Семейство, дом и свободно време > Красива и стилна

Лазерна корекция на очи

<< < (2/56) > >>

Zlatulka:
Аз също имам сериозно късогледство, съчетано с астегматизъм. Още преди много години, когато първата клиника с лазер беше открита в Ихтиман, мам провери как стоят нещата и й бяха казали, че трябва да си поне на 16 за целта. Е, аз тогава не бях, но по-късно вече в София започна да оперира проф. Гугучкова (съпруга на бившия кмет Янчулев) и мои познати се оперираха при нея. Последният беше преди около 2 години. Цената беше 1000 лв за двете очи. (99% съм сигурна). Операцията е точно както я описва ниа. Лека с дриги думи. Но за жени се препоръчва да са раждали за да не се появи отново проблем през бременността. Та аз си чакам децата и после смятам, живот и здраве, да се оперирам.

rozovelka:
Аз също се интересувам от темата. Звънях в клиниката във Варна около Нова година, защото и аз искам да си направя корекция. Като разбрах цената, аз също реших да отложа, защото за сега ин витрото ми е на преден план, а нямам възможност и за двете неща :( Иначе имам приятелка, която е правила корекция, но в Лондон, където живееше дълги години. Самата манипулация била много кратка. Тя е с напълно възстановено зрение, каза ми, че й е отнело около 3 месеца, като постепенно се е възстановявала. От тогава са минали 4 години. Първата седмица е било най-дискомфортно, каза ми, че чувството е сякаш има пясък в очите. Скоро тя самата беше на преглед във Варна, тъй като й предстоеше раждане, заради корекцията са й казали задължително секцио. Тя така и роди.
Според мен лично лазерната корекция е добър вариант. Дори и след време да започнеш да качваш диоптъра, пак си заслужава годините, в които ще виждаш, особено ако си с висок диоптър.

Zlatulka:
Да, розовелка е права, че си струва. Аз дори не мога да си представя какво е да виждаш нормално без "помощни средства" :D

du6ka:
Моята братовчедка ще си прави операция във Варна в началото на юни. Като мине, ще мога и аз да ти дам по-конкретна информация. Знам само, че имало много желаещи за операция. Тя ходила на преглед през март, предложили и операция за април, а тя казала, че ще пита мъжа си и ще се обади. Когато се обадила вече и предложили дата чак за юни. Желая ти успех!

blue_sky:
Розовелке, моят доктор ми обясни, че имало някаква нова технология от 2-3 години, при която не се усещал дискомфорта, за който пишеш. На мен ми казаха, че трябва да спре да ми се качва диоптърът, което става около 27-28-годишна възраст. И че ако диоптърът е до -5, нямало да се възвърне. Не ми споменаха да има връзка с бременността.  Иначе за цените също ми казаха по 500 евро на око. Моята информация е само за късогледство.

Пиера, успех!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия