0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
АРТ - какви ги свърших през есента
« -: Декември 28, 2005, 17:08:48 pm »
тооо, таквоз, едва ли вече някой остана да не е разбрал (както знаем, ако в България 3-ма души знаят нещо - знаят го и останалите 7 милиона  :) ), но все пак да го анонсирам лично и публично:

след инсеминация и стимулация с Клостилбегит, в центъра по репродуктивна медицина и оплождане ин-витро "София" на доктор Явор Владимиров, съм бременна в 13-та седмица.

както повечето от вас знаят, за една година претърпях два ранни неуспеха, затова този път не бързах да правя съобщения.

страхът ми не е отминал и както прекрасно го е описала Лали в темата за майчиния страх (благодаря, Лали!) - никога няма да отмине.
реших, обаче, че е редно да споделя с вас, моите приятелки и посестрими по съдба, как се развиват нещата при мен, а също така, да изразя огромната си благодарност и признателност към доктор Явор Владимиров, доктор Десислава Тачева и целия екип на център "София" - всичко, което направиха и продължават да правят за мен и за останалите си пациенти!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #1 -: Декември 28, 2005, 17:10:57 pm »
Честито и те целувам  :D Вече официално  :)
« Отговор #2 -: Декември 28, 2005, 17:12:59 pm »
Донка ме изпревари.
Добре дошла в отбора. Честито! :balk_47:
« Отговор #3 -: Декември 28, 2005, 17:17:11 pm »
И аз да кажа, много се радвам и ми се изчака чакалото да я чуя тази вест от твоите уста, лека и успешна бременност.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #4 -: Декември 28, 2005, 17:20:28 pm »
Джами,честито и от мен.Сега се пази,вместо да купонясваш!Успех :lol:
ПП:Разкажи по-подробно за инсе-то?Колко фоликула се образуваха?На кой ден беше ?И Джами,какво пиеш за задържане?А някакви вливания,прави ли?
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #5 -: Декември 28, 2005, 17:21:02 pm »
Честито и от мен :lol:
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #6 -: Декември 28, 2005, 17:23:00 pm »
Честито официално, Джами :D
Нали знаеш - трички за щастие - няма начин третия път да не е успешен.
През дългите зимни вечери, докато гледаш как расте коремчето, ти пожелавам повече спокойствие и почивка (можеш да ги комбинираш с курабийки :lol: )

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #7 -: Декември 28, 2005, 17:24:43 pm »
Честито!Коледната серия продължава :wink:
*
« Отговор #8 -: Декември 28, 2005, 17:35:35 pm »
Айде за късмет и аз да се разпиша, пак честито и най сладкото бебе лятото :D
И нали си знаеш :wink:
« Отговор #9 -: Декември 28, 2005, 17:48:31 pm »
Честито и от мен :D  Да си почиваш постоянно  и да има само положителни емоции оттук нататък.
*
« Отговор #10 -: Декември 28, 2005, 17:53:37 pm »
ЧЕСТИТО, jam! Много късмет и щастие ти желая!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #11 -: Декември 28, 2005, 17:54:22 pm »
Честита бременност Джамито! Официално и аз ти пожелавам успешно и лекичко бременеене и много късмет. Желая ти най-сладкото и обичано бебче догодина!
Целувки!

« Отговор #12 -: Декември 28, 2005, 18:03:50 pm »
Честито и от мен официално. Много късмет, Джамче  :balk_21:
« Отговор #13 -: Декември 28, 2005, 19:36:27 pm »
ЧЕСТИТОООО ДЖАМИ :!:  :P  ПОЖЕЛАВАМ ТИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ЕДНО МАЛКО СЛАДКО БЕБЧЕ.
целувки

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #14 -: Декември 28, 2005, 19:41:24 pm »
Честито Джами,лека и безпроблемна бременност и здраво бебе!
<br />
« Отговор #15 -: Декември 28, 2005, 19:50:43 pm »
Леелее, Джами, супер новина - 13-та седмица, ами това е страхотно.
Ох, мила, много се надявам този пътр всичко да върви по вода. Досега всичко е както трябва, нали?
Ти си знаеш и се пазиш много предполагам.
Стискам палци всичко да приключи с едно леко раждане и едно усмихнато бебе.
А нещо поддържащо правиш ли, имам предвид медикаменти някакви?
Пиши малко повече... ох ако знаеш как се радвам за теб...
Убеждавам се, че човек не трябва да се отказва и трябва Вяра, Надежда и Любов( понякога малко повече любов).
Искам да кажа, че винаги съм ти се въхищавала на силата и самообладанието и ясните и логични мнения.
Стгискам ти палци!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #16 -: Декември 28, 2005, 20:32:12 pm »
Е, честито :lol:
То крайно време беше, почти до предучилищна го докара по стълбичката :wink:
*
« Отговор #17 -: Декември 28, 2005, 21:06:55 pm »
:lol: Честито , много се радвам за теб!!!Желая ти една много лека бременност и една здрава  бебка през юли!!!  :balk_5:
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Мила Джами,
« Отговор #18 -: Декември 28, 2005, 21:21:20 pm »
ето и от мен едно официално:

Честито!
Много здраве на теб и цялото ти семейство.И на лятото хубаво и здраво бебенце

Прегръщам те

Ема_
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
« Отговор #19 -: Декември 28, 2005, 21:34:53 pm »
Честито и от мен, Джами! :D  Желая ти лека, спокойна и успешна бременност! Още като ти видях бебешката снимка и прозрях, че шкембето ще ти порасте :lol:  :wink: . Много се радвам и ти желая всичко най-хубаво от тук насетне! :bighug:
*
« Отговор #20 -: Декември 28, 2005, 21:38:16 pm »
Ееее, ЧЕСТИТО и от мен!
Пожелавам ти лека и спокойна бременност, много спокойствие и едно здраво и красиво пухче след 26-27 седмици. Нали така се падат  :roll:
Весели празници
 :bighug:
« Отговор #21 -: Декември 28, 2005, 21:48:31 pm »
Честито, jam лека бременност и много късмет  :)
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
*
« Отговор #22 -: Декември 28, 2005, 22:30:20 pm »
Честито Джам  :lol: Има и такива ,кат мен дето и неофициално не са разбрали,но пък от това по-хубава новина ....Бъди много,много  щастлива :bighug:
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #23 -: Декември 28, 2005, 23:34:36 pm »
Абе кво прайте,бе хора ! Форума ще опустее ! Шегувам се разбира се !Джам,Честито и от мен ! Аз незнаех нито официално,нито не..ей сега влизам и какво да видя ! Успехът ти е поредното доказателство,че ние-останалите не трябва да се предаваме ! Бъди здрава и се пази ! yahoo_17
*
« Отговор #24 -: Декември 29, 2005, 02:40:41 am »
Да опустее я ... брей кви хубави новини се леят тук в последно време хич никой за такъв тип форум да не се сеща :-)
Джам честито и лека бременност ти желая - прекрасно бебече да гушкаш след има няма 6 месеца.
Много е хубаво покрай празниците като се изсипят такива новини. Е и без празници пак ще ги приемем де  :lol:
*
« Отговор #25 -: Декември 29, 2005, 06:47:39 am »
Честито! Пожелавам ти лека бременност и накарая едно малко сладурче :babbycarrage:
« Отговор #26 -: Декември 29, 2005, 10:22:09 am »
Честито и от мен!
Щастлива съм, че добрите новини се увеличават всеки ден.
Желая ти лека бременност. И без проблеми.
Не може да има пълно щастие....
« Отговор #27 -: Декември 29, 2005, 10:31:20 am »
Джами, официално честито и от мен - възможно най-леката и спокойна бременност ти желая! :D

Едно бебе ли чакате?
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #28 -: Декември 29, 2005, 10:36:05 am »
Честито Джам! Много се радвам за тебе!  :bighug:  и ти желая лека бременност и най-сладкото бебче!  yahoo_17
« Отговор #29 -: Декември 29, 2005, 10:36:21 am »
:P
ЧЕСТИТО!
Страхотна предпразнична новина!
Желая ти от сърце всичко да е наред и да си щастлива майка-заслужаваш го!!!
« Отговор #30 -: Декември 29, 2005, 10:52:52 am »
Честито, jam! И успешен завършек!

« Отговор #31 -: Декември 29, 2005, 11:01:21 am »
Честито Jam!!!  

:balk_47: за прекрасната новина.

Желая ти леко бременеене и най-прекрасния бебок.

:occasion10:
*
« Отговор #32 -: Декември 29, 2005, 11:05:16 am »
Честито,Джам!Прекрасна новина.Да си жива и здрава,много спокойна и глезена.Да се радваш на всяка секунда от вълшебството,както се вглеждаше до сега в симптомите преди М.И след 6 месеца да гушнеш най-здравото и най-красивото бебе на земята,да го чуеш после как казва "мамо",да тръгне на училище и .... Честито ВЪЛШЕБСТВО!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #33 -: Декември 29, 2005, 11:24:45 am »
мили момичета, благодаря ви от сърце за хубавите думички! :)
нека опустява този форум, аз отдавна си мечтая да опустее и да го прекръстим, я на форум "Детска градина", я нещо друго бебешко-тематично, пък пак ще има къде да си приказваме... :)

отговарям на зададените въпроси, като най-напред накратко историята ми досега:

при мен - наличие на овулация (малко късна, с къса ЛФ), проходими тръби, напреднала възраст - 38 години. при мъжа ми - варикоцеле 3-та степен (според Кацаров), което не сме оперирали, постоянно наличие на бактерии в еякулата, които не можахме да изтребим досега с никакви антибиотици, намалена концентрация (12-20 млн/мл, варираща), намален брой бързоподвижни (32%-45%, вариращ), Крюгер 11% нормални форми. мъжът ми намали силно цигарите (пушеше по 1.5 кутии на ден, сега по 7-8 цигари), спря напълно алкохола (вкл. и бирата), пиеше антиоксиданти и малко трибестан в последно време.

какво сме правили:
-през октомври 2004 естествено забременяване, доказано с кръвен тест и много скоро след това ранен спонтанен аборт в 6-та г.с.
-през ноември 2004 неуспешна първа инсеминация на спонтанен цикъл.
-през януари 2005, втора инсеминация, този път с Клостилбегит, ново забременяване, последвано от мисед аборт и кюртаж (ембриончето беше много дребно и изобщо не прояви пулс).
след това една стимулация с Меногон, неуспешна (не образувах дом.фоликули) и отменена инсеминация, после една стимулация с Гонал-Ф (практически неуспешна, зорлем направих 2 дребни фоликула) с неуспешна трета инсеминация.
- октомври 2005, четвърта поред инсеминация отново с Клостилбегит, един хубав фоликул, доста добри показатели на спермограмата (след обработка 35 млн с 90% подвижност), на спукан фоликул, която доведе до бременността.

след миседа ходих при доц.Конова в Плевен, направих консултация с нея и тя ми назначи множество генетични и имунологични изследвания, които показаха единствено много леко завишена стойност на Aнти-beta2GP-I - IgG. по препоръка започнах профилактично да пия по 100 мг аспирин дневно. веднага след инсеминацията д-р Владимиров ми назначи и хепарин (Фраксипарин 0.3) през 2 дни, също така и 3 инжекции Прегнил 5000 за поддръжка на лутеалната фаза. Утрогестанът вагинално през ЛФ се подразбира.

след като се установи бременността, изпратих кръвен серум в лабораторията на доц.Конова за повторно изследване, както тя ме беше инструктирала, резултатът отново показа леко завишение. предложена ми беше терапия с вливане на гама-глобулин, но за сега се въздържам от нея. вместо това, д-р Владимиров ми назначи инжекции хепарин всеки ден, като продължавам с аспирина. повторих Aнти-beta2GP-I в имунологията на МА-София, там резултатът излезе в норма. така че засега продължавам антикоагулантната терапия с надежда това да е достатъчно, но тепърва ще се консултирам отново по този въпрос.

това е в синтезиран вид историята, ако имате допълнителни въпроси - насреща съм.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #34 -: Декември 29, 2005, 11:51:42 am »
Честито jam!
Много се радвам на тази новина!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #35 -: Декември 29, 2005, 11:59:06 am »
Малеее! Аз такава блейка ли съм наистина че не съм видяла още вчера. Честито Джами! Пази се много! Радвам се за теб много ти го заслужаваш! Не че другите не го заслужават ама ти сякаш не се оплакваш от нищо и помагаш и на другите на всичкото отгоре и се справи сама.  :blowingdust:  :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #36 -: Декември 29, 2005, 12:14:16 pm »
Цитат на: Starlet
... на всичкото отгоре и се справи сама.

Ами сама :lol:
С помощта на Владимиров, ама да не издребняваме. :wink:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #37 -: Декември 29, 2005, 12:20:05 pm »
Цитат на: Lali
Ами сама :lol:
С помощта на Владимиров, ама да не издребняваме. :wink:

Е сигурна съм че си ме разбрала правилно  :lol: и само се закачаш с мен  :lol: Просто Джами не се оплаква  и т.н.  Силна е психически.  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #38 -: Декември 29, 2005, 12:45:53 pm »
Цитат на: Starlet
Просто Джами не се оплаква  и т.н.  Силна е психически.  :lol:

Силна е, силна е, ама бременните оглупяват и тежко им на околните :wink:  :twisted:  :P
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #39 -: Декември 29, 2005, 12:59:43 pm »
Цитат на: StefiZ
бременните оглупяват и тежко им на околните :wink:  :twisted:  :P

док каза, че немало такова нещо!!!  :lol:

(само Cygnus прави изключение)

*
« Отговор #40 -: Декември 29, 2005, 13:02:33 pm »
Айде ся, пак Цигнуса изключение, има и други... хихи :D
*
« Отговор #41 -: Декември 29, 2005, 13:08:07 pm »
Абе то, който си има и след оглупяването му остава - тъкмо щях да я похваля и тя ме захапа баш мен ... тва е.  :lol:
Кажи му на док, че не е вярно тва - тук става въпрос за емпиричен опит дето имаме повече от него :)
*

VALIA-55411

КАКВИ ГИ СВЪР6ИХ ПРЕЗ ЕСЕНТА
« Отговор #42 -: Декември 29, 2005, 13:13:28 pm »
МИЛО ДЖАМ4Е,
ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ.ЗНАМ КАКВО СИ ПРЕЖИВЯЛЯ И КАК СЕ 4УВСТВАШ СЕГА.НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАИ,4Е СПОДЕЛЯШ,ТОВА Е 4АСТ ОТ ЗАСЛОЖЕНИЯ ТИ УСПЕХ.ОСВЕН ТОВА СТАРИТЕ БАБИ КАКЗВАТ:АКО МЪЛ4ИШ,БЕБЕТО ЩЕ СТАНЕ ТЕМЕРУТ.НЕКА ВСИ4КИ РАЗБЕРАТ,ЩЕ УСПЕЕШ.ВАЛИА-55411
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #43 -: Декември 29, 2005, 13:20:39 pm »
Боже,много се радвам за теб!!!Честито,да сте живи и здрави и много хубаво бебче,след колкото време трябва!
 :wave:
« Отговор #44 -: Декември 29, 2005, 14:42:45 pm »
Джамче, честито! Как си мълчиш :)  И аз се опитах, ама не издържах. Много се радвам за теб, хайде да повлечем крак и наистина форума да се преименува. Леко бременеене и съвсем скоро вече ще се вижда и едно сладко коремче. Честитоооо! :balk_21:
« Отговор #45 -: Декември 29, 2005, 16:22:15 pm »
То и аз съм от неразбралите...
Джам, ЧЕСТИТО!
Много, много се радвам за теб!
Леко бременеене и здраво бебе ти желая!
:)
« Отговор #46 -: Декември 30, 2005, 11:46:00 am »
JAM,

ЧЕСТИТО!!! Редно е хубавите неща да се случват и на хубавите хора! Явно наистина си има време за всичко, както казва мъдрият Еклезиаст.
Безпроблемна и сладка бременност!

Успех на всички ни!
« Отговор #47 -: Декември 30, 2005, 15:09:18 pm »
Честито миличка!
Лека бременност ти желая!
Много се радвам за теб!
Извинявай, че чак сега честитя ама явно трябва да сменям диопъра на очилата.
*
« Отговор #48 -: Декември 30, 2005, 20:01:50 pm »
Jam,

Честито! Желая ти от сега нататък една лека бременност и накрая да гушнеш едно прекрасно бебче!

« Отговор #49 -: Декември 30, 2005, 20:28:17 pm »
ЧЕСТИТО !!!
Леко бременеене !!!
Нека всички да бъдем упорити и силни като теб !

« Отговор #50 -: Януари 02, 2006, 09:25:02 am »
Джами, честито официално и от мен - желая ти само здраве, спокойствие (поне до лятото де:)) и най-сладкото раче-осмокраче на света!

За оглупяването не е прав док - аз вече сериозно обмислям да си сменя етикета от г-жа на "глупожа" за следващите няколко месеца, ма то не може ем кино, ем сладолед:) Важното е, че не е трайно, надявам се:)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #51 -: Януари 02, 2006, 09:55:21 am »
Джаме, Честито (официално) :)
Много те обичам и въпреки, че знам от известно време, когато прочетох темата се развълнувах много
Един  много силен гуш от мен :bighug:
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #52 -: Януари 03, 2006, 01:52:52 am »
викам да се включа и аз в честитките. лека бременност ти желая и здраво бебе
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #53 -: Януари 03, 2006, 09:47:44 am »
Е, на това му викам аз новини!
Браво, Джами! Честито и много късмет!
Аз си бях дала здрава почивка по празниците, ама какво удоволствие е да се върна и да чета тая красота!
 :party:
« Отговор #54 -: Януари 03, 2006, 14:40:10 pm »
С малко закъснение, но и аз много развълнувана, да кажа - ЧЕСТИТО! :jump12:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #55 -: Януари 03, 2006, 16:43:35 pm »
Божеее, какви неща ставали тука, пък аз спаа... :?
Честито Джами! Желая ти всичко лошо вече да е зад гърба ти и да се радваш на най-сладкото бебе след ... ти знаеш колкото трябва!  :D То не че има майка дето за нея да не е най-сладко нейното бебе! :D
*
« Отговор #56 -: Януари 03, 2006, 17:07:16 pm »
Ей какви хубави новини чета тук напоследък!!!!!
И аз със закъснение да се включа и да честитя хубавата новина :D
Искам да пожелая най- хубавото, здравичко и сладко бебче да гушкаш скоро и да сте много, много щастливи :D
Повече почивка, спокойствие и положителни емоции!!!!
*
« Отговор #57 -: Януари 03, 2006, 19:34:25 pm »
Честито, мила Джам!!! Страшно се радвам за теб! Желая ти успешна и спокойна бременност и едно чудесно здраво бебе с големи бузи!
Нашия случай е много подобен на вашия и ми даваш много надежда!
 :bighug:
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
4estito!
« Отговор #58 -: Януари 03, 2006, 23:20:21 pm »
Jam!
$estito, neka tvoiat uspeh e kuraj za vsi4ki nas!
Strahotna novina! Leka i bezproblemna bremennost!
Bydi zdrava i 6tastliva!
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: АРТ - какви ги свърших през есента
« Отговор #59 -: Януари 04, 2006, 15:21:28 pm »
таквоз, онаквоз - хубавата работа станала! и никак няма да ти навреди мъъъничко да оглупееш :wink: даже напротив!

щастлива и успешна бременност ти желая!
« Отговор #60 -: Януари 04, 2006, 16:29:04 pm »
:oops: ами аз  :oops:  такова .... като не чета тук и замалко Джама да си изяде боя
ми то такова - та аз знам почти от началото /случайно й хванах следата/ и чакам, чакам, чакам да го каже

Честито Джами - пожелавам ти един прекрасен завършек на сегашното ти положение и изчезване на гадния метален вкус в устата  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #61 -: Януари 04, 2006, 16:38:29 pm »
Не знам удачно ли е да продължаваме с въпросите и отговорите в тази тема или да отворим нова във форум Дългоочаквана бременност, но мисля, че е удачно да продължаваме да коментитраме по въпроса.
Ако модераторите сметнат, че този постинг не е на място, моля да го прехвърлят там.
Та да питам, Джами, спазваш ли нещо специално като начин на живот-физическа активност, лежане и т.н.? Позволяваш ли си да пътуваш? Колко често ходиш на УЗИ или правиш кръвни изследвания на антителата-досега колко често и нататък колко често ти препоръчват  твоите доктори?
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #62 -: Януари 04, 2006, 16:57:55 pm »
Цитат на: alia_alia

Та да питам, Джами, спазваш ли нещо специално като начин на живот-физическа активност, лежане и т.н.? Позволяваш ли си да пътуваш? Колко често ходиш на УЗИ или правиш кръвни изследвания на антителата-досега колко често и нататък колко често ти препоръчват  твоите доктори?

Аля, водя нормален живот - така препоръча и д-р Владимиров. ходя на работа, засега не ме е пипнал вирус. аз така или иначе не спортувах, така че малко ми е ограничена физическата активност по принцип. не ми се е налагало да пътувам. на УЗИ ходех всяка седмица в началото, сега разредих на 2 седмици, но подчертавам - това по мое настояване, иначе докторът каза, че не е нужно да се гледаме толкова често. :) за антителата не е ставало дума повторо да ги изследвам, но аз смятам да го направя в близките седмици. така или иначе, оставам на аспирин-хепариновата терапия, според д-р Виолета Димитрова, при която ходих на изследване за нюхална транслуценция и фетална морфология, аспирина ще се пие до началото на третия триместър, а хепарина, ако мога да си го позволя финансово - до раждането, че и малко след това...

« Отговор #63 -: Януари 05, 2006, 09:27:05 am »
Джам, а терапията която провеждаш сега, всъщност от кой лекар е предписана- от този , който ти е бил лекуващ и се е занумавал с теб при АРТ( доколкото разбирам д-р Владимиров)   илиспециалистът по фетална морфология, или те работят като екип?
Питам, защото навремето като забременях всеки лекар си имаше своя теория и стратегия, а нали трябва все пак да се довериш на един и да следваш неговите указания.
Та, се чудя как да процедирам при евентуална бременност. Интересувам се като застраховка, щото не че има голяма вроятност скоро да стигна до там, но ще се изям, ако пак бременността ме свари неподготвена.
А ти как се чувстваш сега, гади ли ти се?
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #64 -: Януари 05, 2006, 11:10:07 am »
Аля,

терапията се назначи така:

първо, д-р Конова препоръча започване на ниски дози аспирин ежедневно от месеца, в който подновя опитите за бебе. започнах го.
след това, д-р Владимиров предписа и хепарин, веднага след инсеминацията - каза, за всеки случай.
трето, след като се установи бременност, д-р Владимиров назначи ежедневно хепарин. направих отново изследване на проблемното антитяло при д-р Конова, резултатът излезе пак малко над нормата. д-р Конова одобри назначената до момента терапия и предложи допълнително вливане на имуновенин, от което аз засега се въздържам
четвърто, повторих изследването на въпросното антитяло и в София, в лабораторията на проф.Балева - там пък резултата излезе в норма. там също одобриха назначената ми до момента аспирин-хепарин терапия.
пето, д-р Виолета Димитрова, която прави феталната морфология, също одобри тази терапия (на практика всички я одобриха), като препоръча да я продължа и след първия триместър - нещо, което и аз си мислех да консултирам.
както виждаш, избистрената терапия е резултат от мненията на няколко лекари, които аз съчетах и съвместно с прочетеното от мен из Интернета, реших да възприема. засега резултатът е добър, дано да продължи така. но при всички случаи, ще трябва да се повтори изследването на проблемното антитяло и консултацията с имунолог, така си мисля аз, неуката...  :)

« Отговор #65 -: Януари 05, 2006, 11:36:33 am »
Това, за имуновенина-мисля, че е разумно.
Това антитяло е единствения проблем, така ли?То от фосфолипидните ли е?  Баси и чудесиите.
А този хепарин много ли е скъп?
Джами, извинявай, че те разпитвам толкова, но ти така добре обясняваш... :)
*

Danidan

• 1209
« Отговор #66 -: Януари 05, 2006, 12:14:08 pm »
Аз ходя при Тодорова от Майчин дом,която се занимава комплексно с едрокр.проблеми и генетични,както ти писах вече,jam4е.Доц.Конова и тя се заеха с мен.На мен пък ми изписаха аспирин за генетичните.Казаха ми,че след това минаваме и на хепарин.Интересно ми е,че същото,което описваш за аспирина и хепарина ще го правят и на мен,но не са ли различни неща за да правят една и съща терапия?Имам им доверие,но просто ми е интересно.
Извинете,че се намесих...знам,че не можете да ми помогнете...и май...по-скоро разсъждавах на глас. :wink:
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #67 -: Януари 05, 2006, 12:25:01 pm »
Цитат на: danidan
хепарин.Интересно ми е,че същото,което описваш за аспирина и хепарина ще го правят и на мен,но не са ли различни неща за да правят една и съща терапия?

данидан, аспиринът и хепаринът се допълват със своите различни свойства, за да осигурят необходимата терапия заедно.
не го умувай прекалено!  :D

*

Danidan

• 1209
« Отговор #68 -: Януари 05, 2006, 12:29:05 pm »
Така е,права си,хихи,а пия и селен и други неща ще пия,но намерих нещо познато и аз да си кажа :lol:  :lol:  :lol:
Благодаря ти,миличка!Успех и здраво бебче! :bighug:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #69 -: Януари 12, 2006, 11:55:59 am »
ей, докато я намеря тая тема :balk_121: и докато спре да се бъгва сайта :roll:
Страшно много се радвам, жами, ти си знаеш! Изключително и само радост от сега насетне! Целивам те! :balk_21:
*
« Отговор #70 -: Януари 13, 2006, 09:29:01 am »
Явно аз съм най-голямата блейка  :oops: и не съм прочела тази тема досега  8O
Джам, честито, много се радвам, като прочета нещо такова и си мисля, че все пак усилията рано или късно се възнаграждават.
Желая ти спокойствие, положителни вълнения и щастлив завършек!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #71 -: Януари 16, 2006, 14:35:35 pm »
Айде още една блейка към отбора :) Ама като не взлизам в този подфорум така ми се пада ;)

Много лека бременност ти желая Джам-че и още по-леко раждане. :) :) :) Много се радвам за теб. :) :) :)  Бравоооооо. :) :) :)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #72 -: Януари 16, 2006, 14:46:31 pm »
Айде стига бе, не мога да повярвам, че има такива блейки :lol:  :lol:  :lol:
То както гледам докато приключат поздравленията за забременяване Джам ще роди :wave:
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #73 -: Януари 16, 2006, 15:31:05 pm »
То както гледам докато приключат поздравленията за забременяване Джам ще роди :wave:

абе лошо нема бе, дай Боже да родя успешно, пък таман ще минем с едно поздравление общо  :D

*
« Отговор #74 -: Януари 16, 2006, 17:12:04 pm »
Айде стига бе, не мога да повярвам, че има такива блейки :lol:  :lol:  :lol:

:D  :D  :D  Бе важно е поздравления да има :) Ми нямам как не успях да се сдържа, нищо че видях че темата е от миналата година :) ;)

Обещавам при другите поздравления да се реванширам  :roll:

Джамче с твоята новина деня ми беше по-хубав :)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #75 -: Януари 16, 2006, 19:52:31 pm »
Оллллеее,срам ме е .ама и а3 сьм от блейките...
Честито.много да се па3ите и дано вси4ко е да е наред :D
Четох в Дира,а тая тема все я подминавах.
*
« Отговор #76 -: Януари 17, 2006, 19:14:30 pm »
Джам, и аз със закъснение, но от сърце!
Искрено ти желая лека и безпроблемна бременност и най-хубавото и здраво бебче!!!
*

Anonymous

« Отговор #77 -: Януари 19, 2006, 17:34:27 pm »
Честито и от мен jam. След всичко, което си преживяла съвсем заслужено те е споходило това голямо щастие.
Пожелавам ти и занапред да си все така упорита и късмета със сигурност няма да те подмине.
Лека и успешна бременност, ти пожелавам, със завършек здраво, пухкаво бебче.
Бих искала да те попитам за аспирина и хепарина.
Би ли ми казала от кой аспирин ти препоръчаха да вземаш /марка/, както и дозата на хепарина?
Благодаря предварително.
*

jam

• *
  • 14925
« Отговор #78 -: Януари 19, 2006, 17:45:26 pm »
Госте, благодаря ти!

аспирин си купувам обикновен някакъв, от 325 мг, като чупя една таблетка на 4.
а хепарина - слагам по 1 инжекция Фраксипарин 0.3 (2850 IU) дневно.