0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Конизация
« -: Октомври 26, 2008, 10:10:36 am »
Здравейте;
преди година и половина ми е правена конизация.Всичко мина наред,казаха ми;че не трябва да имам проблем за забременяване.Бях ПАП 3;след конизацията стана ПАП 2.От 6 месеца правим опити;но никакъв резултат.Моля за съвет;ако някой се е сблъскал със същото да каже трудно ли става забременяванвето след правена конизация.
*
Re: Конизация
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2008, 17:35:42 pm »
Здравей!
Аз правих конизация преди 4 месеца. След успешно инвитро и раждане. Понеже мислим за 2-ро бебче, разпитах док. Още след 3-тия месец ми каза, че можем да започваме опитите и че няма проблем да забременея нормално. Не е това проблема. Търси другаде!
Желая ти успех!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Конизация
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2008, 19:28:15 pm »
Може да става въпрос за нарушение на биохимичния балан на ЦС. Това би се установило с посткоитален тест.
Принципно конизация не би следвало да доведе до неуспех. Единствено при налична бременост би могло да се стигне до серклаж.
Re: Конизация
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2008, 10:23:20 am »
Благодаря ви.В сряда имам записан час за предлед.Ще пиша след това.
*
Re: Конизация
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2008, 11:02:59 am »
И на мен ми казаха след операцията, че не би трябвало да окаже влияние на забременяването.
Re: Конизация
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2008, 20:27:09 pm »
Бях на доктор,от прегледа всичко е наред.Каза;че не е нужно да се правят допълнителни изследвания;още било рано.Но категорично ми забрани да пия нимезил или аулин по време на болезнена менструация.това пречело на овулацията.Изписа ми нещо друго за пиене.
Re: Конизация
« Отговор #6 -: Ноември 05, 2008, 21:06:15 pm »
Не се притеснявай относно конизацията.Моя колежка след конизацията имаше обилни съсиреции изписаха някакви хаппчета,операцията беше декември,а февруари вече беше бременна,и тя незнае как е станало,сега я чакаме вече всеки момент да роди.Желая ти за коледа да получеш най-хубавия  santa2 stork-girl
Re: Конизация
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2008, 19:28:50 pm »
Здравейте ,аз също съм с конизация и съм бременна ,не съм планирала да забременявам ппросто се слу4и!хо по принцип лекарката ми обясни 4е няма проблем със забременяването! :wink:
Re: Конизация
« Отговор #8 -: Ноември 17, 2008, 23:47:24 pm »
И аз съм конизирана преди година и 10 месеца. Това се случи една година след като бяхме започнали да опитваме да забременея. Още не съм бременна, след 3 инсеминации.

Конизацията принципно няма отношение към процеса на забременяване. Или поне не пряко.
Възможно е да се промени цервикалната слуз и вагиналната флора, което да попречи на успешното преминаване на сперматозоидите.
Другото, което води след себе си конизацията е скъсяване на цервикалния канал, но това не е причина да не може да забременее една жена.

Не съм се отказала да имам бебе и не мисля, че конизацията е проблемът в моя случай. Познавам няколко конизирани жени, забременели успешно.

Късмет!

*
Re: Конизация
« Отговор #9 -: Август 14, 2009, 16:17:59 pm »
Здравейте, имам направена Конизация юни 2008 ма. Някъде във форумите прочетох че след конизация било напълно забранено ползването на тампони. На мен никой не ми е казвал такова нещо, а тампони използвам, особено в първите дни, поради обилно кръвотечение. Инткересува ме дали действително е противопоказно. Септември съм на контролен преглед и ще питам доктора, но много тревожно ми стана..... и просто искам и други мнения
Re: Конизация
« Отговор #10 -: Септември 17, 2009, 20:14:55 pm »
Можеш да ползваш тампони след конизация. Просто трябва да мине достатъчно време. Принципно след 6-8 седмици всичко би трябвало да е заздравяло. При теб отдавна е минало това време.
Виждам, че си писала през август, мина ли прегледа вече? Какво каза лекарят ти?
*
Re: Конизация
« Отговор #11 -: Септември 18, 2009, 10:36:25 am »
Здравей. Мерси за отговора. НА преглед съм на 24 тти септември. Ще пиша пак
Re: Конизация
« Отговор #12 -: Февруари 09, 2011, 18:12:54 pm »
Здравейте,

пиша ви с молба за помощ- ако не съм нацелила правилната тема, мола пренасочете ме.

Ето историята ня кратко:

На 12.01 ми е направена процедура LLETZ /предишни изследвания - биопсия - CIN1  на микроучастъци CIN2 и HPV 59 +/.Хистология от LETZZ - маточна шийка - огнищна,папиломатозна и акантоза на нативния мн. епител /IIa/ и метапластичен епител с паракератоза- хроничен мн. едноцервицит. Участъка от шийката PVCU с левкоплакия около OECC на задна устна с диаметър 7мм! Изписан след интервенцията антибиотик - 2х1.5г и 5 дни на 12чх500г

Въпросът ми е: било ли е излишно да се прави LLETZ  процедура  /поне на мен ми говори хистологията , че по- скоро съм имала възпаление от колкото атипични клетки /и диаметъра на изрязания участък много ли е - може ли да попречи на износването на бременност?При обикновенната конизация по-голям участък ли се отстранява?

Ще бъда много благодарна на отговорите ви  Smile


*
Re: Конизация
« Отговор #13 -: Февруари 09, 2011, 23:04:25 pm »
Немога да коментирам всички показатели от иследванията ти но щом си имала ЦИН2 това значи средно тежка дисплазия и лечението в този случей е конизация.Освен това имаш и 59-което е от високорисковите вируси.
Колко са изрязали немога да ти кажа защото се изрязва до здрава тъкан . Това може да ти каже лекаря който те е оперирал. Попитай него сега при контролната ти цитонамазка след конизациата.

Интервенцията зависи колко е била инвазивна може да създаде проблем за износване на БР ,но за това се поставя серклаж,който подпомага износването на БР



Цервикалната интраепителна неоплазия (ЦИН, англ., cervical intraepithelial neoplasia, CIN) е процес на промяна на клетките на шийката на матката с всички симптоми на злокачествено заболяване, която е ограничена само на повърхността на органа, т.е. до епитела. Тези атипични клетки все още не са преминали през базалната мембрана. Това е причината те да не са метастазирали (не са пренесени по лимфните и кръвните пътища към останалите органи). Това състояние на предхождащ стадий на раков процес на шийката на матката може да продължи години.

Има 3 степени на ЦИН, наречена още дисплазия. Тези стадии показват, колко напреднали са атипичните промени на клетките.:

    * ЦИН I - Лека дисплазия. Наблюдава се промяна на нормалната структура на клетките само в долната една трета на епителния слой на маточната шийка. Обикновено цитологично изследване е показало резултат ПАП II или III. Много често се наблюдават спонтанни ремисии (атипичните клетки изчезват от само себе си).


    * ЦИН II - Среднотежка дисплазия. Наблюдаваните променени клетки са ограничени в долната половина на епителния слой, горната половина е с напълно нормална структура. Цитологичното изследване обикновено е било с резултат ПАП III D. Тенденциите за спонтанни ремисии са около 40-60%.


    * ЦИН III - Тежка дисплазия. Наблюдават се промени в долните две трети на епителния слой. В тази група влиза и т. нар. Карцинома ин ситу (лат., Carcinoma in situ, CIS). Поведението му все още не е злокачествено, базалната мембрана на епителния слой на шийката на матката не е засегната. Цитологичното изследване обикновено е било с резултат ПАП IV A или V. Тенденциите са спонтанни ремисии са около 20-30%. В повечето случаи се предприема оперативна намеса, резекция на засегнатия участък.


Цервикалната интраепителна неоплазия се причинява в повечето от случаите от зараза с човешки папилома вирус
« Последна редакция: Февруари 09, 2011, 23:24:26 pm от zarina »
Re: Конизация
« Отговор #14 -: Февруари 19, 2011, 21:22:35 pm »
Имах раничка на шийката на матката и ме конизираха преди няколко дни,но прегледа ми при доктора е чак след 2 месеца,искам да знам какво е добре да пие или да се маже моят мъж за да не ме зарази отново,след като е бил с мен докато съм я имала тая раничка,имах и сухота във влагалището и пия антибиотик против бактериите ДАЛАЦИН Ц,да си купи ли той този антибиотик,моля споделете вие които сте минали по този път какжо е добре профилактично да пие.. :wink:
Re: Конизация
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2011, 22:02:54 pm »
Имах раничка на шийката на матката и ме конизираха преди няколко дни,но прегледа ми при доктора е чак след 2 месеца,искам да знам какво е добре да пие или да се маже моят мъж за да не ме зарази отново,след като е бил с мен докато съм я имала тая раничка,имах и сухота във влагалището и пия антибиотик против бактериите ДАЛАЦИН Ц,да си купи ли той този антибиотик,моля споделете вие които сте минали по този път какжо е добре профилактично да пие.. :wink:
mimenceee след моята конизация лекарят ми беше казал 1 година секс само с презерватив,междувременно може и той да се изследва при специалист.

Вярвам!!!!
Re: Конизация
« Отговор #16 -: Март 24, 2017, 09:01:38 am »
Здравейте.
Случвало ли се при някоя от вас, след конизация, в резултат от заздравителната тъкан да запуши и шийката?
При мен се получи такова нещо и се установи, че се задържа менструална кръв.
Re: Конизация
« Отговор #17 -: Март 24, 2017, 09:27:26 am »
При мен имаше такова съмнение първите 2-3 месеца,но след това нещата се регулираха сами,ако не се регулират доки ми обясни ,че се прави разширение на канала.
« Последна редакция: Март 24, 2017, 09:44:57 am от bebeshok0326 »
Re: Конизация
« Отговор #18 -: Март 26, 2017, 19:02:42 pm »
А заедно с разширението, казвал ли е че е нужно да се прави и абразио?
Доста изчетох за дилатацията, но не ми стана ясно задължително ли е да се комбинират двете.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Конизация
« Отговор #19 -: Март 26, 2017, 19:31:07 pm »
Не, Маги, не е задължително. Само ако има нужда. Попитай твоя лекар (вярвам, че посещаваш репродуктивен специалист) какво е нужно да се направи.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Конизация
« Отговор #20 -: Март 28, 2017, 22:43:14 pm »
Благодаря за отговорите.
Стресната съм от абразиото.
Въпреки, че се въздържам от Интернет медицината, от време на време се ровя за някой термин. :oops: