0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sss

Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« -: Ноември 13, 2005, 16:05:02 pm »
спермата на приятеля ми. Това откриха миналата седмица след микробиология и му предписаха някакъв антибиотик и Нистатин табл. Аз ще ходя в понеделник на лекар защото и аз имам някакво течение. Бихте ли ми обяснили какви са тези дрождоподобни гъби - за Кандида ли става въпрос. За стафилококите разбрах, че не се предавали по полов път - така е казал уролога. От какво може да ги е получил, той много се притеснява, че може да има проблем с простатата. Лесно ли се лекуват  и ще имат ли някакви последствия както за него така и за мен?  Блягодаря Ви предварително
*

    Anonymous

Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2005, 13:16:01 pm »
Никой ли не може да ми отговори
*
Re: Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2005, 13:55:26 pm »
Цитат на: sss
От какво може да ги е получил, той много се притеснява, че може да има проблем с простатата. Лесно ли се лекуват  и ще имат ли някакви последствия както за него така и за мен?  Блягодаря Ви предварително

За дрождоподобните гъби нищо не мога да ти кажа, но със стафилококи сме се борили. Мъжът ми имаше постоянни проблеми и оплаквания от страна на простатата и миналата година му направиха МБ и се откриха стафилококи и му поставиха диагноза простатит. Излекува ги бързо и лесно, но оплакванията си останаха. Относно последствията - не знам на какво се дължи, вероятно на постоянните проблеми с простатата, но при нас има проблем със спермограмата. Бих те посъветвала ако приятелят ти наистина смята, че има нещо притеснително с простатата, нека даотиде на лекар докато е време, а не нещата да станат хронични и чак тогава да тръгне по лекари.
*

    Anonymous

Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2005, 14:32:57 pm »
Благодаря ти за отговора. Той оплаквания освен лекото парене след като е ходил по малка нужда за сега няма. Но се притеснява да не се засегне простатата - мъже  :D  като му видях прибледнялата физиономия след МБ-та направо се напиках от смях а на него му се плачеше.  Иначе мерки взехме веднага щом усети тези признаци. Лошото е, че в началото го лекуваха за катар без да се направи МБ и по мое настояване направихме та чак тогава се разбра, че всъщност става въпрос за тези дрождоподобни гъби и стафилококи. Дано аз нямам от тях, че вече и аз от лекарства и изследвания не знам на кой свят се намирам. Още веднъж Благодаря :)
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2005, 14:43:07 pm »
за дрождоподобните гъби: На мен също ми откриха дрождоподобни гъби. Предписаха ми вагинални таблетки клотримазол, които не ми помогнаха (получих зацапване).Сменихме ги с Клион де, но мисля, че пак не ми помогнаха, защото течението се появи пак наскоро. А партньорът ми въобще не се е изследвал, а и лекарят не предписа нищо за него въпреки, че го попитах...Дори ми каза да не спираме с опитите докато се лекувам... Оттогава се каня и аз да попитам - какво представляват тези дрождоподобни гъби? не са ли събирателно название? кои гъбички спадат към тях? някой знае ли?
*
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2005, 14:46:04 pm »
Цитат на: Anonymous
Но се притеснява да не се засегне простатата - мъже  :D  

Ами не знам какво да ти кажа... Май е по-добре да се притеснява, отколкото да не му пука... Защото моят мъж години наред е имал оплаквания /още преди да сме били заедно/, но не е потърсил помощ и май затова сега сме в такова положение. Е, не бива и много да се паникьосва все пак. Помогни му да намери "златната среда". :D  А колкото до това дали ти ги имаш - аз си спомням, че след като на него му откриха стафилококи, направиха МБ и на мен, но нямаше нищо. Но мисля, че дори и да нямаш, ще лекуват и двамата. Пожелавам ви успех в борбата с гадинките и дано всичко е наред  :balk_602:
*

    Anonymous

Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2005, 15:05:44 pm »
Цитат на: Karina
Оттогава се каня и аз да попитам - какво представляват тези дрождоподобни гъби? не са ли събирателно название? кои гъбички спадат към тях? някой знае ли?



След час съм на преглед и най-подробно ще разпитам за тези дрождобоподбни гъби. Хич не обичам да не съм в час особено когато става въпрос за здравето. Много се рових из нета и никъде нищо не открих. Довечера ще пиша най-подробно.
*

    Anonymous

Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2005, 15:07:38 pm »
Цитат
Пожелавам ви успех в борбата с гадинките и дано всичко е наред  :balk_602:


  Мерси! Надявам се да се справим :lol:
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2005, 15:12:03 pm »
Ще чакам постинга ти!

Аз също задавам много въпроси, но нали знаете, че има лекари, които не обичат много да обясняват, за съжаление...
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2005, 18:15:47 pm »
За гъбите не знам, но бактериалните инфекции понякога могат да са много упорити, затова е важно да се лекуват навреме с правилния антибиотик (според антибиограмата). Моят мъж се мота сума време с едни ентерококи.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #10 -: Ноември 15, 2005, 11:53:34 am »
Цитат на: Karina
Ще чакам постинга ти!

Аз също задавам много въпроси, но нали знаете, че има лекари, които не обичат много да обясняват, за съжаление...


Ето го и отговора ми  :)  не, че моя доктор беше много словоохотлив, но аз го засипах с въпроси и информация която съм прочела та той накрая малко се изнерви даже ама нейсе. Значи дрождоподобните гъби са общото наименование на Кандида - когато се направи МБ тогава може да се кеже кой вид са. При мен резултата е следния:

 Кандида - (+) - единични нишки и спори, тук не ставало въпрос точно за гъби а наченки на такива.
Левкоцити - (+) изобилие от левкоцити от цервикален секрет - тук много не ми стана ясно каза, че може да е някакъв възпалителен процес защото секрета изтичал от тръбите или яйчниците.
Влагалищна честота - 3-та степен, това също ме притесни, но той каза, че нямало място за притеснение.  И все с ченгел да му вадя думите. Ама като си каза цената хич и не се замисли :D

Лечение с Азатрил - ударна доза и Фунголон пак ударна доза.
Никакви влаг свещи или сруго. Каза да правя промивки със сода, но аз не съм много привърженичка на содата така, че ще си продължа с млечната киселина.

Това е за сега от мен и дано се преборим с тия гадости, че днес като гълтах хаповете направо ми се връщаха обратно - 6 капс наведнъж как не умрях идея си нямам  :P
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2005, 13:33:32 pm »
относно кандидата и на мен в микробиологията ми излезе такова.изписаха ми нистатин по три таблетки дневно за 10 дена и вагинални свещи4ки-гинопеварилза 5 дена.за мъжа ми нищо не изписаха и аз се учудих.затова сега на моя глава ще му правим микробиология за да знам дали той има нещо или не.защото няма смисъл само аз да се лекувам и да си прехвърляме нещо като игра на тенис.пък и не съм наясно дали кандидата се предава от мен на него но смятам да проверя.освен това ме озадачи и факта че друг лекар ми каза да не пия хапчетата и да не слагам свещи4ките заото нямало смисъл.тази кандида си я имало естествено в организма.ако е естествена защо  тогава трябва да се лекува?:)
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #12 -: Ноември 15, 2005, 14:14:07 pm »
Благодаря ти!

Успех в борбата с гъбките и гадинките!
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #13 -: Ноември 15, 2005, 14:19:44 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
тази кандида си я имало естествено в организма.ако е естествена защо  тогава трябва да се лекува?:)


Защото е много и пречи. Наистина си я има, но при наличие на достатъчно лактобацили те й пречат да се размножава твърде много.

При мъжете може да има кандида само върху главичката на пениса - червеникави петънца (вътре - няма как да я има). Но на тях им минава лесно дори и без лечение. А може и да нямат, но да те заразяват от кожата си - примерно кандидата може да живее от вътрешната страна на бедрата и т.н. Идеята е, че това е бацил, който организма много добре познава, но може да бъде атакуван от него само при отслабване на имунната система или след антибиотична тепария (антибиотиците избиват както вредните бактерии, така и полезните като лактобацилите). Затова е хубаво да се взимат профилактично капсули с лактобацили (скъпи и хубави, които се разтварят чак в червата, а не хапчетата на измисления "д-р" Тошков), да се поддържа добра хигиета и от мъжа, и от жената.

Моят опит с гъбите: случваше ми се да ме атакуват средно на два-три месеца, но откакто си купих интимен гел с лактобацили (само за ВЪНШНО измиване!), не съм имала проблеми. Дори и след двата антибиотика, които изгълтах.


Цитат на: Anonymous
Левкоцити - (+) изобилие от левкоцити от цервикален секрет - тук много не ми стана ясно каза, че може да е някакъв възпалителен процес защото секрета изтичал от тръбите или яйчниците.


Госте, цервикалния секрет от никъде не изтича, това е секретът, който си стои в цервикалния канал (вътрешния отвор на шийката на матката). Да имаш левкоцити в него не е добре, те подсказват за въпалителен процес. Ама за това Лейди_11 ще ти каже повече, тя е спец по темата.

Цитат на: Anonymous
Каза да правя промивки със сода, но аз не съм много привърженичка на содата така, че ще си продължа с млечната киселина.

Правилно! Никакав сода, че ще избиеш и малкото останали ти лактобацили (ако въобще са останали...). С млечна киселина е добре, стига да можеш да стерилизираш достатъчно добре дамския душ, за да не си навлечеш нова инфекция.
И тоя доктор да вземе да ти пусне микробиология, че... Ама не сега, в момента с тия лекарства не може. 10-тина дни след лечението. Трябва да се знае точния вид на гъбите.
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #14 -: Ноември 15, 2005, 14:33:40 pm »
Зайо,и аз това четох и затова сега си гълтам хап4етата че да се излекувам:)а иначе според теб правилно ли мисля да пуснем и на моя едно микро или няма вероятност да е лепнал и той кандида от мен?иначе за такива червени петънца за който спомена не съм забелязала да има той.Би ли ми казала как се казва този интимен гел с лактобацили от който си доволна.
*
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #15 -: Ноември 15, 2005, 14:38:46 pm »
Зайко, чудесно обяснение, мерси !  :D
Каква марка е този гел, колко струва и къде се продава? За първи път чувам, че има  :D
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #16 -: Ноември 15, 2005, 14:44:20 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
Зайо,и аз това четох и затова сега си гълтам хап4етата че да се излекувам:)а иначе според теб правилно ли мисля да пуснем и на моя едно микро или няма вероятност да е лепнал и той кандида от мен?иначе за такива червени петънца за който спомена не съм забелязала да има той.Би ли ми казала как се казва този интимен гел с лактобацили от който си доволна.

Розичке, той няма да има гъби в еякулата, в това съм сигурна. Но никога не е излишна една микробиология при мъж. А ако има петънца, ще го сърби ;)
Давам пример: през януари моят мъж пи антибиотици и хвана гъби, които ми ги предаде на мен. Е, на него му мина само от едно-две мазвания с едно лекуващо кремче (няма да кажа какво, тия неща само лекар ги предписва), а аз си влачих гъбите 2 седмици и пих конски дози противогъбични...
Отделно от това при мъжете хигиената никога не е на това ниво, което е при жените - и друг път сме го обсъждали как с мръсни ръце отиват да пикаят. Е, мъже, ама са си наши :D

Сигнусче, гелът се казва Лактацид Фемина, има гто в аптеките и струва към 6 лева. Моят го купих в началото на август и в момента почти съм го свършила. Продават и течност за промивки на същата фирма, но лично аз не бих рискувала.
*
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #17 -: Ноември 15, 2005, 14:46:38 pm »
Да бе , и аз. Ама за интимен гел си е супер :) Дано и да върши работа.
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #18 -: Ноември 15, 2005, 14:49:20 pm »
Забравих да добавя, че капсули с лактобацили се пият СЛЕД като е приключено с антибиотичното лечение, за да не се пречи на антибиотика да си върши работата. Щото ако се пият паралелно, се затруднява лечението, за което е предписан антибиотика.
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #19 -: Ноември 15, 2005, 14:56:02 pm »
Цитат на: cygnus
Да бе , и аз. Ама за интимен гел си е супер :) Дано и да върши работа.

Ами, Сигнусче, при мен работи. И ми се струва подходящ за теб - не е вреден.
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #20 -: Ноември 15, 2005, 15:21:39 pm »
мерси за бързи отговор Зайо.ще направим микрото и да се надявам че поне там ще е наред:)мерси и за инфото за гела-може и аз да си го взема да го пробвам-пък и си има нужда от такива интимни гелове.
*
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #21 -: Ноември 15, 2005, 16:30:21 pm »
Зайче,

как се казват тези капсули с лактобацили да ги пробвам и аз.
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #22 -: Ноември 15, 2005, 16:35:50 pm »
Не знам, сърчице. Има едни Лактофлор, Нормофлор по аптеките, ама не съм си купувала. Трябва да се чете упътването им - дали се разтварят в червата.

То е хубаво и кисело мляко да се яде редовно, ама това, което се продава, е голямо менте. Особено данонското... Ако имаш баба, която кваси - да, то е истинско. Иначе - ц.
*
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #23 -: Ноември 15, 2005, 17:28:38 pm »
Зайо, много добра идея. На мен свеки ми кваси, ама това се случва веднъж на 1 месец, така че не мога да разчитам на това. А за лактофора съм чувала, ама ще питам в нашата аптека. Там и без това са ме научили вече.  :D
А за киселите млека - май всички са така вече.
*
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #24 -: Ноември 15, 2005, 17:35:56 pm »
Обикновената активия е хубава, както беше преди киселото мляко ми се струва, че е.
Дрождоподобни гъби и стафилококи в
« Отговор #25 -: Ноември 15, 2005, 18:30:23 pm »
Цитат на: heart
Зайо, много добра идея. На мен свеки ми кваси, ама това се случва веднъж на 1 месец, така че не мога да разчитам на това. А за лактофора съм чувала, ама ще питам в нашата аптека. Там и без това са ме научили вече.  :D
А за киселите млека - май всички са така вече.

Сърчице, попитай я, моля те, с какво мляко кваси (предполагам, че взима малко купешко и с него) - то е истинското. И ни кажи, разбира се ;)