0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И аз най-после станах мама
« -: Януари 31, 2009, 23:23:33 pm »
Тааа, така - Тодор беше заченат на Великден - 27.04.2008г. и се роди на Богоявление - 06.01.2009г. в 9.25 часа - 3.850кг., 52см. в Не мога да опиша с думи благодарността си към Д-р Александров и екипа му. Направиха възможно щастието ни, което наистина е огромно.

Да започна от начало обаче :)
Няма да разказвам перипетиите си докато стигнем до Д-р Александров. Той ни назначи изследвания, които направихме и започнахме стимулацията. Бях минала през много лекари и усещахме, че можем да имаме доверие само на него - просто защото излъчва човещина и любов към професията си, а и аз доста бях изчела за него във форума.
За стимулацията си взех отпуск, за да мога да съм максимално спокойна. Психиката е голяма работа - наложих си и не съм се ядосвала за неща, които преди ме вбесяваха. Това бе началото на най-спокойния ми период (не знам до кога ще продължи обаче :) ). Всичко мина леко, а не както си го представях ... Дори след пункцията казах на Александров, че е била весела стимулация и ако се наложи, пак ще мина по този път.
След пункцията, след няколко дни започнах работа. Е нямаше такова спокойствие просто. Никоя колежка не можеше да ме ядоса - кеееф :)
Започнахме да чакаме дните до теста - голямо притеснение. На 11-ти ден прокървих и се обадих на Доки, за да ми каже какво става. Той както винаги ме успокои, но аз го попитах дали мога да направя теста, той доста се посмя с мен, но ми каза, че може. Бях се заредила с два, ако единия откаже, да ползвам другия. Появиха се една наситена и една блеееееда, бледа втора чертичка. На работа не се стърпях и направих и другия - пак същата работа. Следващите два дни правих пак по един тест, за да видя какво става и всеки ден тази бледа втора чертичка проясняваше. Бях на седмото небе просто. На 15-ти ден отидохме до Варна за кръвния тест. Жената от лабораторията ме попита дали ще имаме близнаци, когато отидох да си взема резултата - не знаех :) Бяхме върнали три ембриона и се надявахме да се хванат поне двечки, макар и Александров да ни беше казал, че е най-добре един ембрион да се захване.
На прегледа след 15 дни се установи, че ембриончето е едно и започнаха другите трепети - дали ще се задържи ... :)
После през цялата бременност всичко беше като по вода – никакви проблеми, много приятна и лека бременност с изключение на края. Започнаха големи отоци, малки контракции и се наложи да пия Магнерич. Да, но към него развих алергия и се наложи да го спра. Изследванията бяха добри, затова не трябваше да пия никакви медикаменти.
Нооо, станах като буренце – много трудно ми беше да ходя насам – натам – наддадох 35кг. От там може би бяха и отоците.
Дойде деня на влизането в ми болницата – АГ - Варна– 05.01.2009г., т.к. с Доки се уговорихме за 6-ти да е операцията, а той ми обясни, че трябва да вляза един ден по-рано за изследвания.
Да, обаче когато на 5-ти се видяхме с Александров, той ми каза: Ти знаеш ли, че съм те записал за секцио за 7-ми. Ха такаааа. Ми казвам му: Ако трябва ще се върнем и ще дойдем утре. Той ми обясни, че имал една бремелинка записана за 6-ти и ще ме оперира след нея. Такаааа, записаха ме долу на първия етаж и се качихме на заветния седми :)
Настанихме се в стаята и зачакахме. Видях една от акушерките и реших да я попитам какви са изследванията и кога ще ми ги правят, защото вече не ме свърташе на едно място от нетърпение да дойде утре. Тя ме боцна и каза, че това са изследванията, които ще ми правят. Лошото беше, че едва ми намери вена жената, заради поничката, в която се бях превърнала, а иначе вени като наркоманче, ама пусто тогава не се виждаха.
Вечерта ми казаха да си изпия два дуфалака, за да ми се размине удоволствието да изпитам що е то клизма. Послушах момичетата (БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИЧКИ), които ми дадоха този съвет и верно – не се запознах нещото, което ме ужасяваше толкова много – да ми бъркат неоснователно в дупето (хи хи).
Сутринта на другия ден дойде анестезиоложката и ме поразпита за алергии, сложиха ми (пак много трудно) абоката и една система и зачаках. Знаех, че първа е жената, която е записана за секцио за 6-ти и аз съм след нея. Казаха ми, че аз ще съм след 10.30 часа. Да, но в 9 часа дойде акушерката и каза „Хайде”. Откачи ми банката от стойката и аз тръгнах. По средата на пътя се оказа, че е трябвало да вземат другата родилка. Пак казах, че ще се върна и ще изчакаме. Те обаче ме оставиха и такаааа. Полегнах си блаженно на операционната маса и започнахме да си говорим с екипа, докато те си вършат работата. После усетих как се качва упойката по вените ми в мозъка, пожелах им лека работа, а те на мен лека нощ и .... заспах.
Събудих се в реанимацията, мъжа ми беше до мен – обичам го този човек ееееей, винаги в хубави и в лоши моменти е бил до мен – той е половинката ми. Виждах го петорен тогава. Поговорихме си малко – поразпитах го за малкия и кога ще ми го донесат и той излезе и ме остави да спя и почивам.
Следобяда ми донесоха малчо – толкова красив ми се видя, а лекарката само го държеше далеч. Помолих я да го сложи на гърдите ми, за да го усетя. Добра жена излезе – даде ми го :) Е нашето си беше – почувствах го. Успях само да го помилвам по бузката, но никога няма да забравя този момент – той , малкия човек ми се усмихна. Знам, че е несъзнателно, но толкова мило ми стана ... Казах на лекарката, че си го харесваме и няма да го връщаме обратно :)
После пак заспах. Събуждах се и пак заспивах, но се чувствах щастлива – съпруга ми беше до мен, имахме си и едно малко човече. Късния следобяд ме преместиха в моята стая и там изкарах нощта. Сън не ме ловеше като чувах от другите стаи как плачат малките бебоци и се питах моя бебчо къде ли е, как е и как ще се гледаме. Цяла вечер се въртях в леглото – малко ми опъваше операцията, но само толкова, никаква болка – бяха ми били обезболяващи. Сигурно направих няколко часа разговори по телефона, беше ми ужасно скучно, макар, че бяхме заредили апарата на телевизора за 24 часа. На другия ден рано сутринта вече не ме свърташе в леглото, но нямаше как да стана заради катетъра – ах този катетър. Всеки, който влизаше в стаята ми да ми прави нещо го питах: „А катетъра кога ще махате?”. Най-накрая към 10-11 часа, след като ми преляха две банки, ми го махнаха. Супеееер. Облякох си нощницата и тръгнах. Направих малко разходки до тоалетна, баня и вече бях свежарка. Мъжа ми дойде към обяд и слязохме до долу да се поразходя. Бяха ми казали, че информация за новородените се получава в 12 часа на обяд на третия етаж. Вече беше към 13.30 часа, но аз му предложих да отидем и да видим как е бебчо. Там също се оказаха добри хора. Обясних им, че не съм го видяла добре и ако има възможност да ми го покажат. След минутка го доведоха – малкото човече сладко. Попитаха ме кой ден след операция съм и като им казах, че е втори ден, те се учудиха, че съм слязла до долу. Попитаха ме дали искам да си взема бебчето и добре, че беше мъжа ми да ме завърне, че иначе щях да си го взема още тогава. Лошото беше, че едва ставах от леглото и едва се движех и тази вечер щях да съм сама. А как исках да го взема и да го гушна ... Едва изчаках да дойде следващия ден. Казаха, че към 10.30 часа ще ни донесат бебчетата и аз от тогава зачаках. Не мога да опиша радостта си, когато го видях и ми го дадоха. В живота си съм плакала два пъти от щастие – единия път когато мъжа ми ми каза, че иска да изкара остатъка от живота си с мен и тогава, когато гушках малкото човече.
Ами, всъщност това е :)
Държа да отбележа, че условията в АГ-Варна са много добри, акушерките също. Когато раждам за втори път (дай Боже), пак там ще родя.

Благодаря на тези, които имаха търоението да изчетат моите вълнения и искрено се надявам да не съм ви отегчила с дългия си разказ
Благодарим Ви Д-р Александров!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #1 -: Януари 31, 2009, 23:44:43 pm »
Дори, отдавна ти чакам темичката да знаеш:)
Честит ви син.Да е здрав, да ви радва много и да не спирате да се усмихвате:)

Радвайте се на всеки един миг от живота:)
Петина

*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #2 -: Януари 31, 2009, 23:49:37 pm »


Честито, бъдете здрави и щастливи!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #3 -: Януари 31, 2009, 23:55:54 pm »
Честита радост, Дори!
Да е жив и здрав малкият Тошко и много да ви радва :)
Прегръщам те!
  :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2009, 00:14:52 am »
Честито Дори! Да ви е жив и здрав Тодор, да ви радва и да пълни дните ви!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2009, 00:26:21 am »
Честит син Дори! Бъдете много щастливи!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2009, 00:36:47 am »
Честито! Да е живо и здраво момчето ви!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2009, 00:38:09 am »
Честита ви рожба, миличка!
Нека бъде здрав малкия юнак!А това, че ще бъде отгледан с много любов и търпение не се и съмнявам!
Браво на нашия страхотен д-р Александров!

*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2009, 01:00:12 am »
Честито на мама Дори! Да расте здрав, обичан и щастлив малкия младеж.
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2009, 01:18:16 am »
Честито момченце, много щастие на цялото семейство. :balk_16:
Обещах на Ganka:)
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2009, 07:11:00 am »
Честит ви син! :D
Да е жив и здрав,и цял живот да ви радва!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2009, 09:06:34 am »
Честит син, мамо Дори!  :lol:
Да ви е жив и здрав!  :lol:
Скоро да го дарите със сестричка!  :wink: :lol:
Благодаря ти, че сподели с нас историята на раждането му!
Много щастие на семейството ви!

*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2009, 09:27:24 am »
Честито малко ангелче,Дори! :party:
Да ви е много здравичък и щастлив!
Да расте умно и добро дете! :blowingdust2:
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2009, 09:29:56 am »
Честита среща с малкия юнак, само радости да ви създава и съвсем малко грижи. Много щастие и обич да има в дома ви!
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #14 -: Февруари 01, 2009, 11:28:12 am »
Да е жив  и здрав Тодор! Много да ви радва и да се гордеете с него!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #15 -: Февруари 01, 2009, 11:29:44 am »
Честит ви син мила Дори! Нека расте здраво, силно и весело дете и много да ви радва! Много хубава и позитивна история, дай Боже повече такива!
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #16 -: Февруари 01, 2009, 11:46:03 am »
 Честита рожбичка. Да е жив и здрав сина ви,както и самите вие. Нека носи още много сълзи от щастие, каквито не крия се появиха и в моите очи, докато четох разказа ти. Желая ви много хубави емоции заедно !!!
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    dekiki

  • ***
  • 421
  • Симона 20.02.2008
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #17 -: Февруари 01, 2009, 12:23:47 pm »
Честита рожба,мамо Дори!Да ви е жив и здрав малкият юнак Тодор!
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #18 -: Февруари 01, 2009, 13:15:33 pm »
Честито мамо Дори! Да сте живи и здрави и много щастливи!
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #19 -: Февруари 01, 2009, 13:26:15 pm »
Честито! Нека малкото сладурче расте здраво и послушно. Бъдете щастливи.
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #20 -: Февруари 01, 2009, 13:27:14 pm »
Честита сбъдната мечта,мамо Доре.
страхотна история  с най-добрия финал,развълнуваме много.
желая ви само красиви мигове на цялото семейство,а на бебчо да расте здрав,умен и красив. :P
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #21 -: Февруари 01, 2009, 14:05:04 pm »


Честит син, Дори !
Много щастие, незабравими моменти и безмерна радост !
Да е жив и здрав, спокойно и весело дете !
Незабравимо детство, много приятели и забавни игри !


Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #22 -: Февруари 01, 2009, 14:40:57 pm »
Честито, Дори! :balk_16:
 Да е жив и здрав малкия Тодор и дай Боже занапред сълзите ти да са само от щастие!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #23 -: Февруари 01, 2009, 14:41:10 pm »
Ейййй,Дори - откога ти чакаме темичката всички тук,нали знаеш :wink:

Честит син,да ви е жив и здрав Тошко и много радостни мигове оттук нататък с него! :D

Благодаря ти,че сподели подробно цялото преживяване - за мен бе много вълнуващо да го прочета! :heartbeat:
 


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #24 -: Февруари 01, 2009, 15:15:58 pm »
Честит син, Дори!
Нека малкият Тодор да расте здраво, умно и щастливо детенце.
Бъдете щастиви! :flower:
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #25 -: Февруари 01, 2009, 15:21:12 pm »
Честито Дори!
Да ви е жив и здрав малкия юнак!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #26 -: Февруари 01, 2009, 16:10:37 pm »
честита радост, дори! нека расте здраво и послушно дете Тошко :)
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #27 -: Февруари 01, 2009, 16:53:14 pm »
Честито! Да ви е жив и здрав малкия Тодор, голям да порастне и много да радва цялото ви семейство! :)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #28 -: Февруари 01, 2009, 17:29:05 pm »

Честита ви дългоочаквана рожба!
Да е жив и здрав бебчо Тодор, и оттук нататък сълзите на мама и тате да са само от радост!
[/i]
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #29 -: Февруари 01, 2009, 19:28:42 pm »
Благодаря ви момичета за милите думи - пожелавам на всички такова щастие  :bighug:
Доста отдавна се канех да напиша това, но ... трудно ми е започването, после и спирането :) Доста поорязах от това, което смятах да напиша и мъжа ми пак каза, че е мноооого много дълго, а аз никак, ама никак "не обичам" да говоря :)
Благодарим Ви Д-р Александров!
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #30 -: Февруари 01, 2009, 19:58:17 pm »
                       Честито ,мамо Дори!
                 Да ви е здраво и послушно момченцето
        и да расте в щастливо детство!

          :balk_7:
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #31 -: Февруари 01, 2009, 20:02:11 pm »
Дори, честито!
Да е здрав малкия Тодор, да расте умен и щастлив!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #32 -: Февруари 01, 2009, 20:33:47 pm »
Честито ,Дори! Да сте живи и здрави и много щастливи мигове с малкия Тодор!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #33 -: Февруари 01, 2009, 20:58:00 pm »
Честито! Да ви е живо и здраво малкото човече и много да ви радва!
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #34 -: Февруари 01, 2009, 21:20:14 pm »
Честита рожба, мамо Дори!
Много здрав и усмихнат да расте Тодор!
Да ви носи много щастие и любов в семейството!

*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #35 -: Февруари 01, 2009, 21:34:23 pm »
Честито мамо Дори!
Да расте здрав и усмихнат!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #36 -: Февруари 01, 2009, 22:09:32 pm »

Ох,Теди!Да е жив и здрав малкия юнак!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #37 -: Февруари 01, 2009, 22:44:44 pm »
Честит ви син Тодор! Жив и здрав да е и много да ви радва!

*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2009, 06:48:13 am »
Честито малко сладко човече Дори! Нека малкия расте здрав и много щастлив.  :blowingdust2:
*

    sesi

  • ***
  • 218
  • Прави добро и ще получиш добро!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #39 -: Февруари 02, 2009, 10:22:31 am »
 Честито да ви е жив  и здрав! :babyflips: :cheerleader:
Незабравимо детство, много сбъднати мечти!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #40 -: Февруари 02, 2009, 10:30:37 am »
Толкова хубаво и позитивно си го написала :) Честито ти слънчице - да расте силен и добър мъж и да ви носи безкрайна радост всеки ден!


*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #41 -: Февруари 02, 2009, 10:43:03 am »
Честита сбъдната мечта, Дори! Да е здрав, умен и щастлив Тодор! Бъдете много щастливи!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2009, 11:32:57 am »
Честита сбъдната мечта!!! :D
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #43 -: Февруари 02, 2009, 18:18:56 pm »
Честито Дори! Да е жив и здрав Тодор и голям да порасне. Много да ви радва! :D
*

    Isidimi

  • **
  • 81
  • никога не губи кураж
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #44 -: Февруари 03, 2009, 17:07:55 pm »
Честито ти момченце! Пожелавам Ви много здраве, щастие и само хубави моменти...Бъдете благословенни и сплотени като семейство все така... :wave:
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #45 -: Февруари 03, 2009, 17:34:43 pm »
Честит син!
Да е жив и здрав и много да ви радва!

*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #46 -: Февруари 03, 2009, 18:03:52 pm »
Малеее дори толкова вълнуващо си го написала, страхотно ценен разказ. Благодаря ти мила, затрепера ми под лъжичката докато попивах всяка една дума  :? Малко от момичета се осмеляват да открият така емоциите с всяка подробност, а ти ми действаше толкова позитивно с твоите писания по време на инивтрото ми и сега отново. По твоя идея стартира темата за инвитро в нашата клиника и за това ти благодаря!
Сега ти желая само красиви, безоблачни моменти с прекрасното слънце Тошко, разбирайте се и нека всеки следващ ден бъде по-прекрасен и осеян с още по-удивителни емоции от предходният.
Целувам Ви и двамата- душички  :wink:
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #47 -: Февруари 04, 2009, 14:58:35 pm »
Честито, мамо! Бъдете здрави и много щастливи! :)
@ целува всички във форума и им желае щастие



http://www.bgphoto.net/Arabidopsis/
http://s9.bg.bitefight.org/c.php?uid=69366
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #48 -: Февруари 04, 2009, 15:25:40 pm »
Честито Дори!
Да е жив и здрав малкия Тошко и само да ви радва!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #49 -: Февруари 05, 2009, 08:17:38 am »
Честито!  :D
Да е жив и здрав, цял живот да ви носи радост и щастие

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #50 -: Февруари 05, 2009, 14:56:23 pm »
Честита радост!!! Да е живи и здрав малкият Тодор и мноооого да ви радва!!!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #51 -: Февруари 12, 2009, 13:26:19 pm »
Честита робжа, Дори  :D  :balk_16:
Бъдете здрави и много щастливи заедно!
*
Re: И аз най-после станах мама
« Отговор #52 -: Юли 10, 2017, 23:48:12 pm »
Хех, момичета.... :)
Днес излизахме с приятели, на които скоро (в петък) им предстои раждане след няколко поредни инсеминации и инвитрота, та .... се присетих за тези сладки емоции около раждането, та влязох и поразтърсих темата, в която разказвам за него.
С голяма радост виждам, че всички сте се включили в екипа на мамите  :bighug:
При нас има развитие - втори младеж - изненада, който е вече на три години и половина и преди който ни бяха казали, след поредните изследвания че ако не е инвитро, шанс няма.... Пак заченато точно на Великден  :lol:
Втория път обаче разочарованието ми от клиниката и лекаря ни беше тотално :(
Нямах търпение да изляза от там, исках да избягам :(
Та .... такива ми ти работи.
Гушкам ви всички  :bighug:
Благодарим Ви Д-р Александров!