0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кафеникаво течение преди цикъл
« -: Май 07, 2008, 12:44:42 pm »
Здравейте ,

От два месеца насам ми се появи кафеникаво течение преди цикъл, което много ме притеснява. През февруари горих раничка на  шийката на матката и до следващия цикъл нямах оплаквания ( докато траеше и периода на въздържание), но миналия месец цикълът ми закъсня с 8 дни - което ми се случва всяка година напролет и около очакваната дата на цикъла ми се появи кафеникаво течение вместо кръв - след около 3-4 ми дойде нормално. Този месец същото течение се появи на 21 ден от цикъла и вече 4 ден не спира - слабо е и е на моменти - на около 6 часа по 1-2 капки. Днес обаче имам и кафяви жилки - като малки парченца от лигавица, но без кръв. Очаквам да ми дойде след 2 дни. През последните 2 месеца подновихме опитите за бебеправене - тестовете и миналия и сегашния месец са отрицателни. Имам час за лекар за другата седмица - няма вариант за по-ранен преглед поради заетост на лекарите.
Има ли някой с подобен проблем - изчетох по празниците всички възможни причини - от хормонални , гъбички, трихомонални ...до най-страшни онкологични предположения .
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #1 -: Май 07, 2008, 13:42:25 pm »
консултирай се с гинеколког ама парво си намери добър за да не те объркват и да ти постави точна диагноза успех
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #2 -: Май 07, 2008, 16:40:37 pm »
Щом е от 21-я ден, най-вече говори за хормонално нарушение.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2009, 12:52:10 pm »
Зравейте момичета,
Аз имам подобен проблем! Преди 2 седмици ходих на гинеколог понеже 2 месеца подред 3 дни преди цикъла ми имах някакво кафеникаво течение, то спираше и ми идваше нормален цикъл. но това се повтори на следващия месец. отидох при гинеколог , той ме прегледа , каза че всичко е чисто , намам кисти някви възпаления и най вероятно е хормонално нарушение. Изписа ми дуфастон , започнах да го пия по време на овулацията 10 дни го пих и според гинеколожката трябваше да ми дойде до 3,4 дни обаче ми закъсня със 7 дни. Като ми дойде имах страхотни болки и съсиреци. Сега ми е 3 ден и цикъла не е нормален а е с кафеникъв цвят. Утре ще ходя да си правя хормонални изследвания. Но въпросът ми е може ли тоя дуфастон да ми причини тези смущения  и дали и зобщо е трябвало да го пия? Благодавя ви предварително.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2009, 23:40:12 pm »
Цвети,
Едно разбрах - леакрите най-често не могат да обяснят такива течения категорично.
Едни казват едно други - друго. При мен това течение се оказа, че е заради единия яйчник - той прави луф от време на време и това води до изместване на цикъла и течение. До този извод стигнах по собствени наблюдения и лекарите, честно казано изобщо не обърнаха внимание на този факт.
От дуфастона е възможно да имаш повече съсиреци от обикновено , защото той удебелява лигавицата повече от нормалното и като идва - идва с гръм и трясък, мен и ме боли доста.
Това, което мога да те посъветвам - проследи няколко месеца - фоликуметрия и хормони ( на цикъл и овулационни) за да види докторът дали динамиката им е балансирана по време на цикъла и дали не е свързано с някакви особености на функцията на яйчниците.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2009, 14:12:23 pm »
 Здравейте,
аз също имам кафеникаво течение, но при мен е в периода около овулацията. Ходила съм при 4 различни доктора и четиримата изтъкват различни причини:
1. Хормонални проблеми
2. Добра овулация
3. Лоша овулация
4. Нищо ти няма. Не му обръщай внимание.
Така и не разбрах точно какво е, но продължава до ден днешен и аз съм склонна да вярвам, че е наистина от овулацията и че всичко ми е наред, но факт е, че вече 2,5 години опитваме да забременея, а не става.
Гери мисълта ми беше, че ако си с късна овулация, може би това е причината.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #6 -: Октомври 30, 2009, 14:50:43 pm »
Момичета и аз имам такова течение. Тоест незнам дали е същото като вашето, но на 1 ден от МЦ само ми зацапва съвсеееем лекичко, на 2 ден има кървене - слабо, а на 3 ден пак лееееко зацапване и долу-горе това е. Питала съм много лекари. Убедих се, че никой не може да ми каже защо се получава така. Изследвала съм всичко възможно по въпроса - щитовидна, овулация, дебелина на лигавицата ... дори и лапароскопия направих. Всичко излиза , че ми е наред. В един сайт четох, че тези проблеми най-често се дължат на заболяване на щитоводната жлеза, а може да е и от стрес. И аз не успявам да забременея, но със сигурност не това е проблема тъй като МЦ ми е такъв от 7-8 месеца, а преди това пак не успявах да забременея. Само за сведение ще вметна, че за подобен проблем четох в друг форум и там една жена се оплаква от такъв МЦ, а междувременно е забременяла, износила детето и родила без проблем. И на нея нито един лекар до момента не й е отговорил какво й има.
 А в случай, че на някой му се чете по темата :
http://74.125.77.132/search?q=cache:fDYRHQW-xigJ:www.gynaeonline.com/scanty_period.htm+less+blood+menstruation&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=be
 Но тук става дума за оскъден МЦ, а ако при вас не е такъв, а само започва със зацапване незная дали въобще говорим за едно и също нещо. Мисля си, че не е нередно да започва със зацапване, щом после си има кървене, овулация и хормоните са добре.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2009, 14:56:57 pm »
И при мен се получава нещо такова!Значи имам 2 мисед аборта и още след 1 аборт забелязах,че МЦ се измени.Пак си ми идва нормално,върви ми по 5 дена,но винаги около 3 дена преди това имам кафяво зацапване.Правила съм всякакви изследвания и ми казват,че всичко ми е наред,нямам обеснение от какво се получава зацапването нито пък абортите!Сега и ние правим отново опити за бебе и се моля да нямам повече проблеми :ask: :pleasantry: :crossfingers:

*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #8 -: Ноември 05, 2009, 19:46:58 pm »
Ето какво ми се случи и на мен. Аз също имам кафеникаво зацапване - понякога 1,2 дена преди началото на МЦ , а но вижте какво се получи сега-през септември ми дойде на 22-09, след което минаха 20 дена и дойде 12 октомври , когато сутринта забелязах тъмно ръжидво направо черно зацапване , с доста съсиреци без болки. 3дена беше така , на 4 ден имах по силнички болки в областта на ляв яйчник и след това още 4 дена същото зацапване. Минаха още 23 дена и вчера прокървих отново с болки и всичко нормално за началото на Мц. А и бях на лекар междувременно ,но на Узи се видя лигавица 7 мм със двустранна поликистоза, но с ПКЯ съм от 4 години. Единствено това ме навежда на мисълта че от там може да идва и това зацапване!
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #9 -: Февруари 18, 2010, 16:17:31 pm »
 osi_1 Сутринта забелязах такова течение,дори черно,беше съвсем малко и после изчезна,но това 1 седмица след МЦ, не преди него :ask: За първи път ми се случва.Имам намерение да си запиша час при лекар,но кажете мнението си,защото много се притеснявам,а за лекар ще трябва да почакам. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  :bighug:
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #10 -: Март 05, 2010, 11:05:21 am »
Това с кафеникавото течение не е проблем 2-3 дни преди цикъл. На мен лекаря ми каза, че по трудно ми идва цикъла и заради това се получава.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #11 -: Април 11, 2010, 17:03:48 pm »
Здравейте, вече трети ден имам кафяво течение и незнам какво да правя.Появи се около уволацията и аз си помислих ,че ще спре но уви продължава.Незнам какво да правя...Ако някой е имал такъв проблем нека сподели.Благодаря предварително.
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #12 -: Април 11, 2010, 18:36:47 pm »
kunka.82 намерих нещо по твоят въпрос със твоето зацапване. Може да се дължи на проблем с прогестерона - Ако прогестерона е нисък, също има зацапване . Зацапване може да има и при овулация/дължи се на това, че заедно с яйцеклетката по тръбата може да се излее малко кръв от пукнатият фоликул/ и при Имплантация /дължи се на това, че при 'вгнездяването' на оплодената яйцеклетка в лигавицата на матката може да се разкъсат по-малки кръвоносни съдове (ерозия на съдовете) на ендометриума/.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #13 -: Април 11, 2010, 22:12:02 pm »
Здравейте, вече трети ден имам кафяво течение и незнам какво да правя.Появи се около уволацията и аз си помислих ,че ще спре но уви продължава.Незнам какво да правя...Ако някой е имал такъв проблем нека сподели.Благодаря предварително.
kunka82 и аз съм така вече от 2 години- винаги около дните на овулация си кървя 3-4 дена,придружено с болки и после спира. До сега всички доктори са ми казвали, че това не е проблем, но аз все си мисля, че нещо не ми е наред.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #14 -: Април 13, 2010, 18:50:55 pm »
И при мен спря на 4ден,но много ме притеснява и другата седмица съм на преглед.Дано да не е късно.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #15 -: Април 13, 2010, 23:47:39 pm »
Сподели с нас после какво са ти обясняли докторите, че това ми се струва малко омагьосан кръг :)
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #16 -: Май 08, 2010, 10:40:28 am »
Здравейте,нещо хормоните не са ми наред и док ми изписа дуфастон,да ми регулира и цикъла.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #17 -: Август 05, 2010, 13:59:27 pm »
Здравейте,
аз имам същия проблем с кафеникаво течение преди цикъл.Наистина повечето лекари ,при които ходих не му обърнаха внимание,но последната ми лекарка каза ,че е маточно кръвотечение,което в повечето случаи се дължи на стрес и хормонален дисбаланс.Пих 2 дена дуфастон, след което трябаше да изчакам следващия цикъл ,за да видим какво се е получило - кафеникавото течение го нямаше.После ми изписа таблетки калций и фосфор.Лечението започна месец февруари и до този момент нямах проблеми ,но този месец пак се появи.Отдавам го на силното нервно напрежение ,на което бях подложена през предходния месец. Явно сме много чувствителни и това ни е слабото място  :ask:
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #18 -: Август 09, 2010, 20:48:18 pm »
Последният цикъл един ден преди да ми дойде и един ден след края  :?имах такова кафеникаво течение,попитах моя док дали е нормално, той каза че не е нищо нетипично, било нормално!
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #19 -: Август 10, 2010, 07:15:23 am »
От няколко години ми идва така- със зацапване от по 2-3 дена преди да започне М. Цикъла ми се промени доста, особено след лапароскопията за премахване на извънматочна бременност. Миналия месец за първи път ми дойде само след ден зацапване, чак се учудих! Преди ми идваше от раз, почва, свършва... имах малко зацапване накрая, но това е нормално. Цикъла ми също става по-слаб... Преди ми течеше доста по 2-3 дена, сега само един по-обилен ден имам, другите 2-3 дена - зацапване(не броя зацапването от началото на цикъла!)Досега не е изяснено защо става така  :ask:

Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #20 -: Август 10, 2010, 12:07:44 pm »
Здравейте, аз имах същия проблем. ходих два пъти на лекар за този проблем /при различни/ и ми казаха, че понеже имам ендометриоза е от това, изписаха ми дуфастон, но нямаше промяна. Тогава отидох в клиниката на Щерев и направихме хормонални изследвания. Оказа се че пролактина ми е висок, изписаха ми бромокриптин и нещата се оправиха и след няколко месеца забременях, а бях подала документи за инвитро. Така че посъветвайте се с добър специалист.Не мога да разбера, защо всички лекари изписват дуфастон без да направят някакви изследвания.
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #21 -: Август 10, 2010, 12:55:55 pm »
Здравейте и от мен.
Аз вече втори месец преди цикъл съм със кафяво зацапване,но това продължава до 12 ден и след цикъла. Вчера ходих на лекар и му казвам че продължава да ми зацапва и до 12 ден.И той като хвърли на боб реши че имам хормонално нарушение и ми изписа Оргаметрил.И как реши че точно Оргаметрила ще ми нареди нещата с цикъла,незнам.
Днес отново съм при него и смятам да му предлога да изчакаме още един цикъл , че като ми дойде да пуснем хормони и тогава да решава какво да ми предписва да пия като хапове. Пък и тази есен ми предстои Икси и не ща да пия хапове за щяло и нещяло.Единственото нещо което мога да пия е Дуфастон,защото ми понася добре.
Искам да ви кажа че провинциалните доктори разбират само от раждане.Но в момента като са в отпуска в София и се налага да ходим при нашите доктори където живеем.
Както и да е.
Та мисълта ми е ,че е хубаво първо да ти се пуснат изследвания,като хормони например или нещо друго,да те види на вагинален ехограф и тогава да ти предписва хапчета.Той само ме бръкна,установи че няма кървене и хайде Оргаметрил.
 Ще следя темата защото ме интересува.
Чао на всички и много усмихнтати августовски дни!

*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #22 -: Август 10, 2010, 15:04:07 pm »
Започвам направо с въпроса.
Изписвали ли са на някой Оргаметрил за регулиране на цикъла от 13 ден по едно хапче за 15 дни? Последните ми два цикъла бяха от по 10 -12 дни продължителност.Единия беше много оскъден и продължи 10 дни,другия беше по-обилен и продължи 12 дни,като последните дни беше само жълто-кафяво зацапване.И с жълто-кафяво зацапване ми започваше цикъла.
В предишния ми пост съм писала подробно.
Каква е разликата между Оргаметрил и Дуфастон? Доктора при когото бях преди малко ми каза че разлика нямат,но с оргаметрила не може да се забременее а с Дуфастона може.
Доки каза че Оргаметрила бил по силен от Дуфастона и ценово се различават.
Може и да ви се струват смешни въпросите ми,но през последните три години толкова хормонални препарати съм изпила,че направо ми се драйфа като си помисля.
В тази тема като четох по горе повечето случаи са със зацапване преди цикъл,а аз имам зацапване което продължава до 10 - 12 ден от месечния цикъл.
Моля някой с подобен проблем да се включи.Ще бъда благодарна ако някой сподели да къде е стигнал с подобни неща.

*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #23 -: Август 10, 2010, 15:36:53 pm »
Изписвали са ми Оргаметрил по най разли4ни проблеми. Нямам представа каква е разликата с Дуфастона, и двата препарата съдържат есторген и прогестерон.   geko съветвам те за това зацапвмане най добре да си говориш с лекаря, някъде Прочетох че например при миома може се получи такова зацапване. Рядко имам зацапване преди Мц, в повечето случай след, всеки път различно, знам че в края на менструацията е нормално, което знам 4e e като доизчистване на организма.

*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #24 -: Август 10, 2010, 16:04:22 pm »
Как да говоря с лекаря си Фанта,като клиника Малинов сега са в отпуска.И винаги ми се случват такива неща когато докторите от София са в отпуск и се чудя какво да предприема.
 Тука в града където живея свестни доктори няма.Или поне на мен така ми се струва ,защото вече съм станала 100 кила от пиене на хапове и не ща да се тъпча излишно с хормони при положение че ми предстои Инвитро през есента.А часа за преглед при Стаменов ми е на 21 септември,пак по едно такова време когато не знам на какъв ден от цикъла ще е,но като си смятам някъде към 20 ден ще да е.
 Много съм объркана в момента и макло нервна и наистина незнам какво да предприема.
Благодаря ти все пак че отговори.
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #25 -: Август 10, 2010, 18:11:41 pm »
В тази тема като четох по горе повечето случаи са със зацапване преди цикъл,а аз имам зацапване което продължава до 10 - 12 ден от месечния цикъл.
Моля някой с подобен проблем да се включи.Ще бъда благодарна ако някой сподели да къде е стигнал с подобни неща.
След третото ми икси в продължение на 1г започна да ми цапа след МЦ.1-2-3 дена тече обилно и след това по 7-8-10 дена цапа.Преди това ми спираше от раз.Оказа се се, че е ендометриоза откри ми я д-р Шевкетова.Интересното е, че я видя след поставен блокаж, преди това нямаше нищо съмнително.Надявам се, че при теб е нещо друго.
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #26 -: Август 10, 2010, 18:29:10 pm »
Да надявам се зацапването което продължава до 10 -11 дни да е следствие от кюретажа,които беше април месец.Все пак е имало механична намеса и си мисля ,че трябва да минат няколко цикъла за да се възстанови лигавица,матка,месечен цикъл и т.н. Това е мое скромно мнение.
 А иначе по въпроса за Оргаметрила който ми изписаха като регулиране на цикъла реших че няма да го пия ,защото не са ми пуснати хормони.Като ми дойде цледващия цикъл,ще си пусна хормони и предпочитам да ги занеса нас д-р Стаменов вместо да ходя при доктори които само разбират от раждания.Съжалявам че го казвам,но повечето лекари в провинциалните градове разбират само от това.Много съм разочарована от гениколозите в нашия град.Като им кажа ,че ми предстои Инвитро ме гледат като полезно изкопаемо.
Успех мимичета и се усмихвайте повече.Живота продължава.
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #27 -: Август 10, 2010, 23:15:38 pm »
Скъпа Geko,живея в София , но съм от малък град,знам за какво говориш,за какви лекари става въпрос, не искам да обидя никого естествено,има си и кадърни доктори.
Преди две години ми правиха лапароскопия в Шейново и цикъла доста ми се промени, трае ми 5,6 дни, тече си обилно.И аз като тебе пия хапчета,стимулират ме с Клостил,мерим фоликули,разчитаме на естествен цикъл за забременяване. :)Последните два месеца обаче реших малко да почина от хаповете,дойде ми в повече,говорих и с док.Иначе за кафеникавата история-да имам един ден преди да ми дойде и един ден след като ми свърши,както бях писала док ми каза ,че било нормално.
Не се шашкай и стряскай от докторите,гони си нещата.При мен кКлостила ми влияе на настроенията.Пожелавам ти успех ,стискам ти палци и само напред! :goodluck: :goodluck: :crossfingers: :babyflips:
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #28 -: Август 11, 2010, 09:27:18 am »
Благодаря ти Делфинче за подкрепата.
Аз не съм се шашнала,ами се изнервих на това ,че повечето доктори в нашия град гледат да излезнат от положение като чуят че въпросната пациенка ще прави инвитро и започват да си правят някви заключения и в случая този доктор каза"Ти в момента нали не целиш забременяване,пии 2 месеца Оргаметрил,пък като идеш в София на Инвитрото ,те там с много по силни лекарства ще те стимулират".Егати и доктора 8O!
Както и да е.
Много усмихнат ден желая на всички!
*

    delfinche

  • ***
  • 213
  • чакам те ангелче мое
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #29 -: Август 11, 2010, 20:37:01 pm »
Успех ти желая и дано всичко се нареди както го желаеш! :D
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #30 -: Август 30, 2010, 12:43:21 pm »
Здравейте,
аз втори месец съм със съшия проблем. По принцип от години имам проблем с прогестерона и пия утрогестан от 18ти ден на цикъла. Досега всичко беше ок, но мин.месец получих розово течение когато трябваше да ми дойде, после затишие(закъсня ми 10 дни) обнадеждих се, че съм бременна, но уви-не - дойде ми. 7 дни след това пак кафяво течение за 5 дни и после ми дойде нещо като цикъл за 3 дни. Лекарят каза да изчакам следв. месец, но в момента се повтаря същото- 10 дни преди самия цикъл тъмно кафяво течение. Обяснявам си го само с проблеми с хормони. Имам тайни надежди за зацапване при имплантация, но дълбоко в себе си знам,че не е това  :(. Температурата ми изобщо не отчете овулация този месец (нямах възможност да правя тестове всеки ден). Така че чичо доктор ме зове. Дано открие причина и да се нормализира поне това, че да почваме изследвания дали изобщо имам Овулация или не.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #31 -: Декември 08, 2011, 14:26:19 pm »
Zdraveite na vsi4ki!
S gadjeto mi previhme sex bez predpazni merki,no toi ne e svur6val v men. Vmesto cikul ve4e 5ti den ve4e mi idva edno stranno kafqvo te4enie. Na 3tiq den si napravih test za bremennost, koito be6e otricatelen. Prez izminalite sedmici bqh podlojena na golqm stres i predpolagah 4e zaradi tova "cikulut mi" e po razli4en, no vunpreki tova ne moga da se opovavam samo na predpolojeniq. Ne znam kakvo izob6to e tova kafqvo te4enie i dali ne moje da bude ne6to po seriozno(izvunmato4na bremennost). Ako sled o6te 5 dena ne mi doide normalno 4erveno te4enie 6te posetq ginekologi4niq kabinet, no molq vi, za da prestana da si bluskam glavata i da se 4udq kakvo mi e spodelete ako vi e poznato.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #32 -: Юли 01, 2012, 15:25:07 pm »
Здравейте! И аз имам такова кафеникаво течение 2-3 ден преди цикъл,но този месец продължи 10 дена и когато отидох на преглед се оказа че имам поликистозни яйчници!!! Дойде ми като гръм от ясно небе ,защото ходя на гинеколог поне 2 пъти в годината и до сега не са ми казвали че имам този проблем... Толкова много искам бебе,а ме е страх,че това заболяване ще ми попречи!!!  :( Доктора не ми даде никакви хапчета за сега-дали това е проблем?  :?
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #33 -: Юли 02, 2012, 10:31:27 am »
Не се притеснявай, Диди, поликистозата е неприятна, но не е основен проблем. Имам няколко приятелки с подобна диагноза (вкл.и аз), но забременяха веднага,да не кажа,че някои и "по по грешка" без изобщо да очакват. При мен пък стерилитета е от съвсем друго естество, като имам и една бременност по естествен път. За по-сигурно отиди на друг лекар,ако те притеснява,че досега никой не ги е видял. На мен до момента,до който не започнах сериозно да ходя по лекари,т.к. нямаше бременност, никой не ми беше обръщал внимание на това,че яйчниците ми са на решето.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #34 -: Юли 03, 2012, 10:22:23 am »
И аз смятам че е най-разумно да отида за още едно мнение при друг специалист-ще се опитам да си запиша час още за тази седмица... Сега всички доктори са пред отпуска и е малко сложно със записването за преглед.  :? Дано всичко се оправи!  :goodluck:
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #35 -: Юли 03, 2012, 20:50:36 pm »
Не си губете времето със лекари из цяла София, ще ви объркат и организма и самите вас. Нека ви посъветвам самата аз имам спонтанна неуспешна бременност от ПКЯ, по добре се насочете към клиниките по репродуктивна медицина в софия и страната, вярвам че само там е успехът! Всичко ще се оправи , но не се объркмвайте със стотици мнения ,рецепти и изследвания!
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #36 -: Юли 04, 2012, 09:48:23 am »
Абсолютно си права-ще послушам съвета ти!
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #37 -: Юли 04, 2012, 10:49:05 am »
Да,да, напълно съм съгласна с мнението на f_27...аз от толкова дълго време се влача по репродуктивни клиники и лекари,че съм забравила да уточня,че за такива говоря :D
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #38 -: Юли 09, 2012, 19:37:42 pm »
И аз имах такова зацапване , но след първата проба за инвитро се оправи. Това ме наведе на мисълта, че се дължи на хормоните . Проверете женските хормони и черния дроб..
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #39 -: Юли 10, 2012, 13:42:25 pm »
Ами да... Поликистозни яйчници се оказа!!!  :balk_145: Много съм тъжна,точно се надявах че скоро ще си имаме бебе... Предстоят ми хормонални изследвания,още нямам назначено лечение...
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #40 -: Юли 10, 2012, 15:15:50 pm »
Диде,спокойно, миличка,това изобщо не е страшно! Направете си необходими изследвания, намери лекар,на който да се довериш, и ще видиш,че нещата ще се наредят - поликистозата е един от най-леките проблеми,които могат евентуално да ти попречат да имаш бебенце. Не се панирай и не чети прекалено много, защото главата мжое да ти бръмне от ужасни изтории, а всъщност твоята въобще да не е такава :)
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #41 -: Юли 12, 2012, 14:51:55 pm »
Pri polikistozni yaychnici pii voda ot svaren luk na gladno po 3 pati na den predi hrana. Na men mi izchisti yaychnicite. Receptata e 1 glava goliam kromid luk se cepva na 4 i se pari pod pohlupak 5 min v 300 ml mineralna voda. Izchakva se da stane hladko i se izpiva.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #42 -: Юли 13, 2012, 07:44:32 am »
Благодаря за съветите!!!   :balk_103: Преди 2 дена бях на поредния преглед и ми предписаха клостилбегит от 5 ден на цикъла и същевременно да си направя и хормонални изследвания през същия този цикъл- малко съм объркана,това лекарство няма ли да повлияе на резултатите от хормоните???  :ask:
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #43 -: Юли 14, 2012, 13:09:56 pm »
не знам какво съдържа този препарат,но логично погледнато  би трябвало да влияе... защо не попиташ някой лаборант или доктор?
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #44 -: Юли 14, 2012, 14:39:32 pm »
Клостилбегит се изписва доста за стимулация на овулацията но не се приема без тест за проходимост на тръбите което е задължително , а за това колко влияе на хормонални изследвания  говори с лекар. Ето информация:

http://apteka.framar.bg/11000617/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%82-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-50-%D0%BC%D0%B3-10/

Аз имах същите съмнения за Оргаметрил който съм пила за предизвикване на МЦ, при положение че трябваше да пускам хормони и аз ,а в крайна сметка се оказах със завишен пролактин...
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #45 -: Юли 14, 2012, 15:01:35 pm »
Костилбегит не влияе на иследванията.
Ако пуснеш хормоните на 3 ден от МЦ,а започнеш клостила на 4-5 ден(според каквото е изписал док.)....ще се по-спокойна
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #46 -: Август 21, 2014, 17:30:34 pm »
Здравейте, и аз имам кафеникаво (слузесто)течение. Трябваше да ми дойдв на 19ти този месец, но вместо МЦ има течение, много съм притеснена, направих си тест но е отрицателен, не знам нормално ли е това течение... Имала съм кафяво течение но винаги е в края на МЦ и е наситено тъмно, а това от началото беше тъмно след това постепенно изсветлява. И все пак съм доста притеснена от факта, че няма никакви признаци да ми дойде
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #47 -: Август 21, 2014, 20:02:40 pm »
Здравей!
Ако искаш повтори теста за бременност или направи кръвен такъв. Ако тестът е отрицателен и кафеникавото течение продължи, посети лекар.
При мен винаги първият ден от менструацията е с кафеникаво зацапване, след което идва и кървенето на следващия ден.

п.п. темата, която си публикувала е изтрита, тъй като се дублира с тази тема.
Поздрави!
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #48 -: Август 22, 2014, 11:12:03 am »
Здравейте,
Днес ходих до личната си лекарка с мисълта че тя ще ме разбере и че ще ми даде направление за генеколог... Да ама не тя ми отвърна сумите "не се притеснявай, след 7 дни ако не ти дойде ела", аз че ще отида ще отида, но през тези седем днои постоянно ще си блъскам главата и ще се чудя какво ми има и какво става с мен??
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #49 -: Септември 22, 2014, 15:36:13 pm »
Здравейте ,

От два месеца насам ми се появи кафеникаво течение преди цикъл, което много ме притеснява. През февруари горих раничка на  шийката на матката и до следващия цикъл нямах оплаквания ( докато траеше и периода на въздържание), но миналия месец цикълът ми закъсня с 8 дни - което ми се случва всяка година напролет и около очакваната дата на цикъла ми се появи кафеникаво течение вместо кръв - след около 3-4 ми дойде нормално. Този месец същото течение се появи на 21 ден от цикъла и вече 4 ден не спира - слабо е и е на моменти - на около 6 часа по 1-2 капки. Днес обаче имам и кафяви жилки - като малки парченца от лигавица, но без кръв. Очаквам да ми дойде след 2 дни. През последните 2 месеца подновихме опитите за бебеправене - тестовете и миналия и сегашния месец са отрицателни. Имам час за лекар за другата седмица - няма вариант за по-ранен преглед поради заетост на лекарите.
Има ли някой с подобен проблем - изчетох по празниците всички възможни причини - от хормонални , гъбички, трихомонални ...до най-страшни онкологични предположения .


Съжалявам,че го пиша тук,но и аз имам същия проблем и съм на почти 13 години.Никога не съм имала цикъл и се чудя какво да правя,помогнете,моля!
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #50 -: Септември 22, 2014, 17:22:55 pm »
sarahellen, най-добре е да се консултираш с лекар и да му опишеш подробно - зацапване ли е, по-обилно ли е течението, от колко време е така .... , ние тук трудно можем да кажем на какво се дължи, можем само да предполагаме, най-добре е да поговориш с майка си и да се консултирате с лекар.
Първото за което се сещам е, че може да е свързано с предстоящата ти първа менструация.
Копирам ти линк с информация за първата менструация, написана като образователен разговор с коментари http://spodeli.net/7/story-40352.html  , прегледай надолу всички коментари до края на страницата.
Ако имаш въпроси или нещо те притеснява, пиши пак!  :)
« Последна редакция: Септември 22, 2014, 17:59:03 pm от marsi »

Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #51 -: Ноември 18, 2015, 22:38:59 pm »
Здравейте,мили дами аз съм Радостина на 23 искам да ми дадете съвет тряваше да ми дойде цикъла но го няма а от 7-8 дена имам кафяво течение на какво се дължи :)
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #52 -: Ноември 18, 2015, 23:01:00 pm »
Здравей Радостина,

Най-добре е да посетиш гинеколога си и да се установи на какво се дължи. Може да е сигнал за хормонални смущения. Приемала ли си някакви хормонални лекарства или противозачатъчни? Те също могат да причинят такива необичайни течения.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #53 -: Ноември 19, 2015, 07:20:52 am »
Не не съм приевала нищо затова ми стана странно..
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #54 -: Ноември 19, 2015, 07:40:16 am »
Не е страшно, аз също имам често по няколко дни кафеникаво зацапване преди да ми дойде цикъла. При прегледа гинеколога ти ще прецени дали да ти пусне хормонални изследвания и към кой ден от цикъла. Понякога хормоните се влияят от стрес, смяна на сезоните и тн.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #55 -: Ноември 19, 2015, 08:04:19 am »
Да най добре да ида на лекар но ще е в понеделник .. :)
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #56 -: Ноември 19, 2015, 15:44:02 pm »
А тест за бременност правила ли си?

Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #57 -: Ноември 19, 2015, 16:13:23 pm »
Еми не съм ...
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #58 -: Ноември 19, 2015, 19:22:56 pm »
За най сигурно можеш да пуснеш и кръвен Бета ЧХГ, който най сигурно ще покаже дали зацапването е бременност или не, пожелавам ти това да е  :P
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #59 -: Ноември 19, 2015, 19:28:33 pm »
Благодаря и аз ще се радвам а възможно ли е ?
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #60 -: Ноември 19, 2015, 21:58:30 pm »
Да, напълно е възможно. Щом имаш закъснение, и обикновен ще покаже.

Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #61 -: Декември 01, 2015, 10:12:58 am »
Отново ми се появиха кисти на яйчиниците. Изписаха ми противозачатъчни Мидиана 28. Пия ги от 1ят ден на цикъла. До момента продължавам да имам цикъл. Днес ми 18 ден. Върви по - слабо, на моменти само капки. С тъмна кръв почти черна и понякога съсиреци. На какво може да се дължи. :?
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #62 -: Декември 01, 2015, 11:25:24 am »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51315.msg1118104;boardseen#new

Има и тази тема, M1sh1t0o089 кистите по яйчниците при поликистоза не се лекуват, заради ниските нива естроген и прогестерон в противозачатъчните, яйчниците изглеждат като изчистени , но на практика ако имаш доказана поликистоза, тя не се лекува.
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #63 -: Декември 01, 2015, 11:33:38 am »
Да знам, че не се лекуват :) Явно не съм задала въпроса правилно :) Имах в предвид кървенето о започването на хапчето дали на тях се дължи (на самите хапчета). Или се чистя :)
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #64 -: Януари 07, 2016, 08:11:17 am »
Здравейте! Не всеки месец,но ми се случва понякога 3-4 дни преди цикъл да имам розово зацапване. Зацапва ми еднократно,спира и след 3-4 чисти дни си ми идва цикъла. Нямам ПКЯ или нещо друго установено. А през това време имам всички гаднички предменструални симптоми. Според вас какъв може да е проблема? :(
придърпване след трансфер
« Отговор #65 -: Юли 05, 2016, 09:06:29 am »
здравейте!има ли някой след трансфер ?
*
Re: придърпване след трансфер
« Отговор #66 -: Юли 05, 2016, 09:28:06 am »
здравейте!има ли някой след трансфер ?
Здравей, hyumi, в тази тема пишат момичетата, които са в процедура:
Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне

*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #67 -: Юли 05, 2016, 09:43:35 am »
При мен тази година имаше аномалии в Мц имам един 36 дена и един 42,днес съм 19 ден обаче в края на всеки МЦ почти, имам един ден жълтеникаво,бяло до ръждиво зацапване, което спира, нямам болки и подобни, и след това преминава чисти дни, но сега имах 4 дена оскъдно но видимо ръждиво зацапване, почти през целия ден.  :P
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #68 -: Май 30, 2017, 12:51:19 pm »
Здравейте, 2 дена преди датата на която трябваше да ми дойде МЦ ми се появи кафяво течение нямам болки нито в гърдите нито долу в таза. По пронцип винаги преди да ми дойде съм много изнервена и имам болки в гърдите, а на самия ден на който ми идва съм с много силни болки. Вода постоянен полов живот без предпазни средатва. Та въпроса ми е има ли вариант да съм бременна?
*
Re: Кафеникаво течение преди цикъл
« Отговор #69 -: Май 30, 2017, 16:45:23 pm »
Направи си тест, само той ще покаже или отхвърли бременност.