0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Диагноза -азооспермия
« -: Август 08, 2007, 11:00:33 am »
Здравейте, имам нужда от вашата помощ, защото не знам накъде да поема...
след около 6 месеца опити за бебе започнахме с изследванията и резултатите на спермограмата ни зашеметиха. Направихме я обикновена, защото не очаквахме проблеми при него - по принцип аз страдам често от всевъзможни възпаления - анаеробни инфекции, гъби и т.н и мислех, че ако има проблем, то ще е у мен...

Резултатите от спермограмата са следните: Заключение"Azoospermia" и "Нативно и след центрофуг. не се наблюдават сперматозоиди". Другото, което е дадено като информация е: време на втечняване в лаб. условия 20 мин (<60мин), цвят: сл. кост, обем:3,0 (2,0-6,0мл), pH N(7,2-7,8), вискозитет 0 (0,1,2,3); 5-6 бактерии.

Не можах да прочета всичко по тамата, защото не съм очаквала подобно развитие на нещата, шокът е голям и някак просто не възприемам, не мога да осмислям голям обем информация  8O Имам нужда от простички напътствия какво да направя и къде да отида, както и от кураж, че ще имаме собствени деца... Живеем в София.

Моля ви помогнете ни да намерим пътя към нашето бебе!
 8O
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #1 -: Август 08, 2007, 11:30:53 am »
Ще се опитам да ти дам прости указания, макар това да не е лесно при такова заключение.

1. Повторна спермограма, при спазен срок на сексуално въздържание и в специализирана клиника. Това се налага, за да се изключи лабораторна грешка, случаен резултат, лош момент при първото изследване (болест, шофиране и т.н.)
2. Преглед при уролог и да се уточни вида на азооспермията (ако се потвърди при повторното изследване)
3. Консултация с генетик, за да се изключат вродени проблеми
4. По преценка на уролога или на ембриолога - посявка от еякулата или от друг секрет (простатен, уретрален), тест за хламидия и микоплазма/уреаплазма, и ако не е направено досега, да се изключи сифилис, ХИВ, хепатит и т.н.
5. Да се видят нивата на основните хормони, имащи отношение към сперматогенезата
6. Това е първо - намерете си лекар, който да ви насочва. Вероятно няма да се наложат всички гореизброени изследвания.

Разбира се, кураж, прочети в този форум - има поне няколко души, които са тръгнали от азооспермия, а вече имат деца или имат открити сперматозоиди при биопсията, или е стимулирана сперматогенезата до стадий, който позволява асистирана репродукция.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #2 -: Август 09, 2007, 20:48:22 pm »
Здравей Роксан, мъжа ми също е с азооспермия, ние също бяхме в шок, абе ужасно беше в на4алото  :balk_146:
Най-тъжно ни беше, 4е няма да можем да си направим бебе сами, а ще трябва да ходим по лекари за да ни го "правят". После намерихме този форум, из4етохме по4ти вси4ко по въпроса, а което не разбирахме- питахме и винаги намирахме отговор. След известно време така свикнахме с проблема, 4е сега не можем да си представим как обикновените хора ве4ер си лягат, правят любов и хоп- след месец бременност, а ний сме по-специални, за нас ще се грижат специалисти и ний ще сме свидетели кога и как е станало нашето бебе.
Така 4е не се притеснявайте, колкото по-скоро приемете съществуването на проблема, толкова по-бързо ще намерите на4ин да се справите с него.
Родителите на мъжа ми / след като им обяснихме 4е той няма сперматозоиди, 4е има малки топки и разширени вени на тях- вси4ко най лошо наведнъж/ продължават да вярват 4е той ще може да си има деца по естесвен на4ин, отказват ни всякаква морална и материална подкрепа, защото те били ходили на гледа4ка, която казала 4е той бил уро4асан и след 2 години щели да минат уроките и тогава щели да му се възвърнат сперматозоидите.
Направих много усилия да му внуша, 4е това са пълни глупости и 4ак след прегледа му с д-р Мели / м/у другото Мели, дали сте си говорили и какво не знам, но много се промени моето мом4е към по-добро :) /
той разбра сериозносста на проблема и на4ините да се справим с него :)
Така 4е излизайте от шока по-бързо, направете си изследванията и нещата ще си дойдат на мястото.
Успех  :bighug: :bighug: :bighug:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #3 -: Август 09, 2007, 21:38:30 pm »
Мели е изброила основните неща. Искам да допълня към прегледа от уролог евентуална биопсия за да се провери дали има сперматогенеза и дали ще се отлрият в тестисите сперматозоиди, дали е обструктивна или необструктивна азооспермията. Оттам насетне се действа според ситуацията. И никакво отчайване, наистина е трудно да се приеме, че за нещо толкова естествено ни се налага да преминаваме през толкова перипетии и емоции, но надежда има винаги и методи за лечение също!
Успех!  yahoo_17
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #4 -: Август 10, 2007, 12:07:34 pm »
Благодаря на всички ви за куража, който ми вдъхвате!
Малко по малко излизам от шока, но подозирам, че все още съм във фазата на отричането. Действам разционално, запазили сме час за андролог (д-р Кацаров)за по-следващата седмица, когато ще се върнем от море, запазила съм и за д-р Владимиров (четох, четох и натам се ориентирах)- за октомври - за да търсим път напред, междувременно ще посетя моя гинеколог, за да рутинен преглед, микробиология и цитонамазка. Но някак не мога да повярвам, че сексът си е секс, а бебето (евентуално) ще ни го направят  :( Продължавам да се надявам, колкото и да е безпочвено, че въпреки всичко бебето ще стане по онзи старомоден и романтичен начин, по който си го представях до неотдавна. Не вярвам, но се надявам...
Иначе и моята майка - лекар, педиатър - реагира с "Е, стига де, млади сте още, ще станат нещата"  8O 8O 8O
На техните още не сме казали, но вече съм готова за всякакви изцепки. Въпреки че при положение, че те са чакали децата си 8 години с няколко спонтанни аборта, очаквам да са по-разбиращи.
Не знам, действам ден за ден, стъпка по стъпка. Вярвам в добрия завършек!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #5 -: Август 10, 2007, 16:17:03 pm »
Ужасно вълнуващо е да видиш бебетата си на стадий клетки. Толкова са прекрасни!
Колко могат да се похвалят със това?
Пътят малко, по малко вече го чертаете.
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #6 -: Август 14, 2007, 13:24:59 pm »
И ние вървим по този път  :( Диагноза- азооспермия, двустранен кфрипторхизъм, един отстранен тестис, високо ФСХ, но при биопсията се оказа запушено каналче и запазена сперматогенеза. За сега сме на този етап. И ние ходим при д- р Кацаров и д- р Владимиров. Силно се надявам наесен да правим ИКСИ  :) Успех ви желая и ви стискам палци да си имате ваше бебе.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #7 -: Август 14, 2007, 15:49:39 pm »
Цитат
Не знам, действам ден за ден, стъпка по стъпка. Вярвам в добрия завършек!
:bighug:
Желая ви много късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #8 -: Август 14, 2007, 19:29:27 pm »
И ние сме с тази диагноза.В началото беше голям шок за нас.Но сега сме изпълнени с надежда и вървим напред.В момента чакаме резултатите от гeнетичните.Ако всичко е наред  следва биопсия.
Кураж Роксан и успех на всички!
« Последна редакция: Август 26, 2007, 08:00:33 am от elliq »
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #9 -: Август 21, 2007, 19:05:39 pm »
Благодаря ви, мили момичета, за куража, топлите думи и полезната информация!
Ето, мина първия преглед при андролог, и д-р Кацаров смята, че анатомично и до колкото може да се установи с прегледа, всичко при моето момче е наред. Поиска втора спермограма с интервал един месец между двете, след което, ако резултатът е същият, поиска изледване на FSH. След това, евентуално, биопсия.
Тръгнахме си обнадеждени - чухме толкова бленуваното "Разбира се, имате шанс".
Сега ни предстоят две седмици на чакане, след което ще се види каква точно ще бъде посоката на пътя към нашето бебе.
Благодаря ви за всичко и оставам с вас!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #10 -: Август 24, 2007, 20:58:08 pm »
Роксан, разбира се 4е има шанс, дано да успеете, ина4е за мен това е най-гадната диагноза и най-лошото нещо, което до сега сме 4ували, шанс винаги има, но той е съвсем мъни4ък. При нас нивата на хормоните са много високи, но все пак се намериха сперматозоиди при биопсията, остава да направим генети4ни изследвания и да идем при андролог, за да се установи дали има достаъ4но коли4ество ка4ествени сперматозоиди за икси, защото засега само знаем 4е са намерени "неголям брой сперматозоиди"
Успех и ни дръж в те4ение  :flower:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #11 -: Август 24, 2007, 21:15:35 pm »
Тръгнахме си обнадеждени - чухме толкова бленуваното "Разбира се, имате шанс".
засега само знаем 4е са намерени "неголям брой сперматозоиди"
Роксан,Миори,това са думите,които за сега само си мечтая да чуя.
Стискам палци следващите ви резултати да са още по обнадеждаващи.
До колкото знам и "неголям брой сперматозоиди" са достатъчни за ИКСИ :balk_602:
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #12 -: Август 24, 2007, 21:29:12 pm »
Елия, за 1 икси са необходими минимум 20 сперматозоида, "неголям брой" е много обнадеждаващо, стига само да са ЖИВИ  и да НЕ  са увредени, желая ви успех, дано скоро да се похвалите с добър резултат :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #13 -: Август 24, 2007, 22:39:45 pm »
Елия, за 1 икси са необходими минимум 20 сперматозоида,

Miori, нашето икси беше направено с 9 сперматозоида, на следващия ден имаше 8 ембриона, и накрая 2 прекрасни ембриона на 3 ден, разделенени на 8 клетки, което на теория си е направо по учебник. Тъй че явно винаги има шанс, дори и с по-малко сперматозоиди :)
Успех на всички! :D
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #14 -: Август 24, 2007, 23:20:23 pm »
Аз пък гледах по Дискавъри филм за една двойка, в мъжа бяха намерени само 8 сперматозоида, и след икси имаха прекрасна дъщеря.
По у4ебник оба4е за 1 икси са необходими 20 сперматозоида  :wink:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #15 -: Август 24, 2007, 23:25:42 pm »
Ако има 2 яйцеклетки и 2 читави сперматозоида ще свършат работа!
Успех момичета, и мноооооооооооого късмет! yahoo_17

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #16 -: Август 25, 2007, 00:07:46 am »
евро това за 2 те яйц. + 2 сперм. от твоите уста в нашите.... :lol:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #17 -: Август 25, 2007, 10:16:27 am »
Успех момичета, и мноооооооооооого късмет! yahoo_17

Благодаря Евро за пожеланията, да ти се връщат! :D
май при нас с малкото сперматозоиди, наистина най-много ще ни трябва КЪСМЕТ!!!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #18 -: Август 25, 2007, 14:28:29 pm »
Момичета повярвайте ми, от сърце желая всички да успеем, почти след всяка радостна вест плача, че това не се случи с мен 2-та пъти, но наистина пожелавам на всички - успешни процедури! И дай Боже догодина се преместим с съседния подфорум и ние! :bighug:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #19 -: Август 25, 2007, 16:43:31 pm »
И дай Боже догодина се преместим с съседния подфорум и ние! :bighug:
Благодаря ти Евро,толкова си мила!И аз ти го желая от сърце и на дргите момичета също!
:bighug:
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #20 -: Септември 05, 2007, 19:21:46 pm »
Момичета,дайте ми някакъв съвет.Съпругът ми е с азооспермия-никой не знае причината.Хормоналните и генетичните изследвания са нормални,няма варикоцеле,не пуши.След биопсията не се откри наличие на сперматозоиди.Чудим се дали да направим биопсия и на другия тестис,възможно ли е там да открием нещо? :(
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #21 -: Септември 07, 2007, 16:38:33 pm »
  :( Освен биопсия, правихте ли оперативна диагностика на семенни канали? Дай малко повече информация къде правихте биопсията, при кой лекар?
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #22 -: Септември 08, 2007, 13:22:00 pm »
Диагностика на семенни канали не сме правили,но след биопсията ни казаха че каналите не са запушени(не знам дали с биопсия това може да се установи и за двата тестиса).Биопсията е правена при д-р Кацаров,който ни препоръча хетероинсеминация.Питам се каква е гаранцията,че и в другия тестис няма сперматозоиди поне за ICSI.
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #23 -: Септември 11, 2007, 17:59:30 pm »
Ние правихме пункция и беше открит един сперматозоид.При биопсията се реже повече тестиса и се надявам да има повече.Не се отчайвай,ние скоро стартираме с първото си икси.Положителното мислене е 90% от успеха.Късмет!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #24 -: Септември 12, 2007, 18:35:10 pm »
Здравейте, момичета,
Пак аз си се връщам в темата и пак с питане... Направиме втора спермограма, малко повече от месец след първата, този път в клиниката на д-р Стаменое (първата беше в клиниката на Щерев) и сега си е взел резултатите(още не съм ги видяла) и са открили 1 сперматозоид.
Не знам това дали е окуражаващо или не, не знам как да го тълкувам. На преглед сме при д-р Кацаров следващата седмица, но ми е много притеснено - поне да можех да разбера дали това са добри новини или... Моля ви, помагайте!
А при микробиологията излезе, че има микоплазми. При мен не са открити при последната микробиология (края на юни), но сега ще си направя ново изследване. Дали е възможно тези микоплазми да са причинили тази плачевна спермограма?
Въпроси, много въпроси...
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #25 -: Септември 12, 2007, 19:02:05 pm »
Здравей Роксан,това с микоплазмите не е добре,но откриването и на един сперматозоид е надежда.Пожелавам ти скоро още по добри резултати! :goodluck:
Надявам се да се включи някой,който повече разбира.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #26 -: Септември 12, 2007, 19:20:05 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3936.0

Ние имаме уреаплазма, което нещо от сорта.

Според редица руски сепциализирани сайта, микоплазмата и уреаплазмата са инфекции заели челните места за влошени показатели на СГ, но чак за азооспермия - чесно незнам. Това е микроорганизъм и обикновенно с АБ се лекуват и двамата партньора. Микоплазмата не се изолира на обикновенна МБ - за целта се прави спец. посявка. Добре е че сте я открили, направете си антибиограма и се лекувайте!
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #27 -: Септември 13, 2007, 22:38:51 pm »
Роксан, ще ти кажа нещо от работата си с мъжете. За един мъж разликата между липсата на сперматозоиди, т.е. на практика невъзможността да бъде биологичен баща и един сперматозоид, т.е. възможност, макар и мноооооооооого малка, но все пак съществуваща, да бъде биологичен баща, е огромна. Огромна! За мен като лекар е никаква, но за мъжа е важна да знае, че има сперматозоиди. Дори и един да е. Това му дава друг поглед върху живота.

Затова първо се зарадвайте, после се върнете отново на първия ми отговор и следвайте това, което съм ви посъветвала. Излекувайте микоплазмената инфекция. Желая ви успех!


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #28 -: Септември 15, 2007, 12:45:10 pm »
Момичета, ние малко по малко събираме изследванията и чакаме деня на прегледа при д-р Кацаров. Днес вече имаме и резултат на FSH 11.32 при референтни стойности 1.5-12.4, т.е в норма. Това поне е добре, нали? Надявам се... Ако можете д ами кажете малко повече за този резултат - как да го тълкуваме, щом той е добре къде да търсим причината... Знам че лекарят ще ни даде отговорите, от които се нуждаем, но дните дотогава минават бавно.
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #29 -: Септември 16, 2007, 21:43:55 pm »
Страхотно е че ФСХ ви е в норма. В този случай д- р Кацаров ще Ви предложи биопсия с голяма вероятност да има плувци. Не се притеснявайте и мислете положително  :)
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #30 -: Септември 18, 2007, 16:20:51 pm »
Най-важното е мъжът да не се затвори в себе си и да повярва, че макар и трудно нещата могат да се получат! Много е важно някой да направи ЧИТАВА СПЕРМОГРАМА! Много са малко тези, които стават. Най-добре е да е р а з ш и р е н а за да се види наистина за какво става въпрос! Послушайте д-р Мели и ще гушкате по едно ревящо бебче и пътя по който сте минали ще бъде само лош спомен! Успех!!!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #31 -: Септември 18, 2007, 18:26:48 pm »
Стараем се да спазваме стриктно всички инструкции, спермограмите са от две различни клиники за борба със стерилитета - на д-р Щерев и д-р Стаменов. За разширена спермограма - при нас, за съжаление, просто няма какво да се изследва разширено :(
Моето момче е смело и борбено засега, и наистина вярвам, че ще минем през това изпитание заедно и без сериозни емоционални травми. И че резултатът накрая ще бъде  :bori_004: :bori_008: и двама щастливи родители...
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #32 -: Октомври 12, 2007, 17:12:19 pm »
Здравей те,аз също бях с диагноза като вашата и се наложи биобсия на тестеси само така може да се каже дали се произвещат сперматозоиди,без биобсия няма да стане,за мен дай добрия е Доктор Бъчаваров в клиника Щерев.Отидете там и си запишете час при него.
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #33 -: Октомври 12, 2007, 17:49:30 pm »
и ние сме с тази диагноза :(,болката ни е голяма но все още имаме сили,надяваме се някои ден да стане чудо.
На миличкият ми му направиха доста изследваня,но биопсия не е правена-мислим в наи скоро време да я направим ,защото това е едно от наи важните изследваня.
Стискаите палци да намерят :sperm2: :sperm2: :sperm2:
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #34 -: Октомври 12, 2007, 17:51:16 pm »
Дано, Лоре, дано! :goodluck:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #35 -: Октомври 12, 2007, 20:54:45 pm »
Успех Лора! yahoo_17
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #36 -: Октомври 17, 2007, 10:33:49 am »
Лора, какви изследвания правиха на мъжа ти? Ние засега сме се ограничили само до микробиология и спермограма. Д-р Кацаров не бърза с генетичните - смята, че няма нужда за момента, да ги направим едва когато започнем с процедурата за ин витро. Има ли нещо друго, което се изследва?
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #37 -: Октомври 19, 2007, 10:06:06 am »
роксан, да не би да имаш предвид процедура икси, защото при ин-витро май си трябват доста много сперматозоиди?
Вий как ще правите самата процедура- имам предвид ще събирате и замръзявате сперм. от еякулата докато станат достатъ4но за процедурата или ще правите биопсия в деня на процедурата за да вземат сперми от самите тестиси ли?
Успех в на4инанието и стискам палци  :wink:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #38 -: Октомври 21, 2007, 18:19:33 pm »
Лора, какви изследвания правиха на мъжа ти? Ние засега сме се ограничили само до микробиология и спермограма. Д-р Кацаров не бърза с генетичните - смята, че няма нужда за момента, да ги направим едва когато започнем с процедурата за ин витро. Има ли нещо друго, което се изследва?
хормонални,генетични,и микробиология скоро ще правим биопсия
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #39 -: Октомври 22, 2007, 19:49:46 pm »
Мерси за отговора, Лора! Значи, при нас остават генетичните - когато му дойде времето, предполагам при биопсията.
Makiaki, да, за ИКСИ става дума, но аз си го разглеждам като ин витро,  другото е въпрос на технология. Доколкото може да се предвиди засега (тъй като лекуваме микоплазми и д-р Кацаров каза, че има вариант, макар и минимален, да има промяна в сепрмограмата след лечението), ще се търсят сперматозиди в тестисите с биопсия. Засега така, пък да видим  :ask:
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #40 -: Октомври 22, 2007, 19:53:49 pm »
Ний също лекувахме микоплазми, дано се появят сперми в еякулата и да не се налага биопсия, а и да се наложи, дано вси4ко завърши с  :bfp: :babyflips: :babyflips: :babyflips:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #41 -: Октомври 22, 2007, 20:47:41 pm »
Makiyaki,здравей!
Бих искала да те попитам, понеже нашата ситуация е сходна с вашата и сега тепърва започнахме изследвания, които ни посъветва д-р Даскалова. Вие определихте ли дали азоспермията е генетична  или е придобиита. И ако е второто, знаеш ли дали има хора които имат деца въпреки тази диагноза? Благодаря ти в аванс!
По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината!

It's better to light a candle than curse the darkness!!!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #42 -: Октомври 22, 2007, 21:06:23 pm »
soul123,
съжалявам за диагнозата, мн е тежка, но е най-важно 4овек да има сили да се пребори с нея, нека ако има жени  е забременели от мъже с азооспермия, сами напишат това, аз ли4но не знам за такива слу4аи все още: знам за слу4аи на забременяване след икси с сперматозоиди от тестисите, но там е имало и едини4ни сперматозоиди в еякулата, т.е. шансът винаги е по-голям.
Наща азооспермия е диагностицираха в англия и не знам от кой тип е, предполагам от придобитата, защото все пак при биопсията се откриха сперматозоиди, но тестисите са хипотрофи4ни и каналите са склерозирали+ имаме нещо което се казва аплазия- то било много лошо, макар и да не знам какво то4но е това...
Ина4е изследване за делеции на хромозомите не сме правили, в англия ни правиха некакви генети4ни и заклю4ението беше 4е няма аномалии, но то4но аккво са изследвали не мога да ти кажа, защото и на нас не ни казаха, дадоха ни само заклю4ението...
Успех ви желая, както знаеш дете винаги може да имате: винаги има вариант за осиновяване,
стискам палци да откриете сперматозоиди при биопсията
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #43 -: Октомври 22, 2007, 21:18:21 pm »
Благодаря ти за отговора, правихме биопсия и не откриха сперматозоиди. Д-р Даскалова каза, дали за да ни вдъхне надежда, че това не е 100% и започнахме всички изследвания отначало. Ние не можем да разберем каква ни е азоспермията, защото мъжа ми няма спомени нито за болести, заушки и всички възможни източници, а за генетична не зная дали е възможно след като брат му има дете...за това и търся генетик във Варна, но за сега никой не знае.
Обмисляме варианта с донор, но все се надяваме на чудо!
Късмет!
По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината!

It's better to light a candle than curse the darkness!!!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #44 -: Октомври 22, 2007, 21:22:04 pm »
 знаеш ли дали има хора които имат деца въпреки тази диагноза? Благодаря ти в аванс!
[/quote]
На скоро ходих при моя лекар и тои ми каза че има 3 случея във Враца на момичета забременели въпреки тази диагноза,това ми даде голяма надежда,вярвам че някои ден ще прегърнем нашите слънчица :D
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #45 -: Октомври 22, 2007, 21:36:42 pm »
Ако това е вярно, значи има надежда! само трябва да изясним каква е азоспермията, защото ако е генетична няма шанс. Търся генетик в интернет, но ми излизат само някакви неща за видеозони и бременни жени, дали са едни и същи докторите за бременни и такива, които трябва да изясняват неща за мъжката полова система!
Тази новина за бременните мн ме зарадва, благодара Ви!
По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината!

It's better to light a candle than curse the darkness!!!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #46 -: Октомври 22, 2007, 21:43:49 pm »
Здравей Soul,съжалявам за резултата.
Ние също сме с тази диагноза.Още не сме правили биопсия,но това е,което следва.Имаме големи надежди,че ще се открият сперматозоиди,достатъчно за ИКСИ.
Моето момче малко се страхува от биопсията и гледа да я отложи за сега,а аз не смея да му давам много зор.
Късмет момичета!
На скоро ходих при моя лекар и тои ми каза че има 3 случея във Враца на момичета забременели въпреки тази диагноза,това ми даде голяма надежда,вярвам че някои ден ще прегърнем нашите слънчица :D
Дано! :goodluck:
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #47 -: Октомври 22, 2007, 21:57:47 pm »
soul123, ако няма сперматозоиди в тестисите, просто няма нужда от генетик,
извинявай ако прозву4и грубо, но ако сте правили биопсия и на двата тестиса и те са "празни" трябва да се ориентирате към други варианти за бебе, вместо да губите време и да по4вате вси4ко отна4ало,
при нас също няма заушки или заболявания с високи температури или инфекции през пубертета, просто и ний не знаем от къде е дошло тва 4удо, мн е кофти, но какво да се прави,
Лора, бременни жени след тази диагноза може да има, само след икси и то само ако са открити сперматозоиди при биопсията.
Можеш ли да нау4иш тези моми4ета от Враца къде са правили икси, да не би да са бременни след донорски инсеминации, защото и това е вариант?
Също това 4е има сперматозоиди в тестисите не гарантира мигновенно бременност и раждане на живо бебе, може да минат години в опити и събиране на пари за такива, а успеха не е гарантиран, затова при тази диагноза е много важно , първо, да сте наясно дали искате просто дете, или дете, но само от мъжа ви, и колко сте готови да 4акате и да платите за това.
Ние, въпреки откритите сперматозоиди, решихме да пробваме с донор/неуспешно засега/
и след като ве4е имаме едно дете, ще жертваме вси4ки сили и средства за да се сдобием и с дете от мъжа ми, но я си представете, ако успеем-добре, но ако не успеем- колко загубени години, в които вместо да сме родители все пак, ще сме измъ4ени и недоволни от неуспешни опити....
ох, малко дълго, дано да става ясно  :lol:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #48 -: Октомври 22, 2007, 22:56:05 pm »
ако има жени  е забременели от мъже с азооспермия, сами напишат това, аз ли4но не знам за такива слу4аи все още:

Да има такива жени, аз знам за такава :)
Пиша ви за да ви вдъхна малко кураж, писала съм го и преди в друга тема. Познавам дете, много близко за мен, което е заченато чрез Икси от мъж с азооспермия и то необструктивна, т.е. най-тежката форма- сперматозоиди единични в тестисите. Детето е на 4 години - много красиво и умно :D :D :D
Момичета има начин!!! :D
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #49 -: Октомври 22, 2007, 23:05:42 pm »
Браво ст,
имахме нужда от това, дано вси4ки успеем
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #50 -: Октомври 23, 2007, 08:54:31 am »
Благодаря ти St!Наистина имахме нужда от такава надежда.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #51 -: Октомври 23, 2007, 10:00:18 am »
Аз много съжалявам, че един от регистрираните потребители на форума не пожела да разкаже своята история. С две думи - мъжки фактор, той е с аспермия (липса на еякулат), ретроградна еякулация (еякулатът отива в пикочния мехур) с единични сперматозоиди. Сега е баща на тризнаци.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #52 -: Октомври 23, 2007, 10:59:03 am »
С две думи - мъжки фактор, той е с аспермия (липса на еякулат), ретроградна еякулация (еякулатът отива в пикочния мехур) с единични сперматозоиди. Сега е баща на тризнаци.  :)
Toва е страхотно! :D
Да са им живи и здрави.
Мели, къде са "правени" бебчетата?
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #53 -: Октомври 23, 2007, 13:31:42 pm »
Благодаря Ви, човек има нужда да чуе нещо подобно за да продължи напред! Мели, аз съм момичето от неделя- моля те ако си говорила със семейството от Русе за координатите на генетик във Варна да ми пишеш! В интернет не откривам нищо, а тук никой не ми е писал в темата. Благодаря ти в аванс!
По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината!

It's better to light a candle than curse the darkness!!!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #54 -: Октомври 23, 2007, 19:16:35 pm »
Мели,
това е страхотна новина, аз в4ера, докато си търся да си купя меногон он-лайн попаднах на един форум в fertility friends и там имаше доста жени забременели 4рез икси + меса/теса от мъже с азооспермия и така се обнадеждих....
А тризнаците, къде са правени?  :D
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #55 -: Октомври 23, 2007, 19:36:07 pm »
Мели,Макияки,
Това е страхотно!Има надежда. :balk_48:

И мен ме интересува къде е правено икси-то.
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #56 -: Октомври 30, 2007, 10:12:26 am »
Включвам се с идеята да ви обнадежда.
Обструктивна азооспермия, вследствие на генетичен проблем. Консултации с д-р Алекс Савов. Установяване на рисковете при евентуална бременност.
Първи опит Икси по метод Меса в клиника Надежда през юли 2007, сега съм бременна с близнаци в 16 г.с.
Когато човек тръгне от такава диагноза, всяка добра новина му е подарък. Всяко изследване и история на друг препатил ме крепеше.
От цялото си сърце ви желая да имате успех и добрите новини да са повече!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #57 -: Октомври 30, 2007, 10:27:11 am »
Когато човек тръгне от такава диагноза, всяка добра новина му е подарък. Всяко изследване и история на друг препатил ме крепеше.
Наистина е така!
Благодаря ти!
Лека бременност и много радост в къщи!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #58 -: Октомври 30, 2007, 22:41:23 pm »
Вера здравей и благодаря!
Ние на 9.11. имаме среща с д-р Савов, ситуацията която описваш е като сбъдната мечта. Ние също искаме близнаци и написаното от теб е чудесно. Пожелаваме ти от все сърце всичко най- красиво, здрави бебенца, които само да ви раДВАТ!
Дечицата са си ваши предполагам или от донор? Как минаха изследванията при д-р Савов, след колко време имахте резулат, как стана всичко?!
Поглъщам всяка твоя думичка...
По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината!

It's better to light a candle than curse the darkness!!!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #59 -: Октомври 31, 2007, 00:08:52 am »
Бебетата не са от донор, икси + меса зна4и, 4е са ровили из тестисите да търсят живи сперматозоиди.
Вера би ли обяснила какво е обструктивна азооспермия в следствие на генети4ен проблем, и не се ли предава този генети4ен проблем на бебетата или ще му мислите по нататък,
Ина4е 4естито ви близнаци, стискам палци до края и бъдете много щастливи  :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #60 -: Октомври 31, 2007, 16:06:48 pm »
Обструктивен означава, че има физиологична пречка сперматозоидите да достигнат до еякулата. Имаше в сайта на зачатие статия, където е обяснено по-добре.
При нас се оказа, че вследствие на генетична мутация на муковисцидоза, има проблем със семенните канали при мъжа ми. Направихме необходимите генетични изследвания при него, които потвърдиха съмненията. Последваха изследвания при мен, които отхвърлиха носителството на 90% от вероятните мутации на муковисцидоза. При генетичната консултация ни казаха, че при това положение /аз нямам носителство/ рискът за раждане на дете с проблем е средностатистически и не се изискват други мерки.
Моите генетични изследвания се забавиха повече от нормалното, близо два месеца тъй като бяха по-сложни. Иначе отнемат не повече от 20-30 дни.
« Последна редакция: Октомври 31, 2007, 16:15:20 pm от *vera »
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #61 -: Октомври 31, 2007, 23:22:10 pm »
Аха, 4етох и в уикипидия и май ми се изясни-
има 3 вида азооспермия и обструктивния е най-лекия=шансовете са най-големи, досега в тази теми4ка имаме едни тризнаци от татко с обструктивна азоосп. и едни близнаци от татко с същата азоосп.
Другите два вида са: азооспермия вследствие на засегната сперматогенеза- т.е. сперматозоиди не се произвеждат, увредена е сперматогенезата
3тия вид е следствие от някакви си кисти на панкреаса /по мой "свободен" превод без ре4ник  :lol:/, това е наследствено и хората умират преди 37 години  т.е. при нас такива няма, в тази тема де:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cystic_fibrosis
Въпроса ми е, колко то нас са с обструктивна и колко са с необстр. азооспермия и какви са шансовете за за4еване 4рез икси от мъж с повредена сперматогенеза, ако някой е успял да пише, да даде кураж....
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #62 -: Ноември 01, 2007, 10:55:28 am »
Здравейте!
От дълго време следя темите от форумите и бях подготвена за иследванията, които трябва да си направим с мъжа ми, но когато вчера в лаборатория "Здраве" гр.Русе му поставиха диагноза "Азооспермия" за първи път го видях да плаче. Свързах се с вас, защото знам, че именно вие можете да ми помогнете. На спермограмата пише - Обем 1ml./беше по-малко от обичайното/, ph 8.9, Вискозитет N, Втечняване 15 мин., Седимент Масово Zevoo. Следващите изследвания които трябва да си направи са хормони. Обясниха ни, че ако не е от хормоните, в най-добрия случай можем да се надяваме за ИН ВИТРО.
Моята молба към вас е можете ли да ни насочите към коя клиника да се обърнем, защото живеем по-близо до Варна. Знам, че има достатъчно информация из форумите, но истината е, че в момента ни приемам, ни предавам. Просто имам нужда от приятели.
Благодаря Ви!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #63 -: Ноември 01, 2007, 11:30:58 am »
Здравей Нел,аз съм от Варна но правя повечето изследвания в София,много е неудобно знам и разходите не са малко но при такова сериозно заключение по-добре е да се обърнеш към най-добрите.Тук на всички много помага и Мели дано да се включи с мнение.
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #64 -: Ноември 01, 2007, 12:44:10 pm »
nel11, съжалявам. Знам колко е тежко това, което преживявате. Страховете... :?
Азооспермията сама по себе си не е диагноза, тя показва състояние. Трябва да се разбере точната причина за да се стигне до това положение.
Най-добре е след две седмици да направите контролна спермограма в клиника по стерилитет, такава има във Варна.
Важно е да се установи дали пробата в лабораторията е центруфугирана и дали след тази обработка има наличие на дори единични сперматозоиди.
Необходимо е да направите генетични изследвания, за микроделеции на У-хромозомата и цитогенетичен анализ.
Хормонални изследвания, трябва да ви ги назначи андролог. Основните са: TSH, FТ4, LH, FSH, Prolactin, Testosteron, DHEA's.
Както и микробиология на еякулат, простатен и уретрален секрет.
Бъди плътно до мъжа си, не му позволявай да се заключва. Давай му надежда, колкото и трудно да ти е на теб самата.
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #65 -: Ноември 01, 2007, 13:19:10 pm »
Здравей Нел,напълно те разбирам и знам как се чувстваш. :hug2:
Както вече ти е казала Вера,задължително повторете спермограмата в клиника по стерилитет.
Ако азооспермията се потвърди,трябва да се разбере каква е причината,може да е поправимо.Има различни видове азооспермия.
Не губете надажда!
Ние ще помагаме с каквото можем.За съжаление не знам нищо за варненските специалисти.Но тук има доста момичета от Варна.Надявам се,че те ще се включат и ще ти помогнат.
Стегнете се и давайте напред!Знам как звучи,защото съм минала по този път,но така трябва.
Успех!

*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #66 -: Ноември 01, 2007, 13:55:15 pm »
Благодаря ви момичета. Не знаете колко много ми помагате. Възможно ли е "Азооспермията" да се получи в следствие на стрес. Също така мъжът ми е претърпял преди много години катастрофа, в следствие на което има един асансьорен тестис, но въпреки всичко надеждата умира последна. Докторът от Русе каза, че ако не се дължи на хормонална основа ще ни прати при д-р Стаменов за биопсия, за да прецени дали имаме шанс за ИН ВИТРО. Това означава ли, че ако е хормонално има шанс да се лекува.
Благодаря ви от все сърце.
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #67 -: Ноември 01, 2007, 14:35:35 pm »
Нел,най-добре задай въпросите си на Мели- д-р Даскалова в темата мъжът(или жена му) пита....Тя най-добре ще ти отговори.
Освен това д-р Стаменов не прави биопсии.Той е гинеколог.На вас ви трябва уролог-андролог.
Не се притеснявай,нещата ще се изяснят едно по едно.
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #68 -: Ноември 01, 2007, 18:20:57 pm »
Нел,
ще се опитам да ти кажа това, което ние научихме по въпроса в резултат на нашето заключение "Азооспермия" от посещенията ни при д-р Кацаров (той е андролог, прави биопсии и работи съвместно с д-р Стаменов - може би това е имал предвид твоя лекар?)
При нес след прегледа, когато установи, че няма анатомични отклонения при моето момче, докторът поиска изследване на FSH (хормон). Каза, че ако неговите нива са добри, има голям шанс да се открият сперматозоиди при биопсия на тестиса. След това прочетох, че този хормон дава оценка на спермогенезата - ако нивата му са високи, има проблем със спермогенезата и тогава и при биоспията трудно може да се очакват да се намерят сперматозоиди.
Не знам дали това се лекува, но според мен по-скоро е добре да не е хормонален проблемът при вас. Защото не знам дали може да се коригира, докато ако при хормоните всичко е наред, имате реален шанс за ИКСИ, ако се намерят сперматозоиди в тестисите. Подозирам, че затова и лекарят ти е казал, че ще ви прати в София при Стаменов, ако няма хормонален проблем - за подготовка за ИКСИ.
Всичко това съм го извлякла от нашия личен опит, не съм лекар, нито биолог и е възможно да не е съвсем коректно всичко, което съм написала. Надявам се да съм ти от полза, защото знам с какъв трепет чакаш отговор. Дано скоро и Мели да се включи, за да ти даде компетентно мнение.

Успех, каквото и да ви предтои от тук нататък!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #69 -: Ноември 01, 2007, 21:05:46 pm »

Не знам дали това се лекува

Това не се лекува, при нас проблема е такъв, нивото на хормона е 26, но въпреки това се откриха сперматозоиди при биопсията, макар 4е докторката специалист дето гледа резултата от биоп-та в Англия, не даде големи надежди намерените сперми да са годни, поради и куп други при4ини...явно ние сме си събрали 2,3 /а може би и пове4е/ в 1  :(
Но живота продължава, бебе ще имаме независимо как.... :wink:
« Последна редакция: Ноември 01, 2007, 21:14:13 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #70 -: Ноември 02, 2007, 11:35:07 am »
Благодаря ви момичета.
Сега ми стана ясно, че най-доброто за което можем да се надяваме е ИКСИ. Досега съпругът ми е правил само една спермограма и аз продължавам да се надявам, че все ще има някакво лечение. Може би така ми е по-лесно. В момента се чудя при кого да запазя час при д-р Кацаров или д-р Бъчваров. Може би вие по-добре бихте ме посъветвали. Ще бъда много благодарна ако Мели се включи за съвет.
Благодаря ви от все сърце.
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #71 -: Ноември 02, 2007, 14:39:48 pm »
Nel11, първото, което трябва да направиш е да успокоиш съпругът си, защото си нямаме дори идея колко трудно  понасят мъжете този факт. Кажи му , че не си с него само и единствено заради поколението, а заради него самия, че той е важният за теб и че винаги ще си с него. Освен това му кажи, че четеш в един форум, в който има доста бебета в т.ч. и няколко двойки близнаци, които са се появили независимо от наличието на спермограма, на която пише азооспермия в дебелата папка.
След това задължително направете спермограма в специализирана клиника по стерилитет. При силно влошена сперматогенеза се прави обработка на материала и е задължително анализът да се направи от ембриолог специалист в тази област. Оттам нататък консултациите с уролог, хормонални и генетични изследвания, биопсия -  vera* ти ги е обяснила много добре - няма смисъл да повтарям нейните думи.
За уролог - ние специално сме много доволни от д-р Кацаров в София.
За спермограма - правили сме в много центрове в България, но  най-често момичетата препоръчват центровете на д-р Стаменов, д-р Владимиров и доц. Щерев в София, в Пловдив д-р Мариела Даскалова, във Варна - д-р Александров .
Аз не съм от Варна, но правих два опита ИКСИ в София и един в АГ болница Варна при  доц. Маркова и д-р Александров, който беше успешен.
Не се предавайте и не се отчайвайте, това не е присъда и се преодолява!
Пожелавам ви успех и скоро да ни зарадваш с хубави вести! Ако имаш въпроси не се притеснявай да ни питаш. Надявам се и Мели ще се включи по-късно.
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 14:48:58 pm от cygnus »
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #72 -: Ноември 02, 2007, 14:54:17 pm »
Забравих да напиша нещо много важно: ТРЯБВА ДА ЗАБРАВИ ЗА ЦИГАРИТЕ, АКО ПУШИ!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #73 -: Ноември 02, 2007, 15:09:35 pm »
Сега чак прочетох цялата тема, понеже периодично има тема за азооспермия и си мислех, че съм я чела. Извинявам се, че не писах по-рано, понеже въпросът в началото е познавате ли успели с тази диагноза. Естествено, че познавам. И то доста.
В предната тема доколкото си спомням писа и едно момиче taurus също, която очаква близнета, при нас също резултатът е двоен - момче и момиче. Вера, сега разбрах, че и при теб са две! :) 
Голяма съм заспа, признавам си!
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 15:32:56 pm от cygnus »
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #74 -: Ноември 02, 2007, 15:37:28 pm »
Мъжът ми е с азооспермия,след биопсията д-р Кацаров каза,че намерените сперматозоиди са годни за икси и препоръча лечение с прегнил,което не даде никакви резултатати.
При втората биопсия пак при него, след пункцията всички сперматозоиди бяха мъртви.
Защо никой не продупреждава че има такава вероятност,как може за няколко месеца така да се променят нещата и дали прегнила не съсипа всичко?
Просто имам чувството, че бяхме опитни зайчета,хвърлихме толкова пари,подложихме телата си на какво ли не и накрая никой не ти казва защо стана така.
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #75 -: Ноември 02, 2007, 15:40:23 pm »
Габи, щом има все пак положението не е отчайващо. Възможно е просто да не е открил. Някакви антиоксиданти и витамини пие ли мъжът ти? Чувала съм, че хормоналното лечение дава ефект по-късно. Нали трябва определено време да се произведат новите сперматозоиди.
Успех!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #76 -: Ноември 02, 2007, 15:43:41 pm »
Положението е повече от отчайващо,защото ембриоложката каза ,че и при следваща биопсия може да се получи такъв резултат,а мъжът ми няма да се подложи на трета биопсия за нищо на света.
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #77 -: Ноември 02, 2007, 15:48:02 pm »
Аз понякога не мога да разбера, защо ние нямаме проблем да се подлагаме на първа втора трета пункция, а те - за нищо на света ...
Габи, нямаш право да се отчайваш, забранявам ти!  :balk_21:
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #78 -: Ноември 02, 2007, 15:57:03 pm »
Gabi77, а на епикризата от биопсията не пише ли нещо за клетките, отговорни за сперматогенезата? Скоро микробиология правили ли сте? За да е назначен прегнил, явно хормоните са били ок. Имаш ли спомен за тестостерона как беше?
За антиоксидантите и витамните - мъжът ми пи безропотно всичко дет бях изчела, че помага тук във форума.
taurus  я бях пропуснала в моята статистика  :wink:. Има и още няколко момичета, които рядко пишат.
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #79 -: Ноември 02, 2007, 19:53:05 pm »
Сега чак прочетох цялата тема, понеже периодично има тема за азооспермия и си мислех, че съм я чела. Извинявам се, че не писах по-рано, понеже въпросът в началото е познавате ли успели с тази диагноза. Естествено, че познавам. И то доста.
Сигнус, има и подвъпрос в темата  :lol: май не си из4ела вси4ко  :wink: а той е: колко от успелите са с увредена сперматогенеза и високи нива на хормоните,
за вера, разбрах 4е е с обструктивна азоосп., за бащата на тризнаците също, при вас каква беше азооспермията, а при таурус и другите моми4ета?
Май засега ний сме единствените с необструктивна А.
Габи, а при вас каква е при4ината за азооспермията? Я направо метни епикризата от био-то, да про4етем...
Прегръдки и целувки, Габи, и горе главата!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #80 -: Ноември 02, 2007, 20:41:48 pm »
Ние още не знаем каква точно е азооспермията  :dontknow:
Надяваме се да е обструктивна.
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #81 -: Ноември 02, 2007, 21:18:22 pm »
Така и не откриха причината при нас,хормоните и генетичните са наред,няма запушени канали или варикоцеле-просто има прекалено малко и мъртви сперматозоиди.
Не съм се отчаяла,но нито аз,нито мъжът ми мислим да подлагаме телата си на повече изтезания-бяхме решили това икси да е първо и последно и  повече нямаме нито нерви, нито пари да се борим за нещо което  е толкова несигурно и  дори медицината не е открила някои отговори и лечение.
Има и други начини да имаме дете,които поне ще ни съхранят сравнително здрави и в нормално състояние.
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 21:20:49 pm от Gabi77 »
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #82 -: Ноември 03, 2007, 09:58:46 am »
Gabi, нашата беше необструктивна, единични неподвижни форми. При биопсията при Кацаров също не намериха подвижен. Хормоните бяха в норма, единствено тестостерона беше на долна граница, но това което Кацаров изписа на практика беше тестостеронов продукт, кйто пи три месеца. Веднага след лечението обаче резултат нямаше (но пък не я правихме с специализирана клиника).  След това билки, антиоксиданти, отказване на цигарии ги докарахме до към 1 млн. с 10% подвижност. Оттам варираха, но повече от 3,6 млн. не се качиха с 25% подвижност. В крайна сметка за ИКСИ са достатъчно. Виж в профила на taurus съобщенията - тя също е описала техния случай в първите си мнения и тази тема. http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3456.msg68959#msg68959
Успех ти пожелавам от сърце!
« Последна редакция: Ноември 03, 2007, 10:03:03 am от cygnus »
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #83 -: Ноември 03, 2007, 12:49:33 pm »
При втората биопсия пак при него, след пункцията всички сперматозоиди бяха мъртви.
Защо никой не продупреждава че има такава вероятност,как може за няколко месеца така да се променят нещата и дали прегнила не съсипа всичко?
Габи и при нас беше подобно, само че нито мъртъв нито жив- никакъв сперматозоид, през март 2007 след пункцията ми аз още замаяна от упойката и док. ми влиза и ми каза "Нищо не мога да намеря" "Нито един сперматозоид в биопсията"- направо онемях, винаги до сега са му намирали, това беше втори опит, правили са му и диагностични биопсии и винаги е имало, слабо е да кажа че исках да умра на секундата. Следващият път обаче - Чудо, от първото биосирано парченце, сперматозоиди и то доста, предостатъчни за моите 12 яйцеклетки. Аз обаче не се отказах, вярвах, че ще намерим. Док. даже ми описваше подобни картини като предния опит "за да сме наясно"- само че ние рискувахме - и спечелихме и не съжалявам, защото сега съм още по-обнадеждена, че нашите деца ни чакат някъде по пътя :D
Желая ви успех какъвто и начин да изберете :D
« Последна редакция: Ноември 03, 2007, 12:51:14 pm от st »
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #84 -: Ноември 03, 2007, 17:04:06 pm »
Gabi, нашата беше необструктивна, единични неподвижни форми.

Сигнус, не ми стана ясно, по горе съм писала за моето ровене в интернет за азооспермиите и има 2 вида: обструктивна и хормонална Ако вашия слу4ай е бил с нормални хормони, и е нямало обструкции  8O направо се озада4их  :ask:
След това билки, антиоксиданти, отказване на цигарии ги докарахме до към 1 млн. с 10% подвижност. Оттам варираха, но повече от 3,6 млн. не се качиха с 25% подвижност.
Този милион в еякулата ли е или при биопсия, съвсем се обърках, мислех 4е азооспермия зна4и 0 сперматозоиди в еякулата :?
[/quote]
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #85 -: Ноември 03, 2007, 18:00:25 pm »
Момичета, аз пък да се оплача, на колкото и лекари да заведа моя мъж, никой не му казва да спре цигарите. Когато се изнервя да чакам съвета и директно попитам: "Ами цигарите?" срещам само полуусмивки и реплики от рода на "Ами по принцип е добре да не пуши" "Ами те цигарите си знете, че са вредни за здравето", а д-р Кацаров му обясни, че цигарите доказано вредят на подвижността, но тъй като при него няма сперматозоиди...
И сега моя продължава да си пуши, а аз се опитвам да не му дудна, защото майка му се справя и за двете, но пък всеки фас, който виждам в пепелника, ме вбесява все повече и повече с всеки изминал ден... (може би е вярно, че няма нищо по-лошо от бивш пушач и бивша курва :wink:  - допреди две години и аз пушех страшно много).
Но сега важният е той, а аз просто не мога да измисля как да го стимулирам да ги спре  :? 8O
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #86 -: Ноември 03, 2007, 18:19:57 pm »
на колкото и лекари да заведа моя мъж, никой не му казва да спре цигарите.
Заведи го при Мели  :D
Моя е така с алкохола....
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #87 -: Ноември 03, 2007, 20:16:31 pm »

Моя е така с алкохола....

И моя!Постоянно ми повтаря,че съм си била измисляла и едвали няколко бири щели да му навредят.  :bonk:
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #88 -: Ноември 04, 2007, 08:16:12 am »
makiyaki, за еякулата става дума, но това е след подобрението.
В началото на листа пишеше азооспермия, като в забележка долу пишеше - единични, акинетични форми на зрително поле. При биопсията не откриха сперматозоиди, а само клетки на сперматогенезата, както и тези единични акинетични на зрително поле в някои спермограми, което ме обнадежди, че все пак има сперматогенеза и има някаква надежда да се появят подвижни за да се продължи чрез асистирана репродукция.
« Последна редакция: Ноември 04, 2007, 08:43:40 am от cygnus »
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #89 -: Ноември 04, 2007, 11:09:48 am »
Рокси, покажи му това /позволих си да го цитирам от темата "Мъжът /или жена му/ пита, ембриологът отговаря"/
   Д-р Мариела Даскалова - ембриолог
   тел: 0898 99 55 32
   Пловдив, бул. "Васил Априлов" 15А
   Медицински Университет
   Катедра Анатомия, хистология и ембриология
   Д-р Мариела Даскалова, главен асистент
   e-mail: meli@zachatie.org
Не, няма да пушите! Не, не може просто да ги намалите!
Ако искате да имате здрави деца, спрете да пушите днес!


Д-р Мариела Даскалова
На мен ми е много трудно да го разбера това с цигарите. Пушила съм, мъжът ми преди да се запознаем е пушил много. Но да знаеш, че има реален проблем и да продължаваш... :? не мога да го разбера. Това, че еди кой си пуши и има деца, не ме топли. С бирите.. същата работа.
makiyaki , както по-нагоре писах азооспермията е състояние. Освен тези, които ти си изброила, е възможно тя да се дължи на увреждане на клетиките, отговорни за сперматогенезата, на тежко възпаление прекарано в миналото и Бог знае още какво. За съжаление не в 100% от случаите става ясно ЗАЩО е така.
Gabi77 направете заедно своя избор и бъдете щастливи! :balk_21:
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #90 -: Ноември 04, 2007, 20:45:29 pm »
Вера, Сигнус, при нас са увредени клетките, аз просто се опитвам да разбера дали някой е успял да се препори с азооспермията, при положение, 4е има увредени клетки на сперматогенезата, тежки болести в детството не е имало, нито е пушил, нито пък аз някога, абе просто сме ударили лотарията.... :?
Моя бирата не я смята за алкохол, всяка ве4ер си пие по 1, и веднъж в седмицата пие концентрат около 200гр, ужас  8O
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #91 -: Ноември 05, 2007, 18:54:20 pm »
makiyaki,в какъв смисъл увредени клетки на сперматогенезата? Какво пише точно?
Ето тук е обяснен много достъпно процеса на сперматогенеза:
Образуването на сперматозоиди - сперматогенеза
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #92 -: Ноември 06, 2007, 11:39:27 am »
Здравейте момичета.
Резултатите от микробиологията показват наличие на бактерия, пише "изолира се Е.Коли", но док. ни обясни, че не това е проблема за азооспермията. В същото време хормоналните изследвания показват FSH - 13.7 mlU/ml, като максималните му стойности са 10,2. Означава ли това, че е необструктивен, и че нямаме никакви шансове.
Благодаря. 
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #93 -: Ноември 06, 2007, 12:43:30 pm »
Нел,направете консултация с андролог.Не съм много сигурна,но мисля,че без биопсия не може да се каже "окончателно".
Изчакай да се включат другите момичета.Те имат повече опит.
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #94 -: Ноември 06, 2007, 16:43:27 pm »
Нел, моят мъж има ФСХ 23 и сега започнахме ИКСИ. При първата биопсия имаше напълно запазена сперматогенеза, а сега се нуждаем от мноооого късмет, за да имаме същия резултат..... поне  :wink:
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #95 -: Ноември 06, 2007, 18:08:11 pm »

Розали,желая ви успешна процедура!Дано резултата от биопсията да е същия!
 :goodluck:
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #96 -: Ноември 06, 2007, 18:14:40 pm »
Нел, моят мъж има ФСХ 23 и сега започнахме ИКСИ. При първата биопсия имаше напълно запазена сперматогенеза, а сега се нуждаем от мноооого късмет, за да имаме същия резултат..... поне  :wink:
Розали, успех ви пожелавам от все сърце! :)
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #97 -: Ноември 07, 2007, 10:50:39 am »
Розали, много се радвам за вас. Представям си как се чувствате в момента. Пожелавам ви всичко да мине наред, а ние от тук ще ви стискаме палци.
Нел
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #98 -: Ноември 09, 2007, 21:46:16 pm »
Мерси за пожеланията. Непременно ще споделя с вас резултата  :bighug:
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #99 -: Ноември 09, 2007, 22:05:56 pm »
Нел, моят мъж има ФСХ 23 и сега започнахме ИКСИ. При първата биопсия имаше напълно запазена сперматогенеза,
Аз пък ве4е съвсем се обърках с тия азооспермии, уж високи нива на хормон=увредена сперматогенеза...а
нормални нива на хормон=на обструктивна А
пък то кво се полу4ава, пълна непредсказуемост
Розали, мила, стискаме палци вси4ко да е наред
Късмет!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Диагноза -азооспермия
« Отговор #100 -: Ноември 10, 2007, 07:06:06 am »
Нел, моят мъж има ФСХ 23 и сега започнахме ИКСИ. При първата биопсия имаше напълно запазена сперматогенеза,
Аз пък ве4е съвсем се обърках с тия азооспермии, уж високи нива на хормон=увредена сперматогенеза...а
нормални нива на хормон=на обструктивна А
пък то кво се полу4ава, пълна непредсказуемост
Розали, мила, стискаме палци вси4ко да е наред
Късмет!
makiyaki, обструктивна азооспермия е такъв вид, че има сперматогенеза и живи сперматозоиди, само че не достигат до еякулата, някъде по пътя или нещо е запушено(запушени семенни каналчета) или друга физ.аномалия, но тестиса има сперматозоиди. При необструктивната - увреден е самия тестис, самата тъкан и произвеждат се сперматозоиди но много малко, това често е вледствие на задържани тестиси в детството, тъй като непаднали в торбичките те остават недоразвити и се увреждат от по-високата температура на тялото.