Репродуктивно здраве > Профилактика и грижа за репродуктивното здраве

Стрептококи група Б и Ентерококи

<< < (11/49) > >>

cygnus:
Момичета,за пореден път, моля ви, нека не изпозлваме квалификации - има нормални начини за водене на дискусия. Темата е полезна и не желаем да я заключваме. Моля, избягвяйте личните нападки, а където е възможно редактирайте мненията от тях.

Bobbie:
cygnus , аз предлагам, ако garga няма нищо против, таиз тема да се заключи. Не виждам как може да се води цивилизован спор - съжалявам.

Б.

crow:
 Момичета, моля ви не заключвайте темата. Аз редовно си я следя и всичко в нея ми е интересно. Разбира се апелирам да няма дразги в нея. Приемам всяко мнение като различна гледна точка, а не като война.
 В момента съм приключила с антибиотика и вагиналните глоболи, пия хомеопатични лекарства и очаквам 20 март за следваща микробиология. Дотогава отвреме на време ползвам Лактацид фемина, но за външно измиване. Когато излязат следващите резултати пак ще пиша тук, така че за мен е много важно да не се заключи темата. Вярвам, че има и други момичета, които следят за подобни проблеми и подчертавам за N-ти път, че всеки пост по темата е полезен.
 П.П.: Приятелят ми също чака резултати от изследване, така че ще пиша какво е положението и при него. Все още не пие антибиотик, а междувременно се пазим.
 Благодаря за всички мнения, линкове, информация и за това, че ви има, за да има с кого да си обменяме опит.  :thankyousign:  Нека използваме възможността да си помагаме и да отминаваме нападките, защото зная, че никоя от нас не е злонамерена.  :flower:

crow:


Днес бях на профилактичен преглед. Пуснахме нова микробиология и цитонамазка също. Докторката каза, че имам кремообразно течение, макар че то не изтича и аз не го виждам. Било възможно пак да не е чиста микробиологията, но каза че дори да излезе нещо няма да лекуваме с антибиотик. Ще опитаме с мазила и гелове. За да се опита организма сам да се пребори, защото ентерококите били упорити, НО НЕ БИЛИ ПРЕЧКА ЗА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ. Изследванията ще са готови в сряда - дотогава си чакам търпеливо. Матката, яйчниците си били с нормално положение и големина, имам овулация и т.н. нямам идея защо тогава не се получава забременяване, но явно колкото и да се опитват да ме откажат от цветна снимка, трябва да намеря начин да я направя, ако не искам да стане твърде късно за надежди ... Не разбирам защо на места се казва, че ентерококите водят до стерилитет, а гинеколожката ми казва, че не са пречка. Незнам на кого да вярвам ?!

Cherie:
Мила garga, имам подобен проблем.
Първо да кажа, че две години правихме опити за забременяване, хиляди изследвания и т.н. В началото ме лекуваха напосоки, после се сетиха да ми пуснат микробиология, която показа наличие на златист стафилокок, пак пих антибиотик, месеци след това отидох за контролна микробиология, която пък показа стрептококи група Б, но този път резистентни към всички антибиотици от антибиограмата.
Лекарката от немай къде ми изписа бисептол за 14 дни и това е. Изпих си го, но реших да не си правя повече микробиологии, първо защото все изкача нещо, и второ защото организма ми се съсипа от антибиотици. Шест месеца по-късно забременях естествено и карах напълно безпроблемна бременност, за съжаление със злополучен край, но поради причини, нямащи нищо общо с бактериите, а като си помисля колко се притеснявах от проклетите гадини, само те ми бяха в главата.
Далеч съм от мисълта, че съм се излекувала, но ти казвам всичко това, защото явно те не са били пречката за забременяване, а и не съм имала никакви индикации за заплашващ аборт в нито един момент от бременността ми. Мисля, че е най-разумно последното решение на лекарката ти, да остави организма сам да се справи, естествено, ако нямаш някакви остри симптоми. Пиенето на 4-5 вида антибиотик не ми помогна, а само влоши състоянието ми.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия