0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 11527
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Правила на форума
« -: Ноември 04, 2008, 22:47:51 pm »
Правила и условия за ползване на форума


Здравейте и добре дошли във форума на Зачатие!

Форумите към сайта на Зачатие са място за свободна дискусия между регистрираните потребители на сайта, при спазване на следните правила. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за съдържанието на дискусиите и изразените мнения на потребителите на форумите. Тези мнения по никакъв начин не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението.

1. Препоръчваме Ви да си направите регистрация, като изберете бутона от най-горната лента на навигацията РЕГИСТРИРАЙ. Става бързо и лесно и не изисква повече от 5 мин.

Като регистриран потребител ще имате възможност да използвате пълната функционалност на форумите, а именно - да изградите свой собствен профил, който да бъде познат на останалите потребители, да участвате активно в дискусиите, да пускате теми с анкети, да редактирате или изтривате Ваше мнение, да разменяте лични съобщения с останалите потребители. Също така ще имате възможност да добавите снимка към Вашия профил (или да изберете картинка от нашите галерии), да прикрепите свой собствен подпис, който да се появява след всяко Ваше мнение и т.н.

2. За да пуснете нова тема в даден подфорум, влезте в него и използвайте бутона .

3. За да дадете своето мнение по избрана тема, използвайте , а за да отговорите на определено мнение - бутона . При използването на отговор с цитат заглавието ще е RE на това, на което отговаряте, а в тялото на цитата може да оставите изцяло мнението, на което давате отговор или част от него.

4. Пишете на български език, използвайте кирилица и пишете грамотно и четливо. Ако нямате инсталирана кирилица, използвайте КРЕДОР или пишете кратко и ясно на латиница. Чрез използването на латиница във Вашите публикации рискувате те да бъдат прочетени от много малко потребители или въобще да не бъдат прочетени. Не използвайте само главни букви в текста, това се приема като крещене. Не е редно да се заместват букви с аналогично звучащи цифри.

5. Дайте максимална насоченост за съдържанието на темата Ви чрез нейното заглавие. Избягвайте заглавия, неносещи информация, като: "един въпрос", "моля помогнете", "някой знае ли" и т. н. Когато в заглавието уточните за какво става дума в темата Ви, много повече хора ще я прочетат и най-вече тези, които имат информация по проблема Ви.

6. Форумът е организиран тематично в подфоруми. Преди да публикувате нова тема, прочетете описанието на подфорумите и преценете къде да я публикувате. Ако модераторите преценят, че темата не е в правилния подфорум, може да я преместят.

7. Използвайте търсачката на форума винаги, когато е възможно с цел избягване на дублиращи се теми по често задавани въпроси.

8. Забранява се многократното публикуване на теми (flood).

9. Забранява се публикуването на текстове, линкове или снимки с порнографско и насилническо съдържание, пропагандирането на всякакви противозаконни цели и идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност. Забранено е използването на цинизми, заплахи и вулгарни изрази. Приканваме всички участници във форумите да се въздържат от употребата на непристойни изрази и обидни квалификации по адрес на хора или организации. Не се толерират и негативни коментари относно личността на други потребители. Междуличностните отношения е добре да се изясняват чрез лични съобщения, а не публично във форума.

Mодераторите на форумa ще изтриват и редактират мнения или теми, съдържащи открити обиди, расистки или подклаждащи към насилие мнения, порнографски материали и жестокости. Теми, които са извън тематиката на форума, както и теми съдържащи тенденциозна скрита или явна комерсиална реклама, ще бъдат редактирани, премествани или премахвани по преценка на модераторите, както и теми съдържащи опасни за здравето съвети. Въпреки, че модераторите ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Затова използвайте линка "Информирай модератор" и модераторите ще реагират на сигнала Ви възможно най-бързо. Всички съобщения в тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на модераторите и следователно последните не носят никаква отговорност.

10. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, ще бъдат предупреждавани и/или наказвани.
Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на форума.

11. Администрацията на форума по никакъв начин не се ангажира със заличаването на профил по желание на собственика му. Ако не желаете да използвате форума, не е нужно да Ви бъде изтрита регистрацията. Всякакви теми с подобни молби и съдържание ще бъдат третирани като нарушение - заключвани/изтривани и санкционирани.

12. Забранява се явната и скрита реклама и политическа агитация.

13. Забранена е регистрацията и  активното използване на повече от един прякор/ потребителско име от един и същ потребител на форума.

14. Публикувано мнение не може да се редактира след изтичане на повече от 2 часа от публикуването му. Ако държите то да бъде променено - обърнете се към модератор за съдействие.

15. Забранява се регистрирането на потребителско име, което е обидно за другите потребители (вулгарна, нецензурна дума или израз).

16. Потребителите могат да слагат картинки в подписа си, с общ размер не по-голям от 600x200 пиксела.



Картинките не могат да бъдат вулгарни, порнографски или с насилие. Администрацията на форума си запазва правото на преценка за картинките в аватарите и подписите на потребителите и тяхната редакция при необходимост.

17. Забранено е публикуването на лични данни, лична кореспонденция, в това число лични съобщения или поща без съгласието и на двете страни, участвали в кореспонденцията.

18. Забранява се продажбата на лекарства във форума и чрез форума.

19. Администрацията на форумите си запазва правото да променя, добавя или премахва части от правилата на форумите, когато сметне за необходимо или когато промяната е наложена от законодателството на страната.

20. Нарушението на което и да е от горните правила ще се третира с предупреждение. При повторно нарушение на потребителя ще се налага временен бан. При опит да бъде заобиколен бана или нарушение след изтичането му, модераторите могат да наложат постоянен бан. По преценка на модераторите, за някои нарушения ще се налага веднага постоянен бан, без предварително предупреждение или временен бан.

21. Администрацията на форума си запазва правото да ограничи достъпа до сайта на лица, които са нанесли трайни вреди на Сдружение "Зачатие" или с поведението си умишлено, непрекъснато и систематично му вредят.
« Последна редакция: Септември 24, 2013, 13:05:26 pm от sixsens »

 
"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу