0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инсеминации през Септември и Октомври 2009
« -: Септември 01, 2009, 08:59:20 am »
Добро утро :D

Както се казва " На есен с песен" започваме нова темичка и дано тези два месеца са на късмет на момичетата, които ще се включат в нея :)

Като гледам за сега май сме само аз и Виолет :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Инсеминации през Септември и Октомври 2009
« Отговор #1 -: Септември 01, 2009, 09:35:02 am »
Ха така идвам да ви пожелая да напълните тази темичка само с  :bfp1: :bfp1: :bfp1:
 Успех на всички който ще са в процедури  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 stork-boy stork-girl давайте момичета  :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #2 -: Септември 01, 2009, 09:38:45 am »
 Успех , момичета! пожелавам ви да се разпишете в темичката с  :bfp: !
*
« Отговор #3 -: Септември 01, 2009, 10:00:28 am »
И аз идвам да ви пожелая мноооооого ++++++++ тестчета!
Успех на всички!
« Отговор #4 -: Септември 01, 2009, 10:10:54 am »
Добро утро,на всички :D :D :DХайде и аз да се запиша в тази нова темичка....Пожелавам успех на всички и да се напълни с много :bfp: :bfp: :bfp:
url=http://line.romanticcollection.ru][/url]
*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #5 -: Септември 01, 2009, 10:25:10 am »
Момичета, и аз искам да ви пожелая само тестчета с две чертички.
Заредете се с положителни емоции и вярвайте, че чудото ще се случи!
*
« Отговор #6 -: Септември 01, 2009, 10:33:20 am »
Добро утроо! :)

Адженка, Вайлет, разбирам ви много добре милички! Скоро и аз минах през 4 неуспешни инсета. Стискам палци да не се стига до инвитро и при двете ви. Вайлет, дано петото инсе е успешно! Дръж ни в течение ;) Успеееехххх и  :bighug:

« Отговор #7 -: Септември 01, 2009, 16:20:38 pm »
Момичета, здравейте!
Искам пак да ви попитам някоя от вас пила ли е femara и знае ли как действа лекарството. Според предписанието на моята док аз трябва да ги пия еднократно от 3-тия до 7-мия ден от цикъла и след това - на преглед.
*
« Отговор #8 -: Септември 01, 2009, 16:29:34 pm »
Момичета, дано темата ви е пълна само с радостни трепети и положителни тестове!
Успешни процедури ви желая!  :crossfingers: :bfp: :cloud9: :goodluck:

« Отговор #9 -: Септември 01, 2009, 16:46:11 pm »
   Здравейте момичета!

Аз също се записвам в тази нова темичка. Браво на Радостинка, че се е сетила да започне нова такава, защото лично аз я чаках с нетърпение. Знам, че и резултатите си ще чакаме с нетърпение, затова пожелавам на всички нас, на които им предстоят процедури да ни сполети така дългоочакваната бременност и темичкта да се напълни с положителни резултати.
   При мен нещата се пооталожиха малко заради предната стимулация, на която направих 20 и няколко фоликула и се наложи да почивам, но ето че сега съм готова и положително настроена, защото вече знам, че съм в добри ръце. Това е много важно.

Успех на всички  :D 
*
« Отговор #10 -: Септември 01, 2009, 17:51:45 pm »
Успех с новата темичка момичета!
Да е на късмет и да я напълните с много +++++++++ резултати!
*
« Отговор #11 -: Септември 01, 2009, 18:33:23 pm »
Момичета, здравейте!
Искам пак да ви попитам някоя от вас пила ли е femara и знае ли как действа лекарството. Според предписанието на моята док аз трябва да ги пия еднократно от 3-тия до 7-мия ден от цикъла и след това - на преглед.

1-big-girl
, в предната тема ти бях отговорила на въпроса.  :)
Аз по време на моите инсеминации бях стимулирана с femara . Според моята док е по-лека и по-щадяща организма на жената, в сравнение с другите стимуланти.
Лично аз добре реагирах на нея - нямах странични оплаквания и образувах общо до 5 фоликула - три на единия яйчник и два на другия!
Желая ти успех!

Късмет и положителен тест на всички в процедури! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
А и не само!  :lol:   yahoo_17
« Отговор #12 -: Септември 02, 2009, 14:34:35 pm »

1-big-girl
, в предната тема ти бях отговорила на въпроса.  :)
Аз по време на моите инсеминации бях стимулирана с femara . Според моята док е по-лека и по-щадяща организма на жената, в сравнение с другите стимуланти.
Лично аз добре реагирах на нея - нямах странични оплаквания и образувах общо до 5 фоликула - три на единия яйчник и два на другия!
Желая ти успех!

Twin, благодаря за отговорите!
Видях ти отговора и в другата тема, но се надявах още някое момиче да пише. Прочетох листовката на лекарството и не можах да разбера дали наистина се пие за стимулиране на яйчниците, тъй като femara понижава нивото на естрогените. Би ли ми описала по-подробно как е преминала твоята процедура и дали си пила и други медикаменти. Имам възможност да отида в Поморие и да направя няколко кални бани, но не знам дали да правя процедурите докато пия femara или преди това, или след като изпия таблетките. Затова отново си задавам въпроса.

Благодаря и успех на всички!
*
« Отговор #13 -: Септември 02, 2009, 14:41:43 pm »
Момичета,честита ви нова темичка и да  я напълните с  :bfp1: :bighug:

*
« Отговор #14 -: Септември 03, 2009, 12:05:48 pm »
1-big-girl , аз също бях много учудена, след като прочетох листовката, защото според нея лекарството е за съвсем други неща. Затова и се консултирах с док и тя ми обясни това, което ти казах - че е по-лека и не натоварва толкова женския организъм. Друг е въпроса, че е и доста по-скъпа от другите стимулиращи препарати.
Аз, също като теб, пиех femara от 3-ти до 7-ми ден и след това бях на прегледи да видим как нарастват фоликулите. Други лекарства не съм пила по време на стимулацията. Единствено ден преди процедурата ми биеха по един Овитрел, но той вече беше за предизвикване на самата овулация.
Колкото до калните бани, най-добре е да се консултираш с док. Той ще ти даде най-правилния отговор!  :D
Желая ти късмет!  yahoo_17
« Отговор #15 -: Септември 03, 2009, 12:54:49 pm »
Браво, Радостинка  :D Ето я и новата темичка! Дано да ни е на късмет, както ни пожелават момичетата :)
Аз започнах клостила и на 8.09 съм на преглед при Димитрова.Дано всичко е наред.Много се моля този път да се получи, защото да си призная малко се плаша от инвитрото :oops:Струват ми се нож с две остриета тези силни стимулации.
Успех още веднъж на всички :bighug:
*
« Отговор #16 -: Септември 03, 2009, 16:54:28 pm »
Много късмет на всички. Аз може би също ще се включа. На 8 на преглед и тогава ще знам
Момичета проблем ли е ще е да отида на 5 ден от цикъла?
Сега почва да зацапва. На 7 не мога - на курс съмм. И остава 8. д.р Димитрова не работи в неделя нали?
« Последна редакция: Септември 03, 2009, 16:57:16 pm от bebo79 »
« Отговор #17 -: Септември 03, 2009, 18:26:22 pm »
bebo,не работи в Неделя.Но не е проблем да отидеш на петия ден.И аз съм ходила и са ми изписвали клостил от вечерта или от следващия ден.Не е фатално, спокойно.
« Последна редакция: Септември 03, 2009, 18:28:10 pm от violett »
*
« Отговор #18 -: Септември 03, 2009, 18:33:04 pm »
Благодаря Вили. Много успех. Може пък и да се засечем. Аз не съм си записвала час - поне за сега. Утре може и да звънна :bighug: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #19 -: Септември 04, 2009, 09:18:18 am »
Здравейте момичета,аз също ще правя следващата седмица инсеминация,сега съм на стимулация с меногон.За пръв път ще правя стимулирано инсе,през октомври правих на естествен цикъл.Надявам се че сега вече ще се получи.
Пожелавам успех на всички ви
« Отговор #20 -: Септември 04, 2009, 09:43:08 am »
Хайде тази есен вместо дъждове да валят +++++++++++++++ !
Пожелавам успех на всички, които започват процедури!
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
« Отговор #21 -: Септември 04, 2009, 19:56:31 pm »
Момичета,здравейте и от мен!
Записвам се в темата да пожелая успех на всички през този месец :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Аз съм за октомври.Искам да ви питам,според вас трябва ли да се обадя на д-р Димитрова  и да я предупредя,че ще ходим през октомври или направо на 5-7 ден в клиниката?Ние след последното инсе коментирахме и аз й казах,че при евентуален неуспех,ще пропуснем септември месец.Не знам обаче ,трябва ли да предупредя.
Още веднъж успех на всички :bighug:
« Отговор #22 -: Септември 04, 2009, 20:39:24 pm »
pebals,  трябва да отидеш направо на следващия цикъл.Не е нужно да предупреждаваш.Аз пропуснах Август и сега започваме 5-то инсе, но не съм предупреждавала.Напрово отидох на 4-ти ден и така....Успех!!!
« Отговор #23 -: Септември 07, 2009, 10:48:47 am »
Голямо затишше в тази темичка :? Хайде момичета какво става с вас?

July82 чакаме да кажеш как вървят нещата, мина ли вече първия преглед?

violett, за теб знам, че утре си при Димитрова, много силно ти стискам палци нещата да вървят добре, и много скоро да забравиш даже думата инвитро :wink:.

Аз вчера бях при док, видя ме на узито, всичко е ок и почнах стимулацията. Трябваше да е Меногон, но док каза, че иска да пробваме първо само Клостилбегит и сега от трети ден на МЦ пия 2х1 за пет дни ( до четвъртък включително) и в петък съм на преглед. Утре ще ходя в клиниката за вливането на интарлипид. Този път съм много положително настроена, няма начин да не стане :), а и съм си при моя док и съм спокойна.

Хайде всеки да мине да даде очет :wink:
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #24 -: Септември 07, 2009, 15:54:24 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА.
ЧЕСТО ВИ ЧЕТА НО ЕТО, ЧЕ И АЗ ВЕЧЕ СЪМ СРЕД ВАС.
НА 4.09.09 БЕШЕ ПЪРВАТА МИ ИНСЕМИНАЦИЯ. СЕГА ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА МИНАТ 15 ДНИ ЗА ДА НАПРАВЯ ТЕСТА.
« Отговор #25 -: Септември 07, 2009, 16:40:55 pm »
Успех Аги ( дано нямаш против така да ти викам),дано неусетиш как минават тези дни и да се похвалиш ей  :wink:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #26 -: Септември 07, 2009, 17:03:07 pm »
Здравейте мили момичета! Супер тема и дано , дай Боже да се напълни с много положителни тестчета! Аги пожелавам спокойни дни на чакане и  :bfp:и :bori_003:всъщност това желая и на всички ви! Свърших Клостила в събота и да видим - живот и здраве съм в четвъртък на док - дано да е тръгннал фоликул вече! И това е  от мен ! Големи  :bighug: на всички ви!
« Отговор #27 -: Септември 07, 2009, 17:14:05 pm »
Аги стискам палци за  :bfp: резултат, а до тогава леко чакане и без много мисли и напрежение  :wink:

Божидара, ти колко време пи Клостила, че те викат на преглед чак в четвъртък? От събота до тогава това са 5 дни  :?

*
« Отговор #28 -: Септември 07, 2009, 17:31:32 pm »
Предполагам, че е искала да каже, че започва клостила в събота и ще го пие 5 дни до сряда и в четвъртък е на преглед. Успех на всички момичета!

« Отговор #29 -: Септември 07, 2009, 17:42:08 pm »
Не Радосинка- в събота го спрях- т.е. почнах Клостила миналия вторник /трети ден от МЦ/ 2х1, до събота-миналия ден.А сега в четвъртък всъщност е 10-тия ден от стимулацията. Така ми каза доки :(
« Последна редакция: Септември 07, 2009, 17:44:42 pm от bojidara7_7 »
« Отговор #30 -: Септември 07, 2009, 18:56:28 pm »
Не Радосинка- в събота го спрях- т.е. почнах Клостила миналия вторник /трети ден от МЦ/ 2х1, до събота-миналия ден.А сега в четвъртък всъщност е 10-тия ден от стимулацията. Така ми каза доки :(
Зачудих се защото мен и двата пъти ме викат веднага след като изпия лекарствата, предния път на 9 ден от МЦ, сега на 8-я, но лекаря си знае най-добре, а и си познава пациента, щом така е преценил..., стискам палци всичко да мине ок :)
« Последна редакция: Септември 07, 2009, 19:01:38 pm от radosttinka »

« Отговор #31 -: Септември 07, 2009, 20:37:37 pm »
   Здравейте момичета!

Днес бях на преглед при любимия си доктор и нещата вървят на добре. Имам точно толкова фоликула, колкото трябва да бъдат и освен 5те инжекции меногон, които си бих (искам да уточня, че сама си правя инжекциите и както казват някои мои познати "Ставаш за наркоман" :)) днес и утре продължавам с по половин доза Меногон. В сряда съм отново на доктор и тогава ще видим кога ще е самата инсеминация, но най - вероятно ще е петък - събота. Дано всичко да е наред.
   Радост ти при кой доктор си между другото, защото знам, че беше в Олимед, но сега май си сменила човека.
   Успех на всички!
« Отговор #32 -: Септември 07, 2009, 21:43:06 pm »
Radostinka, благодаря ти.И аз ти пожелавам това да е последният ти опит и резултатът да най-голямото ти щастия.Успех на всички включили се в темичката.Аз утре съм при доки и ще видим какво сме направили:)Ще докладвам веднага щом се прибера.
« Отговор #33 -: Септември 08, 2009, 10:49:21 am »
Juliana82, още съм си в Олимед, само че при предното инсе моя док беше в отпуск и ми го направи една друга лекарка - от която въобще не останах доволна, ама няма да влизам в подробности. Сега съм си при моята лекарка и затова съм спокойна :)

Виолет, стикам палците за днес и чакам новини :wink:

Аз днес бях в клиниката за вливането, много ми е омразен този момент - един час гледах тавана, многоооо бавно минава времето :lol:

« Отговор #34 -: Септември 08, 2009, 14:11:16 pm »
Здравейте, мили момичета! Сори предварително за вероятно тъпия въпрос - напълно ясно ми е, че док определя според обстоятелствата ми кога точно ще е инсето, но трябва ли да е преди да се спука фоликул или след това. Предния цикъл с фемарата на узито лигавицата ми беше 7 :(
« Отговор #35 -: Септември 08, 2009, 14:30:16 pm »
Ами по-добре след като се е спокула фоликула, ако не е може да се направи реинсе след като се е спукал.
Божидара, а лигавицата кога беше 7мм, на кой ден? Док не ти ли изписа прогестеронов препарат някакъв за след инсето?

« Отговор #36 -: Септември 09, 2009, 13:35:12 pm »
Радостинка инсето предстои - дуфастон пия за цикъл - тоя цикъл, както ти казах стимулирахме с Клостила. Живот и здраве утре съм на доки и да видим фоликул кво прави. А лигавицата ми беше 7 на 17 ти ден. Затова и  вече се чудя кога ще е вече инсето. :(
Дано се развие, както трябва ! Бог да е с всички нас! :)
« Последна редакция: Септември 09, 2009, 13:36:50 pm от bojidara7_7 »
*
« Отговор #37 -: Септември 09, 2009, 17:16:07 pm »
Здравейте момичета. И аз се включвам в групичката. Вчера бях на преглед и започваме. Пия Клостилбегит до събота - вкл. и в понеделник на лекар. Дано е на късмет, че съм и рожденичка тогава.
Пожелавам много късмет на всички. И да я напълним тази тема с положителни тестчета.
« Отговор #38 -: Септември 10, 2009, 14:45:20 pm »
Здравейте!
Да се отчета и аз:)Днес бях при доки и ми биха прегнилчето.Имам си само едно фоликулче - 22 мм. и утре ще е инсето.Дано пък да имам късмет 5-я път.Успех и на вас момичета :wink:
« Отговор #39 -: Септември 10, 2009, 19:10:17 pm »
Здравейте момичета! Днес ми беше първото инсе, стимулирано само с Клостил.Фоликула ми беше 27 мм.Но не беше спукан.По късно през деня ми се появиха спазми и болки, направо не мога да ходя изправена.Звънях в клиниката, казаха че е нормално и да пия Спазмалгон.Пих, ама няма ефект, имам 37,6 темперетура.Казват че може да е защото се е спукал фоликула....ох много съм уплашена, и мъжът ми е в чужбина и съм съвсем сама.След хидротубацията едва не умрях, клечах един час там и ме свестяваха, болкоуспокояващи....а всичко си беше проходимо.
Баси , какъв шашав организъм съм!
Щом се е спукал час-два след инсето, май нямало да правим повторение.
Дайте съвет или телефона на Д-р Димитрова( че в клиниката вече няма никой)??

Благодаря ви и успех на всички в хубавото начинание. :bori_020:
*
« Отговор #40 -: Септември 10, 2009, 23:43:22 pm »
violett  - стискам палци мила. Дано това е твоя опит. Много съжелявам че не се видяхме, но автобуса се счупи и закъснях с 2 часа :( Ще пиша на лични
MilenaT -  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Многа късмет на всички. Пилците се броят на есен.  :D :D :D така чеееееееееееееееееееееееееееееееееее  :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp:
« Отговор #41 -: Септември 11, 2009, 08:28:33 am »
Виолет, Бебо, стискам ви плаци :)

MilenaT, как си днес? Звъня ли на док?

Аз днес съм на преглед, нямам търпение да разбера как вървят нещата :)

*
« Отговор #42 -: Септември 11, 2009, 08:32:23 am »
Радост, стискам палци! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Дано всичко е наред!
« Отговор #43 -: Септември 11, 2009, 08:38:55 am »
Радост, стискам палци! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Дано всичко е наред!
Петя, благодаря :). Дано наистина всичко е ок. Ще пиша по-късно как е минало :)

*
« Отговор #44 -: Септември 11, 2009, 09:02:12 am »
 :D Радостинка късмет миличка. Стиснала съм всички пълци (и на ръце и на крака).
Ще чакаме Хубави новини !!! :)
« Отговор #45 -: Септември 11, 2009, 09:41:23 am »
Здравейте, почти не спах, сега се оправям и с една приятелка ще ходим към клиниката.Като че ли малко по-малко ме боли, но все още си ходя сгъната на две.
Ако има какво да се случи като усложнение или болка, то ще ми се случи!
На РАдост и всички останали чакащи добро развитие им стискам и аз палци от сърце!!
Ще пиша пак, като се върна.
« Отговор #46 -: Септември 11, 2009, 09:57:30 am »
Милена, дано да няма проблем :?, пиши след това. И все пак е хубаво, че днес вече си по-добре, на мен не ми се е случвало да имам някакви такива непоносими болки и не знам какво да те посъветвам :(

« Отговор #47 -: Септември 11, 2009, 10:10:33 am »
здравейте момичета и аз се вклучвам за този месец за трето инсе и дано това да е последно на 18 съм на преглет и да видим колко ще е фолукулчето :) лек ден милички и мн усмивки
*
« Отговор #48 -: Септември 11, 2009, 14:00:42 pm »
Ехоооо! Ето ме и мен! Аз в понеделник съм при док и започвам първия опит за инвитро, но ще пиша в тази тема, защото тука са ми приятелките! Много с ерадвам за успелите, а на всички от моя отбор стискам палци и пожелавам успех, както и на себе си. Всичко ще се нареди нали знаете! Целувам ви!
« Отговор #49 -: Септември 11, 2009, 14:25:17 pm »
Аз се върнах от док, уф пак са тръгнали много фоликули - отново са десетина броя и всичките са по 10,12мм. Как може от един прост Клостилбегит да направя толкова много пак, напоследък се попадам на хора дето с него правят само 2-3 фоликула, пък аз 10, надявах се този път да бъдат 5-6... Както и да е в понеделник пак съм на узи да видим колко от тях ще порастнат, този път няма да включваме други лекарства и дано не порастнат всичките.

Чудя се вече дали да не питам док, да пробваме инсе на естествен цикъл...аз без стимулация в същите тези дни на цикъла съм с по 3 фолукула, ако има начин да им помогнем само да порастнат...ама обърках се вече от вякъде... май трябва да спра да го мисля и да правя каквото каже док :)

Петкова, Бамзе, много късмет и на вас :) yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

« Отговор #50 -: Септември 11, 2009, 15:08:28 pm »
Явно си е и до организъм, не е само влиянието на хаповете.Последната диагноза за мен е че карам летен грип или вирус.Още ме боли корема, но видеозона не показва гинекологична причина за това.
Фоликула още не е спукан, но няма да правим днес повторение, нямало смисъл.Станал е 36 мм.а естрадиола се покачва( каквото и да значи това).Та, нещо не е наред и няма да стане оплождане и този път.
Миналия месец за първи път пих Клостил, имах общо 3 фоликула в двата яйчника.Само единия порастна до 16мм и овулира(спука се).Но на толкова малък не се правело инсе.
Сега пък друго....ох, защо да е лесно, като може да е трудно :?
Сега ще чакаме сам да се спука , да ми дойде цикъла и на 3-5 ден пак на доктор.Ще мъдрят и може да ми сменят схемата.Опитвам се да не се навивам и да не се отчайвам.

Късмет на всички пожелавам :wink:
прегнил
« Отговор #51 -: Септември 11, 2009, 20:23:35 pm »
Милички здравейте! Преди минути ми биха прегнила - студен! Няма проблем нали че е бил студен? и на веднъж 10000! Тук в болницата не бяха чували естествено за такъв медикамент и се учудиха че трябва студен. Моля отговорете ми бързо ,че се притесних
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 20:27:57 pm от bojidara7_7 »
Re: прегнил
« Отговор #52 -: Септември 11, 2009, 20:25:24 pm »
Прегнилът се държи в хладилник и предполагам, че винаги се бие студен. На мен лично така са ми го били и не е имало проблем. Успех ти желая!

« Отговор #53 -: Септември 11, 2009, 20:27:10 pm »
ох Краси мирси миличка - направо ми премаля като ме попита. Благодаря ти за екстремния отговор
« Отговор #54 -: Септември 11, 2009, 20:29:07 pm »
Сега да ви кажа - В неделя живот и здраве е инсеминацията първата ни.
« Отговор #55 -: Септември 11, 2009, 22:05:21 pm »
   И на мен ми биха прегнила студен и то 10 000 единици, така, че спокойно. Нали трябва да се съхранява в хладилника, така, че няма място за притеснение.
   Моето инсе е утре. Надявам се всичко да е наред.
   Радостинка не се отчайвай и не ги мисли много нещата, защото така не си помагаш. Гледаш напред и това е. Щом имаш доверие на доктора си, тогава се остави в неговите ръце.
   Ето и аз се притесних, защото снощи прочетох тук във форума постинга на Violett, че и е инжектиран прегнила и инсеминацията е на следващия ден, а при мен е по различно - аз си бих прегнила в четвъртък, а инсето ми е в събота. И естествено веднага започнах да разсъждавам защо при Violett е така, а при мен по различен начин, но доктора си знае.
   Успех на всички!
     :)
« Отговор #56 -: Септември 12, 2009, 08:56:59 am »
Juliana82,и аз се бях шашнала,че  :egg:няма да дочака  :sperm2: :sperm2: :sperm2:,но ето, че се получи.Спокойствие и позитивизъм :bighug:Всичко става точно навреме! Късмет!
*
« Отговор #57 -: Септември 12, 2009, 10:08:33 am »

Чудя се вече дали да не питам док, да пробваме инсе на естествен цикъл...аз без стимулация в същите тези дни на цикъла съм с по 3 фолукула, ако има начин да им помогнем само да порастнат...

radosttinka, второто ми инсе беше на естествен цикъл, вследствие на което имах по един доминантен фоликул на двата яйчника. Док ми изписа Мерионал 2х75 I.U. за същия ден и за следващия, който по спомените ми спомагаше за нарастването на фоликулите.
Така че можеш да говориш с док да направиш едно инсе на естествен цикъл, щом така  и така си образуваш достатъчен брой фоликули. 
Късмет ти желая!  yahoo_17

Успех желая на всички момичета в процедура!   :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #58 -: Септември 12, 2009, 11:03:18 am »
Здравейте, мили момичета! Благодаря ви за успокоението и Юлка успех ти желая на теб днес - нека Бога да бъде с теб и с всички нас! Успех на всички!
« Отговор #59 -: Септември 12, 2009, 11:47:44 am »
Моми4ета,знаете ли събота и неделя до колко 4аса бият инжекции за стимулация? :)

« Отговор #60 -: Септември 12, 2009, 16:30:01 pm »
Момичета,не се включвам ,защото няма какво да пиша за сега,но ви чета редовно да знаете и стискам палци на всички.Аз тези дни си правих имунологични изследвания,тъй като имам болки в ставите.Болките са ми откакто съм родила,но напоследък стават все по-силни.Края на др.седмица ще са готови.Джи пи-то ми каза,че е възможно болките да са и от сливици .Та когато станат изследванията,и покажат дали и къде е инфекцията,ще се наложи да отложим опитите ни докато се излекувам. :(
Бамзе,успех миличка с ин витрото и дано това е твоя опит,желая ти го от сърце.
Виолет,късмет и на теб,това да е последния и положителен опит;
 :bighug:
« Отговор #61 -: Септември 12, 2009, 16:55:37 pm »
   Благодаря Ви момичета за подкрепата и Ви  :bighug:
При мен процедурата мина леко и неусетно и като за първи път мисля
« Отговор #62 -: Септември 12, 2009, 17:00:36 pm »
   Съжалявам не успях да си довърша мисълта.
Та като за първа инсеминация мисля, че не бях много изплашена, но все пак ми беше малко притеснено. За тези като мен, на които им е за първи път - момичета няма нищо страшно.
   Сега остава да чакаме и след 2 седмици ще си пусна тест.Решила съм да не го правя по - рано за да не се отчая, ако резултата е отрицателен.

*
« Отговор #63 -: Септември 12, 2009, 17:10:20 pm »
Juliana82  Успех мила. Дано скоро висиш двете чертички.  Аз юби правих първото инсе, сеге се готвя ца 2. Наистина мисля че това е моят опит и моя месец

Успех на всчки. Вили, Радостинка, Д петкова, ситурно ппускам някого. Извинете ме.
Ovitrelle koga?
« Отговор #64 -: Септември 17, 2009, 10:17:55 am »
Някои може ли да ми помогне ...в други ден ми е инсето,а днес трябва да бия Овитрел,но се 4удя по кое време!?Казаха ми в 6 часа,но ми се струва рани4ко!Вие какво мислите? :)Мерси моми4ета :)

« Отговор #65 -: Септември 17, 2009, 12:10:58 pm »
Здравейте момичета,

На всички пожелавам успех и дано всички видите този месец две чертички  :bfp:.
Аз за пръв път ще правя инсе при д-р Владимиров.
Малко се притеснявам защото вече съм почти 11 ден от цикъла  и обикновено към 17-18 ден съм в овулация.
Вчера бях на преглед при доки, прави ми ултразвук и каза, че имам един фоликул 11 мм на десният яйчник. В събота съм пак на преглед и микробиология при неговата колежка д-р Димитрова. Доки нищо не каза за лекарства за стимулация за повече фоликули, а според мен другата седмица можеби ще ми правят инсето.

Моля да ми помогнете с малко повече информация относно кога се прави стимулация :ask:

Благодаря ви предарително :bighug:
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Ovitrelle koga?
« Отговор #66 -: Септември 17, 2009, 12:54:22 pm »
Някои може ли да ми помогне ...в други ден ми е инсето,а днес трябва да бия Овитрел,но се 4удя по кое време!?Казаха ми в 6 часа,но ми се струва рани4ко!Вие какво мислите? :)Мерси моми4ета :)
Сложи си овитрела както са ти казали,доктора ти е изчислил не се притеснявай.Все пак той е лекаря.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #67 -: Септември 17, 2009, 20:05:57 pm »
partizanka75  не се притеснявай. Най вероятно инсето е на естествен цикъл, т.е без стимулация. Колкото фоликули си образуваш толкова. Довери са на доктора. И аз съм при тях. Утре съм на 2 инсе.
Успех.
Много пуста в последно време темичката.
Дано е затишие пред буря
« Отговор #68 -: Септември 18, 2009, 10:40:03 am »
Благодаря за подкрепата. osi_9
Дано да се похвалим всички с две чертички!

Успех  :bighug:
« Отговор #69 -: Септември 18, 2009, 15:03:56 pm »
bebo79,успех и да пишеш как е минало :crossfingers:
« Отговор #70 -: Септември 19, 2009, 12:01:41 pm »
Момичета тази сутрин правих тест, беше  :bfn: Чакам да ми дойде МЦ и започваме отново.
« Отговор #71 -: Септември 19, 2009, 22:28:24 pm »
Съжалявам мила agralina ,знам колко е гадно,но не губи надежда,следва6тия път 6те стане :)
Аз днеска правих инсе,но фоликулите не се бяха спукали и утре пак на преглед,ако са си о6те там в понеделник на ново!Стискам палци на вси4ки да се похвалят с двете 4ерти4ки!!!! :D

« Отговор #72 -: Септември 20, 2009, 08:24:24 am »
Добро утро на всички! :)Искам да ви попитам следното - след колко време/дни/ след прием на  Прегнил - говорим за 10000 единици, може да окаже влияние на уринен тест. Мерси предварително! Усмихнат ден ви желая и нека Бог да бъде с вас!
*
« Отговор #73 -: Септември 20, 2009, 10:28:07 am »
Здревейте мили момичета! Следя ви редовно какви ги вършите и много вви се радвамл Аз вече несъм за тази тема, но ми станахт много близки и определено ми липсвате. Искам да ни кажа, да не се тчайвате изобщо,  защото инсеминациите са само първата стъпка и ако не дадатрезултат ще проддължим пътя  си и ще стигнем до детската площатка. Малщо ще заобикоримл но пък ще ни е по-интересно. Има много начини, които ще ни направят щастливил стига да вярвате в тях! Нали знаетемоята теория: "Излагане има, отказване НЕ!" Силно ви прегръщам и вярвам във вас! бъдете позитивни и действаите! Несъществува обстятелство или човек, които са в състояние да ви откажат! И най-важното бъдете спокойни и усмихнати за да не плашите мъничетатал Всичко е наред и пмнете, че не сме болни. Просто сме различни и това ни прави уникални. Вярвайте в мечтите си и действайте за да ги стигнете!  :lol:
*
« Отговор #74 -: Септември 22, 2009, 00:06:22 am »
Добро утро на всички! :)Искам да ви попитам следното - след колко време/дни/ след прием на  Прегнил - говорим за 10000 единици, може да окаже влияние на уринен тест. Мерси предварително! Усмихнат ден ви желая и нека Бог да бъде с вас!
Божидара,теста е добре да го направиш най-рано на 10 ден и то кръвен(до 10 дни прегнила се изчиства),уринарен към 14-15 ден.

« Отговор #75 -: Септември 22, 2009, 14:27:12 pm »
   Здравейте момичета,

за съжаление моята първа инсеминация приключи неуспешно. Снощи късно видях някакво кафеникаво течение и си помислих, че е от имплантацията, но днес на 24 ден от месечния цикъл лелката дойде, а е едва 12 ден от инсето. Утре мисля да посетя доктора, но все пак, ако някоя от вас е имала същия проблем или знае нещо по въпроса, моля да ми пише, защото съм в шах защо толкова рано ми дойде. Та аз даже нямах възможност да си направя тест за бременност  :balk_145:
Като уточнение - след инсето не ми бяха предписани никакви медикаменти и единственото, което пиех на своя глава е фолиева киселина.
Чакам вашите мнения.
*
« Отговор #76 -: Септември 22, 2009, 15:56:28 pm »
Джулиана,за съжаление се случва.Януари месец не ми се спукаха фоликулите,но все пак направихме инсето,тогава не си пих изобщо лекарствата и ми дойде с 10 дни по-рано.

« Отговор #77 -: Септември 22, 2009, 22:01:13 pm »
Juliana82  на мен съ6то на миналото инсе ми доиде по рано с няколко дни.Доки каза,4е е нормално,особенно ако има стимулация.Не се предаваи следва6тия път 6те стане,стискам палци :D :D :D

« Отговор #78 -: Септември 25, 2009, 22:50:36 pm »
Здравейте момичета!
Моят цикъл дойде. Днес ми е 5 ден и бях на доктор.Огромния ми фоликул(може би киста е по правилно да се каже) , който не се спука при инсето,вече го няма,спукал се е все пак.Малко съм тъжна, защото доктора каза че ако следващия опит не е успешен...инвитро!
Аз минах 2 цикъла с Клостил.При първия фоликула се спука на малък размер (16мм.) и не правихме инсе.А на втория вече ви се оплаках- много порастна и не се спука-36мм.Правихме инсе, но напразно.
Сега пак ще пия Клостил , но и от 7-ми ден, 5 дни Меногон 75мг.
Защо е толкова трудно всичко?!
Някои жени прихващат от раз, без да са го желали, а ние.. :(

Късмет ви желая :D
*
« Отговор #79 -: Септември 26, 2009, 08:29:12 am »
Здравей МиленаТ. Не се отчайвай моля! Да трудно е, на всичко тредно е и хо-хубаво като се получи. На Някои им се случва случайно, отглеждат и възпитават на шега, но в крайна сметка не са наясно с кокво чудо са били благосровени. В инвитрото няма нищо страшно повярвай ми. Даже се доближаваш все ппо-близо д заветтното си мечта. Искрено ти пожелавам да запазиш сила и вярвай, че всичко ще е наред. Мисли си много хубави неща и не се гневи на онези, които случайно получават щастие, но никога не розбират с какво са надарени! Успех мила!
« Отговор #80 -: Септември 26, 2009, 09:08:39 am »
Здравейте бъдещи красиви мами ( в скоро всички ще сме с коремчета знам си аз),желая ви успех от все сърце.
 Радостинче къде се изгуби,какво става с теб, непишеш нещо ????
« Отговор #81 -: Септември 26, 2009, 12:58:50 pm »
Bamze,благодаря за подкрепата!Предполгам ,че нищо не е случайно, и че ще се случи когато трябва.Както и ,че желааейки го и чакайки, ние ще бъдем по осъзнати и подготвени майки и ще се наслаждаваме на този дар много по искренно и дълбоко.
Просто след всеки неуспех малко рухвам...после се взимам в ръце и продължавам.
Инвитрото ме плаши, не зная пункциите и трансфера болят ли?Зная ,че първия опит рядко е успешен, а това са доста разходи, дано половинката ми издържи и не се откаже!
Защото аз няма да го направя!
Повтаряме се постоянно с пожелаването на успех и най-сетне бременност, но само ние знаем колко е тежко и трудно.Така че пак ще ви пожелая положителни тестове :kickgirl:
*
« Отговор #82 -: Септември 26, 2009, 13:14:14 pm »
Милена Т, няма нищо страшно в пункциите и трансфера. Ь колкото до парите за мен това са най-добре похарчените средства. Знам колко е трудно и няма как да те убедя, че е лесно. Важното е ТИ да не се отказваш! Няма страшно от процедурите и всичко ще е ОК! Успех и кураж!
« Отговор #83 -: Септември 26, 2009, 14:50:10 pm »
О.к.Ще се фокусирам сега над следващото инсе и ще мисля позитивно.А инвитрото като му дойде времето ще го мисля.
Успех момичета! :D
« Отговор #84 -: Септември 26, 2009, 18:20:05 pm »
Момичета 16 ден от инсето,вчера сложих последното хапче утрогестан,тази сутрин съвсем леко зацапване,много леко,правих тест но  :bfn:
Вече незнам на какво да се надявам
*
« Отговор #85 -: Септември 26, 2009, 18:38:27 pm »
Момичета 16 ден от инсето,вчера сложих последното хапче утрогестан,тази сутрин съвсем леко зацапване,много леко,правих тест но  :bfn:
Вече незнам на какво да се надявам

Направи още един тест утре сутрин или ако можеш пусни кръвен за най-сигурно.
Стискам палци днешния тезт да греши!
« Отговор #86 -: Септември 26, 2009, 20:00:30 pm »
 :goodluck: :bfp1:
« Отговор #87 -: Септември 27, 2009, 08:50:09 am »
Радостинче къде се изгуби,какво става с теб, непишеш нещо ????

Тук съм Искре :wink:, влизам само на бързо да ви хвърля по едно око :wink:, а при мен няма много за писане. След като прекъснахме инсето, нещо не бях много на кеф и си дадох малко почивка, ама стига ми толкова :). Сега чакам МЦ тия дни и съм при док да ме види и пак почваме. Този път вече всичко ще е ок :)

« Отговор #88 -: Септември 27, 2009, 08:57:49 am »
Хей я стига с тея почивки ,стягаи се момиче че сега вече ще стане и после като ревне малкия бебон  :D :D :D.
Успех мила дано стане този път всичко както си трябва,много ти стискам палчета да знеш  :wink: :lol:
« Отговор #89 -: Септември 27, 2009, 13:25:57 pm »
   Радост и аз стискам силни палци този път да се получи. Знам и те разбирам много добре, но ти си знаеш най - добре какво преживявате  :(.
   Аз от сега нататък само ще ви чета, тъй като при нас процедурите също се отлагат за неограничено време, първо защото имам задържан фоликул и второ доктора ни препоръча да правиме опити поне 6 месеца по естествения си начин и ако не стане да преминеме към инвитро. И най - важния фактор са парите, които на този етап не можем да изкопаем от никъде, пък и аз не работя и е много трудно.
   Така че за сега ще се опитам да не ги мисля много много нещата, защото не ми се отразява добре. Имам предложения от близки хора вместо да ходя на гинеколог, да отида на психиатър, но аз го приемам на шега, макар, че има доза истина в това  :lol:.
   Ние сме с неизяснен стерилитет, така че имам някакви надежди да се получи все някога. Може би не му е сега времето. Така се успокоявам. Пък и сме млади (аз на 27, той на 30).

Успех на всички!
« Отговор #90 -: Септември 28, 2009, 19:51:34 pm »
Здравейте момичета!
Днес на 3 ден бях на преглед при Димитрова,и започвам подготовка за трето инсе.Ако нямаме и този път успех,ще отложим до другото лято.Аз се заричах,че това ще е последно,но от сега си знам,че тогава пак ще ми се иска да опитаме.
Желая успех на всички :crossfingers:
Бебо ми се губи,дано да има с какво да се похвали :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Бамзе,чета постовете ти редовно.Винаги си заредена с оптимизъм и вдъхваш надежда :bighug:Кураж и късмет :bfp:
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 19:55:55 pm от pebals »
*
« Отговор #91 -: Септември 28, 2009, 22:45:11 pm »
Благодаря ти Pebals:)
« Отговор #92 -: Септември 29, 2009, 12:30:13 pm »
Здравейте момичета,

Моля някой да ми помогне с малко информация.
В събота направих първото инсе в клиника София, при д-р Димитрова, беше на естествен цикъл, фоликул 21 мм, който се пукна 2 часа след инсето.
Досега нямах никакви оплаквания, но вчера бях при доки и тя ми изписа утрогестан вагинално, сутрин и вече по 2. Прогестерона ми бил малко нисък.
Обаче от днес сутринта нещо не се чуствам добре, хем се чуствам гладна, хем ми се гади, едно и е замотано, боли ниско долу в дясно и от време на време матката.
Възможно ли е това да е от лекарството, четох в листовката че има някакви такива неща но се появяват като се взима през устата.
Благодаря за подкрепата :D
« Отговор #93 -: Септември 29, 2009, 12:39:52 pm »
partizanka75, аз също съм на утрогестан след инсе вече за пети пореден път, но нямам никакви странични ефекти.Доколкото знам, когато се приема вагинално, няма такива.Дано при теб тези странични ефекти да са по друга причина и скоро да се похвалиш.Не се притеснявай за нищо, лекарството няма как да ти навреди(единственият страничен ефект е, че цикалът се удължава с 3-4 дни - поне при мен е така).Спокойно и да докладваш хубаво новини скоро. :P
*
« Отговор #94 -: Септември 29, 2009, 14:39:25 pm »
Партизанка,когато си поставях Утрогестан за първи път,спях след всяко поставяне.После организмът привикна,но при орален прием,замайването си остава."Придърпването" на  яйчника е нормално,но болки в матката не би трябвало да има.Успех!

« Отговор #95 -: Септември 29, 2009, 14:53:59 pm »
Благодаря ви момичета за подкрепата и надеждата
Дано да е станало от първия път, макар че след толкова чакане и борба ми е трудно да повярвам
Дано имам сили да издържа чакането.

Стискам палци на всички да :lol: се похвалим взаимно с добри новини

« Отговор #96 -: Септември 29, 2009, 16:58:09 pm »
partizanka75,успех и от мен.
violett ,с теб какво става?
Аз да ви се оплача-днес съм с температура и болно гърло,явно е някакъв вирус.Пия хапчета ,за да пресека простудата,но от утре трябва да започна Клостилбегита .Притеснявам се много,дали няма да ми се отразят лекарствата и месеца ми да отиде по дяволите.На някой случвало ли му се е подобно нещо?
« Отговор #97 -: Септември 29, 2009, 21:30:04 pm »
Партизанка и аз съм чувала, че вагинално почти няма странични ефекти от Утрогестана. Аз го вземах през устата, защото ми беше изписан по 3 пъти на ден, а на работа няма как да го слагам вагинално, и адски ми се доспиваше и прималяваше от него.
А Прегнил имаше ли преди инсето? На мен първите няколко дни след Прегнил ми беше доста лошо, точно така със замайване и гадене..., но казваш че инсето е било в събота, а и да е имало Прегнил е било преди това, ефекта от него трябва да е отшумял вече.

Виолет, къде се изгуби? Отдавна не си писала.

Пебалс, не знам какво да ти кажа...на мен не ми се е случвало. Предния месец една приятелка беше в твоята ситуация, пи антибиотици даже в първите дни на стимулацията :?, стимулацията мина добре ( и тя беше на Клостибегит), но за съжаление накрая инсето беше неуспешно, но дали се дължи на антибиотика, май никой не може да каже. Най-добре да се чуеш с док и да се посъветваш, по-добро решение от това, което ще даде той - няма :)

« Отговор #98 -: Септември 30, 2009, 11:04:24 am »
Здравейте, мили мои! Сутринта днес пуснах уринен и се появи много почни незабележима втора-първо си мислех, че си въобразявам и ми се привижда, но и мъжът ми го потвърди. Но е и по-тънка сякаш. Не знам - обаче днеска се взех ЧХГ-то от него съдя за неуспешна инсеминация 1,370 ми е . Не знам толкова съм объркана и разочарована не знам. Моля изкажете мнение 
« Отговор #99 -: Септември 30, 2009, 11:13:57 am »
Немога да искажа мнение защото никога не ми се е случвало това да видя втора дори и бледа черта на тест за бременност,но искам само да ти кажа Горе главата и смело продължаваш напред,явно това не е нашият месец,дано скоро всички се похвалим с добри резултати.
Това което не ни убива ни прави по-силни!!!
« Отговор #100 -: Септември 30, 2009, 12:06:47 pm »
Здравей  radosttinka,

Не съм вземала прегнил, инсеминацията ми беше на естествен цикъл  и след нея Димитрова ми изписа утрогестана защото прогестерона ми е малко под долната граница.
Странното е че на моменти откакто го взимам имам болки ниско долу в десният яйчник, а снощи като отидох до WC и си легнах така ме заболя долу, все едно ще ми дойде, направо имах чуството че ще ми изпаднат яйчниците, страшно се притесних :(. Но днес нямам толкова силна болка, само леко боцкане в дясно. Не знам дали да не се обадя на док да  й кажа.
 Някой може ли да ми каже дали е имал такива болки след инсе.

Благодаря на всички :)
« Отговор #101 -: Септември 30, 2009, 12:38:18 pm »
Хей, как сте:)Аз рядко влизам в сайта, защото не ми остава много време.Днес ми 34 ден от цилъла.Предполагаше се, че вчера трябваше да ми дойде....но имам едно странно жълто кафеникаво течение засега.Мисля че на първата инсеминация беше същото, но прерастна в кръвотечение, така че май и този опит не е моя.Тестове не съм правила, защото ме депресират още повече.Незнам обаче дали да спирам утрогестана.Мисля че той ми забавя цикъла и поради тази причина е това течение, с което започва.На някой случвало ли се е подобно нещо?
partizanka75, моля те успокой се!За твое успокоение ще ти кажа , че много бременности са започнали с пробождания в яйчниците и матката.Не искам да ти давам напразни надежди, но и аз докато не започнах с бебеправенето - нищо не ме болеше.Имай предвид , че в организма на жената настъпват много промени и не трябва да се шашкаш...естествено ако болките не са непоносими.Тогава вече трябва да се свържеш с твоя лекар.И на мен ми се е случвало да имам пробождания след инсетата, но това не е нещо страшно.незнам защо, но ми се струва, че този е твоя месец...пу, пу :P Чакам да се похвалиш!Успех.
« Последна редакция: Септември 30, 2009, 12:46:16 pm от violett »
« Отговор #102 -: Септември 30, 2009, 13:30:04 pm »
Violett,
Благодаря ти мила,за подкрепата и надеждата, аз направо не смея да се надявам, от толкова чакане.
Ще ти стискам палци и при теб следващият опит да е успешен.

Пожелавам на всички мното положителни емоции. :D
*
« Отговор #103 -: Септември 30, 2009, 18:34:48 pm »
Violett, не си спирай лекарствата сама. Или чакай да ти доиде цикъла или направи еедин тест и тогава спирай хаповете. Аз ммного неразбирам, но при сичките ми 4 инсеминации пиех дуфастон и както е известно всичкиопити бяха неуспешни, но пък си ми идваше навреме въпреки, че пиехлекарства. Много те моля да бъдеш внимателна и спокойна. За какви депресии говориш?!? Няма да свърши света с един тест. Поне ще си наясно дали да пиешоще тези гадости с които ни тъпчат. Незнам колко дни  ти е цикъла, но ми се струва, че 34 си е добро числ за тест?!? Кои ти каза, че и този опит е неуспешен? Мисли си за нещо хубаво и да не ччувам за депресии! Прегръщам те силно и горе главата!  :balk_50:
*
« Отговор #104 -: Септември 30, 2009, 19:07:58 pm »
violett  и аз мисля като bamze . Не спирай ли тестче.
Стискам палци.
Пожелавам много късмет на всички. Не пиша, защото нямам и много време в началото на учебнат година, но ако има с какво да се похваля ще го направя. :bighug:
« Отговор #105 -: Септември 30, 2009, 21:06:19 pm »
bamzeeee, добре , че наминаваш честичко да ни навестиш и винаги успяваш да ме накараш да се усмихна.Не съм спряла лекарствата, но досега при инсета винаги цикълът ми е бил 33-34 дни, докато по принцип ми е супер редовен и точен на 28 - я ден.Даже август пропуснах и не правихме инсе, та ми дойде на 26-я ден.Просто знам, че почне ли зацапването...работата е ясна.Просто утрогестана лекичко забавя нещата при мен.Ще изчакам...ако ще идва да идва...нищо няма да променя с ядове.Ако ли пък не, Януари живот и здраве, ако ни одобрят, ще пробваме и с тежката артилерия :wink:
бебо79, успех миличка.И на всички останали разбира се :bighug:
*
« Отговор #106 -: Септември 30, 2009, 22:02:04 pm »
Щом ви карам да се усмихвате съм много доволна! С усммивки ще се справи по-добре и взнаите, че съществуват много начини и има много алтернативи за постигане на нешите цели, а когато имаме право на избор е най добре! Всичко ще е наред! Аз така ви говоря, ама кото дойдат и мойте дни около тектвете и аз се сдухвам! Да не си мислите, че съм много голям герой!?!С всичко ще се справим щом не е свършил света и сме хиви и здрави! Как иначе, ще пробваме всичко! Целувам ви и успех на всички. И да си меслитехубави неща и нека има ногормного усмивки!
« Отговор #107 -: Октомври 01, 2009, 13:39:16 pm »
Здравейте момичета!
Да се отчета и аз - днес ми е 10 ден след първа инсеминация на естествен цикъл при спукан фоликул.
Не знам дали от Прегнил-а 10000Е поддържах сравнително висока БТ по време на ЛФ, но мисля, че нищо не се е получило т.к. от 3 дни имам много силно изразен ПМС / което ме притесни / и яко ме "върти" корема. От друга страна е твърде рано да ми идва, но днес сутринта имах вече лек спад на БТ. Предполагам, че най-късно утре сутринта ще "цъфна". Та въпроса ми е  - Нормално ли е толкова рано / на 7 ден след ИНСЕ / да имам болки и ПМС?  Дано поне при другите момичета, които бяха с мен да има хубав резултат. :wink:
« Последна редакция: Октомври 01, 2009, 13:49:26 pm от seashell »
« Отговор #108 -: Октомври 02, 2009, 20:01:46 pm »
Seashell,на мен ми се струва раничко.Пиши какво става с теб.
Аз днес бях на доктор,изследвахме хормони, изписаха ми още 3 дни Меногон 75 мг.В понеделник пак на УЗ и пак три хормона.Имам малки фоликулета в дясно, а в ляво един 14 и един 16 мм.Левия винаги ми реагира по-добре.Днес ми е 12 ден от цикъла.
Зора пак ще е дали и кога ще се спукат.
Късмет момичета! :D
« Отговор #109 -: Октомври 04, 2009, 22:33:30 pm »
Здравейте, мили мои! Колкото и да се опитвам да не е така, ви пиша  с пълни очи тези редове. Сега се убедих, че първия неуспех - от първото ни инсе- боли доста. Но какво да се прави. Само претърпелите могат да си обяснят за какво точно говоря. От мен за сега е това. Този месец почивка и другия живот и здраве наново! Нека Бог да е с нас! На всички пожелавам успех и е не само  :bfp:с бледи втори черти, но и безпроблемни девет месеца и :bori_005:или :bori_011:или :bori_016:Извенете ме за "депресивния" пост, но се чувствам ужасно! Чао за сега. :bighug:
« Отговор #110 -: Октомври 04, 2009, 22:54:27 pm »
миличка не се отчайваи и аз бях така първия път така се надявахме  с мъжо че е станало давахме си сами надежди и накрая ни беше страшно тежко като разбрахме резултата плакахме цял ден с него но мина втория път не мислехме за това тои не искаше да се говори каза каквото стане няма да се измъчваме и да го мислим но и с това не се получи сега сме вече с трето инсе и в вторник ще си пускам кръвен мисля че този път е станало надеждата умира последна както се казва знам че е мн тежко и трудно но няма да се отказваме от мечтата ни един ден да станем майки.прегръшам те силно
« Отговор #111 -: Октомври 05, 2009, 12:10:17 pm »
Просто не знам какво щях да правя ако ви нямаше. Благодаря ти за подкрепата мила. Вярвай - от голямо значение ми е . Пожелавам ти от сърце да е станало Чудото при вас!
« Отговор #112 -: Октомври 05, 2009, 15:32:20 pm »
petcova :bighug:,съжалявам ,мила.Не се отчайвай.Поплачи си да ти мине,и след това с нови надежди към следващия и дано успешен опит.
 :crossfingers:
Самата аз в момента съм доста изнервена,защото не знам какво да правя.
Цяла седмица се влачих с настинка.Лекувах я с по-леки лекарства.От вчера ,обаче,съм със силна кашлица.Личния ми казва,че не е слязла надолу към дробовете,но все пак препоръча АБ.Отказах,и ми назначи други лекарства,с уговорката ,че ако до сряда нямам подобрение,ще пия АБ.Опитвам се да се свържа с д-р Димитрова,не успявам.А в четвъртък ми е прегледа и определяне на ден за инсето :(Толкова ме е яд,че място не си намирам.А на всичкото отгоре съм и учителка и няма как да мълча в час :wink:
Успех на всички момичета, :bighug:
« Отговор #113 -: Октомври 05, 2009, 15:52:15 pm »
Здравейте момичета!
И при нас нищо не се получи. Дойде ми на 23 ден, като още на 7 ден след ИНСЕ-то имах ПМС и болки. Доктора каза, че може да е имало биохимична бременност. Чудя се има ли смисъл да повтарям...
« Отговор #114 -: Октомври 05, 2009, 18:19:20 pm »
seashell,съжалявам мила :(Но разбира се,че има смисъл да опиташ отново.Не се предавай,бъди силна.Аз имам детенце от трети опит,и ето сега отново вървя по същия път.Не мисли,че сега по-малко ме боли,когато видя отрицателен тест.Но те уверявам,че всяка мечта се сбъдва,стига да имаме сили да я преследваме. :bighug:Дано следващия опит ти е и последен :bfp:
« Отговор #115 -: Октомври 05, 2009, 20:52:44 pm »
и аз се включвам , да видим дали с морфология 8% ще стане нещо
« Отговор #116 -: Октомври 07, 2009, 09:54:06 am »
Здравейте момичета, искам и аз да се включа в тази тема. И на мен ми направиха през септември инсеминация, сега съм на утрогестан, и с нетърпение чакам резултатите. Понеже цикъла ми е доста дълъг, затова лекарите казват чак на 45 ден от ПРМ да си направя тест, т.е. ще чакам още една седмица ;)
« Отговор #117 -: Октомври 07, 2009, 20:54:00 pm »
Здравейте !
Днес бях на инсе.Фоликулите бяха два по 23 мм(днес).Но въпреки Прегнил 10000 еденици в понеделник, днес не бяха спукани.В петък пак на преглед.Ако са се спукали ще правим повторение, ако правилно съм разбрала.
Два опита стигат ли за да се заключи, че минаваме на инвитро??И да се каже че имам ЛУФ?
Защото това е мнението на Д-р Владимиров.
Успех на останалите момичета :)
« Отговор #118 -: Октомври 08, 2009, 00:20:25 am »
Здравейте !
Днес бях на инсе.Фоликулите бяха два по 23 мм(днес).Но въпреки Прегнил 10000 еденици в понеделник, днес не бяха спукани.В петък пак на преглед.Ако са се спукали ще правим повторение, ако правилно съм разбрала.
Два опита стигат ли за да се заключи, че минаваме на инвитро??И да се каже че имам ЛУФ?
Защото това е мнението на Д-р Владимиров.
Успех на останалите момичета :)
Здравей Милена!
До колкото съм чела някои момичета правят по 6 инсеминации и ако не се стане забременяване тогава минават на инвитро процедури, но аз лично смятам, че за всеки е различно.
Ще ти кажа при мен какво се получи - след първата неуспешна инсеминация, доктора ни посъветва да не си губим времето и средствата за инсеминации,защото според него успеваемостта на този метод е твърде малка. Вярвам му, защото е един от малкото некомерсиални доктори. Не знам дали си преглеждала темата за успеваемост при инсеминации, но резултатите ми се струват доста слаби. Това не означава, че всички успели са дали своя глас, но това е моето мнение.
И все пак си мисля, че доктора ти трябва да вземе това решение, както и вие де.
   А какво е ЛУФ извинявай?
   Успех ти желая. Дано поне ти да ни зарадваш с дори новини. :D
« Отговор #119 -: Октомври 08, 2009, 09:35:34 am »
Благодаря ти Джулиана!
ЛУФ е синдром на неспукания фоликул.Причините не са известни и лечение май няма.Някои смятат че може да има връзка с поликистозата и ендометриозата.
На мен доктора за тези дже неща не ми е говорил.
Тръбите ми са проходими.Чета из форумите и не ми става ясно как се лекува .
Утре сте стане ясно дали се е спукал....много ме подтиска мисълта за този проблем и ,че ще минем към инвитро :(
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 11:18:53 am от MilenaT »
« Отговор #120 -: Октомври 11, 2009, 19:26:07 pm »
Момичета,вчера беше моето трето инсе,фоликулите бяха два,овулирали. Започна се голямото чакане :wink:
Пожелавам на всички чакащи късмет :crossfingers:
« Отговор #121 -: Октомври 11, 2009, 23:53:58 pm »
   Успех pebals. Дано да видиш  :bfp:
« Отговор #122 -: Октомври 12, 2009, 10:11:24 am »
Момичета здравейте,

Да се отчета, за съжаление с отрицателен резултат, първото инсе на естествен цикъл премина неуспешно след двудневно закъснение заради утрогестана и 3 отрицателни теста,така да се каже не губете кураж идва нов тираж  :(
Този месец ще започвам с тежката артилерия - Клостилбегит, в сряда съм при док.
Моля някой ако е превил инсе със стимулация с Клостил да ми даде малко инфо, как протича и как се чуствате от клекарството, чела съм че е доста силно.

Предварително благодаря на всички и стискам палци този месец да е нашият.
 :bfp1: :)
« Отговор #123 -: Октомври 12, 2009, 12:07:21 pm »
partizanka75 ,второто и третото ми инсе са стимулирани с Клостилбегит-5-9 ден.Лично аз не съм усещала никаква промяна,нито съм се чувствала зле.Предполагам при всеки е различно.Стискам палци това да е твоя месец :crossfingers:
Juli,благодаря ти  :bighug:
« Отговор #124 -: Октомври 12, 2009, 12:27:55 pm »
Здравей Pebals,

Благодаря ти за отговора.
На теб също стискам палци, наистина чакането е гадно,но дано резултата да е положителен.

Успех :)
« Отговор #125 -: Октомври 12, 2009, 17:09:05 pm »
И аз нямях оплаквания от Клостила.Той според мен е леката артилеия.Два цикъл бях с него, но нямаше ефект.На третия добавиха Меногон.Сега чакам!Според докторката в петък единия ми фоликул е овулирал и има надежда.Другия глупчо си стоеше там, със същите размери(от деня на инсето).
Късмет момичета!
« Отговор #126 -: Октомври 12, 2009, 17:48:44 pm »
   Аз също нямах оплаквания от Клостилбегита, но не мисля, че е лека артилерия както го нарече Милена, защото някъде съм чела, но не помня къде, че може да се взема до няколко пъти през целия живот, т.е. не е от най - леките медикаменти. Може и да не съм права, но при мене при стимулация с Клостилбегит и Меногон направих страшно много фоликули, затова преминах само на Меногон.
« Отговор #127 -: Октомври 12, 2009, 17:54:30 pm »
Аз също бях предния път само на Клостил, но до инсе не се стигна. Направих 10 фоликула от него, но пък не пораснаха.
Този път съм само на Менегон 75. Вчера 9-ти ден бях на преглед имамаше 5 доминантни фоликула по 12мм, утре пак ще ходя.
Juliana при теб колко фоликула се получиха само с Меногона, спомням си, че долу-горе едно и също беше и при теб и при мен, с Клостил и Меногон.

« Отговор #128 -: Октомври 12, 2009, 18:52:55 pm »
Зная и аз че с клостила не може продължително нреме.Имах предвид ,че с това започват и после преминават на други препарати.За инвитро например се боцкат с доста неща.
Аз нещо явно не реагирам добре на тези препарати.Само с Клостила първия път имах по няколко,и никой не порастна достатъчно.Вория път (пак само с Клостил) имах 3-4 малки в дясно и един доминантен и няколко малки в ляво.Ама този доминантен стана на киста.Сега с Клостила и Меногон (75) в дясно няколко но малки.А  ляво два доминантни и един по дребен.Като ви слушам вас...ами аз нещо не съм в ред :(
« Отговор #129 -: Октомври 12, 2009, 19:06:25 pm »
   Милена добре си не се шашкай за глупости. При всеки е различно, така че не притеснявай. Важно е всичко да мине добре и резултата да е ОК.
   Радост при последната ми стимулация само с Меногон, направих 3 добри фоликула, та нали това беше целта, а че имаше и няколко заблудени и малки това не го броя, защото даже и доктора не го спомена, но аз ги видях на УЗИ. Така като гледам - да не казвам голяма дума нещата вървят добре при теб. Вярвам, че този път ще стане.
 :D :D :D
« Отговор #130 -: Октомври 12, 2009, 20:01:55 pm »
От другият месец и аз ще правя инсе , доктора каза че ще почнем от  с меногон,каква е разликата между клостил и меногон .
*
« Отговор #131 -: Октомври 12, 2009, 20:29:28 pm »
kadife, Меногон е от групата на гонадотропините, хормони, които стимулират овулацията. Клостилът се ползва със същата цел, но има различна химическа структура и го има на пазара от по-дълго време.

И аз да се включа в темата: този месец правя т. нар. Clomid Challenge Test, тоест пия 100 мг клостил 4-ти до 8-ми ден, мерим ФСХ и Е2, и следим фоликулите - за измерване на ЯР. Аз това го броя за стимулация и се натискам за инсе, така и така го пия люкарството, поне да се възползвам.

Радостинка и pebals, стискам ви силно палци да успеете!
« Отговор #132 -: Октомври 12, 2009, 21:38:31 pm »
Juliana, и аз си мисля, че този път всичко върви по план - 5бр е много по-добре от 11, и то за инсе. И при мен док каза, че има и мънички, на първия преглед бяха общо 11х8мм, но само 5 бяха пораснали на втория преглед, а другите си останали мънички. Ще ги видим утре какво правят :lol:

Миленка, не се притеснявай всичко си ок. При всеки си е строго индивидуално и всички реагираме по различен начин на едини и същи лекарства. Ето, че док променя лекарствата, за да се постигне желания резултат, а това е най-важното, да действа според случея :)

Партизанка, аз от Клостилбегита, нямах никакви странични ефекти ( като изключим, че не трябва да се приема твърде дълго, но май и с другите лекарства за стимулация е така, трябва да се внимава) чувствах се добре, докато го пиех, докато с Меногона май леко се подувам и от тези всичките хормони получавам и запек :oops:

Момичета стискам палци на всички ви!

« Отговор #133 -: Октомври 13, 2009, 12:32:30 pm »
Изключително съм ви благодарна на всички за информацията.
Това което знам за Клостила се препокрива с вашите мнения.
Доколкото знам от док / аз съм при Димитрова в клиниката на Владимиров/ ще започнат да ми дават лекарството преди второто инсе, първия път имах само един фоликул и както се видя, нищо не стана на естествен цикъл. Така че предполагам ще го пия заради фоликулите.
Дано да стане този път, че после както ми обясни док за 3-то инсе ще започвам с други лекарства.
В сряда съм при нея,дано всичко е наред.
Пожелавам ви успех момичета, дано този месец е нашият.
Стискам палци за всички :grouphug:
« Отговор #134 -: Октомври 13, 2009, 14:19:52 pm »
Здравейте мили момичета!
Както вече писах в тази тема, аз минах през първа неуспешна инсеминация в АГ Варна.
Искам да попитам и други, които са правили ИНСЕ там - беше ли ви дадена яснота за качеството на спермата към момента. Всичко се разви с такава скорост, че нито успях да попитам някой за нещо, нито пък ми беше разяснено. Като цяло впечатленията ми са, че хаосът там става все по-голям.
Много се съмнявам и в таймирането на овулацията, но нека кажат и други момичета как е било при тях...
*
« Отговор #135 -: Октомври 13, 2009, 16:07:34 pm »
ДА,Сийшел,аз съм правила инсе  в АГ Варна няколко пъти ,д-р Александров направи процедурите.След като не са ти казали нищо за качеството на  материала,значи не е имало какво по-различно да ти кажат от вече установеното чрез спермограма.А за таймирането какви са ти притесненията?

« Отговор #136 -: Октомври 13, 2009, 22:10:08 pm »
   Seashell и аз правих инсеминация в АГ и на мен не ми беше дадена информация. И аз се озадачих, но на следващия път като ги посетих попитах Ани и тя ми каза някакъв % на материала, но и аз честно да си призная даже не помня какво ми е казала, защото бях много шашната.
   А относно таймирането на овулацията - доктора не те ли прегледа преди самата процедура?
« Отговор #137 -: Октомври 13, 2009, 22:23:50 pm »
Джулиана и Тини,
Понеже бяха празнични дни, Прегнил ми беше поставен на 17мм фоликул / събота /, което според мен е доста рано. Може би сме форсирали нещата, но в деня на ИНСЕ-то / понеделник / се беше пукнал.
*
« Отговор #138 -: Октомври 13, 2009, 22:30:59 pm »
Не е проблем ,че фоликулът е бил 17 мм. ,когато сте поставили Прегнила,защото още на следващия ден той е станал поне 18 мм.

« Отговор #139 -: Октомври 13, 2009, 22:51:00 pm »
Здравейте момичета! Не смеех да се разпиша тук докато не съм сигурна че ще правя инсе този месец...

Ето, че днес бях на преглед и имам фоликул 24мм, току що си бих овитрел и в четвъртък ще бъде инсето  :)

Бях много притеснена преди прегледа, защото имам вече две стимулации, при които ми се образуваха по 5-6 фоликула, но сега бях на гонал 37,5 и се е получил един.  Сега обаче се чудя, този фоликул не е ли прекалено голям ? Да не вземе да се пукне преждевременно утре ? Знаете ли при какви размери се пукат фоликулите ? и дали този овитрел със сигурност ще ми гарантира ову след 36 часа...а не преди това ?  8O

Успех на всички чакащи  :bfp: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
Неуспешна инсеминация
« Отговор #140 -: Октомври 14, 2009, 12:36:34 pm »
Момичета, имам вече втора неуспешна инсеминация. Моля, споделете вашия опит...
Къде сте ги правили, вашите ?  Колко инсеминациии сте минали ?
Малко съм объркана, все си мислеш, еее този път ще стане, да ама НЕ. Ще трябва да се подготвям за следваща. Колко време по принцип трябва да мине от едната до следващата ?
Ще бъда благодарна за всичко споделено ! Оххх, няма къде да споделя ....
*
« Отговор #141 -: Октомври 14, 2009, 13:10:53 pm »
И аз така се надявах и двата пъти,но нищо не стана,но пък има при доста момичета при които става и от първия път.Аз след това минах към инвитро,резултата от първото е долу в лентичката.
« Отговор #142 -: Октомври 14, 2009, 13:28:16 pm »
Maya6, и аз имам едно неуспешно инсе. Надеждите бяха големи а разочарованието от неуспеха беше още по-голямо...

По принцип могат да се правят до 6 инсета, и наистина шансовете не са млого големи...Док си преценява колко да бъдат опитите. Също така док трябжа да ти каже дали веднага можеш да почнеш следващата стимулация. На мен ми бяха казали, че няма нужда от почивка а директно от следващия цикъл може пак.

успех   yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
« Отговор #143 -: Октомври 15, 2009, 14:35:07 pm »
Благодаря, момичета !
Вече се чудя, дали да продължавам с инсеминациите или да предприемам нещо друго.
Първо ще трябва да се срещна с доктора да видим той, какво ще ми предложи.
Охх, и дано най-накрай се получи....
« Отговор #144 -: Октомври 15, 2009, 18:31:01 pm »
Съжалявам за неуспеха , но горе главата щом сме тръгнали по този път няма да ни е леко.Аз също ще правя инсе в АГ при Ковачев ,чакам цикъла на 5.11.09 и започвам с меногон,при теб кои го прави.
*
« Отговор #145 -: Октомври 16, 2009, 11:46:09 am »
При мен лекуващия лекар ме праща в клиника Малинов.
След процедурата на 29.09.09 ми предписаха дуфастон да се пие 15 дни и на следващия ден да си направя тест за бременност, ако е положителен да продължа с дуфастона. Направих тест на 14.10.09 беше отрицателен. Спрях всичко, за да ми дойде. Имам кафява зацапване, болят ме гърдите, и вече не знам днес също си взех още един тест. Ще го направя малко по-късно (да не вземе да ми дойде)
Възможно ли е теста да не е отчел правилно(което едва ли се съмнявам, ама в мен има една надежда...), става въпрос за surechek ?
« Отговор #146 -: Октомври 16, 2009, 21:43:17 pm »
 maya6 докато не ти доиде винаги има надежда :).
Аз съм много притеснена на 19 септемви правих инсе,но за съжаление на 1 ви октомври ми доиде,на 4 ти ми свър6и и на 7 ми ми се поеви кафеникафо зацапване което продължава ве4е 10-ти ден :?На някои слу4вало ли му се е такова не6то?А не мога да се свържа с доктора :? ?

*
« Отговор #147 -: Октомври 16, 2009, 22:19:34 pm »
емануела, съжалявам, че инсето е било неуспешно.
Тревожи ли те това, че цикълът ти е бил само 4 дни? Моят горе-долу толкова трае, най-много 5.
Виж зацапването си е за тревога. Стимулираха ли те преди инсеминацията? На твое място не бих чакала точно този лекар - бих отишла на преглед при друг, само и само да е навреме и без отлагане. Дано да не е сериозен проблем!
« Отговор #148 -: Октомври 17, 2009, 11:26:57 am »
Цикъла си ми е 3-4 дни.Бях стимулирана,при д-р Персенска съм.Възможно ли е от хиперстимулация да се полу4и така? :?

*
« Отговор #149 -: Октомври 18, 2009, 00:10:05 am »
Не,Емануела,едва ли се  е получила хиперстимулация,при нея симптомите са други.Най-вероятно  е от хормоните,но все пак може да пуснеш един кръвен тест.

« Отговор #150 -: Октомври 18, 2009, 12:43:44 pm »
Не ми се вярва да е бременност,не ме болят гърди ни6то!
Благодаря моми4ета,свързах се с клиниката,но нямат свободни 4асове въпреки ,4е им казах при4ината,но както и да е,6те си 4акам цикъла пак пък тогава 6те видя може и да посетя друг доктор.Успех на вси4ки 4ака6ти  osi_9

« Отговор #151 -: Октомври 18, 2009, 12:46:11 pm »
emanuelaaa  , аз съм преживявала хиперстимулация при ин витро и вярвай ми усещанията не можеш да ги сравниш с нищо друго.  Ти защо си  мислиш , че си имала хиперстимулация? По - вероятно е при теб всичко това да е следствие от хормоналната стимулация.
« Отговор #152 -: Октомври 18, 2009, 12:50:44 pm »
Незнам и аз какво е може и да е от хормоните,дано не е само някоя киста :?

*
« Отговор #153 -: Октомври 18, 2009, 13:03:15 pm »
Здравейте и от мен. За съжеление нямам с какво да се похваля. Второто инсе беше неуспешно. Закъсня ми 5 дни,  то май и толкова не ми вървя 2-3Ходих на Сфия на преглед и Димитрова ми каза че съм имала непукнат фоликул/ а при инсето бяха пукнати и двата/. Сега пия Марвелон 1 месец и после пак док.
Момичета много ми е лошо от както го пия това лекарство. И гърдите ми са огромни и болят.Така ли действа на всички?
Стискам палци на всички ви, нищо че пиша рядко. Радостинка много късмет мила
*
« Отговор #154 -: Октомври 18, 2009, 15:14:17 pm »
Да,Бебо,нормално е да има страничен ефект от противозачатъчните.Случвало ми се е да повръщам,а гърдите винаги ми порасват :wink:.

*
« Отговор #155 -: Октомври 18, 2009, 15:45:57 pm »
Сега се убедих, че първия неуспех - от първото ни инсе- боли доста.
Мда, така си е, аз след неуспеха на първото ми и единствено инсе в такава дупка изпаднах, 4е три години ве4е не мога да се реша/подложа на никаква АР процедура, така 4е горе главата и в никакъв слу4ай не тръгвайте по мойте стъпки, а си напълнете теми4ката само с положителни тестове, колкото и опита да са необходими за това. Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #156 -: Октомври 18, 2009, 21:34:44 pm »
Успех на всички и от мен! Аз пак съм на ин витро, но ви следя и вас! Нали съм минала по този път и някакси стеми близки! Ще се нареди всичко! Не се отказвайте, от всичко има смисъл! :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #157 -: Октомври 19, 2009, 08:44:49 am »
Благодаря Бамзе!
Аз си чакам....цикъла или бременност.Днес ми е 29 ден от цикъла, но слагам Утрогестан, та може би ще ми закъснее.Болят ме гърдите, но това е така почти винаги преди цикъл.Чудя се да пускам ли днес кръвен тест или да чакам още, за уринарен...или изобщо да чкам дали ще ми дойде .
Всъщност каквото и да правя няма да променя резултата.Опитвам се да свиквам с мисълта ,,че не е станало и ще има следващ опит...ама ми е тъжно!
« Отговор #158 -: Октомври 19, 2009, 14:09:01 pm »
MilenaT,
Все още има надежда, не обричай всичко на неуспех. Как е БТ?
« Отговор #159 -: Октомври 19, 2009, 15:08:13 pm »
Oх, срам ме е да кажа, ....но не меря :oops:
Това се правеше само сутрин преди ставане , а??
« Отговор #160 -: Октомври 19, 2009, 15:18:47 pm »
Ами така го правим, поне повечето от нас го правят  :wink:
Това помага за ориентиране и радва всички, когато БТ се задържи висока, дори при наличие на ПМС. Желая ти много късмет, дано се е получило при теб!
« Отговор #161 -: Октомври 19, 2009, 15:23:01 pm »
Възможно ли е да е висока , ако не съм бременна а е само ПМС?
Благодаря!
« Отговор #162 -: Октомври 19, 2009, 15:30:33 pm »
Ако не си бременна, дори и да се държи висока, все някога ще спадне и ще ти дойде. Но ако се държи висока, въпреки ПМС, то шанса чудото да е станало е много голям.
*
« Отговор #163 -: Октомври 19, 2009, 18:22:46 pm »
Милена, и аз не меря температура.
Просто реших, че фоликулометрията потвърждава ову, а меренето предимно ми нарушава съня. Ставам поне веднъж-дваж всяка нощ, а и все термометъра ми е в главата. Ползата от високата температура като ранен признак последните дни не компенсира безпокойството, поне при мен.

Имам въпрос за предстояща инсеминация:
1. пих клостил от 4ти до 8ми ден
2. днес, 12ти ден, имам 3 фоликула (22, 21 & 18 см)
3. предстои ми УЗИ в сряда, ден 14ти, и евентуално инсе в ден 15ти или 16ти
4. обикновено цикълът ми е 26-28 дни, с ову в ден 12-14

Явно не предвиждат предизвикване на ову преди инсеминацията. Няма ли да изпуснем овулацията? Лекарят смята, че ще овулирам късно, но фоликули с тези размери май са готови. Какво мислите?
« Отговор #164 -: Октомври 19, 2009, 18:49:45 pm »
Момичета след моята 2 неуспешна инсеминация пуснах имунологични,сега чакам резултата от тях,и ако всичко при тях е наред се устремявам към следващото инсе и най-вероятно последна,не мисля да продължа ако и то се окаже неуспешно,ще се ориентирам към инвитро.Някоя от вас правила ли е имунологични?
« Отговор #165 -: Октомври 19, 2009, 19:00:11 pm »
На ман имунологични за сега не са ми препоръчали.
Утре ще измеря темперетура, въпреки ,че е по никое време, посред цикъла.
Колко дни приблизително преди цикъл спада темер.?
Цигуларче, имаш предвид че няма да ти бият Прегнил ли??На мен и двата пъти ми биха.
Иначе и на мен тези фоликули ми се струват готови, особено два от тях.
« Отговор #166 -: Октомври 19, 2009, 21:33:35 pm »
   Цигуларче според мен в сряда ще се реши кога ще ти е инсето. Нищо чудно тогава да ти го направят. Много добре сте се справили така като гледам - 3 фоликула направо е прекрасно. Както моят доктор казва (и аз имах същия брой) "Ще играем за близнаци". Не се притеснявай, но и не се натоварвай физически за да не ги предизвикаш.
   А относно базалната температура и аз като теб не я меря. Правила съм го може би 3 месеца, но графиките ми бяха като кардиограма и се депресирах много от това. Последва фоликуметрия, на която се оказа, че всичко е наред и така приключих с меренето.
   И още нещо - нищо чудно в сряда да ти кажат да си купеш прегнила, защото при мене забравиха и се наложи да действам експедитивно. Просто понякога докторите забравят.
    Успех на всички, че май тези два месеца нямаме добри новини или съм ги пропуснала.
*
« Отговор #167 -: Октомври 19, 2009, 22:06:31 pm »
Благодаря ви за мненията. За предизвикване на овулация тук май бият Овитрел (rhCG). Питах за шанса за близнаци и лекарят ми отговори "5%". Колкото, толкова, стига да се получи.
Дано фоликулите продължат да зреят и не паднат от клона преди сряда. Може пък да си занеса материал още тогава...  osi_10

Милена, мисля, че ако няма бременност, тепературата пада 1-2 дни преди следващата менструация. За ПМС не се тревожи, такива са и симптомите при бременност - дано при теб това да е случаят!
« Отговор #168 -: Октомври 20, 2009, 09:21:47 am »
Здравейте момичета, моя преглед беше на 9 ден и аз като cigularche имах 3 фоликула - 15, 17 и 18,5мм и същия ден бихме прегнила. Инсеминацията беше на 11 ден и реинсе на 12 ден - вече на спукани 2 фоликула. Сега пия дуфастон 3х1 и чакам, и моят цикъл е 27-28 дни.
Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш
« Отговор #169 -: Октомври 20, 2009, 17:36:17 pm »
Здравейте! Аз съм нова!Моето инсе беше на 10.10.09 Днес много ме боли корема и се притеснявам страшно много! Не искам да си правя тест, нали се сещате от какво се страхувам? Някоя от имала ли е подобни признаци? :ask:
« Отговор #170 -: Октомври 21, 2009, 10:34:33 am »
Не се притеснявай аз също имах стандартните ПМС придружени с болки в корема и въобще не вярвах че може да се е получило. Все пак това беше първа  инсеминация. Не може да си 100 процента сигурна до деня на теста. Стискам палци на всички чакащи да имат само положителни резултати.
« Отговор #171 -: Октомври 21, 2009, 11:30:28 am »
Veri77,
Това е чудесна новина! Би ли споделила при кого прави ИНСЕ-то и беше ли стимулирана? Замислила съм се за втори опит, но се чудя все още. :?
« Отговор #172 -: Октомври 21, 2009, 14:37:21 pm »
bonita_09,моето инсе също беше на 10.10 .Имам същите болки като теб-всички ПМС са налице,нооо надеждата умирала последна.
Късмет на всички :crossfingers:
« Отговор #173 -: Октомври 21, 2009, 15:12:59 pm »
seashell,
инсеминацията направих в АГ Варна при Козовски младши. Много им е готин целия екип на отделението. Пробвай втори път! Трябва да стане!!!Аз ще ходя на преглед на 2/11/2009 и дано всичко да е ок докрай...
*
« Отговор #174 -: Октомври 21, 2009, 17:12:29 pm »
pebals, bonita, titita, стискам ви палци и дано скоро се похвалите с добри новини!

Аз видях положителен ову тест вчера и направих инсеминация тая сутрин. Бройката не беше блестяща - 6 милиона/ml преди обработката, 16 милиона/ml след, в крайна сметка 8 милиона отбрани и поставени. Но нали и един стигал - дано се намери отличник.

Само че не ми предписаха никакви прогестеронови препарати. Лигавицата ми беше 9 милиметра в ден 12ти, а предния цикъл прогестеронът беше добре 7 дни след ову. Може би затова... но пък чета, че е редовна практика да се взема нещо.

Колкото до нови инсеминации, аз съм решила да направя поне 3-4. Сякаш има много добра успеваемост след няколко процедури, стига да няма друг установен проблем.
« Отговор #175 -: Октомври 21, 2009, 19:58:54 pm »
Стискам ви палци момичета.На мен утре ми е 14-ти ден от инсето и мисля да направя "пиш" тест.Моето инсе беше на 7-ми, но на неспукан.А на 9ти имах един спукан.Та броя от 8-ми.
« Отговор #176 -: Октомври 22, 2009, 08:54:38 am »
Ех, Шуър чек от тази сутрин отрицателен.А ми е 14-ти ден след евентуално оплождане.Или 13ти.Знам ли, на 09.10.2009 се видя ,че единия  фоликул се е спукал.
Чудя се да отида ли да направя кръвен.Може да не ми идва още заради Утрогестана.
Ако кръвния е отрицателен, да спирам с Утрогестана , та да ми идва и да почваме от начало??Дайте съвет моля!
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 09:04:52 am от MilenaT »
« Отговор #177 -: Октомври 22, 2009, 09:08:00 am »
За жялост вчера ми дойде а искам да ви споделя че откакто са в мен си бях убедена че съм бремена
« Отговор #178 -: Октомври 22, 2009, 09:45:43 am »
Milena, ако чакането те изнервя, направи си кръвен.След пет инсеминации и голямо чакане след всяка, кръвния тест ми е спестил доста излишни тревоги.Моят цикъл е 28 дни по принцип, но след утрогестана винаги е не по-малко от 32-34 дни и внигаи започва с двудневно зацапване.Естествено надеждата умира последна и все се надявах чудото да е станало...даже след третата инсеминация имах много силно изразени признаци..но уви...не се получи.Съветвам те , да не се самонавиваш за да не ти е тежко после.В крайна сметка,кажи си "каквото стане" и пусни един кръвен...ще успеем и ние рано или късно.Пожелавам ти от все сърце да е положителен osi_9Успех и пиши как е положението :)
« Отговор #179 -: Октомври 22, 2009, 09:50:49 am »
Благодаря Виолет!!Това и ще направя, след около час ще отида да клиниката на Владимиров и ще си пусна кръвен.Надявам се да стане днес и ще ви пиша.
Късмет на всички!!
« Отговор #180 -: Октомври 22, 2009, 15:01:27 pm »
Момичета,третата ми инсеминация завърши с неуспех :(Днес ми е 12 ден и лелката дойде с бясна сила.Интересно ми е,че не стига,че не ми закъсня от лекарствата,а даже подрани с два дни.При втората ми дойде точно на датата.Даже Димитрова се изненада,как не ми се отразяват.Сега се чудя,дали да не пробвам още веднъж?Бях си казала,че спирам поне до пролетта.Но още като ми дойде ,започна да ме гложди мисълта за един последен опит :wink:Притеснявам се за отсъствието ми от работа,дали ще успея да се организирам.Този месец успях някак,но още веднъж osi_10
Успех на чакащите.Дано някой се включи вече с положителен тест,че много ни е тъжна темичката
« Отговор #181 -: Октомври 22, 2009, 16:14:02 pm »
Pebals, :bighug:
Още един опит никога не е излишен.Аз пробвах до последно.И въпреки , че не се получи, не съжалявам, защото поне знам, че всичко съм направила и вече мога да премина към тежката артилерия.И аз така се чудех относно петата ми инсеминация, но реших да пробвам.Е, резултат нямаше , но поне приключих с инсетата :lol:
Каквото и да решиш, пожелавам ти щастлив финал :P
« Отговор #182 -: Октомври 22, 2009, 16:30:54 pm »
Ех, Шуър чек от тази сутрин отрицателен.А ми е 14-ти ден след евентуално оплождане.Или 13ти.Знам ли, на 09.10.2009 се видя ,че единия  фоликул се е спукал.
Чудя се да отида ли да направя кръвен.Може да не ми идва още заради Утрогестана.
Ако кръвния е отрицателен, да спирам с Утрогестана , та да ми идва и да почваме от начало??Дайте съвет моля!
Аз вчера правих по добре е от Шуър чек късмет от мен
*
« Отговор #183 -: Октомври 22, 2009, 16:43:03 pm »
Милена, стискам палци кръвният тест да те зарадва, а и нас покрай теб!

TENEZA, pebals, съжалявам много, дано намерите сили за още един опит.

На мен ми е тъжно, защото овулацията ми беше 18 часа след инсеминацията - усетих я по болките при пукането на фоликулите. Четох, че сперматозоидите преживяват 6-12 часа след процедурата. Малко вероятно е да стане при това положение. Яд ме е, че не ми сложиха инжекция за предизвикване на ову - по-точно щяхме да уцелим момента.
« Отговор #184 -: Октомври 22, 2009, 17:20:38 pm »
cigularche,
за да ти върна поне малко оптимизма ще споделя, че моята овулация беше около 24 часа след инсеминацията, усетих я като теб по характерните болки и тежест от страната на яйчника където ми бяха фоликулите. Освен това след обработка спермитата трябва да живеят повече от 12 часа. Това от 6-12 часа го четох някъде, но други са на мнение че са в бойна готовност между 24 и 36 часа. Дано госпожиците и господата са се срещнали :lol: :pleasantry:
« Отговор #185 -: Октомври 22, 2009, 17:51:33 pm »
И аз съм чела разни неща за преживяемоста на сперматозоидите.Димитрова каза ,че обработените около 2 дни са живи.Моето инсе беше на неспукан фоликул(въпреки Прегнил 10000), това в сряда.А в петък на УЗ се видя че единия е благоволил да се спука, но кога между сряда на обед и петък на обед, не се знае.
Готов ми е кръвния тест-16,5.Доктора каза в понеделник пак.
Не зная да се радвам ли , що ли.Не е ли ниска тази стойност за 32ри ден от цикъла???Инсе преди 2 седмици?
Ако сега не стане , пак ще опитваме.Пебалс, не се предавайте!!!
*
« Отговор #186 -: Октомври 22, 2009, 18:02:20 pm »
Милена, аз бих се зарадвала на резултата като за четвърта седмица. При всяка жена ЧХГ нараствало различно: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=542&Itemid=82 .

Стискам палци да не ти дойде следващите два дни - тогава ще е съвсем сигурно, дори преди понеделник. Дано, дано...!

Благодаря ви за окуражителните думи. Ще се кротна и ще си чакам като всички.
« Отговор #187 -: Октомври 22, 2009, 20:19:56 pm »
MilenaT, и аз мисля че е добър резултата. Утре или вдругиден можеш да направиш уринарен, ако не изтраеш до кръвния в понеделник. Много стиснати палци за :bfp:, защото всяка от нас заслужава :babyflips: 
« Отговор #188 -: Октомври 22, 2009, 20:24:18 pm »
Тези седмици, за референтните стойности на ЧХГ , след менструацията ли се броят или от първия ден на последния цикъл???Тоест аз в коя седмица съм??
П.п.Прочетох, от първия ден на посл.менстр.Тоест съм в пета седмица.

Благодаря Вери, и аз го пожелавам на всички нас! :)
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 21:26:31 pm от MilenaT »
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #189 -: Октомври 22, 2009, 22:12:50 pm »
Милена,чхг ти е с добри стойности за 14 ден след инсие,направи друг след 48 часа,ако се удвоява всичко е наред.Стискам палци,всичко да е наред.Тихичко честито
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #190 -: Октомври 22, 2009, 23:22:52 pm »
   Cigularche аз ли нещо не разбрах или ... Нали беше казала, че като си ходила в сряда на доктор са ти видяли спукани фоликули, а днес, че овулацията ти е в четвъртък по моите изчисления. И недей да го мислиш толкова, защото както всички знаем полза няма. Вече нищо не можеш да върнеш. Дано да е успешна инсеминацията.
   МиленаТ желая ти успех от все сърце.
   Pebals при моя първи опит и засега последен, лелката ми дойде на 25 ден от МЦ, което едва ли не предизвика в мен нервна криза, защото даже и нямах възможността да се замисля да си направя тест или нещо такова. Всичко приключи много бързо. Веднага естествено си помислих, че проблема е в мен, защото съм свикнала да се самообвинявам, когато не се получи, но когато говорих с доктора, той ми каза, че понякога се случва, защото всеки организъм реагира различно на стимулацията (моят цикъл е 28-30 дена).
*
« Отговор #191 -: Октомври 23, 2009, 03:53:17 am »
Юли, бъркаш ме с някой друг - имах 3 големи фоликула в понеделник, 12ти ден, а в сряда ми беше инсето.

По въпроса с преживяемостта на спермитата след обработка, намерих ей това, дано е полза:
http://www.fertilityplus.org/faq/iui.html
Изследванията показват, че третираните сперматозоиди живеят 24-72 часа, но губят мощ след 24 часа. Друг проблем при инсеминацията е, че сперматозоидите продължават да плуват извън фалопиевата тръба. Затова идеалният прозорец всъщност се пада 6-12 часа след отделянето на яйцеклетката, с по-дълъг период преди овулацията отколкото след нея поради по-краткия живот на яйцеклетката.

Тук бърша потно чело и се кротвам да си чакам двете седмици.
Успех на Милена и Пебалс!
« Отговор #192 -: Октомври 23, 2009, 08:20:42 am »
Момичета,третата ми инсеминация завърши с неуспех :(Днес ми е 12 ден и лелката дойде с бясна сила.Интересно ми е,че не стига,че не ми закъсня от лекарствата,а даже подрани с два дни.При втората ми дойде точно на датата.Даже Димитрова се изненада,как не ми се отразяват.Сега се чудя,дали да не пробвам още веднъж?Бях си казала,че спирам поне до пролетта.Но още като ми дойде ,започна да ме гложди мисълта за един последен опит :wink:Притеснявам се за отсъствието ми от работа,дали ще успея да се организирам.Този месец успях някак,но още веднъж osi_10
Успех на чакащите.Дано някой се включи вече с положителен тест,че много ни е тъжна темичката
И НА МЕН МИ ДОЙДЕ С3 ДЕНА ПО РАНО ЗА ПРЪВ ПЪТ ПРАВЯ ИНВИТРО И СЕГА НЕЗНАМ КАКВО ДА ОЧАКВАМ ДАЛИ ЩЕ Е ОБИЛЕН ИЛИ НЕ МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО СЛЕДВА
« Отговор #193 -: Октомври 23, 2009, 08:50:02 am »
Milena, не се притеснявай...при някой жени нивото на хормона е доста по - ниско..понякога толкова ниско, че тестът е отрицателен и след 10 дни закъснение.Важното е , че когато е над 5, означава че има бременност.Стискам палци да се удвои утре и да се свърши с притесненията.
Най-сетне малко раздвижване в тази темичка :P
« Отговор #194 -: Октомври 23, 2009, 09:20:13 am »
Mерси за куража!Ама Владмиров каза да повторим кръвния в понеделник.
Може би утре пак с "пиш" тест да опитам?
Teneza, за инвитрото не съм запозната с какво се стимулира и как това влияе на цикъла.
Успех следващия път!!
« Отговор #195 -: Октомври 23, 2009, 11:17:24 am »
Някой може ли да ме посъветва това нормално ли е???
Днес бях на док 12 ден от МЦ , след 5 дена приемане на Клостилбегит, нямам нито един домимантен фоликул  :(, вече не мога, направо нямам сили.
Чак докторката се учуди и ме попита дали съм пила лекарството 8O
На десния нама нищо на левия яйчник има доста фоликули но никой не расте.
По принцип миналия път ми дойде на 36 ден защото пиех утрогестан след първото инсе на естествен цикъл, а овуто ми беше на 22 ден.
Възможно ли е заради късно ову да растат по-бавно, а аз очаквах да имам поне 2 доминантни.
Направо се  :(

Поздрави на всички, на момимечата които са в очакване пожелавам само порожителни тестове. :D
« Отговор #196 -: Октомври 23, 2009, 11:34:31 am »
partizanka75, а док какво ти обясни за тази ситуация? Защо се получава така?
Мен това живо ме интересува, защото и при мен се получи така, предпоследния път, че и последния  :?. Док предположи, че нещо с хормоните ми отново не е наред и това ще проверяваме сега.

« Отговор #197 -: Октомври 23, 2009, 12:11:30 pm »
Здрасти Радостинка,

Аз съм при Димитрова в мед център София / Владимиров/
Ами тя не ми каза нещо съществено, беше леко учудена и ме вика на преглед отново в Понеделник. Аз и припомних миналия път че съм била с късна овулация  и тя се поуспокои, ако така мога да кажа.
Според мен това което се получава , че този клостил на мен може да не ми действа, и пак да си образувм само едни фоликул и така да направят второт инсе.
Ако и този път не стане, следващия ще й откажа да пия Клостил или да ми дават нещо друго от което ще има ефект или ще почвам тежката артилерия.
А при теб какво точно се случи?
*
« Отговор #198 -: Октомври 23, 2009, 12:57:15 pm »
Наистина има случаи,при които Колостила просто не действа.Мен ме тъпкаха (преди време)в продължение на 6 месеца с Клостил,а резултатът беше нулев.Всеки организъм реагира различно на различните видове стимуланти,но по прицип първо докторите започват с Клостил.

« Отговор #199 -: Октомври 23, 2009, 14:25:40 pm »
Спокойно, наистина Клостила не на всеки действа.При мен при втория проследен и стимулиран цикъл с Клостил започнаха доста късно да растат, но аз бях казала че съм с по дълъг цкъл(45 дни) и те изчакаха, после един порастна- късно, но много, помните, стана на 31 мм киста.
Сега на третия път включиха Меногон и се заформиха два доминантни.
Не се отчайвай, може пък в понеделник да видят че растат.Или в най-лошия случай да ти сменят стимулацията др път(или да добавят нещо както при мен).

Стискаме палци !!
*
« Отговор #200 -: Октомври 23, 2009, 15:58:17 pm »
А
Спокойно, наистина Клостила не на всеки действа.При мен при втория проследен и стимулиран цикъл с Клостил започнаха доста късно да растат, но аз бях казала че съм с по дълъг цкъл(45 дни) и те изчакаха, после един порастна- късно, но много, помните, стана на 31 мм киста.
Сега на третия път включиха Меногон и се заформиха два доминантни.
Не се отчайвай, може пък в понеделник да видят че растат.Или в най-лошия случай да ти сменят стимулацията др път(или да добавят нещо както при мен).

Стискаме палци !!
А може направо да премине към по-добрите ФСХ стимуланти като Пурегон,Гонал Ф.Ако не и Меногона върши работа.

« Отговор #201 -: Октомври 24, 2009, 22:01:16 pm »
Момичета,днес на трети ден от цикъла все пак отидох отново на преглед :wink:Надеждите ми за този месец обаче бяха попарени от наличието на киста.Димитрова смята,че най-вероятно е някой от малките фоликули.Изписа ми Марвелон,21 дни х2т.Предупреди ме ако не се чувствам добре от него да го намаля по 1 на ден.Досега никога не съм образувала кисти след стимулация\тази инсеминация ми беше 6 във времето,3 от този цикъл\.Споделете моля,случвало ли ви си е подобно нещо?Как се чувствахте от Марвелона и какъв беше резултата от приемането му?
Милена  :crossfingers:
« Отговор #202 -: Октомври 24, 2009, 22:55:38 pm »
Нямам опит с Марвелона, съжалявам.Дано при следващия ти опит всичко е наред.
Аз първи път бях голям оптимист, ама на...оказа се по трудно, нужни са няколко опита ,за да се запознаят лекарите с цикъла ти, какво и как ти действа.А понякога и "n" опита не стават и се стига до инвитро.
От сърце ви желая успех!
Аз чакам да дойде понеделник за нов кръвен тест.Гърдите все си ме болят, цикъл за сега няма-34 ден от цикъла.
« Отговор #203 -: Октомври 24, 2009, 23:32:08 pm »
pebals, аз лично не съм го пила, но познавам две момичета, които не се чустваха добре от марвелона.На едната и ставаше лошо, а другата я болеше глава и и се увеличи апетита.....но това не се случва на всички.Всеки организъм е различен.Но, ако се почустваш зле, задължително спазвай указанията на док.
*
« Отговор #204 -: Октомври 26, 2009, 17:42:03 pm »
Милена, дано кръвният тест днес е положителен! Мислех за теб събота и неделя... Крайно време е някой да има успех след инсеминация тоя месец.

Пебълс, лошо за кистата, но дано Марвелонът не ти се отрази зле и оправи проблема.

Аз продължавам да усещам болка и притискане в яйчниците като около овулация, но сякаш отшумява и се надявам да е от стимулацията.
« Отговор #205 -: Октомври 26, 2009, 19:01:31 pm »
Поради ред стечения на обстоятелствата днес не стигнах на време в клиниката .Та утре ще ми вземат кръв.Притеснявам са че напрежението и чувствителността на гърдите ми намаляват...да не вземе да ми дойде!
Но така или иначе каквото такова....ще продължаваме пак, ако се налага.
Трудничко е , надяваш се, правиш разни неща, чакаш, трепериш....и накрая неуспех!
Утре ще докладвам, благодаря ви за съпричатието!!
Стискам палци на всички!!
« Отговор #206 -: Октомври 28, 2009, 13:46:45 pm »
Здравейте и от мен. За съжаление нямам с какво да се похваля. Второто Ина беше неуспешно. Закъсня ми 5 дни,  то май и толкова не ми вървя 2-3Ходих на София на преглед и Димитрова ми каза че съм имала не пукнат молекула/ а при есето бяха пукнати и двата/. Сега пия  1 месец и после пак док.
Момичета много ми е лошо от както го пия това лекарство. И гърдите ми са огромни и полят.Така ли действа на всички?
Стискам палци на всички ви, нищо че пиша рядко. Радостина много късмет мила

Мида, и при мен е същото. През септември ми направиха , като ме стимулираха с  и Минога. След това бях на , но за съжаление ми дойде мензи са :( и на прегледа се оказа 4е имам 2 не спукани молекула. Сега съм на  2х1 - 21 ден, Димитрова каза, че с тази терапия със сигурност трябва да се спукат, и на 3-5 ден да видим дали ще почнем с нова стимулация. Та за  да кажа, че от първото хапче много ми се гадеше, а второто направо го повърнах :(. Но после явно организма е свикнал и сега е ОК. Само болки в гърдите имам ;) Хайде успех на всички!