Репродуктивно здраве > Дългоочакваната бременност и раждане след стерилитет

Темата на бременните - 24 част!!!

<< < (57/58) > >>

adi:

--- Цитат на: julia_m в Май 13, 2008, 19:50:08 pm ---момичета, моля за вашето мнение за следните резултати,
днес си взех първите изследвания ПКК, урина и т.н., единствените които ме притесниха като стойности обаче, и за които понамери нещичко в интрнет са следните:
RDW - 14.7%, реф. 11,5-14,5
MPV - 7,7 f1, реф. 7,8-17
PDW - 22,6%, реф. 11,5-20
и ПКК ESR 20mm, реф. до 15мм

От това, което намерих, навсякъде пише, че завишените говорят за някаква анемия, но пък ESR, когато било звишено май отхвърля анемия, а по-скоро е признак за някакво възпаление.
Та чудя се дали имам причини за притеснение, или факта че са леко извън нормите е по-скоро от факта че съм бременна  :?
P.s. сега се сещам и за лекото зацапване, кото иамх допреди десетина дни  :oops:
Малко съм невежа в това отношение. Моля по-опитните да кажат нещичко. Иначе аз така или иначе, утре ще посетя док. и след това ще драсна резултатите.


--- Край на цитат ---
Юлия ,не се безспокой :Dпо време на бременност се променят стойностите....и много често дават фалшиви резултати от самата бременост..........например ESR 20mm, реф. до 15мм/b].това е СУЕ и е нормално да е завишено от бременноста :D,при теб дори е е високо...... :Dчувала съм че при някои момичета в последните месеци на бременноста дори стига трицифренно число

julia_m:
Благодаря момичета за бързите отовори, честно да си кажа малко се попритесних, все пак като ми е за пръв път знам ли какво да очаквам  :oops:
Утре ще ги покажа и на док, но сега поне ще спя по-спокойно.
Радвам се, че поне всичко останало вкл. и хемоглобина са ми в норма, така че освен да се наслаждавам и да съм спокойна май друго не ми остава.
Успешно бременеене на всички тук и накрая да се срещнем с едни здрави и хубави бебоци :)

dianka:
Здравейте!! Аз хванах някакъв грип и сега съм на антибиотик. вчера беше критичният ден - то не беше драйфане, не беше температура. по съвет на док започнах антибиотик още вчера - Аугментин 625мг 3х8 часа, каза ми да го пия най-много 3 дни. иначе температурата я следя на всеки час, повече от 37,6 не се е вдигала. Притеснявам се само да не е станало нещо с бебо - вчера освен че ме боляха всички мускули и стави, доста ме болеше кръста и леко коремчето. Доста се изплаших и даже ходихме с майка ми до Майчин дом, но там след като ме прегледаха казаха, че с бременността всичко е наред, каналът е затворен и шийката е твърда. вероятно болките са били от самия грип. днес съм по-добре, продължавам да пазя леглото, да си пия хапченцата и така. искам да ви попитам колко време след спирането на антибиотика мога да си пусна кръв и урина, защото до сега не съм ги правила тези изследвания, а вече ми е време. нямам търпение да ме погледнат и на УЗИ, да се уверя, че бебо е добре.. :oops:
Пазете се момичета, до сега не се бях замисляла колко опасен може да е един грип!!!

kameto79:
Здравейте и от мен! :hello2:Не съм писала мноооооого отдавна,но напоследък нямах възможност за това.Едва днес успях да се включа,да изчета всичко и ...да ви се оплача :oops:
Около десетина дни преди и след Цветница имах доста чести безболезнени контракции и ми увеличиха Магнерота на мах.доза-3х2.Това обаче нямаше кой знае какъв ефект.След това дойде време за прегледа ми при Д-р Сигридов и след като и той видя контракциите докато ме преглеждаше,ми изписа да пия Гинипрал + Изоптин.Пих ги 10 дена и засега като че ли нещата се успокоиха.Дано да се задържат така! :crossfingers: Иначе с бебка всичко е наред,освен че продължава да си върви с 1 седмица по-мъничка,но това явно си е нормално за нас-ние сме си дребнички.Важното е другите неща да са и наред!Предишните 2-дни ме беше притеснила,че нещо много кротичка стана и много рядко и слабичко се обаждаше,но днес,Слава Богу се включи с нови сили :babyflips:
А някой знае ли какво става с Оле-то?На 10 май трябваше да ходи на преглед,а отдавна не е писала???Дано всичко да е наред и да са добре :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:!!!
Е,това е засега от мен,оплаках ви се и пак изчезвам...
Желая от сърце на всички по-малко тревоги и притеснения,повече спокойствие през бременността и много здрави и щастливи бебчета на финала!!! :cloud9: :bighug: :goodluck:

Малина:
Привет и от мен.
Вчера бях на преглед, бебчо е добре и размера му си отговаря за седмицата.
Докторката каза че невижда нещо притеснително, имах отлепване между 6 и 7 седмица.
Явно нещата вървят на добре. Аз се чувствам добре от 3 дни съм на работа след едномесечно мързелуване, но няма как трябва да се работи.
Записах си час за ФМ при доц. Томова за 18 юни.
Весел и усмихнат ден.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия