Репродуктивно здраве > Лек от природата

Стига сте плащали за рецепти.Ще ви ги давам безплатно

<< < (16/21) > >>

Касиел:
Не знам.Не съм лекар а по-скоро химик. :lol:От личен опит обаче ще ти кажа че преди 2 месеца гладувах а септември и октомври правих някой хормонални изследвания и бяха добре. Но не знам със сигурност при другите как е.


И тъй, сега да напиша малко рецептички.

Макияки, за вас ще пусна малко рецепти но те са ми втора категория, тоест не ми е гарантирано напълно че действат.Все пак избери някой и ако има успех моля те пиши, че да ги прекатегоризирам. :wink:

Първа рецепта
Лекуват се с мед. Засегнатите места се намазват с мед и отгоре се залепват зелени орехови листа. Това се прави вечер преди лягане. Краката се увиват с тънък плат, за да не се разместят листата през нощта. Процедурата се повтаря 5-6 вечери и подобрението настъпва. Ако вените отново ви заболят, процедурата се повтаря.
Втора рецепта
В стъклен или глинен съд се разтваря хума. Разстила се върху памучен плат и се слага върху болната вена. След три часа превръзката се маха и болното място се промива с отвара от смрадлика.
Трета рецепта
Вземат се пресни листа от подбел и се размачкват върху дъска. Получената каша се смесва с пресен каймак от мляко и се нанася върху възпалените вени. Прави се превръзка с памучен бинт. Процедурата се прилага докато заболяването мине.
Единадесета рецепта
Смачкайте листа от живовляк и наложете вени. Този компрес да пресрои цяла нощ.
Двадесет и втора рецепта
Яжте всеки ден листенца от венчето на невен, като започнете от 1 и стигнете до 40. на 41-я ден започнете обратното – 40,39,38.....След като изминат тези 40 дни разширените вени вече няма  да ги има и възлите по тях ще се свиват.


Според мене вместо вода трябва да пие отвара от корени на коприва и малко невен, а външно да маже с по-силна отвара от невен.

Цеци_S за тебе са тези:  
Втора рецепта
За киста на яйчниците.
  В 500 мл вряла вода се слага 1 супена лъжица нарязани листа от цветове на невен и се запарват 15 мин. Сместа се приема по ½ чаена чаша 4 пъти дневно ½ час преди ядене.
Трета рецепта
За поликистозен яйчник.
  В чаша вода се варят 30 г невен в продължение на 6 мин. След като отврата изстине до 40 С се прави промивка на влагалището в продължение на 1 седмица. Заедно с промивките се пие и мужик корен. Само след 1 седмица болката ще престане.
Четвърта рецепта
Киста на яйчниците. Смесете по 125 г червен кантарион, маточина, лавандула, подбел и седефче. Вземат се 750 мл вряла вода и 2 с.л. от сместа и врат 5 мин на тих огън, след което кисне 30 мин. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден, 15 мин преди ядене.
5
По 60 г хвойна, кисел трън, корени магданоз, бял оман се смесват. 2 с.л. от дрогата се слагат в 500 мл вряща вода и ври 10 мин. Пие се по 100 мл 3 пъти дневно 30 мин преди ядене.
6
Киста на яйчниците. По 100 г червен кантарион, седефче, подбел, маточина и лавандула се смесват. 2 с.л. от дрогата се заливат с 500 мл вряща вода, ври 5 мин и кисне 30 мин. Прецедена с епие по 150 мл 3-4 пъти дневно преди хранене

и това : 1
Топче (колкото орех) захаросан мед се слага в марля с големина на носна кърпа. Завързвате я до топчето с конец. Поставяте вътре във влагалището, като крайщата остават навън. Слагате дамска превръзка и така преспивате. На сутринта изваждате марлята и правите промивка с топла отвара от лайка (40-50 градуса С). Прави се до оздравяване.


Бубата 77 за тебе пък е това: Липса на менструация
Първа рецепта
Смесете 100 г плодни дръжки от вишна, 75 г листа от маточина, 50 г листа от розмарин, 25 г стръка седефче. Взема се 500 мл вряла вода и се поставя 1 с.л. от сместа. Ври 15 мин на тих огън и се прецежда. Приема се по 1 винена чаша 3 пъти дневно, 15 мин преди ядене.
Втора рецепта
Поставете 100 г бял равнец на прах в 1 л. студена вода. Загрейте до кипване и оставете да кисне 10 мин. Приема се по 1-2 чаши сутрина на гладно. Лечението може да продължи 3-4 дни.
Трета рецепта
Оскъдна менструация. Варете в 3 л. вода 2 кг от външните люспи на кромид лук, докато стане тъмночервена отврата. Пие се сутрин и вечер на гладно по 1 кафена чаша.
Четвърта рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г листа от маточина, стръкове от седефче, стръкове от градински чай и корени и стръкове от очеболец. 2 с.л. от сместа се залива с 500 г вряща вода. Ври 10 мин на слаб огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 100 г 4 пъти дневно преди хранене.
Пета рецепта
50 г от външните люспи на кромид лук се заливат с 600 мл вода и се оставят да киснат 10 мин. Прецежда се и се пие на гладно по 100 мл 3 пъти дневно в продължение на 7 дена.Касиел:
А нека най-общо ви дам малко инфо какви билки се използват при нашите проблеми от зачатие. Да знаете и да ги ползвате в комбинация ако е възможно а и да имате обща култура най-вече за тях.

При маточни кръвоизливи се използват - стръкове камшик, бял равнец,овчарска торбичка,бял имел, пипериче, кори дъб, кори калина, хвощ, жълт кантарион, цариче, кори върба, маточина, къпина корени, царевична коса, мъртва коприва и коприва.

При болезнена менструация- овчарска торбичка, хвощ, пипериче, бял имел, комунига, ревен, гръмотрън, лайка, кори дъб

Липса на менструация или нередовна менструация- пчелник, седефче, бял оман, червен кантарион, вратига, градински чай, червен щир, глухарче, ветрогон, коприва, невен, семе магданоз, клинавиче.

Билки при затлъстяване/някой тук ме беше питал/- пипериче, гръмотрън, резене, лаванда, мечо грозде, жаблек, зърнастец, ревен, цвяьт роза.

Билки против повръщане/ако я докараме до там ще повръщам с кеф/- мента, джоджен, бял равнец, дилянка, пищялка, шишарка хмел

Всичко изброено не трябва да се ползва обаче самостоятелно, без указание или рецепта как да се пие.Освен това преди да пиете нещо се запознавайте винаги с противопоказанията на всяка билка.

Примерно така питото тука алое е противопоказано при чернодробни и жлъчни болести или остри възпалителни заболявания.

Маточината е абсолютно забранена за бременни а за съжаление съм виждала лекари да я предписавт на бременни като уж безобидна

Семена магданоз могат да предизвикат аборт при бременните

 Има още много такива. Затова като забременем най-добре никакви билки, а за лекарствата ще казват лекарите.


Пепка:
Касиел, не бях влизала няколко дни и чак сега виждам, че си ми написала рецепти за язва. Много съм ти благодарна, ще се пробват :)
Харесаха ми и предложенията за премахване на черни точки от лицето.
Много полезни неща споделяш с нас  :thankyousign:

megiaries, благодарности и на теб  :flower:

Касиел:
Момичета, някой потребителки тука не им е харесала темата /знам кои са двете но няма значение/ и очевидно са убедили модераторите че не трябва да пиша рецепти и за билките изобщо. Бях предупредена учтиво все пак за което благодаря че до два дена темата ще бъде заключена.Съжалявам. Злобата на някой потребители тука не за първи път рефлектира върху други, а модераторите нямат избор защото са длъжни да се съобразяват с мнението на тези които се оплакват.

evro:
"Глухия като не чува, си ги нагажда"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия