 мм съдържат зрели яйцеклетки.
Дано инсеминацията ти е успешна!
*

kurabiika

• **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
« Отговор #196 -: Декември 30, 2009, 11:38:07 am »
Crow,Цигуларче,благодаря за отговорите :bighug:.Аз си мислех,че стимулациите,които съм правила са били неуспешни,защото ми спуквах фоликулите с Прегнил преди да са ми узрели напълно(на 20мм.)Сега разбирам,че и и тогава са били годни за оплождане.Все пак ще обърна внимание на това на доки и ще пиша какво е отговорил.