Репродуктивно здраве > Профилактика и грижа за репродуктивното здраве

Стрептококи група Б и Ентерококи

<< < (9/49) > >>

Bobbie:
Starlet,аз говоря за проблемите на друг човек и за конкретният случай - тя има резултати какво са и намерили и какво не. Какво общо имат гъбичните инфекции в случая?
Не желая да се заяждам, но ти явно се почувства с жегнато самочувствие, че някой ти оспорва твърденията. Ми какво да направя, като не са вярни? Да си мълча, за да ти доставя удоволствие ли?
Ти четеш разни неща, но не можеш да изхвърлиш плявата от истината в това, което четеш, а пък имаш наглостта да ме обиждаш и да говориш за моите познания. Аз няма да те обиждам, само ще ти кажа, че е страшно арогантно  и невъзпитано да се опитваш да оценяваш знанията ня някого, за който не знаеш нищо.Съжалявам, че е под достойнството ти да ми отговаряш - никой не те кара да го правиш. Аз и без това пиша заради garga, а не да те обучавам теб всезнаещата.


--- Цитат на: Starlet в Февруари 27, 2009, 16:04:35 pm --- Желая ти лек ден и успех в науките, щом имаш желание да се изучаваш го прави както трябва. Не смятам повече да ти отговарям просто е под достойнството ми в случая!!! [/b] [/i] [/color]

--- Край на цитат ---

:D :D :D  Благодаря за пожеланията, но аз съм микробиолог, имам втора специалност химия и пиша докторат по микробиология. Дали това е правилният начин според теб или предлагаш да го правя по някакъв друг начин?

 

garga, млечната киселина помага за баланса, защото държи влагалището по-киселинно. Затова лактобацилите са полези не за нещо друго. Единствената причина по която те се развиват по-добре в тази среда е, че другите бактерии не се развиват по-добре. Особено кандидата има тенденцията да повишават pH-a . Обаче ти кандида нямаш - поне от резултатите които ни каза.
Млечната киселина не може да ти направи бактерии. Това което прави, е да ти направи киселинността на влагалището нормална. По този начин помага за развитието на бактериите, които вече си имаш. Да, ама точно този Лактацид е изследван  точно за това и не е ефективен( сложих линк по-горе). За оцетната киселина - зависи в каква концентрация е - може да убива, а може и да има същият ефект като млечната. Затова готовите влагалищните душове се правят с оцетна киселина. Целта и е да не се промени киселинността на влагалището докато се прави промивката. Това не означава, че промивките са безвредни, дори и да са само с киселина и чиста водичка. А това е гел, т.е. само за да стане на гел означава, че има и други работи в него. Всеки си решава за себе си - аз мога само да дам информацията пък кой каквото иска да прави. Ако имаш някакви други въпроси, можеш да ми пишеш на лични.


Б.

Starlet:

--- Цитат на: garga в Февруари 27, 2009, 18:28:37 pm ---Старлет, ето това ми предписа лекарката:

Мисля, че е по-скоро за вътрешни промивки, но аз си го ползвам май повечко за външни, понеже за вътрешна ползвам глоболите
--- Край на цитат ---

Да това което са ти изписали е разтвор за вагинални промивки, аз говорих за ето този гел за ежедневна употреба.
Който замества сапуна при тоалета на жената.

Starlet:
Дълбоко съм разочарована от нашето здравеопазване, което включва и работещите по лабораториите микробиолози, които явно не са достатъчно начетени за да си вършат работата (разбира се има изключения от това правило) Казвам го от опита на човек обиколил цяла България заради некадърността на такива хора (лекари и лаборанти). Така че никой не е в състояние да ме впечатли с изказвания от сорта на аз съм завършил еди какво си!!! Въпреки всичко отново виждам неграмотността да бъде първо прочетено и после оспорено едно мнение. ЛАКТОБАЦИЛИТЕ се борят не само с гъбичните а и с бактериалните инфекции. Те са стражите на влагалището ако мога така да се изразя. И за да могат да се размножават им е нужна кисела среда осигурена от МЛЕЧНА КИСЕЛИНА, а не от ОЦЕТНА. Също така ЛАКТОБАЦИЛИТЕ отделят МЛЕЧН КИСЕЛИНА за да могат да се размножават и да си живеят добре, а не ОЦЕТНА КИСЕЛИНА. Незнам колко по ПРОСТО ДА ГО ОБЯСНЯ. А за много начетените микробиолози това трябва де е ясно че ДВЕТЕ КИСЕЛИНИ не са едно и също нещо и не вършат една и съща работа. Както дадох пример преди това би означавало тъпото твърдение че, натриева и калиева основа са едно и също!!! Ако пък не го знаят че това са две различни вещества много жалко, че ще си играят с живота на хората по един или друг начин. Много жалко за самочувствието им, градено на нещо (знание) което явно не им стига. Между образование и знание има разлика. То и всички лекари, инжинери и прависти имат съответното образование, но не всички са кадърни и знаят какво правят.

Мели:
Моля не превръщайте много полезната тема в поле за лични разговори. Ще почистя.

Bobbie:
Мели, не искам да превръщам темата в спор, а да разруша един МИТ, от който хиляди компании са натрупали пари на гърба на хорaтa, които са в безизходица и се надяват на продуктите им.  Няма намерение да си меря познанията с който и да е, но просто смятам, че е добре хората да знаят за това. Ако смяташ,че е проблем за форума, ше се съобразя с мнението ти на модератор и  ще престана да го твърдя. Мислех, че другите може да имат поза от малко повече познания в тази област, защото много жени тук имат подобни проблеми.

Starlet,  не е вярно,разбери. Не се заяждам с теб, но продължаваш да заблуждаваш хората. Няма да ти изнасям лекции по биохимия, на които не им е тук мястото, но двете киселини вършат едно и също нещо - престани да спориш за неща, от които нищо не разбираш, защото е невежо и дразни. Млечната киселина не върши нищо различно от оцетната за лактобацилите. На такива грешни изказвания е изградена цяла индустрия от печеливши продукти, на които жените се надяват. Ти поддържаш този мит, който е именно това- МИТ.  Това че се продават не променя фактите. Между другото, защо не ни обясниш как така почти всички комерсиални продукти се правят с оцентна киселина?
За Българското образование и здравеопазване не мога да коментирам първо защото след гимназия не съм учила и един ден в България и второ, защото никога не съм работила в здравеопазването като микробиолог. Отричането на влагалищните промивки от доста години е СТАНДАРТ в медицината и знам, че на по-младите лекари им се преподава това.
 
Хайде престани с епитетите, защото е много грозно.

Боби

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия