0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте момичета
някой от вас може да са виждали ника ми в другият форум за асистирани методи. Започнах да пиша във форума след като се разбра, че ще правим ин- витро при д-р Владимиров на есен.
Аз подадох документи по здравна каса одобриха ме и дори си насрочих час за септември за започване на процедурата.
цикълът трябваше да ми дойде на 07.08. До 10.08 няма нищо и в мен се прокрадва първото съмнение, че може би съм бременна. На другата сутрин меря базалната температура и тя е 37.3. Решавам, че ще чакам още няколко дни. На 12.08 ми се налага пътуване до Варна и при прибирането ни в Бургас виждам 2-3 капки кафеникаво течение. Веднага си купувам тест за бременностт и той е положителене. Втората розова черта е бледичка но ясно видима. В понеделник на 13.08 съм на лекар не се вижда нищо с вагинален ултразвук. Изписват ми дуфастон 2 х 1 и нош - па 3 х2 при болки. Болки нямам. Болят ме единствено гърдите. На 20.08 пак съм на лекар пак нищо не се вижда кафеникавото течение си продължава. Правя кръвен тест за бременност резултата е 332.8. положителен отговаря на 4 г.с. По мои сметки трябва да съм 5-6 г.с.
Стана много дълго и много объркано. Но въпросът ми е следният:
Някоя от вас имала ли е подобно кафеникаво зацапване на какво се дължи и до кога е продължило.
На лекар съм пак в петък 24.08 мислите ли че тогава може да се види плодният сак.
Да повторя ли кръвният тест след 48-72 часа
въпросите са ми много но се надявам на отговори от ваша страна
Мира
*
Re: кафеникаво зацапване при начална бременност
« Отговор #1 -: Август 21, 2007, 11:52:51 am »
странно е че при 2седмично закъснение не се вижда плоден сак с вагинален ултразвук 8O не искам да те плаша, но докторът провери ли за извънматочна?
може би ще е добре да видиш ЧХГ-то как се развива.
от друга страна, може апаратът да не е бил добър... дано да е така и да имаш нормална бременност!!!

*
« Отговор #2 -: Август 21, 2007, 12:16:18 pm »
Задължително повтори ЧХГто след 48 часа, за да видиш дали расте.
И щом имаш зацапване, пълна почивка на легло. Ако кървенето е от нисък прогестерон, дуфастона ще помогне.
*
« Отговор #3 -: Август 21, 2007, 12:43:02 pm »
Аз имах кафеникаво зацапване ,но само 3 дена някаде ..До 7 ма  г.седмица следяхме HCG. Повтори кравния тест задалжително все пак тои е наи сигурен и на 24/08/би трявало да се види и  даже сарде4ния ритам 6те се 4уе (даи боже) :crossfingers:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #4 -: Август 21, 2007, 21:19:19 pm »
След ин витрото на десетия ден ходих до София за кръвния тест. На връщане и аз имах леко кафеникаво течение. При мен беше от пътя. После пак ходих до София и пак кървене. Дано и при теб да е така. Стискам палци
*
« Отговор #5 -: Август 22, 2007, 17:42:56 pm »
Мира,стискам ти палци всичко да е наред.почивай си повечко.и да се похвалиш после. :blowingdust:
« Отговор #6 -: Август 22, 2007, 17:52:35 pm »
Здрасти, стискам палци да си добре и  всичко да мине гладко.
Въпреки това, мога да ти кажа, че историята ти силно ми напомня първата ми извънматочна бременност. Зацапване, закъснение, не се вижда плоден сак.....
Повтори ЧХГ и ако стойностите не са се удвоили за 48 часа си намери много добър гинеколог, най-добре да е от някоя АГ болница. Състоянието ти трябва да се наблюдава, трябва да ти пускат ЧХГ всеки ден и да те гледат всеки ден на видеозон, докато не се убедят, че става дума за бременност в матката.
Не напускай града.
*
« Отговор #7 -: Август 22, 2007, 18:39:37 pm »
Миличка, не мога да отговоря на нито един от въпросите, но искам да ти кажа, че стискам палци всичко да е ОК с бременноста.
Мисля те много и се надявам в петък да видите плодното сакче и да се успокоиш!
Целувки и чакам да се обадиш с хубави новини! :balk_21:
 :bighug: :bighug: :bighug:
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #8 -: Август 22, 2007, 18:50:34 pm »
Привет, миличка! Ако зацапването премине, според мен е добре. За съжаление на мен пък ми напомня на моето зацапване с такъв цвят, продължило от 21 ден на цикъла до последвалия за съжаление мисед и дори до кюртажа. Бременността беше иначе вътрематочна. Надявам се, че при теб е нещо съвсем различно и съвсем скоро ще имаш повод да се успокоиш и да ни зарадваш с добри новини! Късмет!!!  :bighug:

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #9 -: Август 22, 2007, 19:26:41 pm »
Не искам да ти казвам при мен какво е било, за да не те растройвам. Моми4етата са ти казали да правиш кръвен, за да проследиш хормона. От сърце ти пожелавам вси4ко да е наред и да ни се похвалиш, че си чула едно малко сърчице. Успех, мила.
« Отговор #10 -: Август 24, 2007, 14:44:22 pm »
Благодаря ви за бързите отговори
Днес 24.08 направих отново кръвен тест резултата е 988. След преглед с вагинален ултразвук не се видя отново нищо и оценката на ситуацията е:
или мисед аборт
или извънматочна бременност
След два дни искат пак да направя кръвен тест пак ще ме гледат и ако няма нищо влизам в болница под наблюдение.
Това е засега моята бременност излезе много кратка
Повтарям си че това което не ни убива ни прави по-силни
Кураж и успехи на Вас момичета
При следващи новини ще ви информирам своевременно
Мира
« Отговор #11 -: Август 24, 2007, 15:17:28 pm »
Много съжалявам, Мира  :( И аз съм го изпитала 2 пъти. Стискам палци в последния момент нещата да се оправят.
*

Lara

• 507
« Отговор #12 -: Август 24, 2007, 18:08:26 pm »
Присъединявам се към стиснатите палци, миличка!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Дано накрая всичко е наред, а тези претеснения са само миг изпитание, направил те по-силна!!!  :bighug:

*
« Отговор #13 -: Август 24, 2007, 23:04:38 pm »
Скъпа mira-iv дано това не са излични надежди, но аз мисля, 4е има надежда. Резултата ти е удвоен за 61ч., според ето този сайт http://www.betabase.info/doublingCalc.php, което е нормално  :lol: Мила минала съм през извънмато4на, знам какво ти е, знам как се хващаш за всяка една думакато удавник за сламка и как боли, но има надежда при теб. Пожелавам ти в понеделник да ни зарадваш с един резултат от около 2000 и да се похвалиш с най-сладката то4ка. А също така, предполагам си 4ела, 4е то4ицата се вижда едва когато ЧХГ е 1000-2000, в твоя слу4ай е рано, може да дъли на късна овулация. С теб съм  :bighug:
Ето виж и тук http://www.justmommies.com/pregnancy/hcgcalculator.shtml
« Последна редакция: Август 24, 2007, 23:06:23 pm от dendy »
« Отговор #14 -: Август 27, 2007, 19:03:53 pm »
Здравей, миличка.Моля те ,пиши какво става с теб ,че те мисля.
Успех.
*
« Отговор #15 -: Август 27, 2007, 19:39:25 pm »
Здравей, Мира! Едва сега видях темата! Надявам се, че си добре! Пиши моля те как се чувстваш и какво става с теб? Силнао те прегръщам и стискам палци за добри новини!  :bighug: :balk_21:

« Отговор #16 -: Август 29, 2007, 08:26:06 am »
здравейте на всички и аз искам да споделя моя проблем трябваше да ми дойде на 5 август но не ми дойде а имах кафеникаво течение усъмних се и си направих тест беше положителен на 16.08 отидох на лекар заради течението и той каза че трябва да остана в болница защото има съмнения за извънматочна бременност останах искаха да ми правят пункция на матката , операция на тръбата но аз не дадах защото нямах болки и исках да изчакам на 20.08 д-ра видя че плодния сак не расте вече и каза че евентоално сам ще се изхвърли от организма ако не ще ми направят кюртаж на 21.08 аз получих кървене и според него изхвърлих плода до тогава тестовете бяха + а от 25.08 са отрицателни
искам да ви попитам дали е нормално да се развият така нещата и може ли без операция и кюртаж организма да изхвърли плода и да няма усложнения след това благодаря предварително на всички
« Отговор #17 -: Август 29, 2007, 09:29:17 am »
ЗЛАТИЕЛИ, съжалявам, че обстоятелствата са се стекли така  :(
Първо не разбрах, дали все пак бременността е била извънматочна (там не съм компетентна). Ако не, би могло да изхвърлиш плодния сак без да се налага кюретаж. Предполагам, че лекарят е установил това с преглед.
При мен и двата пъти преминаха направо към кюретаж. Иначе все пак съществува риска, в матката да остане нещо и да предизвика допълнителни усложнения. Би могла да потъсиш и второ лекарско мнение. По-добре, да си сигурна, че всичко е наред.
Успех  :)
« Последна редакция: Август 29, 2007, 09:31:15 am от Stivarip »
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #18 -: Август 29, 2007, 19:02:50 pm »
здравейте на всички и аз искам да споделя моя проблем трябваше да ми дойде на 5 август но не ми дойде а имах кафеникаво течение усъмних се и си направих тест беше положителен на 16.08 отидох на лекар заради течението и той каза че трябва да остана в болница защото има съмнения за извънматочна бременност останах искаха да ми правят пункция на матката , операция на тръбата но аз не дадах защото нямах болки и исках да изчакам на 20.08 д-ра видя че плодния сак не расте вече и каза че евентоално сам ще се изхвърли от организма ако не ще ми направят кюртаж на 21.08 аз получих кървене и според него изхвърлих плода до тогава тестовете бяха + а от 25.08 са отрицателни
искам да ви попитам дали е нормално да се развият така нещата и може ли без операция и кюртаж организма да изхвърли плода и да няма усложнения след това благодаря предварително на всички
Здравей, аз имам една извънматочна и мога да ти кажа, че ако е била такава не може организма да изхвърли плода сам. Налага се операция, в повечето случаи лапароскопия, каквато беше и моята. И защото съм опитала и от двете имам и спонтанни аборти-2, при единият се наложи кюртаж при другият-не. Всичко е по преценка на лекаря. Ако сега нямаш оплаквания-температура, болки, зацапване значи всички е наред, поне на пръв поглед. За да си по-спокойна отиди и за второ мнение при друг лекар.
Късмет.
« Отговор #19 -: Август 30, 2007, 07:50:20 am »
Мира, моля те пиши.Притеснявам се за теб.
« Отговор #20 -: Август 30, 2007, 08:52:50 am »
Може би мълчанието на Мира е добър знак  :? Дано си я наблюдават в болницата, което би означавало, че още не се е случило най-лошото.
« Отговор #21 -: Август 30, 2007, 11:27:13 am »
благодаря че сте ми отговорили
аз се консултирах и с втори лекар той ме гледа на триизмерен видеозон и ми каза че в тръбите не се вижда никаква сянка както виждаха по рано казаха че и матката се е свила и има нормални размери и на 23 лигавицата на матката беше 1.3 см но аз не знам колко е нормално да бъде
сега когато си правя тест за бременност той е отрицателен ,може ли да е отрицателен и да не съм се изчистила, кървенето ми спря вече
ако знаете нещо моля кажете ми благодаря ви предварително
аз другата седмица ще ходя пак на лекар
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #22 -: Август 30, 2007, 11:31:04 am »
благодаря че сте ми отговорили
аз се консултирах и с втори лекар той ме гледа на триизмерен видеозон и ми каза че в тръбите не се вижда никаква сянка както виждаха по рано казаха че и матката се е свила и има нормални размери и на 23 лигавицата на матката беше 1.3 см но аз не знам колко е нормално да бъде
сега когато си правя тест за бременност той е отрицателен ,може ли да е отрицателен и да не съм се изчистила, кървенето ми спря вече
ако знаете нещо моля кажете ми благодаря ви предварително
аз другата седмица ще ходя пак на лекар
Мисля, че нещата са се нормализирали. Сега трябва само ти да се успокоиш.
*
« Отговор #23 -: Август 30, 2007, 14:32:33 pm »
Мили момичета, Мира в понеделник беше оперирана от извънматочна бременност, за съжаление.  :(
Още няколко дни ще е в болница и няма да може да пише.
След това, ако реши ще разкаже ужасното си преживяване.

Вече звучи по-добре по телефона. Възстановява се физически и надявам се и психически.

Дано след няколко месеца има по- голям късмет и се радва на нормална и успешна бременност.

Мире,  :balk_21:
« Отговор #24 -: Август 30, 2007, 14:38:40 pm »
Много съжалявам, Мире  :balk_144:
« Отговор #25 -: Август 30, 2007, 14:42:21 pm »
Мира, много съжалявам! :(
*
« Отговор #26 -: Август 30, 2007, 16:41:25 pm »
Съжалявам. :(
*
« Отговор #27 -: Август 30, 2007, 17:06:31 pm »
Много тъжно :( Дано следващият опит има успех!
*
« Отговор #28 -: Август 30, 2007, 17:21:34 pm »
Мира, преживяла съм го и много добре знам как се чувстваш! Дано да се възстановиш колкото се може по-бързо! Силно те прегръщам! Следващата ти бременност ще бъде успешна до края!  :bighug: :balk_21:

*

Lara

• 507
« Отговор #29 -: Август 30, 2007, 19:33:58 pm »
Съжалявам, Мире!  :bighug:

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #30 -: Август 30, 2007, 21:21:22 pm »
Много съжалявам... :balk_145:
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #31 -: Август 30, 2007, 21:40:17 pm »
Мире...болката е голяма и убийственно силна, но ти трябва да бъдеш по-силна от нея и да я пребориш...
да стъпиш силно на краката си и да си готова за нова борба...
 :bighug:
*
« Отговор #32 -: Август 30, 2007, 22:22:54 pm »
Мира, преживяла съм го и много добре знам как се чувстваш! Дано да се възстановиш колкото се може по-бързо! Силно те прегръщам! Следващата ти бременност ще бъде успешна до края!  :bighug: :balk_21:

:( Все едно аз съм го писала
« Отговор #33 -: Септември 02, 2007, 07:38:25 am »
Много съжалявам ,миличка.Силна прегръдка и от мен.
*
« Отговор #34 -: Септември 02, 2007, 20:54:43 pm »
Мира, много съжалявам  :( аз имах мисед с първа бременност на 28.08 и още не мога да осъзная случилото се. само който го е преживал знае какво ти е. най-важното е сега да имаш силен човек до себе си!! стискам палци да се възстановиш по-бързо!!! не зная дали ще ти помогне, но през 1986г. майка ми също е оперирана от извънматочна и след това, през 1990 и 1993 роди моите братя-ненормалници  :D
надежда винаги има!!!
« Отговор #35 -: Септември 06, 2007, 15:49:35 pm »
здравейте момичета
благодаря ви за милите думи и за пожеланията ви за следващи успешни бременности.
Аз съм добре физически в понеделник на 03.09 ме изписаха от болницата и вече съм си у дома . Според лекарите всичко е наред - най-важното е, че установиха извънматочната бременност на време и направиха операцията преди да се спука тръбата. На десният яйчник е имало някакво образувание, което е отстранено. Според лекарят тръбите са нормални, проходими - яйчниците също. Предписанията са 3 месеца пазене после активни опити и едва на есен да мисля за ин- витро опит. Според лекарят -  щом веднъж е станало пак ще стане, но не се знае кога.
Аз съм решила сега да си почина много добре да се възстановя и едва вече на пролет ще започна да мисля за бебе и опити.
Пожелавам ви приятни почивни дни и много ведро настроение
Мира
*
« Отговор #36 -: Септември 06, 2007, 23:27:51 pm »
Много сажалявам :balk_145: ,но  каквото и да ти кажа няма да смек4и болката ти ,освен да ти пожелая много скоро да се повтори и да стигне6 до финала успе6но ...
Желая ти барзо вазтановяване и успех  :crossfingers: yahoo_17
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #37 -: Септември 06, 2007, 23:33:37 pm »
Здравей, миличка! Още веднъж да ти кажа, че съжалявам много за случилото се! И аз като лекарите да ти кажа, че щом веднъж е станало, пак ще стане! Радвам се, че се чувстваш вече физически добре! Почини си хубаво, ако можеш се абстрахирай от мисълта за дете и току-виж си се похвалила след 5-6 месеца! Стискам ти палци всичко да се нареди по най-добрия начин и да не ти се налага да стигаш до ин витро! Прегръщам те силно! До скоро!  :bighug:
П.П. В понеделник ще имам работа до 16 часа. Ако искащ да се видим за по кафе след това!  :balk_21:

« Отговор #38 -: Септември 09, 2007, 19:37:47 pm »
Мира, успехи в пролетните на4инания и добре, 4е поне физи4ески сте предотвратили по-лошото.