0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета , пускам нова тема , за да може повече от вас да я прочетат и да се изкажат в нея. Не съм сигурна, че точно тук и е мястото й, нека модераторите ,ако решат, да я преместят.
Накратко: знаете колко трудно се намират жени, които стават донори на яйцеклетки и съотвтно колко много жени се нуждаят от донорство ( диагноза ИЯР). Според мен една от причините е, че само определен  кръг от хора са наясно с този проблем. Идеята ми е да се подеме кампания в национален мащаб ( радиа, телевизии, интернет )примерно под наслов...Станете донор, дарете живот (първото, което ми хрумна). Имам само идея, нямам хал хабер как това ще се реализира на практика, както и дали ще има резултат. Моля за вашите мнения и коментари;-)
« Последна редакция: Август 15, 2008, 20:20:37 pm от rally_pat »
*
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #1 -: Август 14, 2008, 15:51:33 pm »
Това е много хубава идея!Към това мисля трябва да прибавим и разрешаването на суроготните майки(дано не греша с термина),това също е вариант при някои семейства

*
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #2 -: Август 14, 2008, 18:00:18 pm »
Не съм против донорството на яйцеклетки, напротив - вече 2 пъти съм го правила.
Но се страхувам, че когато се направи медийна кампания, много жени ще се отзоват не от съпричастност, а чисто комерсиално. И ако това стане, ще стане това, което четем по книгите за търговията с яйцеклетки и ембриони: за избора на цвят на очите, склонност към напълняване, дължина на бедрата ... и т.н. на бъдещото бебе.
Не апелирам да си мълчим и да няма кампания. Само споделям колко би могла да се опорочи една такава кампания и по-скоро резултатът от нея.
*
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #3 -: Август 15, 2008, 11:58:51 am »
аз също подкрепям инициативата,знам колко е трудната борбата за да имаш дете.Нека помогнем на повече жени да изживечт най-хубавия момент в живота си  :balk_47: :balk_602:
*

    altea

  • ***
  • 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #4 -: Август 15, 2008, 13:00:03 pm »
Аз също имам нужда от донор, но темата е много деликатна ,трябва да се подхожда внимателно . Тук нещата опират не само до физическото донорство на няколко клетки както е при даряването на органи или кръв- намесват се емоционални и морални аспекти,които не са само положителни. Ако се подеме медийна кампания веднага ще се предизвикат дискусии редно ли е,морално ли е да се дава генетичен материал ще се намеси църквата,че прекрачваме догмите и божиите закони и в крайна сметка може да се стигне до негативизиране на обществената нагласа по отношение на този тип донорство. Дали да сподели част от гените си с някой друг или не е въпрос на вътрешна нагласа и осъзното решение на самата двойка и в частност но жената донор. Казано е "само нещата,които си опитомил можеш да проумееш"-само сблъскалите се с проблема стерилитет и част от останалите чувстителни и широко скроени хора посещаващи двата форума биха могли да разберат какво е да направиш такъв жест за някого. Мисля си,че по-широкото агитиране към донорство на яйцеклетки би изкривило нещата ,между другото не съм чувала да се рекламира донорство на органи и тъкани например. Нека оставим този приоритет на нашите два форума ,нека в тях има заковани теми за дискусия и намиране на донори,но да не го превръщаме в национална кампания-идеята не ми изглежда добра. Струва ми се обществото ни още не е напълно узряло за това. По-развитите нации осиновяват и деца с физически увреждания и за тях не е проблем,но тук бихме ли го направили/задавам този въпрос и на себе си/. Голяма част от хората ,които нямат представа какво е да не можеш да заченеш изобщо не биха мислили върхи тази идея докато тези,които нямат този проблем,но са открили форумите и ги посещават явно са вътрешно съпричастни и биха разбрали естеството на проблема. Не ме разбирайте погрешно и аз бих искала да има гласност и да се дискутира но нека насочваме хората да открият форумите, а в тях да се организират дискусии,нека споделяме с приятелки ,нека им обясняваме и да ги насочим къде да четат и се информират-не чрез медиите.
« Последна редакция: Август 15, 2008, 13:17:59 pm от altea »
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #5 -: Август 15, 2008, 14:05:08 pm »
Първо мисля че в заглавието е добре да се уточни , че става дума за донорство на яйцеклетки и да помоля модераторите да го направят. Аз се чудех дали да я поглеждам темата, защото не знаех за какво се става дума точно.
 А сега по темата - моето мнение е че това е нещо нормално и съответно ще е още понормално нормално това да има някаква определена цена, тоест именно да се комерсиализира, защото по този начин ще се намерят повече желаеши млади и здрави жени които да се стимулират по желание и да дарят айцеклетките си. В развитите страни точно това се прави, като съответо има изисквания -донорките трябва да отговарят на определени критерии и се подписва съответно договор с клиниката в която ще протече стимулацията и пункциата под наблюдението на специалисти в областта. Дори при някои договори се разрешева на донорките да виждат децата ,ако жената приемник е забременяла и родила. Аз определено съм за тази идея да има донорство на яйцеклетки и това да се заплаща. Както знаем има жени които доста добре реагират на стимулация и с малко лекарства правят по 15-20 яйцеклетки. Мисля, че и темата за сурогатните майки има подобни проблеми за разискване и също е актуална - тя също е решение за някои жени, които имат проблеми със задържането и износването.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #6 -: Август 15, 2008, 15:08:51 pm »
Присъединявам се към призива и бих станала донор без комерсиална цел, но за жалост нямам добър яйчников отговор при стимулация. Колкото до кампания - обществото ни не мисля, че е узряло за такава. Може би бих подкрепила идеята за търсене на донори между всички нас, които се подлагаме на стимулации, но това сигурно ще е в разрез с целите на ЗАЧАТИЕ. Все пак, ако тук се говори повече и популяризира проблема с ИЯР, повече момичета ще се замислят и ще се отворят към идеята.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #7 -: Август 15, 2008, 15:52:37 pm »
На мен идеята ми харесва.
Не ми харесват едни такива много fashion глупости:
ще се намеси църквата,че прекрачваме догмите и божиите закони и в крайна сметка може да се стигне до негативизиране на обществената нагласа по отношение на този тип донорство.
Прекаленият светец... знаете. Да не говорим колко много църкви има.
Този тип донорство си е донорство както всяко друго.Обществото няма как да узрее за проблем, който не вижда. Все пак има донорство на сперма и то от доста време. С какво това е по-различно?

Аз не искам да плащам "данък обществено мнение", поне докато не го регламентират. Дали Сульо ще каже нещо накриво няма значение, ако Пульо реши да помогне.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #8 -: Август 15, 2008, 18:49:38 pm »
Съгласна съм с мнението на Тамара - а и, ако Господ имаше нещо против ин витрото, нямаше да ни даде знанието и възможността да го правим. Много им здраве на тия, дето смятат, че трябва да живеем като първобитни хора, сакън да не нарушим Божия замисъл. Нали всичко е Негово дело - как бихме могли да му се противопоставим?

Като и да е - отплеснах се в теоложки размисли. По темата - абсолютно съм с две ръце да СЕ предизвикат дискусии и да се регламентира въпроса. Донорството не е нещо, което жените търсят от каприз някакъв, както и въпроса със сурогатните майки, особено, когато сестра или друга роднина предлага помощта си (в смисъл, че гаранцията за безкористност е по-голяма).

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #9 -: Август 15, 2008, 19:58:11 pm »
Изцяло подкрепям тази инициатива! И го правя не само защото самата аз отчаяно съм търсила възможности за донорство на яйцеклетки, а и най-вече защото /ще събера кураж да го изрека на висок глас/ благодарение на това сега съм бременна и очаквам своите бебета!  :D
Наистина, преминахме през ада, докато дочакаме това огромно щастие... Зад нас са "само" 5 години борба със стерилитета, "само" няколко операции, междувременно безброй експерименти от страна на доктори и "само" няколко измами при донорски процедури... /За "приключенията" си в клиника Якентро, Солун съм писала достатъчно в този форум/.
Благодаря на Бога за деня, в който се срещнахме с "нашия" доктор и който направи и невъзможното, за да успеем! Бяхме съвсем обезверени, че е възможно да стане чудо с нас, но то все пак се случи!
Пожелавам на всички огромен късмет и от сърце ви желая успех и сбъднати мечти! 
Честито София - да си отгледаш живи и здрави деца и да сте щастливи!

Аз също смятам ,че донорство на яйцеклетки е абсолютно същото както е донорстворто на сперма и се чудя, защо се възприема по различен начин .... 8)


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Аз също смятам ,че донорство на яйцеклетки е абсолютно същото както е донорстворто на сперма и се чудя, защо се възприема по различен начин .... 8)
не се възприема различно - само е по-лесно защото:
- работи се с мъже без особени емоции
- не са необходими предварителни разходи
- на тях им се заплаща и лесно се намират студенти да даряват
- има възможност за замразяване
- не се знае предварително рецепиента
и не на последно място
- има много ясна процедура

всички тези неща ги няма при донорство на яйцеклетки и това много усложнява нещата
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Аз също смятам ,че донорство на яйцеклетки е абсолютно същото както е донорстворто на сперма и се чудя, защо се възприема по различен начин .... 8)
не се възприема различно - само е по-лесно защото:
- работи се с мъже без особени емоции
- не са необходими предварителни разходи
- на тях им се заплаща и лесно се намират студенти да даряват
- има възможност за замразяване
- не се знае предварително рецепиента
и не на последно място
- има много ясна процедура

всички тези неща ги няма при донорство на яйцеклетки и това много усложнява нещата

и бих добавила:
- безвредно за донора събиране на материала
*
Абсолютно съгласна съм, че има голяма разлика между донорството на яйцеклетки и на сперма. Но мисля също, че една целенасочена и добре организирана кампания, насочена към жените в репродуктивна възраст, които могат да станат донори, със сигурност ще доведе до положителен отклик.
Много жени, които до момента изобщо не са и подозирали, че съществува подобен проблем, биха размислили и част от тях вероятно биха се решили да станат донори. Някои от тях вероятно биха го направили срещу възнаграждение, други - безвъзмездно, но като цяло това ще подобри системата с дарителството на яйцеклетки и, в крайна сметка, ще доведе до още много родени бебета! :)
Всички знаем колко безкрайно сложно е да се намери подходяща жена - донор, колко много се спекулира по тази тема и колко безскрупулни могат да бъдат някои клиники, предлагащи тази "услуга".
Ровейки се в сайта на bg mama попадах на обсъждания по тази тема и бях просто поразена от липсата на всякаква информация по въпроса с донорството у жени, които биха могли да бъдат потенциални донори. Така че - крачката трябва да бъде направена!

P.S. Благодаря на всички за пожеланията! И пожелавам на всички пишещи тук да ги споходи моето огромно щастие и много бебета да дойдат възможно най-скоро!
« Последна редакция: Август 19, 2008, 19:26:15 pm от Sofia »
*
Sofia, изцяло подкрепям мнението ти. И аз смятам, че от такава кампания позитивите ще са много повече от негативите. Разбира се, че ще има опоненти тази идея, но като цяло смятам, че ще доведе до много повече родени дечица.
Незнам обаче реално как се подема една такава кампания, кой трябва да е инициаторът, какви трябва да се механизмите, за да се задвижи , може би е добре някой от модераторите да се включат, примерно, ако се обърнем към фондацията Искам бебе, те дали могат да съдействат с нещо.....всякакви мнения и коментари ще са полезни, вие сте момичета;-)))
*
http://btv.bg/videos/?video_id=6794&section_id=1

Дано не повтарям, ако някой вече го е публикувал.
ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА - СПИСЪК НА ЧАКАЩИ...
« Отговор #16 -: Октомври 27, 2008, 14:26:07 pm »
Здравейте, момичета! и момчета, ако има такива!
Пускам тази тема с идеята тук да пишат своите обява жени, които имат нужда от донори на яйцеклетки. Смятам, че това ще бъде удобно и на тези момичета, които искат да дарят яйцеклетки. Аз също съм потенциален реципиент на чужда яйцеклетка. Смятам, че с тази тема ще помогна както на себе си, така и на други двойки да намерят разрешение на част от проблемите си. Пишете ми с всякакви предложения, с моя партньор сме отворени за преговори.
Re: ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА - СПИСЪК НА ЧАКАЩИ...
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2008, 17:29:29 pm »
и аз трябва да търся донор
Re: ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА - СПИСЪК НА ЧАКАЩИ...
« Отговор #18 -: Ноември 01, 2008, 17:49:50 pm »
Здравейте, момичета!
Моля Ви ако някоя от Вас си е намерила донор нека сподели опита си. Надявам се тази тема да я прочетат и жени, които се подлагат на стимулация и биха желали да дарят част от яйцеклетките си. Приемаме всякакви предложения. Можем да осигурим препарати за стимулацията.
Искрено се надявам някоя от вас да се обади.
Re: ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА - СПИСЪК НА ЧАКАЩИ...
« Отговор #19 -: Ноември 01, 2008, 18:28:17 pm »
Тъй като мястото на тази тема е в асистирани, ще я приместя.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
донорство на яйцеклетки
« Отговор #20 -: Ноември 05, 2008, 10:25:04 am »
Здравейте момичета! За първи път пиша.Отдавна ви чета и научавам полезна информация.Преди 2-3 дена ми съобщиха лоши новини.В крайна сметка ми казаха,че трябва да си търся донор.Моля ви ако някоя от вас знае нещо по въпроса да ми рише.Благодаря ви.Успешен ден и късмет на всички.
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #21 -: Ноември 05, 2008, 11:14:00 am »
Renoar 30 миличка, ти сама казваш че отдавна четеш във форума трябва да се обърнеш към специализарана клиника и там ще ти дадат нужната информация. Това е доста сложен процес свързан с много чакане, изследвания и емоции. Пожелавам ти много късмет в трудното начинание :D
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #22 -: Ноември 05, 2008, 18:16:20 pm »
Реноар Не се тревожи нещата при мен са същите самоче обиколих доста клиники да търся донор и загубих близо 2години вече Донори има без да чакаш много във Плевен във клиниката на доц.Конова също така бързо става и Солун Гърция също така има и във Олимед Варна при док.Монастирска . Плевен има много добри резултати доста момичета са доволни . за Солун също. Успех!!
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #23 -: Ноември 05, 2008, 19:58:06 pm »
благодаря Felindra
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #24 -: Ноември 05, 2008, 20:06:15 pm »
благодаря и на теб Kari.Аз вече от 3 години се изследвам при един и същи лекар но сега мисля да потърся и друго мнение.
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #25 -: Ноември 05, 2008, 20:49:37 pm »
Здравейте момичета!Много са ми неясни нещата.Как например да си намея донор на яйцеклетка ако в резерва на клиниката в която ходя няма?  Какъв е начина или реда? Моля Ви помогнете!Благодаря Ви!
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #26 -: Ноември 09, 2008, 09:44:18 am »
Мила неможеш сама да си намериш донор това е много трудно аз търся от 1 година има клиники които имат готови донори които ги стимулират спецялно за теб там трябва да отидеш,и при това клиниката е един вид посредник попълвот се документи нотарялно заверени това го прави клиниката също така и донора се подлага на изследвания дали е психически или физически здрав.Може също да ти стане донор и момиче което ще прави инвитро но тогава си разделяте яйцеклетките и ти заплащаш и нейното инвитро.По горе ти писах каде има клиники със готови донори насочи се към тях не си губи времето.
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #27 -: Ноември 09, 2008, 13:59:41 pm »
Благодаря ти kari-13.Вече започнах да разпитвам насам-натам.Аз съм от София ,как да го напрява това.Всичко ми е непознато.Хубав ден!
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #28 -: Ноември 10, 2008, 07:03:32 am »
Благодаря ти kari-13.Вече започнах да разпитвам насам-натам.Аз съм от София ,как да го напрява това.Всичко ми е непознато.Хубав ден!
Като си от София още по добре ,обади се във Плевен и си вземи час за преглед при док.Емин или док.Бързашки и със всички иследвания и документи и съпругати и искаш да те включат във програмата за донорски яйцеклетки,те ще ти кажат какво следва от там на татък ако ти кажат че трябва мого да чакаш пак се включи във програмата. Обади се на Албена координаторката за България във Гърция да те включат и там те ще ти пратят по имейла изледванията които трябва да направиш и тя ще ти каже кога може да напрвите инвитрото във Солун не се чака ,Албена ще ти обясни всичко подробно.Ако искаш ще ти изпратя на личния телефона.Ако нещо не ти е ясно пиши ми .
Re: ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА - СПИСЪК НА ЧАКАЩИ...
« Отговор #29 -: Ноември 12, 2008, 01:44:04 am »
Здравейте отново!
Пак искам да напомня за себе си и за своя проблем. Имам нужда от донорска яйцеклетка, а нямам подходяща роднина. Моля за съдействие или просто за споделен опит. :(
*
Re: ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА - СПИСЪК НА ЧАКАЩИ...
« Отговор #30 -: Ноември 12, 2008, 09:51:33 am »
Тази тема е обсъждана вече няколко пъти, някои от които скоро, вероятно затова няма отговори. Горе вдясно на страницата има бутон "търси" - ако напишеш в празното поле     донорска яйцеклетка     ще намериш доста теми по въпроса.
Re: ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА - СПИСЪК НА ЧАКАЩИ...
« Отговор #31 -: Ноември 12, 2008, 23:19:42 pm »
Няма да намериш много  отговори по темата,аз самата бях в подобна ситуация :oops:Според мен няма смисъл да търсиш от роднини и т.н.Обърни се към клиника която да ти осигури така желаната яйцеклетка.Аз направих точно това!Желая ти успех и не се мъчи и без това не ти е леко.Знай ,че "НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА"-почти :wink:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Репортаж по тв 2 за донорски яйцеклетки
« Отговор #32 -: Ноември 19, 2008, 15:49:53 pm »
Обади ми се г-жа Мая Костадинова от тв 2. Утре ще правят репортаж з адонорство ан яйцеклетки. Ще снимат жена, която вече е дарила и имат желание да заснемат и някоя от вас, за да се види и другата страна на проблема. Целта на репортажа е да се популяризира донорството, така че ако някоя от вас се престраши, ще помогне много :D Другата жена ще я снимат рано сутринта, мен в 11 часа. Могат да дойдат при вас, ако вие нямате възможност да отидете до студиото в завод Витоша (кв. Хладилника) и ще ви отнемат най-много 5-10 минути.

Ако искате да участвате може да ми звъннете на мен - 0896304515 или на г-жа Костадинова - -0885226978.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
http://www.cosmopolitan.bg/dr_cosmo/p3_766_0.html

Не знам дали е за тук тази статия.
Беше ми доста интересна.
*
Еййй, чак сега го видях съобшението на ultra, иначе исках аз да участвам...нищо следващия път!
:balk_602: Напълно подкрепям идеята ,и смятам че е крайно време да се направи нещо по въпроса.Трябва да се  коментира проблема със донорските яйцеклетки също така трябва да се създоде фондация която да помага на семействата които имат донорски проблем и проблеми свързани със сурогатна майка. Проблемните двойки никак не са малко.И шока който преживяват във първия момент.Ако се включат медийте може да се постигне много нека се насърчат жените да станат донори.Никъде другаде осфен във форумите не се коментира проблема . Също така предлагам да направим и една среща на която можем да разменим опит можем да си помагаме със информация и морална подкрепа, защото ние сме с ЕДНА СЪДБА!!!
Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #36 -: Ноември 24, 2008, 12:18:11 pm »
На мен идеята ми харесва.
Не ми харесват едни такива много fashion глупости:
ще се намеси църквата,че прекрачваме догмите и божиите закони и в крайна сметка може да се стигне до негативизиране на обществената нагласа по отношение на този тип донорство.
Прекаленият светец... знаете. Да не говорим колко много църкви има.
Този тип донорство си е донорство както всяко друго.Обществото няма как да узрее за проблем, който не вижда. Все пак има донорство на сперма и то от доста време. С какво това е по-различно?

Аз не искам да плащам "данък обществено мнение", поне докато не го регламентират. Дали Сульо ще каже нещо накриво няма значение, ако Пульо реши да помогне.

С това, че мъжът като произвежда материала изпитва удоволствие и с нищо не се застрашава живота му. При жените знаем не е така. Доста по-различно е да се сдобиеш с яйцеклетка, но погледнато от морална гледна точка, наистина е едно и също.
*

    сд

Re: Станете донор, дарете живот....
« Отговор #37 -: Декември 18, 2008, 22:19:13 pm »
Не съм против донорството на яйцеклетки, напротив - вече 2 пъти съм го правила.
Но се страхувам, че когато се направи медийна кампания, много жени ще се отзоват не от съпричастност, а чисто комерсиално. И ако това стане, ще стане това, което четем по книгите за търговията с яйцеклетки и ембриони: за избора на цвят на очите, склонност към напълняване, дължина на бедрата ... и т.н. на бъдещото бебе.
Не апелирам да си мълчим и да няма кампания. Само споделям колко би могла да се опорочи една такава кампания и по-скоро резултатът от нея.
Здравейте всички!Не знам дали пиша на точното място но трудно открих форум като този.Аз от няколко дена съм включена в донорска програма за дарение на яйцеклетки.За мен това е нещо голямо.Искам да уточня ,че главната причина да се включа е придобития ми страх от доктори по време на бременността и раждането ми.За някои изглежда смешно но за мен това е нещо много сериозно което ми пречи да водя нормален живот.Интересувах за мнение от доста доктори ,но те като че ли не го приемат сериозно,или по скоро не вярват.И така моя приятелка се включи и ме накара да опитам,като така съм щяла да се престаша и наистина вече взимането на кръв не ме кара да припадам,а при вида на лекарите цялата се разтрепервах и беше грозно.Нека хората които са участвали да ми пишат за да ми е по спокойно че няма нищо страшно и аз ще бъда много щастлива да се излекувам по този начин от страха си и някоя жена ще бъде щастлива да роди дългоочакваното за нея и любимия й дете.Поздрави!
az sam gotova da stana donor
*
Чудесно! Ще направиш нещо прекрасно, за което, като жена, нуждаеща се донор ти благодаря от сърце! :youwoman: :thankyousign:
Ако имаш каквито и да е въпроси, страхове или опасения - питай - ще ти обясня всичко!
Защо казвате , че ако има медийност за донорството това ще опорочи самата идея за даряване?
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #41 -: Юни 13, 2012, 20:36:34 pm »
Реноар Не се тревожи нещата при мен са същите самоче обиколих доста клиники да търся донор и загубих близо 2години вече Донори има без да чакаш много във Плевен във клиниката на доц.Конова също така бързо става и Солун Гърция също така има и във Олимед Варна при док.Монастирска . Плевен има много добри резултати доста момичета са доволни . за Солун също. Успех!!

Здравейте, за първи път се регистрирам и пиша във форума. Пациентка съм в клиника "Щерев" от която клиника много съм доволна. Аз съм със същият проблем- нуждая се от донорска яйеклетка, но такава в клиниката не се намира за мен. Искам да проверя и в друга клиника, включително и в чужбина. Моля да ми обясните проедурата каква е от към документи. Дали трябва да си взема досието от клиниката, както и за чужбина дали лекуващият ми доктор трябва да ми напише експертен доклед за целта. Ще очаквам отговора ви.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #42 -: Юни 13, 2012, 21:39:51 pm »
Реноар Не се тревожи нещата при мен са същите самоче обиколих доста клиники да търся донор и загубих близо 2години вече Донори има без да чакаш много във Плевен във клиниката на доц.Конова също така бързо става и Солун Гърция също така има и във Олимед Варна при док.Монастирска . Плевен има много добри резултати доста момичета са доволни . за Солун също. Успех!!

Здравейте, за първи път се регистрирам и пиша във форума. Пациентка съм в клиника "Щерев" от която клиника много съм доволна. Аз съм със същият проблем- нуждая се от донорска яйеклетка, но такава в клиниката не се намира за мен. Искам да проверя и в друга клиника, включително и в чужбина. Моля да ми обясните проедурата каква е от към документи. Дали трябва да си взема досието от клиниката, както и за чужбина дали лекуващият ми доктор трябва да ми напише експертен доклед за целта. Ще очаквам отговора ви.
Доколкото съм запозната няма някакъв специален ред, просто се орентираш към друга клиника и д-р съответно! Успех!


zdraveite prosto iskah da spodelq , bila sam donor  na dvoika koqto 10 godini sa pravili opiti da si imat detence i sega tazi tqhna me4ta se usa6testvi , sega pak  iskat da me podgotvqt za procedura za druga dvoika i neznam kakvo da pravq ,nqkoi moje li da me posavetva , makar 4e kato se zamislq za prednata dvoika kolko bqha 6tastlivi kogato razbraha 4e 6te si imat detence sqka6 mi se iska da o6tastlivq o6te edna dvoika , naistina gledkata be6e neveroqtna dori mi blagodairha, daite mi savet molq vi.
Здравейте, отскоро съвсем случайно попаднах на една статия за нуждата от яйцеклетки. До сега не се бях замислила.Прочетох доста статии и ми се иска и аз да стана донор. Трабва да има повече гласност на проблема.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
zdraveite prosto iskah da spodelq , bila sam donor  na dvoika koqto 10 godini sa pravili opiti da si imat detence i sega tazi tqhna me4ta se usa6testvi , sega pak  iskat da me podgotvqt za procedura za druga dvoika i neznam kakvo da pravq ,nqkoi moje li da me posavetva , makar 4e kato se zamislq za prednata dvoika kolko bqha 6tastlivi kogato razbraha 4e 6te si imat detence sqka6 mi se iska da o6tastlivq o6te edna dvoika , naistina gledkata be6e neveroqtna dori mi blagodairha, daite mi savet molq vi.

здравей!

за какво по-конкретно търсиш съвет? дали да дариш отново?

това е решение, което трябва да вземеш сама, но трябва да имаш предвид законовите разпоредби.
възрастта на донора е до 35 години, а запознанството с получателите на яйцеклетките е строго забранено.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

знам че е забранено запознанството с реципиетнта и обратното но когато от клиниката кажат на реципиента да си намери донор как ще стане без да се познават обяснете
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
знам че е забранено запознанството с реципиетнта и обратното но когато от клиниката кажат на реципиента да си намери донор как ще стане без да се познават обяснете

разбира се, че няма как да стане и да е законно, освен ако не доведеш роднина.

клиника, в която ти казват да си доведеш донор, не е читава клиника.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!