Семейство, дом и свободно време > Красива и стилна

Лазерна корекция на очи

<< < (55/56) > >>

derlis88:
Здравейте!Аз съм на 50 години.От 10 години нося очила. На лявото око е с двоен цилиндър +3,5 и +2,5 диоптъра и на дясното +3,5 диоптъра със 108 градуса астигматизъм на двете очи. С очила чета, а без тях не различавам лицата на хората,които срещам по улицата. Ходих на консултация в очна клиника Вижън и ми казаха че могат да ми оправят зрението на двете очи едновременно по метода Лесик. Още не съм се решила за операцията. Страх ме е  първо че ще ми оперират и двете очи наведнъж без да видя резултата поне на едното око.Незнам защо здравната каса не поема операцията. Юе се наложи да тегля заем защото сумата от 1600 евро  за двете очи е непосилна за мен. Моля споделете има ли и други оперирани на двете очи едновременно. Благодаря.

sunnygirl:
Здравейте и от мен!
Нова съм в този форум и ще ви бъда безкрайно благодарна, ако споделите мнение как се възтановиха тези, които са си оперирали едновременно и двете очил Аз имам астигматизъм и голям диоптър - над 6 на лявото око и почти 4 диоптъра на дясното око. Много ми се иска да направя тази операция и да виждам нормално. Има ли някой опериран в болница Токуда?
Благодаря ви предварително за отговорите!

angel baby:
Здравейте на всички! Минаха почти 10 месеца от моята корекция. Много се страхувах и естествено изчетох всички форуми, където имаше информация (включително на английски и няколко ужасяващи клипчета в Youtube). И тъй като съм сигурна, че всеки, който мисли за това прави същото като мен реших да споделя своя опит.
На 27 години съм. Имах около 6+(далекогледство) и 1, 2 диоптъра астигматизъм... Доста....Ходех с очила, твърди лещи (изключително неудобно) и се чувствах дискомфортно. Работата ми е свързана с непрекъснато стоене пред компютър и усещах, че се изморявам и след 18 часа вечер ми става по-трудно с фокусирането.
Та за корекцията......Избрах "Света Петка", защото живея във Варна и мисля, че там са с най-голям опит. Септември отидох на първичния преглед, където ти казват дали можеш да се подложиш. Задължително се консултираш и с доцент Митов, който в моя случай беше застрелян с хиляди въпроси. На всички ми отговори съвсем спокойно. Основно се притеснявах за сухотата, защото при първоначалните изследвания имах малко по-сухо око от нормалното.
Корекцията беше октомври. Никакви бижута и парфюм. Дават ти успокоително (трепереха ми краката от страх). Аз си избрах по-скъпия вариант (този с индивидуалните параметри), съветвам всички да не пестят, когато става въпрос за здравето!!! Правят ти карта на окото и влизаш. Първо се слага някакво лекарство на клепача, за дезинфекция явно, от което ужасно ми щипеше. Едвам си отворих очите, за да ми капнат капки за упойка. И следваше ужасния шум (аз знаех, че ми режат прозрачния слой на окото и затова ми беше ужасен). Първо едното око естествено-гледам в точките. Мноооогоооо е важно да не мърдате...Аз мръднах с едното око като ми прибираха на мястото отрязана част и си направих кръвоизлив. Излизаш след около 10тина минути, задължително си вземете придружител. Преглеждат те и ти слага капаци. дават ти капки (кортикостероиди, за да не се възпали) и изкуствени сълзи-оксиал. Излизаш и се прибираш. От успокоителните трябваше да заспя, но аз не успях...И нещото за което изобщо не бях подготвена е светлината- ако стаята ви не е достатъчно тъмна е доста болезнено. Всъщност това беше единствената болка, която изпитах. Може би ако бях заспала всичко щеше да е ок.
На следващия ден си на преглед. Тогава усещаш, че наистина ВИЖДАШ. Дори и с кръвоизлив в окото виждаш всичко и то доста далеч. Отначало е малко странно, леко като насън, но после е истински кеф  :).
Относно сухотата- не изчезна това чувство, но не е нещо, което не мога да преживея. С всеки изминал месец съм по-добре. Отначало усещаш песъчинки, после изчезват, ако стоиш по-продължително време пред монитора ти се иска да премигваш по-често, защото ти е сухо в окото. Сега капя капки, когато усетя сухота, обикновено след края на работния ден. Има периоди, в които с дни не се сещам. Малко ми е по-трудно при шофиране вечер, защото понякога светлините са по-ярки, особено ако е валяло и асфалта е мокър. Ореолите около лампите са много по-малки отколкото в началото, дори и да не изчезнат напълно не са дразнещи.
Диоптрите- имам някакви остатъчни около 1 диоптър, но аз бях далекогледа и с фокусиране все едно нямам проблем. Д-р Стойчева ми каза, че може да се наложи да сложа очила по-рано около 35 например, но това никак не ме притеснява на фона на моите 6 диоптъра, които заличих. Да не говорим, че започнах да усещам преди корекцията, че се влошавам и честно казано на 35 незнам с колко щях да съм. Ходя си на плаж и всичко си виждам, неописуемо чувство. Гримирам се без никакви проблеми. И най-важното- точно и ясно ми обясниха точно колко ще виждам, не са ми давали напразни надежди, че ще съм "орел", вече се чувствам пълноценен човек, не мисля дали не съм забравила очила, лещи, разтвори и т.н., когато ще пътувам и съветвам всеки, който мисли за корекция, но наистина има нужда от такава ( а не някакви 1, 1,5 диоптъра)  да си направи, защото резултата наистина ще му хареса.
За това се сетих...ако някой иска да ме попита още нещо може да пише и ще му отговоря. Стискам палци на всеки, който се е решил на това!!!

Yassay:
Всеки, който се интересува от лазерна корекция на зрението няма да е зле да хвърли един поглед на тази статия: http://zrenieto.net/4-4-%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/
Аз лично бях на крачка от това да се подложа, но се радвам, че не го направих. А на тези, които вече са се оперирали пожелавам всичко да е наред! :)

shokarat:
Това е много полезно за мен благодаря!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия