Репродуктивно здраве > Профилактика и грижа за репродуктивното здраве

Стрептококи група Б и Ентерококи

(1/49) > >>

crow:
При микробиологично изследване на влагалищен секрет, заключението е "стрептококи,гр.Б", резистентни към пенецилин. Изписаха ми ципрофлоаксицин,вагинално макмиррор. В сайта намерих обезпокоителна информация,че понякога това води до стерилитет.
Цитирам:" Нелекуваните инфекции, предавани по полов път, също се отразяват върху стерилитета. Това са гонорея, хламидия, стрептококи и ентерококи. Бактериите увреждат маточните тръби и в тях се образуват сраствания. Признаците на тези инфекции са температура, болки в корема, кървенисто зацапване или вагинално течение, но понякога симптомите са слабо изразени или илипсват."
При мен симптоми няма, а сдокторката каза само, че са упорити, повече нищо не можа да ми отговори.имам час за друг генеколог, но за жалост е чак за февруари месец, а дотогава главата ми ще откачи от въпроси.
Моля момичетата, които могат да ми кажат от опит да се включат и да ми отговорят. Благодаря им сърдечно за което !!!

crow:
Защо НИКОЙ не ми отговаря? Започвам да аси мисля, че това е твърде рядко срещано .. И в нета не намирам почти нищо. Само противоречиви статии, някои от които говорят дори за смърт ;( Толкова се отчайвам.. незнам как бих устояла до февруари.. или поне до след празниците, когато след лечението да висна пред нечий кабинет  :(

фиф:
Излекува ли се вече? :)

crow:
Не е дошъл февруари ;( Лекувам се, но следвашия преглед е февруари,.. /ах, тези труднододтъпни часове за добрите лекари / ..
На моменти се мъча да се самоубедя, че може и да не е верна диагнозата, но до февруари ще почакам в молитви-всичко да е ОК..

Milena 1982:
Аз също сам на антибиотик 5 дни заради стрептококи. Дано да е успешно лечението. Ще пиша какво е станало. Иначе те не се предават по полов път.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия