Репродуктивно здраве > Опити за забременяване

ЗДРАВНА КАСА

<< < (2/4) > >>

wassilena:
Не съм сигурна, но май и се поемат и няколко ултразвука.

KITI:
много мерси момичета, за съжаление аз съм от излъганите -всички тези изследвания си ги направих частно( уж здр. каса не поема) дори не се опитах да потърся направления ...

Tonita:
Какво да ти кажа - повечето се поемат без съмнение. Само трябва да намериш гинеколог, ендрокинолог и какъвто друг трябва там специалист с достатъчно лимит, за да ти отпуска направления за изследванията и всичко това съобразено с талона за специалист от личния лекар, който важи за 1 месец, и освен това - съобразявайки се и с цикъла си.
С голям зор успях да си пусна чрез касата този месец /разбирай - цикъл/ за LH, FSH, Пролактин и Естрадиол. За съжаление, в края на цикъла трябваше да пусна и за Прогестерон, но уви - не можах, защото гин-ката ми си беше променила графика и докато я чаках да се появи ми дойде цикъла и изследването се обезмисли. През това време талона вече изтече и така ще се пробвам следващия месец с нов талон от личния /ако даде/ и пак при гинката - за направление за прогестерона /пак ако даде/.
Нали се сещаш - иначе - и ТАТ и МАТ, и TSH, ФТ4 и мноого други са през касата - стига да има кой да ти даде заветното направление

jam:
момичета, ползвайте услугите на търсачката във форумите! ще откриете колко е полезна тя!
имаше една тема от borovinka във форум АРТ от миналата година, в която тя адски подробно беше описала всичко, което се поема като изследване от касата - вкл. и с кодовете и с цитати от нормативната уредба на НЗОК.
потърсете тази тема, нека не пишем едно и също нещо по сто пъти!

KITI:
jam, а не може ли това да се направи като статия, все пак не е маловажно като информация за нашите права и със сигурност ще улесни много хора, които тепърва стъпват на този трънлив път.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия