Репродуктивно здраве > Опити за забременяване

ЗДРАВНА КАСА

(1/4) > >>

KITI:
МОМИЧЕТА, чета от тук от там , ама ми е трудно да асимилирам всичко и да го систематизирам, така че ви моля за помощ, мисля че и за други ще е полезно.
Първия ми въпрос е : КОИ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯТА СЕ ПОЕМАТ ОТ ЗДРАВНА КАСА ( за установяване на причините за стерилитет)

Втория е по-конкретен, останах с впечатлението (от прочетеното във форума), че ако отида при Стаменов и го попитам какво може да мине по здравна каса ще ме посъветва ( в случая при мен може би трябват фоликулометрия , хормони, имунологични, снимка имам, спермограмата знам че не се поема от касата)?

KITI:
дори си мисля че  няма да е зле да се публикъва като статия, за да е по- лесно и на другите в бъдеще да се ориентират, оказва се че много от нас си плащат за изследвания, които се поемат от З.К., при положение че си плащаме от години осигуровки, наше право е да се възползваме , а не го правиме от незнание... така че се надявам всеки да се включи с опита и знанията си и да излезе добър и полезен продукт от това начинание

aiva:
да наистина не е лошо като идея :)

KITI:
мм да като идея не е лоша, но гледам че резултат никакъв за 2 дена  :evil: , нима никой не знае нищо по-въпроса, или З.К. не поема нищо и трябва да си плащаме като поп, или всички си плащаме и не се занимаваме с касата....
 :roll:
 Момичета моля ви, вземете по-активно участие, споделете опита си с нас  :comm:

mishana_debelana:
Кити, здравната каса поема изследванията на основните полови хормони: естардиол, пролактин, LH, FSH, прогестерон и тестостерон. Освен това мисля, че и снимката на тръбите се помема от касата, както и лапароскопията. Но тях можеш да ги направиш с направление само в клиника сключила договор с касата.
Относно имунологичните проблеми се поемат изследванията на няколко имуноглобулина (не помня точните имена, но помня, че бяха общо 5 на брой). За щитовидната жлеза се поема изследвнето на TSH и FT4.
Всичко останало за съжаление ще трябва да си го плащаш.
Проблемът е обаче, че трябва да намериш и специалист (гинеколог или ендокринолог), който да ти даде направление за тези изследвания. Само за имуноглобулините се дава направление от личния лекар. И тук стигаме до въпроса дали тези лекари ще са склонни да ти дадат направлението. Моят (а и на други момичета тук) опит показва, че често те не са склонни и увъртат че или нямат останали направления, или направо лъжат пациентите си, че изследването не се поема от касата.
Друг проблем е, че много от клиниките по стерелитет не са сключили договор със здравната каса и не могат да ти дадат направление. За целта само могат да ти кажат кое изследване се поема от касата и евентуално в коя лаборатория ще ти приемат направлението. За теб си остава проблема да намериш специалист сключил договор с касата и склонен да дава направления.
Това е моето виждане на проблема. Успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия