0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

болезнен мензис
« -: Юли 22, 2008, 19:34:54 pm »
моля посъветвайте ме какво да правя. от както се помня имам много болезнен мензис. Лекарства като но-шпа, бусколизин, папаверин не помагат, а съм алергична към аналгина и съдържащи го лекарство. От няколко години пия аулин, но вече и той не помага. Гинеколозите, при които съм ходила не могат да обяснят каква е причината
*
Re: болезнен мензис
« Отговор #1 -: Юли 22, 2008, 19:58:07 pm »
Не искам да те плаша - но все пак бих искала да го споделя - говорили ли сте със специалистите за ендометриоза... Консултирай се с добър-акушер гинеколог за това. Имам приятелка, която от както се познаваме страдаше от болезнена менструация, стигаше до припадъци и викане на "бърза помощ"... Не можеха да й обяснят причината. Миналата година й откриха много тежка форма на ендометриоза. В момента състоянието й, след лечение е много добро. За съжаление, повече подробности не мога да споделя, напоследък с нея се виждаме рядко и не сме обсъждали проблема в подробности... Естествено причината при теб може да е друга!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #2 -: Юли 22, 2008, 20:15:41 pm »
Съжалявам, че се мъчиш така! Знам какво е, преди години, преди да открия едно вълшебно лекарство, стигах и до припадъци, а никак не съм от хората с нисък праг на болка.
Няма никакви органични или функционални причини за тази болка, но вече 20 години си е все така зле (е, без последните пет месеца, когато просто не ми идва  :lol:).

Та, пиша, за да ти кажа, че докато търсите с твоя лекар причината, може би не е лоша идея да пробваш с това, което ми спасява живота всеки месец - Волтарен от 50 мг. но не Волтарен Доло, а просто Волтарен. Не е бзобиден медикамент, но и аулина, и метамизола (аналгин и производни) не са. Важното е само да не го вземаш на гладно.
Успех!   
« Отговор #3 -: Юли 22, 2008, 20:23:39 pm »
Съгласна съм с ognyana. По принцип силно болезнен мензис, неповлияващ се от спазмалголитици често е симптом за ендометриоза. Аз също не искам да те стряскам, просто ти обръщам внимание, ако /дано не е!/ наистина е ендометриоза, колкото по-рано се открие, толкова по-малко поразии ще е нанесла. Също имам приятелка с болезнен мензис откакто има такъв и след лапароскопия диагнозата беше потвърдена. След отстраняване на голяма киста и изгаряне на тъмни ендометриозни петна по яйчниците, първия й МЦ след лапарото бил "песен", по нейни думи: "ако това са нормалните болки при мензис, съгласна съм да ми идва всеки ден"
« Отговор #4 -: Юли 22, 2008, 21:31:23 pm »
 Теоретично , освен ендометриоза , какви могат да бъдат причините за силно болезнения цикъл ?
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #5 -: Юли 22, 2008, 21:37:10 pm »
Теоретично - тесен цервикален канал. Моя не беше чак толкова трагично болезнен, но и аз имах приятелка с припадъци. На мен ми мина след направена дилатация, първия месец ако не бяха болките в гърдите избщо нямаше да усетя нищо. На нея и мина след като роди. Явно причината е била същата. Дано и при теб е това - т.е. товае по-добрия вариант за теб.
« Отговор #6 -: Юли 23, 2008, 13:37:11 pm »
Аз откато се помня със с този проблем какжо ли не пробвах,единствено ми помогна чай от мента не помага много но успокоява малко.дано ви помогне и на вас. :D :D :D
« Отговор #7 -: Юли 23, 2008, 15:42:05 pm »
Същата картинка е и при мен. През деня пия аулин , а за ноща се подсигурявам с Волтарен свещички или Индометацин свещички- 10 часа няма проблем с болките. Пробвай  :wink:

Спрете Земята, искам за сляза
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #8 -: Юли 23, 2008, 22:02:47 pm »
така -аз от първия път когато ми е  дошло  до ден днешен съм с мн болезнен-до припадаци и спазми и Бърза помощ   - на системи.
Като понякога  по -зле  ,друг път по -леко-така и не мога да намеря зависимост между например-храна ,двигателен режим ,секс или нещо от което да се  влияе.
Имам 2 лапароскопии за  кисти  -които много приличаха  на ендометериозни -но по хистология не са .
Ендометериозата  може да предизвика болезнен цикъл-но ако той не е бил такъв и стане -тогава  може да  говорим за такъв  проблем.
Иначе  и при другите  момичета както при мен -все така е било.
От  ученичка майка ми ме  е водила по лекари/и тя и сестра ми са  с мн болезнен цикъл/- така и не казаха ясна причина-от че нещо матката е по високо разположена...до неясни неща.

Сега  дори при УЗ прегледи  изпитвам болка-д-р Владимиров казва че  е трудно да види яйчника и за това -може  би няма да се изразя точно-но и няма да ми се смеете-но че е разположен по особено/зад матката/ и аз това  са болките и при  цикъл и при преглед- при секс понякога според позата  също може да ме заболи. :balk_154:
« Последна редакция: Юли 23, 2008, 22:08:19 pm от nimika »

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #9 -: Юли 23, 2008, 22:06:49 pm »
Та, пиша, за да ти кажа, че докато търсите с твоя лекар причината, може би не е лоша идея да пробваш с това, което ми спасява живота всеки месец - Волтарен от 50 мг. но не Волтарен Доло, а просто Волтарен. Не е бзобиден медикамент, но и аулина, и метамизола (аналгин и производни) не са. Важното е само да не го вземаш на гладно.
Успех!   
волтарен  ми бе изписван   за  диковата :balk_80:-на теб от лекар ли ти  е предписван.
Д-рите  ми препоръчват  свещички  анално -от типа на Индометацин-тях ги няма вече -но техни производни аналози -защото действали локално-дори  ми е препоръчано деня преди цикъла да поставям-ама с моя нередовен -знам ли кога ще ми дойде ,та да си сложа!

« Отговор #10 -: Юли 23, 2008, 22:16:09 pm »
С две ръце гласувам за VOLTAREN-свещички обаче,защото хапчетата много вредят на стомаха.Това е единственото лекарство, което ме спаси от болките!!!Успех и дано ти помогне,в което между другото не се съмнявам! :goodluck:
« Отговор #11 -: Юли 23, 2008, 23:36:46 pm »
ето и сега - слагам волтарена и си лягам- утре към 12 може да се обади коремчето :wink: Но не ги слагай през деня, че успиват и да не са от 100 мг., а от 50мг. Пробвай - не му мисли!

Спрете Земята, искам за сляза
« Отговор #12 -: Юли 27, 2008, 19:27:54 pm »
Момичета да се включа и аз. И аз съм с мн.болезнен цикъл. След лапароскопията се установи, че имам ендометриоза. Според доктора в лека степен и я лекувахме с диферелин три месеци. Въпреки лечението цикала ми си остана много болезнен и няма обяснение защо.
*
« Отговор #13 -: Август 15, 2008, 10:12:32 am »
моя цикъл стана болезнен след операцията ми от ПКЯ.Казаха ми че нямало причина да есе притеснявам,че повечето жени страдали от това.Аз лично съм на аулин поне първите 2 дена от цикъла.И то ги пия по 2 едновременно,защото само 1 не ми помага особенно
*
« Отговор #14 -: Август 15, 2008, 10:49:50 am »
И аз откакто се помня съм с болезнен цикъл,стигащ чак до повръщане от болка.Когато родих ми казаха че ще ми мине защото един вид съм се "продухала" 8O-дрън,дрън-и до ден днешен съм така без открита причина до момента.Просто си пия нош-па и аулин и така.

« Отговор #15 -: Август 15, 2008, 14:46:44 pm »
Моят цикъл винаги е бил болезнен.А и това ,дето като родиш ,ще се оправиш и него сме чували. Разлика няма никаква. Най-.болезнен ми е обаче, когато закъснее.
Случва ли ви се , освен това ,което описвате, да ви се схващат и крайниците при болката?
Как да разбера дали имам ПКЯ? Не ми е наред прогестерона и лекарят ми беше казал, че ако не е дълго време  "у ред" , може да се образуват кисти. Миналата година ме гледаха с вагинален ехограф, но уж всичко беше наред.
*
« Отговор #16 -: Август 15, 2008, 14:56:17 pm »
Pan-mar,от миналата година до сега не си ли ходила на док?Аз съм с ПКЯ,но до сега никогане съм имала болезнена менструация,така,че това не е най-сигурния симтом.
Момичетата правилно са казали за ендометриозата Maribak,най-добре се консултирай със специалист,но не се плаши може и да не е това.Моя приятелка се скъсва от болки всеки месец първите 2 дни като и дойде,но просто е така няма никакъв проблем,има си и детенце един палав Данчо,дето много си го обичам :D

« Отговор #17 -: Август 15, 2008, 15:33:08 pm »
Не ,защото и аз се чудя вече при кой лакар, защото всеки прехвърля топката.
*
« Отговор #18 -: Август 15, 2008, 15:41:15 pm »
Според мен се орянтирай към специалистите в столицата :crossfingers:

« Отговор #19 -: Август 22, 2008, 20:48:44 pm »
Здравейте, мили момичета! Първия ми мензес беше, когато бях на 13 и от тогава съм с ужасни болки.
Била съм и на системи, и Бърза помощ, и аналгини, и спазмалгони, и но-шпа, дори и на упойващи, за да заспя. До ден днешен /27 годишна/съм с болки. :balk_137: Решение намирам с 4 аулина за ден и половина. Никой лекар не ми е казал от какво са тези болки.
За ендометреозата - май има значение кога е започнало да те боли, защото моя приятелка никога не е имала болки, но от един момен нататък е със страшни болки - откриха й ендометреоза.
Мисля си, че е свързано с каналчето и малко трудно тръгват нещата, но се чудя дали тясното каналче може да е пречка за бебчо. Простете за глупавия въпрос. :ask:   :balk_64:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #20 -: Август 23, 2008, 08:34:54 am »
откакто имам цикъл съм със страхотни болки, припадаци, повръщане, нищо не ми помага
болезнена ми е и овулацията
в интерес на истината при мен след раждането на Стефания, въпреки че имах само 3-4 цикъла, наистина циклите бяха с нормална тежест в яйчниците и без никакви други болки, овулацията обаче пак си беше болезнена
и аз си мислех, че може би имам ендометриоза, но за да се насочиш натам, не е достатъчно само да имаш болезнен цикъл, има си и други показатели
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #21 -: Август 23, 2008, 12:29:18 pm »
Аз съм с болезнена менструация, почти още от самото и идване за 1 път т.е когато бях на 13. На 16 ми изписаха но-шпа и свещички индометацин , от който не помня да е имало ефект. Пила съм спазмалгон и бусколизин преди да разбера за Аулина, а сега още преди да са почнали болките 1 ден изпивам 2 и съм добре. Но пък имам силно гадене и понякога повръщане,което пък незнам на какво се дължи. С гаденето въобще не мога да се справя. На мен са ми казвали ,че да имаш болезнен цикъл е съвесм нормално.
« Отговор #22 -: Август 23, 2008, 17:23:58 pm »
Аз съм с болезнен мензис от 12 годишна , но всичко свърши с първата дилатация за инвитро. От тогава имам поносими болки и даже не вземам обезболяващи.
*

Елица

« Отговор #23 -: Ноември 03, 2008, 07:55:02 am »
ЗдравейтЕ! Това , което мога да препаръчам е следното: Първия вариант е още като усетите, че се започва предместруалната болка, стартирате с но-шпа и спазмалгон ЗАЕДНО! Едното и другото са за успокоение на различни мускулни влакна-така ми беше обяснено.И така...през 4-5 часа, т.е. не чакате да ви заболи, нито да ви мине действието на хапчетата, за да пиете отново.Защото заболи ли веднъж силно, не помага.Тогава ми помага втория вариант- инжекция мускулно-в дупето си ги бия-папаверин и бускулизин - по 1 ампула, заедно.Тогава наистина изтръпват малко крайниците, пресъхва устата, но се отпуската блажено...и заспивате:)Дано да помогна на някоя от вас...при мен откакто родих се поуспокоиха нещата... :)
*
« Отговор #24 -: Ноември 04, 2008, 22:40:59 pm »
И при мен е така от 12-годишна...... Аз пия нимезил-2 прахчета и 2 спазмалгона на ден.

Пила съм спазмалгон и бусколизин преди да разбера за Аулина, а сега още преди да са почнали болките 1 ден изпивам 2 и съм добре. Но пък имам силно гадене и понякога повръщане,което пък незнам на какво се дължи. С гаденето въобще не мога да се справя.

Мисля, че гаденето и повръщането може да се от аулина, защото той дразни стомаха. Аз пиех аулин, но ми се обостяше гастрита и затова го смених с нимезил.

Аз съм с болезнен мензис от 12 годишна , но всичко свърши с първата дилатация за инвитро. От тогава имам поносими болки и даже не вземам обезболяващи.
Значи задължително ще си поръчам една дилатация преди трансфера :)