Репродуктивно здраве > Хормонални проблеми при жената. СПКЯ.

Преднизолон F

<< < (2/5) > >>

alia_alia:
В началото на 2010 се очаква да започне производството на Преднизолон Ф, но трябвва да излезе разрешението за производство от ИАЛ.

ollivia:
alimania, аз си набавях преднизолон от Турция и преди, защото там се предлага в по-пречистен и с по-малко странични ефекти вариант. Казва се Делтакортрил на Phizer и дори мисля, че е по-евтин. Дано съм ти била полезна.

alimania:
:P Ах, вие сте златни!!!!!


--- Цитат на: alia_alia в Декември 28, 2009, 00:14:37 am ---В началото на 2010 се очаква да започне производството на Преднизолон Ф, но трябва да излезе разрешението за производство от ИАЛ.

--- Край на цитат ---
Alia_alia,пак ли "актавис" ще са производителите!?
"Преднизолон F се спира от производство и отпада от номенклатурата на лекарствените продукти.

Фармацевтичната компания "Актавис" не е продължила регистрацията на продукта Prednisolon F/Преднизолон еФ таблетки.

Препаратът е на изчерпване в аптечната мрежа, като наличностите по складовете привършиха още към средата на октомври 2009 година.

Преднизолон F съдържа 0,5 мг активна субстанция дексаметазон. Дексаметазонът е кортикостероид. Това лекарствено вещество се съдържа също така в регистрираните в България препарати: Dexagel, Dexamethason KRKA, Dexamethasone Adipharm 0.1 %, Dexapolcort, Dexavenum, Dex-Tobrin, Maxidex, Maxitrol, Spersadex Сompositum, Tobradex и Unidexa 0.1% Unimed Pharma.

Лекарите следва да се съобразят с този факт и да насочат пациентите си към лечение с други препарати, подходящи за всяка една конкретна ситуация."

това е от тук:http://eruditabg.com/?pid=7&NewsID=286


--- Цитат на: ollivia в Декември 28, 2009, 01:29:49 am ---alimania, аз си набавях преднизолон от Турция и преди, защото там се предлага в по-пречистен и с по-малко странични ефекти вариант. Казва се Делтакортрил на Phizer и дори мисля, че е по-евтин. Дано съм ти била полезна.

--- Край на цитат ---
Olivia, а това Преднизолон, или Преднизолон Ф е!?

При всички случай информацията ви мноооооого ме окуражи!!!!! :D

Maxi:
На мен след ИКСИ ми назначиха Преднизолон Ф и след като вече не се намраше по аптеките ми го смениха с Преднизолон, но коригираха дозата....Не съм сигурна колко взаимно заместими са двата препарата.

ollivia:
момичета, доколкото си спомням на мен ми предписаха Преднизолон, но след това го сменихме на Преднизолон Ф, защото е по-добър продукт. После минах на Декортин - още по-добър, а накрая пиех Делтакортрил поради липсата на Декортин в БГ, но се оказа че това е най-пречистената форма на активната съставка, която се намира на пазара по онова време 2005. Но и досега не съм чувала за нещо по-добро. За всеки случай се консултирайте с лекаря си.

"Product trade name: Deltacortril

Pharmaceutical active ingredients:

Prednisolone

Forms:

Tablet; Oral; Prednisolone 2.5 mg
Tablet; Oral; Prednisolone 5 mg

Destination / Category:

Human

Companies:

Pfizer "

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия