Репродуктивно здраве > Профилактика и грижа за репродуктивното здраве

Стрептококи група Б и Ентерококи

<< < (12/49) > >>

Bobbie:

--- Цитат на: garga в Март 20, 2009, 17:25:25 pm ---

Днес бях на профилактичен преглед. Пуснахме нова микробиология и цитонамазка също. Докторката каза, че имам кремообразно течение, макар че то не изтича и аз не го виждам. Било възможно пак да не е чиста микробиологията, но каза че дори да излезе нещо няма да лекуваме с антибиотик. Ще опитаме с мазила и гелове. За да се опита организма сам да се пребори, защото ентерококите били упорити, НО НЕ БИЛИ ПРЕЧКА ЗА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ. Изследванията ще са готови в сряда - дотогава си чакам търпеливо. Матката, яйчниците си били с нормално положение и големина, имам овулация и т.н. нямам идея защо тогава не се получава забременяване, но явно колкото и да се опитват да ме откажат от цветна снимка, трябва да намеря начин да я направя, ако не искам да стане твърде късно за надежди ... Не разбирам защо на места се казва, че ентерококите водят до стерилитет, а гинеколожката ми казва, че не са пречка. Незнам на кого да вярвам ?!

--- Край на цитат ---
Ама ти как така може да нямаш още цветна снимка още? Кой се опитва да те откаже? Веднага отивай да я правиш - това ти е най-важното да го отхвърлиш в момента. Ще ти дърпам ушите, само да ми паднеш  :bonk:.

Б.

crow:
Боби, нямам цветна снимка поради факта, че сега лекувам бактерии и макар някои лекари да казват че това не е проблем да се разнесат навътре в тръбите, други твърдят точно обратното. Също така последните 6 месеца бях на 3-ма различни лекари и всеки от тях ме съветва да си продължавам с опитите, че ми нямало нищо, рано било за снимка ( а опитвам от 2-3 години, с известни прекъсвания, но все пак..). Всеки път аха-аха да напредна с изследванията и ето сега заради бактерии - няма ЦС.
 Cherie, мерси за съвета - надявам се и на мен да не ми е пречка забременяването .. Мерси за окуражителните думи !

Bobbie:

--- Цитат на: garga в Март 22, 2009, 11:34:44 am ---Боби, нямам цветна снимка поради факта, че сега лекувам бактерии и макар някои лекари да казват че това не е проблем да се разнесат навътре в тръбите, други твърдят точно обратното. Също така последните 6 месеца бях на 3-ма различни лекари и всеки от тях ме съветва да си продължавам с опитите, че ми нямало нищо, рано било за снимка ( а опитвам от 2-3 години, с известни прекъсвания, но все пак..). Всеки път аха-аха да напредна с изследванията и ето сега заради бактерии - няма ЦС.
 Cherie, мерси за съвета - надявам се и на мен да не ми е пречка забременяването .. Мерси за окуражителните думи !

--- Край на цитат ---
Знам, знам - ти ми каза причините, ама нали говорихме по въпроса, че контрастът, който слагат, е стерилен и няма допирни точки с  влагалището. Рискът е, ако някой не си свърши работата като хората и при вкарването на катетъра в матката по погрешка докосне стените на влагалището.
Не знам какви са тези лекари които така категорично отсичат, че не ти е от тръбите, но стандартът е да имаш 1 година опити, преди да се започнат изследвания за репродуктивни проблеми, а ти вече почти 3 години опитваш.

Боби

crow:
 Излязоха резултатите от новата ми микробиология. Ужасни са ! Оше по-зле от преди. Сега не стига, че пак имам Enterococcus faecalis, но и Klebsiella pneumoniae се е появила. За втората нищичко не знам. Не, че за ентерококите ми стана кристално ясно какво причиняват, но за Клебсиелата даже не мога да намеря много информация. Това е просто отвратително. Не мисля, че ако пак приемам АБ, ще стане по-розово. Най-много да се лепне нова гад. Дали Клиндамицина или приготвените глоболи в аптеката причиниха новия микроорганизъм ? Идея си нямам. Утре ще посетя гинеколожката, но като знам че съм без час - пак ще ми изпише рецепта "на крак", без да имам възможност да питам за подробности.
 Та така, имаме си мутант - Стрептокок - Ентерокок - Клебсиела ... И така докога ??? Пффф ...

Bobbie:

--- Цитат на: garga в Март 24, 2009, 21:41:00 pm --- Та така, имаме си мутант - Стрептокок - Ентерокок - Клебсиела ... И така докога ??? Пффф ...

--- Край на цитат ---
Спри всякакви антибиотици и въобще не ходи повече по микробиолози в следвашите 1-2 месеца,щом нямаш оплаквания. Всичките ти бактерии са нормална флора т.е. разбит ти е баланса. Действай си по проблемите за забременяванетои ги зарежи тези вагинални инфекции поне за малко. Сега си чакала 25 дена - изтрай минимум поне още месец и след това отиди пак на преглед.
Не си слагай ниакви хомеопатични неща там през това време, нито си прави каквито и да е душове. Просто си спазвай нормална хигиена с изключително внимание при миене или бърсане да не става пренасяне от към ануса.  За външна хигиена - сапун.Не някакви специализирани препарати за дамски хигиени, а сапун. Друго в момента не се сещам.



Б.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия