Репродуктивно здраве > Усложнения при бременност

ТЕМПЕРАТУРА 37.2

<< < (3/4) > >>

Liliysm:
Здрасти!

Убедена съм, че може да е от бъбрек защото аз съм с хроничен пионефрит и симптомите са точно такива - ниска температура и нищо повече.
Ако нещата се задълбочат почват болки и тежест в кръста, може да е комбинирано с цистит и т.н.
Не казвам обаче, че това е единственото, което дава такава температура.
Когато лежах в болницата след първият мисед аборт с възпаление на матката температурата беше същата. Тогава след като доста време не можа да спадне въпреки антибиотика мислеха, че е на психическа основа.
В крайна сметка аз по принцип не съм с температура над 37 така, че това за психическата основа....ми се вижда малко измислено. Може пък и да има хора с такава температура ?! Или при стрес какъвто аз тогава преживявах ?!
Но според мен за психическа основа може да се говори след като нищо друго не се открие...

Наложително да отидеш при личната лекарка за изследвания преди да пиеш каквито и да е антибиотици (след като си убедена, че няма генекологичен проблем и лакарката ги е изписала проста така).

Лечението с антибиотик "замазва" картинката и ако се наложи стерилна урина или друго подобно изследване нещата няма да са точни.

Може да са доста неща, а нали знаеш, че тук не сме специалисти и да предполагаме само...мисля, че много няма да ти помогнем.
А това, че е от година тази температура...?!

Желая ти късмет !
Скоро всичко да е зад гърба ти !

Bellla:
Присъединявам се към съвета на Жекова и Огняна.Няма нормална температура, трябва да се търси проблема.

Water-lily:
Аз също имах няколко месеца температура 37,2 - 37,3 и не можех да си обесня от какво е. Лекарката, която се зае да открие причината за това ме изпраща последователно на изследвания кръв и урина, лекар уши, нос, гърло, очен лекар /с късогледство съм/, ендокринолог /за да се отхвърли проблем с щитовидната жлеза/, ренгенолог /направиха ми снимка на предната част на главата - доколкото си спомням на челото и носа, но не си спомням какво точно търсеха/, зъболекар - правиха ми някакъв вид резонанс и снимки на няколко зъба и накрая на гинеколог. Никой от изброените не откри възпаление, което да е причина за постоянната температура. Накрая заключението беше субфебрилитет с неустановен произход. Предположението беше, че е на психическа основа. Малко след това се наложи да си направя изследване за хламидии поради предстояща инсеминация. Оказа се положително. Пих доста силни 2 последователни антибиотика, които се справиха с хламидиите. След това спрях и да вдигам температура. Междувременно, интересувайки се за това що е хламидия и какво причинява, открих, че освен всички други неща до които води, понякога неин симптом може да бъде и постоянната не особено висока температура. Така че това бе причината при мен. Дано и ти скоро откриеш твоята причина, защото наистина тази температура е нещо много неприятно.

isev:
Ами аз миналата година се лекувах от хламидии, окоза се че съм се справила с проблема сега нямям, незнам правила съм  и кръвна картина и урина ,незнам ,забелязах ,че ккато съм напрегната тогава ми се покачва ,що е то?

Osiana:

--- Цитат на: isev в Септември 12, 2008, 10:48:46 am ---Ами аз миналата година се лекувах от хламидии, окоза се че съм се справила с проблема сега нямям, незнам правила съм  и кръвна картина и урина ,незнам ,забелязах ,че ккато съм напрегната тогава ми се покачва ,що е то?

--- Край на цитат ---

Знам само, че когато моя позната имаше от доста време хламидия, и тя поддържаше такава ТТ, която не можаха да разберат от какво е причинена. В последствие, се разбра че е от хламидията. Като я излекува напълно, се оправи и ТТ.
Моя съвет е, повтори теста за хламидии и на партньора ти също.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия