Семейство, дом и свободно време > Красива и стилна

Лазерна корекция на очи

<< < (50/56) > >>

minie_mouse:
Денис, благодаря за информацията:)!
Има ли продукт,който съдържа и трите съставки.
Аз без Оксиал не мога, усещането за сухота ме съпътства.А  когато съм преуморена или на път е кошмарно.

denis:
minie_mouse
Много съм доволна от това:
http://www.iherb.com/Life-Extension-Super-Zeaxanthin-60-Softgels/25832?at=0
Взела съм си и това, но още не съм го пробвала:
http://www.iherb.com/Nutrex-EyeAstin-60-V-Gels/22410?at=0

Може да си ги купиш и отделно.

Може да си избереш от тук:
http://www.iherb.com/Vision-Formulas
http://www.iherb.com/Eye-Vision-Care
http://www.iherb.com/Lutein
http://www.iherb.com/Zeaxanthin
http://www.iherb.com/Astaxanthin

И това си взех :) : http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Astaxanthin-4-mg-60-Softgels/30693?at=0

minie_mouse:
Denis,благодаря :D, то всичко е и антиейдж, ще се подмладявам:)Ще си взема.

dupchek:
Аз не бих посъветвал никого да се оперира без причина. Носeте си очилaта и се радвайте, че са ви здрави очите. Аз преди две години се реших на LASIK и ходих до Истанбул в EyeStar Istitute. Проблемите почнаха от самото начало. През деня и то вънка, виждах много добре, но през ноща беше лошо. Освен това ме прекорегираха от -4.5 до +0.75 и ми трябдаше месец да свикна с работа от близко, като комп. и т.н.

Но най-лошото е двойното зрение, и отблясъците които вече две години са част от всекидневието ми и ме депресират тотално. Също така очите ми са сухи, защото LASIK прекъсва нервите на корнеата. Аз не живея в България сега, та съм ходил на вече 4 доктора тук да се 'лекувам', но лек няма...може да ме подложат на 2ра операция, но има много рискове и малко гаранции...Сега със с неправелен астигматизъм който неможе да се коригира с лещи или очила. Дал сам хиляди лева да ходя по очни специалисти. То парите са най-малкия проблем де...

Та тези от Айстар спряха да отвръщат на всякакви опити да се свържа с тях преди 2 месеца. Не че сториха нещо преди това де. Отговориха ми, че нищо ми нямало и да си гледам работата...а върхът беше кагато техния доктор ми каза да си намеря психиатър. Каква наглост. А аз им пращам изследвание от различни очни клиники тука с диагнози и т.н.
Сигурно ви отегчавам, но да ви кажа, че и 99% от хората да излизат с добри резултати, винаги може да сте в тоя 1% като мене...и тогава ще съжалявате жял живот, че сте платили да ви разбият зрениет без да е имало причина.

Това като цяло. Ако се решите на LASIK, не ходете до Истанбул, а най-малкото в Айстар (Eyestar). След LASIK ще ви трябва редовно лекарско набюдение поне един месец. Трудно става това ако трябва да се ходи до Турция 3-4 пъти за един месец. Това си е истинска оперция, не е подстрижка и не трябва да сте лековерни. Аз за съжаление бях. Хайде, пожелавам ви здраве!

Аз съм постнал подобен пост и по някои други теми/форуми за инфо на хората които мислят да се оперират. Трябва да чуето всички страни, а не само тези с успешни операции.

theimmortalbg:
Здравейте,

      Изчетох цялата тема + половината гоогле по въпроса за лазерните операции и се обаждах в доста клиники и вече започвам да се разколебавам за тази операция. Така като гледам най- популярните клиники са точно Vision, св Николай чудотворец и Eyestar. Методите по които може да се направи операцията са много кой от кой по нов, техниката също, но където и да питам винаги ми казват че те работят с най новата техника и по най добрия метод въпреки че е невъзможно при 2 различни метода или уреда и двата да са най нови... Извода е че или са незапознати с новите технологии и методи или просто лъжат. В тази тема доста хора който са си правили операция пишат и като гледам 1/3 май са недоволни което не е като 1% неуспешни операции а като 33%.

      По това което съм разбрал дотук най хубавия лазер се намира в Vision (http://www.schwind-amaris.de/index.php?id=366&L=1) a лазерите на Eyestar и Св. Николай чудотоврец е тук има инфо : http://www.allaboutvision.com/visionsurgery/lasik_laser.htm. Ако ги сравняваме по големина на точката на лазера schwind-amaris бие всички с 0.54мм, лазера на Св Николай чудотворец Visx Star S4 IR е с 0.65мм и с най голяма точка е на Eyestar - WaveLight Allegretto Wave с 0.95мм. По бързина пак на Vision е най-добрия с 1050hz после на Eyestar s 500hz a за лазера на Св Николай чудотворец немога да намеря инфо.

      Това е относно ексимерните лазери обаче в Св Николай чудоторец обаче изрязват най връхната част на роговицата по метода iLASIK което означава че не се прави с микрокератом (което представлява някакво ножче ... колкото и спецялно да е то) а се прави с лазер и човешка ръка непипа в окото освен за да обърне изрязаната от лазера част на роговицата и да може другия лазер да почне да работи. Според мен това е голямо тяхно предимство, но пък за сметка на това лазера който прави самата корекция е по лош отколкото в Vision.

      По отношение на варяциите на LASIK те са доста и немога да намеря пълно инфо за тях в какво точно се състои всяка процедура. В сайта на Eyestar са описани доста от методите но непълно и на всеки един метод пише че той е най новия и най безопасния и дали боли или не но непише в какво точно се състои и какво по точно е по добро от предишния и с какво се отличава от него (http://www.eyestar.bg/bg/special_metod). Чесно казано хич не ме интересува колко ще боли или колко пари ще дам... ако ще и 100 000 евро да ми струва и да изпитам най-голямата болка в живота ми ако резултата е да имам нормални очи без диоптри на тях бих го направил. Когато се обадя на някоя клиника да ми разяснят тези неща те никога немогат да ми обяснят нищо и могат да ми кажат само че работат по най добрите методи и с най новата технология и за допълнително инфо искат да ме свържат с лекарите. Когато се обадих в Vision и питах за iLASIK който те неправят и им обясних че изрязването на роговицата се прави не с микрокератом а с лазер те почнаха да ми обясняват как аз не сам разбрал и сам се заблудил и че всъщност микрокератома се управлява от лазер а не че лазера изрязва епитела на роговицата ... Когато пък се обадих в Св Николай чудотворец пък разговора прекъсна докато питах да ми обяснят в етапите на процедурите LASIK и LASEK незнайно защо. А пък от Eyestar ми казаха че те неразбират от тези неща и трябвало да се обадя в истамбул на някакъв турски номер и да ми отговори лекар. Като цяло цялата работа ми се вижда съмнителна и то много и ми се струва че никой нищо неразбира .. щом аз за 1 седмица почнах да задавам въпроси на които лекарите почнаха да ми дават налудничави обяснения само и само да отида в тяхната клиника.... Дайте мнение по въпроса ????

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия