0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Лазерна корекция на очи
« -: Април 23, 2008, 14:39:57 pm »
Привет на всички! :)
От години нося контактни лещи, защото съм късогледа. Най-сетне се реших на лазерна операция във Варна. Преди 2 дни бях на преглед там (успях и да припадна даже :oops: ) и имам насрочен час за юли за операцията. Въпросът ми е следния- има ли някой, подложил се на такава корекция? Моля, споделете опит и впечатления от процедурата. Приемам всякакви размисли над въпроса, дори и от хора, които не искат да се подлагат на тази манипулация. Изобщо- чакам всякакви мнения по въпроса, тъй като съм много притеснена и раздвоена в мислите си.
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #1 -: Април 23, 2008, 15:33:30 pm »
Здравей.миналата година на моя близка направиха същата операция, но в София - 500 евро струваше,но не помня за едно око или и за двете.Самата манипулация е била много кратка като времетраене - каза около 10 мин.полежала е около час и си е тръгнала.изписали са й капки за 1месец.След това 3 пъти ходи  на контрола.При нея беше наследствено и с мнооого силен диоптър.Без очила виждаше само на много близко разстояние пред нея.Сега самата тя не вярва че е без очила и вижда нормално.Докторите са й гарантирали 30 г. да няма проблем.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #2 -: Април 23, 2008, 17:05:53 pm »
Ами моята операция е 800 евро на око, т.е. 1600 за двете и доцента ми каза, че ще ми се подобри зрението около 90%, може и нагоре. В клиниката беше голяма лудница и всичко, което исках да питам ми изхвърча от главата  :(  Мерси, че писа, всяка една информация ми е от полза  :flower:
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #3 -: Април 26, 2008, 17:53:42 pm »
Ще следя темата, защото и аз искам да си направя корекция на зрението.
Успех piera  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #4 -: Април 26, 2008, 18:32:53 pm »
И аз се интересувам от въпроса :? Поразпитах насам натам и като разбрах за цените си рекох : "ми това си е една стимулация" :( Ще го отложа за по-добри времена. И за да не се чувствам толкова онеправдана си направих два чифта нови очила със страхотни рамки :lol:


*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #5 -: Април 26, 2008, 18:49:13 pm »
Аз също имам сериозно късогледство, съчетано с астегматизъм. Още преди много години, когато първата клиника с лазер беше открита в Ихтиман, мам провери как стоят нещата и й бяха казали, че трябва да си поне на 16 за целта. Е, аз тогава не бях, но по-късно вече в София започна да оперира проф. Гугучкова (съпруга на бившия кмет Янчулев) и мои познати се оперираха при нея. Последният беше преди около 2 години. Цената беше 1000 лв за двете очи. (99% съм сигурна). Операцията е точно както я описва ниа. Лека с дриги думи. Но за жени се препоръчва да са раждали за да не се появи отново проблем през бременността. Та аз си чакам децата и после смятам, живот и здраве, да се оперирам.

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #6 -: Април 26, 2008, 18:58:17 pm »
Аз също се интересувам от темата. Звънях в клиниката във Варна около Нова година, защото и аз искам да си направя корекция. Като разбрах цената, аз също реших да отложа, защото за сега ин витрото ми е на преден план, а нямам възможност и за двете неща :( Иначе имам приятелка, която е правила корекция, но в Лондон, където живееше дълги години. Самата манипулация била много кратка. Тя е с напълно възстановено зрение, каза ми, че й е отнело около 3 месеца, като постепенно се е възстановявала. От тогава са минали 4 години. Първата седмица е било най-дискомфортно, каза ми, че чувството е сякаш има пясък в очите. Скоро тя самата беше на преглед във Варна, тъй като й предстоеше раждане, заради корекцията са й казали задължително секцио. Тя така и роди.
Според мен лично лазерната корекция е добър вариант. Дори и след време да започнеш да качваш диоптъра, пак си заслужава годините, в които ще виждаш, особено ако си с висок диоптър.
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #7 -: Април 26, 2008, 22:13:04 pm »
Да, розовелка е права, че си струва. Аз дори не мога да си представя какво е да виждаш нормално без "помощни средства" :D

*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #8 -: Април 26, 2008, 22:40:35 pm »
Моята братовчедка ще си прави операция във Варна в началото на юни. Като мине, ще мога и аз да ти дам по-конкретна информация. Знам само, че имало много желаещи за операция. Тя ходила на преглед през март, предложили и операция за април, а тя казала, че ще пита мъжа си и ще се обади. Когато се обадила вече и предложили дата чак за юни. Желая ти успех!

*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #9 -: Април 27, 2008, 20:48:08 pm »
Розовелке, моят доктор ми обясни, че имало някаква нова технология от 2-3 години, при която не се усещал дискомфорта, за който пишеш. На мен ми казаха, че трябва да спре да ми се качва диоптърът, което става около 27-28-годишна възраст. И че ако диоптърът е до -5, нямало да се възвърне. Не ми споменаха да има връзка с бременността.  Иначе за цените също ми казаха по 500 евро на око. Моята информация е само за късогледство.

Пиера, успех!

*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #10 -: Април 28, 2008, 19:01:47 pm »
Мерси на всички за коментарите. :)
Аз съм с почти 4 диоптъра и от 11 години нося лещи.Имам и лек астигматизъм. Един месец преди операцията трябва да нося само очила, без лещи. Наистина има страшно много записали се за операции, даже до август нямаше свободни, но ме вместиха на един отказал се.
Има операция и от 600 евро, но тази от 800 била с индивидуално сканиране на роговицата поточково. Доцента с усмивка ми обясни, че разликата между двете корекции била все едно да сравняваш дреха конфекция и рокля на Готие...та естествено предпочето Готието  :lol:
Забравих да попитам ако някой ден ми се възвърнат диоптри, дали може да се слагат лещи.Това силно ме вълнува.
Изключително много ме е страх...На прегледа припаднах от нещо супер безболезнено с упойка даже. Докторката просто ми оглеждаше роговицата. Питах дали ще ми дадат успокоително преди операцията- казаха да.След нея лагат някакви защитни капачета на очите и една седмица се спяло с тях. На следващия ден пак си на преглед, съответно спиш във Варна. Те имали уговорка с един хотел точно до клиниката, били по-ниски цените. Иначе прегледа струва 120 лева, аз си бях записала час за него 1 месец преди това.
Ами това е в общи линии, надявам се да се преборя със психиката си  :(
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #11 -: Април 28, 2008, 22:32:56 pm »
Успех, Пиера. Ще се справиш. Само си помисли, че преди лазера тези операция са се правили от човешка ръка и пак са били успешни.  :D Колкото до лещите след това- не знам дали може, но не виждам защо да не е така.

*

    Olimpia

  • ***
  • 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #12 -: Май 01, 2008, 18:32:28 pm »
Здравей, Пиера, видях, че никой не е писал от личен опит и затова реших да се включа. Предстоящия месец юли ще стане една година от както аз си направих корекция на зрението. В клиниката във Варна и съм супер, супер доволна!!!! Ако ме питаш мен, хич не се колебай. Заслужава си всяко едно евро!!!! Моят диоптър не беше много голям и ми казаха, след прегледа, че моите данни сочат че и при 600 и при 800 Евро резултатът ще е абсолутно един и същ. Аз избрах тази от 600 Е. Самата манипулация е около 2 мин. на едното око и 2 на другото. Общо с подготовката и излизането е около 10 минути. Упойката е във вид на капки, по време на корекцията усещаш че нещо се случва в окото ти :))) но не боли, не мога дори да го нарека дискомфорт! Просто усещаш какво ти правят, а и доцентът постоянно ти обяснява. В тази клиника работят с нови технологии и твърдят, че няма проблем при бременност. Имам приятелка, родила 2 години след корекция на зрението - и засега няма никакви отклонения.
Още на следващия ден аз бях на работа, като е добре да не се шофира 3, 4 дена. Първите няколко дни на моменти се появяват нещо като звездички - обясненоето - мозъкът не е свикнал с новото зрение и на моменти изключва зрутелните функции, но това е за броени секунди само. След максимум седмица, даже си забравила, че някога не си виждала :))) След мен операция си направи и моят брат, а после и моят кум - и двамата са ок и естествено много доволни.
Ако имаш въпроси - съм на среща да отговарям :))))
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #13 -: Май 01, 2008, 18:51:00 pm »
Олимпия, много благодаря, че се включи в темата. Радвам се да чуя положителни отзиви от човек, който се е подложил на корекцията. Ти с колко диоптъра беше, че ти казаха че няма да има разлика между двете операции? Защото и моя диоптър не е много голям. И след като припаднах на единия преглед, дори не са ми проверявали налягането на очното дъно. На теб проверяваха ли го?
*

    Olimpia

  • ***
  • 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #14 -: Май 02, 2008, 21:05:41 pm »
Бях с диоптър 2,5 на едното и 2,75 на другото. На лявото имах и астигматизъм. Не знам дали са ми проверявали налягането  8O!!!! Минах стандартния преглед и това е. А това на коя операция да се подложиш се вижда от резултатите от първия преглед. 
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #15 -: Май 17, 2008, 09:59:16 am »
Чета, че всички сте с късогледство. Знаете ли дали и далекогледство може да се корегира с такава операция?
<br />[link=http:
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #16 -: Май 17, 2008, 16:16:39 pm »
Момичета, има ли някой който си е правил лазерна корекция на перде? Ще съм благодарна ако някой сподели своя опит...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #17 -: Юли 16, 2008, 18:02:20 pm »
Днес бяха на преглед във Вижън,София.Изключително подробно изследваха очите ми, за около 2 часа.На 20-ти ,в неделя, ще се разделя с късогледство от 4 диоптъра и голям астигматизъм.
Четох, говорих с доста хора, струва си...Лещи очите не ми понасят, носих очила до сега.Страхът,които усещам е нормална реакция, става дума все пак за зрението ми. След неделя ще пиша как е минало.
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #18 -: Юли 16, 2008, 19:44:27 pm »
Непремнно пиши, много ме интересува. Мисля след като родя и аз да обърна внимание на този проблем. И аз съм с 4 диоптера и голям астигматизъм. Успех.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #19 -: Юли 16, 2008, 20:09:36 pm »
Mary, аз години се почесвам и все  от пусти страх не прескачах бариерата, а от тогава досега колко познати свалиха и забравиха що беше лупа, взиране и пулене... :D
Този преглед ,днешния, беше 120лв, той е първия и задължителен за определяне на очния статус на пациента ( може и да не си подходящ за операция,не се знае).Следващото бъркане  в джоба е 600евро на око. При мене може да е и 800евро на око, професорката щяла да прецени кое е най-добре за мен, защото роговицата ми била тънка. В тази сума ще влизат и посещенията ми в 6 месечен бъдещ период след операцията, антибиотични капки, очила и др. консумативи.